Groepsreizen Costa Rica

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen & singlereizen Costa Rica

Costa Rica is een populaire reisbestemming voor groepsreizen. Het Midden Amerikaanse land telt ontelbaar veel plekjes die de moeite van het bezoeken waard zijn. Daarnaast is het klimaat het hele jaar aangenaam met een temperatuur van rond de 25 graden.

Tijdens onze 16-daagse groepsreizen Costa Rica kom je in aanraking met een groot aantal verschillende gebieden in Costa Rica. We ontdekken de jungle, zien vulkanen, bezoeken de kust en maken kennis met het tropische Costa Rica. 

Bij deze groepsreis zijn een groot aantal dingen al inbegrepen. We reizen met een groep van tussen de 12 en 23 personen. Onze reizen zijn geen echte singlereizen, maar groepsreizen waar vooral veel mensen solo reizen. Gemiddeld boekt ongeveer 70% van de mensen de reis alleen. De rest boekt samen met een vriend of vriendin. 

Rondreis Costa Rica

 • Raft-tocht op de Pacuare rivier
 • Caribische sferen in Samara
 • Unieke tropische regenwouden
 • Enorme verscheidenheid aan wildlife
 • Homestay bij lokale inwoners
 • Levendig La Fortuna
 • Hike over vulkaan El Arenal
 • Monteverde nevelwoud
 • En ook nog: relaxen aan het strand!

Groepsreizen met Simi Reizen

Bij Simi boek je een groepsrondreis Costa Rica met leeftijdgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Gemiddeld zijn onze reizigers tussen de 22 en 30 jaar, maar dat kan per vertrekdatum verschillen. De groepreizen zijn ongedwongen, bevatten altijd al een groot aantal activiteiten en zijn vrij compleet. Dat wil zeggen: we proberen te voorkomen dat je boekt en vervolgens nog voor verrassingen komt te staan. Reizen met Simi is avontuurlijk, georganiseerd en vooral ontzettend gezellig. 

Costa Rica is een land dat zich perfect leent voor een groepsvakantie. Mooi weer, een adembenemend mooie en afwisselende natuur en een perfecte combinatie van een actieve rondreis en een relaxvakantie. Tijdens de groepsreis komen we door de jungle, de nevelwouden, maar ook langs plantages en mooie witte stranden. 

Een Costa Rica vakantie zal je nog lang bij blijven. Het is een ideaal vakantieland met enorm veel positieve vibes en een enorme diversiteit. De ongerepte natuur rondom de vulkaan Arenal, het Tortuguero National Park en de andere hoogtepunten zullen ongetwijfeld een diepe indruk maken. 

Meer weten over je budget Costa Rica en kosten

Inbegrepen bij deze groepsreis zijn:

 • Retourvlucht San Jose
 • Een deel van alle maaltijden
 • Alle benoemde activiteiten
 • Alle overnachtingen
 • Ruimbagage en handbagage

Singlereizen Costa Rica

Rondreizen in Costa Rica is een avontuur! Tijdens onze singlereizen hebben we een mooi actief programma opgesteld en zie je grote delen van dit fantastische land. Bij deze reis boekt 70% de reis solo, dus je zult nooit de enige zijn die alleen reist. Costa Rica leent zich perfect voor een reis alleen of met een vriend of vriendin. Je maakt deel uit van een grotere groep, maar nooit groter dan 23 personen. 

 • Je reist met mensen tussen de 18 en 32
 • Een groot aantal activiteiten is al inbegrepen
 • Je retourvlucht is inclusief
 • We slapen met max. 4 personen op een kamer
 • De adembenemend mooie natuur is dé reden om naar Costa Rica te gaan
 • Je komt terecht in een goed ontwikkeld land, maar nog wel steeds een Midden-Amerikaans land
 • Vulkanen, jungle en strand wisselen elkaar af
 • Het is altijd lekker warm (in Monteverde kan het wel afkoelen 's nachts)

Online kennismaken voorafgaand de groepsreis:

Voor je naar Costa Rica vertrekt met een groep onbekenden wil je waarschijnlijk wel weten met wie je op pad gaat. Bij Simi maak je eenvoudig kennis met je toekomstige reisgenoten. Enkele maanden voor vertrek ontvang je een inlog met daarin alle voornamen, leeftijden en woonplaatsen van je reisgenoten.

Om onderling communiceren makkelijk te maken kun je je Whatsapp nummer toevoegen. Deze is alleen zichtbaar voor je reisgenoten en zorgt ervoor dat je eenvoudig een Whatsapp-groep kunt starten. 

Groepsrondreizen Costa Rica

Ben ik de enige die alleen reist?

Simi Reizen is de grootste reisaanbieder van groepsreizen en singlereizen voor jongeren tussen de 18 en 32. Onze vakanties zijn avontuurlijk en boek je altijd als pakketreis. Het is in alle jaren nog nooit gebeurd dat een groep uitsluitend bestaat uit mensen die samen reizen.

Je bent dus gegarandeerd niet de enige die alleen reist! Gemiddeld moet je rekenen op zeker 70% van de medereizigers die alleen boeken. Juist dan is een groepsreis leuk, want tijdens zo'n reis leer je elkaar natuurlijk goed kennen.

Om die reden boek je altijd singlereizen inclusief een heel pakket activiteiten. Zo leer je je reisgenoten goed kennen en heb je momenten waarop je met de hele groep iets onderneemt. Natuurlijk is er daarbuiten tijd voor jezelf. 

Groepsreizen naar Costa Rica

Costa Rica ligt in Midden-Amerika, tussen Panama en Nicaragua. De hoofdstad is San Jose en Costa Rica is een bijzonder interessant land voor een groepsvakantie. Door de heerlijke temperatuur het hele jaar door, maar ook juist door de afwisseling binnen het land. Voor een reis naar Costa Rica heb je geen visum nodig zolang je er minder dan 90 dagen verblijft. Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn. 

Er gelden geen verplichte vaccinaties voor Costa Rica. Aanbevolen wordt, zoals naar veel landen binnen en buiten Europa, de DTP vaccinatie. Zie voor de up to date informatie de website van de GGD.

Wat is uniek aan Costa Rica? 

Eigenlijk heeft Costa Rica alles wat een land moet hebben. Enerzijds de Caribische zee en aan de andere kant de Stille Oceaan en het is 1 van de toplanden voor wat betreft de ontwikkeling in Latijns-Amerika. Daarnaast is Costa Rica een land waar klimaatbewustzijn al erg belangrijk is. Niet voor niets werd het land al meerdere jaren uitgeroepen tot gelukkigste land in de Happy Planet Index.

Stranden - Costa Rica beschikt over een groot aantal fantastische stranden waar veel te beleven valt. Natuurlijk zie je jezelf al liggen in je hangmat, cocktailtje in de hand en genieten! We eindigen onze groepsrondreis Costa Rica trouwens ook op het strand, zodat je na twee intensieve weken heerlijk kunt relaxen. 

Vulkanen - met meer dan 20 vulkanen waarvan enkelen min of meer actief zijn is Costa Rica een interessant land om te ontdekken. De meest bekende vulkaan is de Arenal met een karakteristieke vorm. We maken een hike over de flanken van deze vulkaan.

Jungle - regenwouden en nevelwouden maken een groot deel uit van het oppervlakte van Costa Rica. Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de regenwouden als de nevelwouden. Daarnaast maken we per boot enkele tochten door de jungle waarbij we uiteenlopende dieren van dichtbij kunnen bekijken. 

Dieren - er zijn enorm veel dieren te vinden in Costa Rica, waaronder verschillende slangen, toekans, papegaaien, luiaards, dolfijnen, walvissen, kaaimannen, apen en krokodillen. Ook de jaguar is te vinden in Costa Rica, maar de kans dat je die ziet is natuurlijk heel klein. Je kunt vier verschillende apensoorten spotten: de brulaap, kapucijnaap, slingeraap en het doodshoofdaapje (voor iedereen die wel eens in de Apenheul geweest is bekend). De kans dat we tijdens onze singlereizen Costa Rica apen zien is absoluut groot. 

Binnenlanden - tijdens onze groepsreis komen we langs verschillende plantages met onder andere cacao en ananas. We verblijven zelfs een nacht bij een gastgezin tijdens deze reis. 

Hierboven lees je een impressie van de rondreis die we tijdens deze groepsreis gaan maken. We zien in twee weken tijd een groot deel van het land en vooral heel veel afwisseling.

Voorbereiding groepsreis Costa Rica

Costa Rica is een prima reisland voor een groepsreis. Goed ontwikkeld, ontzettend afwisselend en het hele jaar door met een aangename temperatuur. Meer weten over het regenseizoen Costa Rica

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Spannend - alleen reizen

Een groot deel van de mensen boekt deze groepsreis alleen. Een deel van de mensen boekt samen met een vriend of vriendin. In beide gevallen geen probleem, want je boekt niet voor niets een groepsreis natuurlijk. Iedereen leert elkaar tijdens zo'n reis goed kennen en we merken dat het over het algemeen probleemloos gaat. Toch merken we ook dat het best spannend is om alleen op pad te gaan met een groep onbekenden. We raden dan ook zeker aan om je nummer toe te voegen aan de whatsapp lijst en op die manier contact met je reisgenoten te leggen voor vertrek. Sommige van onze groepen spreken zelfs voor vertrek al af en beginnen op die manier goed aan de reis! 

Groepsrondreis - hotels en accommodatie

Tijdens de rondreizen Costa Rica verblijven we in goede hotels, lodges en een homestay. De hotels zijn allemaal van goede kwaliteit en de meesten met airconditioning. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de hotels waar we verblijven. Tijdens de rondreis verblijven we ook 1 nacht in een homestay bij lokale mensen uit het dorp Juanilama. De kamers hier zijn prima en je maakt van dichtbij mee hoe mensen in Costa Rica leven. 

costa rica rondreis

Pura Vida in Costa Rica

Als je een groepsreis naar Costa Rica boekt, ga je tijdens je single vakantie zeker 100 keer Pura Vida! horen. Het is een soort lokale hartenkreet die aangeeft dat je van het leven moet genieten en dat je in Costa Rica op de perfecte plek bent om dat te doen! De enorme diversiteit, het heerlijke klimaat en de goed ontwikkelde toeristische sector zorgen voor een onvergetelijke maar authentieke vakantie. 

De reizigers die deze single vakantie boeken reizen vrijwel allemaal solo en sluiten zich aan bij een rondreis met een groep. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer en omdat iedereen tussen de 18 en 32 is, is er altijd wel iemand te vinden die in is voor een drankje of activiteit. 

Dus: laat je overtuigen door het prachtige Costa Rica! 

Kan ik in de zomervakantie naar Costa Rica?

Jazeker. Costa Rica is het hele jaar door te bezoeken. In de zomerperiode moet je rekenen op meer pittige, korte regenbuien. In de maanden december tot en met april is het in Costa Rica het meest droog. Aan de andere kant: een tropisch regenwoud heeft baat bij regen, dus laat je niet afschrikken. Het blijft immers 25 tot 30 graden én de neerslag valt vaak kort en hevig. Niet te vergelijken met het druilerige weer dat we in Europa kennen. Voor meer informatie over het regenseizoen Costa Rica kijk je hier