Groepsreizen jongvolwassenen

Groepsreizen jongvolwassenen

Als je op zoek bent naar groepsreizen voor jongvolwassenen ben je hier helemaal goed. Simi Reizen is de aanbieder van reizen voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar oud (opgedeeld in leeftijdsgroepen) en organiseert uiteenlopende groepsreizen voor jongeren en jong-volwassenen die houden van gezelligheid, sfeer en actief bezig zijn.

Reizen in leeftijdsgroepen

Bij Simi Reizen boek je een groepsreis met leeftijdsgenoten. We hebben alle groepsreizen opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Niet omdat leeftijd nu zo belangrijk is bij het kiezen van je reisgenoten, maar als je medereizigers rond dezelfde leeftijden zijn is de kans groot dat je ook in dezelfde levensfase zit.

De grootste groep reizigers bij Simi bestaat uit jongvolwassenen tussen de 18 en 30 jaar. Sommigen studenten, anderen hebben gewoon een baan. Bij Simi Reizen vind je altijd een mooie mix van jong volwassenen die op zoek zijn naar een uitdaging en dat in een groep willen beleven.

Groepsreizen jongvolwassenen 2019

Rondreis Californië

15 Daagse Actieve Vakantie
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • vanaf 2 299,00 €

meer informatie

Rondreis Ierland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Alleen ontbijt
 • vanaf 1 049,00 €

meer informatie

Singlereizen Georgie augustus 2019

11 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
 • vanaf 1 669,00 €

meer informatie

Groepsreis Costa Rica

16 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Alleen ontbijt
 • vanaf 2 399,00 €

meer informatie

Groepsreis Peru

17 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Alleen ontbijt
 • vanaf 2 749,00 €

meer informatie

Als reisorganisatie voor jongvolwassenen hebben we bij Simi al regelmatig mooie prijzen in ontvangst mogen nemen, gebaseerd op reviews en recensies van onze reizigers. Natuurlijk gaat er ook bij ons wel eens iets fout, maar over het algemeen zijn reizigers die met ons op pad gaan binnen en buiten Europa erg tevreden. Alle reizen zijn enigszins actief, ontzettend afwisselend en doordat je altijd met leeftijdsgenoten reist ook nog eens altijd erg gezellig. 

Reisaanbod jongvolwassenen 2019

Er is volop keus en afhankelijk van wat voor soort vakantie je zoekt kun je die perfect vinden. Zo organiseren we strandvakanties Kroatie, maar ook wandelvakanties in Ierland, rondreizen door Noorwegen, maar ook een heerlijke outdoorvakantie in Frankrijk. Hieronder beschrijven we de reizen kort, maar via het menu bovenin de pagina kun je ook direct naar de bestemmingen gaan.

Rondreizen Ierland

Een 10-daagse rondreis dwars door Ierland, inclusief een groot aantal prachtige wandeltochten en bezienswaardigheden. Zo brengen we natuurlijk een bezoek aan de beroemde Cliffs of Moher. Deze reis bieden we aan voor jongvolwassenen van 19 jaar en ouder. We beklimmen onder andere de Croagh Patrick, maken een wandeltocht langs de cliffs en rijden de Ring of Kerry. Natuurlijk is er ook tijd in het programma om Dublin en Temple Bar te ontdekken.

Meer weten over deze jongerenreizen?


Actieve strandvakantie Kroatie

Deze 11-daagse strandvakantie brengt je naar 1 van de mooiste plekjes van Europa. Vanaf een 4-sterrencamping direct aan het strand beleef je tijdens deze vakantie voor jongvolwassenen een heerlijke tijd met fantastische outdoor activiteiten, gecombineerd met uitgaan en strand. Deze reis voor jong volwassenen is al jaren een grote hit en in de hoogseizoensweken altijd bomvol.

Meer weten over de jongerenreis Kroatie?


 

jongvolwassenen reizen Jong volwassenen

Reizen jongvolwassenen Frankrijk

Mooi weer, een prachtlocatie vlakbij het stadje Guillestre en professioneel georganiseerde outdoorsporten vormen de kern van deze actieve vakantie Frankrijk.

Je hebt keus uit maar liefst drie verschillende actieve vakanties bij deze gezellige groepsvakanties voor jong-volwassenen. Je kunt kiezen uit een actieve vakantie met raften, canyoning en meer, ideaal voor jongeren die voor het eerst alleen reizen en nog niet eerder outdooractiviteiten hebben gedaan. Maar, je kunt ook gaan voor een echte canyoningvakantie of een actief plus vakantie waarbij alle activiteiten net een stapje intensiever zijn dan bij de reguliere actieve vakantie. Een reis die door de jongeren elk jaar opnieuw hoog gewaardeerd wordt!

Meer weten over de jongerenreizen Frankrijk?


Verder weg? Reizen met jongvolwassenen naar Amerika

Nieuw in 2016 waren de jongerenreizen naar Amerika. Voor jongeren vanaf 18 jaar tot een jaar of 35 organiseerden we in de zomer van 2016 twee verschillende reizen. In 2018 hebben we inmiddels 5 leuke reizen voor jullie, net als komend jaar in 2019. We hebben een rondreis door fantastische gebieden als Yellowstone en Glacier National Park in het Noorden van de Verenigde Staten. De tweede reis is een reis vanuit Las Vegas met onder andere een excursie naar de Grand Canyon, Red Rock Canyon en het beroemde Zion National Park. Beide reizen zijn ook nog eens eenvoudig te combineren. Daarnaast kan je vanaf 2018 ook met ons mee met de kerstreis naar New York en Washington!

Maar, behalve deze rondreizen voor jongvolwassenen hebben we nog een aantal unieke rondreizen door bijvoorbeeld Californië of Alaska. Avontuur genoeg voor wie op zoek is naar een echte roadtrip in de USA! 

Ook voor een jongerenreis Amerika ben je dus aan het goede adres bij Simi.

Je reisgenoten leren kennen

Als je een reis bij Simi boekt, ben je waarschijnlijk iemand die het wel leuk vindt om met anderen samen te reizen. Je ontvangt na je boeking van ons een inlogcode waarmee je in het beveiligde gedeelte van de website kunt inloggen en je reisgenoten al kunt zien. Je ziet de voornaam, woonplaats en leeftijd van je medereizigers en kunt als je wilt je mobiel nummer achterlaten voor de whatsapp-groep. Ruim 95% van alle reizen die bij ons vertrekken hebben een Whatsapp-groep. Vaak wordt er zelfs vooraf al iets afgesproken om kennis te maken. Een goed begin van je vakantie!

Als je op de pagina van een bepaalde reis kijkt zie je ook hoe de verhouding tussen mannen en vrouwen normaalgesproken is. Dit wijkt ook eigenlijk nooit af, omdat het een gemiddelde is van voorgaande jaren.

Jongerenreis Amerika Amerika jongvolwassenen

Welke reis past bij jou?

Iedereen heeft eigen specifieke wensen bij een reis. De meeste reizen die door Simi georganiseerd worden voor jong-volwassenen zijn reizen met een actief karakter. Sommige reizen zijn heel sportief, andere reizen juist heel weinig sportief. Als je niet precies weet welke reis het best bij je past, neem dan gerust contact met ons op. Via Facebook kun je ons eenvoudig en snel bereiken, maar je kunt ook altijd even bellen op 055-7370014. Simi Reizen is een professionele, gewaardeerde en inmiddels meerdere malen bekroonde reisorganisatie met actieve, avontuurlijke reizen voor jongeren en jong volwassenen.

Meer informatie?

Jongerenreis
doevakanties
single-reizen
groepsreizen Europa
appartementen jongerenreizen

Is een groepsreis iets voor jou?

Als je aan onze groepsreizen denkt moet je natuurlijk niet denken aan een bustour met allemaal oudere mensen, maar juist aan vakanties met mensen van je eigen leeftijd. Ongeveer de helft boekt alleen, de andere helft samen met een vriend of vriendin of klein groepje.

Iedereen kiest bewust voor een groepsreis, waardoor de sfeer er altijd al snel in zit. Voor onze reizen geldt dat de sfeer altijd ongedwongen is. Je hoeft echt niet de hele dag alles met de hele groep samen te doen, je kunt ook rustig je eigen pad kiezen. Wel is het zo dat we ervoor gekozen hebben activiteiten standaard bij het programma inbegrepen te hebben.

De belangrijkste reden hiervoor is dat je tijdens activiteiten je reisgenoten het best leert kennen. Dat is ook buiten het vaste programma om heel fijn.

Je moet natuurlijk voor jezelf bepalen of een groepsreis iets voor jou is. Hieronder hebben we een paar voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen groepsreis

 • Nooit alleen - er is altijd wel iemand die gelijke interesses heeft als jij. Ook is er altijd wel iemand die zin heeft iets te ondernemen
 • Nieuwe mensen leren kennen - je gaat natuurlijk vooral om met mensen die je van school, sport, studie of werk kent in je dagelijks leven. Bij een reis met andere jongvolwassenen leer je mensen kennen die op het eerste gezicht heel anders zijn, maar juist daardoor kon het nog wel eens erg goed klikken.
 • Goede manier om een land te ontdekken - of je nu alleen of met anderen reist, tijdens een groepsreis heb je altijd aanspraak van mensen die willen weten wat je doet. Dat zorgt voor leuke gesprekken!
 • Samen uitgaan. Niks zo leuk als echt op stap gaan met mensen die allemaal rond je eigen leeftijd zijn. Doordat je altijd in een groep op pad kunt gaan kun je makkelijk mee met de stroom en dubbel genieten.

Nadelen groepsreis

Een groepsreis heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Een paar van de ergernissen die wel eens voorkomen:

 • Sommige mensen vragen heel veel aandacht. Vaak is het een kwestie van even accepteren, maar het kan lastig zijn als iemand zich niet helemaal aanpast aan de groep.
 • Soms wil je gewoon even zelf iets doen. Een boekje lezen, een stukje wandelen, iets ondernemen. Het kan allemaal wel, maar is toch iets minder makkelijk.
 • Je moet je toch aanpassen. Als je zelf heel stipt bent maar altijd moet wachten op je reisgenoten, of andersom, als je minder stipt bent en anderen op jou moeten wachten kan dat natuurlijk tot irritatie leiden.

Maar......iedereen kiest bewust voor een reis met andere jongvolwassenen en in de praktijk gaat dat dan ook altijd erg goed! Doordat je bij Simi altijd op pad bent met leeftijdsgenoten is de sfeer heel erg gericht op mensen die zijn zoals jijzelf. Mensen die voor een groepsreis gaan in Noorwegen kunnen het vaak erg goed met elkaar vinden, maar elke bestemming heeft een specifiek type mens dat de reis boekt. Dat zorgt ervoor dat er tijdens onze groepsreizen vaak enorm goede en intensieve vriendschappen ontstaan. 

Leeftijdsgroepen

Als je bij Simi een actieve reis of rondreis boekt, boek je altijd in een specifieke leeftijdsgroep. Zo bieden we reizen aan voor jongvolwassenen van 16-17 jaar, 18-22 jaar en 23 jaar en ouder. De jongeren van 16 en 17 die met ons meereizen zijn vaak voor het eerst zonder ouders op stap of willen gewoon een actieve vakantie boeken met mensen van hun eigen leeftijd. 

De mensen tussen de 18 en 22 zijn overwegend studenten of mensen die na hun beroepsonderwijs een baan hebben gekregen. De mensen van 23 jaar en ouder zijn deels student en deels werkend, maar de reizen worden overwegend door singles geboekt. We noemen het echter geen singlereizen, maar groepsreizen waar toevallig veel mensen alleen reizen. 

Alleen reizen - spannend!

Als je alleen reist, ben je sowieso niet de enige. Iets meer dan de helft van de mensen reist alleen en de andere helft kiest natuurlijk niet voor niets een groepsreis. We noemen onze groepsreizen nooit singlereizen, want ondanks dat er wel singles mee reizen, is dat nooit het doel van een vakantie. Je kunt dus gewoon aansluiten, ongeacht je relatiestatus ;-)