Actieve groepsreizen in Ierland

Ierland ligt slechts anderhalf uur vliegen van Nederland af, maar is een compleet ander land met andere gewoontes, gebruiken en een geweldige natuur. Tijdens onze combi-vakanties in Ierland hebben we een mix van natuur, cultuur en activiteiten ingebouwd. Je boekt een echte groepsreis met mensen tussen de 18 en 35 jaar oud. De groepsgrootte voor de rondreis Ierland ligt tussen de 15 en 25 mensen. Voor de groepsreizen Noord-Ierland zijn de groepen over het algemeen iets kleiner, tussen de 12 en 18 personen. 

Rondreizen Ierland 2019

Ierland groepsvakantie

10 dagen

Actieve en afwisselende groepsvakantie in Ierland. Ontdek dit prachtige en verrassende eiland tijdens een 10-daagse wandelvakantie.

voor 1109.00
BEKIJK REIS

Noord Ierland reizen

7 dagen

Groepsreis Noord Ierland. Gezellige en afwisselende groepsreis naar Noord Ierland, met Game of Thrones locaties en veel inbegrepen.

voor 999.00
BEKIJK REIS

Combi van natuur en cultuur

Ierse pubs

Verschillende activiteiten inbegrepen

Incl. retourvlucht Dublin

Verschillende wandeltochten

Actieve reis

Groepsreis republiek Ierland 

Deze rondreis door Ierland is samengesteld helemaal aan de hand van onze eigen wensen. Als eigenaren van Simi Reizen hebben we jaren in Ierland gewoond, waardoor we niet alleen de gebaande paden goed kennen, maar juist ook de plekken die Ierland zo'n bijzonder vakantieland maken. Ga voor een groepsreis Ierland waarbij je het land leert kennen, de mooiste plekken bezoekt en geniet van een rondreis om nooit te vergeten!

Laat je betoveren door het land van de Ierse muziek, de vele pubs, de prachtige ruige natuur en de extreem vriendelijke bevolking.

Onze jongerenreizen Ierland richten zich met name op het westen van het eiland, omdat daar de natuur het ruigst is en de pubs het gezelligst zijn. Toch bezoeken we ook Dublin natuurlijk als hoofdstad van Ierland en brengen we een bezoek aan het prachtige Trim Castle waar onder andere de film Braveheart is opgenomen.

We maken er een echte groepsreis van waar gezelligheid en een goede sfeer voorop staat. Doordat Ierland een eiland is zijn de te rijden afstanden per dag niet al te groot en kunnen we op die manier heel veel zien, doen en ondernemen met de groep.

Deze groepsvakantie is inclusief retourvlucht naar Dublin, vervoer ter plaatse, het grootste deel van de activiteiten en alle overnachtingen. Maaltijden zijn slechts deels inbegrepen.

Let op: hoewel deze reis opgedeeld is in leeftijdsgroepen, zal deze standaard worden gecombineerd. Dat betekent dat de jongste in de groep 18 kan zijn en de oudste 35.

In de realiteit liggen de leeftijden vaak verrassend dicht bij elkaar en is leeftijd niet de bepalende factor voor wat betreft hoe je het met iemand kunt vinden tijdens een rondreis. Persoonlijkheid en type mens zijn daarbij vooral van belang.

 Ierland groepsvakantie

Groepsreis Noord-Ierland

De Dark Hedges, Game of Thrones locaties, maar ook de indrukwekkende geschiedenis van Noord-Ierland komt aan bod tijdens deze 7-daagse rondreis. Een korte maar krachtige reis langs bijvoorbeeld de imposante Giant's causeway in het uiterste noorden, maar ook een rondleiding door Derry waar in de tijd van de IRA veel gebeurd is. 

We brengen onder andere een bezoek aan het Titanic-museum, brengen tijd door in Belfast en reizen door de prachtige counties Donegal en Mayo. Ook bezoeken we de Bushmills whiskey distillery.

De Noord-Ierland reis bestaat uit minder wandeltochten dan de reguliere Ierland rondreis, maar focust zich meer op cultuur en geschiedenis. Noord-Ierland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Er wordt dus met Britse Ponden betaald. 

Als je voor onze rondreis door Noord Ierland kiest is de combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur de hoofdreden om deze reis te boeken. Een gezonde interesse in het bijzondere verhaal van Noord Ierland is dan ook wel belangrijk. 

Noord Ierland groepsreizen


Waarom op groepsreis naar Ierland?

Ierland heeft eigenlijk alles te bieden wat een groepsvakantie een groot succes maakt: gezelligheid, sfeer, prachtige natuur en een reis met leeftijdsgenoten. Deze rondreis door Ierland is niet alleen supermooi, maar ook nog eens heel geschikt van mensen die van afwisseling en avontuur houden.

Ierland is wellicht niet de meest voor de hand liggende bestemming voor jongerenreizen, maar dat is niet terecht. Ierland is het land van de pubs, het land van de gezelligheid en een land met heel veel te bieden voor iedereen die op zoek is naar een echte groepsreis met gelijkgestemden. Ierland is mystiek, avontuurlijk en ontzettend afwisselend. Tijdens deze groepsreis verblijven we zowel in steden als in kleine dorpjes en mixen natuur met historie en avontuur.

Ierland en groepsreizen

Tijdens een groepsreis ben je natuurlijk veel met elkaar. Tijdens onze rondreis door Ierland gaan we op pad in 9-persoonsbusjes met maximaal 16 personen. Dit houdt de groep overzichtelijk en leuk en zorgt ervoor dat je elkaar tijdens onze groepsreizen Ierland ook echt goed leert kennen.

Een groot voordeel van een rondreis door Ierland is dat afstanden relatief klein zijn. Ierland is als eiland ongeveer even groot als Nederland en de onderlinge afstanden zijn dus beperkt. We beginnen onze reis in de hoofdstad en eindigen onze rondreis ook hier.

Vervolgens zal het grootste deel van deze rondreis zich afspelen aan de westkust van Ierland, waar ruige kliffen en bergen te vinden zijn.

Andere jongeren groepsreizen

Simi Reizen biedt niet alleen rondreizen door Ierland, maar ook actieve vakanties en reizen naar andere bestemmingen. Een aantal reizen die in het verlengde liggen van onze groepsreis Ierland zijn:

  • Jongerenreizen Slovenie - geen rondreis, maar wel een ontzettend leuke actieve vakantie in een land met heel veel natuur. Deze jongerenvakantie is ideaal voor natuurliefhebbers die graag veel activiteiten doen.
  • Rondreis Noorwegen - een 15-daagse rondreis door Zweden en Noorwegen. Tijdens deze rondreis bezoek je hoogtepunten in beide landen en staan een aantal leuke outdoor activiteiten op de planning.

Verblijf en kosten ter plaatse

Tijdens onze rondreizen Ierland verblijven we in hostels. Over het algemeen hebben de hostels een goede kwaliteit. Wel moet je er rekening mee houden dat veel van onze rondreizen Ierland middenin het hoogseizoen vertrekken en de hostels daardoor vaak wel druk zijn.

In sommige hostels krijgen we ontbijt geserveerd, in anderen niet. Als we onderweg ontbijten moet je rekenen op ongeveer EUR 5, maar we kunnen natuurlijk ook een supermarkt opzoeken en daar een broodje kopen. In sommige hostels kunnen we 's avonds gewoon koken met de groep. Als we zelf koken kunnen we dat voor 3 tot 5 euro per persoon hartstikke goed redden. Als we ergens gaan eten moet je rekenen op ongeveer EUR 12 tot 15 voor een eenvoudige maar prima maaltijd.

Ierland, pubs en muziek!

Ierland is natuurlijk het land van de gezellige pubs. Je zult regelmatig een pub binnenkomen waar mensen uit de buurt zelf verschillende instrumenten aan het bespelen zijn. Hoe lokaler de pub, hoe groter de kans! In Ierland gaat iedereen, altijd naar de pub. Verjaardagen worden in de pub gevierd, vrijgezellenfeesten, maar ook na de kerk op zondag verzamelt men zich in de pub voor een carvery lunch met vrienden en familie, natuurlijk aangevuld met pints.

Wist je trouwens dat je in Ierland niet om een pint bier vraagt, maar gewoon je bier bestelt. Je krijgt dan automatisch een pint.


Meer weten:

Rondreizen jongeren
Jongerenvakanties

Jongeren wandelreizen

Ierland groepsrondreizen

Ierland leent zich perfect voor actieve rondreizen. Het land is afwisselend met aan de oostkust de meer bevolkte gebieden en natuurlijk de hoofdstad Dublin. In het Oosten van Ierland bezoeken we onder andere Trim Castle, maar ook het klooster van Glendalough, middenin de Wicklow mountains.

Aan de westkust bezoeken we onder andere Galway, de Cliffs of Moher, rijden we de Ring of Kerry en bezoeken the Burren en het wilde landschap van Connemara. Het is onvoorstelbaar hoe afwisselend Ierland is. Een bijkomend voordeel van groepsrondreizen Ierland is dat de dagafstanden relatief kort zijn, waardoor je echt tijd kunt uittrekken voor wandelingen en bezichtigingen. Hoewel deze rondreis geen echte wandelvakantie is, maken we tijdens de reis een paar stevige wandeltochten.

Ierland groepsreizen groepsrondreis Ierland

Wandelvakantie Ierland of niet?

Deze rondreis Ierland hebben we niet neergezet als echte wandelvakantie, maar..... we maken tijdens deze rondreis verschillende korte en langere wandeltochten. Goede wandelschoenen zijn dan ook een vereiste. Met name de wandeltocht aan het begin van de rondreis naar de top van de Croagh Patrick wordt door mensen soms als zwaar ervaren (erg afhankelijk van onder andere de weersomstandigheden).

In het reisprogramma van deze Ierland groepsreis zul je zien dat er een aantal wandeltochten, elk van rond de drie uur, opgenomen zijn in het programma. Deze zijn wisselend van niveau, maar over het algemeen heb je geen topconditie nodig om de wandeltochten succesvol te kunnen volbrengen, met uitzondering van de tocht naar de Croagh Patrick die fysiek zwaarder is dan de andere wandelingen.

Bij deze jongeren groepsreis hebben we geprobeerd een goede balans te vinden tussen bezichtigingen, geschiedenis, natuur, niet te lange dagafstanden en natuurlijk het zoveel mogelijk van Ierland zijn in relatief korte tijd.

Waarom met Simi naar Ierland?

Deze rondreis wordt door zowel Nederlandse reizigers als Vlaamse reizigers geboekt enis vooral populair onder mensen met een voorliefde voor wandelen, fotografie en mensen die houden van sfeer en gezelligheid. Na een succesvolle eerste zomer in 2016 hebben we de nodige aanpassingen gemaakt voor het zomerseizoen van 2017, waardoor deze rondreis Ierland nog beter afgestemd is op de reiziger. Ook jouw feedback wordt tijdens of na afloop van deze groepsvakantie zeker gewaardeerd.

Hoewel de Ierland reis geen singlereis opzich is, wordt de reis wel heel veel alleen geboekt, in ongeveer 80% van de boekingen reist degene die geboekt heeft alleen. Dat zorgt ervoor dat deze reis een ideale manier is om andere mensen te leren kennen met eenzelfde soort interesse.

Simi is geen grote reisorganisatie, maar we draaien al een tijdje mee in het toerisme en weten als geen ander hoe belangrijk een vakantie kan zijn.

Rondreizen met leeftijdgenoten

De Ierland rondreizen worden veel geboekt door twintigers en overwegend door single reizenden. Ongeveer 80% van de mensen die deze reis boekt, reist alleen. Het overgrote deel vertrekt vanaf Schiphol, maar elke vertrekdatum zijn er soms wel een aantal mensen Zaventem vliegen.

Als je echter 100% zeker wilt zijn van mensen die samen met jou vliegen raden we je aan om via Schiphol te reizen. Voor de prijs maakt het verder niet uit, de kosten voor de vluchten zijn op alle luchthavens min of meer gelijk. 

Voor deze rondreizen heb je geen specifieke wandelervaring nodig, maar houd er rekening mee dat de beklimming van de Croagh Patrick pittig is. We bieden je echter de mogelijkheid om halverwege te beslissen of je door wilt naar de top of in het cafeetje onderaan de berg wacht tot iedereen weer terug is. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Jongeren kampen 
Jeugd reizen
Kennismaken met je groepsgenoten
Gezamenlijk reizen met anderen

Heb je nog vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen.