Groepsreizen Noorwegen en Zweden

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL CAL CAL

Noorwegen Zweden groepsreizen

Noorwegen en Zweden zijn fantastische landen voor een avontuurlijke en bijzondere vakantie. Als reisorganisatie voor actieve vakantie zijn rondreizen en actieve vakanties in beide Scandinavische landen dan ook een absolute must in het reisaanbod. 

Je hebt de keuze uit drie verschillende actieve groepsreizen. Ga voor outdoor in Zweden tijdens de Zweden Actief reis, ontdek het beste van Noorwegen tijdens de Noorwegen Bucket List Adventure groepsreis of ontdek beide landen in 1 reis tijdens de Noorwegen Zweden rondreis. Alle drie de single reizen worden standaard gecombineerd voor de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar. Je reist dus altijd samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar!

Groepsreizen Noorwegen

Bucket list groepsreis Lapland

8 dagen

Op zoek naar een groepsreis met veel sneeuw, veel winterse activiteiten en heel veel gezelligheid? Bekijk dan deze Lapland groepsreis voor 18 tot 39 jarigen! Stap op de sneeuwscooter, knuffel met sledehondjes en probeer het noorderlicht te spotten tijdens deze bucket list waardige groepsreis Lapland! 

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 1949.00
BEKIJK REIS

Wintervakantie Zweden

8 dagen

Wintervakanties Zweden voor mensen die niet bang zijn voor sneeuw! In 8 dagen tijd maak je onder andere een sneeuwscootertocht, een sledehondentocht en een sneeuwschoentocht mee! Wintervakantie Zweden met leeftijdsgenoten.

 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 1839.00
BEKIJK REIS

Groepsreis Noorwegen Zweden

15 dagen

Jongerenreizen Noorwegen Zweden voor 18 tot 39 jarigen, inclusief vluchten, activiteiten, overnachtingen, Nederlandstalige reisbegeleiding en natuurlijk veel mooie plekjes ontdekken!

 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 1509.00
BEKIJK REIS

Lapland singlereizen winter

8 dagen

Op zoek naar een winterse reis inclusief overnachtingen, vluchten en activiteiten zoals ijsvissen, een sledehondentocht, downhill skiën en een sneeuwscootertocht? Dan ben je bij deze toffe Lapland groepsreis met leeftijdsgenoten aan het goede adres! Lees het toffe dagprogramma om meer te weten te komen over deze groepsreis Lapland!

 • Verblijf in hotel/motels
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 1949.00
BEKIJK REIS

Wintervakanties Zweden

8 dagen

Zweden in de winter is prachtig en biedt de mogelijkheid voor talloze winteractiviteiten! Ontdek het tijdens deze wintervakanties Zweden met leeftijdsgenoten en incl. programma, overnachtingen en vluchten. O.a. een sledehondentocht en ijsvissen.

 • Verblijf in Appartement
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
voor 1839.00
BEKIJK REIS

Groepsreis Noorwegen Zweden

15 dagen

Groepsrondreizen Noorwegen Zweden voor avontuurlijke jongeren tussen de 18 en 39 jaar. Reis met leeftijdsgenoten mee met Simi en maak een avontuurlijke en onvergetelijke rondreis mee door twee landen inclusief leuke activiteiten, vluchten en overnachtingen.

 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 1509.00
BEKIJK REIS
 • Die verschillende reizen in Scandinavie!
 • Actieve Noorwegen/Zweden rondreis
 • Groepsreis Zweden Actief 
 • Noorwegen Bucket List Adventure
 • Bij alle groepsreizen leuke activiteiten inclusief
 • Retourvlucht inclusief
 • Gezellige groepsreis met leeftijdsgenoten

Kiezen uit drie verschillende groepsreizen naar Scandinavie is geen gemakkelijke opgave. Daarom lichten we de verschillen tussen deze drie groepsreizen op deze pagina toe. 

Drie groepsreizen Noorwegen en Zweden

De groepsreizen naar Noorwegen en Zweden vertrekken met tussen de 8 en 16 personen in de zomervakantie. De groepsreis naar Zweden vertrekt met tussen de 6 en 16 personen en de Noorwegen bucket list met 6 tot 15 personen. Wees er wel op tijd bij, door stijgende vliegticketprijzen kan kort voor vertrek de prijs erg oplopen en zoals je ziet, reizen we bij de Noorwegen en Zweden groepreizen met kleinere groepen dan bij andere groepsreizen.

Groepsreis Noorwegen en Zweden

De groepsreizen in Noorwegen en Zweden zijn actief, met veel wandeltochten, maar nooit zo extreem dat je er een bijzonder goede conditie voor nodig hebt. Natuurlijk is het wel handig als je een beetje van actief bezig zijn houdt. Als je de Simi rondreis Noorwegen boekt, kun je rekenen op reizen met maximaal 15 anderen in je groep, reizen met 9-persoonsbusjes, verschillend inbegrepen wandeltochten, een tweedaagse kanotocht, een kampeerrondreis langs unieke plekken en zowel Noorwegen als Zweden ontdekken in 15 dagen tijd.

 

Rondreizen Noorwegen

Hoewel mensen al snel denken aan regen en slecht weer, kan het goed zijn dat je twee weken mooi weer hebt tijdens onze actieve rondreis door Noorwegen en Zweden. De groepsvakantie door Noorwegen en Zweden is vooral supergezellig. De dagafstanden zijn goed te doen waardoor er ook genoeg tijd voor jezelf overblijft en je niet de hele dag aan de groep vast zit. Zo kun je optimaal genieten van een actieve vakantie zoals je hem zelf invult. We brengen een bezoek aan de hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we Fulufjallet National Park, rijden we de beruchte Trollstigen, komen we door Jotunheimen en heb je de mogelijkheid om een gletsjertocht te doen tijdens deze actieve groepsreis.

Groepsreis Zweden Actief

De Zweden Actief groepsreis staat helemaal in het teken van genieten, avontuur en gezelligheid. Waarbij de rondreis Noorwegen en Zweden 15 dagen duurt, duurt de Zweden reis in totaal 8 dagen. We verblijven in het kleine Johannisholm, wat echt midden in de natuur ligt. De omgeving wordt gekenmerkt door wouden, meren en heuvels en dit maakt het de perfecte locatie voor gezellige kampvuur- en spelletjes avonden, outdoor cooking en de uitdagende activiteiten die op het programma staan.

Groepsreis Bucketlist Adventure

Als je langs de hoogtepunten van Noorwegen wilt reizen en in bent voor een mega actieve vakantie, dan is de Noorwegen bucket list groepsreis wel wat voor jou! Een zeer actieve groepsreis met heel veel activiteiten inbegrepen. Je bent echt de hele dag onderweg en gaat ontzettend veel zien en beleven. Fjorden zien, bewandelen van een gletsjer, de Besseggen Hike, via farrata op tophoogte, ziplinen, Trollstigen bewandelen en nog heel veel meer.

We hebben bij het samenstellen van deze ultieme groepsreis gekeken naar wat je nou echt allemaal gezien en gedaan moet hebben in Noorwegen om er je bucket list af te werken, vandaar ook de naam van de groepsreis. Voor deze single reis heb je daadwerkelijk een beetje conditie nodig, want we gaan onze spieren ook aan het werk zetten.

Op het programma staat kanoën, hiken, vissen en fietsen tijdens onze 'nog rustige' dagen in Merket. We maken diverse sightseeing trips langs prachtige plekken, gaan van de langste zipline van Noorwegen, maken een dag lange fietstocht over de oude Rallarvegen, maken een elandsafari, maken een gletsjer hike of hiken naar de bergpiek van de Uranostind berg, maken een boottocht over Bygdin meer, ontdekken via ferrata op een goede hoogte, raften op de Sjoa river, doen de Besseggen hike, zien de prachtige fjorden en meren en nog meer. Ofwel, een heel vol en intensief programma en een groepsreis die je heel lang bij zal blijven. Welke uitzichten je te wachten staan? Wat dacht je bijvoorbeeld van dit:

Bucket List Noorwegen groepsreis

Alle jongeren groepsreizen zien? 

Over Noorwegen

Noorwegen is een ruig land met veel mogelijkheden voor een groepsreis of actieve vakantie. Noorwegen beschikt over ontzettend veel natuur, weinig mensen en veel ongerepte stukken. Daarnaast kennen ze in zowel Noorwegen als Zweden het zogeheten allemansrecht. In het kort komt het erop neer dat je in het hele land, met inachtneming van een paar basisregels, overal mag kamperen. Uiteraard met respect voor de natuur en de mensen om je heen, maar dit zorgt voor een unieke kans om op de mooiste plekjes te verblijven.

Noorwegen is een enorm uitgestrekt land, van zuid naar noord ben je meerdere dagen onderweg. Dat komt mede door de maximumsnelheid die meestal op 80 km per uur ligt. Hierdoor is reizen in Noorwegen en Zweden een hele andere belevenis dan in veel andere landen.

Noorwegen is daarnaast ook een enorm duur land. Vooral alcohol en tabak zijn extreem duur, maar ook brandstof en veel andere dingen zijn stukken duurder dan wij gewend zijn. Mede hierdoor is ook de prijs van onze rondreis door Noorwegen en Zweden hoger dan de prijzen van onze andere jongerenreizen

Over Zweden

Ook Zweden heeft prachtige nationale parken en heel veel prachtige natuur. Het landschap is iets vlakker dan in Noorwegen, maar het vele water en de mooie vergezichten maken dat helemaal goed. Zweden is iets goedkoper dan Noorwegen, maar nog steeds erg duur in verhouding met Nederland en Vlaanderen.

Op actieve vakantie met Simi Reizen

Tijdens de rondreis door Noorwegen en Zweden hebben we redelijk veel vrijheid. Natuurlijk hebben we een programma uitgewerkt en moeten we rekening houden met budget en dagafstanden, maar er is daarnaast genoeg ruimte om in overleg met de deelnemers het programma op punten aan te passen. Als we bijvoorbeeld een groep hebben die fanatiek wil bergwandelen, dan kunnen we het programma daar moeiteloos aan aanpassen. Lees ook ons blog voor meer over onze reizen.

Het programma van de Bucketlist Adventure groepsreis bevat iets meer reizen en ook een wat drukker programma. Natuurlijk hebben we ook wat gaatjes in het programma gelaten om even bij te komen van alle nieuwe indrukken. Sowieso heb je in de avonden meestal vrije tijd (tenzij we een avondprogramma hebben).

De Zweden Actief groepsreis betreft in tegenstelling tot de andere twee groepsreizen geen rondreis maar een actieve reis op een vaste locatie. Hierdoor heb je standaard ook iets meer vrije tijd omdat we niet hoeven te reizen.

De actieve vakanties van Simi Reizen zijn ondernemend van karakter, avontuurlijk, maar bovenal heel erg gezellig. Onze reisbegeleiders investeren veel in de groepen die meegaan en zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen tijdens onze groepsreizen. Aarzel dus vooral niet om het aan te geven als er iets is, ter plaatse kunnen we heel veel dingen voor je oplossen!

Groepsreizen Noorwegen

Wat kun je verwachten van de groepsreizen Noorwegen en Zweden?

Wat kun je verwachten in Noorwegen en Zweden

De groepsreis wordt aangeboden voor de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar en vindt gecombineerd plaats. Als je de Simi Noorwegen en Zweden groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 16 personen in je groep
 • Verblijf op diverse campings en een keer op een eilandje
 • Diverse leuke inbegrepen activiteiten
 • Maaltijden op basis van een groepspot
 • Ontdekken wat Noorwegen en Zweden allemaal te bieden hebben

Wat kun je verwachten van de Zweden Actief reis?

De single reis wordt aangeboden voor de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar en vindt gecombineerd plaats. Als je de Simi Actief Zweden groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 16 personen in je groep
 • Verblijf op een vaste locatie in de natuur
 • Diverse leuke inbegrepen activiteiten
 • Bijna alle maaltijden inclusief
 • Ontdekken wat Zweden allemaal te bieden heeft

Wat kun je verwachten van de Noorwegen Bucket list groepsreis?

De singlereis wordt aangeboden voor de leeftijdsgroepen 18-25 jaar en 24-32 jaar en vindt gecombineerd plaats. Als je de Noorwegen groepsreis bucket list groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 15 personen in je groep
 • Verblijf op campings op toplocaties
 • Diverse leuke en mega actieve inbegrepen activiteiten, echte must do's in Noorwegen
 • Maaltijden op basis van een groepspot
 • Ontdekken wat Noorwegen allemaal te bieden heeft middels veel sightseeing

Impressie groepsreis Noorwegen en Zweden

Vast programma en vrije tijd tijdens de groepsreizen Scandinavie

Het is een gezellige rondreis samen met leeftijdsgenoten, waarbij je een vol programma hebt maar ook zeker de mogelijkheid hebt om lekker te relaxen en te genieten van de natuur. In de avonden staan er vrijwel geen activiteiten gepland (na het avondeten), waardoor je in de avond geheel de vrijheid hebt om rustig een boekje te lezen, een korte wandeling te maken, een gezellige kampvuuravond te houden of om een spelletje te spelen. Op een avond staat er wel een activiteit ingepland maar dit is zeker geen straf; het is namelijk een hot tub avond! Ook heb je een middag vrij om lekker niks te doen of om eventueel optionele activiteiten bij te boeken voor als stilzitten niet voor jou gemaakt is!

Kennismaken met je reisgenoten

Beide door Simi georganiseerde jongerenreizen zijn groepsreizen. Vaak maken deelnemers al voor vertrek kennis met elkaar via Facebook, ons Simi forum, via een Whatsappgroep of zelfs in real life. Iets meer dan de helft van onze deelnemers boekt over het algemeen de jongerenreizen alleen, de andere helft boekt samen met een vriend of vriendin of een groepje. Bij de Noorwegen en Zweden reizen ligt het aantal alleenreizenden nog iets hoger. Ongeveer 80% reist gemiddeld gezien alleen. Dit maakt het altijd heerlijk gevarieerde groepen. Indien je graag meer te weten wilt komen over de groepssamenstelling van de groepsreizen Zweden en Noorwegen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Als je van ons je Simi inloggegevens hebt ontvangen kun je in je Mijn Simi account je telefoonnummer achterlaten om samen met je reisgenoten een Whatsappgroep aan te maken. Zodoende kun je al een beetje kennismaken, maar ook vast samen genieten van de voorpret!

Bij de Actieve groepsreis Zweden ben je iets minder op elkaar aangewezen, bij de rondreis door Noorwegen en Zweden ben je juist iets meer op elkaar aangewezen, omdat je ook samen met elkaar reist, tentjes opzet en afbreekt en onderweg bent.

Wie boeken deze jongeren reizen?

Deze groepsreizen Noorwegen en Zweden wordt geboekt door uiteenlopende personen, maar over het algemeen kiest het iets rustiger type voor deze vakantie. Het zijn mensen die houden van gezelligheid, sfeer en graag nieuwe mensen leren kennen, die intens willen genieten van hun actieve vakantie en houden van natuur en actief bezig zijn.

Jongeren rondreizen met Simi

De jongeren rondreizen van Simi Reizen worden soms helemaal zelf uitgevoerd, soms in samenwerking met partners ontwikkeld en soms gedeeltelijk zelf uitgevoerd. Bij alle jongeren-rondreizen maken we een mix van enerzijds het vinden van unieke plekjes, maar we slaan ook de meer toeristische plekken niet over. Het is vaak niet voor niks dat bepaalde plekken heel populair zijn en als je dan toch een aardige som betaalt voor een rondreis, dan kun je maar beter zoveel mogelijk van het landschap en de bijzonderheden zien toch?

Gletsjer groepsreis 

Goedkoop naar Noorwegen en Zweden?

Sommige reisbestemmingen lenen zich prima voor een lastminute. De groepsreizen Noorwegen en Zweden en Actieve reis Zweden helaas iets minder. Dit heeft vooral te maken met de kosten van de retourvlucht naar de bestemming toe. Boeken voor 1 december raden we zeker aan, maar als je jezelf onnodig kosten wilt besparen is boeken voor 1 mei zeker aan te raden.

Vergelijkbare reisbestemmingen

Er zijn een aantal rondreizen die door Simi georganiseerd worden die enigszins te vergelijken zijn met deze 15-daagse rondreis. Zo kun je kiezen uit een rondreis door de VS en Canada, waarbij we in ruim twee weken onder andere Yellowstone National Park, Glacier National Park, maar ook Banff en Jasper in Canada bezoeken. Een enorm afwisselende groepsreis met heel veel natuur. Of de Canada groepsreis, die je meeneemt naar West-Canada.

Een tweede optie die veel geboekt wordt door mensen die met ons naar Noorwegen of Zweden geweest zijn is de 10-daagse rondreis Ierland. Deze beide reizen combineren veel natuur, mooie wandeltochten en gezelligheid met elkaar. Het verschil met de Noorwegen-reis is dat je tijdens deze rondreis in hostels verblijft.

Noorwegen zweden reizen

Paklijst groepsreizen Scandinavie

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Jongerenreizen Scandinavie

Doordat Scandinavië relatief duur is, zijn ook de jongerenreizen per definitie een stuk duurder dan vergelijkbare reizen. Zowel Noorwegen als Zweden zijn wel echte reisbestemmingen waar je het idee van een roadtrip wel echt beleeft. De natuur is overweldigend, de sfeer altijd goed en de mensen die voor een dergelijke natuurvakantie kiezen passen over het algemeen ook heel goed bij elkaar, wat de stemming ten goede komt.

Voor de Noorwegen jongerenreizen geldt dat ruim 80% van de reizigers alleen boekt. Als je dus van plan bent alleen te reizen hoef je je geen zorgen te maken of er nog andere mensen zijn die alleen reizen, dat is namelijk altijd het geval. 

Ook benieuwd naar de winterreizen? Bekijk dan ook de Zweden en Lapland winterreizen!

Meer over:

Wandelvakanties jongeren
Rondreizen
Single jongerenreizen
jongerenreizen

jongerenvakanties