Maleisië - Borneo groepsreizen

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen Borneo

Oog in oog met een orang-oetan? De beroemde pygmee-olifanten zien? Deze groepsreis Borneo laat je de mooiste plekken van dit Maleisische eiland zien. Sluit je aan bij een avontuurlijke groepsreis met veel inbegrepen activiteiten en ga een onvergetelijke rondreis tegemoet in de jungle van Borneo. Je kunt hier de oudste regenwouden ter wereld vinden! Borneo is een eiland in Zuid-Oost Azië, onderdeel van Maleisië en Indonesië. Tijdens je rondreis Borneo met Simi Reizen breng je een bezoek aan Maleisisch Borneo in het noorden, samen met avontuurlijke reisgenoten tussen de 18 en 32 jaar.

Groepsreizen Borneo

Groepsreis Borneo

17 dagen

Rondreizen Borneo voor 18-32 jarigen. Ontdek Borneo tijdens een groepsreis Maleisië incl. vluchten, verblijf, excursies en deels de maaltijden. Ontdek de jungle, spot een orangutan en relax op het strand!

 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2869.00
BEKIJK REIS

Groepsreizen Borneo

17 dagen

Altijd al door de jungle willen lopen, willen snorkelen bij een koraalrif en de kans willen hebben om een orangutan te spotten? Ga dan mee op groepsreis Borneo met leeftijdsgenoten! Rondreis Malesië incl. vluchten, overnachtingen, excursies en deels de maaltijden.

 • Verblijf in hostels
 • Incl. vlucht
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
voor 2869.00
BEKIJK REIS
Hoogtepunten
 • Unieke natuur
 • Spot wilde dieren
 • Geniet van tropisch weer
 • Ontdek jungle en zeeleven
 • Reis met leeftijdsgenoten
 • Geheel georganiseerd
 • Groepsreizen 18-32 jaar

Door de ongerepte natuur van Borneo maak je een mega avontuurlijke groepsreis Borneo mee. De diversiteit van de natuur op Borneo is bijzonder groot. In de afgelopen 20 tot 30 jaar zijn er meer dan 350 nieuwe plantsoorten en dieren of diersoorten gespot. Dit laat maar eens zien hoe ongerept de natuur van het land is.

Snorkelen Borneo groepsreizen

De Big Five van Borneo

Ga jij tijdens jouw groepsreis Maleisië de Big Five van Borneo spotten? Op Borneo komen dieren voor die niet of weinig in andere landen voorkomen. Waar je de meeste kans hebt om de dieren te spotten tijdens de groepsreis Borneo? Dat is langs de Sabah rivier. Hier gaan wij tweemaal een riviersafari doen tijdens de Borneo singlereis! Maar ook op andere plekken worden met regelmaat leuke dieren gespot. Neem dus zeker een fotocamera én een verrekijker mee tijdens de rondreis Borneo. De Borneose Big Five bestaat uit de volgende prachtige dieren:

 • Neusaap - Een aap met een bijzonder uiterlijk, dat kun je wel zeggen! De neusaap valt alleen te spotten op Borneo, eet vegetarisch, zwemt graag en is tussen de 53 en 76 centimeter groot.
 • Krokodil - In de rivieren van Borneo kun je krokodillen spotten! In Borneo komt de zoutwaterkrokodil voor, die tot wel 6 meter lang kan worden.
 • Orang-oetan - Deze mensaap-soort met rode vacht leeft graag in de jungle van Borneo. Ze klimmen graag in bomen, dus vergeet niet omhoog te kijken tijdens je groepsreis Borneo.
 • Dwergolifant - De meeste olifanten worden zo'n 4 meter hoog. De pygmee-olifant wordt maar 2,5 tot 3 meter hoog en staat daarom bekend als de dwergolifant!
 • Neushoornvogel - Een fantastisch kleurrijke vogel waarvan er zelfs een soort bestaat met een dubbele hoorn! Ze leven graag samen met z'n tweeën of in groepsverband en eten graag vruchten.

Met zo veel jungles komen er nog veel meer mooie dieren voor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schildpadden, honingberen, vleermuizen, boomkikkers en zelfs vliegende eekhoorns (ja die bestaan echt, Google maar!). Een diertje waar je nu ook even naar wil Googelen is de plompe lori.

Bijzondere planten en bloemen die je tegen kunt komen tijdens de rondreis Borneo zijn schitterende orchidee soorten, de rafflesia (de grootste en zwaarste bloem ter wereld!) en diverse soorten palmen. 

Aapje Borneo singlereizen

Waarom groepsreizen Borneo?

 • Omdat je, zoals al eerder benoemd, kunt genieten van een mega diverse natuur waar diverse bijzondere diersoorten in voorkomen. Je hebt de kans om bijvoorbeeld een orang-oetan te spotten! 
 • Omdat dit een van de prachtige locaties is op de wereld waar je ontzettend goed kunt snorkelen. Borneo heeft immers een ideale mix van prachtige jungles en een schitterend onderwaterleven. Je ziet mooie koraalriffen.
 • Omdat je je bezoek aan Borneo tijdens deze Borneo groepsreis combineert met een bezoek aan de metropool Kuala Lumpur. Hier slaap je de laatste nacht in een hotel met een rooftop zwembad
 • Omdat je als je thuiskomt kunt zeggen dat je een bezoek hebt gebracht aan het derde grootste eiland ter wereld!
 • Omdat Borneo een relatief onontdekte bestemming is. Borneo is een eiland voor de echte avonturier, die graag het avontuur aangaat samen met anderen tijdens een gezellige groepsreis.

Groepsreizen Borneo zwembad

Rondreizen op Borneo

Tijdens deze groepsreis Borneo gaan we met maximaal 20 personen op pad. We kiezen er bewust voor om geen hele grote groepen te hebben, maar ook geen kleine groepjes. Je moet immers wel ruim 2 weken met elkaar doorbrengen tijdens de singlereis.

In onze ervaring blijkt dat je met twintig man wel genoeg keus hebt, maar het niet onoverzichtelijk wordt. Mocht het dan een keertje wat minder met iemand klikken, dan zit je niet zo boven op elkaars lip als bij bijvoorbeeld een groepje van 8 personen. 

Onze verre groepsreizen zijn daarnaast ook nooit groter dan 25 personen, omdat het dan onoverzichtelijk wordt en het groepsgevoel een stuk moeilijker te bereiken wordt bij een rondreis. 

Rondreizen op Borneo kost tijd. Houd daar rekening mee als je deze reis boekt. Je zult je tijdens de groepsreis Borneo moeten aanpassen aan de lokale snelheid en manier van doen. Dat is trouwens ook gelijk het beste advies om een goede vakantie te beleven. Laat het lekker over je heen komen! 

Indrukwekkend Kuala Lumpur

Zowel op de heenreis als de terugreis kom je tijdens de singlereis Borneo in Kuala Lumpur. Op de heenweg blijven we in de buurt van het vliegveld en gebruiken een plaatselijk hotel om even bij te komen van de lange vlucht, voor we de dag erna doorvliegen naar Kota Kinabalu waar de rondreis Borneo echt begint. 

Op de terugweg van de Borneo rondreis verblijf je in een prachtig hotel met rooftop zwembad, een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen en natuurlijk een aantal felbegeerde foto's te maken met de Twin Towers op de achtergrond. 

Bij je verblijf in Kuala Lumpur is geen gids aanwezig, maar je krijgt in je vertrekinformatie vooraf precies van ons te horen wat je allemaal kunt ondernemen in Kuala Lumpur, hoe je moet inchecken, enzovoorts. 

Kuala Lumpur groepsreizen Borneo

Duiken en je PADI brevet

Het is mogelijk je PADI-duikbrevet te halen tijdens de laatste dagen van je rondreis Maleisië. Doe je dit liever niet of heb je geen zin in allerlei theorie? Dan kun je je prima alleen beperken tot de introductieduik en het snorkelen. 

Het onderwaterleven rondom Borneo is misschien wel minstens zo indrukwekkend als de dieren die je kunt zien in de jungle. Juist de combinatie maakt Borneo zo'n bijzonder mooie bestemming voor een Maleisië rondreis. 

Singlereizen of groepsreizen? 

Wat ons betreft zijn singlereizen niet meer dan een groepsreis waar toevallig veel mensen solo naartoe reizen. Bij vrijwel alle Simi reizen gaat het om meer dan 70% van de reizigers die solo reizen en dus niemand kennen voor ze aan de reis beginnen. Het is dus maar net wat voor naam je eraan geeft. Je hoeft dus niet single te zijn om mee te reizen, maar het grootste deel is wel single reizend. Wat ons betreft boek je vooral een groepsreis of single reis als je het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen, dus dat is uiteindelijk wat telt!