Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Jongerenvakanties

Wij zijn dé jongerenvakantie reisorganisatie voor alle jongeren tussen de 18 32 jaar. Leer nieuwe mensen kennen tijdens avontuurlijke jongerenvakanties over de hele wereld. Alle groepen bestaan uit reizigers uit Nederland en Vlaanderen. 

Je sluit je aan bij een jongeren-vakantie met leeftijdsgenoten. Boeken > kennismaken > op reis gaan! 

Boek je jongerenvakantie met Simi:

 • Altijd inclusief vlucht of busreis
 • Altijd inclusief activiteiten
 • Altijd inclusief alle transfers
 • Bij een pakketreis is de reisorganisator verantwoordelijk voor repatriëring van de groep indien noodzakelijk
 • Gemiddeld een 8.8 voor onze jongerenreizen
 • Met SGR en Calamiteitenfonds ga je veilig en verantwoord op pad
 • 70% boekt solo. 

Simi Reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Jongerenvakanties 

Boek een jongeren vakantie, alleen of met vrienden, naar uiteenlopende bestemmingen binnen heel Europa. Hieronder vind je een kleine selectie van het volledige reisaanbod jongerenvakanties in Europa.   

Slovenië Actief

Slovenië Actief

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1036.5

meer informatie
Kroatië actief

Kroatië actief

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1006.5

meer informatie
Groepsreis Griekenland

Groepsreis Griekenland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1656.5

meer informatie

Vakanties voor jongeren: Azië

Azië is populair onder jongeren. Het relatief lage kostenniveau, mooie weer en de bijzondere natuur en cultuur zorgen ervoor dat je direct het vakantiegevoel krijgt als je op reis gaat. Een jongeren vakantie Azië boek je bij Simi vanwege het volledige pakket en de top inbegrepen excursies en activiteiten. Daarnaast reis je met mensen van je eigen leeftijd. 

Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2506.5

meer informatie
Groepsreizen Vietnam

Groepsreizen Vietnam

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2406.5

meer informatie
Groepsreizen Maleisië

Groepsreizen Maleisië

17 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2356.5

meer informatie

Jongerenreizen: Noord- en Midden Amerika

Simi Reizen is 1 van de grootste aanbieders van jongerenvakanties naar Noord-Amerika. Daarnaast kun je kiezen uit een fantastische rondreis door het tropische Costa Rica. 

Groepsreis Costa Rica

Groepsreis Costa Rica

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2956.5

meer informatie
Rondreis Amerika Californië

Rondreis Amerika Californië

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2706.5

meer informatie
Grand Tour of the West - USA

Grand Tour of the West - USA

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2806.5

meer informatie

Vakanties voor jongeren: Afrika en Midden-Oosten

11-daagse rondreis Jordanie

11-daagse rondreis Jordanie

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2006.5

meer informatie
Rondreizen Tanzania

Rondreizen Tanzania

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 3506.5

meer informatie
Groepsreis Marokko

Groepsreis Marokko

11 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1356.5

meer informatie

Waarom op jongerenvakantie?

 • Je reist met leeftijdsgenoten
 • Je reist naar de mooiste plekken in Europa, de VS of Canada, maar ook naar verre bestemmingen als Costa Rica en Jordanië. 
 • De helft reist alleen, de andere helft met vrienden. Daardoor hebben we een perfecte mix van mensen die elkaar al kennen en elkaar nog niet kennen
 • De groepsreizen zijn gemiddeld beoordeeld met een 8.8 
 • Simi jongerenvakanties geven veel vrijheid, maar ook veel gezelligheid doordat je samen een aantal activiteiten onderneemt die inbegrepen zijn bij de reissom.

5 redenen om met Simi te gaan

 1. Altijd avontuur - elke reis die we organiseren bevat een beetje avontuur. Standaard zijn een groot aantal activiteiten inbegrepen bij de reissom.
 2. Populair bij jongeren - meer dan de helft van onze reizigers zijn tussen de 18 en 22 jaar oud. Een deel studeert, een deel werkt al, maar als je een jongerenvakantie bij Simi boekt kom je altijd terecht in een leuke groep leeftijdsgenoten.
 3. Unieke bestemmingen - of je nu een rondreis door Ierland zoekt of een actieve vakantie in Frankrijk, een roadtrip in de VS of een natuurvakantie in Noorwegen, in alle gevallen kun je bij Simi terecht! 
 4. Goede Simi-hosts - al onze Simi-hosts worden door onszelf intensief getraind voorafgaand aan je reis met Simi. We zoeken in onze Simi-hosts een stuk betrouwbaarheid, volwassenheid, maar letten ook goed op de persoonlijkheid van onze Simi-hosts. Het is immers vakantie en een fijne Simi-host kan daar zeker aan bijdragen!
 5. Supermooie plekjes! We zijn best trots op de unieke plekjes die we gevonden hebben voor onze jongerenvakanties. Sommige plekken hebben we geheel zelf gevonden, andere bestemmingen zijn op ons pad gekomen, maar in alle gevallen geldt dat we de plekken zelf bezoeken en weten wat je als reiziger mee gaat maken!

Beste jongeren vakanties

We hebben de populairste reizen voor je op een rijtje gezet. 

1. Kroatië Zon, zee, strand maar ook actie en avontuur! 
2. Costa Rica Voor een tropische rondreis door de jungle
3. Bali Tropisch paradijs, met een afwisselend reisprogramma
4. Zuid-Frankrijk  Adventureweek met outdoor activiteiten
5. Sri Lanka Authentiek Azië met meer dan 20 inbegrepen excursies
6. Griekenland rondreis Rondreis in het noorden van Griekenland
7. Italië Toscane Reis langs hoogtepunten van Toscane, met oa Pisa en Florence
8. Rondreis Californië Rondreis met SUV's langs de hoogtepunten van Californië in de VS
9. Rondreis West-Canada Unieke rondreis langs natuurparken in Canada
10. Cuba Rondreis Cuba, een oprecht avontuur!

Waar je op vakantie gaat, bepaalt voor een groot deel ook wat voor jongerenvakantie je boekt. Een rondreis door Noorwegen of Ierland is een heel ander type vakantie dan een jongeren vakantie naar Zuid Kroatië of Griekenland. 

Standaard inbegrepen bij elke jongerenvakantie zijn de vlucht of bus, verblijf en een groot aantal activiteiten. Daarnaast zorgen we ervoor dat veel entreekosten, excursies en activiteiten al bij de prijs in zitten. Scheelt een hoop gedoe en verborgen kosten. Voor een onvergetelijke vakantie voor jongeren ben je bij Simi aan het juiste adres. 

Wanneer je vakantie boeken?

Hoe vroeger hoe beter. Bij Simi werken we maar zeer zeer zelden met kortingen op onze jongerenvakanties. Over het algemeen ligt de prijs hoger naarmate je dichter bij de vertrekdatum komt. Als je dus je keus gemaakt hebt voor de vakantie die bij jou past raden we je aan je jongerenvakantie ook gewoon vast te leggen. Je reissom is altijd 100% gegarandeerd door de SGR. 

 Jongeren vakanties 2016

Avontuurlijke vakanties voor jongeren!

De door Simi georganiseerde reizen zijn allemaal actief. Sommigen iets meer, sommigen iets minder, maar als je een reis bij Simi boekt weet je zeker dat je een avontuur te wachten staat. Doordat je met je leeftijdsgenoten reist kun je er daarnaast ook nog eens vanuit gaan dat het supergezellig is. Een jongerenvakantie boeken doe je dus bij Simi, waar standaard heel veel outdoor activiteiten inbegrepen zijn bij de prijs. Supergezellig, want doordat je samen met je leeftijdsgenoten de reis beleeft zul je merken dat je elkaar goed leert kennen.

Vakantiebestemmingen jongvolwassenen

Je meest favoriete reisbestemming hangt natuurlijk enorm af van je eigen voorkeuren. Ben je een liefhebber van zon, zee en strand? Dan heb je onder andere de keus uit Spanje of Kroatie. Reis je liever rond, dan is Ierland of Noorwegen wellicht een goede optie.

De favoriete vakantiebestemming voor de meeste jongvolwassenen is nog altijd Spanje. Het weer, de betaalbaarheid en de vele mogelijkheden zorgen ervoor dat het land als vakantieland onverminderd populair is. Voor onze actieve vakanties voor jongvolwassenen zijn het vooral Frankrijk en Slovenie die eruit springen qua populariteit.

Tips voor solo reizigers

Meer dan de helft van de mensen die een jongerenvakantie boekt bij Simi Reizen, boekt deze solo. Dat is altijd even spannend, want je weet nooit wat je kunt verwachten natuurlijk. Je zult merken dat veel mensen vooraf dezelfde vragen hebben:

 1. Zijn er wel leeftijdsgenoten?
 2. Zijn de andere mensen wel gezellig en normaal?
 3. Ik ken helemaal niemand, hoe moet ik dat aanpakken?
 4. Wat kan ik tegen de spanning doen? 

Al bovenstaande vragen zijn heel normaal. Iedereen is bang om buiten de groep te vallen, maar het gebeurt eigenlijk nooit. De simpele reden daarvoor is dat mensen niet voor niets een groepsreis boeken. Iedereen staat open voor contact en zeker tijdens onze echte jongerenvakanties binnen Europa zul je zien dat iedereen er gewoon een toptijd van wil maken. Het soort reis dat je kiest is dan ook erg belangrijk voor wie je reisgenoten worden.

Je kunt je voorstellen dat iemand die een jongerenvakantie Noorwegen/Zweden boekt, een ander type mens is dan degene die een jongerenvakantie Kroatië boekt. Wist je trouwens dat Simi Reizen voor deze beide reizen de grootste aanbieder is van jongerenvakanties naar die bestemmingen?