Tot en met 31 januari betaal je slechts 10% aan. Leg je plekje voordelig vast. Lees veelgestelde vragen met betrekking tot corona hier. Gratis omboeken kan tot 65 dagen voor vertrek, het restant betaal je uitsluitend als het reisadvies "geel" of "groen" is. 

ESTA aanvragen hulp

ESTA aanvragen hulp

DISCLAIMER: het aanvragen van een ESTA is altijd op volledige eigen verantwoordelijkheid. De informatie op deze pagina is bedoeld als hulpmiddel, maar je aanvraag is afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie. Het juist, correct en feitelijk invullen van het ESTA formulier is en blijft 100% je eigen verantwoordelijkheid. 

Om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen is een zogeheten ESTA verplicht. Dit is een elektronisch toestemmingsformulier waarmee je online je visum verkrijgt voor je reis naar de Verenigde Staten. Op deze pagina helpen we je bij het invullen van je ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Aan de informatie op deze pagina kun je geen rechten ontlenen, het invullen en aanvragen van je ESTA is je eigen verantwoordelijkheid.

Check onze Amerika rondreizen

Wat heb je nodig om je ESTA aan te vragen?

  1. Tijd - het invullen van het hele formulier kost best eventjes tijd.
  2. Een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan, maar is noodzakelijk om de kosten van 14$ te voldoen.
  3. Een geldig paspoort dat nog geldig is ten tijde van je reis. Het advies is om ervoor te zorgen dat je paspoort nog een half jaar geldig is bij terugkomst.

Wie moeten een ESTA aanvragen?

In feite iedereen die naar de VS wil reizen en uit een land komt waarvoor het ESTA-programma mogelijk is. Zowel Nederland als Belgie vallen hier onder. Je kunt alleen een ESTA aanvragen voor reizen van maximaal 90 dagen.

Hoe lang vantevoren?

Het is aan te raden je ESTA zo vroeg mogelijk in orde te maken. Als er dan onverhoopt iets aan de hand is waardoor je het visum niet kunt aanvragen, dan heb je nog tijd om dit via de ambassade te regelen. Je visumaanvraag voor de Verenigde Staten wordt in principe direct goedgekeurd als er geen gekke dingen zijn. Je kunt aan het einde van het proces de pagina vernieuwen en zult zien dat meestal je toestemming er al direct is.

Je ESTA kun je tot 72 uur voor vertrek aanvragen, maar wij raden aan ongeveer 2 maanden voor vertrek alles ingevuld te hebben. 

Stappenplan invullen ESTA voor je reis naar de VS

  1. Ga naar de officiele pagina. Let op: als je dit in google intypt zul je merken dat er allerlei vage websites zijn die je kunnen helpen met het invullen. Doe dit niet, je bent hooguit duurder uit en je deelt je vertrouwelijke informatie met derde partijen.
  2. Helemaal rechtsbovenin kun je je taal instellen en Nederlands kiezen.
  3. Klik op "nieuwe aanvraag"
  4. Klik op "individuele aanvraag" en vervolgens op "bevestigen en doorgaan".
  5. Klik op "Ja ik heb de informatie gelezen en begrepen en stem in met deze voorwaarden". Klik nu op "volgende"
  6. Vul je achternaam, voornaam en geslacht in zoals deze op je paspoort geschreven staan. Paspoort ESTA
  7. Vul de gevraagde informatie in naar waarheid. 

Invoervelden

Het bovenste gedeelte van het formulier spreekt voor zich. Het Nationaal Identificatienummer is je BSN. Verwar dit dus niet met je paspoortnummer.

Ander staatsburgerschap - dit vul je uitsluitend in indien je een tweede nationaliteit hebt. 

Global Entry Programma - Nederland is op dit moment nog niet toegevoegd aan de lijst met landen voor dit programma. Je vult dus nee in. 

Social Media - is op dit moment een optionele toevoeging en hoef je dus nog niet in te vullen. Er kan tijdens je toelating tot de VS gevraagd worden om sociale media. In de praktijk hebben we dit nog niet meegemaakt.

Werkgever - hier geef je informatie over je baan of eventuele eerdere baan die je hebt gehad. 

Reisinformatie 

Deze invoervelden roepen vaak wat meer vragen op. Op de vraag "reist u naar de V.S. op doorreis naar een ander land" beantwoord je NEE, tenzij je een tussenstop met het vliegtuig maakt in de VS en vervolgens doorvliegt naar een ander land buiten de VS. 

Adres tijdens verblijf in de VS

Bij onze rondreizen verblijven we natuurlijk op verschillende plekken. Het eerste adres waar we overnachten in de VS is het adres dat je invoert. Dit adres kun je vinden zodra we je accountinformatie hebben toegestuurd. 

Let op: het heeft dus geen zin je ESTA-aanvraag te doen voordat wij de vertrekinformatie online zetten. 

Het telefoonnummer dat je toevoegt is het telefoonnummer van het hotel waar we de eerste nacht verblijven. 

Verkiesbaarheidsvragen

Beantwoord deze vragen naar waarheid. Houd er rekening mee dat het niet naar waarheid beantwoorden weigering tot de VS betekent. Indien je op 1 van de vragen JA antwoord, moet je er rekening mee houden dat je visum-aanvraag via de ambassade gedaan moet worden.

Meer:

Jongerenvakanties
Rondreizen USA Simi
Groepsreizen Costa Rica