Actieve vakantie

Actieve vakantie

Op zoek naar een actieve vakantie? Geen zin om de hele vakantie niks te doen? Dan zijn onze actieve vakanties en jongerenvakanties zeker iets voor jou. Hieronder hebben we al onze actieve vakanties op een rijtje gezet. Boek je liever een rondreis of een echte natuurvakantie, dan kan dat natuurlijk ook. 

Top actieve vakanties 2019

Actieve strandvakanties Kroatie
Jongerenvakantie Slovenie
Outdoorvakanties Frankrijk
Jongerenreis Kroatie Jongeren vakantie slovenie Jongerenvakanties Frankrijk

Actieve vakanties Frankrijk

Frankrijk en met name de Alpen zijn een perfecte speeltuin voor een actieve vakantie. Al jaren organisren we onze actieve reizen vanuit het gezellige stadje Guillestre, wekelijks met tussen de 30 en 45 jongeren. Als je toe bent aan een vakantie waarbij je sportief bezig bent, afwisselende dingen doet en daarnaast tijd hebt om te relaxen en te genieten van het fantastische Alpen-landschap, is deze reis echt iets voor jou. Groot voordeel is ook dat de reistijd redelijk beperkt is. De touringcar vertrekt aan het einde van de middag en komt vroeg in de volgende ochtend aan op onze camping in Guillestre. 


Meer weten over onze actieve vakantie Frankrijk?

Actieve vakantie frankrijk Frankrijk actieve vakantie


Actieve vakantie Slovenie

Onze tweede echte outdoorlocatie is de actieve vakantie naar het indrukwekkende Slovenie. Slovenie is ruig, betaalbaar en een perfect outdoor-land. Tijdens deze groepsvakantie staan ontzettend veel activiteiten standaard in het reisprogramma. Behalve canyoning, paintball, een bergwandeltocht en hydrospeed staat ook raften, zorbing en een via ferrata op het programma, allemaal inbegrepen bij de prijs. We verblijven op een levendige camping vlakbij de grens met Kroatie.

Inmiddels organiseert Simi Reizen voor de vierde keer reizen naar Slovenie, in 2016 vanaf een nieuwe, maar minstens zo mooie locatie. Als je op zoek bent naar een echte outdoorvakantie is dit een uitstekende optie. Zelfs een spelletje paintball zit bij het standaard programma inbegrepen.

Meer weten over deze actieve vakantie Slovenie?

actieve vakantie slovenie Actieve vakanties Slovenie


Kroatie actief

Kroatie is een veelzijdig land dat veel meer te bieden heeft dan alleen strand. Voor jongeren die op zoek zijn naar een actieve vakantie, maar tegelijkertijd ook willen genieten van uitgaan, zon, zee en strand is dit de ideale combinatie-vakantie om te boeken. Je verblijft op een 4-sterrencamping direct aan het strand, hebt in de avonden tijd en gelegenheid om de grote stad Split te ontdekken, maar je kunt ter plaatse ook nog enorm veel activiteiten bijboeken als je er een echte actieve vakantie van wilt maken.

Standaard inbegrepen bij deze actieve vakantie Kroatie zijn: zeekajakken, snorkelen. slacklining, rotsklimmen en paintball.

Meer weten over onze actieve vakanties Kroatie?

actieve vakantie kroatie actieve vakanties kroatie


Een beetje actieve vakantie

Behalve bovenstaande echte actieve reizen hebben we ook een groot aantal vakanties die wel een actief karakter hebben, maar vooral ook bedoeld zijn om te relaxen. 

Zo kun je voor een semi-actieve vakantie gaan in de Verenigde Staten, waar je de keus uit verschillende rondreizen hebt. Bij al deze rondreizen ben je wel actief, maar bepaal je zelf in hoge mate hoe actief de reis wordt.

Ook bij de groepsreizen Ierland ontkom je niet aan een aantal stevige wandeltochten gedurende je vakantie, evenals tijdens de rondreizen in Noorwegen en Zweden. Toch zouden we deze reizen eerder als natuur/cultuur reis aanduiden dan als een echte actieve vakantie, want adrenaline-sporten beoefenen we niet echt op deze locaties.


Actieve vakantie

Voor ons is een actieve vakantie niet een vakantie waarbij er geen tijd is om te ontspannen. Activiteiten worden altijd afgewisseld met tijd voor jezelf en natuurlijk is er genoeg gelegenheid om ergens wat te drinken, een terrasje op te zoeken of heerlijk te gaan zwemmen. Onze reizen zijn daarnaast echte groepsreizen.

In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties waar je activiteiten los bijboekt, zijn bij Simi een groot deel van de activiteiten al standaard inbegrepen in de prijs. Dit heeft als grootste voordeel dat je elkaar als groep veel beter leert kennen, je maakt voor een groot deel immers dezelfde dingen mee. Daarnaast vinden we het belangrijk dat als je voor een actieve vakantie kiest, er ook voldoende tijd is om te ontspannen en te relaxen, het is immers vakantie!

Activiteiten die we onder andere ondernemen tijdens onze reizen zijn:

 • Raften (verschillende niveau's)
 • Canyoning (verschillende niveau's)
 • Klettersteig / via ferrata
 • Rotsklimmen
 • Kajakken
 • Kanoraften
 • Hydrospeed
 • Abseilen
 • Zeekajakken
 • Snorkelen
 • Paintball
 • en nog veel en veel meer.

Elke reis heeft unieke activiteiten en 95% van alle foto's die je op onze website vindt zijn gemaakt door onze eigen medewerkers tijdens de reizen. Dat zie je soms terug in de kwaliteit, maar uiteindelijk kun je je daardoor wel een goed beeld vormen van onze jongerenreizen en groepsvakanties.

De reizen van Simi zijn geen specifieke jongeren singlereizen, maar gezellige groepsreizen met veel alleenreizenden.

Reizen in een groep 

Bij onze actieve reizen boek je altijd een groepsreis. Bij activiteiten en met name bij outdoor-activiteiten zorgt dat voor een uitstekende sfeer, omdat je met de hele groep de activiteit beleeft. Zo zul je merken dat het raften ontzettend leuk is als je dat met je hele groep kunt doen. 

Hoewel je een deel van je tijd doorbrengt in de groep is het niet zo dat je een reis boekt waarin je verstikt gaat worden en geen tijd voor jezelf hebt. Juist de balans vinden tussen enerzijds een actief programma en anderzijds tijd om zelf je reis in te vullen is erg belangrijk. Wees dus niet te bang dat je de hele dag rond het kampvuur liedjes met elkaar aan het zingen bent! 

Meer weten?

Vliegvakanties met Simi
Groepsvakanties
Zomerkampen
Jongerenreizen
Groepsreis vinden?