Beste reistijd Verenigde Staten

Beste reistijd Verenigde Staten

Rondreizen door de Verenigde Staten is fantastisch en bieden we al jaren met heel veel plezier aan. Maar, wat is de beste reistijd voor een rondreis in de VS? Welke reisperiode is het best geschikt en in welke reisperiode krijg je de beste deal voor een rondreis? Daar geven we in dit artikel antwoord op. 

Simi organiseert al jaren groepsreizen in de Verenigde Staten en Canada. Tijdens onze groepsreizen trek je van plek naar plek met SUV's en reis je samen met je groepsgenoten langs de mooiste plekken in Amerika en Canada.

De meeste van deze reizen voeren we uit tussen mei en oktober, wat ook de beste reistijd is voor de meeste gebieden. In de winter voeren we daarnaast een Special uit, de New York en Washington kerstreis. 

beste reistijd VS

Beste reisperiode voor het rondreizen door de VS

In het algemeen kan gezegd worden dat de periode tussen begin mei en half oktober de beste periode is om te reizen. De VS zijn natuurlijk erg groot, waardoor de situatie in het noorden heel anders is dan in het zuiden en in het oosten weer anders is dan in het westen. De periode tussen mei en oktober is echter voor eigenlijk alle staten in de VS heel geschikt. 

Florida - het hele jaar door (ongeveer)

Florida, maar ook Texas en New Mexico zijn het hele jaar door prima te bereizen. Met name Florida is een geliefde winterbestemming. Tussen juni en oktober kunnen orkanen voorkomen die vaak opbouwen boven de Golf van Mexico. Orkanen worden altijd goed aangekondigd en zijn door weerdiensten goed in te schatten. In de wintermaanden tussen december en mei is het in Florida tussen de 18 en 24 graden. Het is in die periode vrij droog met weinig neerslag. In de zomermaanden is er meer neerslag, maar nog altijd met 300 zon-dagen per jaar uitstekend vertoeven.

De beste reistijd voor de zuidelijke staten van de VS zijn de maanden april en mei. In die periode is het nog niet te warm, maar al wel heel aangenaam. Je bent daarnaast het grootste deel van de toeristen voor, waardoor je profiteert van goedkopere vluchten en accommodaties. 

Californië - beste reistijd

Veel Nederlanders bezoeken bij een rondreis in de VS Californië. Aan de kust is het warmer dan in de bergen van Yosemite NP, maar over het algemeen zijn de zomers in Californië droog en heet. Met name in juli en augustus kan de temperatuur makkelijk oplopen tot rond de veertig graden. Dat staat een vakantie niet in de weg, maar is wel iets om rekening mee te houden. 

Een groter probleem de laatste jaren in Californië zijn met name bosbranden die veelvuldig voorkomen. Met name in augustus en september komen veel bosbranden voor. Zolang er geen harde wind staat is dat geen probleem. Houd altijd de lokale informatie goed in de gaten. Zet eens de lokale radio op en informeer bij visitor centers naar de huidige omstandigheden. 

De beste reisperiode voor Californië zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Dat wil niet zeggen dat je de zomervakantie moet overslaan, maar vooral dat je meer rekening moet houden met hitte. 

USA Californie groepsreis

New York en oostkust VS

De zomermaanden zijn lekker warm. In de periode tussen november en maart geldt dat er veel sneeuw kan vallen en het erg koud kan worden. Als je op zoek bent naar een winterse kerstsfeer hoeft dat trouwens geen probleem te zijn. Voor ons geldt dat met name december een mooie winterperiode is voor een bezoek aan New York. Wil je in een meer zomerse periode? Dan is mei, juni of oktober perfect. Met name oktober en begin november zijn interessant als je naast New York ook nog gaat roadtrippen. De herfstkleuren in de omliggende staten zijn fantastisch. 

Noordelijke staten - Idaho, Oregon, Washington State, Montana, South Dakota etc. 

De noordwestelijk gelegen staten van de VS bezoek je het beste tussen mei en begin oktober. De temperaturen zijn dan aangenaam hoewel door de aanwezigheid van vele bergen het in de avonden nog goed afkoelt. Overdag kun je rekenen op blauwe luchten en een aangename temperatuur tussen de 22 en 30 graden. Ook voor deze staten geldt dat het begin van de herfstperiode een extreem mooie tijd is. Houd er wel rekening mee dat er in oktober al sneeuw kan vallen. Sommige wegen worden alleen onderhouden in de zomermaanden en sluiten zodra er teveel sneeuw valt. 

going to the sun road

Alaska

Alaska heeft maar een heel kort seizoen. Tussen eind mei en eind september is Alaska goed te bereizen. Houd er wel rekening mee dat vanaf half september een groot deel van de faciliteiten alweer sluit. 

Utah, Nevada, Arizona

In deze staten kan het zomers flink heet worden. Temperaturen van boven de veertig graden zijn geen uitzondering. Toch is het een prima periode om door deze staten te reizen. Met de airco aan en een beetje planning geniet je van een topvakantie. De beste reisperiode voor deze staten zijn september, oktober en de eerste helft van november. Ook het voorjaar, tussen april en juni is een prima periode om deze staten te bezoeken. In het algemeen kun je tussen april en november perfect rondreizen door deze staten.

VS in de winter

Voor wintersporters met wat meer ervaring kun je ook in de winterperiode uitstekend op reis naar de Verenigde Staten. De poedersneeuw van Utah bijvoorbeeld is legendarisch, maar er zijn verschillende plekken die voor wintersporters fantastisch zijn. 

In het algemeen - conclusie

Tussen april en oktober kun je in het grootste deel van de Verenigde Staten uitstekend rondreizen. De enige uitzondering is Alaska, omdat hier de faciliteiten beperkt zijn buiten het echte hoogseizoen om. Er zijn jaarlijks wegbrengacties met campers. Daarbij boek je voor een lage prijs een rondreis met een camper. Dit gebeurt vaak in de wintermaanden, maar ook dat is een prima belevenis. 

Wij zouden je aanraden om te reizen in mei, juni, september of oktober, omdat:

  • ticketprijzen voor vluchten liggen in die periode aanzienlijk lager
  • accommodaties zijn goedkoper
  • in de herfstperiode krijg je de prachtige verkleuringen mee, met name in het noorden

Ben je echter gebonden aan schoolvakanties, dan kun je probleemloos reizen in de zomer. Hoewel je zeker te maken gaat krijgen met hitte op sommige plekken is dit prima te omzeilen door een klein beetje te plannen. Maak hikes in de ochtend, zorg dat je op het heetst van de dag geen grote inspanningen doen en gebruik de airco in de auto en hotels. 

Bekijk alle groepsreizen Amerika die je via Simi kunt boeken. Behalve de reis naar New York en Washington hebben alle groepsreizen hetzelfde concept. Je reist samen met je reisgenoten van plek naar plek in SUV's. Dit geeft je meer vrijheid om zelfstandig dingen te ondernemen. Het is nog steeds een groepsreis, maar met meer flexibiliteit dan wanneer je een rondreis per bus doet. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.