Wandelvakanties jongeren

Wandelvakanties jongeren

Simi is als aanbieder van actieve vakantie ook specialist op het gebied van wandelvakanties voor jongeren. Ben je op zoek naar een leuke wandelvakantie met leeftijdsgenoten? Dan zit je bij Simi goed! De wandelvakanties zijn niet voor doorgewinterde wandelfanaten, maar juist voor jongeren die het leuk vinden om tijdens de vakantie ook iets te doen. 

Top wandelvakanties jongeren

Singlereizen Servie

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
 • vanaf 1 079,00 €

meer informatie

Groepsvakantie Ierland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Alleen ontbijt
 • vanaf 1 129,00 €

meer informatie

Rondreizen Georgië 18-35

11 Daagse Actieve Vakantie
 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten grotendeels of geheel inbegrepen
 • vanaf 1 799,00 €

meer informatie


Jongeren wandelvakanties 2019

Als je bij Simi een vakantie boekt, boek je altijd een actieve vakantie. Sommige vakanties zijn meer gericht op echte outdoorsporten zoals de vakanties in Frankrijk, maar een aantal vakanties vallen echt in de categorie wandel vakanties. Als je op zoek bent naar een afwisselende reis met veel wandeltochten en mooie bestemmingen zit je dus helemaal goed. Hieronder beschrijven we de verschillende wandelreizen voor je en zetten we ze even voor je op een rijtje.


Wandelvakantie jongeren Ierland

Als je Ierland wilt ontdekken en beleven is dit een ideale wandel jongeren vakantie. Je reist in 10 dagen door heel Ierland, met onderweg een aantal prachtige wandeltochten.De volgende wandeltochten staan onder meer op het programma:

 1. Beklimming Croagh Patrick - een echte pelgrimsberg die jaarlijks door vele tienduizenden Ieren wordt beklommen, maar gelukkig bijna allemaal op 1 dag waardoor we deze prachtberg meestal met maar weinig mensen hoeven delen. Deze wandeltocht is voor lichtgevorderde wandelaars goed te doen, maar vraagt wel wat van je conditie.
 2. Wandelen langs de cliffs of Moher - de cliffs of Moher zijn enorm bekend en een echte must see voor iedereen die Ierland bezoekt. Tijdens deze vakantie maken we een wandeltocht langs de cliffs. Deze drie uur durende wandeling zorgt bij mooi weer voor magnifieke uitzichten over de kliffen en de Atlantische Oceaan.
 3. Valentia Island en Bray Head - een wandeltocht van een uur of drie in rustig tempo langs de ruige kust met onderweg de typisch Ierse uitzichten en ontelbaar veel fotomomenten.
 4. Slea Head - opnieuw een wandeling van ongeveer drie uur met heel veel mooie uitzichten.
 5. Glendalough - een niet al te lange wandeling brengt je naar het Upper Lake van Glendalough met mooie uitzichten over het dal en de natuur.

Behalve Ierland kun je ook kiezen voor een aanvullende rondreis door Noord-Ierland. Een compleet ander landschap en een compleet andere geschiedenis zorgen voor een perfecte reis. Je kunt beide rondreizen met elkaar combineren. Tijdens de rondreis door de republiek Ierland wandel je meer, tijdens de rondreis door Noord Ierland zie je iets meer culturele dingen. 

Ierland groeps wandelreis cJongerenvakanties wandelen


Wandelvakantie - trekking - Georgië

Georgië is bij veel Nederlanders pas echt bekend geworden van het tv-programma Wie Is De Mol, maar is een indrukwekkend land. Het kaukasus-gebergte, de grote hoogteverschillen en de relatieve ongereptheid van Georgië als vakantiebestemming. Tijdens deze rondreis ervaar je Georgië op unieke wijze. Een vierdaagse trektocht door de bergen maakt je vakantie een bijzondere wandelervaring in de ruige bergen van Georgië.

Doordat de infrastructuur in Georgië heel anders is, de taal anders is en de omgeving ander is, boek je met deze rondreis door Georgië niet alleen een wandelvakantie, maar krijg je ook een inkijkje in een hele andere cultuur. 

wandelvakantie jongeren georgie Rondreis georgie jongeren

Meer weten over deze groepsreis Georgië? 


Wandelvakantie jongeren Noorwegen

Noorwegen en Zweden zijn uitstekende landen om te wandelen. Tijdens onze jongeren rondreizen door Noorwegen en Zweden staan dan ook verschillende mooie wandeltochten op het programma. Daarnaast is er tijdens de vrije momenten ook genoeg tijd voor mooie wandelingen, bijvoorbeeld door de Nationale Parken Jotunheimen en Rondane, maar ook rondom Johannisholm waar we de eerste dagen van onze rondreis zullen verblijven.

Wandelvakanties USA

Ook tijdens onze verschillende rondreizen Amerika hebben we veel wandelmogelijkheden, met name bij de rondreis door Utah, Wyoming en Idaho komen we langs een groot aantal interessante trails. Afhankelijk van de wensen binnen de groepsreis kunnen we bepalen wat we precies gaan doen.

Meer dan alleen wandelen tijdens Simi vakanties

De meeste vakanties die we bij Simi organiseren bieden een mix van activiteiten als basispakket, maar bieden in de omgeving wel fantastische wandelmogelijkheden. Zo kun je vanaf onze camping in Kroatie met gemak wandelen naar bijvoorbeeld een berg in de buurt vanwaar je de steengroeve kunt zien waar delen van Game of Thrones opgenomen zijn.

In Slovenie staat er van alles actiefs op het programma, maar de meeste activiteiten duren ongeveer een halve dag. Met een beetje planning en met behulp van verschillende wandelkaarten kun je naast deze vaste programma onderdelen zelf ook ontzettend veel mooie wandelingen in de omgeving maken, van bergwandelingen tot eenvoudige wandelingen langs bijvoorbeeld de rivier.

Wandelvakanties zoeken en vinden

Wat de wandelreizen van Simi zo leuk maakt is dat ze afwisselend zijn, avontuurlijk van karakter en je er veel meer kunt dan alleen wandelen. De jongeren groepsreizen die door simi worden georganiseerd zijn avontuurlijk, gezellig, sfeervol en vooral uniek. Of je nu kiest voor een wandelvakantie in Ierland of een rondreis door het ruige deel van de USA, je betn altijd verzekerd van een kwalitatief goede vakantie tegen een scherpe prijs.

Bergsportvakanties jongeren

Veel van onze reizen voor jongeren vinden plaats in de bergen of in de buurt van de bergen. Hoewel we geen echte bergsportreizen organiseren is het wel zo dat onze vakanties altijd een actief karakter hebben. Sommige reizen zijn iets meer gericht op actiesporten, andere reizen meer op wandelen en natuurbeleving. Zo zijn onze Ierland rondreizen vooral wandelreizen, terwijl we in Slovenie bijvoorbeeld wel een bergwandeling op het programma hebben staan, maar de focus veel meer ligt op het beleven van allerlei verschillende outdoor activiteiten.

wandelreizen en groepsreizen wandelvakanties jongeren

Voorbereidingen wandelvakanties

Om optimaal te kunnen genieten van een wandelvakantie is een beetje voorbereiding wel handig. Voor veel van onze actieve groepsreis hoef je niet speciaal te trainen, maar bij een wandelvakantie zoals bijvoorbeeld in Ierland is het wel praktisch als je af en toe al eens tochten gemaakt hebt.

Het belangrijkste stukje voorbereiding van je vakantie zijn toch wel de bergschoenen. Deze moeten in ieder geval:

 • De enkel bedekken en voldoende profiel bieden
 • Bij voorkeur waterafstotend of waterdicht zijn
 • Ingelopen zijn!!! Vooral dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Niet ingelopen wandelschoenen zorgen voor blaren. Met blaren lopen is behalve onplezierig ook een echte domper op je vakantiepret.

Als je geen echte wandelaar bent en niet van plan bent je schoenen na de vakantie nog regelmatig te gebruiken, kijk dan op marktplaats of in de uitverkoop naar betaalbare schoenen. Zorg wel echt dat je ze inloopt, ook als je ze leent van iemand of ergens anders koopt. Ingelopen wandelschoenen maken een groot verschil!

Groepsreizen

De door Simi georganiseerde wandel vakanties zijn vooral echte groepsreizen. Je doet de activiteiten met de groep, leert elkaar goed kennen en beleeft ook samen de reis. Soms kan dat betekenen dat je even op elkaar moet wachten, dat je juist iets sneller moet gaan of dat er even met elkaar gepraat moet worden om af te stemmen wat iedereen wil. Hoewel onze reizen geen singlereizen zijn, worden ze wel vaak door singles geboekt. Met name de wandelreizen worden door 70% van de reizigers alleen geboekt.

Wandelschoenen en meer

Over wandelschoenen hebben we een interessant blog geschreven.

Meer weten:

Jongerenkampen
Jongeren reizen
Actieve vakanties
Jongerenvakanties