Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Vietnam

Overweeg je om mee te gaan met de jongerenreis Vietnam? Wat leuk! Dan vraag je je wellicht wel de volgende dingen af: 'wat zijn de kosten ter plekke van de Vietnam groepsreis?', 'is Vietnam een duur land?', 'wat ben ik kwijt tijdens een groepsreis Vietnam?', 'hoeveel kosten maaltijden in Vietnam?' en 'kan ik makkelijk pinnen in Vietnam?' Op deze pagina over de Vietnam groepsreis voor jongeren geven we je antwoord op je vragen!

Vietnam is een populaire reisbestemming onder jongeren. Als backpack-bestemming, maar ook voor rondreizen wint het vriendelijke Vietnam nog steeds aan populariteit. Het is een van de populairste Azië rondreizen, samen met Bali, Thailand, Maleisië en Sri Lanka. Het leven in Vietnam is betaalbaar waardoor je met weinig budget eenvoudig kunt verblijven. Bij deze groepsreis Vietnam is al veel inbegrepen, maar ter plekke zijn er altijd nog een paar kosten. Op de reispagina kun je exact bekijken wat wel en niet is inbegrepen bij deze groepsreis.

Is Vietnam een duur Aziatisch land?

Vietnam is een van de goedkopere Aziatische landen, doordat het leven in Vietnam betaalbaar is kun je hier met weinig budget eenvoudig verblijven. In de grotere populaire steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh stad zullen de prijzen iets hoger zijn dan in de rest van Vietnam. De kosten die je uitgeeft zijn afhankelijk van je bestedingspatroon. Eet je graag wat luxer, dan ben je duurder uit, maar als je streetfood prima vindt dan kost het bijna niks. Je zult hier minder uitgeven dan in Nederland als je een dag op stap bent, Vietnam is vergeleken met Nederland spotgoedkoop wat betreft het leven en reizen.

Munteenheid en betalen in Vietnam

In Vietnam betalen ze met de dong, met VND als afkorting. Aangezien de bedragen van de dong en de euro totaal niet op elkaar lijken, zul je zien dat het omrekenen tijdens de groepsreis Vietnam misschien even een dingetje gaat zijn. Controleer voor vertrek nog even de wisselkoersen, deze fluctueren. 

  • Bankbiljetten zijn er in de bedragen 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 en 500.000
  • Muntjes zijn er in de bedragen 500, 1000 en 5000

Geld opnemen Vietnam

Geld opnemen kun je voorafgaand de groepsreis Vietnam eenvoudig doen bij aankomst op de luchthaven van aankomst. We raden het aan om hier alvast een klein bedrag aan dong te pinnen. In de grote steden die we bezoeken tijdens de jongerenreis Vietnam kun je ook voldoende pinautomaten vinden. Een paar tips:

  • Aan de gids kun je navragen waar je kunt pinnen tijdens de groepsreis Vietnam.
  • Voor je verblijf buiten de steden is het handig om contant geld op zak te hebben. Contact betalen is op veel plekken gebruikelijk.
  • Let erop dat je je bankpas op wereldwijd hebt ingesteld. Vaak kun je dit via internetbankieren regelen. Controleer ook de limiet van je bankpas of creditcard voor vertrek.
  • Indien je een creditcard meeneemt (altijd handig als back-up), bewaar beide passen dan op andere plekken. Mocht je er een kwijt raken of de pech hebben om bestolen te worden, dan heb je altijd de andere nog bij je. Buiten de grote steden zijn creditcards niet gangbaar. Geld opnemen met een pinpas is over het algemeen goedkoper dan met een creditcard. 
  • Kies bij pinnen altijd voor "continue without conversion" en reken bedragen niet in euro's of dollars af maar altijd in lokale valuta. Dit is namelijk goedkoper. Bij iedere plek worden verschillende transactiekosten berekend als je geld gaat pinnen.
  • Zorg ervoor dat je altijd wat klein geld op zak hebt voor het geven van fooi tijdens de Vietnam groepsreis. Ga voor fooi uit van +/- $3 per dag.
  • Houd er rekening mee dat je bij sommige pinautomaten op een knop moet drukken om de pas weer uit te nemen. Dus controleer voor het weglopen bij een automaat altijd even of je het hele bedrag hebt ontvangen en of je je pinpas weer hebt.
  • Per geldopname mag je maximaal 2 miljoen dong pinnen (ongeveer 90/100 euro).
  • Houd er rekening mee dat het niet heel handig is om met grote bedragen zoals een bankbiljet van 500.000 dong te betalen voor een kleine aankoop. In dat geval is er een grote kans dat zij dan geen wisselgeld hebben. Daarom is het handiger om kleinere bankbiljetten op zak te hebben.

Tip: vraag aan je gids of in het hotel wat gangbare prijzen zijn. Dat zorgt ervoor dat je een beetje weet wat je hoort te betalen. Spreek ook altijd als je een taxi neemt vooraf heel duidelijk het bedrag af. Laat de chauffeur het desnoods even op een papiertje zetten, dan kan er geen discussie over ontstaan. Je kunt voor de taxi's ook 1 van de lokale apps gebruiken die erg populair zijn, zoals Grab.

Hoe werkt het met fooi in Vietnam?

Fooi geven is gebruikelijk in Vietnam. Reken op ongeveer 3 dollar (ca. 73.000 VND) per dag aan fooi voor gidsen/chauffeurs. Sommige restaurants rekenen daarnaast een "service fee" van meestal 10%. Afhankelijk van de wisselkoers kan dit bedrag afwijken. Je kunt altijd even aan de gids navragen wat gebruikelijke fooien zijn.

Afdingen in Vietnam

Het is gebruikelijk in Vietnam om af te dingen, afdingen kan tot wel de helft van de prijs. Dit kan alleen bij lokale winkeliers en op markten, niet bij winkelketens. Je kunt niet afdingen op artikelen waarop een vaste prijs aangegeven staat, met uitzondering van de souvenirwinkels. Ons advies is om het altijd vriendelijk te houden en een goede middenweg te vinden. Over het algemeen kun je gewoon weglopen als iets te duur is voor je, dan komt de verkoper wellicht nog met een beter voorstel. Probeer het vooral uit want het is een leuke beleving, maar houd het netjes en ga niet te ver. Voor jou is het waarschijnlijk niet veel geld, voor hun is het een warme maaltijd voor het gezin die avond. En soms is "teveel" betalen ook niet zo erg, je helpt er de lokale bevolking mee.

Kosten eten en drinken in Vietnam

Onder het kopje inbegrepen op de reispagina kun je vinden welke maaltijden al zijn inbegrepen bij je reissom. Je kunt ongeveer rekenen op 10-15 euro per dag gemiddeld aan maaltijden, drankjes en tussendoortjes tijdens de jongerenreis Vietnam met leeftijdsgenoten. Kies je voor budget maaltijden, dan kun je rekenen op 5-15 euro per dag en ga je voor echte luxe opties, dan ben je wel echt een stuk meer kwijt.

Ontbijten en lunchen in Vietnam

Reken op ongeveer de volgende prijzen:

  • Lekker broodje: circa 1 euro
  • Lokaal eten bij een zaakje: circa 2-3 euro
  • Lokale maaltijd bij een straatkraam: circa 1-2 euro

Avondmaaltijd in Vietnam

Lokale restaurants zijn altijd goedkoper dan Westers georiënteerde restaurants. Eten buiten de steden is altijd goedkoper dan in de grote steden op toeristische plekken. Dit zijn normaliter ongeveer de prijzen tijdens de jongerenreis Vietnam:

  • Lokaal eten bij een zaakje: circa 2-3 euro
  • Lokale maaltijd bij een straatkraam: circa 1-2 euro
  • Simpele westerse maaltijd: circa 4-6 euro
  • Een pizza: circa 6-8 euro
  • Bord seafood: circa 10-12 euro
  • Uit eten in een een luxer restaurant: circa 15-20 euro
  • Menu bij de McDonald's of soortgelijk fastfood restaurant: circa 4-6 euro

Drankjes in Vietnam

Indicatie van de kosten van drankjes in Vietnam (verschilt natuurlijk wel van plek tot plek):

  • Blikje cola: circa 0,50 euro
  • Flesje water: circa 0,30 euro
  • Geïmporteerd biertje: circa 1,50 euro
  • Lokaal biertje: circa 1 euro
  • Cappuccino: circa 1,60 euro
  • Espresso: circa 1,20 euro

Optionele activiteiten in Vietnam

Veel excursies zijn al inbegrepen bij de reissom tijdens de groepsreis Vietnam met leeftijdsgenoten en daardoor hoef je niet perse nog optionele activiteiten te ondernemen om veel uit je reis te halen. Maar mocht je toch nog iets extra's willen doen, is dat zeker mogelijk. Optionele acitiviteiten zijn altijd op basis van eigen risico en op basis van beschikbaarheid. Je kunt activiteiten zelf ter plekke bijboeken en per activiteit is het zeer wisselend wat het tarief is. Je kunt dit dus ter plekke het beste een beetje bekijken en vergelijken.

Totaal overzichtje kosten ter plekke Vietnam

Hieronder geven we een totaaloverzichtje aan van de gemiddelde kosten:

  • Ontbijt en lunch: 2 euro per dag
  • Warme avondmaaltijd: afhankelijk van je keuzes, we pakken even een gemiddelde van 6 euro per dag 
  • Drinken: 3 euro per dag
  • Fooi: 3 euro per dag
  • Optionele activiteiten: afhankelijk van of je iets onderneemt, we rekenen voor het gemak even 40 euro
  • Het visum dien je voorafgaand de reis aan te vragen: eenmalig circa 23 euro

Tezamen komen we uit op eenmalige kosten van 63 euro en totale kosten per dag van 14 euro. Stel je reis duurt 14 dagen ter plekke, dan kom je gemiddeld op basis van deze inschatting uit op kosten ter plekke van 18,50 euro per dag (zonder optionele activiteiten 16 euro per dag). Hier kun je de kosten van inbegrepen maaltijden nog vanaf trekken (te vinden op de reispagina). We raden aan altijd iets extra's te rekenen voor de zekerheid.

Nogmaals zijn de daadwerkelijke kosten erg afhankelijk van je eigen keuzes en uitgavenpatroon. 

Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.