Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Wandelvakanties jongeren

Simi is als aanbieder van actieve vakantie ook specialist op het gebied van wandelvakanties voor jongeren. Een groot deel van de meereizende jongeren reist single. Ben je op zoek naar een leuke wandelvakantie met leeftijdsgenoten? Dan zit je bij Simi goed! De wandelvakanties zijn niet voor doorgewinterde wandelfanaten, maar juist voor jongeren die het leuk vinden om tijdens de vakantie ook iets te doen. De Simi Special Nepal wandelvakantie is wel speciaal opgezet voor de mensen die ook thuis hun wandelschoenen net iets vaker aantrekken en bekend zijn met meerdaagse trektochten.

Top wandelvakanties jongeren

Jongerenreizen Ierland

Jongerenreizen Ierland

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1706.5

meer informatie
Noorwegen en Zweden

Noorwegen en Zweden

15 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1956.5

meer informatie
Groepsreizen Nepal

Groepsreizen Nepal

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2986.5

meer informatie

Bulgarije rondreizen

Bulgarije rondreizen

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 1556.5

meer informatie
Groepsreizen Ecuador

Groepsreizen Ecuador

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2846.5

meer informatie
Grand Tour of the West - USA

Grand Tour of the West - USA

10 Daagse Actieve Vakantie
 • vanaf € 2806.5

meer informatie

Jongeren single wandelvakanties 

Als je bij Simi een vakantie boekt, boek je altijd een actieve vakantie. Sommige vakanties zijn meer gericht op echte outdoorsporten zoals de vakanties in Frankrijk, of echte rondreizen, maar een aantal vakanties vallen echt in de categorie wandel vakanties. Als je op zoek bent naar een afwisselende reis met veel wandeltochten en mooie bestemmingen zit je dus helemaal goed. Hieronder beschrijven we de verschillende wandelreizen voor je en zetten we ze even voor je op een rijtje.

Bij veel van de groepsreizen van Simi kun je prima wandelen en mooie hikes maken. Zo leent de omgeving in Frankrijk zich uitstekend voor mooie en pittige bergwandelingen. We hebben op deze pagina uitsluitend reizen neergezet waar wandelen echt een vast onderdeel is van het reisprogramma. 

Wandelvakantie jongeren Ierland

Als je Ierland wilt ontdekken en beleven is dit een ideale wandel jongeren vakantie. Je reist in 10 dagen door heel Ierland, met onderweg een aantal prachtige wandeltochten.De volgende wandeltochten staan onder meer op het programma:

 1. Beklimming Diamond Hill - een berg die jaarlijks door vele Ieren wordt beklommen, maar gelukkig zeer verspreid waardoor we deze prachtberg meestal met maar weinig mensen hoeven delen. Deze wandeltocht is voor lichtgevorderde wandelaars goed te doen, maar vraagt wel wat van je conditie.
 2. Wandelen langs de Cliffs of Moher - de Cliffs of Moher zijn enorm bekend en een echte must see voor iedereen die Ierland bezoekt. Tijdens deze vakantie maken we een wandeltocht langs de cliffs. Deze drie uur durende wandeling zorgt bij mooi weer voor magnifieke uitzichten over de kliffen en de Atlantische Oceaan.
 3. Valentia Island en Bray Head - een wandeltocht van een ongeveer een uur in rustig tempo langs de ruige kust met onderweg de typisch Ierse uitzichten en ontelbaar veel fotomomenten.
 4. Slea Head - een wandeling van ongeveer een á twee uur met heel veel mooie uitzichten.  

Wandelvakantie Ierland

Wandelvakantie jongeren Noorwegen/Zweden

Noorwegen en Zweden zijn uitstekende landen om te wandelen. Tijdens onze jongeren rondreizen door Noorwegen en Zweden staan dan ook verschillende mooie wandeltochten op het programma. Daarnaast is er tijdens de vrije momenten ook genoeg tijd voor mooie wandelingen, bijvoorbeeld door de Nationale Parken Jotunheimen en Rondane, maar ook rondom Johannisholm waar we de eerste dagen van onze rondreis zullen verblijven.

De rondreizen Noorwegen passen heel goed bij je als je fan bent van wandelen, natuur en sightseeing. Dit is overigens een echte kampeervakantie. Aanrader voor natuurliefhebbers! 

Bulgarije cultuur en wandelvakanties

Juist zin om te wandelen in een land dat misschien iets minder voor de hand liggend is al vakantiebestemming? We hebben een pareltje voor jullie gevonden: Bulgarije. Met een heerlijk ongerepte natuur, prachtige kastelen, bijzondere folklore, mooie architectuur en top wandelmogelijkheden, is dit een Bulgarije wandelvakantie om absoluut ook af te wegen. We combineren historie met wandelen, natuur, mooie stadjes en heerlijke proeverijen. Pirin Nationaal Park gaat een hoogtepunt van je reis zijn.

Ecuador wandelvakantie

Tijdens de Ecuador reis maak je verschillende trektochten door prachtige gebieden. Deze gebieden zijn uiteenlopend van het Andes-gebergte tot aan de jungle van de Amazone. Voor deze reis raden we je aan, in tegenstelling tot bovenstaande wandelvakanties, om je serieus voor te bereiden met betrekking tot de wandeling. De trektochten die je tijdens deze reis maakt zijn intensief en vaak heb je te maken met hoogteverschil, zorg voor goed ingelopen wandelschoenen en maak voorafgaand je reis al meerdere wandelingen in Nederland. Tijdens je trektochten loop je langs watervallen, vulkanen, jungle en prachtige natuurlandschappen. 

Wandelvakanties USA

Ook tijdens onze verschillende rondreizen Amerika hebben we veel wandelmogelijkheden, met name bij de rondreis door de Nationale Parken komen we langs een groot aantal interessante trails. Afhankelijk van de wensen binnen de groepsreis kunnen we bepalen wat we precies gaan doen.

Ook de Canada rondreizen geven je meer dan genoeg ruimte om indrukwekkende hikes door Nationale Parken te maken. Doordat je altijd in een groepsreis op pad gaat met Simi is er ook altijd wandelgezelschap te vinden. Veel twintigers en mensen van begin dertig reizen mee voor een afwisselende rondreis met wandelen als vast onderdeel. 

Simi biedt verschillende rondreizen in de VS aan, waar bij elke rondreis uitstekende wandel mogelijkheden zijn. We raden je dan ook zeker aan om voor vertrek uit te zoeken wat je wilt gaan doen.   

Nepal wandelvakantie

De groepsreis Nepal vergt serieuze voorbereiding voor de onvergetelijke klim die je maakt naar Mount Everest Basecamp. De meerdaagse trekking biedt een echte once-in-a-lifetime ervaring voor de ervaren avonturiers. De wandelvakantie Nepal is erg intensief en is daarom alleen vol te houden als je ervaring hebt met trektochten in het buitenland. Je begint en eindigt je reis in Kathmandu. Onderweg slaap je in traditionele Sherpa-dorpjes, een unieke ervaring!

Single wandelreizen

Een wandelreis boek je bij voorkeur met een groep medereizigers. Als je van plan bent een single wandel reis te boeken, ben je bij Simi helemaal aan het juiste adres. Hoewel we geen hardcore wandelreizen aanbieden, is een groot aantal van de rondreizen en groepsreizen inclusief verschillende wandeltochten. 

Voor de meeste wandelreizen heb je geen uitgebreide hike-ervaring nodig. Wel is het aan te raden om goed ingelopen bergschoenen te hebben. Comfortabel wandelen is het belangrijkste en goede schoenen zijn daarvoor essentieel.

Een groot deel van de reizigers die een reis met Simi boekt, doet dit om lekker actief bezig te zijn. Het is echter niet zo dat we reizen organiseren waar je elke dag de hele dag aan de wandel bent. Voor verreweg de meeste reizigers geldt dat een afwisselende combinatie van gezelligheid en cultuur, samen met het wandelen, zorgt voor de beste vakantie-ervaring.

Groepsreizen USA

Meer dan alleen wandelen tijdens Simi vakanties

De meeste vakanties die we bij Simi organiseren bieden een mix van activiteiten als basispakket, maar bieden in de omgeving wel fantastische wandelmogelijkheden. Zo kun je vanaf onze camping in Kroatië met gemak wandelen naar bijvoorbeeld een berg in de buurt vanwaar je de steengroeve kunt zien waar delen van Game of Thrones opgenomen zijn.

In Slovenië staat er van alles actiefs op het programma, maar de meeste activiteiten duren ongeveer een halve dag. Met een beetje planning en met behulp van verschillende wandelkaarten kun je naast deze vaste programma onderdelen zelf ook ontzettend veel mooie wandelingen in de omgeving maken, van bergwandelingen tot eenvoudige wandelingen langs bijvoorbeeld de rivier. Veel reizigers doen dit dat ook.

Wandelvakanties zoeken en vinden

Wat de wandelreizen van Simi zo leuk maakt is dat ze afwisselend zijn, avontuurlijk van karakter en je er veel meer kunt dan alleen wandelen. De jongeren groepsreizen die door Simi worden georganiseerd zijn avontuurlijk, gezellig, sfeervol en vooral uniek. Of je nu kiest voor een wandelvakantie in Ierland of een rondreis door de USA, je bent altijd verzekerd van een kwalitatief goede vakantie tegen een scherpe prijs.

Bergsportvakanties jongeren

Veel van onze reizen voor jongeren vinden plaats in de bergen of in de buurt van de bergen. Hoewel we geen echte bergsportreizen organiseren is het wel zo dat onze vakanties altijd een actief karakter hebben. Sommige reizen zijn iets meer gericht op actiesporten, andere reizen meer op wandelen en natuurbeleving. Zo zijn onze Ierland rondreizen vooral wandelreizen, terwijl we in Bulgarije bijvoorbeeld wel een bergwandeling op het programma hebben staan, maar de focus veel meer ligt op het beleven van allerlei verschillende activiteiten en het ontdekken van cultuur.

Groepsreizen Ierland

Voorbereidingen wandelvakanties

Om optimaal te kunnen genieten van een wandelvakantie is een beetje voorbereiding wel handig. Voor veel van onze actieve groepsreis hoef je niet speciaal te trainen, maar bij een wandelvakantie zoals bijvoorbeeld in Ierland is het wel praktisch als je af en toe al eens tochten gemaakt hebt.

Het belangrijkste stukje voorbereiding van je vakantie zijn toch wel de bergschoenen. Deze moeten in ieder geval:

 • De enkel bedekken en voldoende profiel bieden
 • Bij voorkeur waterafstotend of waterdicht zijn
 • Ingelopen zijn!!! Vooral dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Niet ingelopen wandelschoenen zorgen voor blaren. Met blaren lopen is behalve onplezierig ook een echte domper op je vakantiepret.

Als je geen echte wandelaar bent en niet van plan bent je schoenen na de vakantie nog regelmatig te gebruiken, kijk dan op marktplaats of in de uitverkoop naar betaalbare schoenen. Zorg wel echt dat je ze inloopt, ook als je ze leent van iemand of ergens anders koopt. Ingelopen wandelschoenen maken een groot verschil!

Een onderschat maar belangrijk onderdeel zijn niet alleen schoenen, maar specifiek ook sokken. Koop stevige wandelsokken, bij voorkeur zonder naad. Sneldrogend en voldoende paar sokken zijn van belang om tijdens je groepsreis regelmatig te kunnen wisselen van sokken. Goede wandelsokken zijn niet zo goedkoop, maar gaan in de regel wel lang mee. We raden aan te kijken naar Falke sokken, maar een eigen merk sokken kan natuurlijk ook prima zijn. 

Groepsreizen

De door Simi georganiseerde wandel vakanties zijn vooral echte groepsreizen. Je doet de activiteiten met de groep, leert elkaar goed kennen en beleeft ook samen de reis. Soms kan dat betekenen dat je even op elkaar moet wachten, dat je juist iets sneller moet gaan of dat er even met elkaar gepraat moet worden om af te stemmen wat iedereen wil. Hoewel onze reizen geen singlereizen zijn, worden ze wel vaak door singles geboekt. Met name de wandelreizen worden door 70% van de reizigers alleen geboekt.

Wandelschoenen en meer

Over wandelschoenen hebben we een interessant blog geschreven.

Meer weten:

Jongerenkampen
Jongeren reizen
Actieve vakanties
Jongerenvakanties