Meer informatie over reizen tijdens corona op onze corona-pagina voor herfst en winterreizen in 2020 en begin 2021 en onze corona-pagina 2021. Of lees meer over waarom je toch "gewoon" en zorgeloos kunt boeken.

Rondreis USA - avontuur in het midwesten

Rondreis USA - avontuur in het midwesten

 • 18-25 jaar
 • 16 dagen
 • Eenvoudig

Deze rondreis door de Verenigde Staten brengt je langs een aantal van de meest unieke plekken in de Verenigde Staten. Maak kennis met het ruige noorden en midden van de Verenigde Staten, waar de cowboy-sporen nog vers zijn. De indrukwekkende natuur en de interessante geschiedenis van de gebieden waar we tijdens deze rondreis Amerika doorheen zullen trekken zijn een aanrader voor elke natuurliefhebber met een passie voor de VS.

Onze rondreis begint en eindigt in Denver, de hoofdstad van Colorado. We bezoeken onder andere de Devil's tower in Wyoming, Mount Rushmore, het Little Bighorn Battlefield, maar ook Glacier National Park en het wereldberoemde Yellowstone National Park

Al met al boek je een fantastische rondreis door een aantal van de mooiste en uniekste natuurgebieden in de Verenigde Staten, waar we zowel op toeristische plekken als op minder toeristische plekken terecht komen. 

Maak je klaar voor een indrukwekkende rondreis, specifiek voor liefhebbers van ruige natuur en indrukwekkende vergezichten. 

Deze in 2021 vernieuwde rondreis brengt je langs bezienswaardigheden en plekken die meer dan de moeite waard zijn. Zoals bij elke rondreis door de VS zijn de onderlinge afstanden vrij groot, maar het is zeker de moeite waard. Bij deze roadtrip reizen we met SUV's door de Verenigde Staten. 

Let op: je reist tijdens deze rondreis samen met mensen tussen de 18 en 39 jaar. 

Gemiddelde samenstelling

 • Vrouw 50%

 • Man50%

 • Gem. leeftijd 20200 jaar

 • 98% van onze reizen gaat door
SGR SGR ANVR

2 391,50 €, 16 dagen

BOEK DEZE REIS

Highlights:

 • Mount Rushmore (je weet wel, die uitgehakte hoofden)
 • Glacier National Park
 • Yellowstone National Park
 • Bezoek de Rocky Mountains
 • Devil's tower

Dag 1 - Amsterdam - Denver

Onze rondreis begint op Schiphol, waar we ons verzamelen voor de vlucht naar Denver, Colorado. Bij aankomst in Denver halen we onze SUV's op en rijden een stukje naar ons hotel voor de eerste nacht. 

Bij aankomst in het hotel frissen we ons even op, waarna we een plekje zoeken om nog wat te eten. We gaan op tijd naar bed, zodat we de volgende dag fris op pad kunnen om te beginnen aan onze rondreis langs een aantal van de mooiste plekken in de VS.

De vluchtduur is tussen de 11 en 14 uur, afhankelijk van de route en eventuele overstap.

Tips:

 • We vliegen met een groepsticket naar de VS. Het grote voordeel is dat we op die manier zeker zijn dat je met de hele groep die kant op vliegt. Je kunt onderling bepalen wie waar zit. Voor lange mensen kan het prettig zijn een stoel bij een emergency exit te vragen met meer beenruimte. 
 • Houd er rekening mee dat de reis zelf al best vermoeiend wordt ervaren. Bij aankomst duurt het ook nog even voor iedereen de bagage heeft en we de auto's hebben opgehaald. Bereid je daar een beetje op voor. 
 • Wil je graag rijden tjidens deze rondreis? Geef het dan op bij je boeking in het veld "bijzonderheden". Waar mogelijk houden we hier rekening mee. 

Dag 2 - Denver - Rocky Mountain NP

Na het ontbijt doen we bij een supermarkt wat inkopen voor onderweg. Meestal bezoeken we 's ochtends eerst een supermarkt om lunch en snacks voor onderweg te halen, omdat je in de VS soms lange tijd kan rijden zonder echt in de bewoonde wereld te komen. Een voorraadje drinken en snacks is dan wel prettig.

We rijden naar het Rocky Mountain National Park (ongeveer twee uur rijden). We rijden de geweldig mooie route van Grand Lake naar Estes Park over de Trail Ridge Road. Deze weg van 77 kilometer lang is de hoogstgelegen geasfalteerde weg in de VS. Uiteindelijk rijd je tot op bijna 3600 meter hoogte! 

We nemen de hele dag de tijd om de route te rijden, stoppen onderweg regelmatig natuurlijk en geven je vooraf een aantal tips voor mooie (korte) wandeltochten. We weten zeker dat je direct in de vakantiestemming komt met deze bijzondere route door de Rocky Mountains. Houd je ogen open voor beren en andere wilde dieren op de route! 

We overnachten in Estes Park, Colorado. 

Dag 3 - Estes Park - Cheyenne

In de ochtend is er genoeg tijd om nog een mooie hike te maken. Vanuit Estes Park zijn er legio mogelijkheden voor korte tot iets langere hikes met prachtige uitzichten over de bergen van de Rocky Mountains. Je ontvangt van ons een roadbook met tips en wandelingen die je kunt doen. Er zijn ook mogelijkheden om te raften, paard te rijden of iets anders te ondernemen. Het is wel aan te raden om dit vooraf te reserveren. 

In de middag vertrekken we richting de stad Cheyenne. Cheyenne is de hoofdstad van de staat Wyoming, een van de meest dunbevolkte staten van de VS. De hoofdstad heeft dan ook maar een goede 60.000 inwoners. Toch is Cheyenne een interessante stad. In 1867 werd hier een tentenkamp opgezet voor de bouwers aan de Union Pacific Railroad, die uiteindelijk de VS transformeerden. 

Het Wyoming State Capitol is doordeweeks gratis te bezoeken. Ook interessant: het Union Pacific Depot over de spoorweggeschiedenis van de VS. 

Dag 4 - Cheyenne - Mount Rushmore

Vanuit Cheyenne vertrekken we door de staat Wyoming naar de staat South Dakota. Hier vinden we een nationaal monument dat iedereen ongetwijfeld zal herkennen uit films en tv-series. De 18 meter hoge, uitgehakte portretten van vier Amerikaanse presidenten zijn een belangrijke toeristische bezienswaardigheid in de VS. 

Dertig kilometer verderop vind je ook nog het Crazy Horse monument, dat nog altijd gebouwd wordt. Het gezicht is in 1998 afgewerkt. Uiteindelijk moet er een beeld onstaan van 195 meter lang en 172 meter hoog. 

Onderweg komen we langs het Custer State Park en geniet je onderweg van mooie uitzichten. We verblijven in de buurt van Mount Rushmore deze avond. 

Dag 5 - Mount Rushmore - Devil's tower

In de ochtend heb je nog de tijd om een mooie wandeling te maken in de omgeving van Mount Rushmore. Opties genoeg, de omgeving is prachtig. Bezoek ook zeker de rotsformaties van "the needles". 

We reizen door de Black Hills naar een tweede uniek monument: de Devil's tower. Deze bijzondere rotsformatie steekt ver boven het omringende landschap uit en is een bijzonder mooi plekje. Je kunt hier een viertal eenvoudige wandelingen maken die je perfecte uitzichten geeft over de Devil's Tower. 

We overnachten in de buurt van de Devil's Tower. Zo houden we de dagafstanden beperkt en is er genoeg tijd en ruimte om dingen te ondernemen. Houd er rekening mee dat er in de directe omgeving niet veel steden en dorpen zijn, dus neem zeker wat reisspelletjes mee in je koffer!

Dag 6 - Devil's tower - Billings

Vandaag staat de langste dagafstand op het programma. We vertrekken direct na het ontbijt en rijden door Wyoming naar de staat Montana. We zullen de hele dag nodig hebben om de ruim 500 kilometer die voor ons ligt af te leggen.

Onderweg maken we een stop bij het Little Bighorn Battlefield, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de VS. Verschillende stammen vochten tegen het legere van de VS, waarbij de VS een groot verlies leed. Het Little Bighorn Monument vertelt je over de periode en is interessant voor iedereen die zich meer wil verdiepen in de Verenigde Staten. 

We rijden vervolgens door naar het stadje Billings in de staat Montana. Het is de grootste stad van de staat met ruim 100.000 inwoners. Nog steeds geen wereldstad dus.

In Billings vind je verschillende musea, maar de kans is groot dat je na een volle dag gewoon lekker wilt relaxen, ergens wat wilt eten en vervolgens nog een spelletje speelt met je reisgenoten. 

Dag 7 - Billings - East Glacier NP

We hebben vandaag opnieuw een flinke rit van ruim 500 kilometer voor de boeg. De afstanden in de noordelijke staten van de VS zijn enorm, terwijl er maar heel weinig mensen wonen. Het is wel een perfecte manier om kennis te maken met het echte "rural America", waar nog daadwerkelijke rodeo's gereden worden, daadwerkelijke cowboys werken en elk kind al van kleins af aan leert te overleven in zware omstandigheden. 

Deze dag is qua route niet extreem interessant, maar brengt ons wel naar 1 van de absolute hoogtepunten van je rondreis: Glacier National Park. We verblijven in de buurt van de Oostelijke ingang van het Nationaal Park. 

Je ontvangt vanuit Simi Reizen een roadbook met tips voor onderweg. Zo weet je waar je onderweg mooie stops kunt maken of iets kunt ondernemen. Het roadbook is zeker niet compleet, dus aanvullingen zijn altijd welkom!

Dag 8 - Glacier National Park

Vandaag staat 1 van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van deze groepsreis op het programma. We rijden van oost naar west en rijden over de spectaculaire Going to the Sun road. Deze weg is slechts enkele maanden per jaar geopend wegens de grote hoogte en de enorme hoeveelheid sneeuw elk jaar. Op een gegeven moment rijd je zelfs boven de 2000 meter hoogte.

De uitzichten onderweg zijn fantastisch, je krijgt een goed beeld van het imposante Nationale Park. Er kan op het hoogste punt (de Logan Pass) wel 24 meter sneeuw liggen die vervolgens met gigantische sneeuwschuivers wordt weggehaald. 

Indien de weg niet begaanbaar is (helemaal garanderen kunnen we het nooit), dan zullen we een alternatieve, maar ook ontzettend mooie route rijden. 

We overnachten deze nacht in Whitefish of Kalispell. 

Dag 9 - Whitefish - Bozeman

We rijden vandaag opnieuw een flinke afstand, zodat we onze tijd in de mooiste gebieden zo goed mogelijk kunnen invullen. Het eerste stuk reizen we door het Flathead National Forest en langs het Flathead lake, door een prachtig berggebied. 

We rijden een prachtige route naar Bozeman in Montana. Dit studentenstadje heeft een gezellig klein centrum en is een ideale plek voor een gezellige avond. Onderweg komen we door de hoofdstad van Montana, Helena. Vanuit Bozeman zijn we niet zo ver meer af van 1 van de mooiste Nationale Parken in de wereld: Yellowstone National Park

Dag 10 - Bozeman - Big Sky

De kortste dagafstand van de hele groepsreis: we reizen van Bozeman naar het plaatsje Big Sky (klein uurtje). Big Sky is zowel in de winter als de zomer een bekende toeristische hotspot met ontzettend veel mogelijkheden om van alles te ondernemen. Ziplinen, raften, mountainbiken, wandelen, fly fishing en paardrijden zijn allemaal mogelijk. 

Een aanrader is ook om vanuit Big Sky alvast even door te rijden naar West Yellowstone. Hier kun je schieten met uiteenlopende wapens bij "Big Gun Fun". Er zijn verschillende pakketten en uiteraard is er een instructeur bij om je te helpen veilig en verantwoord te schieten. Wel een must do als je in de VS bent eigenlijk. 

Let op: het is absoluut aan te raden om al aan het begin van je rondreis te overleggen met je reisgenoten wat je wilt doen en te reserveren. In vrijwel alle hotels kun je met de hoteltelefoon gratis bellen om te reserveren. Hoe eerder je eruit bent, hoe groter de kans dat er nog plek is. 

Dag 11 - Yellowstone National Park

De komende dagen bevinden we ons op 1 van de mooiste plekken op de wereld: Yellowstone National Park. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit uitgebreide park, maar doordat we met SUV's rijden kunnen we eenvoudig weg van de massa. 

In de nationale parken die we bezoeken is het voor de reisleider niet toegestaan om in groepsverband door het park te rijden. Je rijdt dus per individuele auto door de nationale parken. Je reisleider geeft wel een briefing met tips voor vertrek. 

Het is bij onze rondreizen door de VS dus absoluut belangrijk om je goed te verdiepen in de route die we gaan volgen. Je bepaalt voor een groot deel ook zelf in hoeverre je het maximale uit je reis haalt. Anders dan bij een reguliere groepsreis waar je in een bus van plek naar plek gaat is de individuele vrijheid groter. 

Houd er ook rekening mee dat we de samenstelling van de auto's doorwisselen. Zo leert iedereen elkaar tijdens de groepsreis goed kennen en het is goed voor de dynamiek. 

Dag 12 - Yellowstone National Park

Yellowstone is een van de grootste nationale parken in de VS. Vandaag heb je de hele dag om het park verder te verkennen. We verblijven ofwel in Jackson Hole ofwel in Tetonia/Driggs, afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels. Door de enorme populariteit van het gebied kunnen hotelprijzen makkelijk oplopen tot 300 tot 400 euro per nacht, waarmee de reissom ook onnodig hoog wordt. We zitten dan liever net een stukje verder weg, voor redelijke prijzen. 

Er zijn in het Nationaal Park verschillende mooie korte en langere wandeltochten te maken. Houd er wel rekening mee dat je op de paden blijft in het hele park. Yellowstone is eigenlijk een gigantisch vulkanisch gebied met veel actieve geothermische plekken. Je zult op veel plekken kokend water aan de oppervlakte zien, maar ook waar je dat niet ziet kan de bodem erg fragiel zijn.

In Yellowstone leven beren, bizons, elanden, herten en wolven. De kans op het zien van wolven is nihil, maar alle andere dieren zijn al regelmatig gespot door onze reizigers. 

Dag 13 - Yellowstone / Grand Teton NP

Aan Yellowstone National Park grenst een tweede Nationaal Park: de Grand Tetons. De markante bergtoppen van de Tetons kun je lange tijd zien als je door Yellowstone naar Jackson Hole rijdt. De hoogste berg is bijna 4200 meter hoog!

In de vallei grazen bizons, wapiti's en vind je coyotes. Elanden, herten, otters en bevers, maar ook de zwarte beer kun je hier vinden. Er zijn veel mogelijke wandeltochten door het nationaal park, die je naar bijzonder mooie plekjes brengen. Een alternatief is om een mountainbike te huren en een tocht te maken met de fiets. Houd wel rekening met de hoogteverschillen. 

Deze dag heb je de keus om een mooie hike te maken, of in het meer toeristische Jackson Hole een activiteit bij te boeken. Voor een overzicht van mogelijkheden kun je hier kijken

We overnachten in Cody, aan de oostzijde van het Nationaal Park. 's Avonds bezoeken we de Cody Nite Rodeo (tussen 4 juni en 31 augustus). Het ticket is inbegrepen bij je reissom indien je reist tussen 4 juni en 31 augustus en onder voorbehoud van beschikbaarheid.  

Dag 14 - Cody - Casper

We reizen vandaag al een heel stuk terug richting ons beginpunt van de rondreis. Casper was een stop tijdens de gold rush periode. De Oregon Trail was een handels- en migratieroute voor mensen op zoek naar een beter leven. 

In Casper kun je onder andere een bezoek brengen aan de Backwards Distilling company, waar wodka gemaakt wordt. Ook kun je bij het Alcova meer onder andere zwemmen, waterskien en meer. Als je na al het rondreizen behoefte hebt aan een beetje relaxen is dit een aanrader.

Casper Mountain biedt je de mogelijkheid om nog een mooie wandeling te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de bijna 2500 meter hoge bergtop te rijden via een toeristische route. 

Dag 15 - Casper - Denver

We reizen terug naar de hoofdstad van Colorado.

Afhankelijk van de vluchttijden kan het zijn dat we de dag ervoor een langere autorit maken zodat we de avond ervoor al in Denver zijn. We vertrekken vandaag vanuit Denver terug naar Amsterdam.

In dat geval hebben we op dag 14 een volle rij-dag, maar kunnen dan wel in de avond in stijl afscheid nemen in Denver van onze rondreis. 

Dag 16 - Thuis

We landen vandaag weer op Schiphol en kunnen bijkomen van een intensieve maar onvergetelijke reis. We raden iedereen van harte aan om niet direct weer aan het werk te gaan de dag na thuiskomst, maar een dagje extra rust in te plannen om even goed uit te slapen! 

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam - Denver
 • Nederlandstalige reisleiding
 • 23 kilo ruimbagage
 • Entreekosten voor alle nationale parken
 • Autohuur
 • Volledige autoverzekering met afkoop eigen risico
 • Alle overnachtingen gedurende de reis, op basis van 4 personen per kamer (2 mannen, 2 vrouwen of 4 mannen of 4 vrouwen per kamer)
 • Navigatie en reisinformatie onderweg
 • Ontbijt in ongeveer 50% van de motels waar we verblijven
 • Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Maaltijden. Reken op ongeveer 20$ tot 30$$ per dag voor ontbijt, lunch en avondeten. Uit eten gaan is aanzienlijk goedkoper in de USA. Je kunt het goedkoper houden als je meer fastfood eet.  
 • Reisverzekering
 • Brandstofkosten. Reken op ongeveer 5 tot 8$ per dag. 
 • Optionele activiteiten
 • Visa kosten: US 14 USD. 

Belangrijke informatie

De retourvlucht Amsterdam - Denver is inbegrepen bij de reissom. Je reisleider is al in Denver en wacht jullie op bij aankomst. 

In Denver is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

De totale vluchtduur is ongeveer 10 uur. We raden aan drie uur voor vertrek op Schiphol te zijn. Standaard is 23 kilo ruimbagage inbegrepen.

We vliegen met een groepsticket. Je checkt samen in op Schiphol voor deze vlucht. Je ontvangt geen fysiek vliegticket. Vergeet niet je eerste voornaam exact over te nemen van je paspoort, net als je volledige achternaam.

Route rondreis

natuur VS rondreis kaartje

Vliegen

Je reisleider is over het algemeen al ter plaatse en vliegt dus niet met de groep mee. Boek een reis met Simi dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en te vliegen en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen.

Bij aankomst word je dan opgewacht door je reisleider en begint je vakantie. Tijdens je hele check-in op het vliegveld zijn wij altijd bereikbaar: tijdens kantooruren op ons reguliere telefoonnummer, maar op het moment dat je buiten kantoortijden vliegt, op ons noodnummer dat in je vertrekinformatie wordt gecommuniceerd. 

Vluchttijden

De geplande vluchttijden kun je vinden onder het tabje data/prijzen bij de desbetreffende vertrekdatum. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. De defintieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat. Het gaat hierbij om "Voornaam" en "Achternaam". Deze dienen exact overeen te komen. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft aan Simi.

Belangrijk om te weten

Je boekt een flexibele rondreis met SUV's door de VS. Om deze reis te kunnen maken is een zekere mate van zelfstandigheid vereist. We gaan er vanuit dat je, samen met je groep, zelf in kunt checken op Schiphol en de overstap kunt maken. 

Verdiep je in de reis die je gaat maken. Maak voor jezelf een lijstje van dingen die je tijdens je reis wilt zien en doen. Doordat we met auto's rondreizen is deze reis geen standaard groepsreis, maar heb je juist veel meer vrijheden. 

Houd er rekening mee dat je reisleider er altijd is, maar binnen de nationale parken geen planning heeft. Je reisleider geeft je tips over welke plekken je moet en kunt bezoeken, maar gedurende je reis binnen de grenzen van het nationale park gaan we er vanuit dat je zelf vooraf uitgezocht hebt welke plekken je wilt bezoeken, welke wandelingen je eventueel wilt maken en dat je onderzocht hebt waar je naartoe gaat.

Ben je op zoek naar een volledige georganiseerde reis die op elk detail is voorbereid (en waar je dus uitsluitend de supertoeristische plekken zult bezoeken), dan is deze reis niet geschikt voor je. Ben je iemand die het avontuur graag een beetje opzoekt, maar het wel fijn vindt dat er iemand mee is die ondersteunt: go for it! 

Overnachtingen:

Het is bij Simi niet mogelijk een eenpersoonskamer te boeken. 

We verblijven in eenvoudige maar nette motels en hotels tijdens deze reis. Bij sommige motels is ontbijt inbegrepen, maar houd er rekening mee dat dit een basis ontbijt is.

Je slaapt met maximaal 4 personen op 1 kamer. Je kunt uiteraard geheel zelf bepalen bij wie je op de kamer ligt. De meeste kamers hebben twee tweepersoonsbedden.

Met name in de toeristische gebieden (Yellowstone, Mount Rushmore, Glacier National Park) is de locatie belangrijk en zijn hotels vaak al 1 of 2 jaar voor datum volgeboekt. We verblijven in al deze gebieden in prima accommodaties, maar houd er rekening mee dat de prijs/kwaliteitsverhouding op deze plekken minder goed is dan op andere, minder toeristische gebieden waar we verblijven.

Vervoer

Tijdens deze groepsvakantie hebben we ervoor gekozen met auto's te reizen. We boeken per 4 of 5 personen een auto (bij 4 personen een auto met 5 plekken, bij 5 personen een auto met 7 plekken) waar je met gemak met personen en bagage mee kunt reizen. Brandstof is niet inbegrepen. Reken hiervoor op een bedrag van 5 tot 8 dollar per dag maximaal (benzine kost ongeveer 50 cent per liter in de USA). 

We willen je overigens verzoeken met het inpakken van je koffer wel zo "licht mogelijk" te pakken. We slapen bijna elke dag ergens anders en we hebben gemerkt dat het fijn is als iedereen een beetje ruimte over heeft in de auto's. 

Het grote voordeel van reizen met auto's is dat het goedkoop is vergeleken bij een touringcar, dat we ultiem flexibel zijn (ook onderling kun je rustig een extra stop maken). 

Dagelijks bespreken we de tussenstops die we allemaal maken en het eindadres en de tijd dat we daar zijn. In de praktijk reizen we echter vooral veel samen met alle auto's.

Toelichting op autohuur en dergelijke

 • Degene die rijdt moet een geldige creditcard hebben en minimaal 1 jaar zijn of haar rijbewijs. De minimumleeftijd is 21 jaar. 
 • Sommige verhuurmaatschappijen blokkeren een bedrag op de creditcard. Dit wordt vrijgegeven na afloop van de reis. 
 • Standaard verzorgen we voor elke auto 2 chauffeurs. Je kunt bij je boeking aangeven of je graag wilt rijden.
 • Het eigen risico wordt door Simi Reizen afgekocht.
 • Dagafstanden zijn beperkt tot maximaal 475 kilometer, maar we proberen het rijden toch zoveel mogelijk af te wisselen.  
 • Wil je heel graag rijden en voldoe je aan de voorwaarden, geef dit dan even aan bij de bijzonderheden van je boeking. Waar mogelijk proberen we hier natuurlijk rekening mee te houden. Een garantie kunnen we je helaas nooit helemaal geven, als 19 van de 19 mensen heel graag wil rijden wordt het lastig. In de praktijk is dit nog nooit voorgekomen. 

LET OP: we maken geen onderscheid tussen de hoofdbestuurder en tweede chauffeur. Deze roadtrip valt of staat met de bereidheid van mensen om auto te rijden. We merken dat mensen het soms spannend vinden, maar rijden in de VS is een feestje. Het enige concrete verschil is dat de hoofdbestuurder de auto op zijn/haar naam heeft staan, maar we gaan er vanuit dat iedereen die aangeeft te willen rijden dit ook daadwerkelijk zal doen. 

Visa

Voor de Verenigde Staten is het aanvragen van een visum noodzakelijk. Dit gebeurt in beide gevallen online.

LET OP: je visum aanvraag kun je pas beginnen op het moment dat je van ons de bevestiging hebt dat je reis door zal gaan. Op dat moment communiceren we ook de noodzakelijke gegevens die je op je visum moet invullen. 

Visum aanvraag VS

Het aanvragen van het visum verplicht. De kosten bedragen $14 voor het Amerikaans visum. Deze kun je online betalen via een creditcard. Deze hoeft niet op je eigen naam te staan.

Het is de verantwoordelijkheid van jou als reiziger om in het bezit te zijn van de juiste visa en een geldig paspoort. Je visumaanvraag wordt normaalgesproken direct goedgekeurd en kun je dan ook direct controleren.

Leeftijden

Deze reis wordt gecombineerd uitgevoerd voor de leeftijdsgroepen 18-25 en 24+. De minimumdeelname voor deze rondreis is 12 personen. Maximaal kunnen er 19 deelnemers deelnemen per vertrekdatum. Indien de minimumdeelname nog niet is behaald zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een andere oplossing om de reis alsnog doorgang te kunnen bieden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accomodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Do 10-06-2021
  Vr 25-06-2021
  2 389,00 €
 • Zo 11-07-2021
  Di 27-07-2021
  2 499,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Kroatie actief () op 14-08-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Wat een geweldige vakantie! Je moet er een dag voor in de bus zitten, maar dat is het zeker waard! Je doet verschillende vette activiteiten die je zelf niet zou bedenken. Daarnaast heb je genoeg vrije tijd wat dus erg goed verdeeld is. Het strand is op loopafstand, met de (goedkope) uber ben je zo in de stad split die je kunt verkennen en waar je ook heel leuk kunt uitgaan. De optionele boottocht is ook zeker een aanrader. Je ziet nog meer van Kroatie en het is nog relaxed ook. Alleen reizen kan misschien een grote stap zijn, maar echt, pak die kans! Je bent niet de enige en het is zo leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Want wat een gezellige groep! En niet te vergeten de reisleiding, wat een toppers! Ze zijn beregezellig en zijn er wanneer je ze nodig hebt. Pluimpje voor jullie Ilse, Sven, Sebas en Annelies! Voor mij was dit een reis die ik nooit meer vergeet, en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt Simi!

 • door Noorwegen en Zweden (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 04-07-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Frankrijk Actief (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super toffe week gehad in Frankrijk. Reisleider Sven kreeg het voor elkaar om van een setje losse individuen een heuse groep te maken. Los waar het kon en strak waar het moest.
  De activiteiten waren top, maar met name de sfeer maakte dat mijn week briljant was.
  Louter liefde!

 • door 12-daagse rondreis Jordanie (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 22-09-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Ik heb echt een super leuke reis gehad naar Jordanie. Op een korte tijd hebben we veel gezien en gedaan. Fijne reisleiding. De reisleiding uit Nederland kon ook Arabisch, dit zorgde ervoor dat we ook bij een lokaal restaurant konden eten en makkelijker contact konden leggen met de locals. De verblijven waren echt heel netjes, veel netter dan verwacht. Hotel in Petra, was vlakbij de ingang van Petra wat heel fijn was. De reis was voor een goede prijs, omdat er al veel in zit. Ik zou zeker nog eens met Simi reizen op groepsreis gaan

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-25) op 19-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

  Super vakantie als je nog twijfelt!, niet doen!
  beste vakantie die ooit gehad heb,
  super begeleiding, super reisgidsen, en fantiastische activiteiten en groep dynamiek.

 • door Montenegro actieve groepsreis (Jongerenvakanties 18-25) op 19-07-2019

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Simi Reizen is een leuke organisatie om je vakantie bij te boeken.
  Ze regelen alles voor je van vlucht tot verblijf en x aantal keer avond eten. Deze vakantie was zo vet om mee te maken. We deden alles samen als groep van moment 1, Ook onze reisleider Odile was druk bezig zodat het tijdens de reis allemaal soepel verliep. Na het raften wilde we buiten de organisatie om Zipeline en ook dat is gelukkig mogelijk en worden we gewoon met de bus van Simi heen gebracht!
  De reis is goed in elkaar gezet, voldoende afwisseling met activiteiten en rust momenten. Het mooiste moment vond ik in de bergen, met zn alle zonder internet, spellen spelen, wandelen, eten wat de pot schaft, kampvuurtje en sterren kijken en ook met de hike houden we rekening met wat we willen en zo heeft iedereen het naar zijn zin!

  Als we uit de bergen terug komen hebben we veel vrije tijd om zelf Budva te ontdekken ook heerlijk en konden we uitrusten aan het strand. Odile ging ook mee naar het vliegveld en was er bij tot de controle van de tassen! Super fijn zo kon ze helpen tot de laatste minuut!

  De reis is moeilijk te beschrijven hoe hij is geweest, het was een GEWELDIGE beleving!

 • door Sri Lanka (Jongerenvakanties 18-25) op 07-11-2019

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb een top vakantie gehad eigenlijk op aan te merken, heel veel gezien en gedaan. we hadden een leuke groep de mensen in sri lanka zijn super aardig. En ik beveelt het iedereen aan het mooi divers land. Simi heeft alles netjes geregeld.

 • door Kroatie Deluxe (Jongerenvakanties 18-25) op 31-07-2019

  image

  9.3

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Alles was goed georganiseerd en we kregen van de reisleidster dagelijks een uitgebreid programma voor de komende dag. Het programma zelf was ook top, mede doordat er ook plekken werden opgezocht waar minder toeristen komen. Bijvoorbeeld door bij de Cliffs of Moher op een rustige plek te beginnen waar bijna geen toeristen komen. Hierdoor voel je je meer 1 met de natuur en de groep dan wanneer je door mensenmassa s zou lopen.

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-25) op 06-07-2018

  image

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik ben al een keer eerder met simi geweest. Dit was erg goed bevallen en om die reden heb ik nog een keer bij simi geboekt. Het was dit jaar nog veel leuker! De groep was een stuk leuker. Iedereen ging met elkaar om. Ik ben er van overtuigd dat dit grotendeels door onze reisleider Sebastiaan komt. Hij is erg open. Hij bespreekt hrt gezamelijk wanneer er iets in de groep afspeeld. Hij is betrokken en heeft tijd voor iedereen. Het liefste is hij lekker vrolijk en dit zorgt voor een goede sfeer. Hij doet gezellig mee met alles en vorige vakantie voelde ik wat meer afstand tussen reisgenoten en tussen de reisleiding. Zeker een pluim voor Sebastiaan waard!

 • door Sri Lanka (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-11-2019

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een geweldig land met vele verschillende landschappen en een leuke groep mensen.

  Ik heb een hele leuke vakantie gehad waar we vele verschillende plekken hebben bezocht. Er zitten leuke activiteiten in en al het eten is geregeld. Er waren hele aardige Sri Lankaanse mensen die met ons mee reisden en ervoor zorgden dat het ons aan niks ontbrak. We kregen ook nog wat cultuur mee, en hebben een echte locale lunch meegemaakt. Dit vond ik bijzonder om mee te maken. Alles gewoon echt goed geregeld, ook met dank aan de reisleidster vanuit Simi.

  De landschappen vond ik indrukwekkend, helemaal de theeplantages en de landschappen die te zien waren tijdens de treinreis. Echt een must do als je in Sri Lanka bent.

  Daarbij hadden wij een erg gezellige groep, waarin iedereen alleen reisde. Het klikte goed en konden met elkaar een leuk feestje bouwen.

  Ik zal deze reis zeker aanraden, helemaal gezien de prijs-kwaliteit verhouding.

  Simi, dankjewel voor de zeer geslaagde vakantie!

Rondreis USA informatie

Tijdens deze unieke rondreis zie je enorm veel natuur in een paar van de mooiste staten in de VS . We komen door unieke natuurgebieden in Wyoming, Montana en Colorado. Een reis voor echte natuurliefhebbers.  

In wat voor hotels slapen we? 

De hotels wisselen per bestemming. Op populaire plekken kost het soms iets meer moeite een degelijk hotel te vinden, omdat we ook willen voorkomen dat de reissom enorm stijgt. Hotels in Banff kosten gemakkelijk 300 euro per kamer per nacht, maar op sommige dagen nog een stuk meer. Soms verblijven we in prachtige hotels, meestal in prima hotels, maar soms ook in hotels die niet echt de moeite zijn. Wel kiezen we alle hotels uit op netheid en goede reviews. 

Amerikanen

We merken dat veel mensen toch vooroordelen hebben over "Amerikanen". We kunnen je gerust stellen: "DE Amerikaan" bestaat niet, net zoals "DE Europeaan" ook niet overal hetzelfde is.

Tijdens deze rondreis kom je veel in gebieden waar het nog echt ruig is. Waar de mannen en vrouwen in de herfst op jacht gaan om hun vriezer te vullen met elandvlees en berenvlees, waar vissen de grootste hobby is en waar je meer pickups en quads ziet dan waar dan ook.

Amerikanen zijn over het algemeen heel benaderbaar, altijd in voor een praatje en gezelligheid, maar ga niet teveel in op politiek of gevoelige thema's. Houd het gezellig en verwacht vooral ook niet dat Amerikanen veel over Europa weten. Vaak is het net zo praktisch om te zeggen dat je uit Amsterdam komt, dat kennen ze vaak wel.

Aan de andere kant, als iemand jou vraagt waar de staat Iowa of Alabama ligt weet je vermoedelijk ook niet precies waar het is en de hoofdstad van die staten ken je vermoedelijk ook niet. Andersom is dat precies zo.

Over de locaties waar we komen

Glacier National Park

Een hoogtepunt is Glacier National Park. Dit park ligt in de VS tegen de grens met Canada aan en wordt niet zo vaak door Nederlanders bezocht. We volgen de indrukwekkende Road to the Sun waarbij je kunt rekenen op een paar steile, smalle stukken met een indrukwekkend uitzicht.

Montana

De staat Montana is ruig en staat bekend om de echte Amerikanen die er wonen. We doorkruisen deze staat tijdens onze rondreis.

Yellowstone National Park

Hoewel het in de zomer druk kan zijn, is het als je vroeg in de ochtend in het park bent mogelijk om ultiem te genieten van de geisers en natuurverschijnselen in het fantastische Yellowstone waar beren, wolven en bisons leven. Het hele landschap zit vol verborgen verrassingen en kokend water komt op veel plekken direct uit de grond borrelen. Het vulkanisch karakter met als bekendste geiser de "Old Faithful" zorgen voor een landschap dat ongeevenaard is in de wereld.

Grand Tetons

De Grand Tetons vormen een indrukwekkende achtergrond op het decor van Wyoming. Ook hier heb je kans op het zien van beren. De pieken van de tetons staan garant voor veel mooie foto's!

Minimumleeftijd

De minimumleeftijd voor alcohol en veel bars is 21. In een restaurant kun je natuurlijk wel gewoon eten, maar alcohol bestellen als je geen 21 bent zal moeilijk worden. Je ID wordt nagenoeg altijd gecontroleerd, omdat de controle hierop erg streng is.

Hoeveel rijden we in totaal?

In totaal rijden we deze dagen bijna 4000 kilometer, dus best een stuk. In Amerika zijn de afstanden nu eenmaal heel groot. We rijden regelmatig 80 tot 100 kilometer zonder zelfs maar een dorpje te zien of een tankstation. We nemen de tijd om te reizen en maken heel regelmatig tussenstops. De gemiddelde dagstand ligt rond de 400 kilometer, maar dat kan iets meer of iets minder zijn.

Hoe gaat dat met rijden precies?

Alle gehuurde auto's zijn een automaat. Dat betekent dat je op heel veel stukken de auto alleen maar op cruise control zet en stuurt. Bij het optrekken hoef je niet te schakelen, bij het afremmen ook niet. Ideaal, want zo kun je je aandacht bij de weg houden. We rijden over het algemeen niet door grote steden en het is totaal niet druk op de weg.

Alle gehuurde auto's hebben de meest uitgebreide verzekering die alle schade dekt. Brandstofkosten delen we ofwel met de hele groep of per auto, dat is afhankelijk van wat jullie als groep willen.

Je zit niet de hele tijd aan elkaar vast. Het kan best zijn dat jouw groepje een keer ergens iets langer wil blijven en de rest al doorrijdt of andersom. Die ruimte is er, mits goed gecommuniceerd met de reisleiding. We spreken altijd een verzamelplek en tijd af. Elke auto heeft daarnaast roadside assistance, de Amerikaanse wegenwacht, mocht je pech krijgen.

Brandstof is goedkoop in de USA. Reken erop dat je per dag tussen de 7 en 10$ kwijt bent aan brandstof per persoon. Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

Ik wil wel rijden, maar vind het ook spannend. Help!

Voor sommige mensen is het idee van rijden in een ander land erg spannend. Als je nog weinig rij-ervaring hebt of niet vaak in andere auto's gereden hebt is dat ook best logisch. Onze reisleider kan voor je echt gaat rijden een stukje met je oefenen. Ook kunnen we je eerste stuk rijden qua tijdsduur beperken of in een gebied doen waar weinig ander verkeer is.

Wat moet ik doen als ik het niet eens ben met de rijstijl van mijn medereiziger?

Er zijn een paar vaste regels die we hanteren bij het rijden in groepsverband:

1. Alcohol is een no go. Ook niet 1 glaasje, ook niet als het motel dichtbij is, enz. enz. 
2. Verlichting is altijd aan, ook overdag ivm de zichtbaarheid
3. We houden ons aan de snelheidslimieten die gelden

Als er iemand rijdt waarbij je je niet comfortabel of prettig voelt, om wat voor reden dan ook, dan meld je dit bij de reisleiding. Het kan zijn dat het eigen onzekerheid is, maar het kan ook zijn dat iemand gewoon moeite heeft met het rijden. Meld dit! Het is voor iedereen alleen maar fijn als je kunt vertrouwen op elkaar. De reisleider zal op tactische wijze bekijken wat de oorzaken zijn en hoe we dit op kunnen lossen. Maar, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken: als er iets is, meld het!

Heb ik bereik met mijn mobiel?

Reken erop dat je 80% van de tijd geen bereik met je mobiel hebt. In steden meestal wel, daarbuiten vaak niet. Vertel dit ook tegen het thuisfront, zodat ze weten dat je niet altijd direct reageert. Houd daarnaast rekening met tijdsverschillen. In vrijwel alle motels is gratis wifi beschikbaar. Wil je bellen, dan raden we je aan dit via skype of whatsapp te doen.

Koers

De koers van de dollar ten opzichte van de euro schommelt nogal. We raden je aan voor vertrek even te kijken wat de koers is. Je reisleider kan je hier ook mee helpen. De canadese dollar is goedkoper dan de Amerikaanse dollar over het algemeen.

Pinnen

Je kunt in Amerika, mits je pas een wereldpas is en betalingen buiten Europa toestaat, gewoon overal pinnen. We raden je ook aan om vooraf geen geld in Nederland af te halen, maar gewoon daar ter plaatse te pinnen. Dat is goedkoper. Bij het omrekenen zal altijd gevraagd worden of je wilt pinnen met de wisselkoers van je eigen bank of die waar je pint. Kies in dat geval voor je eigen bank, dat is vrijwel altijd goedkoper.

Standaard hebben de meeste banken het betalen buiten Europa uitgeschakeld, dus activeer dit voor vertrek

Beren op de weg

Jazeker, tijdens vrijwel de gehele rondreis heb je kans op het zien van beren. Met name de staat Montana en Idaho hebben nog veel grizzly's, maar ook enorm veel zwarte beren. Onze groepen hebben tot nu toe vrijwel altijd beren kunnen spotten. Houd er wel rekening mee dat beren wilde dieren zijn en we ze dus niet benaderen of lokken. Het is verboden beren te benaderen die minder dan 100 meter van je af zijn, doe dat dus ook niet. 

Ben je van plan veel te gaan wandelen? Dan raden we je aan per groepje bearspray te kopen. Mocht je per ongeluk een beer verrassen, dan is dit een uiterste en zeer effectief redmiddel waarbij de beer weliswaar zere ogen krijgt (het is een pepperspray), maar geen verdere schade van zal hebben. Let erop dat je de bearspray weer inlevert voor je vertrekt, je mag dit niet meenemen naar Nederland.

Visum

Om naar Amerika te kunnen is het noodzakelijk een ESTA-aanvraag te doen. Deze aanvraag kost 14$ en is uitsluitend met een creditcard te betalen. Lees onze pagina met uitleg voor meer informatie en hulp bij het aanvragen. Simi Reizen kan deze aanvraag niet voor jou doen, wel kunnen we helpen bij het invullen.

Motels en hotels

We slapen in middenklasse hotels, de een iets oubollig, de ander wat moderner. Alle hotels, motels en inns zijn opgezocht op goede reviews en goede ervaringen van onze reizigers in het verleden. In heel toeristische plekken zul je zien dat de prijs/kwaliteitsverhouding soms wat tegenvalt, maar in de praktijk zijn het eigenlijk altijd prima hotels! 

Je slaapt in een vierpersoonskamer met twee tweepersoonsbedden. Omdat we deze reis graag betaalbaar willen houden en we door extreem populaire gebieden reizen is het niet mogelijk een eenpersoonskamer bij te boeken.

Verzekeringen

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.