Single reizen Canada

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Ontdek West-Canada

Canada, het land van indrukwekkende natuur, adembenemende landschappen en avontuur! Onze groepsreizen Canada zijn ontwikkeld om je tijdens je rondreis een echt goede indruk te geven van dit gigantische land. We focussen ons op West-Canada, omdat het de regio is die ontzettend veel afwisselende landschappen biedt. Daarnaast is West Canada goed ontwikkeld en zijn de afstanden minder groot dan in andere delen van Canada. 

Deze singlereizen Canada zijn ideaal voor natuurliefhebbers die tijdens een roadtrip met gelijkgestemden dit land willen ontdekken. Er is ruim de tijd om mooie hikes te maken, maar ook om te genieten van de indrukwekkende landschappen van Vancouver Island en de Rocky Mountains. 

We bieden momenteel twee singlereizen aan die Canada bezoeken. De ene reis is Canada Only en brengt je naar Vancouver Island, de Rocky Mountains en bergstadjes als Whistler. De andere rondreis brengt je niet alleen naar Canada, maar bezoekt ook de Verenigde Staten met als indrukwekkend hoogtepunt Yellowstone National Park. 

Over onze groepsreizen Canada:

 • Reizigers tussen de 18 en 32 jaar
 • Echte natuur-rondreis
 • Roadtrip met SUV's door Canada
 • Veel flexibiliteit en vrijheid
 • Dé manier om Canada te ontdekken
 • Reizen met gelijkgestemden

Singlereizen Canada

Jongerenvakantie Canada

16 dagen

Actieve 16-daagse rondreis door West-Canada incl. walvissafari en meer. Actieve rondreis en roadtrip in 1.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Alleen ontbijt
voor 3019.00
BEKIJK REIS

Singlevakantie Canada

16 dagen

Single rondreis Canada. Bijna 90% boekt alleen. Sluit je aan bij een groepsreis door het prachtige Westen van Canada voor een avontuurlijke rondreis met mensen tussen de 18 en 32 jaar.

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Alleen ontbijt
voor 3019.00
BEKIJK REIS
 • Canada ontdekken
 • Natuur, avontuur en sightseeing
 • Rondreis met SUV's
 • Iedereen tussen 18 en 32
 • Degelijke hotels
 • Alle reizen incl. retourvlucht

Groepsreizen West-Canada

Tijdens deze groepsreis West Canada ontdek je met je reisgenoten het indrukwekkende landschap dat Canada zo'n populaire reisbestemming maakt. Rondreizen in Canada hoort bij iedere natuurliefhebber voor te komen op het wensenlijstje. Met Simi boek je een groepsreis door Canada, uitsluitend met mensen tussen de 18 en 32 jaar. Je zult merken dat deze rondreis Canada een sportief karakter heeft, maar je grote invloed hebt op je eigen rondreis.

In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties boek je bij Simi een groepsreis met SUV's in plaats van een bus. De groepen zijn relatief klein met maximaal 19 personen en 1 reisbegeleider, waardoor we alles uit onze rondreis kunnen halen.

Deze reis is geen echte singlereis, hoewel het overgrote deel van de mensen die rondreizen Canada boeken solo reizend zijn. Er is echter niemand die een groepsreis boekt als hij/zij geen zin heeft om met nieuwe mensen op pad te gaan en samen een fantastische rondreis Canada te beleven. 

Groepsreizen VS en Canada

Bij deze rondreis bezoek je samen met je reisgenoten niet alleen Banff en Jasper National Park in Canada, maar reis je vervolgens met je groep de grens met de VS over. We brengen je naar het fantastische Glacier National Park, rijden over fantastische uitgestorven wegen en brengen een bezoek aan het once-in-a-lifetime Yellowstone National Park, dat gegarandeerd indruk zal maken. 

We vervolgen onze route vervolgens via het Craters of the Moon National Monument en rijden via het ontzettend mooie Idaho weer terug richting Canada, vanwaar we weer terugvliegen.

Kosten rondreizen Canada

Wat kost een rondreis Canada? Behalve de reissom, waarbij je verblijf, vervoer en hotelovernachtingen inbegrepen zijn, moet je rekening houden met een aantal andere kosten:

 • Kosten voor je visum (ETA): 7 Canadese dollar
 • Brandstofkosten. Je reist per 4 personen met een auto, dus alle brandstofkosten deel je door vier
 • Maaltijden. Dit kun je zo gek maken als je zelf wilt. We bezoeken meestal een supermarkt in de ochtend voor de lunch en snacks onderweg. Voor het avondeten gaan we vaak wel uit eten, maar dat kan zowel goedkoop als iets duurder natuurlijk. Ontbijt is bij ongeveer de helft van de hotels inbegrepen. 
 • Souvenirtjes enzo.
 • Eventuele activiteiten die je ter plekke onderneemt

Gemiddeld moet je rekenen op ongeveer 30 tot 40 euro per dag. Als je daarnaast ook activiteiten onderneemt wordt dat natuurlijk snel meer. Houd er rekening mee dat Canada geen goedkope reisbestemming is als het over activiteiten en dergelijke gaat. 

Wandelen in Canada, anders?

Tijdens deze rondreizen Canada zul je ongetwijfeld in de gelegenheid zijn om mooie hikes te maken. We raden je altijd aan om een paar mooie wandelingen te plannen, met name in de Nationale Parken waar je terecht komt tijdens je rondreis. 

Sterker nog: je moet je afvragen of je wel een rondreis door Canada wilt maken als je niet iemand bent die heel veel van natuur houdt. Het is een land waar de natuur de overhand heeft en waar je fantastische wandeltochten kan maken. Je moet echter wel zelf een beetje vooruitdenken. Bedenk je goed wat je wilt zien en beleven. 

Banff, Jasper en Vancouver Island

De hoogtepunten van de Canada Only rondreis zijn ongetwijfeld Banff, Jasper en Vancouver Island. Ook Whistler zal hoog op jullie lijstje eindigen denken we. Banff is vooral bekend als het nationale park in de Rocky Mountains. Een stadje dat echt gemaakt is voor toeristen, maar wel heel idyllisch is. Banff is een dure stad als je het hebt over hotels en andere accommodatie. 

De afgelopen jaren is Canada drukker en drukker geworden. Gelukkig bezoeken de meeste toeristen uitsluitend de hoogtepunten. Wij adviseren je om met je auto ook eens van het gebaande pad te gaan en wandeltochten uit te zoeken die echt de moeite zijn. 

Hoe groot is de kans op beren tijdens je rondreis Canada?

Iedereen die naar Canada reist, wil natuurlijk beren spotten. Zowel grizzly's als zwarte beren (die ook gewoon bruin zijn soms) kun je vinden tijdens je hele rondreis. Houd je ogen dus heel goed open. Tot nu toe ziet eigenlijk elke groep tijdens hun groepsreis wel beren, maar garanderen kunnen we dat nooit. 

Onze tips voor het spotten van beren tijdens je rondreis:

 • Let altijd goed op: beren lopen overal, ook in meer bewoonde gebieden! 
 • Vraag locals naar tips
 • Plan je reis rondom de salmon run, waarbij de beren in groten getale af komen op de zalm. 
 • De vroege ochtend en de avondschemering zijn de beste tijden om wildlife te spotten.

Beren Canada

Maar!!! Let goed op: beren zijn wilde dieren, die niet altijd zitten te wachten op mensen. Het is verboden beren te benaderen, voeden is helemaal uit den boze en terecht! Je reisbegeleider zal je instructies geven met betrekking tot beren. Hoewel we snappen hoe groot de verleiding is, vragen we je om alle wildlife te respecteren. 

Tijdens wandeltochten raden we je aan per groepje bearspray aan te schaffen. Hoewel het risico minimaal is, kan het tijdens wandelingen gebeuren dat je een beer tegen komt. Dat gaat altijd goed, maar als de beer schrikt of jongen heeft kan dit anders zijn. Over het algemeen geldt dat je moet proberen in te schatten hoe de beer reageert op je aanwezigheid. Het algemene advies is om voorzichtig weg te lopen. Maak geen plotselinge bewegingen, tenzij de beer echt op je af komt. 

Het handigst is om in groepjes van minimaal 4 personen te gaan wandelen. Dit voorkomt een hoop gedoe. Beren vallen geen groepen mensen aan (althans, dat is niet gangbaar...)

Moet ik me echt druk maken over beren dan? 

Nee hoor, beren zijn over het algemeen geen grote menseneters. Wel zijn beren groot, sterk en indrukwekkend. Een beer kan een snelheid van 35 kilometer per uur behalen, in bomen klimmen etc. Wees respectvol voor de natuur en je omgeving. In je vertrekinformatie vind je nog wat beer-adviezen. Ook je reisbegeleider neemt dit nog even met je door. 

Het is overigens absoluut aan te raden een wildlife excursie te boeken tijdens je verblijf. Let dan wel op of je echt op zoek gaat of naar een platform gaat in het bos. Een "echte" wildlife safari betekent dat de kans bestaat dat je geen beren ziet. Bij veel andere plekken waar mensen "altijd" beren zien, is dat meestal omdat de beren worden bijgevoerd en dus elke dag terug komen.

Houd wildlife wild!