Jongeren groepsreizen USA & Canada

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Verenigde Staten & Canada

Met onze groepsreizen Amerika reis je per SUV flexibel door unieke natuurgebieden, grote steden en indrukwekkende plekken die absoluut op je bucketlist horen. 

Bij onze groepsreizen in de Verenigde Staten reis je met medereizigers tussen de 18 en 32 jaar. Hoewel deze reizen niet specifiek single reizen zijn, boekt ruim 70% alleen. Kennismaken doe je eenvoudig vooraf online via je Simi account. 

 

Rondreizen 18-32 jaar USA

USA avonturen met Simi: 

 • Avontuurlijke reizen per SUV
 • Max. 19 personen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Groepsreis, maar dan flexibel
 • De mooiste Nationale Parken
 • Verschillende reizen door de VS & Canada
 • Degelijke hotels en motels
 • 98% van de USA/Canada reizen gaan door!

Groepsreizen Amerika met Simi

 

 • Max. 19 reizigers en 1 reisbegeleider (Nederlandstalig)
 • Verdeeld over 5 SUV's maximaal
 • Echte roadtrip met veel vrijheid
 • Prima hotels en motels, 4 personen op 1 kamer
 • Incl. retourvlucht en ruimbagage
 • Langs fantastische plekjes
 • Of ga voor een winterreis naar New York en Washington!

Groepsreis Amerika: Californië

15-daagse rondreis door bruisend Californië. Bezoek de hoogtepunten van deze prachtige staat en geniet van ultieme natuur en echte wereldsteden. Een afwisselende groepsvakantie en rondreis langs de mooiste plekken van Californië, met als hoogtepunten: San Francisco, Los Angeles, Yosemite en het Sequoia National Forest. Ga voor een avontuurlijke, afwisselende jongeren groepsreis met leeftijdsgenoten.

Californië is perfect geschikt voor iedereen die Amerika wil beleven, maar geen extreme afstanden wil rijden. In Californië vind je alles op kleine schaal wat je in de VS kunt vinden. Van de bekende stranden tot grote steden, van kleine dorpjes tot extreme natuurgebieden. Daarnaast is het klimaat in Californie ook nog eens super aantrekkelijk! 

Californië is 1 van de meest afwisselende staten in de VS en leent zich perfect voor een singlereis. Over het algemeen boeken reizigers de rondreizen Californië alleen, hoewel er ook wel eens mensen samen reizen. Gemiddeld kun je rekenen op ongeveer 80% alleenreizend, 20% samen met iemand. De maximale groepsgrootte van onze rondreizen in de Verenigde Staten is 19 personen en 1 reisbegeleider. 

Groepsrondreis Canada 

Deze groepsreis brengt je naar het prachtige Canada. Canada heeft een schitterende natuur, gezellige steden en biedt voldoende avontuur. We beginnen de reis in Calgary en reizen via Banff en Jasper National Park richting de winter- en zomersportbestemming Whistler. Ook brengen we een bezoek aan Vancouver Island waar we een walvissafari (inbegrepen) ondernemen, voordat we naar Revelstoke gaan waar je fantastische hikes kunt maken, voordat we weer terugreizen naar Calgary.

Een aanrader voor natuurliefhebbers die een mooie rondreis willen maken die niet alleen maar door toeristische gebieden gaat. De variatie tijdens deze rondreis is enorm. Van de bergen in Banff en Jasper, het Kalamalka meer met haar typisch blauwe kleur en de ontspoorde trein die je kunt vinden in de bossen van Whistler, deze reis brengt je door enorm veel afwisselende natuur maar ook naar de gezellige steden.

En ja zeker, vele groepen hebben ook beren gespot! Ogen open dus tijdens deze heerlijke Canada rondreis. 

Canada rondreizen leeftijdsgenoten

Singlereis Amerika - Grand Tour West VS 

Deze rondreis brengt je naar veel van de bekende nationale parken in de VS. Sinds 2018 is deze groepsreis al een groot succes en ook dit jaar kun je weer mee met deze prachtige reis! We beginnen en eindigen bij deze groepsvakantie in Las Vegas, maar brengen het overgrote deel van de reis door in stadjes in Utah en Arizona. Geniet van een unieke rondreis langs onder andere de Grand Canyon (North Rim en South Rim, Bryce Canyon, Zion National Park, Canyonlands National Park en Arches National Park. Bezoek LA en Vegas en geniet van een afwisselende groepsreis!

De reis begint in Las Vegas, brengt je vervolgens naar het stadje Kanab in Utah, vanwaar we onder andere Bryce Canyon bezoeken, maar ook de North Rim van de Grand Canyon is goed te bezoeken vanuit Kanab. We rijden vervolgens richting Moab waar we ook een aantal dagen blijven om Canyonlands National Park en Arches National Park te zien. Ook Capitol Reef National Park is goed te berijden vanaf Moab. 

Tijdens deze reis ben je veel in de natuur en ontdek je hoe afwisselend de woestijn kan zijn. Je komt onder andere langs het legendarische Monument Valley, waar ontelbare westerns opgenomen zijn. 

Monument valley groepsreis 

Deep South rondreis Amerika

Het zuiden van de Verenigde Staten is in veel opzichten heel anders dan de andere gebieden. Tijdens deze rondreis brengen we je langs een aantal van de bekende steden in het Zuiden van de VS en bezoeken verschillende bijzondere plekken.

Het op en top Amerikaanse Savannah bijvoorbeeld, dat jaarlijks door miljoenen Amerikanen wordt bezocht vanwege de prachtige gebouwen. Of het beroemde Nashville, waar elk plekje muziek ademt. Memphis, waar Elvis zijn Graceland bouwde, het muzikale New Orleans en uiteindelijk het levendige Orlando en Miami. 

Deze groepsreis door het diepe zuiden van de VS is een echte aanrader voor cultuurliefhebbers. 

Kerstreis New York en Washington

Uitzondering op de rondreizen door de VS is de New York en Washington kerstreis. Al weken voordat de kerst aanbreekt staat New York helemaal in het teken van deze feestdagen. In 9 dagen tijd ontdek je zowel New York en Washington tijdens een gezellige groepsreis. Zie eindelijk de bekende plekken als Times Square, de Freedom Tower en Central Park!

Naast je vliegticket, metro ticket voor 3 dagen en verblijf, zijn onder andere schaatsen in Central park, een Hudson rivier cruise, een Washington D.C. monumententour en een bezoek aan de Freedom Tower al inbegrepen bij je reissom!

New York Washington kerstreis jongeren

 

Singlereizen USA

De groepsreizen die je met Simi boekt zijn geen echte singlereizen. Wel is het zo dat er overwegend single reizende mensen meegaan. Het gebeurt wel eens dat mensen met 2, 3 of 4 personen boeken, maar in 80% van de gevallen worden onze reizen geboekt door alleenreizenden. Daarbuiten maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit, niemand boekt een groepsreis om vervolgens geen contact met andere mensen te zoeken. 

Singlereizen in de Verenigde Staten kun je op verschillende manieren uitvoeren. Wij hebben gekozen voor een echte roadtrip. Het grote voordeel is dat je enorm veel flexibeler bent dan bij een busreis door de VS. In de winter ga je voor een gezellige kerstreis naar New York en Washington.

Waarom groepsreizen naar Amerika?

Europa heeft natuurlijk enorm veel te bieden op het gebied van allerlei soorten vakanties. Echter, wie wel eens in Amerika op vakantie geweest is weet dat er enorm veel verschillen zijn. Letterlijk alles is groter, de afstanden kunnen enorm zijn en elke staat heeft, net als elk land binnen Europa, weer eigen unieke natuur en bezienswaardigheden.

Voor wie zijn deze jongeren-reizen geschikt?

Ben je iemand die heel veel waarde hecht aan zekerheid en voorspelbaarheid? Dan raden we je 1 van onze actieve jongeren vakanties binnen Europa aan. De reizen zoals we die in Amerika zullen organiseren vereisen nu eenmaal wat flexibiliteit. Houd er daarnaast rekening mee dat we minimaal 13 uur onderweg zijn met het vliegtuig en onderweg 1 overstap hebben. Dat gaat allemaal vanzelf en we leggen je vooraf uit wat er dan gebeurt, maar houd er wel rekening mee.

ESTA - visum

Voor het reizen naar de Verenigde Staten is het verplicht om vooraf toestemming te verkrijgen. Deze pre-screening is bedoeld om een soort toelating vooraf te krijgen. ESTA is uitsluitend online aan te vragen en kost 14$ op dit moment. Deze kosten kun je uitsluitend met een creditcard betalen. Heb je deze niet zelf, vraag dan iemand in je directe omgeving om het voor te schieten. Voor Canada gaat dit om de ETA. Meer weten over de ESTA en ETA aanvragen?

Over Amerika als vakantieland

In veel opzichten is Amerika als vakantieland aardig goedkoop. Er zijn veel grote shopping centers waar je tegen hele scherpe prijzen kleding en schoenen kunt kopen, maar ook om uit eten te gaan ben je lang niet zoveel kwijt als in Nederland. Groot voordeel is dat het ook nog eens snel gaat! Tip: als je cola bij je eten bestelt wordt het vrijwel overal gratis bijgevuld!

Amerika is over het algemeen een heel veilig land, waar je je als toerist niet druk hoeft te maken. Wij kiezen voor reizen in gebieden die bij toeristen populair zijn, maar kiezen ook voor reizen die niet heel standaard zijn.

Californie usa rondreizen jongeren

Rondreizen Amerika groepen

Een groepsvakantie Amerika staat bij veel mensen wel op het verlanglijstje en terecht! Het is een prachtig continent met ontzettend veel verschillende mogelijkheden. Tijdens onze groepsvakanties Amerika kun je momenteel kiezen uit twee verschillende reizen. Beide reizen zijn vervolgens ook nog eens met elkaar te combineren. Ideaal, want zo heb je een lange vakantie tegen een zeer betaalbaar bedrag!

Rondreizen Amerika

Amerika is nog steeds enorm aantrekkelijk voor een groepsvakantie. Hoewel onze reizen geen echte singlereizen zijn, worden onze Amerika rondreizen wel veel door singles geboekt. Dit jaar kun je kiezen uit de rondreis Amerika waarbij je meer de nationale parken in gaat, of je kunt kiezen voor een rondreis door Californië met hoogtepunten als de Golden Gate Bridge, Venice Beach en Yosemite National Park. Ook kun je ervoor kiezen het muzikale zuiden van de VS te ontdekken, of ga jij toch de natuur intrekken in Canada?

De rondreizen Amerika die door Simi worden georganiseerd zijn anders. Je reist veel flexibeler dan met een touringcar of standaard bus waarbij je alleen maar highlights ziet. Bij een rondreis met Simi heb je meer flexibiliteit en meer mogelijkheid om je groepsreis in te vullen aan de hand van je eigen wensen.

Singlereis of alleenreizend een Amerika reis doen?

Het grootste deel van de mensen die deze groepsreizen boeken reizen alleen. Doordat je twee weken echt met elkaar op pad gaat leer je elkaar natuurlijk goed kennen. Hoewel alleen reizen altijd wel even spannend is, is het in onze ervaring ook een extra uitdaging en net iets avontuurlijker. Bij Simi kun je vooraf op veel manieren al kennismaken met je reisgenoten.

Je ontvangt een inlogcode en wachtwoord en kunt daarmee via het forum of via whatsapp alvast kennis met elkaar maken. Sommige groepen spreken zelfs voor vertrek al af. Hoewel onze reis geen echte singlereis is, wordt deze groepsreis vooral geboekt door jongeren tussen de 22 en 30 jaar oud die alleen reizen.

Door onze manier van reizen beleef je een echte groepsreis, maar heb je ook de flexibiliteit om dingen zelf in te vullen op momenten dat het kan.

De singlereizen zoals die georganiseerd worden door Simi zijn geen reizen waar uitsluitend singles mee reizen. Juist de mix van singles en mensen die met 2 of 3 personen reizen, maken onze roadtrips tot zo'n onvergetelijk avontuur. 

Flexibel rondreizen

Bij Simi Reizen pakken we het vaak net iets anders aan. We hebben gemerkt dat veel mensen het idee van een groepsreis op zich wel bevalt, maar 15 dagen continu met elkaar optrekken is wellicht het andere uiterste. Doordat je bij onze rondreizen in auto's rijd zijn we veel flexibeler dan wanneer we met een touringcar zouden reizen. Zo kun je veel meer zelf bepalen met wie je in de auto stapt, maar is het ook veel makkelijker om afwijkende plannen (na overleg met de reisbegeleider!) te doen.

Zo hebben we regelmatig reizigers die kiezen voor een paardrijtocht, raften of het maken van een mooie hike, terwijl anderen ervoor kiezen om eerder in het hotel aan te komen en te genieten van wat rust.

Natuurlijk breng je nog steeds een groot deel van de tijd met je groep door. In de meeste gevallen reis je toch samen, maar ook in de avonden en ochtenden kom je elkaar natuurlijk tegen en kun je eenvoudig plannen maken en aanpassen.

Roadtrips in de Verenigde Staten

Als je door de Verenigde Staten wilt reizen, kun je natuurlijk kiezen voor een reguliere vakantie met een touringcar. Bij Simi boek je echter een echte roadtrip. Je reist met je reisgenoten door de VS. In het hotel ben je weer bij elkaar en vaak worden ontbijt en avond-eten sowieso samen gedaan. Overdag kun je echter deels je eigen plan trekken. We reizen met SUV's door de VS, de ultieme manier om de VS te ontdekken. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.