Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

ESTA aanvragen hulp

DISCLAIMER: het aanvragen van een ESTA is altijd op volledige eigen verantwoordelijkheid. De informatie op deze pagina is bedoeld als hulpmiddel, maar je aanvraag is afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie. Het juist, correct en feitelijk invullen van het ESTA formulier is en blijft 100% je eigen verantwoordelijkheid. 

Om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen is een zogeheten ESTA verplicht. Dit is een elektronisch toestemmingsformulier waarmee je online je visum verkrijgt voor je reis naar de Verenigde Staten. Op deze pagina helpen we je bij het invullen van je ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Aan de informatie op deze pagina kun je geen rechten ontlenen, het invullen en aanvragen van je ESTA is je eigen verantwoordelijkheid.

Check onze Amerika rondreizen

Wat heb je nodig om je ESTA aan te vragen?

 1. Tijd - het invullen van het hele formulier kost best eventjes tijd.
 2. Een creditcard of een PayPal account. De creditcard hoeft niet op je eigen naam te staan, maar is noodzakelijk om de kosten van $21 te voldoen.
 3. Een geldig paspoort dat nog geldig is ten tijde van je reis in de Verenigde Staten. Het advies is om ervoor te zorgen dat je paspoort nog een half jaar geldig is bij terugkomst.

Wie moeten een ESTA aanvragen?

In feite iedereen die naar de VS wil reizen en uit een land komt waarvoor het ESTA-programma mogelijk is. Zowel Nederland als België vallen hier onder. Je kunt alleen een ESTA aanvragen voor reizen van maximaal 90 dagen.

Hoe lang vantevoren?

Het is aan te raden je ESTA zo vroeg mogelijk in orde te maken. Als er dan onverhoopt iets aan de hand is waardoor je het visum niet kunt aanvragen, dan heb je nog tijd om dit via de ambassade te regelen. Je visumaanvraag voor de Verenigde Staten wordt in principe direct goedgekeurd als er geen gekke dingen zijn. Je kunt aan het einde van het proces de pagina vernieuwen en zult zien dat meestal je toestemming er al direct is.

Je ESTA kun je tot 72 uur voor vertrek aanvragen, maar wij raden aan ongeveer 2 maanden voor vertrek alles ingevuld te hebben. 

Stappenplan invullen ESTA voor je reis naar de VS

 1. Ga naar de officiele pagina. Let op: als je dit in google intypt zul je merken dat er allerlei vage websites zijn die je kunnen helpen met het invullen. Doe dit niet, je bent hooguit duurder uit en je deelt je vertrouwelijke informatie met derde partijen.
 2. Helemaal rechtsbovenin kun je je taal instellen en Nederlands kiezen.
 3. Klik op "nieuwe aanvraag aanmaken"
 4. Klik op "individuele aanvraag" en vervolgens op "bevestigen en doorgaan".
 5. Klik op "Ja ik heb de informatie gelezen en begrepen en stem in met deze voorwaarden". Klik nu op "volgende"
 6. Vervolgens kun je je paspoort uploaden, dit is verplicht. Je kunt een foto van je paspoort maken of een foto uploaden uit een galerij.
 7. Nadat je je paspoort succesvol hebt geüpload, moet je checken of de automatisch ingevoerde informatie in de betreffende velden correct is ingevuld en evt. aanvullen.
 8. Let op: in je Nederlands paspoortnummer komt nooit de letter O voor, twijfel je of het een O of 0 is? Bij een paspoortnummer gaat het altijd om het getal 0.
 9. Vul de gevraagde informatie in naar waarheid. 

Invoervelden

Het bovenste gedeelte van het formulier spreekt voor zich. Het Nationaal Identificatienummer is je BSN. Verwar dit dus niet met je paspoortnummer.

Ander staatsburgerschap - dit vul je uitsluitend in indien je een tweede nationaliteit hebt. 

Global Entry Programma - als je niet regelmatig naar de VS reist is het niet zinvol je hiervoor op te geven. Antwoord dus nee.

Social Media - is op dit moment een optionele toevoeging en hoef je dus nog niet in te vullen. Er kan tijdens je toelating tot de VS gevraagd worden om sociale media. In de praktijk hebben we dit nog niet meegemaakt. 

Werkgever - hier geef je informatie over je baan of eventuele eerdere baan die je hebt gehad. 

Reisinformatie 

Deze invoervelden roepen vaak wat meer vragen op. Op de vraag "reist u naar de V.S. op doorreis naar een ander land" beantwoord je NEE, tenzij je een tussenstop met het vliegtuig maakt in de VS en vervolgens doorvliegt naar een ander land buiten de VS. 

Adres tijdens verblijf in de VS

Bij onze rondreizen verblijven we natuurlijk op verschillende plekken. Het eerste adres waar we overnachten in de VS is het adres dat je invoert. Dit adres kun je vinden zodra we je accountinformatie voor Mijn Simi hebben toegestuurd. 

Let op: het heeft dus geen zin je ESTA-aanvraag te doen voordat wij de vertrekinformatie online zetten. 

Het telefoonnummer dat je toevoegt is het telefoonnummer van het hotel waar we de eerste nacht verblijven. 

Verkiesbaarheidsvragen

Beantwoord deze vragen naar waarheid. Houd er rekening mee dat het niet naar waarheid beantwoorden weigering tot de VS betekent. Indien je op 1 van de vragen JA antwoord, moet je er rekening mee houden dat je visum-aanvraag via de ambassade gedaan moet worden.

Hoe snel komt je ESTA binnen?

Normaliter wordt je ESTA binnen 72 uur behandeld. Je kunt het zelf nakijken, maar ontvangt ook een e-mail zodra je status wijzigt. Houd er rekening mee dat je paspoort waarmee je de VS inreist dezelfde is als waarop je je ESTA hebt aangevraagd. 

Wanneer kun je geen ESTA aanvragen?

Een ESTA kun je niet aanvragen indien je eerder toegang geweigerd bent tot de VS. Ook indien je een veroordeling voor een strafbaar feit hebt kun je in principe geen ESTA aanvragen. Daarnaast geldt dat als je in bepaalde landen geweest bent in de afgelopen jaren, zoals Cuba, een ESTA niet automatisch wordt goedgekeurd. 

Meer:

Jongerenvakanties
Rondreizen USA Simi
Groepsreizen Costa Rica