Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Natuurvakanties

Hier vind je ons reisaanbod aan natuurreizen voor jongeren. Hoewel al onze jongerenreizen en actieve vakanties een actief karakter hebben, zijn niet alle vakanties middenin de natuur. Voor wie op zoek is naar een echte natuurreis hebben we een aantal groepsreizen in het programma die daar goed bij aansluiten.

Zuinig zijn op natuur is belangrijk. Tijdens veel van onze reizen in de natuur zul je merken dat je te maken hebt met gepassioneerde mensen die zich erg bewust zijn van de impact die ook toerisme op natuur heeft. Aan de andere kant is het van belang om natuur te bezoeken, te beleven en mee te maken, zodat je weet waar we zuinig op moeten zijn. Bekijk ook alle wandelvakanties voor jongeren.

Top natuurvakanties dit jaar

Noorwegen en Zweden

Noorwegen en Zweden

15 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 1956,50

meer informatie
Groepsreis Thailand

Groepsreis Thailand

15/16 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 2356,50

meer informatie
Rondreizen Tanzania

Rondreizen Tanzania

16 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 3506,50

meer informatie

Rondreis Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka

16 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 2506,50

meer informatie
Groepsreizen Ecuador

Groepsreizen Ecuador

17 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 2846,50

meer informatie
Groepsreizen Nepal

Groepsreizen Nepal

17 Daagse Actieve Vakantie
  • vanaf € 3056,50

meer informatie

Voorbeelden van natuurrondreizen

Rondreis Noorwegen en Zweden

Een natuurvakantie met leeftijdsgenoten waarbij je vooral veel natuur ziet en beleeft. Tijdens deze 15-daagse vakantie kom je in afgelegen gebieden. Zo maak je een tweedaagse kanotocht waarbij je overnacht op een klein eilandje, maar ook staan verschillende wandeltochten op het programma. We rijden door prachtige nationale parken en hoewel we best veel afstand afleggen zul je nooit het idee krijgen dat het saai is vanwege het wisselende landschap. Deze rondreis is enorm populair en we raden je aan voor 1 mei te boeken om zeker te zijn van een plekje.

Behalve veel in de natuur reis je van plek naar plek tijdens deze reis. Onderweg komen we regelmatig door stadjes en dorpen waar meer te doen is. Meer weten over onze Noorwegen/Zweden rondreis?

Natuurvakantie noorwegen Noorwegen Zweden rondreizen

17-daagse rondreis Maleisisch Borneo

Borneo staat bekend om de overweldigende natuur. Ontdek de jungle van dit prachtige land en geniet van 12 inbegrepen excursies. Een mooie natuur brengt ook veel mooie dieren met zich mee! Tijdens deze reis heb je de kans om uiteenlopende mooie dieren te spotten. We bezoeken tevens een berenopvang en een orang utan opvang, waar de dieren geleerd wordt hoe ze weer in het wild kunnen leven.

We trekken lekker veel de natuur in, maar brengen ook een bezoek aan de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Deze groepsreis is mega populair, dus wees er echt heel vroeg bij met boeken. Meer weten over de Borneo rondreis?

Maleisisch Borneo groepsreis Groepsreizen Maleisie Borneo

10-daagse groepsrondreis Ierland

Ierland is het land van de groene heuvels en de schapen, maar ook van de ruige Ierse westkust waar de Atlantische oceaan het landschap gedurende duizenden jaren bepaald heeft. Hieruit is een uniek landschap ontstaan. Ierland is een unieke reisbestemming binnen Europa voor wie houdt van wandelen, natuur en de echte Ierse sfeer wil proeven tijdens deze rondreis. We beginnen en eindigen in de hoofdstad Dublin, maar zijn daarbuiten eigenlijk continue in de natuur. Een echte natuurvakantie, maar met de mogelijkheid om 's avonds een bezoek te brengen aan de pub om je vakantie ook echt te vieren.

Tijdens deze reis bezoeken we onder andere de Wicklow Mountains, beklimmen we de Diamond Hill, maken wandeltochten langs de Atlantische kust en ontdekken verlaten zandstranden waar de natuur vrij spel heeft. Een unieke manier om Ierland te ontdekken met leeftijdsgenoten. We brengen tijdens deze rondreis ook een bezoek aan bijzondere landschappen die je nergens in Europa kan vinden. Meer weten over de rondreizen Ierland?

Groepsreizen Ierland natuurvakanties Ierland natuurvakanties

Natuurvakanties jongeren

Het is niet vanzelfsprekend om te kiezen voor een jongerenreis met zoveel natuur. Toch merken wij dat tijdens deze reizen vaak de mooiste vriendschappen ontstaan en je vrijwel altijd echt met gelijkgestemden reist. Het feit dat er veel natuur te zien en te beleven is tijdens deze groepsreizen betekent overigens niet dat ze saai of niet levendig zijn, integendeel.

Behalve natuur zul je merken dat we tijdens onze reizen genoeg tijd en gelegenheid hebben om ergens gezellig wat te drinken in de avonden. Met name tijdens de Amerika rondreis slapen we vaak in zeer levendige gebieden, maar ook in Zweden kun je rekenen op veel gezelligheid.

Foto's van natuurreizen

Zoals je hierboven al een beetje kan zien kun je tijdens onze natuurreizen rekenen op veel fotomomenten. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een goede omgeving is een goede eerste stap. Bijna alle foto's die we op onze website gebruiken zijn onbewerkt en zelfgemaakt. Zo krijg je echt een goed idee van hoe onze reizen zijn!

Natuur reizen voor jongeren en wandelvakanties

Reizen in de natuur nodigen natuurlijk uit tot het maken van mooie wandeltochten. Op verschillende reisbestemmingen die door Simi worden aangeboden worden veel wandelingen gemaakt. Als je interesse hebt in een wandelvakantie raden we je aan te kijken naar onze vakanties in Slovenië, Frankrijk, Ierland en Noorwegen en Zweden. Allemaal echte natuurbestemmingen waar wandelingen op het programma staat.

Alleen op reis? Reis met leeftijdsgenoten

Veel van de jongeren die een natuurvakantie of wandelvakantie bij ons boeken, reizen alleen. Iedereen heeft daarbij hetzelfde doel: nieuwe mensen leren kennen, een mooie vakantie beleven en bijzondere plekjes ontdekken. Een paar feitjes:

  • Ongeveer 55% van onze reizigers reist alleen. De anderen reizen in een klein groepje, maar wel altijd met het idee om aan te sluiten bij een grotere groep voor de gezelligheid
  • Onze jongerenreizen zijn altijd inclusief vervoer, activiteiten en verblijf. Maaltijden regel je bij de meeste reizen zelf, maar niet bij elke reis. 
  • Je maakt vooraf online kennis met je reisgenoten en maakt eenvoudig een groeps-whatsapp aan
  • Ruim 98% van onze groepsreizen gaan gewoon door. Je hoeft je dus niet al te druk te maken of we de aantallen halen die als minimum gelden voor de meeste reizen. 

Meer weten over:

Jongerenreizen
Jongerenvakanties
Groepsreis