Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Singlereis Canada

Singlereis Canada

 • 18-39 jaar
 • 16 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Canada is thé place to be als je gaat voor fantastische natuur, imposante bergen, wildlife en een onvergetelijke rondreis. 

Tijdens deze singlereis ontdek je Canada met SUV's. In groepsverband reizen we met maximaal 20 reizigers dwars door de Rocky Mountains en bezoeken verschillende Nationale Parken in Canada. 

Trek door West Canada met andere mensen tussen de 18 en 39 en bezoek de mooiste nationale parken van Canada, ga op walvis-safari en geniet van de indrukwekkende en afwisselende natuur! 

West-Canada zou op ieders bucketlist moeten staan die een beetje van natuur houdt. Tijdens deze rondreis verblijven we in verschillende hotels en brengen we tijd door op een paar van de mooiste plekken van Canada. Onderweg heb je kans op het spotten van beren, maar ook andere soort wildlife zijn er in groten getale aanwezig. 

Met deze singlereis boek je een groepsvakantie die overwegend door solo reiziger geboekt wordt en maak je onder andere kennis met het mooie Vancouver Island, bezoeken we Victoria en Vancouver, het schilderachtige plaatsje Tofino en brengen we een bezoek aan de twee meest bekende nationale parken van Canada: Banff en Jasper National park. 

Door de unieke manier van rondreizen met SUV's boek je met deze groepsvakantie een ultiem flexibele reis waar je met een beetje voorbereiding heel veel extra uit kunt halen. 

Canada laat momenteel uitsluitend volledig gevaccineerde toeristen toe. Je kunt deze rondreis dus uitsluitend boeken indien je volledig gevaccineerd bent tegen Covid. Wij rekenen er voor 2022 niet op dat deze eis komt te vervallen. 

Dit is een nieuwe reis. Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar. In de praktijk komt dit ook overeen met individuele reizen.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 2 606,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Calgary - Canmore

We vliegen vanaf Schiphol met een overstap naar Calgary. Hier halen we onze huurauto's op en rijden naar ons hotel dat op ongeveer een uurtje rijden van de stad ligt. Hier begint de reisbegeleider met het doornemen van het reisprogramma en maken we nog wat beter kennis met elkaar.

Na een lange vlucht en het wachten op de bagage is iedereen ongetwijfeld moe en gaan we op tijd richting bed zodat we de volgende ochtend onze rondreis Canada officieel kunnen beginnen!

Bij deze rondreis Canada reizen we met auto's. Dit zorgt ervoor dat we veel flexibeler kunnen rondreizen dan met een touringcar, maar zorgt er ook voor dat je enigszins flexibel moet zijn en dat we van je verwachten dat je ook zelf goed gekeken hebt naar de mogelijkheden om te wandelen, activiteiten te ondernemen en een plan te maken.

Dit is wel een groepsreis, maar veel flexibeler qua opbouw dan veel andere reizen. Boek dus alleen als je het leuk vind om te plannen en je te verdiepen in de gebieden waar je doorheen trekt. 

Dag 2 - Banff

We ontdekken vandaag eerst de omgeving van het stadje Canmore. De Kananaskis vallei is een prachtig gebied dat we met onze auto's zullen ontdekken. Onderweg maken we regelmatig een tussenstop. Houd je ogen goed open voor mogelijk wildlife, waaronder elanden, herten en beren die veelvuldig voorkomen in dit gebied.

De Kananaskis vallei is minder toeristisch dan het gebied waar we later vandaag naartoe trekken en is een fantastische eerste kennismaking met het indrukwekkende Westen van Canada. We reizen vervolgens naar Banff. Deze populaire en niet te missen bestemming is niet alleen een ontzettend gezellig toeristisch centrum, maar ligt ook midden tussen de Rocky Mountains en is onze uitvalsbasis om Banff National Park verder te ontdekken. 

Info: we maken regelmatige tussenstops. In je roadbook dat je meekrijgt zullen een aantal tips staan die je onderweg kunt doen. Je reisbegeleider kan je ook op weg helpen. 

Dag 3 - Banff National Park

Rondom Banff is ontzettend veel te doen en te beleven. Zo zijn er talloze korte en langere wandeltochten te maken, variërend in moeilijkheid en tijdsduur. We raden je absoluut aan een mooie hike te plannen met je reisgenoten. Daarnaast kun je met een gondel naar een mooi uitzichtspunt, kun je paardrijden, de Athabasca gletsjer bezoeken, raften, klimmen en kanovaren. 

Banff zelf is levendig, waardoor het een ideale plek is om het laatste beetje jetlag kwijt te raken en met je reisgenoten ergens te gaan eten. 

Tips:

 • In de Nationale parken is het reisbegeleiders niet toegestaan om jullie te gidsen. De reisbegeleider geeft voorafgaand aan de dag een briefing, maar mag in Nationale Parken geen gids-activiteiten ondernemen. Dat neemt niet weg dat jullie heerlijk aan de wandel kunnen, maar de reisbegeleider zal dan op jullie wachten. 
 • Wat de rol van de reisbegeleider dan is tijdens is deze reis? Deze is erbij om te zorgen dat in geval van nood dingen opgelost kunnen worden, om jullie op weg te helpen en te adviseren. Ook is de reisbegeleider de link tussen de groep en kantoor. Zo kunnen we signaleren of alles goed gaat en tijdig actie ondernemen. 

Dag 4 - Banff - Hinton (350 km)

We trekken vandaag vanuit Banff over 1 van de mooiste wegen ter wereld dwars door Banff en Jasper National Park. Onderweg zijn er verschillende mooie tussenstops te maken. Als je 's ochtends op tijd vertrekt zijn er onderweg ook mooie hikes te maken, bijvoorbeeld bij Lake Louise, maar ook verderop in Jasper National Park, dat bekend staat om het vele wildlife dat je hier kunt vinden.

Je reisbegeleider geeft elke dag een korte briefing, waarin de verschillende opties gegeven worden. Daarnaast ontvang je een roadbook met tips en adviezen voor onderweg. Natuurlijk raden we je aan zelf de route ook goed uit te zoeken voor vertrek, zodat je je vakantie in Canada optimaal kunt benutten. 

Er zijn deze dag maar beperkte mogelijkheden om onderweg iets te eten en drinken. Je rijdt dwars door de imposante bergtoppen van de Rocky Mountains. In Banff kun je de inkopen voor de lunch doen. Laat geen eten onbeheerd achter in auto's overigens, jaarlijks worden meerdere auto's door beren opengebroken die op de geur afkomen van etenswaren. 

Info: we raden je voor deze rondreis aan om goede wandelschoenen mee te nemen. Canada bestaat voor hele grote delen uit natuur. Wandelen is de beste manier om gebieden goed te verkennen en te genieten!

Dag 5 - Hinton - Clearwater (400 km)

Vanuit Hinton (met als aanrader Mr Mikes steakhouse voor de liefhebbers) reizen we via Jasper National Park langs een prachtige route naar het kleine Canadese stadje Clearwater. Onderweg kom je langs Mt Robson Provincial Park waar je de hoogste toppen van de Canadese Rockies kunt vinden met bijna 4000 meter hoog!

Onderweg kom je langs verschillende meren en rijd je een groot deel van de tijd tussen de bergen. Clearwater ligt vlakbij het Wells Gray Provincial Park dat als bijnaam "Waterfall park" heeft.

Bij Dutch Lake in Clearwater kun je onder andere kanoën en wandelen. Clearwater is een authentiek stadje, maar is door de ligging wel telkens populairder onder vakantiegangers die vanuit hier richting Vancouver trekken of andersom. 

Tip:

 • We raden je aan om tijdens deze rondreis telkens tijdig te vertrekken in de ochtend. Zo heb je genoeg tijd om onderweg tussenstops te maken, gepland en ongepland. 
 • Het roadbook dat we meegeven is supernuttig, als je hem daadwerkelijk gebruikt ;-) Het is aan te raden altijd een dag of twee vooruit te lezen, zodat je je planning kunt afstemmen op de mooie hikes en mooie plekken die we opgenomen hebben in het roadbook.  

Dag 6 - Clearwater - Kamloops (130 km)

Vandaag reizen we niet zo ver. Dat geeft je de kans om in de omgeving van Clearwater nog een activiteit te ondernemen, een mooie wandeltocht te maken of het avontuur op te zoeken en te gaan raften! Wil je dit doen? Zorg dan dat je al aan het begin van je rondreis deze excursie boekt vanuit je hotel.

Andere aanraders zijn het bezoeken van Helmcken Falls, de Spahat Falls, Dawson Falls of Moul Falls Trail. Na een paar intensieve rondreis dagen kan het ook fijn zijn om lekker op tijd in te checken bij je hotel en het stadje Kamloops te ontdekken. Kamloops is een vrij grote stad voor Canadese begrippen en heeft verschillende winkels. Het is mogelijk een wine tour of craft beer tour te boeken in Kamloops. 

Voor de meeste reizigers is dit echter bij uitstek een dagje om wat rustiger aan te doen. 

Dag 7 - Kamloops - Whistler (300 km)

We reizen vandaag naar Whistler. Deze levendige wintersport- en zomersportbestemming is the place to be voor een beetje avontuur! 

In Whistler is er op outdoor-gebied ontzettend veel te beleven. Al aan het begin van je reis zal de reisbegeleider met jullie kijken wat er allemaal mogelijk is en eventuele activiteiten boeken. Houd er rekening mee dat Whistler populair is en je dus activiteiten echt wel vantevoeren moet vastleggen. 

Jullie reisbegeleider vertrekt in de middag met jullie voor een korte maar mooie wandeling naar het Whistler Train Wreck. In 1956 is een trein ontspoord vlakbij Whistler. De wagons zijn inmiddels een soort kunstwerken geworden midden in het bos. Een korte maar leuke wandeling. 

Tips:

 • Er zijn ontzettend veel activiteiten mogelijk in Whistler. Ben je van plan iets te ondernemen? Plan dat dan direct aan het begin van de vakantie samen met de reisbegeleider. Zo voorkom je teleurstellingen en uitverkochte activiteiten. 

Dag 8 - Whistler

We hebben de hele dag om Whistler en omgeving te verkennen. Voor wie altijd al eens heeft willen schieten raden we Whistler Shooting Adventures aan waar je tegen redelijke prijzen verschillende wapens kunt proberen. Een quad-tour, rijden met een Porsche, fantastische wandeltochten variërend in lengte en moeilijkheid zijn nog maar een paar van de mogelijkheden. 

In de middag hebben we een tocht op elektrische mountainbikes op het programma staan (inbegrepen). Voor iedereen te doen en voor zowel de echte sportieveling uitdagend te maken als voor de mensen voor wie het allemaal niet zo extreem hoeft. 

Er zijn verschillende activiteiten ter plekke nog te boeken. Dit kun je zelf doen ter plaatse of vooraf via Simi Reizen regelen. Na je boeking kun je in je Simi account de mogelijkheden vinden die je nog bij kunt boeken. 

Tip: Whistler heeft een groot aantal restaurants. Wil je met de hele groep ergens uit eten? Dan is het raadzaam even te reserveren. Je reisbegeleider kan dat voor je in orde maken. Het staat jullie natuurlijk ook vrij om op te splitsen.

Dag 9 - Whistler - Victoria (275km)

We reizen richting Vancouver en nemen de veerboot (inbegrepen) naar Vancouver Island. Vancouver Island staat bekend om de vele mogelijkheden om beren, orka's en andere walvissen te spotten. 

We rijden vandaag naar het stadje Victoria, de hoofdstad van British Columbia en heeft een Engelse uitstraling. Een kleurrijke stad die de moeite van het bezoeken meer dan waard is. In Victoria vind je onder andere het nauwste straatje van Canada, de Butchart Gardens die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken en de Inner Harbour met fantastische gebouwen. 

Rondom Market Square vind je veel gebouwen uit de tijd van de Hudson Bay Company die opgericht werd door Europese pelsjagers en een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van Canada. Er zijn daarnaast verschillende activiteiten te ondernemen. Zo is er een brouwerijtour, kun je fietsen huren of een rondvaart boeken. 

We overnachten deze nacht in Victoria, waar ook in de avond genoeg te beleven valt. 

Dag 10 - Victoria - Tofino/Ucluelet

We rijden over Vancouver Island naar het stadje Tofino. We vertrekken al vroeg in de ochtend, om onze walvissafari (inbegrepen) niet te missen. Afhankelijk van het seizoen kun je verschillende soorten walvissen spotten. Orca's trekken minder door en zijn relatief eenvoudig te spotten. Hoewel we nooit 100% kunnen garanderen dat we dieren zien, gebeurt het maar zeer zelden dat dat ook niet gebeurt. 

We verblijven in Tofino of Ucluelet aan de westzijde van Vancouver Island. 

**Let op: het kan voorkomen dat de walvissafari op een andere dag plaatsvindt, afhankelijk van de omstandigheden en planning.

Let op: de beschikbaarheid van hotels op dit gedeelte van Vancouver Island is zeer beperkt. Houd dus rekening met 

Dag 11 - Tofino/Ucluelet - Vancouver (300km)

We vertrekken met de veerboot (inbegrepen) weer naar Vancouver, waar we aan het einde van de middag aankomen. Mooi op tijd om in te checken en ons richting het centrum van Vancouver te begeven. We lopen een rondje over de public market, een must see indoor markt waar van alles en nog wat verkocht wordt. 

Om je dag helemaal af te sluiten kun je overwegen de Vancouver Lookout te boeken, waar je 130 meter boven de stad uitkijkt. 

Vancouver is een moderne stad. We overnachten in 1 van de buitenwijken van de stad en kunnen ervoor kiezen de stad nog uitgebreid te bezoeken na het avondeten of er een gezellige rustige avond van te maken bij het hotel.

Tips: 

 • Onderweg naar Vancouver kom je langs een aantal mooie stopplekken. In je roadbook vind je meer informatie over bv. de hangbruggen die je kunt bezoeken. 

 


Dag 12 - Vancouver - Kelowna/Vernon (365km)

We reizen vandaag een van de langere dagafstanden en beginnen aan de terugweg richting Calgary. Onderweg komen we vlak langs de Amerikaanse grens en hebben we uitzicht op een paar opvallende bergtoppen. In Kelowna en Vernon worden veel wijndruiven verbouwd. Het Kalamalka meer heeft een typische blauwe kleur en is de moeite van een bezoekje waard.

Zoals op veel plekken kun je hier prachtige wandelingen maken, maar ook een bezoekje aan het Davison Orchards Country Village is een leuke onderbreking van de dag. De immense en overweldigende natuur die je in de dagen hiervoor hebt mogen ervaren is een beetje weg. Je zult merken dat in dit gebied meer mensen wonen en leven en ook het verkeer opeens drukker is. 

Toch is het leuk om ook een ander deel van Canada te zien. Kelowna en Vernon zijn beide leuke stadjes waar je prima wat kunt gaan eten en drinken 's avonds!

Dag 13 - Kelowna - Revelstoke (200km)

Revelstoke ligt in een meer bergachtig gebied vanwaar je verschillende mooie hikes kunt maken. Maak een wandeling over de Giant Cedars Boardwalk trail met immense bomen om je heen, bezoek de Three Valley Gap ghosttown, de Revelstoke dam of waag je aan Axe throwing bij Peak Axe Throwing. 

Revelstoke is een vrij grote plaats met veel restaurants, cafeetjes en mogelijkheden om er opnieuw een gezellige avond van te maken. Op de verschillende meren kun je kanoën of Stand Up Paddling doen. 

Genoeg te doen dus! 

Tips:

 • Lees je goed in vooraf. Veel stadjes hebben lokale evenementen die niet alleen superleuk zijn, maar je ook een inkijkje geven in het dagelijkse Canadese leven. Een goede voorbereiding van je rondreis zorgt ervoor dat je rondreis Canada nog beter wordt dan hij al is! 

Dag 14 - Revelstoke - Calgary (512km)

De laatste reisdag van deze rondreis. We rijden vandaag nog een hele afstand, maar met een aantal van de mooiste stukjes van de route tot nu toe, dus je zult je ongetwijfeld niet gaan vervelen. We vertrekken deze dag al vroeg in de ochtend, zodat we ook genoeg tijd hebben om nog tussenstops te maken, bijvoorbeeld bij het Kootenay National Park.

Het einde van een rondreis is altijd een beetje vreemd, omdat plotseling de reis "voorbij" is, maar we raden je aan deze dag nog optimaal te genieten van alle natuurschoon die je tegen komt.

We overnachten in Calgary, waar je rondreis ook begonnen is. Hoewel Calgary geen bijzondere stad is, heeft het een levendig centrum met veel restaurants. De Calgary Tower is eventueel te bezoeken als je op tijd aankomt in de stad. 

We verblijven deze nacht in de buurt van het vliegveld. 

Dag 15 - Naar huis

Na een fantastische rondreis door het Westen van Canada breekt dan toch echt de dag aan dat we terug zullen vliegen naar Nederland. 

We maken de huurauto's schoon, rekenen onderling af wat nog afgerekend moet worden en pakken onze koffers weer in voor de terugvlucht naar Nederland.

Door het tijdsverschil komen we op dag 16 vervolgens aan in Nederland. We weten zeker dat je een onvergetelijke rondreis achter de rug hebt in de indrukwekkende natuur van West-Canada. Daarnaast heb je je groep goed leren kennen tijdens de rondreis, wat vaak langdurige vriendschappen tot gevolg heeft. Een reünie wordt ongetwijfeld snel gepland na terugkomst! 

Dag 16 - Thuis

We landen op Schiphol. Na een intensieve rondreis door de Canadese natuur zit het er weer op.

Handig om te weten:

 • Om naar Canada te kunnen reizen is het noodzakelijk een elektronisch visum aan te vragen (ETA). Deze kost CAD 7 en kun je online voorafgaand aan je reis regelen. 
 • We reizen met auto's. Hoewel we snappen dat je tijdens je reis voorkeur ontwikkelt voor je auto-groepje, wisselen we wel door. Zo komt iedereen met iedereen in contact. We merken nog wel eens dat reizigers ter plekke niet zo happig zijn op het moeten doorwisselen, maar het is en blijft een groepsreis. 
 • Veiligheid staat voorop. Dat geldt voor veiligheid tijdens hikes, maar ook tijdens het rijden. De reisbegeleider en ook wij willen graag iedereen weer heelhuids terug krijgen in Nederland. Volg instructies van je reisbegeleiding dan ook altijd op.
 • De planning staat vast, maar er kunnen altijd afwijkingen zijn in het programma, bijvoorbeeld als gevolg van bosbranden of heel slecht weer. In dat geval zal de planning noodgedwongen moeten wijzigen. 

Inbegrepen bij deze rondreis Canada

 • Retourvlucht Amsterdam - Calgary incl. 23 kilo ruimbagage (met overstap)
 • Verblijf in hotels op basis van 4 personen per kamer (4 mannen, 4 vrouwen of 2 mannen en 2 vrouwen op een kamer)
 • Ontbijt in plusminus 40% van de hotels
 • Handbagage 10 kilo
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Autohuur incl. afkoop eigen risico
 • Elektrische Mountainbiketocht Whistler
 • Walvissafari
 • Veerboot naar Vancouver Island en terug

Niet inbegrepen:

 • Maaltijden. Reken op ongeveer 30-40 CAD per dag. 
 • Brandstof, dit deel je door vier per auto. 
 • Entreekosten Nationale Parken (entree voor Banff National Park is ongeveer 20 CAD, gedeeld door vier dus)
 • Reisbegeleiding in de Nationale Parken. Hier trek je je eigen plan. Bereid je dus voor.
 • We raden je aan per groepje bearspray aan te schaffen.
 • Reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering. Een reisverzekering wordt verplicht gesteld. Deze kun je via Simi Reizen afsluiten of elders. 
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Kosten in Canada

Canada is helaas niet de goedkoopste vakantiebestemming voor jongeren, maar wel 1 van de meest indrukwekkende. Maaltijden en boodschappen zijn prima betaalbaar, brandstof is qua kosten vergelijkbaar met Nederland (behalve dat je nu alles standaard door vier deelt). 

Accommodaties zijn in Canada echter relatief duur. Dit zie je terug in de reissom. Een kamer in het hoogseizoen kost gemakkelijk tussen de 200 en 400 euro per nacht, terwijl je dit niet per se terug ziet in de kwaliteit van de accommodatie. We moeten altijd een keus maken tussen locatie en kwaliteit en proberen dit altijd zo goed mogelijk met elkaar te combineren. 

Vluchttijden

De vluchttijden die we benoemen onder het kopje data/prijzen zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's in Canada. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. Jullie reisbegeleider wacht jullie op op het vliegveld van Calgary.

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat. Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de super toeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

Fysieke gesteldheid:

Reizigers die deze groepsreis Canada boeken zijn over het algemeen van plan wandelingen te gaan maken. In de praktijk zien we dat een aantal mensen kiest voor stevige wandelingen, anderen kiezen voor wat lichtere wandelingen. Je hoeft dus geen topconditie te hebben om de reis te kunnen maken, maar het is belangrijk te realiseren dat veel mensen tijdens deze groepsreizen zullen willen wandelen.

Over het reizen met auto's

Tijdens deze rondreis reizen we in SUV's. Deze zijn groot genoeg om bagage en personen mee te nemen, maar houd er rekening mee dat het praktisch is om geen gigantische koffers mee te slepen. 

Per auto zijn er minimaal 2 chauffeurs. Bij het boeken vragen we je of je wilt rijden. In het onwaarschijnlijke geval dat er niet voldoende mensen willen rijden kan dat gevolgen hebben voor de doorgang van de reis, we hebben immers op een groep van 20 personen altijd 10 personen nodig die willen rijden. 

Voor elke auto geldt dat het eigen risico door Simi Reizen wordt afgekocht. Daarnaast hebben we een aantal eenvoudige gedragsregels voor mensen die willen rijden, om te zorgen dat iedereen ook kan genieten. Rijden in Canada is overigens niet te vergelijken met rijden in Nederland. Er is weinig verkeer en in veel gevallen kun je op cruise control honderden kilometers rijden zonder je rem te hoeven gebruiken.

In verband met de hoeveelheid wildlife op de wegen bij schemering en na zonsondergang is het verplicht om uiterlijk om 19:00 in te checken in het hotel van die avond.  

Ik zou heeeeeeel graag willen rijden, hoe geef ik dat aan?

Je kunt standaard aangeven of je wilt rijden bij je boeking. Een creditcard op jouw naam en een minimale leeftijd van 21 jaar is noodzakelijk. We kunnen je vooraf niet garanderen dat je kunt rijden. Wil je heel graag rijden, geef dit dan in het veld bijzonderheden nog even extra aan, waar mogelijk houden we hier natuurlijk rekening mee! 

Extra toelichting autohuur

 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar. 
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs. 
 • Het eigen risico wordt door Simi Reizen afgekocht
 • Geef je alleen op om te rijden als je ook daadwerkelijk wilt rijden!
 • Afstanden in Canada kunnen groot zijn, maar zodra je de stad uit bent is er op de meeste plekken vrijwel geen verkeer te bekennen. Dat maakt rijden in Canada relaxed!
 • Uiteraard is alcohol icm rijden een no-go, maar ook verwachten we dat je verantwoordelijk rijd. Voor vertrek krijg je van ons de belangrijkste punten en de reisbegeleider zal dit ook nogmaals met je doornemen zodra we in Canada zijn. 
 • Bij het boeken kun je aangeven of je wilt rijden. Wil je rijden maar heb je geen creditcard op je eigen naam, dan kun je dit ook aangeven. De creditcard is uitsluitend nodig voor de hoofdchauffeur (= degene op wiens naam de auto gehuurd wordt). 

Overnachtingen

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. Uit ervaring weten we dat mensen het achteraf prettig vinden om een kamer te delen, omdat het op die manier veel meer een echte groepsreis blijft. 

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met 4 personen op 1 kamer. Dit zijn of 2 mannen en 2 vrouwen, of 4 mannen of 4 vrouwen. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Op dit moment laat Canada uitsluitend volledig tegen covid gevaccineerde reizigers toe. 

Visum

Voor reizen naar Canada is het aanvragen van een ETA verplicht. Dit elektronisch toestemmingsformulier vul je online in. In je Simi account vind je een maand of twee voor vertrek alle noodzakelijke gegevens hiervoor. Doe dit dan ook pas als je reis gegarandeerd doorgaat. 

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-25 en 24+. De minimumdeelname voor deze rondreis bedraagt 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers deelnemen per vertrekdatum. Indien de minimumdeelname nog niet is behaald zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis. Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Zo 22-05-2022
  Ma 06-06-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Wo 13-07-2022
  Do 28-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Za 30-07-2022
  Zo 14-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Do 01-09-2022
  Vr 16-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 29-06-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik vond de reis geweldig. Het land was top. Het weer was geweldig. De activiteiten waren ook helemaal geweldig. Vooral het canyoningen vond ik heel gaaf. De hulp van het camping team bij de activiteiten waren heel behulpzaam en duidelijk. Je kon ze alles vragen wat je maar wilde.

  De optionele activiteiten waren ook heel gaaf. Zo heb ik weer iets van mijn Bucket list af kunnen strepen. Paragliden. Alles liep heel vlot. Het was helemaal duidelijk. En echt heel erg vet.

  De reisleiders Janneke en Vera waren ook helemaal top. Ze waren heel aardig en duidelijk. Ze deden gezellig met ons mee. En waren gewoon top mensen om mee om te gaan.

  Het leukste van de vakantie vond ik nog wel de groep. Iedereen was zo gezellig en aardig. Al meteen op dag een had iedereen een klik met elkaar. Ook omdat het een kleine groep was was het wel gezelliger.

  Ik heb niet veel te zegen wat er verbeterd moet worden, maar als ik iets moet zeggen dan vond ik de bedden een beetje irritant om op te slapen. En in de kamer waar ik in sliep was geen stroom om onze apparaten op te laden. Maar dat is iets waar Simi niks aan kan doen.

  Dus ik vond het een geslaagde top vakantie en ik zou zo weer een reis willen boeken met het zelfde groepje.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 16-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige reis gehad in Servie. Goede begeleiding vanuit wild serbia en vanuit simi zelf. Activitieten waren erg avontuurlijk. Soms mocht dit iets beter beveiligd zijn. Matjes om op te slapen waren iets te dun. Verder een reis om nooit te vergeten!!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Simi Reizen is een leuke organisatie om je vakantie bij te boeken.
  Ze regelen alles voor je van vlucht tot verblijf en x aantal keer avond eten. Deze vakantie was zo vet om mee te maken. We deden alles samen als groep van moment 1, Ook onze reisleider Odile was druk bezig zodat het tijdens de reis allemaal soepel verliep. Na het raften wilde we buiten de organisatie om Zipeline en ook dat is gelukkig mogelijk en worden we gewoon met de bus van Simi heen gebracht!
  De reis is goed in elkaar gezet, voldoende afwisseling met activiteiten en rust momenten. Het mooiste moment vond ik in de bergen, met zn alle zonder internet, spellen spelen, wandelen, eten wat de pot schaft, kampvuurtje en sterren kijken en ook met de hike houden we rekening met wat we willen en zo heeft iedereen het naar zijn zin!

  Als we uit de bergen terug komen hebben we veel vrije tijd om zelf Budva te ontdekken ook heerlijk en konden we uitrusten aan het strand. Odile ging ook mee naar het vliegveld en was er bij tot de controle van de tassen! Super fijn zo kon ze helpen tot de laatste minuut!

  De reis is moeilijk te beschrijven hoe hij is geweest, het was een GEWELDIGE beleving!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 27-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Het is zo goed geregeld, zowel door de reisleidster als door de buschauffeur. Ik heb echt een top vakantie gehad bij simi reizen. Zoveel mooie plekken gezien. Er werd rekening gehouden met de groep er werd geregeld naar meningen gevraagd of we een avondje voor ons zelf wilde of met de groep. Ook was de sfeer in de groep erg leuk en gezellig kort om een hele mooie tijd!!

 • door Spanje Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  De activiteiten waren erg leuk! Ook was er ruimte voor eigen activiteiten

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenreizen 18-25) op 18-08-2021

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Super vakantie gehad met simi reizen! Helaas was het eten van het eerste restaurant wat minder, maar voor de rest een relaxte vakantie gehad en leuke mensen ontmoet.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 19-07-2019

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Top vakantie gehad in Guillestre, Frankrijk. Sebastiaan was een fijne reisleider waar je veel lol mee kan hebben, maar is ook serieus als het nodig is.
  De activiteiten waren leuk en uitdagend. Ik zou het iedereen aanraden om ook een keer te doen.

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenreizen 18-25) op 06-09-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Voor het eerst ben ik alleen mee geweest met een groepsreis. Zonder enige verwachting ben ik op reis gegaan. Montenegro is een prachtig ruig land. De slagzin in de groep was dan ook: Ik blijf het zeggen maar wat een prachtig uitzicht. Op verschillende dingen hebben we leuke activiteiten gedaan zoals raften, hiken en stadjes bekijken. Vooral de mix tussen heel actief bezig zijn en wat meer relaxed was zeer fijn. Ook onze reisleidster Warda was een topper. Alles netjes geregeld en ons aangespoord om af en toe toch vroeg ons bed uit te komen. Al met al heb ik een top vakantie gehad en ik vind het heel bijzonder hoe hecht een groep van 20 personen kan worden in een week.

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2018

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Omdat dit eerste reis was dat Simi regelde. En waren kleine dingen die niet echt goed gerereld waren. Bijvoorbeeld: aantal hadden een helicopter vlucht geboekt voor in de avond, we kwamen tijdens de vakantie dat het s middags was omdat de avond volgeboekt was. We wouden graag eerder weten

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 26-07-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een hele leuke week gehad. Alles goed verzorgd en geregeld. Ik voelde me gelijk op mijn gemak door de reisleiding.

Rijroute rondreis

In het onderstaande kaartje kun je bekijken wat je allemaal gaat bezoeken tijdens de Canada groepsreis. Je kunt inzoomen op de kaart door te scrollen met je muis. Indien je deze pagina bezoekt op je mobiel kun je inzoomen door twee vingers te gebruiken. Klik vervolgens op een van de punten om meer over een specifieke locatie te lezen. 

Over West-Canada

Tijdens onze rondreis blijven we in het westen van Canada, niet voor niets het meestbezochte gedeelte van het immens grote land. In totaal wonen er zo'n 38 miljoen mensen in heel Canada, maar is zeer dunbevolkt. Ruim 70% van de mensen woont vlak aan de grens met de VS. Hoe noordelijker je komt, hoe minder mensen je tegen zult komen.

West Canada wordt gedomineerd door de Rocky Mountains en natuurlijk Vancouver Island, die we beiden bezoeken tijdens de rondreis. Bereid je voor op een groepsreis met ontzettend veel natuur, lange afstanden, maar ook indrukwekkende natuur die je niet snel ergens anders kunt vinden. De grootsheid van de omgeving laat ongetwijfeld een diepe indruk op je achter.

Voor wie is deze groepsreis?

Boek deze rondreis alleen als je een liefhebber bent van natuur en wandelen of een passie hebt voor fotografie. Hoewel we tijdens de reis een paar gezellige stadjes tegenkomen is Canada vooral een natuurbestemming.

Over Banff National Park

Banff National Park is het meest bekende nationale park van Canada en enorm populair. De icefields parkway leidt je door het park heen. De imposante rocky mountains liggen om je heen en zorgen ervoor dat je continu wilt stoppen voor het maken van foto's. We verblijven in Canmore of Banff, beiden erg gezellige stadjes met voldoende restaurants en winkels om je prima te vermaken. 

Houd er rekening mee dat in de zomerperiode ook de Nationale Parken in Canada te lijden hebben onder de grote toestroom van toeristen. Als je wandelingen maakt die net iets verder van de weg gaan zul je merken dat de toeristen zich beperken tot de highlights en je ongestoord de nationale parken kan ontdekken als je iets buiten de gebaande paden gaat. 

Over Jasper National Park

Jasper staat bekend om het vele wild en ligt boven Banff National Park. Tijdens onze rondreis komen we langs Jasper National Park. Groot voordeel is dat het een stuk minder drukbezocht is dan Banff. De mogelijkheden voor wandelingen zijn eindeloos. Bezoek bijvoorbeeld Maligne lake, Medicine Lake of de Maligne Canyon. 

Vancouver Island

Ook hier zijn weer legio kansen op het spotten van wilde dieren, zowel in de lucht als op de grond als in het water. Vanaf Vancouver Island worden dagelijks op tientallen plekken walvissafari's georganiseerd. Ook beren zijn er in groten getale en de kans dat je een beer ziet tijdens je rondreis door Canada is zeker niet denkbeeldig, tot nu toe hebben al onze groepen in Canada beren kunnen spotten. 

Moeten we veel rijden tijdens deze rondreis?

Canada is een immens groot land. Tussen steden zit vaak honderden kilometers. Als je deze rondreis boekt ontkom je dan ook niet aan reistijd. We hebben wel geprobeerd de rust in het programma te bewaren door meerdere dagen op dezelfde locatie te verblijven, zoals in Banff/Canmore en Whistler. Maar ja, je bent deze rondreis zeker veel in de auto. Gelukkig is er onderweg genoeg te zien om je niet te vervelen.

Wat zijn de regels om Canada in te reizen op dit moment?

Voor de meest actuele informatie verwijzen we je naar de pagina van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vind je de exacte voorwaarden waar je aan moet voldoen om naar Canada af te kunnen reizen. 

Ik reis alleen, ben ik de enige?

Nee hoor, met name de reizen naar de VS en Canada worden overwegend door solo reizigers geboekt. Je kunt vooraf kennismaken met je reisgenoten zodra je van ons inloggegevens hebt ontvangen. 

Is rijden spannend in Canada?

In Canada zijn eigenlijk alle auto's een automaat. Dat is eventjes wennen als je daar geen ervaring mee hebt, maar rijdt over het algemeen juist heel erg makkelijk en prettig. Op enkele drukkere plekken na rijden we ook overwegend niet door druk verkeer. Als je in Nederland niet elke keer paaltjes raakt zal dat je in Canada ook niet snel gebeuren. Alle auto's zijn trouwens volledig verzekerd door ons. 

Wat voor hotels moet ik me voorstellen bij deze rondreis?

De hotels die we uitkiezen zijn allemaal kwalitatief prima in orde. Je zult merken dat sommige hotels wat oubollig zijn, maar dat is ook een beetje hoe het is in Canada (en de VS trouwens ook). 

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

Helaas niet. De extra kosten die dat met zich mee zou brengen zijn dusdanig hoog dat het niet loont. Daarnaast bevordert het de onderlinge sfeer ook als iedereen kamers deelt. Je zult merken dat de eerste avond een beetje onwennig is, daarna komt het helemaal goed.

Kan ik mijn reis verlengen of de reisduur wijzigen? 

Je boekt bij ons de rondreis zoals deze is. Je kunt dus niet zelf een vlucht regelen, maar reist standaard mee op het groepsticket. Wil je toch wijzigen, dan zul je daarvoor zelf een ticket moeten kopen, maar je hebt dan natuurlijk wel betaald voor je retourvlucht met ons. De reden hiervoor is dat we onze groepstickets al ruim van tevoren vastleggen en hier niet zomaar wijzigingen in kunnen aanbrengen. 

Hoe werkt het met eten etc?

Over het algemeen zullen we als groep samen ontbijten en dineren. Mocht je willen afwijken dan kun je dat natuurlijk altijd doen in overleg, dat is geen punt. Tussen de middag eten we vaak een eenvoudige lunch of stoppen voor vertrek nog even bij een supermarkt.

Hoe groot is de kans op beren tijdens mijn rondreis?

Moeilijk te zeggen, omdat beren natuurlijk niet langs de weg staan te wachten tot we langskomen. In voorgaande jaren hebben al onze groepen in Canada beren kunnen spotten, sommigen wel 7 of 8.

Backpack of koffer?

De keus is aan jou, maar we hebben op een rijtje gezet wat we aanbevelen en waarom. Lees: koffer of backpack

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Canada en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.