Groepsreizen en singlereizen Lapland. Wees er op tijd bij, voorgaande jaren was deze groepsreis altijd snel volgeboekt. Ga voor authentiek winteravontuur tijdens deze avontuurlijke singlereizen incl. vlucht, maaltijden en activiteiten.

Groepsreis Lapland winter

Groepsreis Lapland winter

 • 18-25 jaar
 • 8 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Altijd al het noorderlicht willen zien? Een sledehondentocht maken in Lapland? Deze unieke avontuurlijke wintervakantie is een reis die uitsluitend door Simi Reizen wordt aangeboden. Tijdens deze week vakantie is vrijwel alles inclusief. De maaltijden, de vlucht, een relaxed hotel en een gevuld reisprogramma waarbij je je geen moment gaat vervelen.

Daarnaast is dit een groepsreis waar je samen met je reisgenoten enorm gaat genieten van het echte Lapland, waar sneeuw in meters gemeten wordt, nauwelijks mensen wonen en waar je een grote kans hebt het noorderlicht te bewonderen. 

Als Lapland in de winter op je wishlist staat, is dit de reis die je moet maken! Door de typisch Scandinavische activiteiten ga je een unieke ervaring meemaken die je normaal gesproken niet doet bij een skivakantie in de winter. Zo maak je onder andere een sledehondentocht maar prachtige husky's, maak je een wandeltocht op speciale sneeuwschoenen, ga je ijsvissen en maken we natuurlijk een rit op een sneeuwscooter.

Om alle activiteiten te ontdekken die we tijdens deze reis gaan doen kun je hieronder het dagprogramma vinden van deze winter groepsreis naar Zweden. 

In de afgelopen jaren is de Lapland-reis elke keer vol geweest. Boek dus tijdig je winteravontuur! Er is een goede kans op het meemaken van het noorderlicht en we gaan er ons best voor doen om het noorderlicht te spotten tijdens onze reis. 

Bij deze reis worden de leeftijdsgroepen 18-39 jaar standaard met elkaar gecombineerd. 

Let op: stel dat je reis niet door kan gaan wegens bijvoorbeeld corona, dan kun je je reis altijd omboeken naar een andere reis of vertrekdatum. Je reissom is altijd gedekt door de stichting SGR.

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 75%

 • Man25%

 • Gem. leeftijd 202022 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

1 871,50 €, 8 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights groepsreis Lapland

 • Sneeuwscootertocht 3 uur
 • Sledehondentocht 3 uur
 • Sneeuwschoentocht
 • IJsvissen
 • Downhill skieen incl. materiaal
 • Verblijf in eco-hotel
 • Inclusief maaltijden
 • En meer!

Dag 1 - Amsterdam - Umea

Vandaag vertrekken we vanaf Schiphol naar het avontuur in Zweden! Per vliegtuig zullen we afreizen naar het besneeuwde Lapland. We vliegen naar het vliegveld van Umea of Lycksele, vanuit waar de transfer ons in een uur naar het hotel brengt. Hier checken we in en zal de Engels- of Duitstalige gids kennis met jullie maken. 

Afhankelijk van de aankomsttijd komen we bij van de vlucht en maken we kennis met elkaar tijdens een lekkere avondmaaltijd. Indien we pas in de avond aankomen is het handig om onderweg wat te eten en zullen er enkele snacks klaarstaan, zodat jullie lekker snel naar bed kunnen om fris aan de volgende dag te beginnen! We genieten van de gemoedelijke setting van het winterse Zweedse landschap.

 • De temperatuur ligt meestal tussen de -5 en -15 graden, maar kan zelfs dalen tot -30 graden. Neem hiervoor goede kleding mee.
 • We hebben een grote kans op het zien van noorderlicht, maar garantie kunnen we natuurlijk nooit geven. Hiervoor kunnen we bepaalde apps goed in de gaten houden om de kans zo groot mogelijk te maken.

Dag 2 - Sneeuwschoenentocht met outdoorlunch

Vandaag gaan we het besneeuwde Lapland echt goed verkenne. We krijgen speciale sneeuwschoenen die ervoor zorgen dat we niet wegzakken in de sneeuw. Op deze speciale schoenen kan je een mooie wandeling maken. We maken een 5 uur durende tocht met tussendoor een heerlijke outdoorlunch.

Je zult je ogen uitkijken door de mooie, witte en rustige omgeving. Aan het einde van de middag krijg je tijd om even iets voor jezelf te doen na deze mooie wandeltocht, waarna we weer gezellig met z'n allen zullen eten.

 

 

Dag 3 - Sneeuwscooter en ijsvissen

Vandaag staat de sneeuwscooter rit op de planning! Met 2 personen stap je op dit gave voertuig en maken we met de groep een mooie tocht van 3 uur. Onderweg leren we ijsvissenMet een ijsboor maken we een wak in het ijs en proberen we door het licht dat vrij komt de vissen naar de boven te lokken.

Als we mazzel hebben lunchen we met vers gevangen vis! Ook leuk om te zien is dat je het wak wat vaker weer open moet maken, aangezien het letterlijk weer bevriest waar je bij staat. We stappen weer op de sneeuwscooter om weer terug te rijden naar ons startpunt. 

In de avond zullen we eten in het restaurant van het hotel. De rest van de dag heb je vrije tijd en kun je bijvoorbeeld je ijsvis skills verbeteren of samen wat leuks doen met je groep. Of speel na het avondeten met z'n allen een leuk gezelschapsspel! 

Tips:

 • Het rijden op de sneeuwscooter doe je gewoon op je eigen tempo. Het is geen wedstrijd en het gaat erom dat we allemaal plezier hebben. 
 • Indien je liever niet zelf achter het stuur kruipt is dit geen probleem. Je kunt vragen of iemand de volledige rit wilt rijden met jou achterop.
 • Let op: Als je op de sneeuwscooter wilt rijden heb je een geldig rijbewijs nodig.

Dag 4 - Sami ski's en outdoorlunch

Ooit gehoord van "sami ski's"? Sami ski's zijn een soort van langlauf ski's, maar dan toch net niet helemaal hetzelfde. De verschillen zul je ontdekken tijdens de tocht. We glijden en 'wandelen' door de sneeuw gedurende een mooie tocht. Tussendoor hebben we ook weer een heerlijke samen gemaakte outdoorlunch

De tocht zal een groot deel van de dag innemen. Aan het einde van de middag komen we weer aan bij het hotel, zodat je nog even wat tijd hebt voor jezelf voordat we gaan avondeten. In de avond kun je weer wat gezelligs doen met je groepsgenoten. 

Dag 5 - Husky-tocht

Weer een fantastische en typisch Scandinavische activiteit op de planning vandaag, namelijk een husky-tocht. Zo'n 3 uur zullen we een prachtige rit maken waarbij we door sledehonden vooruit worden getrokken. 

Natuurlijk zullen we van tevoren een kort lesjes krijgen van een instructeur over hoe je kunt sturen en hoe je met de hondjes om moet gaan. Daarnaast heb je alle tijd voor al je vragen over deze leuke beesten. 

In de middag heb je vrije tijd zodat je je dag verder kunt besteden zoals jij dat graag wenst. Ga bijvoorbeeld nog een mooie wandeling maken op de sneeuwschoenen, ga ijsvissen met een groepje groepsgenoten of neem lekker even de tijd voor jezelf met een goed boek. 

Dag 6 - Skiën

Er ligt hier een dik pak sneeuw en daarom zou het zonde zijn als we daar geen gebruik van maken door te gaan skiën. Afhangend van of je het al eerder hebt gedaan of nog niet, kun je lekker je eigen gang gaan of eerst leren skiën. De skihuur is inbegrepen. We hebben de gehele dag de tijd om er een gezellig festijn van te maken (van 10 tot 16 uur). Als je nog geen ervaring hebt kun je lekker rustig aan doen, het is uiteraard geen wedstrijd en je leert het in een rustige omgeving in plaats van op een drukke piste.

Mocht je even willen opwarmen kan dat onderaan de heuvel in een kantine waar je naast het opwarmen ook iets te eten en te drinken kunt kopen. 

Dag 7 - Bezoek aan Sami dorp met lekker kampvuur

De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van Lapland. In de buurt ligt nog steeds een Sami dorp, waar ze ons maar al te graag verhalen vertellen over vroeger. We wandelen naar dit dorp toe en luisteren naar hun interessante verhalen in stijl, rondom een lekker warm en sfeervol kampvuur.

De laatste avond in Zweden breekt vandaag aan. Daarom maken we er vanavond nog een leuke laatste avond van met z'n allen.

Tip: Mocht je deze avond iets met alcohol willen nuttigen kunnen we je aanraden om wat mee te nemen vanuit Nederland, mits dit is toegestaan. Alcohol is in Zweden namelijk erg duur. Daarnaast zitten we redelijke in de middle of nowhere. Tussendoor heb je enkele momenten om iets te kopen, maar houd geen rekening met grote supermarkten. Controleer dus bijvoorbeeld even op de website van de douane wat je mag meenemen en koop nog wat lekkers als je wacht op je vliegtuig op Schiphol. Controleer ook of je het mee mag nemen bij een volgende douane in het geval dat je een overstap maakt.

Dag 8 - Dag van vertrek

Tijd om het sneeuw gedag te zeggen en in het vliegtuig te stappen naar het (hopelijk) iets warmere Nederland, waar je de prachtige vakantiefoto's aan je vrienden en familie kunt gaan laten zien. Onderweg kun je nog even verdere contactgegevens en foto's met je medereizigers uitwisselen.

Afhankelijk van vluchttijden nuttigen we hier nog ontbijt en lunch, anders kun je dit onderweg doen (enkel op locatie inbegrepen).

Met prachtige herrineringen zul je weer terugvliegen naar Nederland.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Bijdrage Garantiefonds Stichting SGR.
 • Retourvlucht Amsterdam - Umea of Lycksele tot een bedrag van EUR 350. Is de vlucht duurder, dan overleggen we voordat we de vlucht vastleggen met je.
 • Transfer van en naar het hotel
 • 90% kans op het zien van het noorderlicht (aurora borealis)
 • Reisleiding
 • 7 hotelovernachtingen in middenklasse hotel op basis van een tweepersoons-kamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt EUR 200. Standaard word je ingedeeld in een tweepersoonskamer met iemand van hetzelfde geslacht.
 • 7 overnachtingen in eco-hotel of vergelijkbare hotelkamer
 • 7x diner (1 gang)
 • 6x lunch
 • 7x ontbijt
 • 1x3 uur sledehondentocht (2 personen delen 1 slede)
 • 1x3 uur sneeuwscootersafari (2 personen delen 1 sneeuwscooter). Let op: eigen risico van 10.000 SEK (ong. EUR 1000)
 • 1x sneeuwschoentocht met gids
 • 1x ijsvissen
 • Sami ski-safari met outdoor lunch (langlaufen)
 • Bezoek aan Sami dorp
 • 1 dag downhill skien incl. skipas en skihuur en transfers
 • Gratis gebruik van sami-ski's, sneeuwschoenen en visgerei gedurende het hele verblijf
 • Handbagage

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Let op: het eigen risico voor de sneeuwscooter wordt niet gedekt door een reguliere reisverzekering, ook niet door degene die door ons aangeboden wordt.
 • Alcoholische dranken
 • Ruimbagage
 • Dranken
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Maaltijden op heenreis en terugreis (als we onderweg zijn)

Minimumdeelname

Voor deze Lapland groepsreis bedraagt de minimumdeelname 6 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 16 personen. De Lapland reis is populair en daarom verwachten wij dat de reis gewoon doorgang heeft.

LET OP: deze groep is standaard een gecombineerde reis voor 18-25 en 23-39. Informeer gerust naar de groepssamenstelling vooraf als de leeftijd van je medereizigers voor jou erg belangrijk is.

Waarom bij Simi Reizen boeken?

 • Supergoede reisleiding (zie ook onze gewonnen prijzen)
 • Echte groepsreis met een gemengde groep (ongeveer 50/50 man/vrouw, 50/50 alleenreizend of samen)
 • Deze winterreis naar Lapland boek je nergens anders
 • Vrijwel alles inbegrepen tijdens de hele vakantie.
 • Unieke activiteiten

Reis je samen?

Voor de Lapland reizen geldt dat een groot deel van de reizigers alleen reist. Je verblijft in een tweepersoonskamer en kunt op basis van de heenweg zelf bepalen bij wie je op de kamer verblijft. Een eenpersoonskamer is te boeken tegen een toeslag van EUR 200 en is op aanvraag.

Vertrekinformatie

Belangrijk: als je deze actieve groepsvakantie boekt, zorg er dan voor dat je bij je boeking je naam doorgeeft zoals op je paspoort of ID-kaart. Doe je dit niet, dan krijg je problemen bij het vliegen. De extra kosten kunnen oplopen tot bijna 100 euro. Geef dus je naam en achternaam door zoals in je paspoort. Een eventuele roepnaam kun je tussen haakjes zetten.

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Hotelfaciliteiten

Gemiddeld scoort het hotel waar we verblijven een 9. Op booking.com wordt het hotel beoordeeld als toplocatie. We zijn er zelf geweest om de locatie vooraf te beoordelen en delen die mening. Comfortabel, netjes, schoon en gezellig.

Alle kamers beschikken over:

 • Douche
 • WC
 • Koffie/thee faciliteiten
 • Gratis wifi
 • Dagelijkse schoonmaak
 • Dagelijks nieuwe handdoeken

Optionele activiteiten

Tijdens deze vakantie kun je een aantal extra activiteiten bijboeken.

 • Winterkleding - stevige snowboots, warme broek, warme jas, handschoenen en muts. Ter plaatse af te rekenen voor SEK 500 (ong. 50 euro) per set.

Optionele activiteiten betaal je ter plaatse rechtstreeks aan de betreffende organisatie. Simi Reizen is hier geen partij in.

Vliegtijden

Zodra de vluchttijden bekend zijn worden deze hier gecommuniceerd.

Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Houd er rekening mee dat we iedereen zoveel mogelijk op dezelfde vlucht proberen te plaatsen, maar dat dit helaas niet altijd mogelijk is, zeker indien er veel last minute boekingen zijn. Indien dit niet mogelijk is proberen we twee vluchten te kiezen die niet te veel verschil hebben qua vliegtijden, maar het zou dus kunnen voorkomen dat op de luchthaven even op elkaar dient te worden gewacht i.v.m. de transfers.

Boeken van deze groepsreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. Het restantbedrag dient uiterlijk 42 dagen voor vertrek overgemaakt te worden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Zo 17-01-2021
  Zo 24-01-2021
  1 869,00 €
 • Zo 24-01-2021
  Zo 31-01-2021
  1 869,00 €
 • Zo 31-01-2021
  Zo 07-02-2021
  1 869,00 €
 • Zo 07-03-2021
  Zo 14-03-2021
  1 869,00 €
 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenvakanties 18-25) op 21-02-2018

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Vorige week thuis gekomen van een geweldige week in Lapland, wat een ervaring! Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging en het is me heel goed bevallen! De activiteiten waren iedere dag goed geregeld en er was ook tijd voor ontspanning.
  Lapland is koud, maar zo ontzettend mooi dat je dat bijna vergeet (en ik ben echt een enorme koukleum!).
  Ik vond het heel relaxed om zo georganiseerd op reis te gaan, je hoeft nergens aan te denken want het hele programma is al voor je uitgestippeld :)
  Bedankt Simi, Reisleider en groep voor deze fantastische reis!

 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenvakanties 18-25) op 21-02-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  De reis naar lapland was een fantastisch avontuur. Een leuk en actief programma met een leuke reisleider. De hoogtepunten voor mij waren de husky tocht, het skien en de sneeuwscooters. Accommodatie was erg goed, nette kamers en vriendelijk personeel. Ook lekker gegeten de gehele week. Ik raad deze reis zeker aan als je een keer iets helemaal anders wilt doen! Goede tip is het huren van het kledingpakket, dit was lekker warm en breng vooral wat spelletjes mee om met de groep te spelen in de avonden aangezien het tijdig donker is en je dan niet echt meer naar buiten wilt i.v.m. de temperatuur.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenvakanties 18-25) op 21-02-2018

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ook ik ben woensdag teruggekomen uit het Zweedse Lapland. Deze reis had ik al een tijd op mijn verlanglijst staan en nu was het eindelijk zo ver! De activiteiten die we hebben gedaan zijn niet met elkaar te vergelijk maar allemaal even gaaf om te doen! De leiding was top en regelde alles voor ons, dit zorgde ervoor dat ik een onbezorgde en onvergetelijke vakantie heb gehad! (p.s. mocht je twijfelen deze reis te boeken... gewoon doen!!!)

 • door Lapland groepsreis Zweden (Jongerenvakanties 18-25) op 21-02-2018

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Woensdag terug gekomen van mijn eerste groepsreis naar lapland. Top ervaring!!!! Alles was goed geregeld en er werd duidelijk gewerkt vanuit het gemak en het oogpunt van de reiziger. Ik heb me nergens druk over hoeven maken en niets hoeven regelen, waardoor ik een onvergetelijke, ontspannen maar ook avontuurlijke vakantie heb gehad.

Je verblijft in het noordoosten van Zweden tijdens deze groepsreis. Een uitstekende plek om het noorderlicht te spotten en te genieten van een fantastische groepsreis in de sneeuw.

Omgeving:

Houd er rekening mee dat er in de directe omgeving geen winkels zijn. 

Hoe koud is het in de winter?

De temperatuur ligt normaal tussen de -5 en -15 graden, maar kan dalen tot -35 op koude nachten. In het hotel merk je dat verder niet natuurlijk, maar tijdens activiteiten is het belangrijk om je goed in te pakken en de kledingadviezen goed op te volgen. Het voelt overigens vaak minder koud!

Wat voor extra kosten ben ik nog ter plaatse kwijt?

Drankjes bij het eten, een reisverzekering die wintersporten dekt en eventuele activiteiten zoals een extra sneeuwscootertocht kun je allemaal ter plaatse regelen. In principe is de reis best wel heel compleet al en hoef je je niet te vervelen tijdens deze avontuurlijke groepsreis.

Wat voor kleding raden jullie aan?

Je ontvangt van ons een uitgebreide paklijst. In principe staan daar geen hele gekke dingen op. Behalve een muts en goede handschoenen is een goede winterjas belangrijk, goede schoenen (waterdichte snowboots of soortgelijk) en kleding die je op kunt bouwen in laagjes zodat je eenvoudig iets aan of uit kunt trekken als het warm of koud is.

Moet ik ski ervaring hebben voor de dag op de skihelling?

Nee hoor, totaal niet. Je kunt ook als totaal onervaren skieer makkelijk oefenen op de helling. Het zijn geen skigebieden zoals in de Alpen, maar het idee van die dag is vooral om lekker bezig te zijn en een goede winterse activiteit te doen.

Wat voor mensen kiezen voor deze groepsreis?

Elke groep is natuurlijk anders, maar over het algemeen wordt deze groepsvakantie geboekt door actieve jongeren die een wintervakantie Lapland al lang op het wensenlijstje hebben staan.

Hoe groot is de kans dat we het noorderlicht zien?

Best heel groot. Bij een heldere nacht en afhankelijk van de zon is de kans om het noorderlicht goed te ervaren echt groot. Natuurlijk houden we bij via een app hoe groot de kans elke dag is en maken je gerust wakker om het te beleven. Een 100% garantie kunnen we nooit geven in de natuur, maar 90% is de kans toch echt wel.

Hoeveel sneeuw kan ik verwachten?

Ook hier geldt dat de natuur zijn eigen gang gaat, maar normaalgesproken kun je toch wel rekenen op een halve meter sneeuw of meer. Mocht er om wat voor reden dan ook minder sneeuw liggen of te weinig om bepaalde activiteiten te doen, dan gaan we natuurlijk kijken naar een goed alternatief, maar de kans dat dat gebeurt is ontzettend klein.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.