Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Paklijsten groepsreizen Simi

Paklijsten groepsreizen Simi

Tijd om je koffer in te pakken! Onderstaand vind je de paklijsten per singlereis locatie. In grote lijnen is de paklijst voor iedereen gelijk, maar per groepsreis locatie kunnen er kleine maar belangrijke verschillen zijn. Lees de paklijst grondig door, maar denk ook goed zelf na of je geen dingen mist of nog nodig hebt tijdens de groepsvakantie. Indien je specifieke vragen hierover hebt kun je ons altijd een mailtje sturen. Onze jongerenreis paklijst is uitsluitend bedoeld als advies, als hulpmiddel en als geheugensteuntje bij het inpakken. Lees ook goed deze pagina door, hier kun je namelijk nog meer algemene tips vinden voor wanneer je op reis gaat.

Paklijsten Europa vaste bestemmingen 

Paklijsten Europese rondreizen

Winterse groepsreizen Europa

Paklijst Balkan rondreis Paklijst Bulgarije Paklijst Lapland reizen
Paklijst Frankrijk adventureweek
Paklijst Ierland
Paklijst Oostenrijk wintersport
Paklijst Griekenland-Athene
Paklijst Kroatië Eilandhoppen
Paklijst Slovenie ski- en winterfun
Paklijst Griekenland-Noord
Paklijst Noorwegen/Zweden
Paklijst Zweden winter
Paklijst Italië Montecatini
Paklijst Slovenië kajakreis  
Paklijst Italië strandvakantie

Paklijst Kroatië Actief
 
Paklijst Kroatië Deluxe
   
Paklijst Slovenië camping
   
     

 

Paklijsten Azië 

 Paklijsten Amerika en Canada

Paklijsten Afrika

Paklijst Bali  Paklijst Colombia
Paklijst Marokko
Paklijst Georgië
 Paklijst Costa Rica      
Paklijst Egypte
Paklijst Jordanië
 Paklijst Cuba

Paklijst Malediven                      
 Paklijst Ecuador

Paklijst Maleisië
 Paklijst New York en Washington

Paklijst Sri Lanka   
 Paklijst alle rondreizen USA & Canada  
Paklijst Thailand
   
     

Controleren / regelen voor vertrek

Voor iedere singlereis bestemming geldt dat we je aanraden de volgende dingen te controleren:

Bergschoenen

 • Bij sommige groepsreizen raden we het (sterk) aan om wandelschoenen mee te nemen of aan te schaffen. Wil je hier meer informatie over? Lees dan onze blogs over wandelschoenen advies en wandeltips.

Medicatie

 • Gebruik je medicatie? Controleer dan of je een SCHENGEN-verklaring of medicijnverklaring nodig hebt voor de singlereis. Hier kan je huisarts of de ambassade je meer informatie over geven. De medische verklaring is maximaal 1 jaar geldig vanaf de datum dat de huisarts je verklaring heeft ondertekend, maar neem als je een nieuwe groepsreis onderneemt altijd even contact op met je huisarts of de ambassade.
 • Heb je nog voldoende medicijnen op voorraad voor tijdens de singlereis
 • Ga je vliegen tijdens de groepsvakantie? Controleer dan ook even de bagageregels. Over het algemeen geldt dat je medicijnen meegenomen dienen te worden in je handbagage. Zodoende kunnen de medicijnen eventueel ook gemakkelijk gecontroleerd worden en koelen de medicijnen niet af in het ruim.

Thuisapotheekje

 • De volgende dingen kunnen altijd handig zijn om mee te nemen: paracetamol / ibuprofen, enkele pleisters en anti-insectenmiddel / deet. 
 • Verschillend per reis kun je ook overwegen om de volgende dingen mee te nemen: blarenpleisters, norit, reisziektetabletten, ORS en desinfectiemiddel.
 • Op de paklijst kunnen nog extra handige dingen staan aangegeven.

Paspoort en ID-kaart

 • Controleer altijd of je paspoort of ID-kaart nog geldig. Bij sommige bestemmingen kan het voorkomen dat je paspoort bijvoorbeeld nog 6 maanden na aankomst in het land geldig dient te zijn. Bekijk dit dus op tijd via Nederland Wereldwijd, want het aanvragen van een nieuw paspoort kan wat tijd kosten.
 • Is een paspoort verplicht voor jouw bestemming of is een ID-kaart afdoende? Sommige mensen vinden het ook fijn om beide mee te nemen en op verschillende plekken te bewaren tijdens de groepsreizen, zodat in het geval van het kwijtraken / diefstal van spullen je altijd nog een reisdocument hebt. Komt niet vaak voor, maar als het dan wel een keer voorkomt bespaart het een hoop gedoe. We raden altijd af je documenten in je ruimbagage te stoppen.

Pinpas en creditcard

 • Heb je je pinpas geschikt gemaakt voor betalingen in het land waar je naartoe gaat? Let op: Dat een land officieel binnen Europa of de Europese Unie valt, hoeft nog niet te betekenen dat de bank dit ook hieronder laat vallen. Een mooi voorbeeld hiervan is Georgië. 
 • Heb je voor de reis een creditcard nodig? Een creditcard meenemen op reis is bij de meeste reizen een persoonlijke voorkeur, maar in sommige landen heb je een creditcard écht nodig. Ook om te kunnen autorijden tijdens de singlereis in de Verenigde Staten heb je wel een creditcard nodig (die op je eigen naam staat). Indien dit het geval is, staat dit op de reispagina vermeldt. Ook voor een visumaanvraag kun je wellicht een creditcard nodig hebben, in dit geval hoeft de creditcard vaak niet op jouw naam te staan.

Reisverzekering

 • Heb je een reisverzekering afgesloten voor je groepsreis? Indien actieve vakantie: dekt je reisverzekering de outdooractiviteiten? Indien je dit nog niet hebt gedaan kun je deze ook bij ons afsluiten. We raden je aan om de ongevallendekking en geneeskundige kosten mee te verzekeren. Voor skireizen heb je ook een wintersportdekking nodig.

Stroom

Vaccinaties

 • Niet iedereen wordt even blij van vaccineren, maar toch is dit een belangrijk puntje. Zijn eventuele vaccinaties verplicht of aanbevolen voor de reisbestemming? Ook dit geven we vaak op de reispagina aan, maar je kunt altijd even contact opnemen met je huisarts of de GGD of het zelf ook voor de zekerheid nog even controleren.

Visum

 • Laatste puntje, maar zeker geen onbelangrijke. Heb je een visum nodig voor je jongerenreis bestemming? We geven dit vaak in Mijn Simi aan, maar controleer dit zeker ook even zelf voor de zekerheid via Nederland Wereldwijd. Je bent zelf als reizigers verplicht om aan alle eisen te voldoen om een land binnen te mogen reizen. Voor de meeste landen dien je deze van tevoren online aan te vragen (op het vliegveld = lange rij en duur). In enkele gevallen, zoals in Jordanië, kan een visum pas worden aangevraagd op het vliegveld van de bestemming. 

Ga je vliegen met de groepsreis?

 • Vergeet dan vooral ook niet van tevoren de bagage afmetingen te bekijken. Deze informatie kun je vinden in Mijn Simi, maar controleer ALTIJD ook even zelf of de regels niet in de afgelopen periode gewijzigd zijn. Dit scheelt een hoop gedoe op het vliegveld! 
 • Bekijk bij je groepsreis of de ruimbagage inbegrepen is in de reissom of dat je deze nog bij moet boeken. We raden je altijd aan van tevoren de bagage bij te boeken. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan op het vliegveld zelf.
 • Maak je een lange vlucht, bijvoorbeeld naar de VS, Costa Rica of Sri Lanka? Indien je van plan bent een maaltijd te nuttigen in het vliegtuig, dien je zelf eventuele diëten en allergieën door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Op het internet kun je vaak al vinden wat de mogelijkheden zijn per vliegtuigmaatschappij.
 • Ga je voor de eerste keer vliegen? Lees dan onze blog over vliegen voor de eerste keer. Je reist bij Simi Reizen nooit alleen met een jongerenreis en altijd met minimaal een andere groepsgenoot. Bij de meeste vluchten vlieg je met een grotere groep of met z'n allen. Je zult merken dat het na de eerste keer al een stuk minder spannend is.

Bij de reisinformatie kun je aanvullende informatie vinden over de groepsgroottes van de groepsreizen, de opstapplaatsen en nog meeer. Indien je nog vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen.