Winter groepsvakantie Zweden

Winter groepsvakantie Zweden

 • 18-25 jaar
 • 8 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Ga het winteravontuur aan in Zweden tijdens deze winter groepsreis! Samen met leeftijdsgenoten maak je een groepsreis mee vol met leuke en spannende winteractiviteiten die niet mogen ontbreken bij een jongerenreis naar Zweden. Met het vliegtuig reizen we af naar Oslo (Noorwegen), waar we opgehaald worden en doorreizen naar Johannisholm, gelegen in Dalarna in Midden-Zweden. Deze omgeving wordt gedomineerd door uitgestrekte wouden en mooie meren. Een ideale verblijfslocatie dus voor deze Winter groepsvakantie Zweden! Hier zullen we overnachten in traditionele Zweedse cabins. 

Activiteiten die op het programma staan zijn onder andere ijskarten(!), cross country skiën, sneeuwschoenwandelen, het bouwen van een snow-proof overnachtingslocatie, een kampvuuravond, ijsvissen, sneeuwscootersafari, sneeuwhondentocht en schaatshuur. Een heerlijk vol programma vol variatie staat je te wachten. Daarnaast heb je ook voldoende tijd om te relaxen. In het onderstaande dagprogramma kun je precies vinden wat je allemaal tijdens deze groepsvakantie Zweden winter mee gaat maken.

Tijdens deze wintervakantie vol met winterse activiteiten is heel veel al inbegrepen bij de reissom. De vliegreis, de transfers, de overnachtingen, de activiteiten zoals beschreven in onderstaand reisprogramma en zelfs deels de maaltijden zijn allemaal al inbegrepen bij de reissom. Ga jij mee met dit heerlijke winteravontuur?

Let op: Tijdens deze winter groepsreis is er sprake van een gecombineerde reisgroep. De leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-39 jaar reizen samen tijdens deze wintervakantie. Je reist dus in een 18 tot 39 groep.

Ook benieuwd naar de andere groepsreis in Zweden? Bekijk dan ook vooral de Lapland groepsreis! Bij de Lapland groepsreis heb je grote kans op het zien van het noorderlicht, bij deze groepsreis is de kans aanwezig.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 461,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS
 • Sneeuwscootertocht 
 • Sledehondentocht 
 • Sneeuwschoentocht
 • Kampvuuravond
 • IJsvissen
 • En meer!
 • Verblijf in Zweedse cabins
 • Inclusief deels de maaltijden

Dag 1 - Aankomst in Zweden

Met het vliegtuig en een transfer reizen we af naar Zweden, wat bedekt is in een mooie laag sneeuw. We landen in Oslo (Noorwegen), waar de transfer ons op staat te wachten die je naar Johannisholm (Zweden) brengt. De transfer rit duurt ongeveer 4 uur, maar is absoluut geen straf. We maken een prachtige rit door mooie delen van de Noorse en Zweedse natuur. Onderweg raden we je aan om goed om je heen te kijken, want wie weet zien we wel een eland staan! 

In Johannisholm kun je de Zweedse cabins vinden waarin we deze week overnachten. Onder het kopje 'bestemming' kun je meer lezen over de overnachtingslocatie.

Als iedereen geinstalleerd is beginnen we de vakantie goed met een gezamenlijk welkomstdiner. Iedereen is ongetwijfeld moe van de heenreis, daarom hebben we vanavond nog even niks ingepland. Zodoende heb je de tijd om ook iedereen alvast goed te leren kennen. Het kan wellicht leuk zijn om spelletjes mee te nemen! De reisleider zal vanavond ook even het programma met jullie doornemen voor de komende week. Daarna is het tijd om de bedden op te zoeken, want morgen begint het avontuurlijke programma!

Inbegrepen maaltijden: diner met welkomstdrankje

Dag 2 - IJskarten en cross-country skiën

We trappen de week in Zweden goed af met twee winterse activiteiten op het programma. We beginnen met ijskarten, een spectaculaire activiteit die zeker een van de hoogtepunten van de week gaat zijn. Het is hetzelfde als normaal karten, alleen dan op ijs. Ga jij je reisgenoten verslaan?

Na het ijskarten zullen we lunchen en ons klaarmaken voor de volgende activiteit, cross country skiën. De instructeur leert ons hiervan de fijne kneepjes en daarna is het tijd om op pad te gaan. Deze sport wordt ook wel langlaufen genoemd. Het is een vorm van skiën waarbij je je verplaatst over de besneeuwde ondergrond. Je krijgt speciale schoenen aan die je aan de latten vast kunt klikken. Het is even wennen dat je andere bewegingen maakt om vooruit te komen, maar je zult merken dat je het steeds beter onder de knie krijgt. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Reistijd naar activiteit: 1 uur 

Dag 3 - Sneeuwschoentocht en winterkamperen

We maken ons klaar voor een mooie sneeuwschoenwandeltocht. Dit zijn schoenen waarmee je gemakkelijk door de sneeuw kunt lopen. De sneeuwschoenen zijn een soort van rackets, welke je draagt onder je schoenen. Deze sneeuwschoenen verspreiden je lichaamsgewicht, waardoor je niet zo snel wegzakt in de sneeuw. Hierdoor kun je op besneeuwde plekken lopen waar je normaal niet zo gemakkelijk kunt komen!

Het eindpunt van de tocht is waar we vanavond gaan overnachten. Hier staat echter nog niks. We gaan namelijk zelf een winter shelter bouwen! Uiteraard krijgen we hierbij hulp zodat je niet wakker wordt zonder shelter omdat de helft schijnt te zijn omgevallen. Een bijzondere ervaring natuurlijk! Indien er goede sneeuw is gevallen bouwen we een iglo, indien de sneeuw niet perfect is voor het bouwen hiervan bouwen we een winter shelter van takken, bladeren en sneeuw. Binnen leggen we rendierhuiden neer om ons warm te houden.

Voordat we gaan slapen is het natuurlijk nog tijd voor een lekkere maaltijd. Samen gaan we er een mooie avond van maken.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Reistijd naar activiteit: niet van toepassing, vertrek vanaf overnachtingslocatie

Dag 4 - Sneeuwschoenwandelen en relaxdagje

We worden vandaag wakker in onze bijzondere winter shelters en nemen de tijd om even lekker te genieten van de omgeving. We genieten van een ontbijtje naast het kampvuur en breken daarna de winter shelters weer af.

Hierna sneeuwschoenwandelen we weer terug naar de Zweedse cabins, die er vast en zeker na een nachtje buiten slapen opeens extra comfortabel uit zien. In de middag heb je de tijd om even te relaxen en terug te denken aan het bijzondere avontuur van vannacht. 

In de avond genieten we van een gezellige hot tub en sauna avond, dat hebben we wel verdiend! Beide worden verwarmd met houtvuur! We maken er een relaxte avond van met z'n allen. 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner

Dag 5 - Sneeuwscooter- en sledehondentocht

We beginnen met een lekker ontbijtje en daarna krijgen we een instructie over sneeuwscooteren! Een winterreis in Zweden zonder rijden op een sneeuwscooter is anders immers niet compleet. Om gewend te raken aan het rijden maken we eerst een proefrondje. Daarna is het tijd voor het echte avontuur en rijden we een mooie route.

We zetten de adrenaline opzij en zien een aantal sledehondjes ons enthousiast opwachten. Na een instructie over huskeytochten is het tijd om zelf aan de slag te gaan! Je krijgt hierbij de keuze om zelf een slede te besturen, of om lekker te zitten en te genieten van de tocht. Tijdens de sledehondentocht reis je door een prachtig stukje Zweden. Dineren doen we weer in Johannisholm.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Reistijd naar activiteit: 1 uur  

 • Let op: Als je op de sneeuwscooter wilt rijden heb je een geldig rijbewijs nodig.
 • Let op: Bij het rijden op de sneeuwscooter is er basis van een eigen risico. Deze ligt rond de 8000 SEK. Via Mijn Simi is het mogelijk om een verzekering voor het eigen risico af te sluiten indien gewenst.

Dag 6 - IJsvissen en schaatsen

Tijd voor twee winterse activiteiten in het mooie Zweden vandaag. Na het ontbijt leren we hoe we kunnen ijsvissen, een bezigheid die vooral populair is in Zweden, Finland, Estland, Noorwegen en Canada. Daarom mag dit natuurlijk ook niet onrbreken in het reisprogramma van de winter groepsreis Zweden. Met een handavegaar maken we een gat in het ijs om vervolgens een lijn met haakje in het water te hangen. 

Daarna gaan we schaatsen. In Nederland is het helaas ieder jaar weer een vraag of dit gaat lukken op natuurijs, met meestal daarop volgend teleurstelling, maar in Zweden is het ijs dik genoeg! Na het schaatsen in Mora bezoeken we een restaurant voor een gezellige avond met z'n allen (niet inbegrepen).

Inbegrepen maaltijden: ontbijt en lunch
Reistijd naar activiteit: 10 minuten naar ijsvissen, 30 minuten naar schaatsen 

Dag 7 - Skiën

Na het ontbijt hebben we een transfer naar het nabijgelegen skigebied. Hier heb je de hele dag de tijd om te skiën. Indien je liever niet wilt skiën, kun je uiteraard vandaag ook gebruiken voor een relaxdagje. Om mensen de keuze te geven of ze dit graag wel of niet willen doen, is de huur van skimateriaal niet inbegrepen. De prijzen varieren rond de 400 en 500 SEK (38 tot 50 euro) voor het huren van ski's, skischoenen en een helm, afhankelijk van je wensen. In de avond maken we er iets leuks van, want het is de laatste avond in het mooie winterse Zweden.

Suggesties voor vrije tijd:

 • Relaxen in het verblijf (boekje lezen, kletsen met je reisgenoten)
 • Spelletjes spelen met je reisgenoten
 • Een sneeuwballengevecht houden
 • Een korte wandeling maken

In de avond maken we er een mooie laatste avond van. Lekker een avondje nakletsen over de week, samen een spelletje spelen of wie weet is het een leuk idee om een Bonte Avond te houden? 

Inbegrepen maaltijden: ontbijt, lunch, diner
Reistijd naar activiteit: 1 uur 

Dag 8 - Vertrek naar Nederland

Helaas is het vandaag weer tijd om naar huis te gaan en het mooie Zweden achter ons te laten. Met de transfer reizen we in ongeveer 4 uur weer terug naar de luchthaven van Oslo in Noorwegen en genieten we nog even van de mooie uitzichten onderweg. Samen met mooie herinneringen en een volle fotocamera reizen we weer terug naar Amsterdam.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te oeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden (bijvoorbeeld het weer) kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma. Bij groepsreizen is het daarom altijd handig om te reizen met een flexibele opstelling.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht Amsterdam - Oslo Gardermoen
 • Transfers accommodatie-luchthaven en activiteiten
 • Instructeurs activiteiten en Nederlandstalige reisleiding 
 • 6 overnachtingen in een Zweedse Cabin op basis van vier- tot tienpersoonskamers
 • Gebruik bedlinnen en handdoeken in Zweedse Cabin
 • 1x winter kamperen
 • Alle maaltijden ter plekke m.u.v. restaurantbezoek (en dus tijdens de heen- en terugreis): 7x ontbijt, 6x lunch, 6x diner
 • IJsvissen
 • IJskarten
 • Sneeuwschoenwandeling (2x)
 • Winter shelter bouwen
 • Sneeuwscootertocht
 • Cross country skiing
 • Hondensledetocht
 • Schaatsen
 • Een hot tub + sauna avond
 • Handbagage
 • Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden

Exclusief 

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Let op: het eigen risico voor de sneeuwscooter wordt niet gedekt door een reguliere reisverzekering, ook niet door degene die door ons aangeboden wordt. (Via Mijn Simi is het mogelijk om een verzekering voor het eigen risico van de sneeuwscooter af te sluiten indien gewenst.)
 • Extra drankjes en snacks, kosten eenmalig bezoek restaurant, maaltijden tijdens heen- en terugreis
 • Huur ski materiaal dag 7
 • Ruimbagage
 • Eigen uitgaven ter plaatse en optionele activiteiten

Minimumdeelname

De minimumdeelname voor deze winter groepsreis is 10 personen. Maximaal kunnen er 16 reizigers deelnemen aan deze groepsreis. Aangezien de andere wintergroepsreis in Zweden ieder jaar erg populair is, verwachten wij voor deze groepsreis eigenlijk niet anders. 

LET OP: deze groep is standaard een gecombineerde reis voor 18-25 en 24-39. Informeer gerust naar de groepssamenstelling vooraf als de leeftijd van je medereizigers voor jou erg belangrijk is.

Reis je samen?

Je kunt natuurlijk alleen mee met onze groepsreizen, maar het is ook mogelijk om met een vriend, vriendin of groepje de reis te boeken. Bij onze groepsreizen reist ongeveer 60% alleen. We verwachten dat bij deze reis dit percentage gemiddeld gezien nog iets hoger ligt. Boek je samen? Zet dan bij het boekingsformulier in het opmerkingenveldje dat je samen reist. Zodoende kunnen we ervoor zorgen dat je samen kunt slapen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden.

Mijn Simi en vertrekinformatie

Als je bij ons een groepsreis hebt geboekt ontvang je uiterlijk vier weken voor vertrek inloggegevens voor Mijn Simi. Op dit persoonlijke profiel kun je je medereizigers bekijken en deelnemen aan een Whatsappgroep met je reisgenoten. Ook kun je hier de belangrijke vertrekinformatie vinden. 

Vliegen naar locatie

Bij deze groepsreis reis je met het vliegtuig naar Noorwegen (Oslo). Vanaf hier hebben we een transfer naar Zweden. Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vindt om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Tijdig aanwezig zijn

Je bent als reiziger zelf verantwoordelijk voor het tijdig aanwezig zijn voor je vlucht. Vanuit Simi Reizen adviseren we je minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn zodat je voldoende tijd hebt om alle formaliteiten te doorlopen. Bijna altijd spreken groepen af om gezamenlijk in te checken.

Je bent tevens zelf verantwoordelijk voor het in het bezit zijn van de juiste documenten om een land in te mogen. 

Paspoort

Voor deze reis heb je een paspoort of ID-kaart nodig. Let erop dat als je boekt, je direct bij het boeken je gegevens juist doorgeeft. Met deze gegevens wordt namelijk je vliegticket geboekt. Geef je naam dus door zoals het staat op je paspoort of ID-kaart. Het gaat hierbij uitsluitend om je eerste officiele voornaam en je volledige achternaam. Als je dit niet doet rekent de vliegtmaatschappij extra kosten voor het wijzigen hiervan, wat natuurlijk erg zonde is.

Optionele activiteiten

Bij deze groepsreis is het volgende mogelijk om bij te boeken:

 • Extra wood fired sauna avondje: 1200 SEK groepstarief (+/- 115-120 euro)
 • Extra wood fired hot tub avondje: 1000 SEK groepstarief (+/- 95-100 euro)
 • Ski-materiaal om te skiën op dag 7. Let op: vergeet hiervoor geen skikleding mee te nemen.

Optionele activiteiten betaal je ter plaatse rechtstreeks aan de aanbieder. Simi Reizen is hier geen partij in.

Optionele activiteiten betalen

Optionele activiteiten die worden georganiseerd vanuit de overnachtingslocatie, betreffende de bovenstaande activiteiten, kun je ter plekke afrekenen met een pinpas of middels contante betaling (Euro of SEK). We raden aan om wat contant geld mee te nemen, mocht het voorkomen dat er sprake is van een pinstoring. Indien je snacks en drinken wil kopen in het winkeltje, dan kun je enkel betalen met SEK. We raden aan om ook wat Zweedse Kronen mee te nemen.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Do 17-12-2020
  Do 24-12-2020
  1 459,00 €
 • Zo 21-02-2021
  Zo 28-02-2021
  1 459,00 €
 • Zo 28-02-2021
  Zo 07-03-2021
  1 459,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De reisleiding was perfect, ze waren super gezellig. Daarnaast wisten ze ook nog veel te vertellen. De accommodaties waar we zijn geweest waren allemaal prachtig. Je hebt bij elke plaats hetgeen wat je nodig hebt. Het reizen in de 9-persoons busjes was super leuk. Je kunt bijslapen als dat nodig was of de mensen van de groep beter leren kennen. De prijs voor de reis is aan de dure kant maar je krijgt er een ongelooflijk mooie herinnering voor terug. Ik zou deze reis iedereen aanbevelen...

  Dankjewel Erik!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-25) op 09-08-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Wauw! Een super leuke week gehad van simi reizen in Frankrijk!
  Super leuke activiteiten en werden daar ook goed in begeleid, iedereen kon meedoen op zijn of haar eigen niveau.
  De vakantie was niet compleet geweest zonder onze begeleider Robin!
  We hebben veel gelachen, gelachen en gelachen en een hele leuke week gehad

 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 19-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Alles was tot in de puntjes geregeld. Ik heb in een korte tijd veel van Montenegro kunnen zien en de activiteiten waren afwisselend. Ook was er voldoende balans tussen geplande activiteiten en de vrijheid om zelfstandig op pad te gaan. Ik heb een heerlijke week gehad!

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-25) op 06-08-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Net terug van mijn vakantie met Simi naar Kroatie. We zaten op een camping waar alles aanwezig was wat je nodig had. Het vervoer er naartoe was erg lang, het creeert wel gelijk een band met de mensen maar erg comfortabel is het niet. Hele leuke activiteiten gedaan die niet tegenvielen. Canyoning was wel echt het hoogtepunt. Verder is uitgaan goed te combineren met het programma en erg leuk in Split. Je houdt nog genoeg vrije tijd over om zelf nog iets te ondernemen. De reisleiding was ook top. Bereid om samen met je op stap te gaan wanneer je als enige van de groep niet mee kan op een activiteit ;). Ze helpen ook met blaren en andere belangrijke dingen. Kortom, heel erg genoten.

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenvakanties 18-25) op 31-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb deel uitgemaakt van mijn eerste groepsreis van Simi. Met een groep van 24 personen zijn wij vertrokken naar Kroatie. Tijdens de reis heb ik veel actieve activiteiten gedaan zoals zeekajakken, snorkelen, river tubing, Krka watervallen en een boottocht naar drie verschillende eilanden. Deze activiteiten waren top voorbereid door onze reisleider Mitchell! De reisleider ging mee naar de activiteiten en maakte deel uit van de groep. Het was een top reis!!

 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Enorm mooie omgeving waar je jezelf goed kunt vermaken! De activiteiten die aangeboden worden zijn voor iedereen toegankelijk. Voor personen die echt extreem willen maar ook voor mensen die het wel willen doen maar wat minder extreem. Reisleiding is enorm belangrijk in dit verhaal, hierbij hebben we enorm veel met ze gelachen en geef ik ze dan ook een dikke 10. Echt een top vakantie die ik nooit meer zal vergeten.

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenvakanties 18-25) op 23-07-2019

  image

  8.3

  REISLEIDING

  6

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  3 t/m 17 juli 2018 groepsrondreis Canada/USA ervaren. Wat was dit een geweldige reis/roadtrip! 16 personen (inclusief reisleider), 4 huurautos, 4700 km. Ik was bang dat het reizen met meerdere autos de sfeer teniet zou doen maar niets is minder waar! Door het reizen met meerdere autos wordt het gevoel van een echte roadtrip gecreeerd. Dit is een absolute aanrader. Rijden in Canada/Amerika is fijn alsmede een eigen auto te hebben (extra opslagplaats!).
  De hotels/motels is van degelijke kwaliteit. Het ene hotel/motel meer dan de andere, maar geen van alle slecht. Tijdens deze reis verbleven wij in een hotel of motel. Bijna vrijwel overal is het ontbijt inbegrepen, jammer dat dit niet overal was aangezien de lunch/diner ook voor eigen rekening is.
  We hebben veel gezien van Alberta, Canada, Montana/Idaho/Wyoming, USA. Voor ons gevoel waren wij veel langer als 14 dagen onderweg door de vele indrukken. De groep waarmee ik reisde was enorm hecht, met vrijwel geen kleine subgroepen.
  Ondanks dat de reisleiding niet helemaal top was heb ik enorm genoten. Aanstaande december ga ik met Simi op kerstreis naar New York, Washington, Philadelphia. Volgend jaar wil ik graag mee met de reis naar Californie of Midwesten Nationale Parken (zie website Simi).

  Hoi Marvin,

  Bedankt voor je uitgebreide reactie. We hebben naar aanleiding van je reactie mbt de reisleiding samen al offline actie ondernemen, dank voor jullie begrip!

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-25) op 07-07-2017

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Op deze vakantie verveel je je geen enkel moment. Elke dag hadden we leuke en erg gevarieerde activiteiten, maar ook ruim genoeg tijd om lekker te zwemmen of iets anders voor jezelf te doen. De reisleiding was serieus zodra dat nodig was en had alles onder controle, maar was op de meeste momenten niet te onderscheiden van de reizigers, wat hartstikke gezellig is

 • door Kroatie actief (Jongerenvakanties 18-25) op 23-07-2018

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Enorm mooie omgeving waar je jezelf goed kunt vermaken! De activiteiten die aangeboden worden zijn voor iedereen toegankelijk. Voor personen die echt extreem willen maar ook voor mensen die het wel willen doen maar wat minder extreem. Reisleiding is enorm belangrijk in dit verhaal, hierbij hebben we enorm veel met ze gelachen en geef ik ze dan ook een dikke 10. Echt een top vakantie die ik nooit meer zal vergeten.

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 23-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mijn eerste keer een reis met onbekenden en zo ver weg. Een super mooie reis. Alles was goed geregeld en een hele leuke en fijne reisleidster, Maria waar je alles aan kon vragen en je hart kon luchten als het even tegen zat. Een hele mooie omgeving en een nieuwe ervaring er bij. Je rijd wel veel per dag maar hierdoor zie je ook ontzettend veel van het mooie Canada en USA.

Overnachten in Zweden

Tijdens de groepsreis zullen we 6 nachten overnachten in een Zweedse cabin en zullen we 1 nacht gaan winterkamperen in een zelfgebouwde shelter. In de Zweedse cabins slaap je in een vier- tot tienpersoonskamer. Op basis van de groepssamenstelling kan het varieren over welke kamers we beschikken. Op basis van de heenweg mag je uiteraard zelf kijken met wie je graag een kamer deelt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden i.v.m. privacy tijdens het omkleden. 

Alle cabins beschikken over een douche en een toilet. Ook kun je er stopcontacten in vinden voor het opladen van je apparatuur. De cabins kunnen op slot. Houd er wel rekening mee dat het meenemen en achterlaten van waardevolle spullen altijd op eigen risico is. Op de camping is een gezamenlijke ruimte te vinden waar je met z'n allen samen een spelletje kunt spelen.

Johannisholm ligt midden in de natuur. De omgeving staat bekend om de uitgestrekte wouden en mooie meren. Op de camping kun je diverse kampvuurplekken vinden, waar jullie uiteraard gebruik van mogen maken. De kans op het spotten van het noorderlicht is trouwens aanwezig. Er zijn diverse apps waarmee je in de gaten kunt houden hoeveel kans je erop hebt per nacht.

Eten en drinken

Tijdens de groepsreis Zweden winter zijn veel maaltijden al inbegrepen bij je reissom. Bij iedere dag in het programma staat aangegeven om welke maaltijden het gaat. Op de eerste dag is je avondeten inbegrepen en op de laatste dag is je ontbijt inbegrepen. Zorg er dus voor dat je wat meeneemt voor tijdens de heen- en terugreis met het vliegtuig en de transfer. Alle andere dagen zijn je ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen m.u.v. een eenmalig bezoek aan een restaurant. We raden je aan vanuit Nederland ook wat energievolle snacks mee te nemen.

Op de camping kun je een campingwinkeltje vinden waar je ook het e.e.a. kunt kopen, waaronder frisdrank en snoep. Ook kun je hier wat souvernirs en ansichtkaarten vinden, mocht je iets leuks willen meenemen naar Nederland. Tijdens de maaltijden is er standaard water ingbegrepen en tijdens het ontbijt ook koffie en thee. Tijdens de activiteiten wordt waar mogelijk ook thee, koffie en chocolademelk meegenomen om tussendoor een beetje op te kunnen warmen.

We komen tijdens de groepsreis niet in de buurt van een supermarkt. Wil je graag alcoholische drank meenemen op reis? Dan raden we je aan dit op de luchthaven te kopen in Nederland. Let hierbij op de douaneregels, zeker indien je met een overstap reist. Drank is in Zweden een stuk prijziger dan in Nederland. Houd het overigens wel redelijk. 

Over Zweden

Zweden is natuurlijk magisch mooi in de winter! Met een goede laag sneeuw zijn hier veel leuke winteractiviteiten mogelijk. 

 • De munteenheid in Zweden is de Zweedse Kroon (SEK)
 • Je hebt geen wereldstekker nodig
 • Het kraanwater is prima veilig om te drinken
 • Er zijn geen verplichte of aanbevolen inentingen voor Zweden
 • In Zweden is het even laat als in Nederland
 • Je kunt ook naar Zweden reizen met een ID-kaart

Kaartje

Johannisholm Zweden op de kaart

Hoe lang is het vliegen naar Oslo?

Naar Oslo is het iets minder dan 2 uur vliegen. 

Hoe kan ik kennismaken met mijn reisgenoten?

Uiterlijk 4 weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Als je hiermee inlogt op onze website, kun je informatie vinden met betrekking tot je reis en vlucht en kun je je medereizigers inzien. Je kunt ervoor kiezen om hier je telefoonnummer in te voeren, zodat jullie samen een Whatsappgroep aan kunnen maken. Zodoende kunnen jullie al van tevoren online kennis maken met elkaar! Sommige groepen vinden het ook leuk om van tevoren al een keer met elkaar af te spreken.

Hoe koud is koud bij deze groepsreis?

Je boekt een winterreis, dus het is vast geen verrassing dat het koud is in Zweden in de winter. In februari en maart kun je een maximumtemperatuur verwachten van -3 tot 1 graden. Het verschil tussen nacht en dag is echter minder groot in dit gedeelte van Zweden. De minimumtemperatuur is meestal tussen de -8 en -5 graden. Als je je er een beetje goed op kleed ben je er vrij snel aan gewend. In februari en maart zijn er gemiddeld 15 tot 17 sneeuwdagen per maand! Dit zijn de gemiddelde jaarlijkse temperaturen. We kunnen het zeker aanraden om kort van tevoren zelf ook nog even het weerbericht te bekijken.

Raden jullie een koffer of een backpack aan?

We raden je sterk aan een backpack mee te nemen in plaats van een koffer. Je gaat jezelf hier heel dankbaar voor zijn, want sneeuw en koffers zijn geen goede combinatie.

Kan ik pinnen op bestemming?

Er is geen bank en pinautomaat in de omgeving. Voor optionele activiteiten (zie kopje reisinformatie) vanuit Johannisholm is het mogelijk om te batelen met je pinpas of met contact geld (Zweedse Kronen of Euro). Indien je wat snacks en drinken wil kopen in het winkeltje heb je Zweedse Kronen nodig. We raden aan om sowieso wat contant geld mee te nemen in Euro's en SEK. In Zweden betalen ze met Zweedse Kronen.

Ik heb een dieet of allergie, kan ik mee?

Uiteraard kun je prima mee met de groepsreis als je een dieet volgt of allergieen hebt. Geef dit wel even aan ons door bij het maken van je boeking, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Heb je hele specifieke dieeten of allergieen, bijvoorbeeld een lactose- of glutenvrij dieet? Neem dan wat extra snacks mee vanuit Nederland en eventueel wat basisproducten (bv. glutenvrije pasta).

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.