Groepsreizen Cuba

  • Altijd incl. excursies
  • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
  • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Cuba groepsreizen

Cuba is een land dat tot de verbeelding spreekt. Je zult misschien al snel denken aan de bijzondere auto's in de steden, de Cubaanse sigaren, de vrolijke muziek op straat, de heerlijke cocktails en de salsa dans. Tijdens de rondreizen Cuba kun je dit allemaal ontdekken én wat Cuba allemaal nog meer te bieden heeft! We nemen je mee naar idyllische stranden, de heerlijkste watervallen, de bruisende steden en de mooie natuurgebieden. Cuba is er voor de avonturier met een flexibele mañana mañana instelling, de reiziger die graag samen met anderen een belevenis aangaat en de ontdekker die niet bang is voor nieuwe avonturen en indrukken. Welkom op Cuba!

Je boekt met deze reis een groepsreis met mensen tussen de 18 en max. 32 jaar oud. Dat betekent dat je tijdens onze groepsreizen altijd kunt rekenen op een levendig programma, afgestemd op hoe onze reizigers in het leven staan. 

Groepsreizen Cuba

Reis samen met leeftijdsgenoten

Zwem bij watervallen

Geniet van diverse city tours

Kajakken

Leer de salsa dans!

Idyllische stranden

Laatste dagen all inclusive verblijf

Cuba kun je vinden in het Caribisch gebied, zo'n 180 kilometer onder de Amerikaanse staat Florida. Het is een eiland van bijna 111.000 vierkante kilometers groot. Dit is ongeveer 2,6 keer zo groot als Nederland, voldoende te ontdekken dus tijdens deze verre groepsreis! Op Cuba wordt Spaans gesproken en de bevolking is mega behulpzaam en vriendelijk. Als we geluk hebben, zien we heerlijk veel mensen op straat muziek spelen en geraken we snel in de Cubaanse sferen!

Rondreizen door Cuba

Naast de heerlijke stranden, kent Cuba ook mooie natuurgebieden en bruisende steden. Tijdens de rondreis Cuba combineren we dit, zodat je een echt gevarieerde rondreis mee maakt en ook het échte Cuba ziet. Je reist samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. Allerlei activiteiten zijn al inbegrepen bij je reissom, waardoor je alles echt samen meemaakt met je reisgenoten. Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen, maar ook als je samen reist ben je uiteraard welkom. 

Een heerlijk weetje over Cuba is dat het er altijd lekker warm is. Het gehele jaar door liggen de gemiddelde minimumtemperaturen rond de 18 tot 23 graden en de gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 27 en 33 graden. Met een gemiddelde watertemperatuur van 25 graden kun je er vrijwel altijd heerlijk zwemmen in de zee! Laat je vooral niet tegenhouden door het regenseizoen, Cubanen vinden het heerlijk als er wat regen valt vanwege de verkoeling.

Cuba groepsreizen

De hoogtepunten van Cuba

Uiteraard heeft Cuba diverse bezienswaardigheden die interessant zijn om te bezichtigen. Echter, als je het programma doorneemt, zal je opvallen dat er vooral veel activiteiten op de planning staan die in het teken staan van beleven. Denk bijvoorbeeld aan de fietstocht in Havana, de salsa en percussie les, de canopy tour, het bezoek aan de tabaksfarm en het zwemmen bij watervallen. We laten je Cuba echt ervaren! 

Dit betekent niet dat we niks gaan zien. Het is immers een rondreis! Zo ontdekken we bijvoorbeeld diverse steden, natuurgebieden en andere mooie plekjes. Met een Amerikaanse auto reizen we door de stad Havana en ook maken we een fietstocht door de stad langs de hoogtepunten. We bezoeken het idyllische strand Cayo Jutias, zien de prachtige natuur van Las Terrazas in het Sierra del Rosario gebergte, hiken naar de top van de El Taburete en meer. De natuur van Topes de Collantes mag ook niet ontbreken, net als een city tour in Trinidad en het bezoek aan twee interessante bezienswaardigheden in Santa Clara.

Het toetje van de groepsreis Cuba? De laatste nachten verblijven we in een all inclusive hotel bij het strand van Varadero. Probeer de heerlijke cocktails uit, relax op strand, ga zwemmen in het zwembad en doe even helemaal niks. En denk je opeens aan iets dat je toch wil doen? We riepen het al: mañana mañana! Mocht je toch graag wat willen ondernemen, dan zijn er ook diverse watersportmogelijkheden bij de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Of neem een duikbril mee om het onderwaterleven te ontdekken.

Cuba groepsreizen

Overnachten op Cuba

De rondreis op Cuba is heerlijk divers qua programma maar ook qua accommodaties. We overnachten zowel bij locals thuis, als in hotels en cabins en/of tenten. De laatste dagen sluiten we heerlijk af met een all inclusive verblijf bij de stranden van Varadero. We overnachten op mooie plekjes. Soms in een stad maar soms ook midden in de natuur.

Cuba groepsreizen

Mañana mañana - Cuba en flexibiliteit

Handig om te weten is dat je voor Cuba echt een flexibele instelling nodig hebt. Alles gaat hier lekker rustig aan en mañana mañana (komt morgen wel) is niet voor niets een van de bekendste uitspraken. Uiteraard is je groepsreis tot in de puntjes voorbereid, maar sta open voor aanpassingen en spontane avonturen. Dat is juist de manier hoe je Cuba het beste kunt ontdekken!