Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Vader en Zoon vakanties

Vader en zoon vakanties maken onderdeel uit van Simi Gezinsreizen en zijn speciaal gericht op de bijzondere band tussen vader en zoon. In de zomer van 2016 is het beperkt mogelijk vader-zoon vakanties te boeken, maar vanaf 2017 is het mogelijk het hele jaar door vader-zoon vakanties te boeken, ofwel in groepsverband met andere vaders en zoons of individueel met alleen het gezin.

Vader en zoon weekenden Ardennen

Deze zijn het meest populair en het makkelijkst in te plannen gedurende het jaar. Je kunt hierbij kiezen om met meerdere vaders en zoons op pad te gaan. Het leuke aan een groepsweekend is dat de jongens onderling met elkaar op kunnen trekken en er voor de vaders 's avonds tijd is om met andere vaders rond het kampvuur te zitten en wat te drinken. Individueel, dus samen met je zoon of zoons is natuurlijk weer een heel andere beleving en kan net zo leuk zijn. Het hangt dus samen met je eigen wensen.

vader zoon vakanties vader zoon weekend

Leeftijden

Een vader en zoon vakantie is niet echt aan leeftijd gebonden. Bij de groepsweekenden zie je dat zoons vaak tussen de 8 en 16 zijn, maar juist ook voor oudere zoons kan een weekend weg met alleen je vader een fantastisch uitje zijn. Het handigst is om even vooraf te informeren, dan kunnen we je precies vertellen hoe en wat. Laat je echter vooral niet tegenhouden, want tijdens het weekend zul je merken dat het vooral ontzettend gezellig is.

Vader-zoon vakantie bestemmingen

We hebben een aantal prachtige bestemmingen geselecteerd die zich perfect lenen voor een vakantie voor vaders en zoons. De prijzen zijn afhankelijk van het gekozen activiteitenpakket en de verzorging ter plaatse.

Survivalweekend Ardennen

Dit survivalweekend is ideaal voor vader en zoon die een mooi weekend weg willen hebben samen. Niet te ver weg en ideaal voor vaders en zoons uit het zuiden van Nederland of natuurlijk vanuit Vlaanderen. Tijdens dit weekend hebben we activiteiten georganiseerd waarin je samen met andere vaders en zoons op pad gaat, soms met elkaar, soms tegen elkaar en met na afloop tijd voor een biertje bij het kampvuur voor de vaders. Dit weekend wordt georganiseerd vanaf een prachtige camping middenin de Ardennen. We overnachten in tenten, elk gezin heeft een eigen tent tot haar beschikking. We eten eenvoudig maar smakelijk en sluiten het weekend af met een gezellige barbecue.

Survivalweekend vader-zoon individueel

Als je geen zin hebt om met andere vaders en zoons een weekend weg te gaan is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf een individueel vader-zoon weekend te boeken. In principe gaan we hierbij uit van 1 vader en 1 zoon, maar je kunt meerdere kinderen meenemen naar dit weekend. Voor het tweede, derde etc. kind ontvang je een fikse korting, zodat het ook met het gezin goed betaalbaar blijft.

Simi Reizen regelt de tent voor je, een mooi programma en de basisbenodigdheden om te koken tijdens dit weekend. Zelf neem je wat basis-kampeerspullen mee, een warme slaapzak en natuurlijk een goed humeur. Van ons ontvang je natuurlijk alle informatie en de locaties van de activiteiten die tijdens dit goed gevulde weekend op je te wachten staan.

vaderzoon weekend

Vader-zoon vakantie Frankrijk

Een unieke kans om eens een weekje heerlijk te genieten van een actieve vakantie in de Franse Alpen. Je rijd of vliegt naar Frankrijk en verblijft ofwel in een prima hotel of op een gezellige camping, geheel aan de hand van de eigen wensen. Vervolgens kies je een pakket activiteiten die je vervolgens samen met je zoon gaat ondernemen. Je hebt onder andere de keus uit raften, canyoning, rotsklimmen, mountainbiken, kajakken en nog veel meer. Voor wie zoekt naar een avontuurlijke vakantie en een intense ervaring is dit ideaal.

We raden deze vakantie aan voor vaders met zoons van 10 jaar en ouder (deze reis wordt ook veel geboekt door vaders met zoons tussen de 16 en 25 jaar oud overigens).

Vader-zoon vakantie Zweden

Oké, tijd voor een echte survivalvakantie? Even helemaal back to basics, middenin de natuur? Dan is deze 5-daagse vakantie naar midden Zweden echt iets voor jou. Geen electriciteit, geen stromend water (behalve in de rivier), beren en wolven in de buurt, slapen in een eenvoudig hutje en je eigen hout hakken?

Het kan allemaal tijdens deze spectaculaire vader-zoon vakantie. 1 voordeel: er is een sauna! 1 nadeel: je moet de sauna uiteraard ook zelf opstoken met het eigen gehakte hout! Een vakantie voor avonturiers die echt even toe zijn aan onderling contact, mooie dingen willen zien en doen en willen genieten van een eenvoudig leven voor een paar dagen.

Je kunt overigens vissen in de naastgelegen rivier, waarbij de vangst natuurlijk kan dienen als avondmaaltje. Een visvergunning koop je eenvoudig op locatie.

Lijkt Zweden je wel wat, maar hecht je ook aan comfort, dan is het mogelijk deze reis vanuit een bed en breakfast te boeken, maar we raden eigenlijk aan om deze vakantie zo puur te beleven als mogelijk.

Meer weten over onze vakanties voor vaders en zoons? Neem contact op!

Meer over:

Rondreizen
Actieve vakanties
Natuurvakanties

weekenden vader en zoon