Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Groepsreizen

Simi is gespecialiseerd in het aanbieden van actieve groepsreizen. Een groepsreis met Simi beleef je samen met je medereizigers. Een groot deel van de activiteiten is inbegrepen bij de prijs. Hierdoor leer je je groepsgenoten goed kennen en breng je samen ook echt tijd door.

Uiteraard boek je met de garantie van de SGR en is Simi aangesloten bij de ANVR en het calamiteitenfonds. Zo ga je goed vertrouwd op pad!

Tijdens de reizen met Simi zul je merken dat je altijd een min of meer actieve vakantie boekt. Soms heel actief, soms iets minder, maar altijd met een aantal inbegrepen outdoor activiteiten tijdens je reis. Bij sommige reizen is dat vooral wandelen, bij andere reizen gaat het juist weer om outdoor activiteiten zoals raften of canyoning. Het hangt een beetje van de bestemming af voor welke activiteiten we tijdens onze reizen kiezen. 

Binnen Europa

Kroatië Deluxe

Kroatië Deluxe

8 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1356,50

meer informatie
Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1656,50

meer informatie
Italië groepsreizen

Italië groepsreizen

9 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1706,50

meer informatie

Azië

Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2506,50

meer informatie
Groepsreizen Vietnam

Groepsreizen Vietnam

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2406,50

meer informatie
Jongerenreizen Bali

Jongerenreizen Bali

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2556,50

meer informatie

Verenigde Staten & Canada

Grand Tour of the West - USA

Grand Tour of the West - USA

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2806,50

meer informatie
Rondreis Amerika Californië

Rondreis Amerika Californië

15 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2706,50

meer informatie
Canada Only

Canada Only

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2906,50

meer informatie

LET OP: bovenstaande groepsreizen zijn slechts een klein deel van ons reisaanbod. Voor een volledig overzicht van ons reisaanbod kijk je hier

Reizen naar andere gebieden

Buiten reizen in Europa kun je nog kiezen uit verschillende reizen naar bestemmingen in Afrika, het Midden-Oosten en Midden- en Zuid-Amerika. 

Groepssamenstelling

Bij Simi zie je de reisgenoten niet standaard op onze site staan. Daar hebben we over nagedacht. In onderstaand filmpje geven we je een korte uitleg! 

Groepsreizen: sluit je aan!

 • Reizen met leeftijdsgenoten naar unieke plekken
 • Gemiddeld een 8.8 als oordeel over onze groepsvakanties
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten
 • 98% van onze reizen gaat door!
 • Avontuurlijk, maar toch georganiseerd. 

Voordelen

 • Je leert nieuwe mensen kennen
 • Je hoeft niks zelf te regelen
 • Je weet financieel waar je aan toe bent
 • Je boekt een georganiseerde vakantie, maar hebt wel tijd en gelegenheid om zelf dingen te ondernemen
 • Met een groep dingen beleven zorgt vaak voor onvergetelijke momenten
 • Je vergroot je horizon, vaak zijn er mensen mee die je in het dagelijks leven niet altijd ontmoet, maar waar het verrassend goed mee klikt

Groepsreizen groepsreis kroatie

Wat is een groepsreis?

Een groepsreis is een reis waarbij je je aansluit bij een grotere groep mensen. Je vertrekt op een vaste datum en gaat samen naar een reisbestemming toe. Samen beleef je vervolgens je vakantie. Een goede manier om mensen te leren kennen, of een vakantie te boeken die je zelf wilt zonder rekening te hoeven houden met wat je vrienden doen. Sommige mensen boeken een groepsreis alleen, anderen nemen een vriend of vriendin mee op reis en sluiten daarmee aan bij de grotere groep. 

Waarom groepsreizen?

Waarom niet....of je nu alleen reist of met een vriend of vriendin, een groepsreis kan een heerlijke manier van reizen zijn.

Je hoeft zelf niet zoveel te regelen, komt met leeftijdsgenoten in aanraking en kunt genieten van een georganiseerde reis. De excursies zijn voor je geregeld, je weet waar je financieel ongeveer aan toe bent en kunt gewoon genieten.

Groepsrondreizen Spannend? Zeker, maar ook superleuk! 

Een reis met een groep kan erg spannend zijn. Is de groep leuk, wat is precies het programma, hoe is mijn reisbegeleider, zitten er geen vervelende mensen in de groep? Al deze vragen krijgen we met enige regelmaat te horen. Toch blijkt in de praktijk dat een reis in groepsverband vaak juist heel erg meevalt.

Iedereen heeft immers zin in de vakantie, iedereen heeft dezelfde keus als jou gemaakt (namelijk dezelfe reis uitgezocht) en er is niemand die geld betaalt voor een vakantie om vervolgens er niet alles aan te doen om een topvakantie te beleven. 

Toch is het normaal om een beetje gespannen te zijn. Je weet immers niet wat je kunt verwachten. Bij Simi kun je weliswaar contact leggen met je reisgenoten, maar pas nadat je je boeking hebt gedaan. De echte beslissing moet je dus zelf nemen. Het enige wat we je kunnen vertellen is dat het altijd meevalt en mensen over het algemeen een onvergetelijke vakantie-ervaring opdoen. 

Trouwens, lang niet iedereen die een reis met een groep boekt reist alleen. Ook stelletjes die het leuk vinden omwat meer aanspraak dan alleen elkaar te hebben, vrienden, maar ook vriendengroepen schrijven zich in voor onze groepsvakanties. 

Veelgestelde vragen:

Wat is een groepsreis precies?

Bij een groepsreis vorm je samen met mensen die dezelfde reis boeken een groep. Vaak ken je op voorhand niemand of alleen degene waarmee je de reis boekt. Tijdens een groepsreis ben je dus contact met andere mensen aan het leggen, maar geniet je ook van een fantastische vakantie.

Hoe werkt een groepsreis?

Bij Simi is het eenvoudig: je kiest de reis of rondreis die je wilt. Bij een groepsreis vlieg je samen, reis je samen en verblijf je samen. Als je geboekt hebt hoef je alleen nog maar af te wachten tot je vluchtinformatie bekend wordt en je kennis kunt maken met je reisgenoten. That's it!

Verschil groepsreis en singlereis?

Sommige organisaties maken onderscheid in reizen voor singles en groepsreizen. Dat onderscheid is wat ons betreft geen noodzaak. Als je een rondreis of actieve reis boekt met Simi kom je altijd in een gemengde groep terecht. 55% is vrouw, 45% man gemiddeld. Ruim 60% van de mensen reist alleen, maar onthoud: niemand boekt een groepsreis als ze geen kennis willen maken met nieuwe mensen.

Alleen groepsrondreizen? 

Nee hoor, we bieden niet alleen groepsrondreizen aan. Hoewel alle reizen groepsreizen zijn hebben we verschillende reizen die vanaf 1 plek vertrekken. Dit zijn met name de actieve vakanties in Europa. Zo kun je naar Frankrijk, Slovenie of Kroatie en blijf je op 1 plek tijdens je hele vakantie. Veel van de overige reizen, met name buiten Europa zijn wel groepsrondreizen. De uitzondering hier zijn de Malediven waar je op hetzelfde eiland verblijft. 

Waar naartoe op reis?  

Een paar factoren bepalen welke reis het beste bij je past: 

 1. Budget - hoeveel wil je uitgeven aan je vakantie? 
 2. Afstand - wil je een verre reis maken of vind je het prima om dichterbij op reis te gaan?
 3. Wat voor type ben je? Ben je iemand die liever een flinke wandeltocht maakt of ben je iemand die wel op zoek is naar een feestje, of juist een combinatie daarvan?