Let op: Per 8 november openen de VS hun grenzen en zijn we weer welkom. Je mag enkel de VS inreizen als je volledig gevaccineerd bent. Daarnaast zal je voor vertrek een corona test moeten doen. Boek dus enkel deze groepsreis als je aan deze toegangseisen kunt voldoen.

Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Rondreis USA Nationale Parken
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Rondreis USA Nationale Parken

 • 18-39 jaar
 • 16 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Combineer twee wereldsteden met 7 natuurparken tijdens een fantastische rondreis door de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten. Tijdens deze groepsreis voor reizigers tussen de 18 en 39 reis je ultiem flexibel langs een aantal absolute hoogtepunten van de VS. 

We beginnen en eindigen deze rondreis in Las Vegas, de stad middenin de woestijn waar 24 uur per dag iets te beleven is. We trekken vervolgens naar Zion National Park, door Bryce Canyon en de Grand Canyon naar Arches en Canyonlands National Park. We bekijken de beroemde horseshoe bend en gaan zowel de North Rim als de South Rim van de Grand canyon bewonderen. 

Na een reis via Joshua tree National Park belanden we uiteindelijk in Los Angeles, waarna we via Death Valley terugreizen naar Las Vegas om de laatste avond door te brengen. 

Bij Simi reizen we in auto's met een groep van maximaal 19 reizigers en 1 reisbegeleider. Een avontuurlijke rondreis dus, met de nodige flexibiliteit om het programma enigszins aan te passen aan je eigen wensen. 

Van het levendige, bruisende Vegas en Los Angeles tot plekken waar je in geen honderd kilometer zelfs maar een tankstation tegenkomt. Deze reis bevat vrijwel alle beroemde Nationale Parken van het midwesten en is een fantastische kans om unieke natuur en fantastische steden te combineren met het echte oude wilde westen. Gedurende deze rondreis komen we verschillende filmlocaties van beroemde westerns tegen! 

Een reis langs uitersten: van de immense Grand Canyon tot de unieke kleuren in Zion National Park en van hitte en woestijn naar bruisende steden als Los Angeles en Las Vegas. Een reis met enorm veel afwisseling. We reizen deze rondreis in huurauto's. Elke auto krijgt de beschikking over twee chauffeurs. Het eigen risico wordt door Simi afgekocht. 

Hieronder vind je het dagprogramma zoals we dat gepland hebben. Zoals bij elke rondreis en groepsreis moet je altijd rekening houden met onverwachte wijzigingen en veranderingen. Hoewel we dit tot een minimum zullen beperken is een flexibele opstelling zeker handig. 

Lees voor je boekt het kopje belangrijk ook grondig door. 


In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 2 206,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Las Vegas

We vliegen met een overstap naar Las Vegas. Door het tijdsverschil komen we in de late middag of vroege avond aan. Na een lange vlucht moeten we nog even doorzetten om de huurauto's af te halen, maar eenmaal aangekomen in het hotel kan de vakantie echt beginnen. Voor mensen die na de reis nog niet heel erg moe zijn is er nog de mogelijkheid Las Vegas een beetje te verkennen. We verblijven in een hotel in downtown Vegas, nabij Fremont street. Op de laatste avond in Las Vegas verblijven we in een hotel op de Las Vegas Strip. 

Fremont street is het "oude" Las Vegas en heeft een hele andere sfeer en uitstraling dan de luxueuze hotels aan the strip. Toch is dit gebied zeker de moeite waard, met elke avond gratis live-concerten, een mega videoscherm dat over de hele straat geplaatst is en attracties als de Slotzilla zipline waarmee je over de hoofden van alle mensen van de ene naar de andere kant op Fremont street kunt. 

De samenstelling van zowel hotelkamers als de auto's wisselt elke dag door. Per kamer slaap je met vier personen: 2 heren en 2 vrouwen ofwel 4 heren ofwel 4 vrouwen. 

**Let op: in de VS, maar zeker in het casino is de minimumleeftijd 21, dit geldt ook als je bijvoorbeeld een drankje wilt drinken.

Dag 2 - Las Vegas - Zion National Park - Kanab

We reizen vandaag al op tijd richting Zion National Park. Zion is met zijn prachtige en indrukwekkende natuur een geweldige start van de reis. De Zion narrows, Emerald Pools en vele andere bijzondere plekken kom je tijdens deze dag tegen. Als we goed op tijd vertrekken vanuit Las Vegas is er zelfs tijd om het park een stukje te voet te verkennen.

Aangekomen in Zion National Park kun je de auto parkeren en overstappen op de shuttlebussen (gratis) die je van punt naar punt brengen. Zion is enorm populair en zeker in de zomermaanden erg druk, maar vaak hoef je maar een klein stukje te lopen om de meeste mensen achter je te laten. 

Vandaag maak je direct kennis met het idee van de roadtrip die je gaat maken. Een fantastische route die je eerst door de woestijn, over een bergpas en vervolgens door Zion National Park brengt naar het gezellige stadje Kanab.

We overnachten in Kanab, een gezellig klein en echt Amerikaans stadje. In totaal zullen we hier drie nachten verblijven. Vanuit Kanab liggen verschillende nationale parken op ongeveer anderhalf uur rijden, voor Amerikaanse begrippen dichtbij. 

Let op: binnen de nationale parken zal de reisleider jullie niet begeleiden. Je dagplanning in nationale parken regel je dus samen met de mensen met wie je in de auto zit. Informeer dus voor vertrek naar het nationaal park naar tips, mooie wandelingen en gebruik het reizigersdraaiboek dat je van ons uitgedeeld krijgt. 

Dag 3 - Kanab - North Rim Grand Canyon - Kanab

Vandaag brengen we een bezoek aan de noordzijde van de immense Grand Canyon. We rijden ongeveer anderhalf uur naar de canyon toe en hebben onderweg tijd om te genieten van de bijzondere uitzichten. Hoewel deze rondreis vrijwel alleen in woestijngebied plaatsvindt, zal het je verbazen hoe afwisselend de woestijn kan zijn. 

We raden je zeker aan ook een bezoekje te brengen aan het visitor center in Kanab, op loopafstand van ons motel, om wat unieke tips te krijgen voor dingen die minder bekend zijn bij toeristen. 

Rondom Kanab kun je verschillende mooie wandeltochten maken. Ook is het hier mogelijk om te schieten met een lokale gids. Indien je je in wilt schrijven om "the wave" te bezoeken, dan kan dit in de ochtend bij het Bureau of Land Management middels een loterij. 

Dag 4 - Kanab - Coral Pink Sand Dunes

Deze dag kun je voor een deel zelf invullen. Maak bijvoorbeeld een wandeltocht in de omgeving van Kanab, ga schieten met een local op de nabijgelegen gun range of breng een tweede bezoek aan Zion National Park of de Grand Canyon. 

Een bezoek aan Antelope Canyon, gelegen op ongeveer anderhalf uur rijden van Kanab kun je via je account bijboeken. Alleen bij voldoende interesse (min. 4 personen) kan deze excursie doorgaan in verband met het rijden. Een aanrader is het echter wel! 

Zo tegen het einde van de middag laten we onze spullen achter in het hotel en nemen alleen de benodigdheden mee voor 1 van de hoogtepunten van deze rondreis.

We verzamelen bij de Coral Pink Sand Dunes, waar we onze gids ontmoeten en gaan sandboarden. In de tussentijd maken onze gidsen het kampement klaar waar we deze avond op een uniek plekje zullen overnachten. De tenten worden opgezet en een kampvuurtje opgestookt. Na een cowboy cookout beleven we deze intense avond onder de hopelijk met sterren bedekte hemel. Een unieke manier om in de natuur te verblijven en hoewel we op ons plekje wel toiletten etc. hebben, waan je je volledig weg van alles. 

Dag 5 - Kanab - Hanksville

Bryce Canyon wordt door veel mensen omschreven als misschien wel het mooiste nationale park in de VS. Indrukwekkende rotspartijen en kleuren, geweldige uitzichten en heel veel wandelmogelijkheden zorgen voor een uniek natuurlandschap.

We raden je aan om Bryce Canyon van achteren naar voren te verkennen en vroeg in de ochtend al te vertrekken. Zo heb je ruim de tijd om de canyon te verkennen en vermijd je enorme drukte. Houd er rekening mee dat, zoals bij alle nationale parken, het erg druk kan zijn. 

Met name de zogeheten Hoodoos zijn kenmerkend voor Bryce Canyon. Deze bizarre rotsformaties zie je door de hele canyon heen. We raden je zeker aan om veel te stoppen en overal waar je kunt ook even te wandelen. Ook in Bryce Canyon kun je met een shuttlebus door het park, wat zeker handig is en daarnaast nog eens milieuvriendelijker ook. 

Vanuit Bryce Canyon rijden we door naar Hanksville, waar we uitsluitend een hapje eten en overnachten, veel meer is er niet te doen. Om de dagafstanden echter beperkt te houden en je de tijd te geven in Bryce canyon maken we een tussenstop in Hanksville. 

Dag 6 - Hanksville - Moab

We reizen vandaag langs een afwisselend landschap, maar grotendeels over de snelweg, naar Moab. Bij aankomst in Moab bezoeken we Arches National Park, waar je nog een kleine wandeling kunt maken naar de beroemde arches die in het park ontstaan zijn. 

Met name tegen zonsondergang zijn er veel populaire hikes die je kunt doen. Zorg er wel voor dat je altijd voldoende water en iets te eten bij je hebt, het kan erg warm zijn. 

Moab is een gezellig stadje waar genoeg te doen is voor een aantal dagen en van waaruit je zowel Capitol Reef National Park, Acrhes National Park en Canyonlands National park kunt bezoeken. Bij ons staan in ieder geval Canyonlands en Arches op het programma. 

Moab staat daarnaast bekend als adventure city. Je kunt er enorm veel activiteiten ondernemen. Het is wel raadzaam dat een paar dagen vantevoren te boeken, want het is vaak snel vol. 

Dag 7 - Moab - Canyonlands - Moab

We blijven nog een nacht in het zeer levendige Moab. Moab is THE place voor verschillende outdoor-activiteiten. Van paardrijden tot raften, van rotsklimmen tot avontuurlijke tochten in de Nationale Parken, het huren van ATV's of mountainbikes etc.

Je kunt er voor kiezen om vandaag een extra activiteit te doen, maar breng in ieder geval een bezoek aan Canyonlands National Park en bezoeken een aantal van de mooie plekjes die er te vinden zijn. Canyonlands is weliswaar minder bekend bij veel Nederlanders, maar daarom niet minder de moeite waard. 

Behalve Canyonlands kun je natuurlijk ook nog eens naar Arches National Park gaan. Daarnaast zijn er rondom Moab verschillende vindplaatsen van dinosaurussen te bezoeken. Op sommige plekken kun je de versteende botten zelfs nog in de rotswand zien zitten. 

Een dagje relaxen kan natuurlijk ook, maar we raden je zeker aan de omgeving te verkennen. Een leuke uitstap kan ook het Dead Horse Point State Park zijn, met name voor de zonsondergang. 

Dag 8 - Moab - Monument Valley - Page

We reizen naar Page, een stadje vlakbij Lake Powell, waar we onder andere de wandeling naar de Horseshoe Bend maken. De machtige Colorado river loopt hier in de vorm van een hoefijzer door een canyon, wat zorgt voor een populaire plek voor toeristen uit alle landen om te bezoeken en een foto die je ongetwijfeld op reclamemateriaal voor de VS hebt zien staan. 

Behalve de Horsehoe bend op onze eindbestemming, bezoeken we vandaag ook het geweldige Monument Valley, het decor van vele westerns en nog altijd een geweldige serie rotsformaties waar je een hoop klassieke USA-foto's kunt maken. Monument Valley is een must-see tijdens een rondreis langs de Nationale Parken. Je ziet het al ver vantevoren liggen. De entreekosten zijn inbegrepen bij je reissom. 

Page is een druk en toeristisch stadje, met genoeg plekken om ons een avond te vermaken. 

Dag 9 - Page - Grand Canyon Village

Vanuit Page rijden we naar het Grand Canyon Village bij de South Rim van de Grand Canyon. Je zult merken dat hier veel meer bezoekers zijn, maar er zijn ook meer mogelijkheden om de Grand Canyon te bezoeken. 

Bij het visitor center kun je de auto parkeren en de shuttlebussen nemen die je door het Nationaal Park leiden. Ideaal om in korte tijd veel indrukken te krijgen van de Grand Canyon. 

Er zijn in de Grand Canyon niet veel makkelijke wandelingen te maken, maar meer dan genoeg top fotoplekken. Met miljoenen bezoekers per jaar is de South Rim van de Grand Canyon 1 van de meestbezochte Nationale Parken in de VS. 

We verblijven in een stadje net buiten het Nationale Park. 

Dag 10 - Grand Canyon - 29 Palms

We reizen vandaag vanaf de Grand Canyon naar het plaatsje twentynine Palms, dat vlakbij de ingang van Joshua Tree National Park ligt. Vandaag rijden we de langste dagafstand van deze rondreis, om op die manier meer tijd over te houden om Los Angeles te bezoeken. 

We reizen grotendeels door de woestijn en zorgen dat we op tijd bij ons hotel zijn. In de avond gaan we met de groep bowlen (inbegrepen) in het plaatselijke bowlingcentrum. 

In de ochtend is er voor vertrek nog tijd om eventueel een helicoptervlucht boven de Grand Canyon te maken. Deze kun je na boeking en overleg met je medereizigers rechtstreeks via je Simi account boeken, maar uiteraard kun je ook zelf kijken naar een geschikte vlucht. We verzoeken je wel de vlucht niet later dan 12:00 te laten vertrekken, in verband met de te rijden afstand die dag.

Dag 11 - 29 Palms - Los Angeles

Vandaag reizen we door naar Los Angeles. Wie wil kan vandaag Joshua Tree National Park bezoeken, maar als je veel wilt zien van Los Angeles kunnen we ook besluiten direct door te reizen. Doordat we met auto's reizen zijn we redelijk flexibel en in goed overleg bepalen we wat we vandaag gaan doen. 

Joshua Tree National Park is een stuk minder drukbezocht en bestaat uit twee verschillende woestijn-landschappen. De Colorado desert en de Mojave desert. Als je op zoek bent naar een echte woestijn zoals je je dit voorstelt, met cactussen en echte woestijnbeplanting is Joshua Tree zeker een aanrader.

Natuurlijk kun je ook direct naar Los Angeles doorrijden en daar bijvoorbeeld Venice Beach bezoeken of Santa Monica. 

Dag 12 - Los Angeles

LA, Hollywood, Beverley Hills, Santa Monica Boulevard, Venice Beach: we kennen Los Angeles natuurlijk van alle films en series. Vandaag bezoeken we hoogtepunten van LA. Als je disneyland of universal studio's of 1 van de vele andere pretparken wilt bezoeken kan dat ook (niet inbegrepen). Je reisbegeleider bezoekt vandaag onder andere Hollywood en Venice Beach en wandelt graag met jullie naar het wereldberoemde Hollywood-sign.

Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op Rodeo Drive waar alle beroemdheden shoppen, in Downtown LA waar de wolkenkrabbers staan of er een stranddagje van maken aan de levendige stranden van Los Angeles.

Dag 13 - Las Vegas via Death Valley

Vandaag reizen we naar Vegas, maar bezoeken onderweg Death Valley. Met temperaturen die op kunnen lopen tot tegen de 50 graden is deze woestijn een echte must see. De gemiddelde temperatuur in juli is 47 graden overdag. Je kunt je dus voorstellen waarom het Death Valley genoemd wordt.

Houd er rekening mee dat via Death Valley wel een stuk omrijden is en je een lange dag hebt. Rechtstreeks naar Las Vegas scheelt je ongeveer de helft van de tijd, dus het is even de vraag wat je liever doet. Dit bepaal je in onderling overleg.

Aan het einde van de middag komen we aan in Las Vegas waar we inchecken in het hotel op de Las Vegas Strip. Behalve casino's is Las Vegas ook de entertainment hoofdstad van de VS met dagelijks honderden shows, een tiental cirque du soleil shows, magicians, beroemdheden die regelmatig of zelfs dagelijks optreden en natuurlijk de bekende DJ's die de vele nachtclubs hun naam bezorgen. Ben je van plan een nachtclub te bezoeken, houd je dan aan de dresscode, anders kom je er niet in. 

Als je niet zo'n uitgaanstype bent: bezoek een mooie show, ga lekker eten in het rainforest cafe, verwonder je over de vele verschillende mensen en ontdek de vele hotels die meer weg hebben van kleine steden. 

Vandaag heb je de kans een helikoptervlucht over de strip te boeken (avondvlucht, 12 min).

Dag 14 - Las Vegas

Vegas! De stad die bij sommige mensen enorm populair is en bij andere mensen het tegenovergestelde bereikt. Een stad vol drukte, chaos en waar 24 uur per dag iets te beleven valt. Je hebt vandaag de hele dag de tijd om je onder te dompelen in alles wat er te doen is in Las Vegas.

Ben je de stad even zat? Dan raden we je aan de nabijgelegen Valley of Fire te bezoeken met een aantal reisgenoten of een rondje te maken door Red Rock Canyon, beiden vlakbij de stad. Ook een bezoek aan de Hooverdam is zeker de moeite waard.

In de avond raden we je zeker aan om 1 van de vele shows van Cirque du Soleil bijvoorbeeld te bezoeken. Ook is dit een ideale avond voor wie de zipline boven Fremont street nog zou willen doen. 

Dag 15 - Las Vegas

Vandaag reizen we terug naar Nederland. Afhankelijk van de vluchttijd heb je nog tijd om de laatste souvenirs te shoppen, 1 van de grote winkelcentra te bezoeken, een kijkje te nemen in de bijzondere casino's of nog een activiteit te ondernemen. 

Als je geboekt hebt, kun je in je Simi account onder andere een helicoptervlucht bijboeken, racen in een ferrari of lamborghini, schieten of andere activiteiten. Een aanrader is ook om eens op groupon te kijken waar je vele aanbiedingen kunt vinden specifiek voor Las Vegas, vaak tegen aantrekkelijke tarieven. 

Dag 16 - Las Vegas - Amsterdam

We landen vandaag op Schiphol en kijken ongetwijfeld terug op een fantastische ervaring met heel veel natuur, maar ook de levendigheid van grote steden en natuurlijk de 24-uurs gekte in Las Vegas.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Las Vegas met maximaal 1 tussenstop
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken: Zion National Park, Bryce Canyon, Grand Canyon North Rim, Grand Canyon South Rim, Joshua Tree National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park. 
 • Entree voor Monument Valley
 • Volledige autoverzekering 
 • Afkoop eigen risico huurauto
 • Alle overnachtingen gedurende de reis in hotels, motels en inns
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Cowboy cookout en overnachting in Coral Pink Sand Dunes state park
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de motels waar we verblijven
 • Op deze overeenkomst is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Let op: de nationale parken die we tijdens deze rondreis bezoeken zijn normaalgesproken volledig geopend tijdens ons bezoek. Mocht er echter een reden zijn waardoor een nationaal park niet open kan zijn, bijvoorbeeld door bosbranden in de regio, dan doen we ons best om binnen de mogelijkheden een passend alternatief te vinden. 

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer 30$ tot 40$ per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. Uit eten gaan is aanzienlijk goedkoper in de USA. Voor ontbijt en lunch kunnen we de kosten eenvoudig omlaag brengen door even een supermarkt te bezoeken.   
 • Reisverzekering. Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Dit hoeft niet via Simi Reizen. Op verzoek kan een verzekeringsbewijs worden gevraagd door je reisbegeleider. 
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer 5 tot 8$ per dag. 
 • Resort fee (Las Vegas strip, 10/15 euro per persoon per nacht)
 • Optionele activiteiten
 • Visa kosten: 14 USD (onder voorbehoud van wijzigingen). 
 • Parkeerkosten (alleen in Las Vegas en Los Angeles soms van toepassing)

Bij te boeken via je Simi account:

 • Helicoptervlucht Grand Canyon (ongeveer EUR 310)
 • Skydive Grand Canyon of Skydive Moab
 • Je eigen race-auto rijden in Vegas
 • Helicoptervlucht Las Vegas (ongeveer EUR 85)
 • Verschillende outdoor activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Rijroute rondreis

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Je reisbegeleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. Simi is altijd bereikbaar op het noodnummer om je te helpen indien er iets is. Je reisbegeleider is normaalgesproken al in de VS en wacht jullie daar op. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisbegeleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisbegeleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat.

Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de supertoeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

Woestijn

Tijdens deze rondreis breng je veel tijd door in de woestijn. Dat betekent dat temperaturen op kunnen lopen tot boven de 40 graden. We proberen het heetste moment van de dag zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is niet altijd mogelijk als we tegelijk ook alles willen zien. Voldoende water, regelmatig insmeren, het dragen van een pet en het niet al te veel inspannen op de heetste momenten zorgen ervoor dat je kunt genieten van de woestijn. 

Afstanden

Afstanden in de VS zijn altijd groot. Soms is er tijdens onze rondreis 150 kilometer geen tankstation te vinden, laat staan een stadje of dorp. Dat betekent dat we altijd tijdig tanken, zorgen dat je altijd water bij je hebt en iets te snacken. 

Reizen met auto's

Tijdens deze rondreis reizen we in SUV's. Deze zijn groot genoeg om bagage en personen mee te nemen, maar houd er rekening mee dat het praktisch is om geen gigantische koffers mee te slepen. 

Per auto zijn er minimaal 2 chauffeurs. Bij het boeken vragen we je of je wilt rijden. In het onwaarschijnlijke geval dat er niet voldoende mensen willen rijden kan dat gevolgen hebben voor de doorgang van de reis, we hebben immers op een groep van 20 personen altijd 7 personen nodig die willen rijden (de reisbegeleider is nummer 8).

Hoe delen jullie dit in?

Bij het boeken kun je aangeven of je bereid bent te rijden. De minimale leeftijd hiervoor is 21 jaar. Daarnaast dien je minimaal 1 jaar je rijbewijs te hebben. 

Voor elke auto geldt dat het eigen risico door Simi Reizen wordt afgekocht. Daarnaast hebben we een aantal eenvoudige gedragsregels voor mensen die willen rijden, om te zorgen dat iedereen ook kan genieten. Rijden in de VS is overigens niet te vergelijken met rijden in Nederland. Er is weinig verkeer en in veel gevallen kun je op cruise control honderden kilometers rijden zonder je rem te hoeven gebruiken. 

Overnachtingen

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. We organiseren bewust een groepsreis. De ervaring leert dat mensen het achteraf toch prettig vinden om met meer mensen op een kamer te verblijven, omdat dat de groepssfeer bevordert. 

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden. De samenstelling is altijd: 2 mannen en 2 vrouwen of 4 vrouwen of 4 mannen op 1 kamer. 

Met name in de toeristische gebieden (Grand Canyon Village, Los Angeles) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Hieronder kun je een aantal voorbeeldfoto's vinden van overnachtingslocaties waar we vaak verblijven. Deels de accommodaties beschikken over een zwembad. Op de Strip in Las Vegas overnachten we meestal in hotel Excalibur (afbeelding 1). De tweede foto geeft een voorbeeld weer van hoe de meeste slaapkamers er ongeveer uit zien. I.v.m. de beschikbaarheid wisselen de accommodaties waarin we verblijven, maar onderstaand is een goede voorbeeldweergave.

Excalibur Las Vegas, NP rondreis Voorbeeld accommodaties NP rondreis

Zwembad accommodatie Tusayan NP rondreis Zwembad accommodatie Moab NP rondreis

Visa

Voor reizen naar de VS is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt online. Doe dit overigens uitsluitend via de officiele websites van beide landen!

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van een ESTA (visum) is verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Leeftijden en minimumdeelname

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-25 en 24+. De minimumdeelname voor deze rondreis bedraagt 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers deelnemen per vertrekdatum. Indien de minimumdeelname nog niet is behaald zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

Optionele activiteiten

Je kunt ervoor kiezen om optionele activiteiten bij te boeken. Deze zijn bij te boeken in je Simi Account.

 • Helikoptervlucht met limo Las Vegas: In Las Vegas kun je een helikoptervlucht maken boven de Strip. Je wordt opgehaald bij het hotel door een limo, maakt een champage toast en daarna is het tijd om de helikopter in te stappen! In 12-15 minuten tijd vlieg je over de Strip heen en zie je de diverse hoogtepunten.
 • Helikoptervlucht Grand Canyon: Hoe kun je beter de Grand Canyon ontdekken dan door het van bovenaf te bekijken? Je kunt een helikoptervlucht maken boven de Grand Canyon met een vlucht van 40-50 minuten.
 • Skydive Grand Canyon: Vlieg langs de Grand Canyon en maak een skydive sprong vanuit het vliegtuig! Je maakt een tandemsprong met instucteur en land op een vliegveld.
 • Rijd je eigen supercar Las Vegas: Je kunt in Las Vegas op een circuit in een snelle auto naar keuze rijden!

De prijzen van en meer details over deze optionele activiteiten zijn te vinden in je Simi Account. Ook staat erbij tot wanneer deze activiteiten zijn bij te boeken.

Eventuele andere activiteiten kun je bijboeken ter plaatse bij een lokale aanbieder. Overleg je plannen even met de reisbegeleider zodat je weet of dit gaat lukken met het reisprogramma. Optionele activiteiten ter plaatse lopen niet via Simi Reizen en zijn op basis van eigen risico.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

Reisadviezen

Mits we welkom zijn in het land en er ter plaatse geen lockdown is zullen we de groepsreis ook uitvoeren bij een oranje reisadvies (als het oranje reisadvies gerelateerd is aan COVID). Houd hier rekening mee bij het plaatsen van een boeking. Een oranje reisadvies is geen geldige reden voor het zelf annuleren van je groepsreis. Hiermee worden dan wel de kansen vergroot dat je groepsreis gewoon door kan gaan.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Vanaf 2 januari 2022 kun je onderstaande reizen boeken. We verwachten dat een aantal reizen die dag direct vol zullen zitten. Wil je er tijdig bij zijn? Geef dan je e-mailadres door, dan geven we je tijdig een seintje dat je kunt boeken.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Zo 22-05-2022
  Ma 06-06-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 650,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 14-07-2022
  Vr 29-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 599,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Zo 31-07-2022
  Ma 15-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 699,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Do 01-09-2022
  Vr 16-09-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 599,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Vr 16-09-2022
  Za 01-10-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 599,00 €
 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 17-08-2019

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Nu paar dagen terug van de groepsreis Nationale parken in de VS. Een enorm mooie reis die goed was georganiseerd. Je reist met eigen autos, waardoor je lekker flexibel bent. Daarnaast is er geen vaste dagindeling, waardoor je lekker op pad kunt en niet ligt te stressen om ergens op tijd te zijn! We hebben enorm veel gezien, de nationale parken, het uitgestrekte landschap, de rechte wegen, de typische Amerikaanse restaurantjes, de typische hotels/motels (Vaak met zwembad om lekker af te koelen), het plaatje wat ik van Amerika had is compleet.

  Ook hadden we een fijne reisleidster. Niks moet, alles mag, maar wel een vraagbaak en iemand om op terug te vallen, als we zelf het even niet meer wisten. Ze was lekker enthousiast en sociaal, iemand waar je altijd wel mee kon lachen en in de avonduren deed ze gezellig mee met een spelletje. Ze heeft zeker bijgedragen aan het ontspannen vakantiegevoel.

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 06-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Simi heeft een leuke reis gepland met genoeg vrijheid en diversiteit in de activiteiten om voor iedereen wat leuks te bieden. Dit kwam met een fantastische reisleider die er alles aan deed om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor iedereen.

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 18-09-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige vakantie gehad! Een mooie reis, goed georganiseerd en een leuk gezelschap.

  Fijn om te horen dat je het leuk hebt gehad Nicole!

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 18-09-2018

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Geweldige vakantie! Veel mooie dingen gezien, fantastische reisleider, gezellige groep! Enorm jammer om weer terug in Nederland te zijn na zo een geweldige ervaring!

  Fijn om te horen Mitchell! Gelukkig kan je de herinneringen en fotos altijd mee terug nemen naar Nederland :-).

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2018

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Topreis! Deze reis was dit jaar voor het eerst te boeken. Alles was goed geregeld. We hadden goede autos, prima hotels en een hele leuke reisleidster. Ook was dit keer de navigatie beter geregeld. Ik had op zich in Los Angeles nog graag een dag meer de tijd gehad om nog wat meer te zien van de stad, maar verder heb ik een hele goede vakantie gehad

 • door 16-daagse rondreis Nationale Parken (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2018

  7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Omdat dit eerste reis was dat Simi regelde. En waren kleine dingen die niet echt goed gerereld waren. Bijvoorbeeld: aantal hadden een helicopter vlucht geboekt voor in de avond, we kwamen tijdens de vakantie dat het s middags was omdat de avond volgeboekt was. We wouden graag eerder weten

Tijdens deze rondreis zijn we eigenlijk altijd op plekken waar de zon schijnt. Regen is zeldzaam in de periode waarin we reizen en de temperatuur ligt tussen de 30 en 40 graden ongeveer. We bezoeken tijdens deze rondreis een groot aantal plekken. 

Las Vegas

Het startpunt en eindpunt van onze reis. Iedereen heeft wel een mening of idee bij de stad, maar ons advies: laat het over je heen komen, geniet van alle bijzonderheden die deze stad te bieden heeft, plan vooraf al of je een show wilt gaan bekijken en geniet van een heerlijke tijd boordevol entertainment, 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Zion National Park

De rode rotsen waar Zion bekend om staat, de prachtige landschappen en de bijzondere weg die je door het park heen leidt zijn absoluut een hoogtepunt tijdens deze rondreis. De emerald pool, Angels landing, Checkerboard Mesa en de Zion Narrows zijn hoogepunten van het park. Zion ligt 2 tot 3 uur rijden vanaf Las Vegas. 

Kanab, Utah

Kanab is een klein stadje in Utah. Het is er minder toeristisch dan in bijvoorbeeld Page dat anderhalf uur verderop ligt en heeft gezellige cafeetjes, goede cocktails en prima restaurants. Vanuit Kanab kun je eenvoudig verschillende nationale parken en Antelope canyon bereiken. 

Ook is er in Kanab dagelijks de "lottery" voor The Wave (google maar eens op "the wave Utah"). Dagelijks worden slechts enkele mensen toegelaten op deze bijzondere plek. Zeker in de zomermaanden is de kans zeer beperkt dat het lukt, maar we raden je zeker aan het te proberen.

Er zijn twee manieren om je op te geven voor de loterij: online vanaf vier maanden voor vertrek of via het lokale toeristenbureau, waar dagelijks 10 permits worden uitgegeven. 

Dus: reken er niet op dat het lukt, maar probeer het zeker voor een bijzonder unieke kans! 

Grand canyon

Iedereen kent de Grand Canyon. Tijdens onze rondreis bezoeken we zowel de North Rim (minder druk bezocht) en de South Rim. Van beide plekken heb je unieke uitzichten over de indrukwekkende canyon waar de Colorado River doorheen loopt. Eventueel kun je vanuit Las Vegas ook een helikoptervlucht maken over de Grand Canyon. Niet goedkoop, maar wel de moeite waard!

Los Angeles

Iedereen kan een paar dingen opnoemen uit Los Angeles. Hollywoo, Disneyland, Universal Studios, Venice Beach, Santa Monica Boulevard, Beverly Hills, etc. Nu wordt het tijd om dit alles zelf te ontdekken tijdens je verblijf in de stad. Los Angeles is een megagrote stad met enorm veel mogelijkheden, van relaxen op het strand tot het ontdekken van luxe nachtclubs. 

Hoe kan ik kennismaken met mijn reisgenoten?

Alleen op reis gaan is altijd spannend, dat weten we maar al te goed. Nadat je de beslissing gemaakt hebt om te boeken, ontvang je van ons na enige tijd een mail met instructies voor het aanmaken van een account. Als je vervolgens inlogt kun je je reisgenoten zien (voornaam, leeftijd, woonplaats) en daarnaast kun je je mobiele nummer invoeren om een whatsapp groep te starten. 96% van onze reizigers vult daadwerkelijk een mobiel nummer in. Vrijwel alle Amerika-groepen spreken voor vertrek 1 of meerdere keren af om elkaar vast te leren kennen. 

Kan ik een eenpersoonskamer boeken?

We bieden voor deze reis geen mogelijkheid om een eenpersoonskamer te boeken.

Wat moet ik me voorstellen bij de hotels?

Je zult merken dat alle hotels en motels waar we verblijven schoon en netjes zijn. Houd er wel rekening mee dat in de VS hotels vaak een wat oubollige inrichting hebben. Daarnaast moeten we op sommige populaire plekken de keus maken tussen locatie en kwaliteit. Met name in populaire toeristische gebieden liggen prijzen van hotels vaak extreem hoog. Om de reis toch betaalbaar te houden kiezen we er daarom soms voor om iets buiten het centrum te gaan zitten of een overnachting in te plannen in een minder toeristisch dorp. 

Hoe snel zitten jullie groepsreizen vol?

Met name in de zomermaanden: snel. Tijdig boeken is aan te raden. Er verschijnt een geel of oranje bolletje bij de vertrekdatum op het moment dat een reis voller begint te raken.  

De aanbetaling bedraagt 25% van de reissom plus de eventuele kosten voor afgesloten verzekeringen. 

Hoe zit het precies met de vliegtickets?

We reizen op een groepsticket. Dat betekent dat de vlucht vooraf vastligt, maar ook dat je normaalgesproken bij elkaar in de buurt in het vliegtuig zit. Je hoeft dus niet met elkaar stoelnummers af te spreken oid. 

Een ander belangrijk punt is dat je voor je vlucht geen fysiek vliegticket krijgt. Ongeveer 14 dagen voor vertrek zie je in je Mijn Simi account je boekingscode verschijnen. Deze kun je vervolgens gebruiken om in te checken. Inchecken is niet verplicht vooraf, maar kan ook op het vliegveld.

We raden je aan om nadat je door de beveiliging gegaan bent nog even iets te eten/drinken mee te nemen voor in het vliegtuig. Hoewel je in het vliegtuig goed verzorgd wordt, kan het geen kwaad om iets te snacken mee te nemen zodat je fit aankomt. 

Standaard mag je 23 kilo ruimbagage meenemen en daarnaast afhankelijk van de maatschappij 10 of 12 kilo handbagage.

Is het mogelijk langer te blijven of de reis te combineren met een andere rondreis?

We reizen met een groepsticket, waardoor de mogelijkheden om te wijzigen zeer beperkt zijn. Het is daarom niet mogelijk af te wijken van de al vastliggende tijden, tenzij je zelf een los ticket voor je terugreis boekt, dan is langer blijven natuurlijk wel mogelijk, maar betaal je eigenlijk dubbel. 

Hoeveel extra kosten ben ik tijdens deze rondreis nog kwijt? 

Inbegrepen bij de reissom zijn onder andere de vlucht, overnachtingen, autohuur en toegang tot de Nationale Parken die we tijdens deze rondreis bezoeken. Niet inbegrepen zijn kosten voor brandstof (reken op tussen de 50 en 75 euro per persoon), maaltijden (ontbijt is in sommige hotels en motels inbegrepen) en eventuele uitgaven aan extra activiteiten of dingen die je wilt ondernemen. Voor voedsel kun je, afhankelijk van je eigen bestedingsbedrag rekenen op een bedrag tussen de 20 en 40$. 

We maken regelmatig een tussenstop bij een winkel om wat inkopen voor onderweg te doen. Ook voor ontbijt/lunch zullen we vaak kiezen voor een bezoekje aan de supermarkt, maar dat is aan jullie als groep om te bepalen.

Let op: de porties eten zijn vaak dermate groot dat je rustig alleen een voorgerecht kunt nemen als je geen grote eter bent. 

Hoeveel ruimte is er in de auto's?

Auto's zijn in de VS over het algemeen een stuk groter dan wij gewend zijn. We reizen met grote auto's, maar willen iedereen dringend verzoeken zo min mogelijk met een "harde" koffer te reizen. Een backpack of duffelbag is ideaal. Als je het prettig vind kun je deze op Schiphol laten sealen. Als er geen harde koffers mee zijn zul je zien dat inpakken een fluitje van een cent in. 

Hoeveel zitten we in de auto?

Houd er rekening mee dat reizen door Amerika per definitie betekent dat je soms best lange afstanden aflegt. Met een muziekje erbij en het altijd wisselende landschap gaat de tijd echter snel en de ervaring leert ons dat vrijwel iedereen het rijden in de VS prettiger vindt dan bij ons.

Ik wil/kan niet rijden. Kan ik dan wel mee?

Deze rondreis Amerika valt of staat met mensen die bereid zijn te rijden. Als je niet kunt of wilt rijden is dat geen probleem en kun je gewoon boeken, maar op het moment dat we teveel mensen hebben die niet kunnen rijden, krijgen automatisch mensen voorrang die wel kunnen rijden. We gaan dan uit van de datum van boeking. Let op: het is nog nooit voorgekomen dat we onvoldoende mensen hadden die het leuk vonden te rijden, maar 100% garantie hebben we nooit dankzij de unieke opzet van onze rondreizen. 

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig als ik ga rijden?

Nee, je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van de VS en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje belangrijk voor meer informatie m.b.t. corona.