Groepsreis Noorwegen / Zweden

Noorwegen groepsreizen

Noorwegen en Zweden zijn fantastische landen voor een avontuurlijke en bijzondere vakantie. Als reisorganisatie voor actieve vakantie is onze rondreis door deze beide Scandinavische landen dan ook een absolute must in het reisaanbod.

De groepsreizen naar Noorwegen en Zweden vertrekken met tussen de 8 en 16 personen in de zomervakantie wekelijks en gaan in vrijwel alle gevallen gewoon door. Wees er wel op tijd bij, door stijgende ticketprijzen kan kort voor vertrek de prijs erg oplopen. 

De rondreizen Noorwegen/Zweden worden standaard gecombineerd voor de leeftijdsgroepen 18-22 en 23-35. 

Groepsreizen Noorwegen

Zweden en Noorwegen 18 tot 22

15 dagen

Ontdek Noorwegen en Zweden op z'n mooist tijdens deze Scandinavie groepsreis.

 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 1599.00
BEKIJK REIS

Rondreis Noorwegen

15 dagen

Actieve groepsreis door Noorwegen en Zweden met bezoek aan de mooiste gebieden van beide landen en incl. leuke activiteiten zoals een tweedaagse kanotocht

 • Verblijf op camping
 • Incl. vlucht
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 1625.00
BEKIJK REIS
 • Tweedaagse kanotocht
 • Jotunheimen
 • Begin in Zweden, eindig in Noorwegen
 • Meerdere wandeltochten
 • Fjorden
 • Gletsjertocht mogelijk
 • Reizigers 18-35 jaar

Groepsreis Noorwegen

Noorwegen en Zweden zijn fantastische landen voor een avontuurlijke en bijzondere vakantie. Als reisorganisatie voor actieve vakantie is onze rondreis door deze beide Scandinavische landen dan ook een absolute must in het reisaanbod.

De groepsreizen in Noorwegen en Zweden zijn actief, met veel wandeltochten, maar nooit zo extreem dat je er een bijzonder goede conditie voor nodig hebt. Natuurlijk is het wel handig als je een beetje van actief bezig zijn houdt. Als je de Simi rondreis Noorwegen boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 16 personen in je groep
 • Reizen met 9-persoonsbusjes
 • Verschillende wandeltochten inbegrepen
 • Tweedaagse kanotocht inbegrepen
 • Je maakt een kampeerrondreis langs unieke plekken
 • Je ontdekt zowel Zweden als Noorwegen in 15 dagen

redenennoorwegenzwedenreizen

BLOG

5 goede redenen om door Noorwegen en Zweden te reizen

Alle jongeren groepsreizen zien? 

Over Noorwegen

Noorwegen is een ruig land met veel mogelijkheden voor een groepsreis of actieve vakantie. Noorwegen beschikt over ontzettend veel natuur, weinig mensen en veel ongerepte stukken. Daarnaast kennen ze in zowel Noorwegen als Zweden het zogeheten allemansrecht. In het kort komt het erop neer dat je in het hele land, met inachtneming van een paar basisregels, overal mag kamperen. Uiteraard met respect voor de natuur en de mensen om je heen, maar dit zorgt voor een unieke kans om op de mooiste plekjes te verblijven.

Noorwegen is een enorm uitgestrekt land, van zuid naar noord ben je meerdere dagen onderweg. Dat komt mede door de maximumsnelheid die meestal op 80 km per uur ligt. Hierdoor is reizen in Noorwegen en Zweden een hele andere belevenis dan in veel andere landen.

Noorwegen is daarnaast ook een enorm duur land. Vooral alcohol en tabak zijn extreem duur, maar ook brandstof en veel andere dingen zijn stukken duurder dan wij gewend zijn. Mede hierdoor is ook de prijs van onze rondreis door Noorwegen en Zweden hoger dan de prijzen van onze andere jongerenreizen

Over Zweden

Ook Zweden heeft prachtige nationale parken en heel veel prachtige natuur. Het landschap is iets vlakker dan in Noorwegen, maar het vele water en de mooie vergezichten maken dat helemaal goed. Zweden is iets goedkoper dan Noorwegen, maar nog steeds erg duur in verhouding met Nederland en Vlaanderen. Tijdens onze rondreizen door Noorwegen en Zweden maken we een maaltijdpot, hierdoor hebben we redelijk wat controle op wat we uitgeven.

Op actieve vakantie met Simi

Tijdens de rondreis door Noorwegen en Zweden hebben we redelijk veel vrijheid. Natuurlijk hebben we een programma uitgewerkt en moeten we rekening houden met budget en dagafstanden, maar er is daarnaast genoeg ruimte om in overleg met de deelnemers het programma op punten aan te passen. Als we bijvoorbeeld een groep hebben die fanatiek wil bergwandelen, dan kunnen we het programma daar moeiteloos aan aanpassen. Lees ook ons blog voor meer over onze reizen.

De actieve vakanties van Simi Reizen zijn ondernemend van karakter, avontuurlijk, maar bovenal heel erg gezellig. Onze reisleiders investeren veel in de groepen die meegaan en zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen tijdens onze groepsreizen. Aarzel dus vooral niet om het aan te geven als er iets is, ter plaatse kunnen we heel veel dingen voor je oplossen!

Wat kun je verwachten in Noorwegen en Zweden

Hoewel mensen al snel denken aan regen en slecht weer, kan het goed zijn dat je twee weken mooi weer hebt tijdens onze actieve rondreis door Noorwegen en Zweden. De rondreis die we samengesteld hebben is dezelfde als die Fox vakanties aanbood, maar doordat ze zich focussen op andere landen, nu niet meer aanbieden.

De groepsvakantie door Noorwegen en Zweden is vooral supergezellig. De dagafstanden zijn goed te doen waardoor er ook genoeg tijd voor jezelf overblijft en je niet de hele dag aan de groep vast zit. Zo kun je optimaal genieten van een actieve vakantie zoals je hem zelf invult.

We brengen een bezoek aan de hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we Nationaal Park Fulufjället, rijden we de beruchte Trollstigen, komen we door Jotunheimen en heb je de mogelijkheid een gletsjertocht te doen tijdens deze actieve reis.

Groepsreizen Noorwegen Rondreizen Noorwegen

groepsreisnoorwegennatuur

BLOG

Natuurlijk Noorwegen

Wie boeken deze jongeren rondreis?

Deze reis wordt geboekt door uiteenlopende personen, maar over het algemeen kiest het iets rustiger type voor deze vakantie. Het zijn mensen die houden van gezelligheid, sfeer en graag nieuwe mensen leren kennen, die intens willen genieten van hun actieve vakantie en houden van natuur en actief bezig zijn.

Groepsreizen Noorwegen / Zweden

Beide door Simi georganiseerde jongerenreizen zijn groepsreizen. Vaak maken deelnemers al voor vertrek kennis met elkaar via facebook, ons Simi forum of zelfs in real life. Iets meer dan de helft van onze deelnemers boekt deze jongerenreis alleen, de andere helft boekt samen met een vriend of vriendin of een groepje.

Bij de relaxvakantie Zweden ben je iets minder op elkaar aangewezen, bij de rondreis door Noorwegen en Zweden ben je juist iets meer op elkaar aangewezen, omdat je ook samen met elkaar reist, tentjes opzet en afbreekt en onderweg bent.

Jongeren rondreizen met Simi

De jongeren rondreizen van Simi Reizen worden soms helemaal zelf uitgevoerd, soms in samenwerking met partners ontwikkeld en soms gedeeltelijk zelf uitgevoerd. Bij alle jongeren-rondreizen maken we een mix van enerzijds het vinden van unieke plekjes, maar we slaan ook de meer toeristische plekken niet over. Het is vaak niet voor niks dat bepaalde plekken heel populair zijn en als je dan toch een aardige som betaalt voor een rondreis, dan kun je maar beter zoveel mogelijk van het landschap en de bijzonderheden zien toch?

Gletsjer groepsreis Noorwegen zweden reizen

Goedkoop naar Noorwegen en Zweden?

Sommige reisbestemmingen lenen zich prima voor een lastminute. De groepsreizen Noorwegen en Zweden helaas iets minder. Dit heeft vooral te maken met de kosten van de retourvlucht naar de bestemming toe. Boeken voor 1 december raden we zeker aan, maar als je jezelf onnodig kosten wilt besparen is boeken voor 1 mei zeker aan te raden.

Vergelijkbare reisbestemmingen

Er zijn een aantal rondreizen die door Simi georganiseerd worden die enigszins te vergelijken zijn met deze 15-daagse rondreis. Zo kun je kiezen uit een rondreis door de VS en Canada, waarbij we in ruim twee weken onder andere Yellowstone National Park, Glacier National Park, maar ook Banff en Jasper in Canada bezoeken. Een enorm afwisselende groepsreis met heel veel natuur.

Een tweede optie die veel geboekt wordt door mensen die met ons naar Noorwegen of Zweden geweest zijn is de 10-daagse rondreis Ierland, eventueel te combineren met een 7-daagse groepsreis Noord Ierland. Deze beide reizen combineren veel natuur, mooie wandeltochten en gezelligheid met elkaar. Het verschil met de Noorwegen-reis is dat je tijdens deze rondreis in hostels verblijft. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Jongerenreizen Scandinavië

Doordat Scandinavië relatief duur is, zijn ook de jongerenreizen per definitie een stuk duurder dan vergelijkbare reizen. Zowel Noorwegen als Zweden zijn wel echte reisbestemmingen waar je het idee van een roadtrip wel echt beleeft. De natuur is overweldigend, de sfeer altijd goed en de mensen die voor een dergelijke natuurvakantie kiezen passen over het algemeen ook heel goed bij elkaar, wat de stemming ten goede komt.

Voor de Noorwegen jongerenreizen geldt dat ruim 80% van de reizigers alleen boekt. Als je dus van plan bent alleen te reizen hoef je je geen zorgen te maken of er nog andere mensen zijn die alleen reizen, dat is namelijk altijd het geval. 

Meer over:

Wandelvakanties jongeren
Rondreizen
Single jongerenreizen
jongerenreizen

jongerenvakanties