Groepsreizen Bali Indonesië

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreis Bali

Bali is een fantastische vakantiebestemming voor jongeren. Check onze groepsreizen naar Bali en sluit je aan bij een groep Nederlanders en Vlamingen! Beleef samen een onvergetelijke vakantie! De reizen naar Bali worden grotendeels door solo reizigers geboekt. Hoewel de reizen geen single reizen zijn, reist een groot deel wel solo. 

Jongeren groepsreis Bali

Singlereis Bali

 • Doe de Bali Swing
 • Beklim de Batur vulkaan
 • Overnacht in een Nationaal park
 • Bezoek party-eiland Gili Trawangen
 • Combineer cultuur en strand
 • Raften in de jungle
 • en meer!

Waarom met Simi op reis naar Bali?

 • Je retourvlucht is inbegrepen als je kiest voor de groepreis Bali. We vliegen met een groepsticket, dus met de hele groep in hetzelfde vliegtuig. Samen uit en thuis dus. 
 • Ter plekke is een lokale Engelssprekende gids aanwezig 
 • Een actief en afwisselend programma dat zowel cultuur, natuur als actie biedt
 • Standaard inbegrepen bij je reissom is een groot deel van de activiteiten, bij de Bali reis gaat dit om maar liefst 14 gezellige groepsexcursies 
 • Simi Reizen is lid van SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Dit betekent dat we ANVR reisvoorwaarden hanteren, je reissom altijd verzekerd is en we bij plotseling optredende natuurrampen of andere calamiteiten met behulp van het calamiteitenfonds te hulp kunnen schieten. 

We krijgen regelmatig vragen met betrekking tot het regenseizoen op Bali. We hebben voor je op een rijtje gezet hoe groot de kans is dat het regenseizoen je vakantie echt aantast. 

Groepsreizen Bali

Toegegeven, het is een eindje vliegen naar bijna de andere kant van de wereld, maar eenmaal aangekomen op Bali kan je avontuurlijke groepsreis dan ook direct beginnen. Bali kent het hele jaar door aantrekkelijke temperaturen, maar de beste reistijd ligt tussen april en eind september en is in dat opzicht vergelijkbaar met veel andere reisbestemmingen. 

Het tijdsverschil met Bali bedraagt 6 uur. Het is in onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland op Bali (en tijdens onze wintertijd 7 uur).

Voor jongeren heeft Bali enorm veel te bieden. De relaxte sfeer en de bekendheid van het eiland als backpack-bestemming zorgen voor een grote aantrekkingskracht. De vele stranden en het relatieve gemak waarmee je op Bali reist is ideaal. Daarnaast is Bali overwegend Hindoestaans, waardoor het makkelijker is een drankje te doen dan op veel andere plekken in Indonesië die voornamelijk Islamitisch zijn. 

Weten wat de beste reistijd voor Bali is? 

Singlereis of groepsreis Bali?

Sommige reisorganisaties maken onderscheid als het gaat om een groepsreis of singlereis. Bij Simi maken we dat onderscheid niet. We weten dat voor elke reis geldt dat zeker de helft solo reist, bij verre groepsreizen vaak nog iets meer zelfs. Het is in alle jaren dat we groepsvakanties organiseren nog nooit voorgekomen dat een groep uitsluitend uit mensen bestond die samen boekten. 

We geven bij Simi niet bij de reis aan hoeveel boekingen er zijn. Wel geven we het aan als een reis bijna vol dreigt te raken. Met 98% van de groepsreizen die gewoon doorgingen vorig jaar kunnen we goed voorspellen hoeveel mensen uiteindelijk zullen boeken. De Bali singlereis is erg populair. We raden je aan deze groepsreis Bali zeer tijdig vast te leggen.

De reden dat we geen samenstelling van de groep weergeven op de site is dan ook simpel: uit ervaring weten wij dat als mensen "gewoon" boeken, de samenstelling van een groep uiteindelijk mooi divers is en mooi gespreid is. De man/vrouw verdeling is over alle reizen gemeten dan ook 50/50. Als we op de site aangeven wat de samenstelling is en er hebben net twee mensen van 18 geboekt, geeft dat een vertekend beeld, terwijl als we dit niet vermelden de samenstelling juist heel mooi wordt over het algemeen. Wel is het zo dat met de Bali groepsreizen de meeste reizigers tussen de 18 en 25 jaar zijn. Bij onze andere groepsreizen reizen er ook meer 25 tot 32 jarigen mee.

Bali groepsreizen

Waarom naar Bali met Simi?

 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten
 • Gemiddeld een 9.4 van onze reizigers op Google (geen 10, want ook bij ons gaat wel eens iets mis helaas)
 • Je boekt een heel pakket inclusief activiteiten en leert je reisgenoten daardoor goed kennen
 • Entreegelden voor excursies zijn gewoon inbegrepen, in tegenstelling tot veel andere organisaties
 • Je kunt vooraf aardig bepalen wat de totale reis je gaat kosten omdat veel al inclusief is
 • Bali is prachtig en de moeite waard om te ontdekken!
 • Je bent altijd met een groep die niet te groot en niet te klein is. 20 personen is ideaal voor een groepsreis
 • We hebben een bijzonder avontuur gepland met veel activiteiten die uniek zijn

Beste seizoen voor Bali? 

We krijgen regelmatig vragen over de beste reisperiode voor Bali. Over het algemeen geldt dat Bali vooral tussen april en oktober veelbezocht wordt. De maanden erna zijn rustiger, maar niet minder mooi. Er valt in die periode meer neerslag, maar Bali kent het hele jaar door periodes met regenval. Een voordeel van reizen naar Bali tussen november en april is vooral dat de prijzen een stuk lager zijn, het weer nog steeds goed is en je minder last van overtoerisme zult hebben. Of het voor jou weggelegd is is een persoonlijke afweging en hangt erg af van hoe je er zelf in staat. Door de regenval is het landschap ook weer extra groen. 

Ook op Bali is het weer net zo onvoorspelbaar als overal. Je kunt een relatief droge winter hebben of een relatief natte zomer. Het is moeilijk om in zijn algemeenheid een advies te geven, maar over het algemeen reizen de meeste mensen tussen april en oktober. Je zult zien dat Simi Reizen ook in het regenseizoen enkele vertrekken aanbiedt. We zijn in die periode in staat om een scherpe prijs te bieden én zijn ervan overtuigd dat er genoeg mensen zijn die het juist wel prettig vinden om niet overspoeld te worden met andere toeristen. 

Bali groepsreizen

Hoogtepunten Bali

Als je een singlereis Bali boekt met Simi, nemen we je mee op avontuur! We combineren een stukje authenticiteit met een stuk "gewoon lekker toerist" zijn. Inbegrepen bij je reissom zijn dan ook een groot aantal excursies. Zo beklimmen we een vulkaan, overnachten met een tentje in een nationaal park en hebben we tijd aan het strand. Ook gaan we raften, snorkelen en bezoeken we verschillende watervallen.

Een diverse rondreis die je een goed beeld geeft van het eiland. Hoewel Bali niet zo groot is, is het enorm veelzijdig en zijn de mogelijkheden voor activiteiten bijna eindeloos. We hopen je dan ook mee te mogen nemen op een echt avontuur! 

Wie boeken Bali vooral? 

Onze rondreizen Bali worden voornamelijk geboekt door jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Over het algemeen zie je dus vooral veel twintigers die deze georganiseerde rondreis Bali boeken. Over het algemeen boeken meer vrouwen dan mannen de rondreis, maar een echt goede reden daarvoor hebben we nog niet kunnen vinden. Ben je ouder dan 25? Dan kun je je uiteraard wel aansluiten bij de groepsreis Bali.

Groepsreizen Bali

Georganiseerde groepsreizen hebben voordelen en nadelen. 

 • Je boekt via een ANVR en SGR aangesloten reisonderneming. Je hebt dus de garantie dat je geholpen wordt als er iets aan de hand is. De ANVR-voorwaarden zijn uitvoerig gecheckt op een goede balans tussen verplichtingen en rechten
 • Je reist altijd met een groep mensen die ongeveer in dezelfde leeftijdsrange vallen. 
 • Je beleeft samen je groepsreis. Behalve unieke herinneringen zien we ook vaak hechte vriendschappen ontstaan. 
 • Je weet vooraf waar je aan toe bent en hoeft zelf ter plekke nog maar weinig te regelen
 • Er is ter plaatse een lokale Engelssprekende gids aanwezig tijdens jullie reis
 • Nadelen zijn er natuurlijk ook. Je zit langdurig met elkaar "opgescheept". Bij langere reizen kan dat soms even vervelend zijn. Ook heb je minder vrijheid dan wanneer je helemaal je eigen plan trekt. 

Bali groepsreizen

Vergelijkbare groepsreizen

Bali is in veel opzichten een unieke plek. Toeristisch, maar tegelijkertijd ook sfeervol en gezellig en hartstikke mooi. Echt vergelijkbaar is daarom nog niet zo makkelijk:

Toch denken we dat je ook onze groepsreis Sri Lanka, of de groepsreizen Thailand leuk zult vinden. Kijk ook eens naar de andere kant van de wereld: onze groepsreizen Costa Rica zijn ook een perfecte combi van mooi weer, natuur en avontuur. 

Grootste reisaanbieder voor jongeren

Simi Reizen is een van de grootste aanbieders van groepsreizen voor jonge mensen. Jaarlijks verzorgen wij duizenden vakanties voor reizigers die meer van de wereld willen zien, maar tegelijk ook graag met anderen op pad gaan. Het samen beleven van een groepsvakantie zorgt ervoor dat je samen herinneringen opbouwt, samen geniet en elkaar ook echt leert kennen. Je zult merken dat vriendschappen die je tijdens een groepsreis opbouwt een stevige basis hebben!