Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Vietnam

Overweeg je om mee te gaan met de jongerenreis Vietnam? Wat leuk! Dan vraag je je wellicht wel de volgende dingen af: 'Wat zijn de kosten ter plekke van de Vietnam groepsreis?', 'Is Vietnam een duur land?', 'Wat ben ik kwijt tijdens een groepsreis Vietnam?', 'Hoeveel kosten maaltijden in Vietnam?' en 'Kan ik makkelijk pinnen in Vietnam?' Op deze pagina over de Vietnam groepsreis voor jongeren geven we je antwoord op je vragen!

Vietnam is een populaire reisbestemming onder jongeren. Als backpack-bestemming, maar ook voor rondreizen wint het vriendelijke Vietnam nog steeds aan populariteit. Het is een van de populairste Azië rondreizen, samen met Bali, Thailand, Maleisië en Sri Lanka. Het leven in Vietnam is betaalbaar waardoor je met weinig budget eenvoudig kunt verblijven. Bij deze groepsreis Vietnam is al veel inbegrepen, maar ter plekke zijn er altijd nog een paar kosten. Bijvoorbeeld een optionele activiteit die je wilt ondernemen of de maaltijden en drankjes (die niet staan aangegeven bij de inbegrepen lijst). Bovendien zijn fooien erg belangrijk tijdens een bezoek aan Vietnam. Tijdens de 16-daagse Vietnam rondreis maak je verschillende activiteiten mee die al inbegrepen zijn. Zo maken we een tocht met een traditionele roeiboot (sampan) over de Boi-rivier in Tam Coc, gaan we fietsen in de omgeving van Hanoi, gaan we raften, bezoeken we de Cu Chi tunnels en nog veel meer.

In dit artikel over de Vietnam jongerenreis kun je het volgende vinden:

 • Is Vietnam een duur Aziatisch land?
 • Munteenheid en betalen in Vietnam
 • Wisselkoersen en geld opnemen
 • Kosten eten en drinken Vietnam
 • Hoe werkt het met fooi in Vietnam?
 • Optionele activiteiten in Vietnam

Is Vietnam een duur Aziatisch land?

Vietnam is een van de goedkopere Aziatische landen, doordat het leven in Vietnam betaalbaar is kun je hier met weinig budget eenvoudig verblijven. In de grotere populaire steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh stad zullen de prijzen iets hoger zijn dan in de rest van Vietnam. De kosten die je uitgeeft zijn afhankelijk van je bestedingspatroon. Eet je graag wat luxer, dan ben je duurder uit, maar als je streetfood prima vindt dan kost het bijna niks. Je zult hier minder uitgeven dan in Nederland als je een dag op stap bent, Vietnam is vergeleken met Nederland spotgoedkoop wat betreft het leven en reizen.

Munteenheid en betalen in Vietnam

In Vietnam betalen ze met de dong, met VND als afkorting. Aangezien de bedragen van de dong en de euro totaal niet op elkaar lijken, zul je zien dat het omrekenen tijdens de groepsreis Vietnam misschien even een dingetje gaat zijn. 

1 euro is ongeveer 26.000 dong. Het makkelijkste omrekenen is dat je ongeveer 100.000 dong aanhoudt voor 4 euro. Controleer voor vertrek nog even de wisselkoersen, deze fluctueren. 

 • Bankbiljetten zijn er in de bedragen 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 en 500.000
 • Muntjes zijn er in de bedragen 500, 1000 en 5000

Wisselkoersen en geld opnemen

Geld opnemen kun je voorafgaand de groepsreis Vietnam eenvoudig doen bij aankomst op de luchthaven in Hanoi. We raden het aan om hier alvast een klein bedrag aan dong te pinnen. Bij de grote steden die we beozeken tijdens de jongerenreis Vietnam kun je ook voldoende pinautomaten vinden. Een paar tips:

 • In de toeristische gebieden kun je tijdens de singlereis Vietnam gemakkelijk pinnen, voor daarbuiten is het handig om contant geld op zak te hebben. Je kunt aan de lokale Engelstalige gids vragen wanneer het handig is om geld te pinnen.
 • Let erop dat je je bankpas op wereldwijd hebt ingesteld. Vaak kun je dit via internetbankieren regelen.
 • Indien je een creditcard meeneemt, bewaar beide passen dan op andere plekken. Mocht je er een kwijt raken of de pech hebben om bestolen te worden, dan heb je altijd de andere nog bij je. Buiten de grote steden zijn creditcards niet gangbaar. Geld opnemen met een pinpas is over het algemeen goedkoper dan met een creditcard. 
 • Kies bij pinnen altijd voor "continue without conversion" en reken bedragen niet in EUR of dollars af maar altijd in lokale valuta. Dit is namelijk goedkoper. Bij iedere plek worden verschillende transactiekosten berekend als je geld gaat pinnen.
 • Zorg ervoor dat je altijd wat klein geld op zak hebt voor het geven van fooi tijdens de Vietnam groepsreis. Ga voor fooi uit van +/- $3 per dag.
 • Controleer de limiet van je bankpas of creditcard voor vertrek.
 • Neem je normale voorzorgsmaatregelen als je pint. Houd waardevolle spullen uit zicht en scherm je pincode af.
 • Houd er rekening mee dat je bij sommige pinautomaten op een knop moet drukken om de pas weer uit te nemen. Dus controleer voor het weglopen bij een automaat altijd even of je het hele bedrag hebt ontvangen en of je je pinpas weer hebt.
 • Per geldopname mag je maximaal 2 miljoen dong pinnen (ongeveer 90/100 euro)
 • Houd er rekening mee dat het niet heel handig is om met grote bedragen zoals een bankbiljet van 500.000 dong te betalen voor een kleine aankoop. In dat geval is er een grote kans dat zij dan geen wisselgeld hebben. Daarom is het handiger om kleinere bankbiljetten op zak te hebben.

Het is gebruikelijk in Vietnam om af te dingen, afdingen kan tot wel de helft van de prijs. Dit kan alleen bij lokale winkeliers en op markten, niet bij winkelketens. Je kunt niet afdingen op artikelen waarop een vaste prijs aangegeven staat, met uitzondering van de souvenirwinkels. Ons advies is om het altijd vriendelijk te houden en een goede middenweg te vinden. Over het algemeen kun je gewoon weglopen als iets te duur is voor je, dan komt de verkoper wellicht nog met een beter voorstel.  Probeer het vooral uit want het is een leuke beleving, maar houd het netjes en ga niet te ver. Voor jou is het waarschijnlijk niet veel geld, voor hun is het een warme maaltijd voor het gezin die avond. En soms is "teveel" betalen ook niet zo erg, je helpt er de lokale bevolking mee.

Tip: vraag aan je gids of in het hotel wat gangbare prijzen zijn. Dat zorgt ervoor dat je een beetje weet wat je hoort te betalen. Spreek ook altijd als je een taxi neemt vooraf heel duidelijk het bedrag af. Laat de chauffeur het desnoods even op een papiertje zetten, dan kan er geen discussie over ontstaan. Je kunt voor de taxi's ook 1 van de lokale apps gebruiken die erg populair zijn, zoals Grab.

Kosten eten en drinken in Vietnam

Je kunt ongeveer rekenen op 10-20 euro per dag aan maaltijden, drankjes en tussendoortjes tijdens de jongerenreis Vietnam met leeftijdsgenoten. Lokale restaurants zijn altijd goedkoper dan Westers georiënteerde restaurants. Eten buiten de steden is altijd goedkoper dan in de grote steden op toeristische plekken. Ongeveer de prijzen tijdens de jongerenreis Vietnam:

 • Lokaal eten (vietnamees): 50.000 dong / 2 euro
 • Menu bij de McDonald's of soortgelijk fastfood restaurant: 120.000 dong / 4,60 euro
 • Maaltijd driegangen in een middenklasse rstuarant: 250.000 dong / 8 tot 10 euro
 • Cappuccino: 43.000 dong / 1,60 euro
 • Espresso: 30.000 dong / 1,20 euro
 • Een lokaal biertje (0,5 liter): 20.000 dong / 0,75 euro
 • Biertje van een bekend merk (0,33 liter): 42.000 dong / 1,60 euro
 • Frisdrank (0,33 liter): 12.000 dong / 0,50 euro
 • Fles water (0,33 liter): 7.400 dong / 0,30 euro
 • Maaltijd op straat: 30.000 tot 40.000 dong / 1,15 tot 1,50 euro

Hoe werkt het met fooi in Vietnam?

Fooi geven is gebruikelijk in Vietnam. Reken op ongeveer 3 dollar (ca. 73.000 VND) per dag aan fooi voor gidsen/chauffeurs. Sommige restaurants rekenen daarnaast een "service fee" van meestal 10%.

Optionele activiteiten in Vietnam

Veel excursies zijn al inbegrepen bij de reissom tijdens de groepsreis Vietnam met leeftijdsgenoten en daardoor hoef je niet perse nog optionele activiteiten te ondernemen om veel uit je reis te halen. Maar mocht je toch nog iets extra's willen doen, is dat zeker mogelijk. Optionele acitiviteiten zijn altijd op basis van eigen risico en op basis van beschikbaarheid. Je kunt activiteiten zelf ter plekke bijboeken en per activiteit is het zeer wisselend wat het tarief is. In Vietnam heb je de bijv. de mogelijkheid om een fiets- en bamboemandboottocht of zandsurfen bij de Mui Ne duinen bij te boeken.

Let op: De informatie op de besbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.