Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar.

Kosten ter plekke Amerika single reizen

Kosten ter plekke Amerika single reizen

Wat leuk dat je het overweegt om mee te gaan met een van onze Verenigde Staten groepsrondreizen! Voordat je boekt wil je wellicht graag weten wat de kosten ter plekke zijn. Is Amerika een duur land? Hoeveel kost eten in Amerika ongeveer? Op deze pagina geven we je uitgebreid antwoord op je vragen.

Bij onze single reizen Amerika is al heel veel inbegrepen, maar er zijn altijd standaard een aantal dingen waar je nog geld aan uitgeeft tijdens de reis. Denk hierbij aan eten en drinken, benzinekosten, eventuele optionele activiteiten en souvenirs.

Hieronder kun je alle informatie vinden over de kosten ter plekke in Amerika en wat je ongeveer per dag kwijt ben in Amerika. 

Wat al inclusief is bij de reissom van de Amerika groepsreizen en wat exclusief is kun je vinden bij het kopje inbegrepen op de desbetreffende reispagina. 

Is Amerika een duur land?

Het is enigszins afhankelijk van de wisselkoers, maar de prijzen zijn over het algemeen ongeveer gelijk aan de prijzen in Nederland. Je hebt zelf redelijk invloed op hoe duur of goedkoop je de reis maakt.

Benzine is aanzienlijk goedkoper, je kunt heerlijk doorrijden zonder je zorgen te maken over hoge benzinekosten. Als je kijkt naar eten en drinken is dit totaal afhankelijk van wat en waar je gaat eten. Fruit en groente zijn vaak wel een stuk duurder. Een leuk souvenirtje kost in kleine plaatsjes altijd minder dan in het centrum van Amsterdam, dat geldt ook voor de steden in de Verenigde Staten. Hieronder gaan we er per onderwerp wat dieper in op de kosten rondreis Amerika.

Kosten eten drinken Amerika

Ontbijt en lunch

De meeste groepen halen in de ochtend bij de supermarkt ontbijt en lunch. Daarmee bespaar je natuurlijk een hoop tijd, maar ook zeker kosten Amerika per dag tijdens de rondreizen. Indien het jullie leuk lijkt om een keer typisch Amerikaans te ontbijten; bij de meeste restaurants is dat mogelijk. Voordat je een supermarkt bezoekt is het zeker verstandig om te controleren of jullie nog voldoende water in de auto hebben liggen en anders deze ook bij te kopen. Per voedingsmiddel verschillen de prijzen. Fruit en groente zijn in Amerika een stuk prijziger.

Avondeten

Uit eten gaan is in de Verenigde Staten aanzienlijk goedkoper. Fastfood ketens zijn vaak de goedkoopste uit-eten-optie, maar ook diners zijn zeker prima betaalbaar. Het is sterk afhankelijk van in welke Amerikaanse staat je bent en welke tent je bezoekt wat de kosten zijn. Een steakhouse is over het algemeen wat duurder, maar natuurlijk ook weer een erg leuke ervaring. Een pizza kun je meestal vrij goedkoop scoren en daardoor de kosten Amerika vakantie redelijk inperken.

De porties zijn in Amerika een stuk groter dan in Nederland. Het is handig om daar rekening mee te houden als je besteld en denkt aan de kosten. Ben je niet een al te grote eter? Dan kun je overwegen om enkel een voorgerecht te bestellen (wat vaak even groot is als een hoofgerecht in Nederland) of om een hoofdgerecht te delen met een reisgenoot. Als je iets wilt bezoeken met relatief veel keuze dan zijn de Applebee's en Wendy's goede opties.

Bij veel restaurants is er daarnaast nog sprake van free refill van de drankje. Bijvoorbeeld bij koffie en frisdrank. Helaas niet bij alcoholische drankjes. Wijn is erg prijzig in de VS, bier is vaak iets duurder dan in Nederland.

Koffie to go

Onderweg kun je bij een tankstation een lekkere kop koffie scoren. Haal je dit bij een Starbucks dan ligt de prijs natuurlijk een stukje hoger.

Fooi

Waar we in Nederland meestal enkel fooi geven als we tevreden zijn over de service, wordt er in Amerika vanuit gegaan dat je standaard fooi geeft. Vaak is dit tussen de 15 en 25%. Check altijd de bon als je de rekening ontvangt, soms is de fooi er namelijk al standaard bijgerekend.

Conclusie

Reken op ongeveer 50 dollar voor ontbijt, lunch en avondeten als kosten Amerika per dag. Dit bedrag is natuurlijk erg afhankelijk van wat jullie plannen zijn en je hebt het redelijk zelf in de hand. Als je je ontbijt en lunch bij de supermarkt haalt kun je de kosten eenvoudig inperken. 

Brandstofkosten Verenigde Staten

Brandstof is in de Verenigde Staten een stuk goedkoper dan in Nederland, dus dat is zeker een meevaller voor de kosten rondreis Amerika! De prijzen staan aangegeven per gallon in plaats van per liter. Een gallon is ongeveer 3,8 liter. Gemiddeld in de gehele VS kost een gallon 2,8 dollar, waar natuurlijk wat verschil ik kan zitten per staat. 

Enkel in de grote steden worden nog wel eens parkeerkosten berekend. Het kan zeker handig zijn om je te laten informeren over waar gratis geparkeerd kan worden. 

Conclusie

Gemiddeld zijn de benzinekosten tijdens de USA road trips ongeveer 5 tot 8 dollar per dag per persoon, wat een stuk minder is dan in Nederland voor dezelfde kilometers. Parkeerkosten worden enkel in grote steden berekend, maar ook niet overal.

Visa kosten Amerika

Om de Verenigde Staten in te mogen reizen tijdens een groepsrondreis Verenigde Staten dien je een visumaanvraag te doen, een ESTA-aanvraag om specifiek te zijn. De kosten hiervan bedragen 21 dollar, welke je online kunt voldoen met een creditcard (hoeft niet perse op jouw naam te staan). Met dit visum heb je toestemming om tot 90 dagen in de Verenigde Staten te verblijven. Het is twee jaar geldig, mits je reist met hetzelfde paspoort. We raden je sterk aan de ESTA aan te vragen via de officiele website en om dit pas te doen zodra je vertrekinformatie online staat, aangezien je hiervoor het adres nodig hebt van het eerste hotel waarin we verblijven.

Sales tax Verenigde Staten

Vergeet niet dat in de Verenigde Staten nog sales tax wordt opgeteld bij alles wat je koopt. Dit brengt de kosten Amerika vakantie nog iets omhoog. In een restaurant, maar bijvoorbeeld ook bij aankopen in de supermarkt. Prijzen zijn altijd aangegeven exclusief belasting. Per staat is het verschillend hoeveel de sales tax bedraagt. Enkele voorbeelden van de staten waar onze groepsreizen USA doorheen reizen van hoog naar laag (gegevens 2019):

 • Californie: 8.25%
 • Tennessee: 7.00%
 • Mississippi: 7.00%
 • Nevada: 6.85%
 • Arizona: 6.60%
 • Florida: 6.00%
 • Idaho: 6.00%
 • Utah: 5.95%
 • North Carolina: 5.75%
 • Louisina: 4.00%
 • Georgia: 4.00%
 • Wyoming: 4.00%
 • Montana: 0.00%

Vergeet naast bovenstaande punten ook niet een goede reisverzekering af te sluiten die voldoende dekking heeft. Indien je nog vragen hebt, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Let op: De informatie op de besbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming.