Jongerenvakanties

Jongerenvakanties

Jongerenvakanties worden vaak geboekt naar populaire hotspots in Spanje of Griekenland, maar voor jongeren die een vakantie zoeken die net iets anders is, maar wel met leeftijdsgenoten, zijn jongerenvakanties van Simi een aanrader.

Met standaard inbegrepen de vlucht of bus, verblijf en een groot aantal activiteiten. Daarnaast zorgen we ervoor dat veel entreekosten voor attracties en dergelijke al bij de prijs in zitten. Scheelt een hoop gedoe en verborgen kosten. Jongerenvakanties met Simi hebben altijd een actief karakter, maar voor echte avonturiers en reizigers zijn ze allemaal een aanrader!

Frankrijk Actief

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
 • vanaf 699,00 €

meer informatie

Jongerenvakanties Slovenie

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf op camping
 • Verblijf in hostels
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • vanaf 799,00 €

meer informatie

Singlereis Costa Rica

16 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Alleen ontbijt
 • vanaf 2 399,00 €

meer informatie

Kroatie Actief

11 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
 • vanaf 839,00 €

meer informatie

Rondreis Ierland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Alleen ontbijt
 • vanaf 1 089,00 €

meer informatie

Rondreis Vietnam

17 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf 1 799,00 €

meer informatie

Waarom op jongerenvakantie met Simi?

 • Je reist met leeftijdsgenoten
 • Je reist naar de mooiste plekken in Europa, de VS of Canada, maar ook naar verre bestemmingen als Costa Rica en Jordanië. 
 • De helft reist alleen, de andere helft met vrienden. Daardoor hebben we een perfecte mix van mensen die elkaar al kennen en elkaar nog niet kennen
 • De groepsreizen zijn gemiddeld beoordeeld met een 8.8 
 • Simi jongerenvakanties geven veel vrijheid, maar ook veel gezelligheid doordat je samen een aantal activiteiten onderneemt die inbegrepen zijn bij de reissom.

Alleen op jongeren-vakantie

Voor veel jongeren is het een grote stap om een jongerenvakantie alleen te boeken. Natuurlijk is het even spannend als je een vakantie boekt zonder dat je anderen kent, maar bij Simi reist iets meer dan de helft van onze reizigers alleen. Je kunt vooraf kennismaken via ons speciale forum. Sommige groepen spreken zelfs in het echt af voorafgaand aan een jongerenvakantie.

Als je overweegt alleen te reizen raden we je aan vooraf onze facebook-pagina al even te bezoeken en de foto's te bekijken van eerdere jongeren reizen. Zo krijg je een goed beeld van onze reizen en zie je ook wat voor type mens normaalgesproken mee gaan op onze vakanties. Klik hier voor onze facebook

5 redenen om met Simi op jongerenvakantie te gaan

 1. Altijd avontuur - elke reis die we organiseren bevat een beetje avontuur. Standaard zijn een groot aantal activiteiten inbegrepen bij de reissom.
 2. Populair bij jongeren - meer dan de helft van onze reizigers zijn tussen de 18 en 22 jaar oud. Een deel studeert, een deel werkt al, maar als je een jongerenvakantie bij Simi boekt kom je altijd terecht in een leuke groep leeftijdsgenoten.
 3. Unieke bestemmingen - of je nu een rondreis door Ierland zoekt of een actieve vakantie in Frankrijk, een roadtrip in de VS of een natuurvakantie in Noorwegen, in alle gevallen kun je bij Simi terecht! 
 4. Goede reisleiding - al onze reisleiders worden door onszelf intensief getraind voorafgaand aan je reis met Simi. We zoeken in onze reisleiding een stuk betrouwbaarheid, volwassenheid, maar letten ook goed op de persoonlijkheid van onze reisleiders. Het is immers vakantie en een fijne reisleider kan daar zeker aan bijdragen!
 5. Supermooie plekjes! We zijn best trots op de unieke plekjes die we gevonden hebben voor onze jongerenvakanties. Sommige plekken hebben we geheel zelf gevonden, andere bestemmingen zijn op ons pad gekomen, maar in alle gevallen geldt dat we de plekken zelf bezoeken en weten wat je als reiziger mee gaat maken!


Frankrijk

Elke reisbestemming heeft zijn eigen unieke voordelen en eigenschappen. Zo is de vakantie in Franrkijk echt een actieve vakantie, maar zit je nog wel in de buurt van een stadje, zwembad en meertje. Kroatie is dan weer ideaal voor jongeren die een uitgaansvakantie zoeken, maar niet elke dag alleen maar op het strand willen liggen. De rondreis Noorwegen en Zweden is perfect voor jongeren die een langere vakantie zoeken en zoeken naar echt een groepsvakantie. Zo denken we bij elke reis die we aanbieden goed na over de unieke elementen van deze reis.

Jongerenvakanties met vrienden of alleen

Of je nu alleen of samen reist, je vindt bij Simi Reizen altijd een geschikte jongerenvakantie. We hebben reizen waar uitgaan centraal staat, maar ook reizen waar vooral natuur en cultuur centraal staan.

Simi Reizen is in al jaren op rij de beste aanbieder van jongerenreizen geworden op Reisgraag.nl en daarnaast beste aanbieder van actieve vakantie via Reisorakel.nl én winnaar in de categorie beste reisleiding. Een ontzettend fijn idee als je straks je jongerenvakantie via Simi boekt.

Vooraf online kennismaken

Boek je een jongerenvakantie via Simi? Dan kun je vooraf online kennismaken met je reisgenoten. Na boeking ontvang je van ons in mei een inlogcode en wachtwoord, met daarin alle gegevens die je nodig hebt om je reis te doen. Indien je een vliegreis boekt vind je hier ook je gegevens voor je vlucht. Maar, nog belangrijker: je kunt kennismaken met je reisgenoten.

Standaard zie je van je reisgenoten de voornaam, woonplaats en leeftijd. Ook kun je je whatsapp-nummer toevoegen en lid worden van een whatsapp groep. Superhandig! Veel groepen jongeren spreken voor vertrek al met elkaar af om kennis te maken, waardoor je vakantie al direct goed begint. Ruim 60% van de mensen die op jongerenvakantie gaan met ons reist alleen. 

Jongeren vakanties Jongeren vakanties 2016

Beste reisaanbieder jongerenvakanties 2018 en nieuwe jongerenreizen 2019

Of je nu op zoek bent naar een jongeren vakantie met veel uitgaan of juist een jongerenvakantie zoekt waar je ook veel onderneemt, in het reisaanbod van Simi vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Laat je ook eens verrassen, want een actieve jongerenvakantie is minstens zo leuk als de niet-zo-originele stapvakanties in Spanje of Bulgarije.

Simi Reizen is niet voor niets voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste reisorganisatie voor jongeren. Wij weten hoe we onze vakanties echt awesome maken. Met spectaculaire, veilige en avontuurlijke activiteiten, toplocaties en avontuur en gezelligheid.

Avontuurlijke jongeren vakanties

De door Simi georganiseerde reizen zijn allemaal actief. Sommigen iets meer, sommigen iets minder, maar als je een reis bij Simi boekt weet je zeker dat je een avontuur te wachten staat. Doordat je met je leeftijdsgenoten reist kun je er daarnaast ook nog eens vanuit gaan dat het supergezellig is. Een jongerenvakantie boeken doe je dus bij Simi, waar standaard heel veel outdoor activiteiten inbegrepen zijn bij de prijs. Supergezellig, want doordat je samen met je leeftijdsgenoten de reis beleeft zul je merken dat je elkaar goed leert kennen.

Vakantiebestemmingen jongvolwassenen

Je meest favoriete reisbestemming hangt natuurlijk enorm af van je eigen voorkeuren. Ben je een liefhebber van zon, zee en strand? Dan heb je onder andere de keus uit Spanje of Kroatie. Reis je liever rond, dan is Ierland of Noorwegen wellicht een goede optie.

De favoriete vakantiebestemming voor de meeste jongvolwassenen is nog altijd Spanje. Het weer, de betaalbaarheid en de vele mogelijkheden zorgen ervoor dat het land als vakantieland onverminderd populair is. Voor onze actieve vakanties voor jongvolwassenen zijn het vooral Frankrijk en Slovenie die eruit springen qua populariteit.

Reizen in groepsverband

Over groepsreizen voor jongeren bestaan verschillende vooroordelen, behalve bij de mensen die het gedaan hebben. Die weten hoe fijn de sfeer is, hoe gezellig het is om mensen te ontmoeten en om samen een vakantie te beleven. Tijdens onze jongerenvakanties zijn hechte vriendschappen die ontstaan geen uitzondering. We hebben zelfs groepen die elkaar jaren na vertrek nog spreken en weekendjes weg gaan met elkaar.

Een jongerenvakantie bij Simi is vooral gezellig en gericht op het samen genieten van een bijzondere bestemming, of dat nu binnen Europa of buiten Europa is. Juist het samen beleven van het reisprogramma zorgt ervoor dat je elkaar tijdens onze vakanties goed leert kennen. Of je nu op zoek bent naar verre jongeren vakanties naar bijvoorbeeld Costa Rica of de Verenigde Staten, of liever wat dichter bij huis blijft. 

Bijzonder leuk zijn ook onze jongeren busreizen. Weliswaar is een touringcar niet altijd even relaxed, maar in de praktijk zul je zien dat juist in de touringcars de leukste dingen gebeuren en de beste sfeer ontstaat. We lezen dan ook vaak terug dat de busreis weliswaar lang was, maar wel heel erg gezellig. Voor onze jongerenreizen reizen we altijd met busvervoer dat voorzien is van een SKBT keurmerk. 

Beste jongerenvakanties

Bij Simi reis je altijd met een groep leeftijdsgenoten. Je hoeft niemand vooraf te kennen, je leert elkaar tijdens de jongerenvakantie goed kennen. Doordat je bij Simi altijd een volledig pakket activiteiten krijgt die bij je reissom inbegrepen is, heb je sowieso dagelijks contact met de hele groep. 

Er reizen zowel mensen mee die alleen boeken (ongeveer 55%) als mensen die met een vriend of vriendin of een groepje boeken. Juist deze combi maakt onze reizen zo populair. 

Bij elke reis die je met Simi boekt kun je er vanuitgaan dat je een vrij compleet pakket krijgt. Als je niet wil hoef je dus geen extra dingen mee bij te boeken, maar het kan natuurlijk wel.

De meest populaire jongerenreis bestemmingen zijn voor onze groepsreizen toch Kroatië, Frankrijk en Ierland, maar ook verre bestemmingen zoals Costa Rica en Sri Lanka kunnen rekenen op volle groepen.

De kans dat een jongerenvakantie doorgaat is bijna 100%. Als we een reis moeten annuleren wegens te weinig deelname doen we dit meestal ruim vantevoren, zodat je tijd hebt om een alternatief te vinden of jezelf over te laten boeken naar een andere reis of vertrekdatum.