Natuurvakanties

Hier vind je ons reisaanbod aan natuurreizen voor jongeren. Hoewel al onze jongerenreizen en actieve vakanties een actief karakter hebben, zijn niet alle vakanties middenin de natuur. Voor wie op zoek is naar een echte natuurreis hebben we een aantal groepsreizen in het programma die daar goed bij aansluiten.

Top natuurvakanties 2017

10-daagse reis Servie
Rondreis Amerika
Rondreizenn Noorwegen/Zweden
groepsreis Servie natuur Amerika groepsreizen Jongerenreizen Noorwegen


Rondreis Noorwegen en Zweden

Een natuurvakantie met leeftijdsgenoten waarbij je vooral veel natuur ziet en beleeft. Tijdens deze 15-daagse vakantie kom je in afgelegen gebieden. Zo maak je een tweedaagse kanotocht waarbij je overnacht op een klein eilandje, maar ook staan verschillende wandeltochten op het programma. We rijden door prachtige nationale parken en hoewel we best veel afstand afleggen zul je nooit het idee krijgen dat het saai is vanwege het wisselende landschap. Deze rondreis is enorm populair en we raden je aan voor 1  mei te boeken om zeker te zijn van een plekje.

Behalve veel in de natuur reis je van plek naar plek tijdens deze reis. Onderweg komen we regelmatig door stadjes en dorpen waar meer te doen is. Meer weten over onze Noorwegen/Zweden rondreis?

Natuurvakantie noorwegen groeps natuurreis jongeren


Natuurvakantie into the wild - Zweden

Voor wie echt even back to basics wil is onze natuurvakantie in Zweden een absolute aanrader. Tijdens deze 8-daagse geheel verzorgde groepsreis verblijf je in the middle of nowhere en zullen je survivalskills aardig op de proef gesteld worden.

Op het programma tijdens deze wildernisvakantie in Zweden staan onder andere bushcraft activiteiten, wandeltochten, maar je leert ook zelf vuur maken en slaapt als je dat aandurft meerdere nachten in je zelfgebouwde onderkomen. Hoogtepunt van deze natuurvakantie is toch wel de mogelijkheid om beren in het wild te spotten. Garanties kunnen we niet geven, maar de kans om beren te zien is groot. Vanuit een speciale schuilhut bekijken we deze prachtige beren die zo dichtbij Nederland in de vrije natuur leven.

Zweden natuurreis natuur vakantie jongeren


Rondreis Noordwest Amerika

Natuur in optima forma tijdens deze rondreis door Idaho, Montana, Wyoming en Utah. Een afwisselende reis met heel veel natuur. Op sommige stukken komen we wel 100 kilometer lang niet eens een tankstation tegen. Een reis voor avonturiers die van natuur houden. Onderweg komen we langs natuurlijke warmwaterbronnen, vulkanische overblijfselen en prachtige bossen. Een reis die je echt gemaakt moet hebben met als hoogtepunt Yellowstone National Park. Laat je verrassen tijdens deze unieke natuurreis Amerika.

Natuurvakantie Amerika jongeren Amerika reis jongeren


10-daagse groepsrondreis Ierland

Ierland is het land van de groene heuvels en de schapen, maar ook van de ruige Ierse weskust waar de Atlantische oceaan het landschap gedurende duizenden jaren bepaald heeft. Hieruit is een uniek landschap ontstaan. Ierland is een unieke reisbestemming binnen Europa voor wie houdt van wandelen, natuur en de echte Ierse sfeer wil proeven tijdens deze rondreis. We beginnen en eindigen in de hoofdstad Dublin, maar zijn daarbuiten eigenlijk continue in de natuur. Een echte natuurvakantie, maar met de mogelijkheid om 's avonds een bezoek te brengen aan de pub om je vakantie ook echt te vieren.

Tijdens deze reis bezoeken we onder andere de Wicklow Mountains, beklimmen de berg Croagh Patrick, maken wandeltochten langs de Atlantische kust en ontdekken verlaten zandstranden waar de natuur vrij spel heeft. Een unieke manier om Ierland te ontdekken met leeftijdsgenoten.

We brengen tijdens deze rondreis ook een bezoek aan het unieke landschap van The Burren en Nationaal Park Connemara, bijzondere landschappen die je nergens in Europa kan vinden. Deze rondreis is een ideale combinatie voor wie van gezelligheid houdt en daarnaast veel wil zien en doen tijdens de vakantie. Meer weten over de rondreizen Ierland?

Ierland natuurvakanties Connemara Ierland


Natuurvakanties jongeren

Het is niet vanzelfsprekend om te kiezen voor een jongerenreis met zoveel natuur. Toch merken wij dat tijdens deze reizen vaak de mooiste vriendschappen ontstaan en je vrijwel altijd echt met gelijkgestemden reist. Het feit dat er veel natuur te zien en te beleven is tijdens deze groepsreizen betekent overigens niet dat ze saai of niet levendig zijn, integendeel.

Behalve natuur zul je merken dat we tijdens onze reizen genoeg tijd en gelegenheid hebben om ergens gezellig wat te drinken in de avonden. Met name tijdens de Amerika rondreis slapen we vaak in zeer levendige gebieden, maar ook in Zweden kun je rekenen op veel gezelligheid.

Een aantal van onze jongerenreizen vinden wel plaats in de natuur, maar noemen we niet specifiek een natuurreis omdat het daar vooral om de activiteiten gaat en minder om het beleven van de natuur. Dit zijn bijvoorbeeld de jongerenreizen Frankrijk, de rondreis door Ierland en de Las Vegas vakanties.

Foto's

Zoals je hierboven al een beetje kan zien kun je tijdens onze natuurreizen rekenen op veel fotomomenten. Het is niet altijd eenvoudig om mooie foto's te maken, maar een goede omgeving is een goede eerste stap. Alle foto's die we op onze website gebruiken zijn onbewerkt en zelfgemaakt. Zo krijg je echt een goed idee van hoe onze reizen zijn!


Over Simi Reizen

Simi is geen megabedrijf. Jaarlijks reizen tussen de 600 en 1000 jongeren met ons naar uiteenlopende bestemmingen. Alle vakanties hebben een actief karakter en worden begeleid door een betrokken reisleider. In 2014 en 2015 won Simi al verschillende prijzen, waaronder die als beste aanbieder van jongerenreizen, organisatie met de beste reisleiding en de beste organisator van actieve vakanties. Een hele eer.

Als organisatie zijn we lid van de VVKR, de vereniging voor kleinschalige reisondernemingen en hebben we onze garantieregeling ondergebracht bij de Stichting GGTO.


Andere reizen met natuur

Al onze reizen hebben wel min of meer met natuur te maken, maar er zijn een aantal reizen waarvan we vinden dat ze niet rechtstreeks onder natuurvakanties vallen, maar wellicht wel de moeite zijn.

Bijvoorbeeld:

Jongerenreizen Slovenie
Jongerenreizen Ierland

Natuur reizen voor jongeren en wandelvakanties

Reizen in de natuur nodigen natuurlijk uit tot het maken van mooie wandeltochten. Op verschillende reisbestemmingen die door Simi worden aangeboden worden veel wandelingen gemaakt. Als je interesse hebt in een wandelvakantie raden we je aan te loklem maar onze vakanties in Slovenie, Frankrijk, Ierland, Noorwegen en Zweden. Allemaal echte natuurbestemmingen waar wandelingen op het programma staan.

Meer weten over:

Jongerenreizen
Jongerenvakanties
Groepsreis