Groepsreizen Noorwegen en Zweden

 • Altijd incl. excursies
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Noorwegen Zweden groepsreizen

Noorwegen en Zweden zijn fantastische landen voor een avontuurlijke en bijzondere vakantie. Als reisorganisatie voor actieve vakanties zijn rondreizen en actieve vakanties in beide Scandinavische landen dan ook een absolute must in het reisaanbod. 

Je hebt de keuze uit verschillende actieve groepsreizen. Ontdek in de zomer Noorwegen en Zweden in 1 reis tijdens de Noorwegen Zweden rondreis, ga in het najaar mee naar Lapland met de Zweden najaar groepsreis of ga in de winter voor de bucketlist waardige Lapland groepsreis of Winter Zweden groepsreis. Op alle reizen ga je op pad met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar!

Groepsreizen Noorwegen

 • Vier verschillende reizen in Scandinavië!
 • Actieve Noorwegen/Zweden rondreis
 • Groepsreis Zweden Winter
 • Groepsreis Zweeds Lapland winter
 • Groepsreis Zweeds Lapland najaar
 • Bij alle groepsreizen leuke activiteiten inclusief
 • Retourvlucht inclusief
 • Nederlands- of Engelstalige reisbegeleiding
 • Gezellige groepsreis met leeftijdsgenoten

Kiezen uit vier verschillende groepsreizen naar Scandinavië is geen gemakkelijke opgave. Daarom lichten we de verschillen tussen deze vier groepsreizen op deze pagina toe. 

Vier groepsreizen Noorwegen en Zweden

De groepsreizen naar Noorwegen en Zweden vertrekken met tussen de 8 en 16 personen in de zomervakantie. Bij de Zweden Najaar groepsreis ga je op reis met een groep tussen de 10 en 18 personen. Bij de Zweden Winter reis ga je voor een reisgroep tussen de 5 en 14 personen en bij Lapland tussen de 6 en 16 personen. Geen gigantische groepen dus, voor groepsreizen Scandinavië kiezen we bewust voor gezellige, kleine groepen. Wees er wel op tijd bij, door stijgende vliegticketprijzen kan kort voor vertrek de prijs erg oplopen en zoals je ziet, reizen we bij de Noorwegen en Zweden groepreizen met kleinere groepen dan bij andere groepsreizen.

Groepsreis Noorwegen en Zweden

De groepsreizen in Noorwegen en Zweden zijn actief, met veel wandeltochten, maar nooit zo extreem dat je er een bijzonder goede conditie voor nodig hebt. Natuurlijk is het wel handig als je een beetje van actief bezig zijn houdt. Als je de Simi rondreis Noorwegen/Zweden boekt, kun je rekenen op reizen met maximaal 15 anderen in je groep, reizen met 9-persoonsbusjes, verschillende inbegrepen wandeltochten, een kanotocht, een kampeerrondreis langs unieke plekken en zowel Noorwegen als Zweden ontdekken in 15 dagen tijd.

Hoewel mensen al snel denken aan regen en slecht weer, kan het goed zijn dat je twee weken mooi weer hebt tijdens onze actieve rondreis door Noorwegen en Zweden. De groepsvakantie door Noorwegen en Zweden is vooral supergezellig. De dagafstanden zijn goed te doen waardoor er ook genoeg tijd voor jezelf overblijft en je niet de hele dag aan de groep vast zit. Zo kun je optimaal genieten van een actieve vakantie zoals je hem zelf invult. We brengen een bezoek aan de hoogtepunten van beide landen. Zo bezoeken we Fulufjället National Park, rijden we de beruchte Trollstigen, komen we door Jotunheimen en heb je de mogelijkheid om diverse optionele activiteiten te doen tijdens deze actieve groepsreis. Deze groepsreis Scandinavië beleef je in de zomermaanden.

Groepsreis Zweden Najaar

Maak in 8 dagen kennis met Zweeds Lapland in de herfst tijdens de Zweden Najaar groepsreis. Tijdens deze groepsreis verblijf je in een eco-hotel midden in de natuur. Tijdens de Zweden Najaar reis zijn verschillende leuke activiteiten inbegrepen bij je reissom. Dit zijn een noorderlicht safari, kennelbezoek met husky wandeling, husky rit (mushing), wandeling door het bos met surival tips, wandeling in de natuur, bezoek aan Sami kamp en een relax activiteit met gebruik van de sauna en hot tub. Je reist samen met leeftijdsgenoten van 18-32 jaar.

Groepsreis Lapland

Ga voor een echte bucket list reis en probeer het noorderlicht te spotten in Zweden! Deze groepsreis maak je mee in de winter. We zitten heerlijk in de sneeuw en je geniet van ontzettend veel inbegrepen activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens een echte winterreis in Lapland. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sledehondentocht, een sneeuwscootersafari, een sneeuwschoentocht en ijsvissen? Je verblijft in een super relaxed eco-hotel dat van alle gemakken is voorzien. Samen reizen doe je met een groep 18-32 jarigen. Voorafgaand de groepsreis kun je al kennismaken met je reisgenoten.

Groepsreizen Lapland Zweden

Groepsreis Winter Zweden

Ook een reis vol winterse activiteiten is de Winter Zweden groepsreis. Je verblijft in typisch Zweedse cabins tijdens deze groepsreis, opnieuw lekker in de sneeuw! Tijdens je groepsreis Zweden zijn veel activiteiten al inbegrepen bij je reissom. Dit zijn ijskarten, cross country skiën, sneeuwschoenwandelen, het bouwen van een snow-proof overnachtingslocatie, een kampvuuravond, ijsvissen, sneeuwscootersafari, sledehondentocht en schaatshuur. Een lekker vol programma dus, maar ook voldoende tijd om te relaxen, een spelletje te spelen en de omgeving te ontdekken. Goed om te weten is dat vrijwel alle maaltijden ter plekke ook al zijn inbegrepen bij je reissom. Je reist samen met avontuurlijke 18-32 jarigen.

Lees meer over het verschil tussen de Lapland en Winter Zweden groepsreis.

Winter Zweden groepsreizen

Alle jongeren groepsreizen zien? 

Over Noorwegen

Noorwegen is een ruig land met veel mogelijkheden voor een groepsreis of actieve vakantie. Noorwegen beschikt over ontzettend veel natuur, weinig mensen en veel ongerepte stukken. Daarnaast kennen ze in zowel Noorwegen als Zweden het zogeheten allemansrecht. In het kort komt het erop neer dat je in het hele land, met inachtneming van een paar basisregels, overal mag kamperen. Uiteraard met respect voor de natuur en de mensen om je heen, maar dit zorgt voor een unieke kans om op de mooiste plekjes te verblijven.

Noorwegen is een enorm uitgestrekt land, van zuid naar noord ben je meerdere dagen onderweg. Dat komt mede door de maximumsnelheid die meestal op 80 km per uur ligt. Hierdoor is reizen in Noorwegen en Zweden een hele andere belevenis dan in veel andere landen.

Noorwegen is daarnaast ook een enorm duur land. Vooral alcohol en tabak zijn extreem duur, maar ook brandstof en veel andere dingen zijn stukken duurder dan wij gewend zijn. Mede hierdoor is ook de prijs van onze rondreis door Noorwegen en Zweden hoger dan de prijzen van onze andere jongerenreizen. 

Over Zweden

Ook Zweden heeft prachtige nationale parken en heel veel prachtige natuur. Het landschap is iets vlakker dan in Noorwegen, maar het vele water en de mooie vergezichten maken dat helemaal goed. Zweden is iets goedkoper dan Noorwegen, maar nog steeds erg duur in verhouding met Nederland en Vlaanderen.

Het grootste verschil qua landschap is dat Noorwegen een langere kustlijn heeft, waardoor het land bestaat uit bergen, fjorden en mooie wateren. Zweden daarentegen kent juist grote meren en bossen. Beide landen zijn absoluut de moeite waard. Wist je dat veel bekende muziek in Zweden is geproduceerd?

Op actieve vakantie met Simi Reizen

Tijdens de rondreis door Noorwegen en Zweden hebben we redelijk veel vrijheid. Natuurlijk hebben we een programma uitgewerkt en moeten we rekening houden met budget en dagafstanden, maar er is daarnaast genoeg ruimte om in overleg met de deelnemers het programma op punten aan te passen. Als we bijvoorbeeld een groep hebben die fanatiek wil bergwandelen, dan kunnen we het programma daar moeiteloos aan aanpassen.

Het is een gezellige rondreis samen met leeftijdsgenoten, waarbij je een vol programma hebt maar ook zeker de mogelijkheid hebt om lekker te relaxen en te genieten van de natuur. In de avonden staan er vrijwel geen activiteiten gepland (na het avondeten), waardoor je in de avond geheel de vrijheid hebt om rustig een boekje te lezen, een korte wandeling te maken, een gezellige kampvuuravond te houden of om een spelletje te spelen. 

Bij de Lapland en Zweden reizen verblijf je op een vaste locatie. Hier onderneem je diverse inbegrepen activiteiten in de omgeving, maar heb je ook vrije tijd die je zelf kunt invullen. Ook dit zijn knusse, gezellige vakanties met ruimte voor het spelen van een gezellig spelletje met je reisgroep.

De actieve vakanties van Simi Reizen zijn ondernemend van karakter, avontuurlijk, maar bovenal heel erg gezellig. De lokale reisbegeleiders investeren veel in de groepen die meegaan en zullen er alles aan doen om je thuis te laten voelen tijdens onze groepsreizen. 

Wat kun je verwachten van de groepsreizen Noorwegen Zweden?

Noorwegen Zweden combinatie groepsreis

De groepsreis wordt aangeboden voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Als je de Simi Noorwegen en Zweden groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 16 personen in je groep
 • Verblijf op diverse campings
 • Diverse leuke inbegrepen activiteiten en wandeltochten
 • Maaltijden op basis van een groepspot
 • Ontdekken wat Noorwegen en Zweden allemaal te bieden hebben

Zweden najaar groepsreis

Ook deze groepsreis wordt aangeboden voor 18-32 jarigen. Als je de Simi Zweden Najaar groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 18 personen in je groep
 • Verblijf in een mooi eco-hotel
 • Diverse leuke inbegrepen activiteiten
 • Maaltijden op locatie inbegrepen bij je reissom
 • Kennismaken met de Zweedse tradities en cultuur

Zweeds Lapland winter groepsreis

Ook deze groepsreis wordt aangeboden voor 18-32 jarigen. Als je de Simi Lapland groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 16 personen in je groep
 • Verblijf in een mooi eco-hotel
 • Diverse leuke winterse inbegrepen activiteiten
 • Maaltijden op locatie inbegrepen bij je reissom
 • Goede kans op het spotten van het noorderlicht

Zweden winter groepsreis

Ook deze groepsreis wordt aangeboden voor 18-32 jarigen. Als je de Simi Zweden Winter groepsreis boekt, kun je rekenen op:

 • Maximaal 14 personen in je groep
 • Verblijf in een echte Zweedse cabin!
 • Diverse leuke winterse inbegrepen activiteiten
 • Maaltijden op locatie inbegrepen bij je reissom

Impressie groepsreis Noorwegen en Zweden

Kennismaken met je reisgenoten

Alle door Simi georganiseerde jongerenreizen zijn groepsreizen. Vaak maken deelnemers al voor vertrek kennis met elkaar via Facebook, via een Whatsappgroep of zelfs in real life. Iets meer dan de helft van onze deelnemers boekt over het algemeen de jongerenreizen alleen, de andere helft boekt samen met een vriend of vriendin of een groepje. Bij de Noorwegen en Zweden reizen ligt het aantal alleenreizenden nog iets hoger. Ongeveer 80% reist gemiddeld gezien alleen. Dit maakt het altijd heerlijk gevarieerde groepen. Indien je graag meer te weten wilt komen over de groepssamenstelling van de groepsreizen Zweden en Noorwegen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Als je van ons je Simi inloggegevens hebt ontvangen (enkele weken voor vertrek) kun je in je Mijn Simi account je telefoonnummer achterlaten om samen met je reisgenoten een Whatsappgroep aan te maken. Zodoende kun je al een beetje kennismaken, maar ook vast samen genieten van de voorpret!

Bij de rondreis door Noorwegen en Zweden ben je iets meer op elkaar aangewezen, omdat je ook samen met elkaar reist, tentjes opzet en afbreekt en onderweg bent.

Wie boeken deze jongeren reizen?

Deze groepsreizen Noorwegen en Zweden wordt geboekt door uiteenlopende personen, maar over het algemeen kiest het iets rustiger type voor deze vakantie. Het zijn mensen die houden van gezelligheid, sfeer en graag nieuwe mensen leren kennen, die intens willen genieten van hun actieve vakantie en houden van natuur en actief bezig zijn. De Scandinavië groepsreizen zijn reizen om van je bucketlist af te kunnen strepen!

Jongeren rondreizen met Simi

De jongeren rondreizen van Simi Reizen worden soms helemaal zelf uitgevoerd, soms in samenwerking met partners ontwikkeld en soms gedeeltelijk zelf uitgevoerd. Bij alle jongeren-rondreizen maken we een mix van enerzijds het vinden van unieke plekjes, maar we slaan ook de meer toeristische plekken niet over. Het is vaak niet voor niks dat bepaalde plekken heel populair zijn en als je dan toch een aardige som betaalt voor een rondreis, dan kun je maar beter zoveel mogelijk van het landschap en de bijzonderheden zien toch? Hetzelfde geldt voor de winterreizen. Een sledehondenrit en een sneeuwscooterrit horen erbij!

Gletsjer groepsreis 

Goedkoop naar Noorwegen en Zweden?

Sommige reisbestemmingen lenen zich prima voor een lastminute. De groepsreis Noorwegen en Zweden iets minder. Dit heeft vooral te maken met de kosten van de retourvlucht naar de bestemming toe. Als je jezelf onnodig kosten wilt besparen is boeken voor 1 mei zeker aan te raden. We kunnen alleen niet garanderen dat voor 1 mei de prijzen van de vliegtickets niet verhoogd zijn, dus hoe vroeger je boekt, hoe beter.

Voor de winterreizen geldt ook dat het misschien niet de goedkoopste groepsreizen zijn, maar kijk vooral even hoeveel activiteiten en maaltijden er al inbegrepen zijn bij je reissom. Je boekt een hele volledige groepsreis Zweden. De Lapland en Winter Zweden groepsreizen zitten vaak vroeg vol. Ook hier hebben we te maken met de oplopende vliegticketprijzen. Bij deze reizen raden we aan om te boeken voor de maand november.

Vergelijkbare reisbestemmingen

Er zijn een aantal rondreizen die door Simi georganiseerd worden die enigszins te vergelijken zijn met de 15-daagse rondreis door Noorwegen en Zweden. Zo kun je kiezen uit een rondreis door Canada. Een tweede optie die veel geboekt wordt door mensen die met ons naar Noorwegen of Zweden geweest zijn is de 10-daagse rondreis Ierland. Op de derde plek zouden we je de groepseis Bulgarije aanraden om te bekijken. Ook hier maak je fantastische wandelingen mee! Al deze reizen combineren veel natuur, mooie wandeltochten en gezelligheid met elkaar. Maar ook tijdens bijvoorbeeld de rondreizen Ecuador, Costa Rica en Maleisië trek je veel de natuur in.

De Lapland en Winter Zweden reizen zijn niet echt te vergelijken met andere groepsreizen en echt uniek van zichzelf.

Noorwegen zweden reizen

Jongerenreizen Scandinavie

Doordat Scandinavië relatief duur is, zijn ook de jongerenreizen per definitie een stuk duurder dan vergelijkbare reizen. Zowel Noorwegen als Zweden zijn wel echte reisbestemmingen waar je het idee van een roadtrip of groepsreis met winterse activiteiten wel echt beleeft. De natuur is overweldigend, de sfeer altijd goed en de mensen die voor een dergelijke natuurvakantie kiezen passen over het algemeen ook heel goed bij elkaar, wat de stemming ten goede komt.

Voor de Noorwegen en Zweden jongerenreizen geldt dat ruim 80% van de reizigers alleen boekt. Als je dus van plan bent alleen te reizen hoef je je geen zorgen te maken of er nog andere mensen zijn die alleen reizen, dat is namelijk altijd het geval. 

Groepsreizen winter Zweden

Singlereizen Noorwegen en Zweden

De rondreizen door Noorwegen en Zweden worden bij Simi voornamelijk geboekt door solo reizigers. Zeker 80% van de reizigers die deze kampeervakantie boeken, reizen solo. Dat betekent dat je je aansluit bij een groepsreis met vooral alleenreizenden. Natuurlijk kan de samenstelling incidenteel afwijken, maar het gebeurt nooit dat je als enige in de groep alleen reist. Je kunt ons altijd vooraf even de samenstelling opvragen, maar het advies is eigenlijk om te boeken zodra je eruit bent. Voor alle Scandinavië singlereizen geldt dat ze eigenlijk altijd vol zitten.