Jongeren rondreizen Vietnam

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Rondreizen Vietnam

Vietnam is een populaire reisbestemming onder jongeren. Als backpack-bestemming, maar ook voor rondreizen wint het vriendelijke Vietnam nog steeds aan populariteit. De lange kuststrook van ruim 3000 kilometer, de afwisseling tussen de rijstvelden, de heuvels en de grote drukke steden en natuurlijk het besef dat je echt in een ander land bent, zorgen ervoor dat Vietnam voor groepsreizen een topbestemming is.

De 16-daagse rondreis Vietnam is voor jongeren tussen de 18 en 32 jaar. Je reist in een Nederlandstalige groep met Engelstalige lokale gids en vliegt als groep samen naar Vietnam (als je lastminute boekt is dit niet altijd mogelijk!).

image

Groepsreizen Vietnam

 • Ontdek Vietnam
 • 16-daagse rondreis
 • Met leeftijdsgenoten
 • Uiteenlopende bestemmingen
 • Veel afwisseling
 • Veel natuur
 • Ha Long Bay Cruise

Singlereizen of groepsreizen?

We noemen het zelf gewoon groepsreizen waar toevallig veel mensen solo reizen. Dat is wat ons betreft ook de beste en meest duidelijke omschrijving van het soort reis dat je boekt. Gemiddeld reist ruim 60% van de mensen solo. Maar, zelfs als dat niet het geval zou zijn worden onze groepsreizen alleen geboekt door mensen die het leuk vinden om ook andere mensen te leren kennen. Een echte singlereis is het dus nooit, juist de mix maakt dat we ontzettend leuke groepen en een enorm fijne sfeer hebben tijdens onze reizen. 

Waarom naar Vietnam reizen?

Vietnam is onder Nederlanders erg populair. Het leven is er betaalbaar, waardoor je met weinig budget eenvoudig kunt verblijven. Daarnaast heeft Vietnam een hele eigen cultuur en is het qua natuur en cultuur een leuk en interessant vakantieland om te bezoeken. 

Vietnam heeft veel te bieden voor avontuurlijke reizigers. Het lekkere Vietnamese eten op elke hoek van de straat, vaak met verse kruiden, de vriendelijke lokale bevolking die nog lang niet op alle plekken zo gewend zijn aan toeristen, maar ook de afwisseling die je in Vietnam kunt vinden maakt het een geliefde reisbestemming. 

Flora en Fauna in Vietnam

Behalve cultuur en vele stranden is er in Vietnam ook op het gebied van natuur veel te beleven. Daar ga je uiteraard achter komen tijdens je rondreis, maar inmiddels zijn er 30 nationale parken in Vietnam. Apen en buffels zul je naar alle waarschijnlijkheid ook tegenkomen tijdens je reis door Vietnam. Doordat Vietnam vrij dichtbevolkt is, is het geen ultiem land voor wildspotters zoals bijvoorbeeld bij onze rondreis Costa Rica

Hoeveel extra kosten ben ik nog kwijt in Vietnam?

Hoeveel kosten ter plekke je kwijt bent in Vietnam is een vraag die wel relevant is, maar erg afhangt van je bestedingspatroon. Eet je graag wat luxer, dan ben je duurder uit, maar als je streetfood prima vind kost het bijna niks. Een maaltijd in een lokaal restaurant kost ongeveer 2 euro. Daarnaast is het natuurlijk ook richting de lokale bevolking een prettig idee als je je geld besteed bij de locals. Het komt dan terecht in de plaatselijke economie, die daar enorm van profiteert. 

Voor eten en drinken kun je voor 5 euro per dag al heel ver komen. Wil je wat uitgebreider eten, dan zit je op ongeveer 10 euro per dag. Geen wereldschokkende bedragen dus. 

Natuurlijk kun je her en der extra activiteiten ondernemen. Deze reken je gewoon lokaal af in Vietnamese Dong, euro of dollar. De prijzen daarvoor variëren.

Onderhandelen en afdingen

Zoals in veel landen waar je als rijke Westerse toerist komt, zul je vaak een ander soort prijs krijgen dan een local. Natuurlijk kun je hier gewoon over onderhandelen. Over het algemeen kun je gewoon weglopen als iets te duur is voor je, dan komt de verkoper wellicht nog met een beter voorstel. Maak je daarnaast niet al te druk, zelfs als het voor de local een goede deal is, is het voor jou waarschijnlijk allemaal niet zo duur. Probeer dus niet altijd het onderste uit de kan te halen, maar wees respectvol en beleefd en bepaal wat je bereid bent te betalen. 

Voor taxi's en dergelijke raden we je aan vooraf een prijs af te spreken of 1 van de lokale apps te gebruiken die erg populair zijn. 

Beste reistijd Vietnam - klimaat en weer

Vietnam is een mega groot land. Van Noord naar Zuid is de kust ruim 3000 kilometer lang. Je kunt je dus voorstellen dat deze vraag minder makkelijk te beantwoorden is dan het lijkt.

Grofweg kun je Vietnam opdelen in drie delen:

 • Noord-Vietnam - de zomer en winters lopen gelijk aan Nederland. Het "regenseizoen" loopt van juni tot oktober. Met name juli en augustus zijn relatief nat. Dat zorgt echter wel voor veel groen, dus laat je vooral niet tegenhouden door regen. De temperatuur in de zomer ligt rond de 28 graden. In de winter koelt het echter gemakkelijk af tot een graad of 12. 
 • Midden Vietnam - het hele jaar door heb je hier prima weer. Het wordt niet vaak kouder dan 18 graden in de winter. Oktober en november zijn qua weer het minst goed. Er is kans op orkanen en overstromingen, maar er is geen peil op te trekken in hoeverre dat een probleem is tijdens de reis. 
 • Zuid Vietnam - hier loopt het regenseizoen tussen mei en november. In september en oktober valt de meeste regen. Het hele jaar door zijn de temperaturen aangenaam.

Regenseizoen? Wel of niet reizen

We krijgen altijd best veel vragen over regenseizoenen. Als je naar een Aziatisch land reist, moet je rekenen op periodes met regen. Dat is tevens de hoofdreden dat het er zo ontzettend mooi is en de kleuren zo overtuigend zijn. De kans dat je echt wekenlang verschrikkelijk weer hebt is nihil, zeker gezien de reis die we afleggen. We beginnen in het noorden, maar eindigen in het zuiden. Het is dus altijd wel ergens lekker weer, tenzij je verschrikkelijke extreme pech hebt. Sommige van de inbegrepen activiteiten zijn weersafhankelijk. Hoewel we altijd proberen alles uit te voeren gaat veiligheid boven alles.

Wist je overigens dat het regenseizoen over het algemeen vooral inhoudt dat je 1 of 2 keer per dag een grote hoosbui hebt? De kans dat het echt doorlopend regent is niet zo groot.