Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Canada single reizen

Ga jij dit jaar mee met een van onze Canada groepsreizen? Wat leuk! Dan ben je ook vast al een beetje aan het voorbereiden en vraag je je wellicht af wat ongeveer de kosten zijn van een rondreis door Canada. Wat kost ongeveer een kop koffie in Canada? Hoeveel kost het om uit eten te gaan in Canada? Wat zijn de benzineprijzen in Canada? Op deze pagina geven we je antwoord op je vragen!

Standaard is de vlucht, ruimbagage, de accommodaties en de autohuur al inbegrepen bij de reissom van onze groepsreizen naar Canada. Daarnaast heb je nog een aantal kosten ter plekke. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan eten en drinken, bezinekosten, eventuele optionele activiteiten en souvenirs.

Bij onze single reizen Canada is al heel veel inbegrepen, maar er zijn altijd standaard een aantal dingen waar je nog geld aan uitgeeft tijdens de reis. Denk hierbij aan eten en drinken, benzinekosten, eventuele optionele activiteiten en souvenirs. 

Wat al inclusief is bij de reissom van de Canada groepsreizen en wat exclusief is kun je vinden bij het kopje inbegrepen op de desbetreffende reispagina. 

Is Canada een duur land?

Canada is per definitie geen goedkope reisbestemming. Optionele activiteiten zijn niet heel goedkoop, de benzineprijzen zijn daarentegen wel een stuk lager. De prijzen in de supermartken zijn net iets hoger dan in Nederland.

Daarom is het handig om van tevoren al een beetje in te lezen in wat je ongeveer kunt verwachten aan extra kosten per dag. 

1 euro is ongeveer 1,49 Canadese dollar. Momenteel is dat dus heel gunstig voor Europeanen.

Kosten eten drinken Canada

Ontbijt en lunch

Ontbijt is bij ongeveer de helft van de accommodaties inbegrepen. We raden je aan om iedere dag een bezoek aan een supermarkt te brengen voor het kopen van lunch, eventueel ontbijt, snacks en water. Zodoende hoef je je hier de rest van de dag niet meer druk om te maken en kun je lekker je planning volgen met je autogroep.

Avondeten

Het avondeten kun je heel goedkoop houden maar ook heel duur maken. In de meeste grote steden kun je grote fastfoodketens vinden, onderweg waar we meer de natuur intrekken kom je vooral diners tegen. Bij diners kun je voor niet al te duur prima eten. Gaan jullie echt eten in een restaurant, dan liggen de prijzen natuurlijk wat hoger.

Koffie to go

Een kop koffie kun je scoren voor ongeveer 2-3 euro. Het verschilt natuurlijk of je koffie haalt bij een benzinestation of bij een koffiezaak.

Fooi

In Canada wordt fooi gehanteerd van ongeveer 10-15%. Door bij een fastfood restaurant te eten kun je hier natuurlijk op besparen, al is twee weken op fastfood leven natuurlijk ook niet fantastisch. Waar we in Nederland vaak fooi geven als we de service heel goed vonden, is het in Canada heel normaal om standaard een fooi te geven. Controleer altijd de bon, soms is het al bij de prijs inbegrepen en soms zit het er nog niet bij. Als je in groepsverband eet is het vaak al op de bon gezet.

Conclusie

Reken op ongeveer 30 tot 40 Canadese dollar (20-28 euro) per dag voor ontbijt, lunch en avondeten in totaal. Fastfood is natuurlijk goedkoper dan uit eten gaan bij een goed restaurant, waardoor het per dag kan verschillen wat je ongeveer uitgeeft. 

Brandstofkosten Canada

De brandstofkosten zijn tijdens de groepsreizen niet inclusief, omdat het verschilt in reisplannen hoeveel kilometers jullie onderweg zijn. Het scheelt natuurlijk dat je met vier personen een auto deelt, waardoor je ook de kosten door vier kunt delen.

In Canada betaal je ongeveer 1,30 tot 1,36 Canadese dollar per liter. Dat is ongeveer 0,90 tot 0,94 cent per liter. Natuurlijk kunnen deze prijzen fluctueren. In Amerika is dit ongeveer 50 cent per liter. Een stuk minder dan in Nederland! Reken op ongeveer 5 tot 12 dollar wat je per dag kwijt bent aan benzine. Dat is voor het aantal kilometers wat je maakt niet veel in vergelijking met Nederland.

Visa kosten Canada

Voor de groepsreizen naar Canada dien je een ETA aan te vragen, anders kom je het land simpelweg niet in. Dit is een online visum en kost 7 Canadese dollar. Je kunt deze aanvraag online doen via de officiële website. Indien je de Canada/USA reis maakt dien je ook een ESTA aan te vragen voor de Verenigde Staten (14 Amerikaanse dollar). Zie hiervoor ook de kosten ter plekke Amerika pagina. Je visum aanvraag kun je doen zodra je de vertrekinformatie van ons hebt ontvangen in je Simi account. Je dient namelijk het adres door te geven van de eerste accommodatie waarin we verblijven.

Entreekosten nationale parken

Indien je de Canada Only groepsreis boekt zijn de entreekosten voor Banff National Park niet inbegrepen. Dit kost 20 CAD per auto, en deel je dus met je medereizigers in de auto. Bij de Canada/USA groepsreis zijn de entreekosten voor de nationale parken inbegrepen.

Sales tax Canada

Vergeet niet dat in Canada sales tax wordt berekend op je aankopen. Deze is niet op de prijskaartjes zichtbaar maar wordt aan de kassa doorbekend. De belasting is over het algemeen vaak 5% tot 9% van de koopsom van het product.

Tijdens de Canada Only groepsreis reizen we door de Canadese staat Brits-Colombia en tijdens de groepsreis USA en Canada reizen we door de Canadese staat Alberta.

  • Alberta: 5%
  • Brits-Colombia:5%

Conclusie kosten Canada

Gemiddeld wordt door onze reizigers ongeveer 30 tot 40 dollar per dag extra uitgegeven aan eten, drinken, benzine en dergelijke. Indien je extra optionele activiteiten gaat ondernemen zullen de kosten natuurlijk iets hoger liggen.

Vergeet naast bovenstaande punten ook niet een goede reisverzekering af te sluiten die voldoende dekking heeft. Indien je nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Let op: De informatie op de besbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.