Groepsreizen Zuid-Afrika

  • Altijd incl. excursies
  • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Rondreizen Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is al jaren een geliefde reisbestemming onder jongeren. Niet alleen voor roadtrips maar ook voor georganiseerde rondreizen voor jongvolwassenen is het land uitermate geschikt. Er bestaat bijna geen diverser land dan Zuid-Afrika, ieder deel van dit enorme land verrast je weer. Van wildlife spotten in het Krugerpark tot de bijzondere geschiedenis ontdekken en Tafelberg beklimmen in Kaapstad, er is voor ieder wat wils! Deze enorme diversiteit maakt het land uitermate geschikt voor een avontuurlijke groepsreis met leeftijdsgenoten. 

Tijdens de 16-daagse rondreis door Zuid-Afrika reis je samen met 15 tot 25 leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar oud. Onder begeleiding van een Engelssprekende lokale gids ga je samen op pad om dit gave land te ontdekken. Een bijkomend voordeel: je zult geen last hebben van een jetlag, want het is in Zuid-Afrika maximaal 1 uur later dan in Nederland!

Rondreizen Zuid-Afrika

Hoogtepunten

  • Beklim de tafelberg
  • Bezoek de pinguïns op Boulders Beach
  • Verblijf in twee landen: Zuid-Afrika én eSwatini
  • Spot de Big Five op safari in het Kruger NP
  • Geniet van een typisch Afrikaanse braai
  • En nog veel meer!

Waarom kiezen voor een singlereis Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika is al jarenlang een favoriet land onder Nederlanders. Natuurlijk staat Zuid-Afrika bekend om haar vele safarimogelijkheden. Naast het enorme Kruger Nationaal Park die je tijdens de singlereis Zuid-Afrika bezoekt, vind je er vele kleine wildlife reservaten waarin je de Big Five kunt proberen te spotten. Wat is er nou gaver dan oog in oog staan met een leeuw, olifant of neushoorn?! 

Buiten de safari's om is er echter ook genoeg te beleven. Bijvoorbeeld in de omgeving van Kaapstad; pinguïns kijken bij Boulders Beach, de Tafelberg beklimmen, shoppen bij het V&A Waterfront of een wijnproeverij bij één (of meerdere) van de prachtige wijnhuizen! 

Kaapstad, Zuid-Afrika groepsreis

Uiteraard heeft Zuid-Afrika ook een rijke geschiedenis. Jarenlang hebben de Zuid-Afrikanen te maken gehad met de Apartheid. Hoeveel dit systeem van rassenscheiding al 30 jaar geleden is afgeschaft, zijn de sporen hiervan nog altijd merkbaar. Behalve de geschiedenis is ook de cultuur interessant. Zo heeft Zuid-Afrika maar liefst 11 officiële talen en zie je veel zang en dans terug. 

Een bezoek aan Zuid-Afrika wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het buurland eSwatini (voormalig Swaziland). Dit kleine koninkrijk is net iets kleiner dan de helft van Nederland en heeft een gevarieerd landschap, bestaande uit droge hoogvlaktes en vruchtbare valleien. Hier wandel je tussen de zebra's en giraffen door en begeef je je in een compleet andere wereld. Je ontdekt het tijdens deze groepsreis Zuid-Afrika!

Op groepsreis Zuid-Afrika met leeftijdsgenoten

Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig op pad te gaan, maar het is natuurlijk veel leuker om je ervaring te delen met leeftijdsgenoten. Bij Simi Reizen reis je tijdens de jongerenreizen altijd samen met uitsluitend 18 t/m 32 jarigen. Het programma van de Zuid-Afrika rondreis is dan ook aangepast op deze leeftijdsgroep. 

Een belangrijke vraag bij het boeken van jouw groepsvakantie Zuid-Afrika is natuurlijk of de reis daadwerkelijk door kan gaan. Bij een groepsreis ben je altijd afhankelijk van het aantal boekingen dat binnenkomt voor de door jouw gekozen vertrekdatum. Gelukkig is het behalen van de minimumdeelname in bijna alle gevallen geen probleem: maar liefst 96% van de geplande jongerenvakanties gaat gewoon door. Zodra de minimumdeelname voor een groepsreis is behaald, ontvang je van ons de inloggegevens voor jouw Simi account. Op deze manier kun je voorafgaand aan de singlevakantie Zuid-Afrika jouw reisgenootjes alvast leren kennen, wel zo gezellig!

Beeld Nelson Mandela, Kaapstad

Beste reistijd groepsvakanties Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is gelegen op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen precies omgekeerd zijn aan die van Nederland. Wanneer het hier dus zomer is, is het winter in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika is maar liefst 30 keer groter dan Nederland en kent dan ook verschillende klimaatzones. Hierdoor heb je altijd wel ergens goed weer en kun je het land het gehele jaar door bezoeken!

December t/m maart is de zomerperiode in Zuid-Afrika. Het is hier dan warmer dan 25 graden met veel zon en een hoge luchtvochtigheid. Dit is dan ook de natste periode van het jaar. Laat dit je niet afschrikken: vaak regent het maar een paar uur en klaart het daarna weer op.

Maart t/m mei is de herfstperiode. De luchtvochtigheid en temperatuur nemen iets af en de regenval wordt minder. Deze maanden zijn aangenaam in zowel het noordoosten als in de West-Kaap. 

Juni t/m augustus is de wintertijd in Zuid-Afrika. Het wordt weer iets frisser maar ook droger. Door de droogte is er minder begroeiing, waardoor het gemakkelijker wordt om dieren te spotten tijdens een safari. Bovendien zijn er in de kustplaatsen walvissen te spotten in deze periode. 

September t/m november is de lente, oftewel de tijd dat alles in bloei staat! Het landschap wordt langzaamaan weer groen en de uitzichten worden mooi kleurrijk. De temperatuur ligt wederom tussen de 20 en 26 graden. 

Elk seizoen heeft zijn eigen voordelen, dus we raden je aan de Zuid-Afrika singlereis vooral gewoon vast te leggen wanneer dit het beste voor je uitkomt.

Op safari in Kruger NP, groepsreis Zuid-Afrika

Wat zijn de bijkomende kosten? 

De kosten die je ter plekke maakt in Zuid-Afrika zijn natuurlijk afhankelijk van jouw eigen uitgavenpatroon. De prijzen in Zuid-Afrika liggen lager dan in Nederland, maar weer hoger dan in de meeste Aziatische landen. Bij de groepsreis Zuid-Afrika zijn het ontbijt en met regelmaat ook het diner al inbegrepen, waardoor je zelf niet meer op zoek hoeft naar een maaltijd. Ga je ter plaatse ergens lunchen tijdens de Zuid-Afrika singlereis? Reken dan op € 5,- tot € 12,- per maaltijd. Voor het diner kun je € 10,- tot € 15,- per maaltijd aanhouden. Op toeristische plekken liggen de prijzen vanzelfsprekend hoger dan op minder toeristische plekken. Meer lezen over de kosten ter plekke Zuid-Afrika?

Uiteraard is het ook mogelijk om op bepaalde plaatsen zelf een optionele activiteit te bezoeken. De prijzen hiervoor variëren en je kunt afrekenen in de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Ga je mee Zuid-Afrika ontdekken?