Rondreis USA - avontuur in het midwesten

Rondreis USA - avontuur in het midwesten

 • 18-22 jaar
 • 15 dagen
 • Eenvoudig

Deze rondreis door de Verenigde Staten brengt je langs een aantal van de meest unieke plekken in de Verenigde Staten. Maak kennis met het ruige noorden en midden van de Verenigde Staten, waar de cowboy-sporen nog vers zijn. De indrukwekkende natuur en de interessante geschiedenis van de gebieden waar we tijdens deze rondreis Amerika doorheen zullen trekken zijn een aanrader voor elke natuurliefhebber met een passie voor de VS.

Onze rondreis begint en eindigt in Denver, de hoofdstad van Colorado. We bezoeken onder andere de Devil's tower in Wyoming, Mount Rushmore, het Little Bighorn Battlefield, maar ook Glacier National Park en het wereldberoemde Yellowstone National Park.

Maak je klaar voor een indrukwekkende rondreis, specifiek voor liefhebbers van ruige natuur en indrukwekkende vergezichten. 

Deze in 2021 vernieuwde rondreis brengt je langs bezienswaardigheden en plekken die meer dan de moeite waard zijn. Zoals bij elke rondreis door de VS zijn de onderlinge afstanden vrij groot, maar het is zeker de moeite waard. Bij deze roadtrip reizen we met SUV's door de Verenigde Staten. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 501,50 €, 15 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights:

 • Mount Rushmore (je weet wel, die uitgehakte hoofden)
 • Glacier National Park
 • Yellowstone National Park
 • Bezoek de Rocky Mountains
 • Devil's tower

Dag 1 - Amsterdam - Denver

Onze rondreis begint op Schiphol, waar we ons verzamelen voor de vlucht naar Denver, Colorado. Bij aankomst in Denver halen we onze SUV's op en rijden een stukje naar ons hotel voor de eerste nacht. 

Bij aankomst in het hotel frissen we ons even op, waarna we een plekje zoeken om nog wat te eten. We gaan op tijd naar bed, zodat we de volgende dag fris op pad kunnen om te beginnen aan onze rondreis langs een aantal van de mooiste plekken in de VS.

De vluchtduur is tussen de 11 en 14 uur, afhankelijk van de route en eventuele overstap.

Tips:

 • We vliegen met een groepsticket naar de VS. Het grote voordeel is dat we op die manier zeker zijn dat je met de hele groep die kant op vliegt. Je kunt onderling bepalen wie waar zit. Voor lange mensen kan het prettig zijn een stoel bij een emergency exit te vragen met meer beenruimte. 
 • Houd er rekening mee dat de reis zelf al best vermoeiend wordt ervaren. Bij aankomst duurt het ook nog even voor iedereen de bagage heeft en we de auto's hebben opgehaald. Bereid je daar een beetje op voor. 
 • Wil je graag rijden tjidens deze rondreis? Geef het dan op bij je boeking in het veld "bijzonderheden". Waar mogelijk houden we hier rekening mee. 

Dag 2 - Denver - Rocky Mountain NP

Na het ontbijt doen we bij een supermarkt wat inkopen voor onderweg. Meestal bezoeken we 's ochtends eerst een supermarkt om lunch en snacks voor onderweg te halen, omdat je in de VS soms lange tijd kan rijden zonder echt in de bewoonde wereld te komen. Een voorraadje drinken en snacks is dan wel prettig.

We rijden naar het Rocky Mountain National Park (ongeveer twee uur rijden). We rijden de geweldig mooie route van Grand Lake naar Estes Park over de Trail Ridge Road. Deze weg van 77 kilometer lang is de hoogstgelegen geasfalteerde weg in de VS. Uiteindelijk rijd je tot op bijna 3600 meter hoogte! 

We nemen de hele dag de tijd om de route te rijden, stoppen onderweg regelmatig natuurlijk en geven je vooraf een aantal tips voor mooie (korte) wandeltochten. We weten zeker dat je direct in de vakantiestemming komt met deze bijzondere route door de Rocky Mountains. Houd je ogen open voor beren en andere wilde dieren op de route! 

We overnachten in Estes Park, Colorado. 

Dag 3 - Estes Park - Cheyenne

In de ochtend is er genoeg tijd om nog een mooie hike te maken. Vanuit Estes Park zijn er legio mogelijkheden voor korte tot iets langere hikes met prachtige uitzichten over de bergen van de Rocky Mountains. Je ontvangt van ons een roadbook met tips en wandelingen die je kunt doen. Er zijn ook mogelijkheden om te raften, paard te rijden of iets anders te ondernemen. Het is wel aan te raden om dit vooraf te reserveren. 

In de middag vertrekken we richting de stad Cheyenne. Cheyenne is de hoofdstad van de staat Wyoming, een van de meest dunbevolkte staten van de VS. De hoofdstad heeft dan ook maar een goede 60.000 inwoners. Toch is Cheyenne een interessante stad. In 1867 werd hier een tentenkamp opgezet voor de bouwers aan de Union Pacific Railroad, die uiteindelijk de VS transformeerden. 

Het Wyoming State Capitol is doordeweeks gratis te bezoeken. Ook interessant: het Union Pacific Depot over de spoorweggeschiedenis van de VS. 

Dag 4 - Cheyenne - Mount Rushmore

Vanuit Cheyenne vertrekken we door de staat Wyoming naar de staat South Dakota. Hier vinden we een nationaal monument dat iedereen ongetwijfeld zal herkennen uit films en tv-series. De 18 meter hoge, uitgehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten zijn een belangrijke toeristische bezienswaardigheid in de VS. 

Dertig kilometer verderop vind je ook nog het Crazy Horse monument, dat nog altijd gebouwd wordt. Het gezicht is in 1998 afgewerkt. Uiteindelijk moet er een beeld onstaan van 195 meter lang en 172 meter hoog. 

Onderweg komen we langs het Custer State Park en geniet je onderweg van mooie uitzichten. We verblijven in de buurt van Mount Rushmore deze avond. 

Dag 5 - Mount Rushmore - Devil's tower

In de ochtend heb je nog de tijd om een mooie wandeling te maken in de omgeving van Mount Rushmore. Opties genoeg, de omgeving is prachtig. Bezoek ook zeker de rotsformaties van "the needles". 

We reizen door de Black Hills naar een tweede uniek monument: de Devil's tower. Deze bijzondere rotsformatie steekt ver boven het omringende landschap uit en is een bijzonder mooi plekje. Je kunt hier een viertal eenvoudige wandelingen maken die je perfecte uitzichten geeft over de Devil's Tower. 

We overnachten in de buurt van de Devil's Tower. Zo houden we de dagafstanden beperkt en is er genoeg tijd en ruimte om dingen te ondernemen. Houd er rekening mee dat er in de directe omgeving niet veel steden en dorpen zijn, dus neem zeker wat reisspelletjes mee in je koffer!

Dag 6 - Devil's tower - Billings

Vandaag staat de langste dagafstand op het programma. We vertrekken direct na het ontbijt en rijden door Wyoming naar de staat Montana. We zullen de hele dag nodig hebben om de ruim 500 kilometer die voor ons ligt af te leggen.

Onderweg maken we een stop bij het Little Bighorn Battlefield, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de VS. Verschillende stammen vochten tegen het legere van de VS, waarbij de VS een groot verlies leed. Het Little Bighorn Monument vertelt je over de periode en is interessant voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de Verenigde Staten. 

We rijden vervolgens door naar het stadje Billings in de staat Montana. Het is de grootste stad van de staat met ruim 100.000 inwoners. Nog steeds geen wereldstad dus.

In Billings vind je verschillende musea, maar de kans is groot dat je na een volle dag gewoon lekker wilt relaxen, ergens wat wilt eten en vervolgens nog een spelletje speelt met je reisgenoten. 

Dag 7 - Billings - East Glacier NP

We hebben vandaag opnieuw een flinke rit van ruim 500 kilometer voor de boeg. De afstanden in de noordelijke staten van de VS zijn enorm, terwijl er maar heel weinig mensen wonen. Het is wel een perfecte manier om kennis te maken met het echte "rural America", waar nog daadwerkelijke rodeo's gereden worden, daadwerkelijke cowboys werken en elk kind al van kleins af aan leert te overleven in zware omstandigheden. 

Deze dag is qua route niet extreem interessant, maar brengt ons wel naar 1 van de absolute hoogtepunten van je rondreis: Glacier National Park. We verblijven in de buurt van de Oostelijke ingang van het Nationaal Park. 

Je ontvangt vanuit Simi Reizen een roadbook met tips voor onderweg. Zo weet je waar je onderweg mooie stops kunt maken of iets kunt ondernemen. Het roadbook is zeker niet compleet, dus aanvullingen zijn altijd welkom!

Dag 8 - Glacier National Park

Vandaag staat 1 van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van deze groepsreis op het programma. We rijden van oost naar west en rijden over de spectaculaire Going to the Sun road. Deze weg is slechts enkele maanden per jaar geopend wegens de grote hoogte en de enorme hoeveelheid sneeuw elk jaar. Op een gegeven moment rijd je zelfs boven de 2000 meter hoogte.

De uitzichten onderweg zijn fantastisch, je krijgt een goed beeld van het imposante Nationale Park. Er kan op het hoogste punt (de Logan Pass) wel 24 meter sneeuw liggen die vervolgens met gigantische sneeuwschuivers wordt weggehaald. 

Indien de weg niet begaanbaar is (helemaal garanderen kunnen we het nooit), dan zullen we een alternatieve, maar ook ontzettend mooie route rijden. 

We overnachten deze nacht in Whitefish of Kalispell. 

Dag 9 - Whitefish - Bozeman

We rijden vandaag opnieuw een flinke afstand, zodat we onze tijd in de mooiste gebieden zo goed mogelijk kunnen invullen. Het eerste stuk reizen we door het Flathead National Forest en langs het Flathead lake, door een prachtig berggebied. 

We rijden een prachtige route naar Bozeman in Montana. Dit studentenstadje heeft een gezellig klein centrum en is een ideale plek voor een gezellige avond. Onderweg komen we door de hoofdstad van Montana, Helena. Vanuit Bozeman zijn we niet zo ver meer af van 1 van de mooiste Nationale Parken in de wereld: Yellowstone National Park

Dag 10 - Bozeman - Big Sky

De kortste dagafstand van de hele groepsreis: we reizen van Bozeman naar het plaatsje Big Sky (klein uurtje). Big Sky is zowel in de winter als de zomer een bekende toeristische hotspot met ontzettend veel mogelijkheden om van alles te ondernemen. Ziplinen, raften, mountainbiken, wandelen, fly fishing en paardrijden zijn allemaal mogelijk. 

Een aanrader is ook om vanuit Big Sky alvast even door te rijden naar West Yellowstone. Hier kun je schieten met uiteenlopende wapens bij "Big Gun Fun". Er zijn verschillende pakketten en uiteraard is er een instructeur bij om je te helpen veilig en verantwoord te schieten. Wel een must do als je in de VS bent eigenlijk. 

Let op: het is absoluut aan te raden om al aan het begin van je rondreis te overleggen met je reisgenoten wat je wilt doen en te reserveren. In vrijwel alle hotels kun je met de hoteltelefoon gratis bellen om te reserveren. Hoe eerder je eruit bent, hoe groter de kans dat er nog plek is. 

Dag 11 - Yellowstone National Park

De komende dagen bevinden we ons op 1 van de mooiste plekken op de wereld: Yellowstone National Park. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit uitgebreide park, maar doordat we met SUV's rijden kunnen we eenvoudig weg van de massa. 

In de nationale parken die we bezoeken is het voor de reisleider niet toegestaan om in groepsverband door het park te rijden. Je rijdt dus per individuele auto door de nationale parken. Je reisleider geeft wel een briefing met tips voor vertrek. 

Het is bij onze rondreizen door de VS dus absoluut belangrijk om je goed te verdiepen in de route die we gaan volgen. Je bepaalt voor een groot deel ook zelf in hoeverre je het maximale uit je reis haalt. Anders dan bij een reguliere groepsreis waar je in een bus van plek naar plek gaat is de individuele vrijheid groter. 

Houd er ook rekening mee dat we de samenstelling van de auto's doorwisselen. Zo leert iedereen elkaar tijdens de groepsreis goed kennen en het is goed voor de dynamiek. 

Dag 12 - Yellowstone National Park

Yellowstone is een van de grootste nationale parken in de VS. Vandaag heb je de hele dag om het park verder te verkennen. We verblijven ofwel in Jackson Hole ofwel in Tetonia/Driggs, afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels. Door de enorme populariteit van het gebied kunnen hotelprijzen makkelijk oplopen tot 300 tot 400 euro per nacht, waarmee de reissom ook onnodig hoog wordt. We zitten dan liever net een stukje verder weg, voor redelijke prijzen. 

Er zijn in het Nationaal Park verschillende mooie korte en langere wandeltochten te maken. Houd er wel rekening mee dat je op de paden blijft in het hele park. Yellowstone is eigenlijk een gigantisch vulkanisch gebied met veel actieve geothermische plekken. Je zult op veel plekken kokend water aan de oppervlakte zien, maar ook waar je dat niet ziet kan de bodem erg fragiel zijn.

In Yellowstone leven beren, bizons, elanden, herten en wolven. De kans op het zien van wolven is nihil, maar alle andere dieren zijn al regelmatig gespot door onze reizigers. 

Dag 13 - Yellowstone / Grand Teton NP

Aan Yellowstone National Park grenst een tweede Nationaal Park: de Grand Tetons. De markante bergtoppen van de Tetons kun je lange tijd zien als je door Yellowstone naar Jackson Hole rijdt. De hoogste berg is bijna 4200 meter hoog!

In de vallei grazen bizons, wapiti's en vind je coyotes. Elanden, herten, otters en bevers, maar ook de zwarte beer kun je hier vinden. Er zijn veel mogelijke wandeltochten door het nationaal park, die je naar bijzonder mooie plekjes brengen. Een alternatief is om een mountainbike te huren en een tocht te maken met de fiets. Houd wel rekening met de hoogteverschillen. 

Deze dag heb je de keus om een mooie hike te maken, of in het meer toeristische Jackson Hole een activiteit bij te boeken. Voor een overzicht van mogelijkheden kun je hier kijken

We overnachten in Cody, aan de oostzijde van het Nationaal Park. 's Avonds bezoeken we de Cody Nite Rodeo (tussen 4 juni en 31 augustus). Het ticket is inbegrepen bij je reissom indien je reist tussen 4 juni en 31 augustus en onder voorbehoud van beschikbaarheid.  

Dag 14 - Cody - Casper

We reizen vandaag al een heel stuk terug richting ons beginpunt van de rondreis. Casper was een stop tijdens de gold rush periode. De Oregon Trail was een handels- en migratieroute voor mensen op zoek naar een beter leven. 

In Casper kun je onder andere een bezoek brengen aan de Backwards Distilling company, waar wodka gemaakt wordt. Ook kun je bij het Alcova meer onder andere zwemmen, waterskien en meer. Als je na al het rondreizen behoefte hebt aan een beetje relaxen is dit een aanrader.

Casper Mountain biedt je de mogelijkheid om nog een mooie wandeling te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de bijna 2500 meter hoge bergtop te rijden via een toeristische route. 

Dag 15 - Casper - Denver

We reizen terug naar de hoofdstad van Colorado. 

d

d

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

d

Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Sri Lanka (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 07-11-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Deze reis was echt geweldig, mooi land, aardige locals. Top geregeld allemaal. Goede gids en reisleidster. De groep was leuk en gezellig waardoor ook zeker de reis geslaagd was. Veel mooie plekken gezien, activiteiten zoals raften en canyoning waren echt gaaf om te doen. En dan helemaal in de omgeving als Sri Lanka. De treinrit waar mooie omgevingen te zien zijn. En de lion rock beklimmen en dan het uitzicht zien dat is geweldig om te doen.
  Daarom geef ik deze reis een 9 en raad ik het zeker mensen aan om de reis te gaan maken.

 • door Kroatie actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 14-08-2019

  image

  9.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb een mega leuke vakantie gehad! Een leuk programma waar je veel van Kroatie kan zien. Ook hadden we genoeg vrije tijd om zelf dingen te gaan doen. We hadden een grote maar gezellige groep met ze alle!

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 17-02-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ook ik ben woensdag teruggekomen uit het Zweedse Lapland. Deze reis had ik al een tijd op mijn verlanglijst staan en nu was het eindelijk zo ver! De activiteiten die we hebben gedaan zijn niet met elkaar te vergelijk maar allemaal even gaaf om te doen! De leiding was top en regelde alles voor ons, dit zorgde ervoor dat ik een onbezorgde en onvergetelijke vakantie heb gehad! (p.s. mocht je twijfelen deze reis te boeken... gewoon doen!!!)

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 26-07-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Het was een gezellige reis met een leuke groep en leuke activiteiten. Het was een mooie locatie en een gezellige reisleider.

 • door Groepsreis Noord Ierland (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 10-07-2018

  geen foto

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben als eerste groep naar noord-ierland geweest. Ik heb hele bijzondere, mooie dingen gezien en meegemaakt. Voor mij was het ook de eerste keer in een groepsreis, wat goed is bevallen. Ook de reisleidster Vera was erg gezellig en fijn om als reisleidster te hebben. De buschauffeurs Sean en Anthony konden veel vertellen over de geschiedenis en cultuur en waren ook super gezellig. Super ervaring dus!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 06-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben al een keer eerder met simi geweest. Dit was erg goed bevallen en om die reden heb ik nog een keer bij simi geboekt. Het was dit jaar nog veel leuker! De groep was een stuk leuker. Iedereen ging met elkaar om. Ik ben er van overtuigd dat dit grotendeels door onze reisleider Sebastiaan komt. Hij is erg open. Hij bespreekt hrt gezamelijk wanneer er iets in de groep afspeeld. Hij is betrokken en heeft tijd voor iedereen. Het liefste is hij lekker vrolijk en dit zorgt voor een goede sfeer. Hij doet gezellig mee met alles en vorige vakantie voelde ik wat meer afstand tussen reisgenoten en tussen de reisleiding. Zeker een pluim voor Sebastiaan waard!

 • door 12-daagse rondreis Jordanie (Jongerenvakanties 18-22) op 22-09-2019

  image

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik ben dit jaar met de allereerste Jordanie reis meegegaan van simi reizen. En wat een geweldig reis was dit! We hebben in 12 dagen tijd heel veel gezien en gedaan, meer dan iedereen verwacht had. Het zijn vooral drukke dagprogammas. Ook de reisleidster Warda was heel erg goed in de begeleiding van de reis en ontzettend gezellig! ( het is overigens heel handig als er een Arabisch/nederlands sprekende gids bij is) Het weer is heerlijk warm in Jordanie en de mensen zijn erg vriendelijk!
  Al met al een hele toffe reis! Simi reizen jullie hebben het wederom weer voor elkaar gekregen.

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenvakanties 18-22) op 23-07-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  De Canada-Amerika rondreis van mei 2018 was geweldig. Goed weer, goed eten, goed gezelschap, goed geluk bij het zien van de wilde dieren (iets te veel geluk bij de grizzly van Johnston canyon), goed weer, goede dagplanning, goede autos en geweldige remmen. Kortom alles goed, behalve het navigatievermogen van sommige bestuurders, maar dat was gewoon een extra avontuur.

 • door Lapland groepsreis Zweden (Groepsreizen & singlereizen 23-35) op 17-02-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Woensdag terug gekomen van mijn eerste groepsreis naar lapland. Top ervaring!!!! Alles was goed geregeld en er werd duidelijk gewerkt vanuit het gemak en het oogpunt van de reiziger. Ik heb me nergens druk over hoeven maken en niets hoeven regelen, waardoor ik een onvergetelijke, ontspannen maar ook avontuurlijke vakantie heb gehad.

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenvakanties 18-22) op 06-09-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Last minute geboekt toen de reis eigenlijk al vol zat. Gelukkig toch nog een plekje kunnen regelen na contact opgenomen te hebben met simi-reizen. Reis was van begin tot eind goed geregeld en werd begeleid door een top reisleidster genaamd Warda. Ik heb een geweldige groep mensen mogen leren kennen en een bijzonder mooi land mogen ontdekken. Zeker een aanrader als je van natuur houdt en alleen reist! Voor mij een reis om nooit te vergeten. Mocht ik nog een keer in mijn eentje reizen ga ik zeker nog een keer met Simi-reizen! Simi, Bedankt!

d