Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Actieve vakantie

Op zoek naar een actieve vakantie? Dan zijn onze actieve vakanties en jongerenvakanties zeker iets voor jou. Hieronder hebben we al onze actieve vakanties op een rijtje gezet. Boek je liever een rondreis of een echte natuurvakantie, dan kan dat natuurlijk ook. 

Binnen Europa kun je voornamelijk terecht tussen mei en september, maar ook buiten Europa zijn er veel actieve reizen voor jongeren te vinden. Elke reis in het aanbod heeft inbegrepen activiteiten en is inclusief vervoer, verblijf en een pakket activiteiten. 

Simi Reizen is 1 van de grootste aanbieders van actieve vakanties voor jongeren tussen de 18 en 32, opgedeeld in leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar. Natuurlijk ben je als je 32 bent geen "echte" jongere meer, maar het is nogal een verschil of je reist met een groep mensen die allemaal relatief jong zijn of kiest voor een actieve vakantie met alleen oudere mensen. 

Top actieve vakanties 

Lapland groepsreis Zweden

Lapland groepsreis Zweden

8 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2356,50

meer informatie
Jongerenreizen Ierland

Jongerenreizen Ierland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1706,50

meer informatie
Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2506,50

meer informatie

Kroatië actief

Kroatië actief

11 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 956,50

meer informatie
Adventureweek Frankrijk

Adventureweek Frankrijk

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 986,50

meer informatie
Groepsreizen Nepal

Groepsreizen Nepal

17 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 3056,50

meer informatie

Waarop moet je letten bij actieve vakanties?

 • Bepaal wat je wilt doen. "Actief" is een breed begrip. Wil je vooral adrenaline? Dan zit je in Slovenië of Frankrijk beter, terwijl je voor een wandelvakantie veel beter naar Noorwegen, Oostenrijk, Zweden of Ierland kunt gaan. 
 • Hoe actief wil je het hebben? We hebben ook bij Simi best heel actieve reizen, maar ook reizen waar wel wat actie is, maar niet teveel. Denk bijvoorbeeld aan onze groepsreizen Costa Rica of de singlereis Bali
 • Als je een eigen actieve vakantie boekt: check of je aanbieder alle benodigde vergunningen heeft voor de activiteiten die ze uitvoeren. Bij Simi doen we dit standaard jaarlijks bij het vernieuwen van samenwerkingen. 
 • Check ook of aanbieders een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Normaalgesproken hebben bedrijven dit gewoon op orde, maar wees voorzichtig als je geen duidelijk antwoord krijgt. 

Actieve vakantie

Voor ons is een actieve vakantie niet een vakantie waarbij er geen tijd is om te ontspannen. Activiteiten worden altijd afgewisseld met tijd voor jezelf en natuurlijk is er genoeg gelegenheid om ergens wat te drinken, een terrasje op te zoeken of heerlijk te gaan zwemmen. Onze reizen zijn daarnaast echte groepsreizen.

In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties waar je activiteiten los bijboekt, zijn bij Simi een groot deel van de activiteiten al standaard inbegrepen in de prijs. Dit heeft als grootste voordeel dat je elkaar als groep veel beter leert kennen, je maakt voor een groot deel immers dezelfde dingen mee. Daarnaast vinden we het belangrijk dat als je voor een actieve vakantie kiest, er ook voldoende tijd is om te ontspannen en te relaxen, het is immers vakantie!

Activiteiten die we onder andere ondernemen tijdens onze reizen zijn:

Elke jongeren groepsreis heeft unieke activiteiten en 95% van alle foto's die je op onze website vindt zijn gemaakt door onze eigen medewerkers tijdens de reizen. Dat zie je soms terug in de kwaliteit, maar uiteindelijk kun je je daardoor wel een goed beeld vormen van onze jongerenreizen en groepsvakanties.

De reizen van Simi zijn geen specifieke jongeren singlereizen, maar gezellige groepsreizen met veel alleenreizenden.

Actieve vakantie frankrijk 

Reizen in een groep 

Bij onze actieve reizen boek je altijd een groepsreis. Bij activiteiten en met name bij outdoor-activiteiten zorgt dat voor een uitstekende sfeer, omdat je met de hele groep de activiteit beleeft. Zo zul je merken dat het raften ontzettend leuk is als je dat met je hele groep kunt doen. 

Hoewel je een deel van je tijd doorbrengt in de groep is het niet zo dat je een reis boekt waarin je verstikt gaat worden en geen tijd voor jezelf hebt. Juist de balans vinden tussen enerzijds een actief programma en anderzijds tijd om zelf je reis in te vullen is erg belangrijk. Wees dus niet te bang dat je de hele dag rond het kampvuur liedjes met elkaar aan het zingen bent! 

Top actieve vakanties verre bestemmingen

Ook heb je de keuze uit diverse actieve vakanties op verre vakantiebestemmingen!

Rondreizen Tanzania

Rondreizen Tanzania

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 3586,50

meer informatie
Groepsreizen Egypte

Groepsreizen Egypte

13 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2006,50

meer informatie
Rondreizen Cuba

Rondreizen Cuba

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2906,50

meer informatie

USA deep south rondreis

USA deep south rondreis

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 7,50

meer informatie
Jongerenreizen Bali

Jongerenreizen Bali

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2556,50

meer informatie
Groepsreizen Vietnam

Groepsreizen Vietnam

16 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2406,50

meer informatie

Solo actieve vakanties

Zeker bij actieve vakanties zien we vaak dat mensen niet direct reisgenootjes kunnen vinden. Veel mensen verkiezen toch het strand boven een actieve reis. Je aansluiten bij een groepsreis is dan hartstikke prima en een goede manier om gelijkgestemden te ontmoeten. 

Solo reizen is dus geen enkel probleem en prima te combineren. Juist door samen spannende dingen te ondernemen of mooie wandeltochten te maken leer je elkaar tijdens een groepsreis goed kennen. We hebben honderden verhalen van reizigers die tijdens hun vakantie fantastische en vaak langdurige vriendschappen hebben opgedaan. Je bent ook nooit de enige solo-reiziger, waardoor er altijd meer dan genoeg aanspraak is.

Wat reizen met Simi nog aantrekkelijker maakt is dat je reist met relatief jonge mensen. Maximaal zijn deelnemers zo rond de 32 jaar oud, wat zeker bij een actieve vakantie wel prettig is om te weten. 

Een beetje actieve vakantie

Behalve bovenstaande echte actieve reizen hebben we ook een groot aantal vakanties die wel een actief karakter hebben, maar vooral ook bedoeld zijn om te relaxen. 

Zo kun je voor een semi-actieve vakantie gaan in de Verenigde Staten, waar je de keus uit verschillende rondreizen hebt. Bij al deze rondreizen ben je wel actief, maar bepaal je zelf in hoge mate hoe actief de reis wordt.

Ook bij de groepsreizen Ierland ontkom je niet aan een aantal stevige wandeltochten gedurende je vakantie, evenals tijdens de rondreizen in Noorwegen en Lapland. Toch zouden we deze reizen eerder als natuur/cultuur reis aanduiden dan als een echte actieve vakantie, want adrenaline-sporten beoefenen we niet echt op deze locaties.

actieve vakantie kroatie actieve vakanties kroatie

Video's van Simi's actieve outdoorvakanties

Bekijk alle video's van onze actieve outdoorvakanties op YouTube! De meeste video's zijn gemaakt door reizigers zelf, waardoor je ECHTE beelden ziet.

Groepsreis Slovenië Actieve vakantie

Een van onze echte outdoorlocaties is de actieve vakantie naar het indrukwekkende Slovenië. Slovenië is ruig, betaalbaar en een perfect outdoor-land. Tijdens deze groepsvakantie staan ontzettend veel activiteiten standaard in het reisprogramma. Behalve canyoning, cave biking, een bergwandeltocht en hydrospeed staan ook raften, zorbing en een via ferrata op het programma, allemaal inbegrepen bij de prijs. We verblijven op een levendige camping vlakbij de grens met Kroatië. Als je op zoek bent naar een echte outdoorvakantie is dit een uitstekende optie. Deze groepsreis wordt al vele jaren uitgevoerd.

Meer weten over deze actieve vakantie Slovenie?

Actieve vakantie Kroatië Actief

Kroatië is een veelzijdig land dat veel meer te bieden heeft dan alleen strand. Voor jongeren die op zoek zijn naar een actieve vakantie, maar tegelijkertijd ook willen genieten van uitgaan, zon, zee en strand is dit de ideale combinatie-vakantie om te boeken. Je verblijft op een 4-sterrencamping direct aan het strand, hebt in de avonden tijd en gelegenheid om de grote stad Split te ontdekken, maar je kunt ter plaatse ook nog enorm veel activiteiten bijboeken als je er een echte actieve vakantie van wilt maken. Standaard zijn diverse activiteiten inbegrepen bij deze actieve vakantie Kroatië.

Meer weten over onze actieve vakanties Kroatië?

Actieve vakanties Frankrijk

Frankrijk en met name de Alpen zijn een perfecte speeltuin voor een actieve vakantie. Al jaren organiseren we onze actieve reis vanuit het gezellige stadje Guillestre, wekelijks met tussen de 30 en 45 jongeren. Als je toe bent aan een vakantie waarbij je sportief bezig bent, afwisselende dingen doet en daarnaast tijd hebt om te relaxen en te genieten van het fantastische Alpen-landschap, is deze reis echt iets voor jou. Groot voordeel is ook dat de reistijd redelijk beperkt is. De touringcar vertrekt aan het einde van de middag en komt vroeg in de volgende ochtend aan op onze camping in Guillestre. 

Meer weten over onze actieve vakantie Frankrijk?

Meer weten?

Groepsvakanties
Jongerenreizen
Groepsreis vinden?