Actieve vakantie

Op zoek naar een actieve vakantie? Geen zin om de hele vakantie niks te doen? Dan zijn onze actieve vakanties en jongerenvakanties zeker iets voor jou. Hieronder hebben we al onze actieve vakanties op een rijtje gezet. Boek je liever een rondreis of een echte natuurvakantie, dan kan dat natuurlijk ook. 

Top jongerenvakanties 2017

Actieve strandvakanties Kroatie
Jongerenvakantie Slovenie
Outdoorvakanties Frankrijk
Jongerenreis Kroatie Jongeren vakantie slovenie Jongerenvakanties Frankrijk

Actieve vakanties Frankrijk

Kies uit maar liefst drie verschillende reisprogramma's vanaf onze gezellige camping in Guillestre in Frankrijk. Je hebt de keus uit onze reguliere actieve vakantie, met activiteiten als raften, canyoning en een klettersteig op het programma, maar je kunt ook kiezen voor het actief PLUS programma. Hier hebben we alle activiteiten net een graadje moeilijker gemaakt. Deze actieve reis is geschikt voor mensen die al eens eerder een actieve vakantie hebben geboekt of ervaring hebben met buitensporten. In 2016 kun je daarnaast nog kiezen voor een actieve vakantie die zich vooral richt op de sport canyoning.

Jaarlijks kiezen bijna 200 jongeren voor deze actieve reis naar de Franse Alpen en beoordelen deze gemiddeld met een 8.6!

Meer weten over onze actieve vakantie Frankrijk?

Actieve vakantie frankrijk Frankrijk actieve vakantie


Actieve vakantie Slovenie

Onze tweede echte outdoorlocatie is de actieve vakantie naar het indrukwekkende Slovenie. Slovenie is ruig, betaalbaar en een perfect outdoor-land. Tijdens deze groepsvakantie staan ontzettend veel activiteiten standaard in het reisprogramma. Behalve canyoning, paintball, een bergwandeltocht en hydrospeed staat ook raften, zorbing en een via ferrata op het programma, allemaal inbegrepen bij de prijs. We verblijven op een levendige camping vlakbij de grens met Kroatie.

Inmiddels organiseert Simi Reizen voor de vierde keer reizen naar Slovenie, in 2016 vanaf een nieuwe, maar minstens zo mooie locatie. Als je op zoek bent naar een echte outdoorvakantie is dit een uitstekende optie. Zelfs een spelletje paintball zit bij het standaard programma inbegrepen.

Meer weten over deze actieve vakantie Slovenie?

actieve vakantie slovenie Actieve vakanties Slovenie


Kroatie actief

Kroatie is een veelzijdig land dat veel meer te bieden heeft dan alleen strand. Voor jongeren die op zoek zijn naar een actieve vakantie, maar tegelijkertijd ook willen genieten van uitgaan, zon, zee en strand is dit de ideale combinatie-vakantie om te boeken. Je verblijft op een 4-sterrencamping direct aan het strand, hebt in de avonden tijd en gelegenheid om de grote stad Split te ontdekken, maar je kunt ter plaatse ook nog enorm veel activiteiten bijboeken als je er een echte actieve vakantie van wilt maken.

Standaard inbegrepen bij deze actieve vakantie Kroatie zijn: zeekajakken, snorkelen. slacklining, rotsklimmen en paintball.

Meer weten over onze actieve vakanties Kroatie?

actieve vakantie kroatie actieve vakanties kroatie


Zweden - into the wild

Voor wie op zoek is naar een combinatie van een actieve vakantie en een natuurvakantie is dit een hele geschikte reis. Deze reis in Zweden is een 8-daagse geheel verzorgde vakantie en inclusief maaltijden (behalve op het vliegveld en onderweg), vervoer, activiteiten, verblijf en vlucht. Hoogtepunt is de excursie waarbij we beren in het wild gaan pro-beren te spotten in het wild. Daarnaast maken we een kanotocht en verblijven we een aantal dagen middenin de natuur.

Meer weten over deze actieve vakantie Zweden?

actieve vakantie zweden actieve reis zweden


Ook interessant:

Wellicht iets minder actief, maar nog steeds interessant zijn bijvoorbeeld de rondreizen naar Ierland. Hier staat de beklimming van een kleine berg op het programma en maken we verschillende wandeltochten.  

Een tweede wellicht interessante reis is de Zweden relaxed vakantie. Met een niet al te heftig actief programma, maar wel met veel mogelijkheden om er zelf een echt actieve reis van te maken.  

Actieve vakantie

Voor ons is een actieve vakantie niet een vakantie waarbij er geen tijd is om te ontspannen. Activiteiten worden altijd afgewisseld met tijd voor jezelf en natuurlijk is er genoeg gelegenheid om ergens wat te drinken, een terrasje op te zoeken of heerlijk te gaan zwemmen. Onze reizen zijn daarnaast echte groepsreizen.

In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties waar je activiteiten los bijboekt, zijn bij Simi een groot deel van de activiteiten al standaard inbegrepen in de prijs. Dit heeft als grootste voordeel dat je elkaar als groep veel beter leert kennen, je maakt voor een groot deel immers dezelfde dingen mee. Daarnaast vinden we het belangrijk dat als je voor een actieve vakantie kiest, er ook voldoende tijd is om te ontspannen en te relaxen, het is immers vakantie!

Activiteiten die we onder andere ondernemen tijdens onze reizen zijn:

 • Raften (verschillende niveau's)
 • Canyoning (verschillende niveau's)
 • Klettersteig / via ferrata
 • Rotsklimmen
 • Kajakken
 • Kanoraften
 • Hydrospeed
 • Abseilen
 • Zeekajakken
 • Snorkelen
 • Paintball
 • en nog veel en veel meer.

Elke reis heeft unieke activiteiten en 95% van alle foto's die je op onze website vindt zijn gemaakt door onze eigen medewerkers tijdens de reizen. Dat zie je soms terug in de kwaliteit, maar uiteindelijk kun je je daardoor wel een goed beeld vormen van onze jongerenreizen en groepsvakanties.

De reizen van Simi zijn geen specifieke jongeren singlereizen, maar gezellige groepsreizen met veel alleenreizenden.

Meer weten?

Appartementen jongeren
Groepsvakanties
Zomerkampen

Jongerenreizen