Samenstelling afgelopen jaar

39%
61%
Gem. leeftijd 2017: 21 jaar

Jongerenreizen Ierland 18-22 jaar

Ierland is een land dat nog wel eens vergeten wordt als reisbestemming. Ontzettend jammer, want ierland is: ruig, avontuurlijk, afwisselend, gezellig, vol met pubs, met heel veel natuur en supervriendelijke mensen. Een echte Simi bestemming dus!

Tijdens deze actieve jongerenreis reizen we dwars door Ierland. We beginnen en eindigen onze rondreis in Dublin, maar bezoeken veel van de hoogtepunten van het eiland tijdens deze 10-daagse rondreis.

Op het reisprogramma staan onder andere een bezoek aan de beroemde Cliffs of Moher, rijden we de Ring of Kerry, bezoeken we mooie natuurgebieden en hebben we een aantal avontuurlijke activiteiten gepland. Een rondreis voor wie er van houdt om veel te zijn tijdens de vakantie, het leuk vindt om een groepsreis te doen en houdt van gezelligheid en sfeer.

We raden aan deze reis zo vroeg mogelijk te boeken. De ingecalculeerde prijs voor vliegtickets is goed haalbaar, maar na 1 mei stijgen prijzen van vliegtickets vaak erg snel en kunnen we de prijs niet meer garanderen.

- Bezoek Dublin
- Bezoek Galway
- Ring of Kerry
- Cliffs of Moher
- Trim Castle
- en nog veel meer

997,50 €,-
10 dagen

BOEK DEZE REIS

Geniet van een geweldige rondreis langs veel van de hoogtepunten van Ierland. Na deze jongerenvakantie weten we zeker dat je een goed beeld hebt van dit prachtige eiland.

Het is een echte rondreis waarbij we vrijwel elke dag ergens anders overnachten. Houd er rekening mee dat het onderstaande programma de rondreis is zoals we deze normaal doen, maar omstandigheden kunnen er altijd voor zorgen dat we af moeten wijken van het programma. Een enigszins flexibele houding is daarom wel handig, hoewel we wijzigingen altijd tot een minimum beperken.

Dag 1: Amsterdam/Eindhoven - Dublin

We vliegen vandaag naar Dublin, waar je je reisleiders zult ontmoeten. We reizen in een comfortabele bus met professionele chauffeur.

Op het vliegveld van Dublin ontmoet je de gids tijdens deze reis en je Nederlandse reisleider. Nadat je naar het hostel gebracht bent is er tijd om Dublin zelfstandig of samen met de reisleider te ontdekken.

Dag 2: Dublin - Galway (210 km)

We reizen vandaag naar Galway, een bekende studentenstad in Ierland met een klein maar gezellig stadscentrum en prachtig gelegen aan zee. Galway ligt helemaal in het westen van Ierland.

Onderweg naar Galway komen we langs Trim Castle, een kasteel uit de vroege middeleeuwen waar we een bezoek aan brengen en een rondleiding krijgen in het oude, deels gerestaureerde kasteel. De uitzichten vanuit het kasteel zorgen ervoor dat je je precies kunt indenken hoe het er 1000 jaar geleden uit moet hebben gezien.

In de middag komen we aan in Galway waar we de belangrijkste hoogtepunten natuurlijk bekijken en natuurlijk weer een hele leuke avond gaan beleven! Als echte studentenstad zijn er ontzettend veel pubs en restaurants, maar ook veel leuke en gezellige winkels waar je kunt shoppen. Galway is prachtig gelegen en een wandeling door de stad is dan ook zeker de moeite waard!

Pub Ierland jongeren Ierland groepsreis

Dag 3: Galway - Connemara - Galway

Vandaag bezoeken we het Nationaal Park Connemara, een uniek natuurlandschap net boven Galway. Trek de wandelschoenen maar vast aan, want vandaag maken we een prachtige wandeltocht naar de top van de Croagh Patrick. Een goede manier om het land te leren kennen en elkaar. Deze berg van 764 meter hoog is een echte pelgrimsplaats waar jaarlijks eind juli 25.000 mensen op 1 dag deze berg beklimmen.

We overnachten opnieuw in het gezelllige Galway.

Dag 4: Galway - Doolin (70km)

Een klein stukje rijden maar vandaag, maar een prachtige route naar 1 van de mooiste plekken van Ierland. We reizen door het maanlandschap van the Burren, een uniek uit kalksteen opgetrokken gebied van afgesleten rotsen. We bezoeken de plek van de foto hieronder en gaan vervolgens de boot op voor een fantastische boottocht onder de Cliffs of Moher, de ruige kliffen waar Ierland zo bekend om staat.

We overnachten vervolgens in Doolin, een klein stadje met een paar hele leuke pubs waar we naar een pub met traditionele Ierse muziek gaan.

The Burren Ierland

Dag 5: Doolin - Tralee (175km)

Vandaag beginnen we de dag met een fantastische drie uur durende wandeling langs de Cliffs of Moher! We lopen boven langs de kliffen en hebben magnifieke uitzichten over de ruige Ierse westkust. Het is geen zware wandeling fysiek (weinig hoogteverschil), maar vooral een ontzettend mooie tocht met onderweg heel veel foto mogelijkheden.

Na de wandeling kun je in de bus weer even bijkomen en gaan we ofwel met de veerboot richting Tralee of via het toeristische maar mooie Adare Village. We overnachten deze avond in Tralee.

Jongerenvakanties Ierland

Dag 6: Tralee - Ring of Kerry - Tralee (200km)

Vandaag rijden we "the ring of Kerry", een tocht door het graafschap Kerry met geweldige uitzichten, grote hoogteverschillen en 1 van de populairste bestemmingen voor mensen die Ierland bezoeken. We bezoeken onder andere de Torc waterval en stoppen regelmatig voor spectaculaire foto's.

Onderweg bezoeken we een demonstratie van schaapherdershonden en genieten we van de unieke natuur.

Onderweg maken we een stop en kun je ofwel kiezen voor een drie uur durende wandeling naar Valentia Island en Bray Head (inbegrepen) of je kunt voor een outdoor activiteit gaan die nog het beste te vergelijken is met canyoning: coasteering (ongeveer EUR 45).

Dag 7: Tralee - Dingle (50 km)

We reizen vandaag naar de Dingle baai, waar niet alleen de natuur, maar ook Dingle zelf ontzettend mooi zijn.

In de middag bezoeken we de Dingle Whiskey Distillery (inbegrepen), een kleine stokerij waar onder andere wodka en gin wordt gemaakt. Proeven hoort er natuurlijk bij!

We overnachten in Dingle, dat met veel restaurants en pubs een uitstekende plek is om lekker uit te gaan 's avonds!

Ierland reizen

Dag 8: Dingle

Vandaag bezoeken we qua landschap 1 van de mooiste plekken in Ierland: Slea Head. We maken opnieuw een wandeltocht van ongeveer drie uur met onderweg de meest geweldige uitzichten. We bezoeken het Blasket Island bezoekerscentrum en overnachten ofwel in Dingle of in Killarney of in Limerick, afhankelijk van de planning en beschikbaarheid van accommodatie.

Slea Head

Dag 9: Dingle - Dublin (350km)

We reizen al vroeg in de ochtend richting Dublin en stoppen onderweg in Kilkenny waar we ook kunnen lunchen. Vervolgens reizen we via het oude klooster van Glendalough naar Dublin. We nemen de tijd om Glendalough rustig te bekijken en een wandeling te maken naar de meren die bij het oude klooster liggen.

De oude begraafplaats bij het klooster is een unieke plek en je kunt je levendig voorstellen dat de oude monniken deze plek hebben uitgekozen om te wonen en leven.

We reizen vervolgens naar Dublin om de vakantie fantastisch af te sluiten in een van de vele pubs. We kunnen er natuurlijk ook een zogeheten pubcrawl van maken, maar dat zien we ter plekke!

Dag 10: terugvlucht

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan deze rondreis. Vandaag vliegen we terug naar Nederland en kijken terug op een mooie rondreis. Het is mogelijk je verblijf met een dag of twee dagen te verlengen als je nog meer van Dublin wilt zien. Geef dit duidelijk aan bij je boeking, dan houden we er rekening mee bij het boeken van je vlucht.

Belangrijke informatie / vertrekgarantie

De minimumdeelname voor onze rondreis door Ierland is 15 personen. Het maximum is 25 personen. De groepen 18-22 en 23+ zijn standaard gecombineerd, maar met het slapen kun je natuurlijk zelf bepalen bij wie je zit.

Uiterlijk vier weken voor vertrek weten we zeker of een rondreis door kan gaan. Hoe eerder iedereen boekt, hoe sneller we duidelijkheid kunnen geven. Maak je geen zorgen als er nog niet voldoende mensen op de lijst staan, in onze ervaring zijn juni en juli maanden waarin nog ontzettend veel boekingen binnenkomen.

Ons advies: boek voor 1 mei je reis. We kunnen dan nog met redelijke zekerheid goedkope vliegtickets vinden, waardoor de kans op het moeten bijbetalen ivm dure vliegtickets minimaal is.

Vluchtinformatie

Hoewel we proberen iedereen op dezelfde vlucht te boeken is dit praktisch niet altijd mogelijk. Door grote prijsverschillen die soms ontstaan kan het gunstiger zijn je iets eerder of iets later te laten vliegen. De rondreis begint pas in Dublin en we hebben ervoor gekozen om in plaats van je geld bij te laten betalen voor een eenvoudige vlucht van anderhalf uur er voor te kiezen de vluchten ietwat te spreiden. We zorgen er echter voor dat je niet alleen vliegt.

Indien je vanaf Eindhoven vliegt kan het wel zijn dat je zonder reisgenoten vliegt, omdat het grootste deel van de reizigers via Schiphol reist.

Het kan dus betekenen dat je op de heenweg of terugweg enige tijd op het vliegveld moet wachten.

Verblijf - hostels

We verblijven tijdens deze groepsreis in hostels. Deze zijn over het algemeen van prima kwaliteit. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. De hostels waar we verblijven worden jaarlijks opnieuw geevalueerd.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Retourvlucht inclusief 10 kilo handbagage met ryanair of aerlingus vanaf Amsterdam, Bremen of Eindhoven
 • Alle vervoer ter plaatse in comfortabele bus
 • Alle overnachtingen in gezellige en nette hostels met eenvoudig ontbijt
 • Alle in het programma opgenomen standaard-activiteiten
 • Nederlandse reisleiding
 • Professionele Engelstalige chauffeur en gids

Exclusief:

Niet inbegrepen zijn de volgende kosten:

 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Eigen uitgaven
 • Maaltijden en drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Eventuele ruimbagage. Deze kun je zelf bijboeken indien nodig nadat je ticket geboekt is.

Let op: de prijs van vliegtickets stijgt voor vertrek soms enorm. Indien de kosten van de vliegtickets boven de prijs uitkomt die berekend is, zullen we in overleg met jou kijken of er extra kosten in rekening gebracht moeten worden. Ons advies is dus ook om bij voorkeur voor 1 februari maar uiterlijk 1 mei te boeken.

Vertrekinformatie

Je kunt vliegen vanaf de volgende bestemmingen:

- Eindhoven
- Amsterdam Schiphol
- Bremen (Duitsland)

Indien je niet vanaf Schiphol wilt vliegen geef je dit bij je boeking aan. Standaard gaan we uit van Schiphol als vertrek-vliegveld. Vertrek vanaf alternatieve luchthavens is mogelijk, maar nooit gegarandeerd. Ga er dus vanuit dat je vanaf Schiphol zult reizen.

Je ontmoet je reisleider(s) op het vliegveld van Dublin.

Vliegen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste informatie. Bij boeking is het noodzakelijk je voornaam zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat over te nemen. Hetzelfde geldt voor je achternaam.

Je mag maximaal 10 kilo handbagage meenemen. Via de website van de luchtvaartmaatschappij kun je de afmetingen die je mee mag nemen aan boord controleren.

Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of paspoort. Wijzigingen in tickets brengen kosten met zich mee.

De vlucht duurt ongeveer anderhalf uur.

Over Ierland

In Ierland betaalt men met de euro. Je kunt vrijwel overal gewoon pinnen. Ze rijden aan de linkerkant van de weg en de kwaliteit van de wegen is niet zoals we dit in Nederland gewend zijn. Voor mensen die snel wagenziek zijn raden we aan goed te overwegen of dit de ideale reis voor je is.

Ierland is daarnaast een prachtig land met veel natuur, veel sfeer en veel gezelligheid en perfect voor wie een combinatie van natuur, cultuur, avontuur en gezellig uitgaan zoeken.

Het weer in Ierland is natuurlijk bekend: reken op regen, dan valt het altijd mee! In onze ervaring valt het echter heel erg mee, hoewel het aan de westkust wel regelmatig regent. Dit zal de pret tijdens de vakantie zeker niet drukken overigens!

Bij deze getoonde prijs komt nog de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds. Deze bedraagt EUR 2,50 €

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs
 • Di 12-06-2018
  Do 21-06-2018
  995,00 €
 • Zo 01-07-2018
  Di 10-07-2018
  1 029,00 €
 • Di 10-07-2018
  Do 19-07-2018
  1 045,00 €
 • Do 19-07-2018
  Za 28-07-2018
  1 089,00 €
 • Za 28-07-2018
  Ma 06-08-2018
  1 100,00 €
 • Ma 06-08-2018
  Wo 15-08-2018
  1 049,00 €
 • Wo 15-08-2018
  Vr 24-08-2018
  1 045,00 €
 • Vr 24-08-2018
  Zo 02-09-2018
  1 025,00 €
 • Di 11-09-2018
  Do 20-09-2018
  995,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 02-08-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenië.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. S'avonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenië zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

  Geweldige vakantie gehad met een super leuke groep in Slovenië.

  In de ochtend naar de bakker (5min lopen). Overdag lekker actief met de activiteiten. Ook een lekker meertje bij de camping waar je kon zwemmen. Op de camping zitten erg veel Nederlanders. S'avonds lekker bij het kampvuur zitten.

  Na die 10 dagen heb je veel mee gemaakt met de hele groep en is het echt jammer dat je afscheid moet nemen.

  De reisleiding (Demi en Dominique) waren super en hebben zich echt ingezet voor ons. Zij hebben voor elkaar gekregen dat iedereen alle optionele activiteiten gewoon kon doen. Echt toppers!

  Voor simi, er zijn 2 paklijsten. 1 op de site en 1 bij de boeking. Die kwamen niet helemaal overeen met elkaar.

  Minpuntjes aan de reis

  De bus naar Slovenië zit met de groep van Kroatie in 1 bus. Opzich geen probleem maar de bagage moest onderin de bus op passagiers stoelen waardoor de bus echt erg vol was.

  Een enkele buschauffeur op de heenreis en terugreis was wat kortaf/chagrijnig. Weinig stops. Gelukkig zat er wel een wc in de bus maar het zou wel fijn zijn als er iets meer plaspauzes zijn waardoor iedereen even de benen kan strekken....

 • door Slovenie (Jongerenvakanties 18-22) op 25-07-2016

  image

  6.3

  REISLEIDING

  5

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Busreis was goed geregeld nette bus maar na wissel in Duitsland kregen we 2 chagerijnige buschauffeurs die gewoon in de bus rookte!

  Eenmaal aangekomen op de camping werder de kamers ingedeeld dit liep heel erg rommelig maar uiteindelijk had iedereen eenn slaapplek.

  De volgende ochtend was er onbijt en wandeltocht dit was goed geregeld.

  Maar hierna begon het gedoe van geen duidelijke uitleg van de dag planning . Savonds rond 12 uur werden groepen en tijdstip voor activiteiten van andere dag op bord gezet dus niet met ons gecommuniceerd. Tijden veranderde de helletijd.

  Ook was er geen goede comunicatie tussen reisleiders mogenlijk.

  Een keer heb ik 1,5 uur op eenn busje gewacht om me op te halen nadat we reisleider caneequa ons doorverwees naar iemand van de camping om het te regelen in de plaats van het zelf te regelen.

  Ook was de reisleider (caneequa) de helft van de tijd niet te vinden om vragen aan te stellen en door geen comunicatie vanuit caneequa naar nina konden wij onze vragen nergens kwijt.

  Maar al bij al heb ik een leuke vakantie gehad we hadden een top groep!

  Hoi Natasha,

  Het was voor ons fijn dat jullie uiteindelijk direct met het kantoor contact hebben gezocht. Zo hebben we in ieder geval het probleem nog met jullie als groep en met de reisleiding ter plaatse kunnen bespreken. Je feedback wordt meegenomen in de evaluatie van deze reis!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een zeer geslaagde vakantie gehad in Frankrijk. Het is je geld echt waard! Je komt tijdens activiteiten op plaatsen waar je anders nooit zal komen. Ook de reisleiding waren echte leuke toppers! Is moeilijk te overtreffen! Thanksss ♥

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 29-07-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

  Het was echt een top vakantie. Ik had het niet beter kunnen hebben. Iedereen kon het met elkaar vinden en iedereen werkte mee aan de dingen die moesten worden gedaan. Het dorpje was een stukje lopen, maar dat was geen probleem.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 11-07-2015

  image

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  10

  Top activiteiten gedaan. Superleuke gidsen. Cayoning was helemaal super, raften was wat saai maar wel heel gezellig. Camping lag dichtbij het strand en was super geregeld. Schone douches enzo

  Ik zou nog meer activiteiten willen doen

 • door Frankrijk Actief (Jongerenvakanties 18-22) op 15-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  k vond het een topvakantie, met veel verschillende activiteiten en een geweldige reisleiding! Geen op of aanmerkingen, in een woord: geweldig!
  Jammer dat er geen contact mag worden gehouden met de reisleiding, ook niet in wat specialere gevallen, maar misschien aan de andere kant ook wel begrijpelijk
  -Dylan-

 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Jongerenvakanties 18-22) op 18-08-2016

  geen foto

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  9

  Heerlijke reis gehad. Op de heenweg was de buschauffeur chagrijnig en hebben we niet zoveel gestopt, maar eenmaal op de bestemming was ik dat vergeten. De camping is mooi, sanitair schoon en het ligt echt direct aan zee.
  De reisleiding was over het algemeen heel goed en betrokken, maar ik kon niet met iedere reisleider even goed opschieten. Gelukkig kon ik mijn verhaal kwijt bij de anderen dus dat was verder geen probleem

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenvakanties 18-22) op 07-07-2016

  image

  8

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Fantastische rondreis gehad. Het weer niet altijd even goed maar wel de mooiste plekjes bezocht. heel veel wandeltochten, Rondane was heel mooi en de gletsjer een aanrader voor iedereen hoewel het wel mistig was toen wij er waren

  Doordat je veel onderweg bent is het wel een beetje vermoeiend soms

 • door Noorwegen en Zweden (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 04-07-2015

  image

  7.3

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  7

  Een hele leuke vakantie gehad in Noorwegen en Zweden. Een van de weinige dingen die tegenviel was het weer, waar natuurlijk niks aan te doen is. Daarnaast moet er wel rekening gehouden worden met een wandelvakantie, en dat je al het eten zelf moet betalen, zodat de reis eerder op 2000 dan 1500 euro uitkomt. Maar dat absoluut is de moeite waard

  Hoi Kristian,

  Je hebt gelijk hoor, zeker Noorwegen is als vakantieland enorm duur, vaak met prijzen tot wel twee keer zo hoog als wij in Nederland gewend zijn. Zeker iets om rekening mee te houden als je deze rondreis wilt boeken!

 • door (Jongerenreizen 16-17 jaar) op 12-08-2016

  image

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Net terug van 10 dagen actief doen in Frankrijk. GEWELDIG ! Met tranen in de ogen afscheid genomen van de leuke groep en onze toffe reisleiders Jesse en Ozzie. Een reis om niet te vergeten, grensverleggend, liefdevol, een hoop humor en lekker actief.

Ierland rondreis

Hierboven zie je de route die we tijdens onze rondreis Ierland ongeveer volgen. Op details kan het wat afwijken en soms rijden we iets anders, maar aan de hand van deze kaart kun je goed zien welke mooie plekken we allemaal bezoeken.

Onze buschauffeur Sean is een echte Ier en fungeert tijdens deze rondreis als je gids. Daarnaast is er een Simi reisleider aanwezig die er voor de gezelligheid is en helpt bij het vertalen waar nodig.

Ierland als vakantieland

In Ierland betaalt men gewoon met de euro. Over het algemeen liggen de prijzen iets hoger dan bij ons, maar dat hangt ook een beetje af van wat je koopt. Met name eten in de pub is goed betaalbaar overigens.

Ierland heeft een reputatie als regenachtig land, maar in de praktijk valt dat vaak reuze mee. Je moet wel enorm veel pech hebben om 10 dagen alleen maar regen te hebben. Ierland is vooral een ontzettend groen eiland met ontzettend leuke inwoners, een rijke cultuur en veel tradities. Je zult tijdens deze rondreis regelmatig de mogelijkheid hebben een pub te bezoeken en we raden je aan dat ook te doen. Elke pub is verschillend en heeft een heel eigen publiek.

Wandelvakantie?

Deze rondreis is deels een wandelvakantie met de beklimming van de Croagh Patrick en de wandeltochten verder deze reis die verder allemaal rond de drie uur duren. Alleen de tocht naar de Croagh Patrick duurt iets langer, maar is een hele mooie tocht die ieder op zijn eigen tempo kan wandelen.

Behalve wandelen is er ook veel tijd om de Ierse geschiedenis te ontdekken. Trim Castle bijvoorbeeld is een indrukwekkend kasteel uit de vroege middeleeuwen, maar ook steden als Adare en het historische Glendalough zullen zeker indruk maken. De ruige natuur en de ruige kust zorgen daarnaast voor een ideale combi van een wandelreis, cultuurvakantie en natuurvakantie.

Dublin en Galway

De twee grote steden waar je tijdens deze reis verblijft zijn Dublin en Galway. Dublin is de hoofdstad en ligt aan de oostkust van Ierland. Het is een stad met veel gezelligheid, maar het is niet direct de meest indrukwekkende stad van de wereld. Wel is het een ontzettend leuke stad. De jameson fabriek, het guinness storehouse en natuurlijk temple bar zijn zeker de moeite waard. Bezoek ook Trinity college en je waant je helemaal in Harry Potter stijl.

Galway is de grootste stad aan de westkust en is een gezellig visserstadje en een echte studentenstad. Voor een avond vertier kun je hier dan ook perfect terecht! Het gezellige en sfeervolle stadscentrum van Galway zullen je zeker bevallen.

Geld enzo

Betalen doe je gewoon met de euro. Je kunt eenvoudig pinnen in vrijwel elk dorpje en elke stad. In winkels kun je niet altijd pinnen, in pubs vaak helemaal niet. Een creditcard wordt wel weer vaak geaccepteerd.

Ieren

De ieren staan bekend om hun gezelligheid. In gesprek raken met een Ier zal je geen enkele moeite kosten. Het zal soms even wennen zijn aan het soms zware accent, maar je kunt met onbekende Ieren een geweldig gezellige avond beleven. Ieren zijn vriendelijk, gek op sport (kijken) en het sociale leven speelt zich voor een groot deel af in de pub, waar ook standaard iedereen zijn verjaardag viert. In de pub kom je mensen tegen van allerlei leeftijden, van heel jong tot bejaard. Super leuk!

Hostels

Je verblijft tijdens deze reis in hostels. Mannen en vrouwen slapen gescheiden van elkaar. De hostels zijn over het algemeen van goede kwaliteit en een eenvoudig ontbijt is standaard inbegrepen. Op sommige dagen slapen we in erg toeristische gebieden, soms op iets minder toeristische plekken. Over het algemeen kun je vanuit de hostels eenvoudig naar het stadje of dorpje waar we verblijven.

Beddengoed hoef je niet zelf mee te nemen overigens, dat scheelt weer!

V. In Ierland regent het toch altijd?

A. Ierland heeft geen tropisch klimaat, helaas. Toch is het lang niet zo slecht als mensen vaak denken. In de zomer zal het niet snel boven de 25 graden worden, maar ook niet snel onder de 18. Dit zorgt ervoor dat je over het algemeen kunt rekenen op goed weer. Wel is het zo dat de Atlantische Oceaan ervoor kan zorgen dat het weer snel omslaat.

V. Waar verblijven we precies?

Tijdens deze groepsreis verblijven we in bovengemiddeld goede jeugdherbergen in Ierland. Sommige daarvan bevinden zich in oude landhuizen, anderen weer op echt unieke plekjes, of juist op heel gunstige locaties. Daarnaast houdt het deze jongerenvakantie natuurlijk betaalbaar. Bij elk hostel is een eenvoudig ontbijt inbegrepen.

V. Hoe duur is Ierland?

Ierland is iets duurder dan Nederland in de meeste opzichten, maar niet extreem. Wel zijn we tijdens deze rondreis veel onderweg en kunnen we niet in elk hostel standaard koken. Houd er dus rekening mee dat we af en toe buiten de deur lunchen en avond-eten. Natuurlijk kun je dit zo duur maken als je zelf wilt.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. Over het algemeen zul je merken dat deze reis geboekt wordt door mensen die houden van natuur, cultuur en historie, maar ook houden van gezelligheid, een biertje in de avond en van actief bezig zijn.

V. Moet je een goede conditie hebben?

A. De ervaringen voor wat betreft de benodigde conditie lopen enigszins uiteen. De beklimming van de Croagh Patrick kan pittig genoemd worden, de overige wandeltochten vereisen geen speciale conditie.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Wij zorgen dan dat je bij elkaar kunt slapen.

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. We proberen de groepsvakantie zo in te delen dat je genoeg tijd voor jezelf hebt of om met anderen de omgeving te ontdekken. Bij deze rondreis is het wel zo dat we een vrij vol programma hebben, maar ook hier geldt dat het vooral belangrijk is dat je als groep aangeeft wat de behoeften zijn. Binnen de grenzen kunnen we aardig flexibel zijn.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

Let op: bijzonderheden die niet aangegeven worden op het boekingsformulier kunnen tot uitsluiting leiden. Dit gaat bijvoorbeeld om vormen van autisme, adhd, epilepsie, maar eigenlijk alles wat invloed kan hebben op jou als persoon binnen de groepsreis. Deze informatie is altijd vertrouwelijk, maar noodzakelijk voor ons om in te kunnen schatten of de reis bij je past en om met iedereen rekening te kunnen houden.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!