Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Paklijsten groepsreizen Simi

Tijd om je koffer in te pakken! Onderstaand vind je de paklijsten per singlereis locatie. In grote lijnen is de paklijst voor iedereen gelijk, maar per groepsreis locatie kunnen er kleine maar belangrijke verschillen zijn. Lees de paklijst grondig door, maar denk ook goed zelf na of je geen dingen mist of nog nodig hebt tijdens de groepsvakantie. Indien je specifieke vragen hierover hebt kun je ons altijd een mailtje sturen. Onze jongerenreis paklijst is uitsluitend bedoeld als advies, als hulpmiddel en als geheugensteuntje bij het inpakken. Lees ook goed deze pagina door, hier kun je namelijk nog meer algemene tips vinden voor wanneer je op reis gaat.

Paklijsten Europa

Paklijsten verre reizen

Balkan VS en Canada (alle)
Bulgarije  Bali
Frankrijk Costa Rica
Griekenland Cuba 
Ierland  Ecuador
Italië Egypte
Kroatië Actief Jordanië
Kroatië Deluxe Maleisië
Noorwegen-Zweden  Marokko
Oost-Europa Mexico
Slovenië Actief New York-Washington
Slovenië Nature, Culture, Relax  Nepal
Slovenië Rondreis Sri Lanka
Zweeds Lapland Najaar Tanzania
Zweeds Lapland Winter Thailand
Zweden Winter Vietnam 

 

Controleren / regelen voor vertrek

Bekijk zeker even dit handige filmpje waarin reisbegeleiders je goede tips geven:

Voor iedere singlereis bestemming geldt dat we je tevens aanraden de volgende dingen te controleren:

Bergschoenen

  • Bij sommige groepsreizen raden we het (sterk) aan om wandelschoenen mee te nemen of aan te schaffen. Wil je hier meer informatie over? Lees dan onze blogs over wandelschoenen advies en wandeltips.

Medicatie

  • Gebruik je medicatie? Controleer dan of je een Schengen-verklaring of medicijnverklaring nodig hebt voor de singlereis. Hier kan je huisarts, het CAK of de ambassade je meer informatie over geven. Een medicijnverklaring is langer geldig dan een Schengen-verklaring (mits je dezelfde medicatie en dosering nog steeds gebruikt). Controleer dit voorafgaand elke reis. Het CAK heeft hier trouwens een handig tooltje voor gemaakt.
  • Heb je nog voldoende medicijnen op voorraad voor tijdens de singlereis
  • Ga je vliegen tijdens de groepsvakantie? Controleer dan ook even de bagageregels. Over het algemeen geldt dat je medicijnen meegenomen dienen te worden in je handbagage. Zodoende kunnen de medicijnen eventueel ook gemakkelijk gecontroleerd worden en koelen de medicijnen niet af in het ruim. Mocht je ruimbagage verdwalen, heb je het ook nog mooi bij de hand.

Thuisapotheekje

  • De volgende dingen kunnen altijd handig zijn om mee te nemen: paracetamol / ibuprofen, enkele pleisters en anti-insectenmiddel / deet. 
  • Verschillend per reis kun je ook overwegen om de volgende dingen mee te nemen: blarenpleisters, norit, reisziektetabletten, ORS en desinfectiemiddel.
  • Op de paklijst kunnen nog extra handige dingen staan aangegeven.

Paspoort en ID-kaart

  • Controleer altijd of je paspoort of ID-kaart nog geldig. Bij sommige bestemmingen kan het voorkomen dat je paspoort bijvoorbeeld nog 6 maanden na aankomst in het land geldig dient te zijn of dat je een minimaal aantal lege pagina's nodig hebt in je paspoort. Bekijk dit dus op tijd via Nederland Wereldwijd, want het aanvragen van een nieuw paspoort kan wat tijd kosten.
  • Is een paspoort verplicht voor jouw bestemming of is een ID-kaart afdoende? Sommige mensen vinden het ook fijn om beide mee te nemen en op verschillende plekken te bewaren tijdens de groepsreizen, zodat in het geval van het kwijtraken / diefstal van spullen je altijd nog een reisdocument hebt. Komt niet vaak voor, maar als het dan wel een keer voorkomt bespaart het een hoop gedoe. We raden altijd af je documenten in je ruimbagage te stoppen.

Pinpas en creditcard

  • Heb je je pinpas geschikt gemaakt voor betalingen in het land waar je naartoe gaat? Let op: Dat een land officieel binnen Europa of de Europese Unie valt, hoeft nog niet te betekenen dat de bank dit ook hieronder laat vallen. 
  • Heb je voor de reis een creditcard nodig? Een creditcard meenemen op reis is bij de meeste reizen een persoonlijke voorkeur, maar in sommige landen heb je een creditcard écht nodig. Ook om te kunnen autorijden tijdens de singlereis in de Verenigde Staten heb je wel een creditcard nodig (die op je eigen naam staat). Indien dit het geval is, staat dit op de reispagina vermeldt. Ook voor een visumaanvraag kun je wellicht een creditcard nodig hebben, in dit geval hoeft de creditcard vaak niet op jouw naam te staan.
  • Meer informatie over betalen in het buitenland.

Verzekeringen

  • Heb je een reisverzekering afgesloten voor je groepsreis? Dit is verplicht als je met Simi mee gaat op groepsreis. Je kunt een kortlopende reisverzekering via Simi afsluiten, maar mag uiteraard ook elders een reisverzekering afsluiten. Controleer in dat geval goed of alle activiteiten worden gedekt. Outdooractiviteiten worden bijvoorbeeld meestal niet standaard gedekt en zijn vaak ook niet bij te verzekeren. Sluit je de kortlopende reisverzekering via Simi af? Dan dekt deze alle activiteiten die zijn opgenomen in het reisprogramma. We raden je aan om de ongevallendekking en geneeskundige kosten mee te verzekeren. Voor skireizen heb je ook een wintersportdekking nodig. Meer informatie over de kortlopende reisverzekering.
  • Op basis van eigen afweging kun je ook kiezen voor het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering (niet verplicht). Dit kan uiteraard ook elders.

Stroom

  • Heb je een wereldstekker nodig gedurende de groepsvakantie? Meer informatie over reisstekkers.

Vaccinaties

  • Niet iedereen wordt even blij van vaccineren, maar toch is dit een belangrijk puntje. Zijn eventuele vaccinaties verplicht of aanbevolen voor de reisbestemming? Ook dit geven we vaak op de reispagina aan, maar medisch advies mogen we als reisorganisatie niet geven. Neem dus even contact op met de GGD, een vaccinatiebureau of je huisarts. Eventueel is het mogelijk om reisvaccinaties via Simi in te plannen.

Visum

  • Laatste puntje, maar zeker geen onbelangrijke. Heb je een visum nodig voor je jongerenreis bestemming? We geven dit in Mijn Simi aan, maar controleer dit zeker ook even zelf voor de zekerheid via Nederland Wereldwijd. Je bent zelf als reizigers verplicht om aan alle eisen te voldoen om een land binnen te mogen reizen. Voor sommige landen din je dit van tevoren online aan te vragen en soms gaat het om een visum on arrival. Lees hiervoor aandachtig je vertrekinformatie.

Ga je vliegen met de groepsreis?

  • Vergeet dan vooral ook niet van tevoren de bagage afmetingen te bekijken. Deze informatie kun je vinden in Mijn Simi, maar controleer ALTIJD ook even zelf of de regels niet in de afgelopen periode gewijzigd zijn. Dit scheelt een hoop gedoe op het vliegveld! 
  • Bekijk bij je groepsreis of de ruimbagage inbegrepen is in de reissom of dat je deze nog bij moet boeken. We raden je altijd aan van tevoren de bagage bij te boeken. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan op het vliegveld zelf.
  • Maak je een lange vlucht, bijvoorbeeld naar de VS, Costa Rica of Sri Lanka? Wij geven direct doorgegeven diëten en allergieën door, maar kunnen helaas absoluut niet garanderen dat een afwijkende maaltijd beschikbaar is. Ook de airline kan dit niet garanderen. Neem dus ook zelf wat mee voor de zekerheid. Op het internet kun je vaak al vinden wat de mogelijkheden zijn per vliegtuigmaatschappij.
  • Ga je voor de eerste keer vliegen? Lees dan onze blog over vliegen voor de eerste keer. Je reist bij Simi Reizen nooit alleen met een jongerenreis en altijd met minimaal een andere groepsgenoot. Bij de meeste vluchten vlieg je met een grotere groep of met z'n allen. Je zult merken dat het na de eerste keer al een stuk minder spannend is.

Bij de reisinformatie kun je aanvullende informatie vinden over de groepsgroottes van de groepsreizen, de opstapplaatsen en nog meeer. Indien je nog vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen.