Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Rijden in de Verenigde Staten & Canada

Onze rondreizen door de Verenigde Staten en Canada zijn autorondreizen in groepsverband. Je reist met 4 personen in een SUV door Amerika/Canada. Om dit in goede banen te leiden en het voor iedereen leuk te houden, hebben we een aantal harde afspraken die we maken met jou als reiziger. Deze zetten we hieronder op een rijtje.

Doorwisselen

In totaal reis je met 20 personen. Elke twee dagen wissel je de samenstelling van de auto's. Dit is verplicht. We snappen dat het wellicht met sommige mensen beter klikt dan met anderen, maar we reizen met volwassen mensen door de VS en rekenen erop dat je bij het boeken van een groepsreis ook je best doet om iedereen te leren kennen. 

Wie kunnen rijden?

Bij het boeken heb je aangegeven of je wilt rijden of niet en of je een creditcard op je eigen naam hebt. In de vertrekinformatie vind je enkele weken voor vertrek de namen van degenen die op het contract staan. Dit is de hoofdbestuurder. Daarnaast mag voor elke auto nog een tweede persoon opgegeven worden om te rijden. Deze heeft geen creditcard nodig, maar natuurlijk wel een rijbewijs. 

De minimale leeftijd om een auto te kunnen huren is 21 jaar. Ben je jonger dan 21, dan kun je dus sowieso niet rijden. 

Auto's ophalen

Bij het ophalen van de auto hoef je geen extra verzekeringen af te sluiten. Ze zullen het altijd proberen, maar de auto's die we huren zijn volledig verzekerd, ook tegen wegsleepkosten en zonder eigen risico. Als je wel ja zegt en eenmaal getekend hebt zijn deze kosten voor eigen rekening. Vraag bij twijfel altijd je reisbegeleider er even bij! 

Inspecteer de auto voordat je op pad gaat. Controleer of alle krassen en beschadigingen zijn opgegeven op je contract. Is dit niet het geval, zorg dan dat ze dit alsnog noteren. 

Rijden in Amerika/Canada

De VS en Canada zijn gericht op autorijden. Op heel veel stukken tijdens je rondreis zul je maar weinig verkeer tegenkomen. Over het algemeen is rijden relaxter. De wegen zijn breder, je rijdt altijd automaat en op de meeste plekken is weinig verkeer. Uitzondering hierop zijn grote steden als Los Angeles en San Francisco natuurlijk. Daar zul je wel meer verkeer tegenkomen. Mocht je een keer verkeerd rijden, maak dan gewoon een extra rondje en laat je niet opjagen. 

Over het rijden:

  • Houd je aan de snelheidslimiet (in mijlen). 1 mijl is 1.6 km.
  • Stop tijdig als je moe bent. We hebben geen haast!
  • Rondom Los Angeles kan het enorm druk zijn. Kijk rustig om je heen en neem de tijd
  • Je rijd met een automaat. Heb je dit niet eerder gedaan, oefen het dan nog even met je reisleider. Het went heel snel.
  • Alcohol en rijden gaan niet samen. 
  • Als je als passagier ontevreden bent over degene die rijdt, bespreek dat dan ofwel met de persoon zelf of met je reisleider. 
  • Mocht je later dan de afgesproken tijd aankomen, communiceer dit dan met je reisleider. Ga je niet overdreven haasten, maar plan wel vooruit, want het is voor anderen ook niet fijn om te moeten wachten. 

Voor de chauffeurs:

  • In Amerika en Canada betekent een STOP-bord ook echt stop. Je geeft dus geen voorrang aan rechts bij een kruising, maar stopt en wacht op je beurt. Je gaat dus om en om, afhankelijk van het moment waarop je bij het kruispunt aangekomen bent.
  • Bij rode verkeerslichten mag je in principe altijd rechtsaf slaan. Al het andere verkeer heeft wel voorrang, maar als er niks aankomt mag je dus rustig afslaan. Als het niet toegestaan is staat dit er expliciet bij: no right turn on red
  • Op de snelwegen blijf je in principe in je eigen baan. Rechts inhalen is toegestaan. 

Voor tweede chauffeurs

Deze roadtrip valt of staat met de bereidheid om af en toe te rijden. Als je aangeeft als tweede chauffeur te willen rijden gaan we er vanuit dat je dit ook daadwerkelijk gaat doen voor een redelijk evenredig deel (natuurlijk in overleg met je andere chauffeur, sommige mensen vinden het heerlijk om elke dag te rijden). Vind je het spannend, geef het dan even aan bij je reisleider, zodat er op een rustige plek even wat tijd en aandacht besteed kan worden aan het leren kennen van de auto. 

Actieve rol

Ook als je niet zelf rijdt, gaan we uit van een actieve houding. Wees een beetje vriendelijk voor degene die rijdt, help de route uit te zoeken etc. Het is aan te raden om elke dag voor vertrek de route even op te zoeken op Google. Dat helpt bij het bepalen van je route. Over het algemeen zijn de routes erg eenvoudig en rechttoe rechtaan. Uitzondering daarop is Los Angeles, waar het allemaal wat hectischer is. 

Aankomst in hotel

Veel van onze rondreizen in de VS en Canada gaan door grote stukken natuur. Na zonsondergang is de kans op overstekende wilde dieren groot. Om die reden hanteren we een eindtijd waarop iedereen in het hotel moet zijn. Dit is 19:00. Dit geeft je tevens de kans om nog even te relaxen in de avond, ergens lekker wat te gaan eten en uitgerust aan de volgende dag te beginnen.