Groepsreizen Midden- en Zuid-Amerika

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Rondreizen Midden& Zuid-Amerika

Midden- en Zuid-Amerika zijn ontzettend populair onder reizigers. Steeds meer mensen kiezen voor een rondreis door bijvoorbeeld Colombia, Costa Rica, Ecuador, Peru of Nicaragua. Simi Reizen organiseert meer en meer reizen naar landen in deze regio. Dit jaar heb je de keuze uit de reisbestemmingen Mexico, Cuba, Costa Rica en Ecuador!

Al onze reizen zijn groepsreizen waarbij vlucht, verblijf en activiteiten inbegrepen zijn. Daarnaast zijn al je medereizigers jonge mensen, waar het programma ook op afgestemd is. 

Singlereizen midden-Amerika

 • Voor wie avontuur zoekt
 • Keuze uit Ecuador, Cuba, Costa Rica en Mexico
 • Reizen in een groep leeftijdsgenoten
 • Altijd incl. retourvlucht
 • Altijd incl. excursies
 • SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Veilig reizen door Midden Amerika

Latijns Amerika en ook Zuid-Amerika zijn de laatste jaren steeds veiliger geworden. Hoewel er met enige regelmaat protesten zijn en situaties snel kunnen wijzigen is de welvaart in het algemeen de laatste jaren toegenomen. Bij Simi vinden we het belangrijk dat we naar gebieden reizen waar het relatief veilig is.

Hoewel reizen altijd komt met avontuur en er altijd iets kan gebeuren, doen we als reisorganisatie onze uiterste best om risico's vooraf goed in te schatten en te voorkomen. We reizen uitsluitend door gebieden waar toerisme gangbaar is en waar je rustig kunt verblijven. 

Vanzelfsprekend moet je als reiziger een paar voorzorgen nemen, maar die gelden voor eigenlijk al onze reisbestemmingen, ook binnen Europa

Een paar tips:

 • Loop niet te koop met je dure mobiele telefoon
 • Ga altijd in groepjes op pad
 • Vermijd afgelegen gebieden
 • Houd je portemonnee bij je en let op tassen etc. als je ergens gaat zitten of loopt

In de basis dus niet veel anders dan op andere plekken! 

Hoe bepaal je je reisbestemming?

Als je op zoek bent naar een verre groepsreis is het verstandig om altijd even het kaartje van het ministerie van buitenlandse zaken te controleren. Er zijn steeds meer landen die veelbezocht worden door Nederlanders. Panama, maar vooral ook Colombia, Peru en Ecuador zijn populaire reisbestemmingen voor jongeren. 

Wij raden je aan in ieder geval te letten op:

 • Infrastructuur - reizen in het buitenland neemt vaak veel tijd in beslag. Zelfs in Costa Rica komt het regelmatig voor dat we op kleine zandweggetjes belanden. 
 • Voorkomende ziekten - over het algemeen kun je met een DTP-vaccinatie al veel voorkomen, maar voor sommige bestemmingen en specifieke gebieden kunnen aanvullende inentingen aan te raden zijn.
 • Visum-vereisten - sommige landen vragen je om specifiek een visum aan te vragen. In andere landen is paspoort voldoende. 
 • Wat wil je zien en doen - ben je een enorme avonturier? Dan kun je gerust naar een wat minder ontwikkeld land reizen. Ben je iemand die toch wel houdt van enig comfort en dat afspraken ook nagekomen worden? Dan kun je beter kiezen voor een land dat gewend is aan toerisme. 
 • Hoeveel wil je uitgeven? - ook belangrijk! Vaak is de vlucht naar een verre reisbestemming duur, maar is het leven ter plekke een stuk betaalbaarder. 

Groepsreizen Cuba

Reisbestemmingen Zuid-Amerika

Veel landen in Midden- en Zuid-Amerika zijn fantastisch om te bezoeken. Niet alleen is het vrijwel altijd mooi weer en lekker warm, elk land heeft ook een hele eigen cultuur en achtergrond. Je kunt je tijdens een rondreis helemaal onderdompelen in de andere cultuur en maakt kennis met fantastische plekken.

Over onze groepsreizen Mexico

De groepsreizen Mexico die je via Simi kunt boeken zijn een aanrader voor iedereen met een avontuurlijke insteek. Mexico is als land steeds populairder als reisbestemming. Terecht ook, want deze rondreis brengt je langs verschillende hoogtepunten. We bezoeken verschillende archeologische vindplaatsen, maar gaan bijvoorbeeld ook naar Mexico-Stad, genieten van een Mezcal-proeverij en doen een mooie boottocht.

De reis start in Mexico-Stad en eindigt in Cancún. Zoals alle rondreizen is bij deze reis de retourvlucht inbegrepen bij je reissom. Waar mogelijk vliegen we als groep volledig samen. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat een vlucht vol is, dan vlieg je altijd met minimaal 1 medereiziger naar Mexico.

Groepsreizen Mexico

Over de rondreizen Cuba

Cuba is een land dat uniek is in alle opzichten. Hoewel het maar 3 keer groter is dan Nederland herbergt Cuba een schat aan mooie plekken om te bezoeken. Tijdens onze rondreis Cuba maken we er een avontuurlijke, onvergetelijke groepsreis van. Cuba heeft een dusdanig andere geschiedenis dan andere landen dat alleen dat gedeelte de reis al interessant maakt.

Daarnaast is het ook nog eens gewoon een hele mooie reisbestemming. We kennen Cuba als het land van Fidèl Castro, rum en sigaren, maar daarmee doen we Cuba tekort. Met deze rondreis boek je een echte authentieke en vooral ook avontuurlijke reis met een combinatie aan natuur en stad.

Over de singlereizen Costa Rica

Hoewel we de woorden singlereizen gebruiken, gaat het om een groepsreis waar toevallig veel reizigers solo reizen. Je hoeft dus zeker niet single te zijn of alleen te boeken. Gemiddeld boekt ongeveer 60% van onze reizigers alleen, de rest met een vriend of vriendin samen. 

Costa Rica is een land met jungles, bergen, vulkanen en tropische stranden. De enorme diversiteit maakt het tot een aantrekkelijk vakantieland. Genietend van een cocktail aan het strand, de jungle in op zoek naar wilde dieren en een spectaculair zipline parcours door de boomtoppen maakt deze rondreis tot een afwisselende en zeer complete rondreis. 

Groepsreizen Costa Rica

Over de groepsreizen Ecuador

De groepsreis Ecuador is een bijzondere reis waarvan we blij zijn deze te kunnen aanbieden in het reisaanbod. Ecuador staat bekend om de Amazone, mooie hoogteverschillen en de heerlijke kust met mooie stranden. We slapen in hostels, hotels en homestays, heerlijk voor de afwisseling. Diverse maaltijden zijn al inbegrepen bij je reissom.

Deze groepsreis is vooral wat voor jou als je je bezoek aan Midden- en Zuid-Amerika wilt combineren met mooie wandeltochten. Te voet verkennen we prachtige plekken, maar ook een bezoek aan het nevelwoud, de stad Quito en diverse outdoor activiteiten ontbreken niet!