Bulgarije rondreizen

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Bulgarije

Ga voor een unieke rondreis door het onontdekte Bulgarije. Tijdens deze actieve vakantie combineren we wandelen met bezoek aan culturele plekken. 

Bulgarije vakanties jongeren

Highlights

 • Reis samen met leeftijdsgenoten
 • Met Engels- of Nederlandssprekende lokale Bulgaarse gids
 • Combinatie geschiedenis, natuur, cultuur en avontuur
 • Incl. programma, vluchten, overnachtingen en ontbijt
 • Raften en kajakken
 • Tsaverets burcht en Thracische tempel
 • Rila klooster en Sofia
 • En nog veel meer!

Bulgarije is een van de Balkanlanden en tevens een van de oudste landen met diverse invloeden uit de geschiedenis. Tijdens je bezoek aan Bulgarije ontdek je dat het land interessante ontdekkingen heeft gedaan uit de tijden van de Thraciërs, de Romeinen en de middeleeuwen. Ook proef je het oude communistische verleden. In Bulgarije is folklore heel belangrijk, kun je heerlijk eten, prima uitgaan en kom je fantastische plekken tegen waar je nog nooit eerder van had gehoord.

Groepsreizen Bulgarije

Groepsreizen Bulgarije

Tijdens de vakantie Bulgarije combineren we geschiedenis met natuur, cultuur en avontuur. Dit doen we door een mega gevarieerd programma dat is inbegrepen bij je reissom. Doordat je programma is inbegrepen, onderneem je alles echt samen met je reisgroep en weet je zeker dat je alles uit je bezoek aan Bulgarije haalt!

Je reist samen met 18 tot 32 jarigen tijdens de vakantie Bulgarije. Je reist dus echt samen met leeftijdsgenoten. Veel mensen die mee gaan met de reizen naar Bulgarije zijn mensen die houden van wandelen, culturele plekken bezoeken, avontuurlijke activiteiten, op z'n tijd een drankje doen en interessante weetjes. Je kunt zowel alleen meereizen als met mensen die je al kent. Altijd reist meer dan de helft sowieso alleen tijdens onze groepsreizen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je de enige bent.

Je vluchten, dagelijkse ontbijt, transfers en overnachtingen zijn ook allemaal inbegrepen bij je reissom. Zodoende weet je al goed van tevoren waar je aan toe bent. Doordat Bulgarije een goedkoop vakantieland is, kun je ter plekke tegen scherpe prijzen maaltijden en souvenirs scoren. In de meeste steden waar we overnachten kun je ook leuke kroegjes vinden voor een gezellige avond uit.

Hoogtepunten Bulgarije

De absolute hoogtepunten van Bulgarije zijn absoluut de rozenvallei, het communistische monument Buzludzha, de Alexander Nevski-kathedraal in Sofia, de prachtige oude stad Plovdiv, Pirin Nationaal Park, de historische stad Veliko Tarnovo en het klooster van Rila. Aan al deze plekken zullen wij een bezoek brengen tijdens de rondreis Bulgarije.

Om deze prachtige plekken te combineren met wat actie, gaan we ook raften op rivier de Struma, kanoën op het stuwmeer Koprinka en klimmen in een klimtuin. Ook maken we diverse mooie wandeltochten (zie kopje hieronder). Om kennis te maken met de locals en tradities brengen we een bezoek aan een plaatselijke boerenmarkt en staat een typisch Bulgaars diner op de planning met een jenever proeverij. Lekker relaxen doen we bij een zwembadcomplex. De andere activiteiten die ook zijn inbegrepen kun je vinden op de reispagina. Variatie ten top in ieder geval!

Groepsreizen Bulgarije

Wandelen in Bulgarije

De uitgestrekte en dichte bossen en de kristalheldere bergmeren zorgen ervoor dat Bulgarije een land is waarin je ideaal kunt wandelen. Tijdens de jongeren vakantie Bulgarije gaan we dit ook zeker een aantal keren doen! Door te wandelen kom je namelijk op mooie plekken in de natuur waar je met de bus niet kunt komen. Het is een aanrader om bergschoenen mee te nemen naar Bulgarije.

We treden in de voetsporen van de Thraciërs tijdens onze wandeling nabij de Thracische tempel Starosel in het middengebergte en in het Pirin Nationaal Park maken we een mooie hike om te genieten van de ongerepte wilde natuur, de alpenachtige bergweiden en de heldere riviertjes en bergmeren. In totaal zullen we ongeveer 16 kilometer wandelen gedurende de reis, verdeeld over 2 wandelingen. Niet te intensief dus, maar wel lang genoeg om de mooie plekken te ontdekken!

Wist je dat de bossen hier zo dicht zijn dat er zelfs veel beren en wolven in voorkomen? Naar schatting leven er tussen de 460 en 540 bruine beren en 1.200 wolven. Gedurende de zomer is de kans dat je een beer ziet klein. In april, mei, september, oktober en november worden de meeste beren gespot, maar daarvoor zal je normaliter heel diep een bos voor moeten inreizen.

Singlereizen

Als je een vakantie boekt met Simi, boek je een groepsreis met voornamelijk solo reizende mensen. Een deel boekt echter ook met een vriend of vriendin. Het zijn in dat opzicht geen echte singlereizen, want het is niet nodig om single te zijn. Doordat een groot deel van de mensen wel solo boekt, gebruiken we het woord singlereizen daarvoor. 

Het weer in Bulgarije

Bulgarije ligt boven Griekenland en kent warme zomers en koude winters. Het land heeft een Midden-Europees zeeklimaat met in de zomer overdag gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 27 graden. Op sommige dagen kan het ook de 35+ graden aantikken!

Bulgarije als vakantiebestemming

Misschien is Bulgarije niet het eerste land waar je aan denkt bij het zoeken naar je volgende vakantiebestemming, maar we raden je zeker aan het programma te bekijken en het land te overwegen. Je zult zien dat Bulgarije je een prachtige, gevarieerde en bovenal gezellige groepsreis kan bieden. Juist als je op zoek bent naar eens een andere bestemming die je kan verrassen, dan is Bulgarije voor jou the place to be! Wil je meer weten over de kosten ter plekke in Bulgarije?