Groepsreizen Azie

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Azië

Boek je Azië rondreizen met Simi! Kies uit Bali, Sri Lanka, Thailand, Maleisië, Vietnam en Nepal en ga voor een avontuurlijke singlereis Azië met reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Simi Reizen is aangesloten bij en lid van de de ANVR, het Calamiteitenfonds en het SGR

Deze groepsreizen Azië boek je altijd inclusief retourvlucht, verblijf, lokale Engelstalige gids én een volledig pakket activiteiten zodat je je groepsreis ook echt samen beleeft. Hieronder kun je alle groepsrondreizen Azië vinden die je dit jaar mee kunt maken en geven we je meer informatie over op single reis gaan in Azië.

Groepsreizen Azië

 • 98% van de Simi Reizen gaat door
 • Unieke jongerenreizen Thailand, Sri Lanka, Maleisië, Bali en meer
 • Volledige pakketten met extreem veel inbegrepen
 • Reizen met andere jonge mensen en een actief programma

Groepsreizen Azië

Met een oppervlakte die bijna een derde van het totale landoppervlak van de aarde beslaat heeft Azië voldoende te bieden voor de avontuurlijke reiziger. Geniet van de rijke geschiedenis, de diverse culturen, de prachtige natuur, de heerlijke stranden en het lekkere eten! Veel Aziatische culturen staan bekend om hun warme gastvrijheid. Ook een voordeel van Azië is dat het in vergelijking met andere werelddelen erg budgetvriendelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld de heerlijke maaltijden voor maar weinig geld uitproberen tijdens je single reis Azië. De gevarieerde keukens bieden een smaakexplosie van kruiden, specerijen en lokale ingrediënten!

In Azië zijn er voor groepsreizen talloze mogelijkheden voor avontuurlijke en culturele activiteiten. Zo is het op verschillende Aziatische reisbestemmingen mogelijk om de jungle te bezoeken, uitgestrekte rijstplantages te bekijken, te relaxen op prachtige stranden, te genieten van cruises langs mooie eilanden, te wandelen over theeplantages en de cultuur in prachtige steden en dorpen te ontdekken. Maar ook lekker actieve activiteiten als canyoning, raften of zelfs het beklimmen van een vulkaan behoren tot de mogelijkheden. Elk land heeft een uniek karakter. Met zes leuke bestemmingen om uit te kiezen, heb je ruime keuze om te kijken welke groepsreis in Azië je het meeste aanspreekt! 

Azië is over het algemeen prima zelfstandig te bereizen, maar bereid je wel voor op een beetje een cultuurshock, afhankelijk van het land dat je kiest. Voor een kennismaking met Azië kan het aansluiten bij onze groepsreizen dan ook echt een aanrader zijn.

Keuze groepsreizen Azië 

Rondreis Bali voor jongeren

Groepsreizen Bali

Bali in een notendop

Bali is een Indonesisch eiland in Zuidoost-Azië en staat bekend om de ontspannen sfeer, westerse invloeden en de prachtige natuur. Het is een van de meest populaire bestemmingen in Azië. Hoewel het eiland niet groot is, biedt het een grote variatie. Zo kun je hier groene rijstterrassen vinden, maar ook prachtige stranden en hoge vulkanen. Je kunt je misschien wel inbeelden dan de zonsondergangen hier ook magisch zijn!

De geschiedenis kent veel hindoeïstische invloeden en het eiland staat dan ook vol met prachtige tempels. Op cultureel gebied is de bevolking erg creatief (denk bijvoorbeeld aan de houtsnijwerken en de dansstijlen) en zijn er veel spirituele tradities. Vooral in Ubud kun je dit goed ontdekken. Deze plaats wordt beschouwd als het culturele hart van Bali. Heel belangrijk voor de Balinezen is 'Tri Hita Karana', wat staat voor de harmonie tussen mens, natuur en god. Goed om te weten is dat Bali, mede door de vele toeristen, een van de meest Westerse bestemmingen is van Azië. Ben je dus bang voor een grote 'culture shock', dan is Bali een zeer goede overweging.

Jongerenvakanties Bali

Het prachtige Bali moet je absoluut een keer in je leven bezocht hebben! Geniet van een groepsreis Bali met ontzettend veel inbegrepen, waaronder een bezoek aan het wereldberoemde Ubud, een bezoek aan het feesteiland Gili Trawangan, een fietstocht door de rijstvelden, wildwater-raften in de jungle en nog heel veel meer! In 16 dagen tijd nemen we je tijdens deze jongerenreis mee naar de mooiste plekjes en geniet je van een gezellige groepsreis die je lang bij zal blijven. We wisselen het bezoeken van tempels en stranden af met populaire attracties als de Bali swing en een bezoek aan de rijstvelden. Veel reizigers die mee gaan met de groepsreizen Bali zijn tussen de 18 en 26 jaar, maar ook als je tussen de 26 en 32 jaar oud bent, ben je natuurlijk welkom. Ook is de rondreis Bali bij Simi vooral populair onder vrouwen.

Waarom kiezen voor Bali? 

 • Als je mooie tempels, eilanden en rijstvelden wilt zien
 • Als je ook graag de mogelijkheid wilt hebben om uit te gaan of het strand te bezoeken
 • Als je niet al te veel reistijd wilt (Bali is klein, slechts iets groter dan Gelderland)
 • Als activiteiten als een vulkaanbeklimming, een snorkeltour en raften door de jungle je aanspreken

Bekijk het programma van de groepsreizen Bali.

Jongerenreis Maleisië

Groepsreizen Maleisie

Maleisië in een notendop

Maleisië is een smeltkroes van culturen en dat is direct een van de kenmerken die dit land zo bijzonder en veelzijdig maakt. De geschiedenis van Maleisië kent invloeden van bijvoorbeeld de Portugese kolonisten, de Nederlandse overheersing en de Britse heerschappij. Dit heeft allemaal gezorgd voor de culturele diversiteit en dat ga je zeker terugzien als je Maleisië bezoekt. Hierdoor is de keuken ook een van de meest gevarieerde keukens ter wereld. De verschillende etnische groepen leven harmonieus met elkaar samen. Denk hierbij onder andere aan de Maleisiërs, de Chinezen, de Indiërs, maar ook aan de inheems bevolkingsgroepen zoals de Orang Asli. 

Voor natuurliefhebbers heeft Maleisië ontzettend veel te bieden, zo kun je de theeplantages bekijken in de Cameron Highlands en is Maleisië het thuis van het oudste woud ter wereld. De ultra moderne steden als metropool Kuala Lumpur (de hoofdstad) en bijvoorbeeld de kleinere historische steden als Georgetown op het eiland Penang zorgen ervoor dat je natuur en stad goed kunt combineren in Maleisië.

Groepsrondreizen Maleisië

Geniet van een afwisselende groepsreis Maleisië en maak kennis met uiteenlopende gebieden, van de jungle tot aan tropische eilanden. Tijdens de rondreis Maleisië bezoek je onder andere Kuala Lumpur, ontdek je het regenwoud Taman Negara, bezoek je de bijzondere stad George Town op het eiland Penang, bezoek je de bekende Batu-grotten, zie je een theefabriek, zie je het bemoste Mossy Forest en nog veel meer. Goed om te weten is dat bij de single reizen Maleisië alle overnachtingen, diverse maaltijden, activiteiten en de vluchten zijn inbegrepen. 

Waarom kiezen voor Maleisië?

 • Als je graag een enorme variatie aan natuur mee wilt maken, inclusief het oudste woud ter wereld
 • Als je ook helemaal blij wordt van enkele dagen een grote stad verkennen (Kuala Lumpur)
 • Als je geïnteresseerd bent in culturele activiteiten zoals een ontmoeting met de Orang Asli stam 
 • Als activiteiten als een canopy-wandeling, een fietstocht in een stad en raften in het regenwoud je aanspreken

Bekijk het programma van de gorepsreizen Maleisië.

Groepsreizen Nepal

Nepal groepsreis

Nepal in een notendop

Nepal kun je vinden tussen China en India en staat bekend om het Himalaya-gebergte, het diepe spirituele erfgoed, de unieke cultuur en de warme gastvrijheid. Veel toeristen bezoeken dit land vanwege de spiritualiteit (de bekende bedevaartreizen) of om de klim te doen naar Mount Everest Base Camp, waarbij je kunt genieten van de adembenemende landschappen. 

Het land staat vol met interessante boeddhistische en hindoeïstische tempels en kent veel kleine en charmante dorpjes. Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, staat bekend om de historische pleinen, de oude tempels en de spirituele stoepa's. Je kunt je hier rijkelijk vermaken met het proberen van lokale gerechten als momo's (gevulde dumplings), dal bhat (linzensoep met rijst) en verschillende curry's. Ook worden hier vaak lokale markten gehouden met handgemaakte ambachten. In de bergen ben je natuurlijk iets meer afhankelijk van specifieke voedzame maaltijden. Meer weten over what to do in Kathmandu?

Groepsreis Nepal

Kies voor een once-in-a-lifetime ervaring en ga mee met de jongerenreis Nepal. Tijdens de groepsreizen Nepal start en eindig je je reis in Kathmandu en maak je een meerdaagse trekking naar Mount Everest Basecamp. Gedurende de trekking slaap je in traditionele Sherpa-dorpjes en geniet je onderweg van de uitzichten over Mount Everest. De avontuurlijke groepsreis Nepal is een Simi Special vanwege zijn unieke karakter en heeft slechts twee vertrekdata. Ben jij een doorgewinterde wandelaar? Dan is deze groepsvakantie Nepal een echte bucket list vakantie!

Waarom kiezen voor Nepal?

 • Als je vaak en graag wandelt en altijd al een mooie meerdaagse trekking hebt willen meemaken
 • Als je helemaal in je element bent in de bergen en natuur
 • Als je overal goed kunt slapen: we slapen in lokale lodges in de bergen met weinig faciliteiten
 • Als je een echte bucket list afstreper bent en voor een echt uniek avontuur wilt gaan

Bekijk het programma van de groepsreizen Nepal.

Singlereizen Sri Lanka

Sri Lanka jongerenreis

Sri Lanka in een notendop

Sri Lanka kun je vinden ten zuiden van India en stond vroeger bekend als Ceylon. De geschiedenis staat bekend om de oude beschavingen en de koloniale invloeden. Zowel de Britten als de Portugezen en Nederlanders hebben hier vroeger voet aan wal gezet en deze invloeden zie je nog steeds terug.

Het land kent vele traditionele kunstvormen op het gebied van bijvoorbeeld dans, muziek en boeddhistische festivals, wat het op cultureel gebied echt een interessante bestemming maakt. In de keukens worden vooral lekkere curry's bereidt. De natuur bestaat zowel uit weelderige theevelden en hoge watervallen als nationale parken waar wilde dieren voorkomen. Ook biedt het land veel UNESCO-hoogtepunten zoals de bijzondere Sigiriya Lion Rock. Eigenlijk heeft dit land voor iedereen wel wat wils.

Jongerenreis Sri Lanka

Sri Lanka is misschien wel de meest interessante reisbestemming in Azië voor een rondreis. De rondreis Sri Lanka heeft een ontzettend gevuld programma met uitdagende, avontuurlijke activiteiten en is eigenlijk nergens goedkoper te vinden. Je boekt een heel volledige Sri Lanka groepsreis die we uitvoeren in samenwerking met een lokale partij. We bezoeken verschillende delen van Sri Lanka tijdens deze rondreis en hebben een groot aantal activiteiten standaard inbegrepen. De groepsreizen Sri Lanka zijn vaak vroeg volgeboekt, dus boek je rondreis tijdig. 

Waarom kiezen voor Sri Lanka?

 • Als je graag een enorme variatie wilt meemaken aan programma en het liefst lekker actief bezig bent op vakantie (21 inbegrepen excursies!)
 • Als je interesse hebt in stadstour op mooie plekjes, en dit graag afwisselt met bezoekjes aan de natuur
 • Als je graag een theeplantages bezoekt, altijd al in een tuktuk hebt willen zitten en een wildlife safari wilt meemaken in Azië
 • Als activiteiten als een raften, hiken, surfen en canyoningen je aanspreken

Bekijk het programma van de rondreizen Sri Lanka.

Groepsreizen Thailand

Groepsreizen Thailand

Thailand in een notendop

Het magische en diverse Thailand in Zuidoost-Azië is al jaren lang een populaire bestemming onder jongeren. Van de uitgestrekte natuur en stranden, tot de wereldstad Bangkok, er valt voldoende te beleven. De smakelijke keuken maakt het compleet. De geschiedenis van Thailand (vroeger heette het Siam) kent oude koninkrijken en beschavingen. Ook heeft het een koloniaal verleden. Diverse historische locaties zijn goed bewaard gebleven en bieden een kijkje in deze geschiedenis, bijvoorbeeld de oude hoofdstad Ayutthaya. 

In de tempels maak je kennis met het boeddhisme en in de vele restaurantjes en bij straattentjes kun je Thailand op culinair gebied ervaren. Als je even klaar bent met het ontdekken kun je heerlijk neerploffen op een van de stranden die Thailand rijk is, maar ook kun je fantastisch off the grid gaan in de jungle. Cultuur, geschiedenis, lekker eten en tijd om in te relaxen kun je dus heerlijk combineren in Thailand.

Groepsreis Thailand

We beginnen de Thailand single reis in het bruisende Bangkok en eindigen de groepsreis Thailand op het schilderachtige Phuket. Tijdens deze rondreis door Thailand krijg je een volledig verzorgd pakket waarbij alle accommodaties, de meeste maaltijden, en veel bezienswaardigheden zijn inbegrepen bij de prijs. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overnachting bij een jungle tribe? Of een tocht op bamboo rafts dwars door de natuur? Deze groepsreis Thailand heeft hele bijzondere activiteiten op het programma staan. Boek nu jouw groepsreis Thailand en maak het mee! 

Waarom kiezen voor Thailand?

 • Als je het echte chaotische Azië graag een keer in real life hebt willen meemaken, we nemen je mee naar Bangkok!
 • Als je altijd al een keer iets bijzonders hebt willen meemaken als een overnachting bij een hidden hill tribe en een jungle trekking
 • Als je niet vies bent van iets meer reistijd, om zodoende ontzettend veel moois te kunnen ontdekken in weinig tijd
 • Als activiteiten als diverse tempels bezoeken, raften, ziplinen en een kookles je aanspreken

Bekijk het programma van de groepsreizen Thailand.

Rondreis Vietnam

Groepsreizen Vietnam

Vietnam in een notendop

Vietnam is een fascinerend land gelegen in Zuidoost-Azië. Met een rijke geschiedenis, diverse cultuur, heerlijke keuken en adembenemende landschappen trekt Vietnam jaarlijks miljoenen reizigers. Als je interesse hebt in de geschiedenis van een land, dan kun je in Vietnam je hart ophalen. Vietnam kent een rijke geschiedenis met o.a. Chinese en Franse overheersers en de Vietnamoorlog en daar kun je veel over ontdekken. Heel prettig aan Vietnam is de variatie van rust in de natuur, en chaotische drukte in de steden. Zo kun je hier de prachtige strandduinen vinden van Mui Ne, uitgestrekte rijstvelden, maar ook kalkstenen rotsformaties (zoals bij de bekende Halong Bay) en stranden. 

Dit wissel je in Vietnam gemakkelijk af met een bezoek aan bijvoorbeeld Hanoi en Ho Chi Minh Stad. Beide steden zijn modern, maar hebben ook meer dan voldoende elementen uit de traditionele cultuur. Dit maakt Vietnam dus een hele gevarieerde rondreisbestemming. Je zult merken dat de locals enorm vriendelijk en gastvrij zijn en dat het eten hier altijd een feestje is. De Vietnamese keuken staat bekend om de heerlijke balans tussen de smaken!

Rondreis Vietnam

De afwisselende rondreis Vietnam begint in Hanoi en eindigt in Ho Chi Minh-stad. Onderweg ontdek je in 16 dagen diverse hoogtepunten van Vietnam. Enkele inbegrepen activiteiten tijdens deze single reizen Vietnam zijn de cruise bij Ha Long Bay, een fietstocht door Hanoi, raften op de Xia Rivier en een bezoek aan de zandduinen in Mui Ne. Je maakt kennis met de cultuur, de geschiedenis, de natuur en meer, variatie genoeg! Ontdek het zelf door deze rondreis Vietnam te boeken!

Waarom kiezen voor Vietnam?

 • Als je geïnteresseerd bent in mooie landschappen, maar ook in stad in geschiedenis
 • Als je hele unieke ervaringen mee wilt maken, zoals een traditionele dansshow bijwonen, een roeiboottocht meemaken, maar ook slapen in lokale homestays
 • Als je graag de natuur in reist, maar ook tijd wilt hebben om de cultuur te ervaren in de steden
 • Als activiteiten als raften, een boot cruise en een fietstocht door een vallei je aanspreken

Bekijk het programma van de jongerenreizen Vietnam.

Voordelen groepsreizen Azië met Simi

 • Iedereen in je groep tijdens deze groepsreis is "jong", tussen de 18 en 32 
 • Deze singlereizen worden grotendeels door alleenreizenden geboekt, maar regelmatig ook door stelletjes of vrienden die samen besluiten een groepsreis te boeken. 
 • Onze groepsreizen zijn geen singlereizen, maar veel mensen die met ons reizen zijn wel single. Wij noemen het altijd "gezellige groepsreizen waarbij toevallig veel mensen solo reizen".  
 • Elke rondreis is afgestemd op jonge mensen, dus ook de activiteiten zijn passender dan veertien dagen tempels kijken ;-) 
 • Je reist ter plekke weliswaar in een bus, maar we nemen vaak ook de nachttrein, binnenlandse vluchten etc. Je reist dus ook op een jonge manier
 • De sfeer is altijd top. Iedereen boekt bewust een groepsreis.
 • ANVR, SGR en Calamiteitenfonds netjes op orde. 
 • We verzorgen duizenden jongeren groepsreizen per jaar met groot succes en veel tevreden reizigers.  
 • Wist je dat als je een pakketreis boekt, de reisorganisatie ook verantwoordelijk is voor het terughalen bij calamiteiten? 

Dieren in Azië

In diverse landen in Azië heb je de de kans om wilde dieren te spotten. Super gaaf natuurlijk! Welke dieren allemaal voorkomen in Azië? Denk bijvoorbeeld aan luipaarden, tropische vogels, krokodillen, olifanten en schildpadden.

Houd er rekening mee dat wij als reisorganisatie activiteiten verbieden waarbij mensen rechtstreeks in contact komen met wilde dieren tijdens een Azië groepsreis. Hier schuilt vaak veel dierenleed achter en dat is natuurlijk niet iets wat wij als reisorganisatie willen aanmoedigen. In het programma zul je dit soort activiteiten dan ook niet tegenkomen. 

Mocht je activiteiten van plan zijn als olifantenritten en zwemmen met dolfijnen, dan raden we je sterk af bij Simi Reizen te boeken en raden we aan hier meer informatie over op te zoeken. Diverse dieren opvangcentra in Azië doen zich voor als organisaties die dieren redden uit het wild, terwijl ze ondertussen de baby's weghalen bij de moeders en hardhandig trainen zodat ze op de foto te kunnen met reizigers. Lees meer over hoe je kunt bijdragen aan duurzamer reizen.

Als we dieren spotten in het wild tijdens de Azië groepsvakanties is dat natuurlijk super mooi meegenomen! Zo worden met regelmaat bijvoorbeeld olifanten gespot in Yala National Park in Sri Lanka en kun je bijvoorbeeld in Maleisië en Thailand weer veel aapjes tegenkomen!

Hoewel handen, katten en vooral apen er natuurlijk super leuk uit zien om lekker te kroelen, doe dit niet. Je weet niet welke ziektes de dieren hebben én er schuilt nog een gevaar als je gekrabd, gelikt of gebeten wordt. Dieren in Azië kunnen namelijk hondsdolheid hebben (rabiës). Dus: niet aaien, voeren, lokken, etc. 

Sri Lanka olifant

Voorbereiding rondreizen Azië en good to know

Als je met Simi een rondreis boekt door bijvoorbeeld Bali, Thailand, Maleisië, Vietnam of Sri Lanka, beleef je een hoop avontuur, maar maak je wel een georganiseerde rondreis. We bezoeken hoogtepunten van de verschillende landen en komen op redelijk toeristische plekken. Houd er wel rekening mee dat met name eetgewoonten erg af kunnen wijken van wat wij gewend zijn. Zo is ontbijten met rijst veelvoorkomend in Aziatische landen en is streetfood veel meer een ding. Op een Hollandse maag is dat soms even wennen. 

Flexibiliteit en Azië

Beste reistijd rondreizen Azië

In Azië is er sprake van regenseizoenen. Afhankelijk van hoe je erin staat biedt dit voor- en/of nadelen. We raden je zeker aan je hier niet door te laten tegenhouden een groepsreis Azië te boeken. Juist de regen zorgt voor de groene natuur en vaak gaat het om intense, maar korte buien. Meer informatie regenseizoenen Azië:

Ha Long Bay Vietnam

Kleding en groepsreizen Azië

Wat voor kleding je het beste kunt dragen ligt aan wanneer je Azië bezoekt in het jaar en welk land je precies bezoekt. Per land kan de religie en de cultuur verschillen, maar ook het klimaat. Religies Azië:

 • Bali is overwegend hindoeïstisch (circa 90% van de bevolking), net als Nepal (circa 80% van de bevolking)
 • Overwegend boeddhistisch zijn Sri Lanka (circa 70% van de bevolking), Thailand (circa 95% van de bevolking) en Vietnam (circa 85% van de bevolking). 
 • In Maleisië is meer dan de helft van de bevolking islamitisch. De meeste Chinezen in Maleisië zijn boeddhistisch. Maleisië is een smeltkroes van etnische groepen en religies, zo zijn ook het christendom en hindoeïsme belangrijk. 

Zowel bij het bezoeken van tempels in boeddhistische of hindoeïstische landen als bij een bezoek aan moskeeën in islamitische landen dien je gepaste kleding te dragen die de schouders, de knieën en het decolleté bedekt. Voor vrouwen kan het handig zijn een dunne sjaal mee te nemen die je in je rugzak kunt stoppen op groepsreis. Neem gympen mee waar je lekker op kunt wandelen, maar bijvoorbeeld ook sandalen. Bij een tempelbezoek of een bezoek aan een moskee dien je je schoenen uit te doen. Neem dus niet die zeldzame dure, nieuwe Nike's mee op reis. 

Op straat kun je in boeddhistische of hindoeïstische landen gewoon korte mouwen, korte broeken en zomerjurken dragen. We raden wel aan kleding met hele opvallende prints of teksten te vermijden. In islamitische landen dien je je wel wat netter te kleden en op straat ook je schouders en knieën te bedekken. Kies bijvoorbeeld voor langere jurken, rokken of korte broeken die over de knie vallen, of ga voor lange linnen of katoenen broeken die lekker luchtig zijn. Een t-shirt is gewoon prima. Je ontvangt van ons een handige paklijst, specifiek geschreven voor het land dat je bezoekt tijdens je single reis!

Single reizen Azië en lokaal eten

Het eten in Azië is anders en in diverse landen ook pittiger dan we in Nederland gewend zijn. Hoewel super lekker, zullen je darmen hier waarschijnlijk even aan moeten wennen tijdens de jongerenreis in Azië. Tips eten en drinken:

 • Indien mogelijk, wissel aan het begin van je reis lokale maaltijden af met wat meer Westerse maaltijden. Zo kan je lichaam rustiger wennen aan het nieuwe voedsel.
 • Pas op met street food. Natuurlijk is het leuk het e.e.a. uit te proberen, maar wees kritisch. Op Aziatische markten kan het voorkomen dat vlees al de hele dag in de brandende zon ligt te wachten, voordat je aan het begin van de avond een lekkere snack wilt kopen.
 • Drink veel, minimaal 2 liter water per dag, zeker als je actief bezig bent. Drink geen water uit de kraan en koop goed verzegelde flessen. 
 • Qua drinken: Drink alleen drankjes waar geen ijsklontjes in zitten en koop het liefst flesjes waarvan je kunt controleren dat de dop er nog goed op zit.
 • Neem voor de zekerheid ORS mee op groepsreis. ORS (Oral Rehydration Solutions) voorkomt uitdroging. Handig als je darmen toch een beetje van streek raken. Je kunt dit gewoon kopen bij de drogist. Ook loperamide (diarreeremmers) kan geen kwaad om voor de zekerheid mee te nemen. 

Eten in Azië

Op groepsreis in Azië en internet

Waar we in Nederland en binnen Europa vrij gewend zijn altijd gebruik te kunnen maken van het internet, is dat in een ver land niet vanzelfsprekend. Niet alleen wil je hier niet gebruikmaken van je 4G of 5G (lees: extreem hoge internetkosten), ook is het in diverse verre landen niet vanzelfsprekend dat er bereik is midden in een jungle of een andere meer afgelegen gebied. Tips:

 • Kijk of je telefoon een e-sim kaart accepteert, in dat geval is het mogelijk voorafgaand je reis via Simi een e-sim aan te schaffen. Ook lokaal kun je in een grote stad of op de luchthaven vaak een lokaal simkaartje kopen.
 • Laat het thuisfront weten dat je niet altijd bereik en internet hebt en dat er sprake is van tijdsverschil. Dan hoeven ze zich geen zorgen te maken. 
 • Of ga gewoon lekker helemaal off the grid! Je bent op een prachtige bestemming, samen met een groep leeftijdsgenoten. 
 • Reis je naar Cuba? Houd er dan rekening mee dat m.b.t. het internet veel wordt bepaald door de overheid. Zo is het niet vanzelfsprekend dat je apps als Instagram en Facebook kunt gebruiken.

Reisvaccinaties Azië

Neem alvorens je op groepsreis in Azië gaat contant op met een vaccinatiebureau of de GGD. Zo kun je jezelf laten informeren of je nog reisvaccinaties nodig hebt en direct een afspraak inplannen om deze te laten zetten. Als reisorganisatie mogen we je hierin niet adviseren, maar de GGD raadt de volgende reisvaccinaties voor iedereen aan:

 • De DTP en Hepatitis A reisvaccinaties voor alle landen in Azië die je met Simi kunt bezoeken
 • De Buiktyfus reisvaccinatie nog aanvullend voor Nepal en Sri Lanka

Daarnaast zijn er nog persoons- en reisgebonden adviezen. Daarom is het dus raadzaam om even contact op te nemen met de GGD of een vaccinatiebureau. In Zuid-Oost Azië komt malaria voor, vraag daarom ook na of m.b.t. malaria bepaalde dingen worden geadviseerd.

Nepal groepsreizen

Jongeren rondreizen Azië boeken

Boek je rondreis door Azië tijdig. De rondreizen door Azië voor jongeren zijn populair. De reizen in Azië zijn echt jongeren rondreizen. Alle rondreizen hebben als doel jou kennis te laten maken met een land en een cultuur. Bij elke reis zul je merken dat een groot deel van de activiteiten en entreekosten al inbegrepen is bij je reissom. Niks is vervelender dan een mooie reis zien om er vervolgens achter te komen dat je nog allerlei min of meer verplichte kosten hebt.

Bij Simi weet je dat je altijd in een groepsreis met relatief jonge mensen terechtkomt. Alle rondreizen zijn ingedeeld als reis voor mensen tussen de 18 en 32. Buiten de zomer om zul je merken dat de gemiddelde leeftijd wat hoger ligt. Middenin de zomervakantie is de leeftijd voor onze groepsreizen wat jonger gemiddeld. Iedereen heeft zin in een actieve vakantie, iedereen wil het land ontdekken en misschien nog belangrijker: iedereen staat open voor anderen. De sfeer is dan ook altijd top.

Alle jongeren groepsreizen zien?