Groepsreizen naar Lapland en Midden-Zweden

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Wintervakanties in Zweden

Groepsreizen in winters Zweden zijn een aanrader voor iedereen die een unieke wintervakantie wil beleven. Simi organiseert singlereizen in zowel Midden-Zweden in de winter als in Zweeds Lapland. Bij beide groepsreizen heb je kans op het spotten van het noorderlicht (maar in Lapland is dit wel een stuk groter), maar de invulling van de reisprogramma's is anders. Als je op zoek bent naar een unieke singlereis en een once in a lifetime ervaring met husky's, sneeuwscooters en winterse avonturen is dit waar je wilt zijn!

Een wintervakantie in Zweden hoort op ieders bucketlist thuis. Doordat je met reizigers tussen de 18 en 32 op pad gaat, is het programma lekker actief, afwisselend en altijd gezellig.

Groepsreizen Lapland

Lapland jongerenreizen
 • Mooi eco-hotel
 • Incl. retourvlucht
 • Incl. alle activiteiten
 • Husky-tocht
 • Sneeuwscootertocht
 • IJsvissen
 • Sneeuwschoentocht
 • Goede kans op noorderlicht
 • Nederlands- of Engelstalige Simi-host
 • En meer!
Hoogtepunten winterreis Zweden
 • Sneeuwscootertocht 
 • Sledehondentocht 
 • Sneeuwschoentocht
 • IJskarten
 • IJsvissen
 • Verblijf in Zweedse cabin
 • Inclusief veel maaltijden
 • Vluchten inbegrepen
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding

Winterse activiteiten single reizen Zweden

Tijdens de winterreizen in Zweden geniet je van een leuk inbegrepen activiteitenpakket. Lees de volledige reisprogramma’s van de wintervakanties Lapland en groepsreis Zweden om precies te zien wat er inbegrepen is! Hieronder vertellen we je meer over wat je kunt meemaken tijdens een wintervakantie in Zweden.

Sledehondentochten tijdens groepsreizen Lapland en Zweden

Lapland en Midden-Zweden is natuurlijk HET gebied voor spectaculaire husky-tochten. Zodra je de honden ziet is het eigenlijk al begonnen: met veel geblaf zal je warm verwelkomt worden op de husky kennel voor een unieke sledehondentocht. De honden zijn meer dan enthousiast en verheugen zich net zo veel op het avontuur als jij. De gids vertelt je over wat je te wachten staat en laat je kennismaken met de husky’s. Je maakt je klaar en zodra het commando wordt gegeven glijd je over de sneeuw terwijl de husky’s je vooruit trekken. Tijdens de tocht kun je natuurlijk ook uitstekend genieten van de prachtige natuur waarin je je bevindt.

Geef na afloop de honden zeker een welverdiende knuffel! Wie is er nou geen fan van husky honden? Deze activiteit is typisch Zweeds en vormt een mooie connectie tussen mens, dier en de natuur. Tijdens onze groepsreizen Zweden kiezen we meestal voor de korte variant, een soort kennismaking met de sledehonden sport. Eventueel kun je naar eigen wens nog een extra tocht bijboeken.

Sneeuwscootersafari in Zweden

Nog zo’n bucket list activiteit tijdens een wintervakantie Zweden is een rit op een sneeuwscooter. Met een sneeuwscooter maken we tochten door het besneeuwde landschap. We doorkruisen de wildernis en de adrenaline zal op sommige plekken door je lijf heen gieren. We komen bij bevroren meren waar je over kunt scheuren, maar rijden ook rustig door mooie bospaden, langs velden en op heuvels. Een echte must als je een Lapland-reis boekt. Wil je rijden op een sneeuwscooter? Vergeet dan niet je rijbewijs mee te nemen tijdens de Lapland groepsreis of wintervakantie Zweden. Onderweg zullen we doorwisselen zodat iedereen die wil een stukje kan rijden.

Cross country skiën / langlaufen

Om het prachtige gebied ook op een rustige manier te verkennen is cross country skiën een perfecte activiteit. Deze activiteit wordt ook wel langlaufen genoemd. Hierbij krijg je korte skies onder je voeten gebonden, waarmee je moeiteloos over de sneeuw kunt glijden. Als jullie een beetje stil zijn hoor je enkel en alleen het gekraak van de skies in de sneeuw, prachtig! Deze activiteit wordt in dit gebied veel gedaan door de locals ook.

IJskarten tijdens de Winter Zweden groepsreis

Heb je wel eens gekart? Dan weet je hoe gaaf deze activiteit is! Karten is natuurlijk al superleuk, maar ijskarten is nog een flink tikkeltje spectaculairder! De karts glijden soepel over het ijs en je zult zien dat elke bocht weer een nieuwe toffe uitdaging is. Een wel hele leuke activiteit die je niet zo snel nog een keer gaat meemaken!

IJsvissen tijdens de single reizen Zweden

In Zweden zijn in de winter de meren goed bevroren. IJsvissen is een typisch Zweedse activiteit die er echt wel bijhoort als je hier op vakantie bent. Met behulp van een handboor maken we een gat in het ijs en gaan we daarna in het gat vissen. Een activiteit waar je een beetje geduld bij moet hebben, maar waarbij het ook heerlijk is om een beetje achterover te leunen om optimaal te genieten van waar je nu bent. Eventueel bereiden we de vis ter plaatse op een kampvuur.

Sneeuwschoenwandelen in Zweden

Een mooie winterwandeling kun je natuurlijk niet overslaan in Zweden. Als er veel sneeuw ligt is het echter niet mega gemakkelijk om je op een beetje een normaal tempo voor te bewegen. Daarom binden we sneeuwschoenen onder de schoenen. Deze verspreiden het gewicht en geven je grip op de ondergrond. Hierdoor zak je niet weg in de sneeuw en kun je op een typisch Zweedse manier een mooie wandeling maken in de omgeving. Sneeuwschoenen zorgen ervoor dat je plekken kunt bewandelen die je normaal niet gaat zien met normale schoenen.

Sami dorp bezoeken in Zweeds Lapland

De Sami is de inheemse bevolking van Zweden. Zij leefden een nomadisch bestaan en hoewel zij nu een iets meer moderne levensstijl hebben dan vroeger, hebben ze hun eigen unieke cultuur en tradities weten te behouden. De rendierhouderij en jagen spelen een belangrijke rol en ze hebben hun eigen taal. Tijdens de Zweeds Lapland reis brengen we een bezoek aan een Sami dorp en leer en zie je meer over hoe de Sami nu leven. 

En de kans op het spotten van Noorderlicht natuurlijk! Lapland in de winter is een bijzondere plek, waar je ongetwijfeld nog jaren met plezier op terug kijkt.

Over Zweden als bestemming voor een groepsreis

Zweden is bijna 11 keer groter dan Nederland en heeft Stockholm als hoofdstad. Desondanks heeft het land maar iets meer dan 10 miljoen inwoners (Nederland heeft 17,5 miljoen inwoners). Het perfecte land dus als je lekker de natuur in wilt duiken en zo min mogelijk mensen tegen wilt komen. Het koude weer en het dure bier wegen niet op tegen het prachtige winterse avontuur dat je hier kunt beleven.

De natuur van Zweden

Zweden staat bekend om de prachtige bossen en meren. In de zomer is het landschap al gigantisch mooi, maar zodra de eerste sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen wordt het pas echt een sprookjesachtige omgeving. Maar liefst 70% van het landoppervlak van Zweden bestaat uit bossen. Dit zijn met name naaldboom-bossen (denk aan sparren en dennen). Ook kun je duizenden meren vinden in Zweden, waarvan sommige meren ook tot de grootste meren van Europa behoren. Door de vele natuur in Zweden komen hier dan ook veel dieren voor, denk aan elanden, rendieren, wolven, lynxen en zelfs beren.

Zweden wintergroepsreizen

Lapland, Scandinavië, hoe zit dat precies?

Met Scandinavië worden de noordelijke landen van Europa bedoeld. Echter zijn hier nog wel wat discussiepuntjes over:

 • Politiek gezien vallen enkel Denemarken, Noorwegen en Zweden hieronder.
 • Cultuurhistorisch vallen Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland onder Scandinavië.
 • Geografisch gezien vallen Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland onder Scandinavië, maar ook IJsland en de Faeröer eilanden.

Lapland staat voor de noordelijkste gebieden van Noorwegen, Zweden en Finland, en een klein stukje Rusland. Het grootste gedeelte van wat wordt gezien als Lapland valt onder Zweden en Finland. Dus ook waar je de groepsreis Lapland mee kunt maken.

De cultuur van Zweden

De Zweedse cultuur wordt gekenmerkt door met name kunst, literatuur en design. Zo hebben zeven Zweden een Nobelprijs voor Literatuur gewonnen, zijn meubeldesign en mode erg belangrijk in Zweden en is Zweden is enorm muzikaal. Misschien wist je al dat ABBA uit Zweden komt, maar ook onder andere Roxette, the Cardigans, Swedish House Mafia en Avicii zijn en waren bekende artiesten uit Zweden. En Zweden wilt graag zo muzikaal blijven, want muziekles is een verplicht vak vanaf de basisschool.

Een leuke fun fact is dat ABBA gevormd is in Stockholm en dat ze naar schatting maar liefst 400 miljoen platen hebben verkocht wereldwijd. ABBA heeft de populariteit grotendeels te danken aan de deelname aan het Eurovisiesongfestival. Ieder jaar hebben ze in Zweden het Melodifestival, de voorronde om te kijken welke artiest of band mag deelnemen aan het Eurovisiesongfestival. Hier kijken de Zweden maar al te graag naar! Het land heeft al zeven keer het Eurovisiesongfestival gewonnen.

De regio Dalarna, waar je de Zweden Winter groepsreis kunt meemaken, staat bekend om het Dalapaard (Dalahäst). Dit zijn houten paardjes die met de hand worden beschilderd. De Zweedse feestdagen zijn seizoensgebonden en ook deels gebaseerd op de heidenen. Zo worden er op sommige feestdagen vreugdevuren aangestoken, is het midzomerfest een bekende feestdag en is er zelfs een feestdag gewijd aan de kreeftenvangst. De nationale feestdag valt in Zweden op 6 juni.

Tot slot staat Zweden bekend om de houtproductie en kennen we Zweden natuurlijk allemaal van Pippi Langkous, knäckebröd, Volvo en de IKEA met de bijzondere productnamen en heerlijke Zweedse gehaktballetjes.

Zweedse architectuur

In Zweden zie je veel rood gekleurde huisjes. De oorsprong hiervan ligt in de regio Dalarna, waar eeuwen terug de kopererts winning erg belangrijk was. De kopermijn in Falun was ooit de grootste kopermijn in Europa. Weer later werd ontdekt dat de ‘rode aarde’ van het koper een mooie rode kleur gaf aan verf en houtrot tegengaat. Ideaal voor de weersomstandigheden in Zweden dus. De mooie rode kleur die tot stand kwam werd bekend onder rijke inwoners en ze begonnen hun huizen in deze kleur te schilderen. Toen later de prijs van verf lager werd, begonnen meer inwoners hun huizen in deze kleur te schilderen. Nog steeds zie je deze gekleurde huizen door heel Zweden en het is inmiddels een typisch Zweedse traditie geworden.

De geschiedenis van Zweden in een notendop

Circa 2000 jaar geleden zijn de Germanen naar Zweden getrokken. Hierbij werden de oorspronkelijke bewoners van Zweden, de Sami, naar het noorden verdreven. Niet heel gunstig voor ze, want de grond was hier minder vruchtbaar en het weer een stuk kouder. Zij hebben nog lang een periode van onderdrukking moeten doorstaan.

De periode tussen het jaar 700 en de 11e eeuw staat bekend als de periode van de Vikingen. Dit was een zeer onrustige periode voor het land (rooftochten brengen niet echt veel goeds voor de banden met andere landen), maar heeft ook zeker voordelen meegebracht. Zo is de handel op gang gekomen in deze periode. In films en series worden Vikingen bruter geportretteerd dan ze daadwerkelijk waren, dus het kan zeker interessant zijn hier meer informatie over op te zoeken. 

Aan het einde van deze periode vormden Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken samen de Unie van Kalmar. In 1523 is Zweden uit de Unie gestapt en een monarchie geworden. Door de ontwikkelingen in het Napoleontische tijdperk is in het jaar 1809 Finland gescheiden van Zweden en in 1995 werd Zweden onderdeel van de Europese Unie. Sinds de periode van Napoleon is Zweden met geen enkel land meer in oorlog geweest en is het land van een van de armste landen van Europa in de 19e eeuw, uitgeroeid tot een van de rijkste landen ter wereld.

Het noorderlicht spotten op winterreis Zweden

Het noorderlicht is één van de redenen om de 8-daagse Lapland groepsreis te boeken. Doordat er weinig onnatuurlijk licht is, je hoog in het noorden zit en de nachten lang zijn is de kans op het spotten van het noorderlicht wel 90% in de winterperiode. Natuurlijk houden we de kans op het noorderlicht in de gaten tijdens onze winterreis en waarschuwen we je direct als dit bijzondere natuurfenomeen wordt waargenomen. Een extra bonus in een toch al prachtige omgeving!

Tijdens de Winter Zweden groepsreis is de kans op het zien van het noorderlicht ook zeker aanwezig, maar niet zo groot als bij de Lapland groepsreis. Wil je je kans vergroten? Dan raden we het aan om de Lapland groepsreis te boeken.

Dit prachtige lichtspektakel ontstaan wanneer geladen deeltjes van de zon de atmosfeer binnendringen en reageren met gassen in de bovenste lagen van de atmosfeer. De kleuren kunnen variëren van groen tot roze, paars en zelfs blauw. Als de lucht helder is, heb je het mooiste noorderlicht.

Lapland groepsreis of Zweden single reis?

Groepsreis Lapland

 • 8-daagse groepsvakantie in Zweeds Lapland 
 • Verblijf in een prachtig eco-hotel, tweepersoonskamers
 • Vluchten en maaltijden ter plekke inclusief 
 • 7 inbegrepen activiteiten: sledehondentocht, sneeuwscootersafari, sneeuwschoentocht, ijsvissen, Sami ski-safari met outdoor lunch, bezoek Sami dorp, dag sneeuwpret met bouwen iglo, marshmallows en chocolademelk
 • Tijdens het gehele verblijf gratis gebruik van Sami-ski’s, sneeuwschoenen en sneeuwschep

Groepsreis Winter Zweden

 • 8-daagse groepsvakantie in Midden-Zweden
 • Verblijf in een typisch Zweedse cabins, vier- tot tienpersoonskamers
 • Vluchten en maaltijden ter plekke inclusief
 • 10 inbegrepen activiteiten: sledehondentocht, sneeuwscootersafari, sneeuwschoentocht, ijsvissen, ijskarten, winter shelter bouwen en hierin overnachten, cross country skiën en een hot tub en sauna avond

Voordelen groepsreizen Zweden met Simi

 • Je reist tijdens de groepsreizen Lapland en single reizen Winter Zweden met reisgenoten tussen de 18 en 32 jaar en dus altijd met leeftijdsgenoten. Je ontvangt van Simi inloggegevens zodra de groep groot genoeg is en de reis zeker door kan gaan. Daarmee kun je online kennismaken met je reisgenoten alvorens de Zweden wintervakantie.
 • We reizen in kleine groepen van maximaal 16 personen tijdens de Lapland groepsreis en maximaal 14 personen tijdens de Winter Zweden groepsreis. Deze Zweden groepsreizen zijn ideaal om met een wat kleinere groep mee te maken. Lekker knus!
 • Simi Reizen is lid van / aangesloten bij de SGR, de ANVR en het Calamiteitenfonds. 
 • Ter plekke is een Nederlandstalige Simi host (single reizen Lapland) of een lokale Nederlands- of Engelstalige gids (groepsreizen Winter Zweden) aanwezig.
 • Je kiest voor een goed gevulde pakketreis: Vluchten, overnachtingen, een activiteitenpakket, transfers benodigd voor het programma en alle hoofdmaaltijden ter plekke zijn inbegrepen bij je reissom bij beide singlevakanties Zweden. Zo weet je goed van tevoren waar je aan toe bent. 
 • De single reizen Lapland en de winterreizen Zweden worden voor het overgrote deel geboekt door solo reizigers. Zeker 70% van de reizigers kent nog niemand op het moment dat ze boeken.

Voorbereiding Zweden winterreis en good to know

Voor zowel de groepsreis Lapland van 8 dagen als de groepsvakantie Zweden van 8 dagen is een beetje voorbereiding van belang. De temperaturen overdag zijn over het algemeen best goed te doen, maar met name in de avonden kan het extreem afkoelen.

We hoeven je vast niet te vertellen dat het koud is in Zweden. Heel koud. Nu zijn er mensen die 10 graden al koud vinden en mensen die bij -10 nog in hun t-shirt rondlopen, maar voor beide groepsreizen Zweden is een goede voorbereiding noodzakelijk. Het allerbelangrijkste bij deze groepsreizen naar Lapland en Midden-Zweden is dat je kiest voor kleding dat je kunt dragen in laagjes. Zo kun je als je ergens binnen komt snel je jas en en een trui uittrekken en andersom als het afkoelt snel weer kleding toevoegen. Dit is de grootste truc bij het maken van je Zweden en Lapland plannen!

Minstens zo belangrijk: Waterdichte of waterafstotende snowboots of hoge, waterafstotende bergschoenen. Neem voldoende sokken mee, door de sneeuw zul je vaker van sokken wisselen. Droge voeten zijn het belangrijkste bij het leven in de winter in Lapland. Vergeet ook geen zonnebrandcrème mee te nemen! De zon en de weerkaatsing op de sneeuw kunnen ervoor zorgen dat je snel verbrandt, zelfs bij hele koude temperaturen! En een goede crème voor als je huid een beetje uitdroogt. Tijdens je reis is het tevens van belang om goed en regelmatig te drinken.

Temperaturen in Zweden

Gemiddeld heeft Lapland gemiddelde temperaturen tussen de -5 en -15, maar het kan ook makkelijk -30 of kouder worden. Met goede kleding is dit overigens geen enkel probleem en als het zonnetje schijnt zul je merken dat het vaak zelfs heel aangenaam is. Bij de Lapland reis is het eventueel mogelijk om een kledingpakket te huren. Handig als je iemand bent die het snel koud heeft of zelf geen dikke jas en broek hebt.

Tijdens de 8-daagse winter Zweden groepsreis zal het iets minder koud zijn. De gemiddelde maximumtemperaturen liggen rond de -3 en 1 graden en de gemiddelde minimumtemperaturen tussen de -8 en -5 graden. Maar ook in dit gedeelte van Zweden kan het ook zeker kouder zijn als het een strengere winter is. In tegenstelling tot de Lapland groepsreis is het bij deze singlereis Zweden niet mogelijk om een kledingpakket te huren. Schaf dus tijdig de juiste kleding aan voor deze Zweden groepsreis in de winter.ren tussen de -5 en -15, maar het kan ook makkelijk -30 of kouder worden. Met goede kleding is dit overigens geen enkel probleem en als het zonnetje schijnt zul je merken dat het vaak zelfs heel aangenaam is. Bij de Lapland reis is het eventueel mogelijk om een kledingpakket te huren. Handig als je iemand bent die het snel koud heeft of zelf geen dikke jas en broek hebt.

Paklijst 

Je ontvangt van ons een handige paklijst specifiek geschreven voor de groepsreis die je geboekt hebt. Houd er wel rekening mee dat je in Lapland en bij de Zweden groepsreis altijd afgelegen zit. Een klein winkeltje kun je nog vinden, maar er is om je heen geen stad of groot dorp waar je van alles kunt doen. Na een dag buiten is die behoefte er ook niet zo, het is dan leuker om met de groep een spelletje te doen of te relaxen.

Verder good to know:

 • Valuta en betalen tijdens je winterreis Zweden - Wil je ter plekke een drankje kopen of een optionele activiteit bijboeken? In Zweden wordt betaald met de Zweedse kroon, maar je kunt tijdens beide winterreizen Zweden gewoon ter plekke pinnen. Je hoeft dus geen geld te wisselen.
 • Reisvaccinaties - De GGD heeft geen aanbevolen of verplichte vaccinaties.
 • Reisstekker - Je hebt geen reisstekker nodig in Zweden om je apparatuur op te laden tijdens een winterreis Zweden.
 • Reisdocumenten - Je kunt met je paspoort of met je id-kaart naar Zweden afreizen. Je hoeft geen visum aan te vragen voor de groepsreizen.
 • Tijdsverschil - Er is geen sprake van tijdsverschil in Zweden.

Beste reistijd Lapland en Zweden

Voor een winterse vakantie kun je in Lapland terecht tussen half december en half april. In deze periode ligt er eigenlijk altijd voldoende sneeuw. In midden-Zweden is het seizoen iets korter en kun je tussen half december en eind maart terecht. De sneeuwzekerheid is hier iets lager, maar we hebben tot nu toe nooit meegemaakt dat er onvoldoende sneeuw lag!

Groepsreizen Zweden met leeftijdsgenoten

Je reist tijdens onze groepsreizen Lapland en singlevakanties Midden-Zweden samen met reizigers tussen de 18 en 32 jaar oud. Gemiddeld ligt de leeftijd tussen de 21 en 26 ongeveer, maar de spreiding kan groot zijn. Fijn natuurlijk dat iedereen in dezelfde leeftijdsgroep boekt, want dat weet je al van tevoren dat er geen sprake is van enorme leeftijdsverschillen.

Het is trouwens zo dat de meeste mensen niet goed met elkaar op kunnen schieten omdat ze even oud zijn, maar vooral als mensen gedeelde interesses hebben. Het type reiziger dat voor een avontuurlijke wintervakantie in Lapland of winterreis Zweden kiest, past over het algemeen erg goed bij elkaar.

Mee op winterse groepsreis Zweden

Lapland en Zweden in het algemeen is een reisbestemming die juist als groepsreis veel te bieden heeft. De uitgestrekte bossen, bevroren meren en het noorderlicht zorgen voor een bijzondere setting. Samen met je reisgenoten maak je bijzondere activiteiten mee, verblijf je in een mooi hotel of in typisch Zweedse cabins en heb je buiten de activiteiten om het gezelschap van anderen om je heen om je vakantie helemaal onvergetelijk te maken.

Hoewel een groepsreis niet voor iedereen de ideale vakantie is, is het bij Lapland en Zweden wel te overwegen. Doordat de dagen in de winter kort zijn is het leuk om samen met je reisgenoten de tijd die je in en rondom de accommodatie doorbrengt zo leuk mogelijk te maken. Toch liever in de zomer naar deze mooie bestemming? Dan hebben we ook een zomerse reis naar Noorwegen en Zweden

Daarnaast is een groepsvakantie in Europa natuurlijk heel goed voor het leren kennen van nieuwe mensen. Vaak maak je contact met mensen waarmee je in je normale leven niet zo snel in aanraking komt, maar waar het super mee klikt. Er zijn tijdens onze groepsreizen dan ook al vele hechte vriendschappen ontstaan. Sommige van onze groepen spreken zelfs jaren na dato nog met elkaar af om dingen te ondernemen of boeken gezamenlijk een reis bij Simi.