Groepsreizen Costa Rica 18-35 jaar

Costa Rica is een populaire reisbestemming voor rondreizen. Het Midden Amerikaanse land telt ontelbaar veel plekjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. Daarnaast is het klimaat het hele jaar aangenaam met een temperatuur van rond de 25 graden.

Tijdens onze 15 of 16-daagse singlereizen Costa Rica kom je in aanraking met een groot aantal verschillende gebieden in Costa Rica. Zo bezoeken we de kust en de prachtige stranden, maar trekken we ook door het binnenland, bezoeken we de plantages en de populaire hotspots in de jungle. 

Bij deze rondreis zijn een groot aantal dingen al inbegrepen. Je reisleiding is Nederlandstalig. We reizen met een groep van tussen de 12 en 20 personen. 

Rondreis Costa Rica

Costa Rica groepsreis

15 dagen

Tropisch regenwoud? Genieten van zon, zee, strand en een geweldig avontuur? Ga dan voor onze rondreis Costa Rica in februari 2019

voor 2329.00
BEKIJK REIS
 • Raft-tocht op de Pacuare rivier
 • Carribische sferen in Cahuita
 • Unieke tropische regenwouden
 • Enorme verscheidenheid aan wildlife
 • Homestay bij lokale inwoners
 • Levendig La Fortuna
 • Hike over vulkaan El Arenal
 • Santa Elena nevelwoud
 • En ook nog: relaxen aan het strand!

Singlereizen met Simi

Bij Simi boek je een groepsrondreis met leeftijdgenoten tussen de 18 en 35 jaar. Gemiddeld zijn onze reizigers tussen de 21 en 28 jaar, maar dat kan per vertrekdatum verschillen. De groepsvakanties zijn ongedwongen, bevatten altijd al een groot aantal activiteiten en zijn vrij compleet. Dat wil zeggen: we proberen te voorkomen dat je boekt en vervolgens nog voor verrassingen komt te staan. Reizen met Simi is avontuurlijk, georganiseerd en vooral ontzettend gezellig. 

Costa Rica is een land dat zich perfect leent voor een singlevakantie. Mooi weer, ademebenemend mooie en afwisselende natuur en een perfecte combinatie van een actieve rondreis en een relaxvakantie. Tijdens de rondreis komen we door de jungle, de nevelwouden, maar ook langs plantages en mooie witte stranden. 

Inbegrepen bij deze groepsreis zijn:

 • Retourvlucht Amsterdam - San Jose
 • Een deel van alle maaltijden
 • Alle benoemde activiteiten
 • Alle overnachtingen
 • Ruimbagage en handbagage

Online kennismaken:

Voor je naar Costa Rica vertrekt met een groep onbekenden wil je waarschijnlijk wel weten met wie je op pad gaat. Bij Simi maak je eenvoudig kennis met je toekomstige reisgenoten. Enkele maanden voor vertrek ontvang je een inlog met daarin alle voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten.

Om onderling communiceren makkelijk te maken kun je je whatsapp nummer toevoegen. Deze is alleen zichtbaar voor je reisgenoten en zorgt ervoor dat je eenvoudig een Whatsapp-groep kunt starten. 

Groepsrondreizen Costa Rica

Reizen naar Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden Amerika, tussen Panama en Nicaragua. De hoofdstad is San Jose en is een bijzonder interessant land voor een groepsvakantie. Door de heerlijke temperatuur het hele jaar door, maar ook juist door de afwisseling binnen het land. Voor een reis naar Costa Rica heb je geen visum nodig zolang je minder dan 90 dagen verblijft. Wel betaal je als toerist uitreisbelasting van ongeveer 30$. Je paspoort moet ook nog minimaal een half jaar geldig zijn. 

Er gelden geen verplichte vaccinaties voor Costa Rica. Aanbevolen wordt, zoals naar veel landen binnen en buiten Europa, de DTP vaccinatie. 

Wat is er allemaal te beleven in Costa Rica?

Eigenlijk heeft Costa Rica alles wat een land moet hebben. Enerzijds de Caraibische zee en aan de andere kant de Stille Oceaan en is 1 van de toplanden voor wat betreft de ontwikkeling in Latijns-Amerika. Daarnaast is Costa Rica een land waar klimaatbewustzijn al erg belangrijk is. Niet voor niets werd het land in 2009 en 2012 uitgeroepen tot gelukkigste land in de Happy Planet Index.

Stranden - Costa Rica beschikt over een groot aantal fantastische stranden waar veel te beleven valt. Natuurlijk zie je jezelf al liggen in je hangmat, cocktailtje in de hand en genieten! We eindigen onze groepsrondreis Costa Rica trouwens ook op het strand, zodat je na twee intensieve weken heerlijk kunt relaxen. 

Vulkanen - met meer dan 20 vulkanen waarvan enkelen min of meer actief is Costa Rica een interessant land om te ontdekken. De meest bekende vulkaan is de Arenal met een karakteristieke vorm. 

Jungle - regenwouden en nevelwouden maken een groot deel uit van het oppervlakte van Costa Rica. Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de regenwouden als de nevelwouden. Daarnaast maken we per boot enkele tochten door de jungle waarbij we uiteenlopende dieren van dichtbij kunnen bekijken. 

Dieren - er zijn enorm veel dieren te vinden in Costa Rica, waaronder verschillende slangen, toekans, papegaaien, luiaards, dolfijnen, walvissen, kaaimannen, apen en krokodillen. Ook de jaguar is te vinden in Costarica, maar de kans dat je die ziet is natuurlijk heel klein. Je kunt vier verschillende apensoorten spotten: de brulaap, kapucijnaap, slingeraap en het doodshoofdaapje (voor iedereen die wel eens in de Apenheul geweest is bekend). De kans dat we tijdens onze singlereizen Costa Rica apen zien is absoluut groot. 

Binnenlanden - tijdens onze groepsreis komen we langs verschillende plantages met onder andere cacao en ananas. We verblijven zelfs een nacht bij een gastgezin tijdens deze reis. 

Rondreizen costa rica actief

Hierboven zie je een impressie van de rondreis die we tijdens deze jongerenreis gaan maken. We zien in twee weken tijd een groot deel van het land en vooral heel veel afwisseling. Deels reizen we deze jongerenvakantie met auto's, waardoor we nog makkelijker het hele land kunnen bewonderen en net iets flexibeler zijn dan wanneer we met een bus reizen. Zo combineer je een roadtrip met een rondreis met je leeftijdgenoten.

Voorbereiding groepsreis Costa Rica

Costa Rica is een prima reisland. Goed ontwikkeld, ontzettend afwisselend en het hele jaar door met een aangename temperatuur. 

Spannend - alleen reizen

Een groot deel van de mensen boekt deze singlereis alleen. Een deel van de mensen boekt samen met een vriend of vriendin. In beide gevallen geen probleem, want je boekt niet voor niets een groepsvakantie natuurlijk. Iedereen leert elkaar tijdens zo'n reis goed kennen en we merken dat het over het algemeen probleemloos gaat. Toch merken we ook dat het best spannend is om alleen op pad te gaan met een groep onbekenden. We raden dan ook zeker aan om je nummer toe te voegen aan de whatsapp lijst en op die manier contact met je reisgenoten te leggen voor vertrek. Sommige van onze groepen spreken zelfs voor vertrek al af en beginnen op die manier goed aan de reis! 

Meer:

singlereizen
groepsreis
jongerenvakanties