Groepsreis Noorwegen / Zweden

jongerenvakanties noorwegen

Groepsreis 18-22 jaar

Noorwegen rondreizen

Groepsreis 23+ 

Groepsreis Noorwegen

Noorwegen en Zweden zijn fantastische landen voor een avontuurlijke en bijzondere vakantie. Als reisorganisatie voor actieve vakantie is onze rondreis door deze beide Scandinavische landen dan ook een absolute must in het reisaanbod.

In 2016 organiseren we twee verschillende vakanties in Noorwegen en Zweden. Zo kun je kiezen uit een rondreis door Noorwegen en Zweden, maar ook uit een fantastische 8-daagse jongerenvakantie in Zweden waarbij je in aanraking komt met alle mooie dingen die Zweden te bieden heeft aan jongeren.

Waarom groepsvakanties in Noorwegen en Zweden?

Al vanaf de eerste jongerenvakanties en actieve vakanties die we organiseerden krijgen we van onze deelnemers de vraag wanneer we Noorwegen en Zweden in ons reisaanbod opnemen. In 2015 hebben we gelukkig de gelegenheid om reizen aan te bieden naar deze fantastische landen.

We hebben gekozen voor een echte groepsreis door Noorwegen en Zweden. Deze reis wordt per leeftijdsgroep aangeboden waarbij je zoveel mogelijk reist met personen van rond je eigen leeftijd. De reis wordt zowel door singles geboekt als door mensen die met iemand anders samen reizen.

Maximaal kunnen bij de rondreis door Noorwegen en Zweden 16 personen mee, opgedeeld in twee groepjes van 8.

Over Noorwegen

Noorwegen is een ruig land met veel mogelijkheden voor een groepsreis of actieve vakantie. Noorwegen beschikt over ontzettend veel natuur, weinig mensen en veel ongerepte stukken. Daarnaast kennen ze in zowel Noorwegen als Zweden het zogeheten allemansrecht. In het kort komt het erop neer dat je in het hele land, met inachtneming van een paar basisregels, overal mag kamperen. Uiteraard met respect voor de natuur en de mensen om je heen, maar dit zorgt voor een unieke kans om op de mooiste plekjes te verblijven.

Noorwegen is een enorm uitgestrekt land, van zuid naar noord ben je meerdere dagen onderweg. Dat komt mede door de maximumsnelheid die meestal op 80 km per uur ligt. Hierdoor is reizen in Noorwegen en Zweden een hele andere belevenis dan in veel andere landen.

Noorwegen is daarnaast ook een enorm duur land. Vooral alcohol en tabak zijn extreem duur, maar ook brandstof en veel andere dingen zijn stukken duurder dan wij gewend zijn. Mede hierdoor is ook de prijs van onze rondreis door Noorwegen en Zweden hoger dan de prijzen van onze andere jongerenreizen

Over Zweden

Ook Zweden heeft prachtige nationale parken en heel veel prachtige natuur. Het landschap is iets vlakker dan in Noorwegen, maar het vele water en de mooie vergezichten maken dat helemaal goed. Zweden is iets goedkoper dan Noorwegen, maar nog steeds erg duur in verhouding met Nederland en Vlaanderen. Tijdens onze rondreizen door Noorwegen en Zweden maken we een maaltijdpot, hierdoor hebben we redelijk wat controle op wat we uitgeven.

In Zweden kun je in de zomervakantie 2015 kiezen voor een echte natuurvakantie met leuke activiteiten. Ideaal om er even tussenuit te gaan én geheel verzorgd, inclusief retourvlucht, maaltijden, activiteiten en verblijf in een stuga (huisje).

Op het programma staan onder meer een tweedaagse kanotocht, mountainbiken, maar natuurlijk ook het bezichtigen van hoogtepunten in de omgeving.

Op actieve vakantie met Simi

Tijdens de rondreis door Noorwegen en Zweden hebben we redelijk veel vrijheid. Natuurlijk hebben we een programma uitgewerkt en moeten we rekening houden met budget en dagafstanden, maar er is daarnaast genoeg ruimte om in overleg met de deelnemers het programma op punten aan te passen. Als we bijvoorbeeld een groep hebben die fanatiek wil bergwandelen, dan kunnen we het programma daar moeiteloos aan aanpassen. Lees ook ons blog voor meer over onze reizen.

De actieve vakanties van Simi Reizen zijn ondernemend van karakter, avontuurlijk, maar bovenal heel erg gezellig. Onze reisleiders investeren veel in de groepen die meegaan en zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen tijdens onze groepsreizen. Aarzel dus vooral niet om het aan te geven als er iets is, ter plaatse kunnen we heel veel dingen voor je oplossen!

Wat kun je verwachten in Noorwegen en Zweden

Hoewel mensen al snel denken aan regen en slecht weer, kan het goed zijn dat je twee weken mooi weer hebt tijdens onze actieve rondreis door Noorwegen en Zweden. De rondreis die we samengesteld hebben is dezelfde als die Fox vakanties aanbood, maar doordat ze zich focussen op andere landen, nu niet meer aanbieden.

De groepsvakantie door Noorwegen en Zweden is vooral supergezellig. De dagafstanden zijn goed te doen waardoor er ook genoeg tijd voor jezelf overblijft en je niet de hele dag aan de groep vast zit. Zo kun je optimaal genieten van een actieve vakantie zoals je hem zelf invult.

We brengen een bezoek aan de hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we Nationaal Park Fulufjället, rijden we de beruchte Trollstigen, komen we door Jotunheimen en heb je de mogelijkheid een gletsjertocht te doen tijdens deze actieve reis.

Wie boeken deze jongeren rondreis?

Deze reis wordt geboekt door uiteenlopende personen, maar over het algemeen kiest het iets rustiger type voor deze vakantie. Het zijn mensen die houden van gezelligheid, sfeer en graag nieuwe mensen leren kennen, die intens willen genieten van hun actieve vakantie en houden van natuur en actief bezig zijn.

Groepsreizen Noorwegen / Zweden

Beide door Simi georganiseerde jongerenreizen zijn groepsreizen. Vaak maken deelnemers al voor vertrek kennis met elkaar via facebook, ons Simi forum of zelfs in real life. Iets meer dan de helft van onze deelnemers boekt deze jongerenreis alleen, de andere helft boekt samen met een vriend of vriendin of een groepje.

Bij de relaxvakantie Zweden ben je iets minder op elkaar aangewezen, bij de rondreis door Noorwegen en Zweden ben je juist iets meer op elkaar aangewezen, omdat je ook samen met elkaar reist, tentjes opzet en afbreekt en onderweg bent.

Jongeren rondreizen met Simi

De jongeren rondreizen van Simi Reizen worden soms helemaal zelf uitgevoerd, soms in samenwerking met partners ontwikkeld en soms gedeeltelijk zelf uitgevoerd. Bij alle jongeren-rondreizen maken we een mix van enerzijds het vinden van unieke plekjes, maar we slaan ook de meer toeristische plekken niet over. Het is vaak niet voor niks dat bepaalde plekken heel populair zijn en als je dan toch een aardige som betaalt voor een rondreis, dan kun je maar beter zoveel mogelijk van het landschap en de bijzonderheden zien toch?

Noorwegen en Zweden 2017

In 2017 breidt Simi Reizen het reisaanbod in Scandinavie verder uit. We verwachten in de zomer 2016 de volgende actieve jongerenreizen aan te kunnen bieden:

1. Wildernisvakantie Zweden - geen stroom, geen stromend water en weinig comfort, maar wel: een prachtig plekje midden in het bos met vers drinkwater, vissen die je zelf kunt vangen, een hutje met houtvuurtje binnenin, een houtgestookte sauna en absolute rust! Een vakantie waarbij we terug naar basics gaan, maar ook allerlei avontuurlijke dingen hebben uitgewerkt. Het meest unieke aan deze actieve reis naar Zweden: de mogelijkheid om met 85% kans beren in het wild te spotten!

2. Rondreis Noorwegen - op naar de poolcirkel! Deze reis staat nog in de kinderschoenen, maar het idee is om in een rondreis van net iets minder dan twee weken op zijn minst de poolcirkel te bereiken. Wat deze groepsreis uniek maakt is dat we de reis echt als groep samenstellen. Op een paar vaste punten na is er niks geregeld, dus we hebben volledige vrijheid om te gaan waar we willen. We kamperen op zowel campings als middenin de natuur!

3. Wandelreis Noorwegen - een wandelvakantie voor jongeren die willen genieten van het prachtige Noorwegen. Behalve een paar hoogtepunten van het land staan onder andere de beklimming van de hoogste berg van Noorwegen op het programma, maar maken we ook prachtige wandeltochten over de hoogvlaktes en de prachtige bergen van Jotunheimen.

Weten welke jongerenreizen je allemaal kunt boeken?

Goedkoop naar Noorwegen en Zweden?

Sommige reisbestemmingen lenen zich prima voor een lastminute. De groepsreizen Noorwegen en Zweden helaas iets minder. Dit heeft vooral te maken met de kosten van de retourvlucht naar de bestemming toe. Boeken voor 1 december raden we zeker aan, maar als je jezelf onnodig kosten wilt besparen is boeken voor 1 mei zeker aan te raden.

Meer over:

Wandelvakanties jongeren
Rondreizen
Single jongerenreizen
jongerenreizen

jongerenvakanties