Single reizen Canada

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen & Single reizen West-Canada

Canada, het land van indrukwekkende natuur, adembenemende landschappen en avontuur! Onze groepsreizen Canada zijn ontwikkeld om je tijdens je rondreis een echt goede indruk te geven van dit gigantische land.

Bij deze groepsreis boekt vrijwel iedereen solo en hoewel onze reizen niet perse single reizen zijn, reis je dus altijd in een groep met overwegend reizigers die deze fantastische rondreis alleen geboekt hebben. Via je Simi account kun je vooraf kennis met elkaar maken! 

Over onze groepsreizen Canada:

 • Reizigers tussen de 18 en 32 jaar
 • Echte natuur-rondreis
 • Roadtrip met SUV's door Canada
 • Veel flexibiliteit en vrijheid
 • Dé manier om Canada te ontdekken
 • Reizen met gelijkgestemden

Singlereizen Canada

 • Canada ontdekken
 • Natuur, avontuur en sightseeing
 • Rondreis met SUV's
 • Iedereen tussen 18 en 32
 • Degelijke hotels
 • Alle reizen incl. retourvlucht

Groepsreizen West-Canada

Tijdens deze groepsreis West Canada ontdek je met je reisgenoten het indrukwekkende landschap dat Canada zo'n populaire reisbestemming maakt. Rondreizen in Canada hoort bij iedere natuurliefhebber voor te komen op het wensenlijstje. Met Simi boek je een groepsreis door Canada, uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Je zult merken dat deze rondreis Canada een sportief karakter heeft, maar je grote invloed hebt op je eigen rondreis.

In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties boek je bij Simi een groepsreis met SUV's in plaats van een bus. De groepen zijn relatief klein met maximaal 19 personen en 1 reisbegeleider, waardoor we alles uit onze rondreis kunnen halen.

Deze reis is geen echte singlereis, hoewel het overgrote deel van de mensen die rondreizen Canada boeken solo reizend zijn. Er is echter niemand die een groepsreis boekt als hij/zij geen zin heeft om met nieuwe mensen op pad te gaan en samen een fantastische rondreis Canada te beleven. 

Kosten single reizen Canada

Wat kost een rondreis Canada? Behalve de reissom, waarbij je verblijf, vervoer en hotelovernachtingen inbegrepen zijn, moet je rekening houden met een aantal andere kosten:

 • Kosten voor je visum (ETA): 7 Canadese dollar
 • Brandstofkosten. Je reist per 4 personen met een auto, dus alle brandstofkosten deel je door vier
 • Maaltijden. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. We bezoeken meestal een supermarkt in de ochtend voor de lunch en snacks onderweg. Voor het avondeten gaan we vaak wel uit eten, maar dat kan zowel goedkoop als iets duurder natuurlijk. 
 • Souvenirtjes enzo.
 • Eventuele activiteiten die je ter plekke onderneemt

Wandelen in Canada, anders?

Tijdens deze rondreizen Canada zul je ongetwijfeld in de gelegenheid zijn om mooie hikes te maken. We raden je altijd aan om een paar mooie wandelingen te plannen, met name in de Nationale Parken waar je terecht komt tijdens je rondreis. 

Sterker nog: je moet je afvragen of je wel een rondreis door Canada wilt maken als je niet iemand bent die heel veel van natuur houdt. Het is een land waar de natuur de overhand heeft en waar je fantastische wandeltochten kan maken. Je moet echter wel zelf een beetje vooruitdenken. Bedenk je goed wat je wilt zien en beleven. 

Rondreizen in Canada - waar moet je op letten

TIjdens deze groepsreis verplaatsen we met SUV's. De afstanden zijn zowel in Canada als in de VS groter dan wij gewend zijn. De drukte op de weg is echter ook heel anders. Zo rijden we altijd met een automaat en zijn wegen breder en rustiger dan in Nederland. Onderweg moet je goed opletten op overstekend wild, maar qua verkeersdrukte is het rijden in Canada over het algemeen erg prettig. 

Doordat Canada zo groot is ben je elke dag van je rondreis wel onderweg met de auto. Hoewel we in de planning wel proberen de afstanden enigszins beperkt te houden is dat niet altijd mogelijk. In de meeste gevallen puur omdat er weinig accommodatie beschikbaar is.

Banff, Jasper en Vancouver Island

De hoogtepunten van de Canada Only rondreis zijn ongetwijfeld Banff, Jasper en Vancouver Island. Ook Whistler zal hoog op jullie lijstje eindigen denken we. Banff is vooral bekend als het nationale park in de Rocky Mountains. Een stadje dat echt gemaakt is voor toeristen, maar wel heel idyllisch is. Banff is een dure stad als je het hebt over hotels en andere accommodatie. 

De afgelopen jaren is Canada drukker en drukker geworden. Gelukkig bezoeken de meeste toeristen uitsluitend de hoogtepunten. Wij adviseren je om met je auto ook eens van het gebaande pad te gaan en wandeltochten uit te zoeken die echt de moeite zijn. 

Hoe groot is de kans op beren tijdens je single rondreis Canada?

Iedereen die naar Canada reist, wil natuurlijk beren spotten. Zowel grizzly's als zwarte beren (die ook gewoon bruin zijn soms) kun je vinden tijdens je hele rondreis. Houd je ogen dus heel goed open. Tot nu toe ziet eigenlijk elke groep tijdens hun groepsreis wel beren, maar garanderen kunnen we dat nooit. 

Onze tips voor het spotten van beren tijdens je rondreis:

 • Let altijd goed op: beren lopen overal, ook in meer bewoonde gebieden! 
 • Vraag locals naar tips
 • Plan je reis rondom de salmon run, waarbij de beren in groten getale af komen op de zalm. 
 • De vroege ochtend en de avondschemering zijn de beste tijden om wildlife te spotten.

Beren Canada

Maar!!! Let goed op: beren zijn wilde dieren, die niet altijd zitten te wachten op mensen. Het is verboden beren te benaderen, voeden is helemaal uit den boze en terecht! Je reisbegeleider zal je instructies geven met betrekking tot beren. Hoewel we snappen hoe groot de verleiding is, vragen we je om alle wildlife te respecteren. 

Tijdens wandeltochten raden we je aan per groepje bearspray aan te schaffen. Hoewel het risico minimaal is, kan het tijdens wandelingen gebeuren dat je een beer tegen komt. Dat gaat altijd goed, maar als de beer schrikt of jongen heeft kan dit anders zijn. Over het algemeen geldt dat je moet proberen in te schatten hoe de beer reageert op je aanwezigheid. Het algemene advies is om voorzichtig weg te lopen. Maak geen plotselinge bewegingen, tenzij de beer echt op je af komt. 

Het handigst is om in groepjes van minimaal 4 personen te gaan wandelen. Dit voorkomt een hoop gedoe. Beren vallen geen groepen mensen aan (althans, dat is niet gangbaar...)

Moet ik me echt druk maken over beren dan? 

Nee hoor, beren zijn over het algemeen geen grote menseneters. Wel zijn beren groot, sterk en indrukwekkend. Een beer kan een snelheid van 35 kilometer per uur behalen, in bomen klimmen etc. Wees respectvol voor de natuur en je omgeving. In je vertrekinformatie vind je nog wat beer-adviezen. Ook je reisbegeleider neemt dit nog even met je door. 

Het is overigens absoluut aan te raden een wildlife excursie te boeken tijdens je verblijf. Let dan wel op of je echt op zoek gaat of naar een platform gaat in het bos. Een "echte" wildlife safari betekent dat de kans bestaat dat je geen beren ziet. Bij veel andere plekken waar mensen "altijd" beren zien, is dat meestal omdat de beren worden bijgevoerd en dus elke dag terug komen.

Houd wildlife wild! 

Regelen voor vertrek: je ETA 

Een eTA is een elektronisch toestemmingsformulier waarmee je naar Canada kunt reizen. Hoewel het niet een visum is, is het wel een tijdelijke toestemming om het land binnen te mogen. Groot voordeel: je vraagt hem online aan. 

In je vertrekinformatie geven we aan wanneer en hoe je je eTA moet aanvragen. We raden je aan dus even deze informatie af te wachten. 

Meer weten over je ETA? 

Wat voor type reiziger boekt deze groepsreizen?

Onze groepsreis Canada wordt geboekt door avontuurlijke natuurliefhebbers. Verreweg het grootste deel van de reizigers die deze single reis boeken, reizen solo. Onze reizen zijn geen echte single reizen (het doel is niet om een relatie te vinden of te daten en je mag gerust mee als je niet alleen reist), maar groepsreizen waar toevallig het grootste deel van de reizigers solo boekt.

Wil je meer weten over onze groepsreizen in het algemeen?