Over verzekeringen

Over verzekeringen

Bij Simi Reizen kun je ervoor kiezen om als je een groepsreis boekt ook direct een reisverzekering of annuleringsverzekering af te sluiten.

Sommige mensen hebben een doorlopende reisverzekering of doorlopende annuleringsverzekering. Dan is het niet altijd nodig om nogmaals bij je boeking een verzekering af te sluiten.

Er zijn echter een aantal dingen waar je wel aan moet denken, zeker als je een avontuurlijke reis gekozen hebt of een reis naar bv. Canada of de VS.

Kortlopende reisverzekering

  • Welke kosten worden gedekt. Zeker bij de bijzondere sporten geldt bij veel doorlopende reisverzekeringen een uitzondering. Controleer dus in je polisvoorwaarden of de sporten die je tijdens de groepsreis gaat beoefenen ook daadwerkelijk gedekt zijn door je verzekering.
  • Medische kosten in de EU. In principe worden medische kosten binnne de EU verzekerd door je eigen zorgverzekering. De bijkomende kosten zoals vervoer met een helicopter worden niet altijd vergoed. Let ook hierop.
  • Buiten de EU is met name het verzekeren van medische kosten van belang. Het zal je maar gebeuren dat je tijdens je reis een ongeluk krijgt en in een ziekenhuis moet verblijven. Het is dan een prettig idee om te weten dat je verzekerd bent.
  • Let op uitsluitingen in de polis. Vaak worden sporten als bungeejumpen nooit verzekerd.
  • Contant geld wordt eigenlijk nooit vergoed. Beperk het bij je hebben van contant geld dus waar mogelijk.
  • Doe altijd aangifte in het geval van diefstal. Een politierapport is vaak noodzakelijk als er gestolen is. Daarnaast helpt het als andere mensen iets gezien hebben en als je kunt vertellen wat er waar gebeurd is.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering helpt lang niet in alle gevallen als je je reis onverhoopt moet annuleren. Het is daarom altijd een afweging die je moet maken, zeker gezien de kosten van de verzekering (vaak 6% vd reissom + poliskosten). Annuleringsverzekeringen keren over het algemeen uit als je door ziekte of letsel je reis niet meer kunt maken, bijvoorbeeld als je een been breekt of een operatie moet doen. Daarnaast geldt voor sommige verzekeringen dat herexamens en hertentamens verzekerd zijn.

Ook als er familie is die ernstig ziek is en waar kans op overlijden is tijdens je reis is een annuleringsverzekering een goede optie.

terug naar blogs

Meer lezen