Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Groepsreizen jongvolwassenen

Als grootste aanbieder van groepsreizen voor jongvolwassenen (iedereen tussen de 18 en 32) sluit je je aan bij groepsreizen voor reizigers die net als jij op zoek zijn naar een avontuurlijke vakantie met gelijkgestemden. Jaarlijks verzorgt Simi duizenden vakanties voor jongeren. 

Een groepsreis met jongvolwassenen heeft als grootste voordeel dat je allemaal jong bent. Hierdoor kan het reisprogramma afgestemd worden op jonge, actieve mensen. We zoeken levendige plekken uit en hebben een actief programma op alle bestemmingen. 

Grand Tour of the West - USA

Grand Tour of the West - USA

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2806,50

meer informatie
Groepsreizen Vietnam

Groepsreizen Vietnam

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2406,50

meer informatie
Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1686,50

meer informatie

Top groepsreizen jongvolwassenen:

Hieronder vind je een selectie van de meest populaire reizen die we voor jong volwassenen organiseren:

 1. Kroatië Actief
 2. Rondreis Costa Rica
 3. Rondreis Jordanië
 4. Groepsreizen Toscane
 5. Rondreis Ierland

Bovenstaande groepsreizen voor jongvolwassenen vertrekken op verschillende momenten in het jaar. Een groot deel van onze single reizen vertrekt in de zomerperiode tussen mei en september. Voor Costa Rica, Jordanië en vele andere bestemmingen buiten Europa geldt echter dat je het hele jaar door op reis kunt. De top groepsreizen voor jongvolwassenen hadden we nog kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Zweeds Lapland en Canada om maar enkele van de reisbestemmingen te noemen. 

Groepsreizen in leeftijdsgroepen

Bij Simi Reizen boek je een groepsreis met leeftijdsgenoten. Niet omdat leeftijd nu zo belangrijk is bij het kiezen van je reisgenoten, maar als je medereizigers rond dezelfde leeftijden zijn is de kans groot dat je ook in dezelfde levensfase zit.

De grootste groep reizigers bij Simi bestaat uit jongvolwassenen tussen de 18 en 32 jaar. Sommigen studenten, anderen hebben gewoon een baan. Bij Simi Reizen vind je altijd een mooie mix van jong volwassenen die op zoek zijn naar een uitdaging en dat in een groep willen beleven. Informeer ook gerust bij ons naar de groepssamenstelling indien dat heel belangrijk voor je is.

Reisaanbod jongvolwassenen 

Grofweg kun je onze reizen voor jongeren opdelen in drie gebieden: Europa, Azië en Noord-Amerika. In Midden- en Zuid-Amerika kun je kiezen voor Colombia groepsreizen en Costa Rica groepsreizen.

Daarnaast is er een onderscheid tussen echte rondreizen en vakanties vanaf een vaste locatie.

Zoals je zult zien heeft elke groepsreis bij iedere reisbestemming wel een actief karakter. Wandeltochten, outdoor activiteiten en natuur vormen de kern van de meeste vakanties. Zelfs op absolute zonbestemmingen zoals Kroatië en Frankrijk kun je rekenen op een reisprogramma waar voldoende actie te vinden is. Voor ieder wat wils dus.

Is een groepsreis jongvolwassenen iets voor jou?

Als je aan onze groepsreizen jongvolwassenen denkt moet je natuurlijk niet denken aan een bustour met allemaal oudere mensen, maar juist aan vakanties met mensen van je eigen leeftijd. Ongeveer de helft reist alleen, de andere helft reist samen met een vriend of vriendin of klein groepje.

Iedereen kiest bewust voor een groepsreis, waardoor de sfeer er altijd al snel in zit. Voor onze reizen geldt dat de sfeer altijd ongedwongen is. Je hoeft echt niet de hele dag alles met de hele groep samen te doen, je kunt ook rustig je eigen pad kiezen. Wel is het zo dat we ervoor gekozen hebben activiteiten standaard bij het programma inbegrepen te hebben. De belangrijkste reden hiervoor is dat je tijdens activiteiten je reisgenoten het best leert kennen. Dat is ook buiten het vaste programma om heel fijn.

Je moet natuurlijk voor jezelf bepalen of een groepsreis jongvolwassenen iets voor jou is. Hieronder hebben we een paar voordelen en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen groepsreis

 • Nooit alleen - er is altijd wel iemand die gelijke interesses heeft als jij. Ook is er altijd wel iemand die zin heeft iets te ondernemen.
 • Nieuwe mensen leren kennen - je gaat natuurlijk vooral om met mensen die je van school, sport, studie of werk kent in je dagelijks leven. Bij een jongerenreis met andere jongvolwassenen leer je mensen kennen die op het eerste gezicht heel anders zijn, maar juist daardoor kon het nog wel eens erg goed klikken.
 • Goede manier om een land te ontdekken - of je nu alleen of met anderen reist, tijdens een groepsreis heb je altijd aanspraak van mensen die willen weten wat je doet. Dat zorgt voor leuke gesprekken!
 • Samen uitgaan - niks zo leuk als echt op stap gaan met mensen die allemaal rond je eigen leeftijd zijn. Doordat je altijd in een groep op pad kunt gaan kun je makkelijk mee met de stroom en dubbel genieten.

Nadelen groepsreis

Een groepsreis heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Een paar van de ergernissen die wel eens voorkomen:

 • Aandachtvragers - Sommige mensen vragen heel veel aandacht. Vaak is het een kwestie van even accepteren, maar het kan lastig zijn als iemand zich niet helemaal aanpast aan de groep.
 • Zelf iets willen doen - Soms wil je gewoon even zelf iets doen. Een boekje lezen, een stukje wandelen, iets ondernemen. Het kan allemaal wel, maar is toch iets minder makkelijk.
 • Aanpassen - Je moet je toch aanpassen. Als je zelf heel stipt bent maar altijd moet wachten op je reisgenoten, of andersom, als je minder stipt bent en anderen op jou moeten wachten kan dat natuurlijk tot irritatie leiden.

Maar...... iedereen kiest bewust voor een groepsreis met andere jongvolwassenen en in de praktijk gaat dat dan ook altijd erg goed! Doordat je bij Simi altijd op pad bent met leeftijdsgenoten is de sfeer heel erg gericht op mensen die zijn zoals jijzelf.

Alleen reizen - spannend!

Als je alleen reist, ben je sowieso niet de enige. Iets meer dan de helft van de mensen reist alleen en de andere helft kiest natuurlijk niet voor niets een groepsreis. We noemen onze groepsreizen ook wel eens singlereizen, maar ondanks dat er wel singles mee reizen, is dat nooit het doel van een vakantie. Je kunt dus gewoon aansluiten, ongeacht je relatiestatus ;-)

Twintigers en dertigers

Er reizen veel twintigers en dertigers mee met onze groepsreizen, met name ook buiten Europa. Bij elke reis zie je de gemiddelde samenstelling staan. Deze samenstelling komt altijd goed overeen met de werkelijkheid. Ben je boven de 30? Dan ben je weliswaar in de minderheid vaak, maar er zijn altijd genoeg mensen van boven de 25 om een fantastische reis mee te beleven. Waar het vooral om gaat is of de reis die je op het oog hebt bij jou als persoon past. Is dat het geval? Dan is leeftijd in onze ervaring niet het belangrijkste criterium. 

Single reizen? Of niet?

Een groot deel van de Simi reizigers boekt solo. We noemen onze reizen echter nooit singlereizen. Het zijn wel reizen waar een groot deel single reist. Je aansluiten bij een groepsreis met veel singles is het beste van twee werelden. Je komt nieuwe mensen tegen én een groot deel reist alleen. Doordat er ook mensen meereizen die elkaar wel kennen is het ijs veel sneller gebroken en zul je merken dat er snel een fijne sfeer ontstaat. 

Reizen binnen of buiten het hoogseizoen?

We merken dat er genoeg mensen te vinden zijn die niet per se in de zomervakantie op reis hoeven. Door het jaar heen liggen prijzen over het algemeen lager en zul je merken dat het ook op de plekken waar we komen minder druk is dan midden in het hoogseizoen. Als je gebonden bent aan bepaalde data is dat natuurlijk ook prima, maar als je enigszins flexibel bent raden we je zeker aan om ook eens te kijken naar reizen die buiten het hoogseizoen om vertrekken. Vooral bij vliegreizen scheelt dat al snel honderden euro's omdat de vluchten aanzienlijk beter te betalen zijn. 

Waar naartoe op groepsreis?

Je kunt kiezen uit een ruim aanbod van reizen voor jongvolwassenen. De belangrijkste keus is om te bepalen of je binnen Europa wilt blijven of een verre rondreis wilt maken. Als je verder weg wilt ligt de reissom vaak hoger, met name door de kosten van vluchten. Populaire bestemmingen voor jongeren zijn Kroatië, Ierland, Noorwegen en Griekenland binnen Europa. Buiten Europa zijn Costa Rica, Bali, Colombia en Thailand populair. 

Altijd een groepsreis

Als je een groepsreis boekt met Simi, reis je altijd samen met een groep. Je sluit je aan bij een groep, als individu of samen met een vriend, vriendin of groepje. Samen vorm je een grotere groep en ontdekt samen met je reisgenoten het land van je keuze.
Dit is niet alleen een ontzettend leuke manier van reizen omdat je allemaal nieuwe mensen tegenkomt, maar maakt reizen ook een stuk makkelijker. Je hoeft zelf niks te regelen namelijk!