Ga jij dit jaar mee met een van onze Canada groepsreizen? Wat leuk! Dan ben je ook vast al een beetje aan het voorbereiden en vraag je je wellicht af wat ongeveer de kosten zijn van een rondreis door Canada. Wat kost ongeveer een kop koffie in Canada? Hoeveel kost het om uit eten te gaan in Canada? Wat zijn de benzineprijzen in Canada? Op deze pagina geven we je antwoord op je vragen!
Bij onze single reizen Canada is al heel veel inbegrepen. Standaard is de vlucht, ruimbagage, de accommodaties en de autohuur al inbegrepen bij de reissom van onze groepsreizen naar Canada. Daarnaast heb je nog een aantal kosten ter plekke. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan eten en drinken, benzinekosten, eventuele optionele activiteiten en souvenirs.
Wat al inclusief is bij de reissom van de Canada groepsreizen en wat exclusief is kun je vinden bij het kopje inbegrepen op de desbetreffende reispagina.
Canada is per definitie geen goedkope reisbestemming. De kosten voor eten en drinken liggen wat hoger dan in Nederland. Echter verschilt dit enorm per zaak, want fastfood is vaak weer iets goedkoper. Ook kosten voor optionele activiteiten zijn vaak hoger. Alcohol is aanzienlijk prijziger. De benzineprijzen zijn daarentegen weer een stuk lager. De prijzen voor accommodaties zijn aanzienlijk hoger. Als we kijken naar de gemiddelde kosten van levensonderhoud, dan liggen de gemiddelde kosten in Canada 9% lager in vergelijking met Nederland. Hoeveel goedkoper of duurder alles is, hangt echter ook weer samen met de huidige wisselkoers op het moment van vertrek van de groepsreis Canada.
In Canada wordt betaald met de Canadese dollar. Biljetten heb je in de vorm van 5, 10, 20, 50 en 100 dollar en munten kun je er vinden in de vorm van 0,05, 0,10, 0,25, 1 en 2 dollar.
Houd er rekening mee dat betalen met de Nederlandse pinpas wellicht niet overal mogelijk is en het gebruikelijk is dit te doen met de creditcard. Als je je pinpas instelt op wereldwijd (te regelen via je bankapp), is geld opnemen bij de meeste plekken vaak geen probleem. Desondanks raden we aan een creditcard mee te nemen voor de zekerheid.
Houd er rekening mee dat je bij elke pinbeurt transactiekosten betaald. Het is niet raadzaam om gigantische bedragen op te nemen en op zak te hebben, maar pin dus ook niet telkens kleine bedragen zoals 20 dollar. Reken op enkele euro's aan transactiekosten per keer.
In Canada wordt fooi gehanteerd van ongeveer 10-15%. Door bij een fastfood restaurant te eten kun je hier natuurlijk op besparen, al is twee weken op fastfood leven natuurlijk ook niet fantastisch. Waar we in Nederland vaak fooi geven als we de service heel goed vonden, is het in Canada heel normaal om standaard een fooi te geven. Controleer altijd de bon, soms is het al bij de prijs inbegrepen en soms zit het er nog niet bij. Als je in groepsverband eet is het vaak al op de bon gezet. Deze kosten zul je dus mee moeten rekenen als je op groepsreis gaat naar Canada.
Onder het kopje inbegrepen op de reispagina kun je vinden welke maaltijden al zijn inbegrepen bij je reissom.
We raden je aan om iedere dag een bezoek aan een supermarkt te brengen voor het kopen van lunch, eventueel ontbijt, snacks en water. Zodoende hoef je je hier de rest van de dag niet meer druk om te maken en kun je lekker je planning volgen met je autogroep. Ook zijn er zeker niet altijd mogelijkheden om eten te scoren onderweg. Als je samen de lunch inkoopt met je autogroep, kun je uitgaan van gemiddelde kosten van 6 tot 8 euro per persoon voor ontbijt en lunch.
Tip: Koop grootverpakkingen per autogroep of de hele groep en maak een Wiebetaaltwat aan. Als je bijvoorbeeld kiest voor een heel brood en een pot pasta, ben je een ander bedrag kwijt dan als je zelf luxe broodjes haalt. Tenzij je dat liever hebt natuurlijk!
Nog een tip: Kijk niet alleen naar de bekende merken zoals Lay's en Nutella, vaak heb je hier ook huismerken.
Het avondeten kun je heel goedkoop houden maar ook heel duur maken. In de meeste grote steden kun je grote fastfoodketens vinden, onderweg waar we meer de natuur intrekken kom je vooral diners tegen. Bij diners kun je voor niet al te duur prima eten. Gaan jullie echt eten in een restaurant, dan liggen de prijzen natuurlijk wat hoger.
Reken op de gemiddelde kosten van 30 tot 50 dollar als je uit eten gaat in een restaurant en 10 tot 20 dollar als je uit eten gaat in een goedkoop restaurant of bij een fastfood zaak. Per zaak en maaltijd verschilt het uiteraard wat de uiteindelijke kosten zijn.
Net als in Amerika heb je bij diverse zaken, vooral fastfood restaurants, dat je je beker gratis mag hervullen met frisdrank of koffie.
Een kop koffie to go kun je scoren voor ongeveer 2 tot 5 euro. Een flesje cola onderweg kost circa 2 tot 3 dollar en een literfles water circa 1,80 dollar. Drink je een biertje in een bar? Dan ben je gemiddeld tussen de 6 en 8 euro kwijt.
Reken op ongeveer 40 tot 60 Canadese dollar per dag voor ontbijt, lunch en avondeten in totaal. Fastfood is natuurlijk goedkoper dan uit eten gaan bij een goed restaurant, waardoor het per dag kan verschillen wat je ongeveer uitgeeft.
Het scheelt natuurlijk dat je met vier personen een auto deelt, waardoor je ook de kosten door vier kunt delen. In Canada betaal je ongeveer 1,20 Canadese dollar per liter. Natuurlijk kunnen deze prijzen fluctueren. Een stuk minder dan in Nederland! Reken op ongeveer 5 tot 15 dollar wat je per dag kwijt bent aan benzine, per persoon. Dat is voor het aantal kilometers wat je maakt niet veel in vergelijking met Nederland.
Het is niet noodzakelijk om een mooie groepsreis te beleven, maar veel reizigers kiezen er nog wel voor om één of twee extra activiteiten bij te boeken ter plekke. Je kunt zelf ter plekke de aanbieders en bijbehorende kosten een beetje met elkaar vergelijken en afwegen of je het de moeite waard vindt natuurlijk. Houd er rekening mee dat optionele activiteiten altijd op basis van eigen risico zijn. Dit komt omdat Simi Reizen bij lokale aanbieders van de optionele activiteiten namelijk geen controles uit met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot bij de aanbieders van inbegrepen activiteiten.
Voor de groepsreizen naar Canada dien je een ETA aan te vragen, anders kom je het land simpelweg niet in. Dit is een online soort van visum en kost 7 Canadese dollar. Je kunt deze aanvraag online doen via de officiële website. Je visum aanvraag kun je doen zodra je de vertrekinformatie van ons hebt ontvangen in je Simi account. Je dient namelijk het adres door te geven van de eerste accommodatie waarin we verblijven.
Vergeet niet dat in Canada sales tax wordt berekend op je aankopen. Het is niet op de prijskaartjes zichtbaar, maar wordt aan de kassa doorberekend. De belasting is over het algemeen vaak 5% tot 9% van de koopsom van het product.
Tijdens de Canada Only groepsreis reizen we door de Canadese staten Brits-Colombia en Alberta.
Hieronder geven we een gemiddelde indicatie. Houd er rekening mee dat de daadwerkelijke kosten 100% afhangen van je eigen uitgavenpatroon en keuzes.
Als we de gemiddelde bedragen bij elkaar optellen kom je uit op een totaal aan eenmalige kosten van 107 dollar en 64 dollar voor de dagelijkse kosten. Stel, de reis duurt 14 dagen ter plekke, dan kom je uit op de gemiddelde kosten van 72 dollar per dag.
Vergeet naast bovenstaande punten ook niet een goede reisverzekering af te sluiten die voldoende dekking heeft. Indien je nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!
Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie over de groepsreizen van Simi Reizen. Deze pagina is puur bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven over de kosten ter plekke. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming. Hier kun je geen rechten aan ontlenen..