Groepsreis en singlereis Ierland

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Singlereizen Ierland

Ierland ligt slechts anderhalf uur vliegen van Nederland af, maar is een compleet ander land met andere gewoontes, gebruiken en een geweldige natuur. Tijdens onze combi-vakanties in Ierland hebben we een mix van natuur, cultuur en activiteiten ingebouwd. Je boekt een echte groepsreis met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. De groepsgrootte voor de rondreis Ierland ligt tussen de 15 en 28 mensen. 

Hoewel deze reizen geen echte singlereizen zijn, maar gewoon groepsreizen met heel veel solo boekers, wordt deze singlereis voor 80% door solo-reizigers geboekt. 

Singlereizen Ierland

Combi van natuur en cultuur

Ierse pubs

Verschillende activiteiten inbegrepen

Incl. retourvlucht Dublin

Verschillende wandeltochten

Actieve reis

Groepsreis Ierland 

Deze rondreis door Ierland is helemaal samengesteld aan de hand van onze eigen wensen. Als eigenaren van Simi Reizen hebben we jaren in Ierland gewoond, waardoor we niet alleen de gebaande paden goed kennen, maar juist ook de plekken die Ierland zo'n bijzonder vakantieland maken. Ga voor een groepsreis Ierland waarbij je het land leert kennen, de mooiste plekken bezoekt en geniet van een rondreis om nooit te vergeten!

Laat je betoveren door het land van de Ierse muziek, de vele pubs, de prachtige ruige natuur en de extreem vriendelijke bevolking.

Alle jongeren groepsreizen zien? 

Onze jongerenreizen Ierland richten zich met name op het westen van het eiland, omdat daar de natuur het ruigst is en de pubs het gezelligst zijn. Toch bezoeken we ook Dublin natuurlijk als hoofdstad van Ierland en brengen we een bezoek aan het prachtige Cahir Castle waar diverse films zijn opgenomen.

We maken er een echte groepsreis van waar gezelligheid en een goede sfeer voorop staat. Doordat Ierland een eiland is zijn de te rijden afstanden per dag niet al te groot en kunnen we op die manier heel veel zien, doen en ondernemen met de groep.

Deze groepsvakantie is inclusief retourvlucht naar Dublin, vervoer ter plaatse, het grootste deel van de activiteiten en alle overnachtingen. Maaltijden zijn slechts deels inbegrepen.

Tijdens de Ierland rondreis reis je samen met reizigers tussen de 18 en 32 jaar. In incidentele gevallen kan er iemand meereizen die iets ouder is.

In de realiteit liggen de leeftijden vaak verrassend dicht bij elkaar en is leeftijd niet de bepalende factor voor wat betreft hoe je het met iemand kunt vinden tijdens een rondreis. Persoonlijkheid en type mens zijn daarbij vooral van belang.

Groepsreizen Ierland

Waarom op groepsreis naar Ierland?

Ierland heeft eigenlijk alles te bieden wat een groepsvakantie een groot succes maakt: gezelligheid, sfeer, prachtige natuur en een reis met leeftijdsgenoten. Deze rondreis door Ierland is niet alleen supermooi, maar ook nog eens heel geschikt voor mensen die van afwisseling en avontuur houden.

Ierland is wellicht niet de meest voor de hand liggende bestemming voor jongerenreizen, maar dat is niet terecht. Ierland is het land van de pubs, het land van de gezelligheid en een land met heel veel te bieden voor iedereen die op zoek is naar een echte groepsreis met gelijkgestemden. Ierland is mystiek, avontuurlijk en ontzettend afwisselend. Tijdens deze groepsreis verblijven we zowel in steden als in kleine dorpjes en mixen natuur met historie en avontuur.

Rondreizen door Ierland

Een groot voordeel van een rondreis door Ierland is dat afstanden relatief klein zijn. Ierland is als eiland ongeveer even groot als Nederland en de onderlinge afstanden zijn dus beperkt. We beginnen onze reis in de hoofdstad en eindigen onze rondreis ook hier.

Vervolgens zal het grootste deel van deze rondreis zich afspelen aan de westkust van Ierland, waar ruige kliffen en bergen te vinden zijn.

Tijdens deze single reis ben je op pad met 15 tot maximaal 28 personen. Dat is groot genoeg om altijd mensen te vinden met wie het klikt, maar niet zo groot dat het onoverzichtelijk wordt.

Verblijf en kosten ter plaatse

Tijdens onze rondreizen Ierland verblijven we in hostels. Over het algemeen hebben de hostels een goede kwaliteit. Wel moet je er rekening mee houden dat veel van onze rondreizen Ierland middenin het hoogseizoen vertrekken en de hostels daardoor vaak wel druk zijn.

In sommige hostels krijgen we ontbijt geserveerd, in anderen niet. Als we onderweg ontbijten moet je rekenen op ongeveer 5 euro, maar we kunnen natuurlijk ook een supermarkt opzoeken en daar een broodje kopen. In sommige hostels kunnen we 's avonds gewoon koken met de groep. Als we zelf koken kunnen we dat voor 3 tot 5 euro per persoon hartstikke goed redden. Als we ergens gaan eten moet je rekenen op ongeveer 12 tot 15 euro voor een eenvoudige maar prima maaltijd. Meer weten? 

Ierland, pubs en muziek!

Ierland is natuurlijk het land van de gezellige pubs. Je zult regelmatig een pub binnenkomen waar mensen uit de buurt zelf verschillende instrumenten aan het bespelen zijn. Hoe lokaler de pub, hoe groter de kans! In Ierland gaat iedereen, altijd naar de pub. Verjaardagen worden in de pub gevierd, vrijgezellenfeesten, maar ook na de kerk op zondag verzamelt men zich in de pub voor een carvery lunch met vrienden en familie, natuurlijk aangevuld met pints.

Wist je trouwens dat je in Ierland niet om een pint bier vraagt, maar gewoon je bier bestelt. Je krijgt dan automatisch een pint.

Meer weten:

Jongerenvakanties
Jongeren wandelreizen

newcn

Wandelvakantie Ierland of niet?

Deze rondreis Ierland hebben we niet neergezet als echte wandelvakantie, maar..... we maken tijdens deze rondreis verschillende korte en langere wandeltochten. Goede wandelschoenen zijn dan ook een vereiste. Met name de wandeltocht aan het begin van de rondreis naar de top van de Diamond Hill in Connemara National Park wordt door mensen soms als redelijk zwaar ervaren (erg afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden). Dit heeft er met name mee te maken dat de klim vrij stijl is. In totaal duurt deze wandeltocht echter vaak niet langer dan 3 uur.

In het reisprogramma van deze Ierland groepsreis zul je zien dat er een aantal wandeltochten, elk van rond de drie uur, opgenomen zijn in het programma. Deze zijn wisselend van niveau, maar over het algemeen heb je geen topconditie nodig om de wandeltochten succesvol te kunnen volbrengen, met uitzondering van de tocht naar de Diamond Hill die fysiek zwaarder is dan de andere wandelingen.

Bij deze jongeren groepsreis hebben we geprobeerd een goede balans te vinden tussen bezichtigingen, geschiedenis, natuur, niet te lange dagafstanden en natuurlijk het zoveel mogelijk van Ierland zien in relatief korte tijd.

Waarom met Simi naar Ierland?

Deze rondreis wordt door zowel Nederlandse reizigers als Vlaamse reizigers geboekt en is vooral populair onder mensen met een voorliefde voor wandelen, fotografie en mensen die houden van sfeer en gezelligheid. 

 • Bij je singlereis is zowel verblijf als vervoer inbegrepen, evenals het grootste deel van de activiteiten. 
 • Tijdens onze rondreis kom je op de mooiste plekjes terecht, zowel de toeristische als minder toeristische.
 • Je hebt een Nederlandstalige Simi-host en een Engelstalige chauffeur/gids mee ter plekke.
 • We hebben de ideale mix gevonden tussen mooie wandelingen en sightseeing.
 • Deze singlereizen gaan eigenlijk altijd door en zijn vaak vroeg volgeboekt. 

Rondreizen met leeftijdgenoten

De Ierland rondreizen worden veel geboekt door twintigers en overwegend door single reizenden. Ongeveer 80% van de mensen die deze reis boekt, reist alleen. Het overgrote deel vertrekt vanaf Schiphol, maar elke vertrekdatum zijn er soms wel een aantal mensen Zaventem vliegen.

Als je echter 100% zeker wilt zijn van mensen die samen met jou vliegen raden we je aan om via Schiphol te reizen. Voor de prijs maakt het verder niet uit, de kosten voor de vluchten zijn op alle luchthavens min of meer gelijk. 

Voor deze rondreizen heb je geen specifieke wandelervaring nodig, maar houd er rekening mee dat de beklimming van de Diamond Hill wat pittiger is. We bieden je echter de mogelijkheid om halverwege te beslissen of je door wilt naar de top of in het cafeetje onderaan de berg wacht tot iedereen weer terug is. 

Hoogtepunten van Ierland

Tijdens onze groepsreizen Ierland kom je letterlijk en figuurlijk langs hoogtepunten. De unieke Ring of Kerry die we rijden is een fantastisch en bekend hoogtepunt. De beklimming van de Diamond Hill in Connemara National Park is het letterlijke hoogtepunt. Een aardige klim, met soms wel en soms geen uitzicht, maar altijd met een mooie inspanning. 

Je rondreis Ierland is natuurlijk niet compleet zonder een proeverij van Iers bier. Daarnaast bezoek je fantastische plekken langs de Atlantische kust, met woeste kliffen, afgewisseld met kastelen en ruïnes. Ierland verovert bij al onze reizigers een plekje in het hart. Hoewel het maar een klein stukje vliegen is, is Ierland een land dat meer dan de moeite van een rondreis waard is. 

Wist je trouwens dat Ierland, hoewel geen echte single reis, wel overwegend door alleenreizenden geboekt wordt? 

Alle Simi single reizen zien?

Veelgestelde vragen singlereizen Ierland

 1. Moet je single zijn om deze reis te boeken? Nee, we geven met het woord singlereis alleen aan dat veel mensen solo reizen. 
 2. Hoeveel mensen reizen alleen? Het overgrote deel dat voor een rondreis Ierland kiest, reist solo. Je kunt er dus rustig vanuit gaan dat je nooit de enige bent die alleen reist. 
 3. Wat zijn de hoogtepunten van Ierland? Dat is heel persoonlijk, maar voor ons springen de Ring of Kerry er wel bovenuit. Ook Galway wordt altijd hoog gewaardeerd. De wandeltochten bij de Cliffs of Moher en Slea Head zijn ook stevige aanraders bij deze rondreis. 
 4. Wanneer moet ik boeken? Het goedkoopst boek je deze singlereizen Ierland als je voor 1 mei boekt. Doordat ticketprijzen snel stijgen in aanloop naar de zomerperiode zul je zien dat ook voor jouw reis de prijs zal stijgen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Daarnaast zit Ierland ook altijd vol, dus ook om die reden is het raadzaam om tijdig de knoop door te hakken. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst