Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Enter Croatia formulier

Enter Croatia formulier

Om Kroatië de zomer van 2021 binnen te mogen reizen ben je vanuit de Kroatische overheid verplicht een formulier in te vullen. Niet zo spannend allemaal, maar dit zal je dus wel moeten doen om het land binnen te mogen reizen. Om dit wat gemakkelijker te maken leggen we op deze pagina uit hoe je dit formulier in kunt vullen.

Let op: Deze pagina dient als hulpmiddel, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste documenten om het land in te mogen reizen. Je kunt geen rechten ontlenen aan de informatie. Neem bij twijfel contact op met de ambassade.

Hoewel we ons best doen de informatie up to date te houden, kan het zijn dat er tussentijds wijzigingen zijn aangebracht in het formulier.

Let op: Deze pagina is uitsluitend bedoeld als hulpmiddel van reizigers van Simi Reizen. Uiteraard kun je gebruik maken van deze hulppagina, maar we beantwoorden enkel vragen van klanten van Simi Reizen.

Waar kan ik het formulier vinden?

Je kunt het formulier vinden via deze link. Dit is de officiële website voor het invullen van het formulier. Je kunt de taal vervolgens instellen op Nederlands en dan doorklikken op 'vul het formulier in'. In je vertrekinformatie kun je ook de link vinden.

Wanneer vul ik het formulier in?

Pas zodra:

 • Je je vertrekinformatie van ons hebt ontvangen. Dat is namelijk het moment waarop we de inschatting hebben gemaakt dat jouw groepsreis hoogst waarschijnlijk door kan gaan op basis van de reisadviezen en het aantal deelnemers. Ook staat hier informatie in over de accommodatie.
 • Je je certificaat document hebt (zie hieronder)

Benodigdheden invullen formulier:

 • Je vertrekinformatie uit je Mijn Simi account
 • De exacte vertrek- en aankomstdatum (zie de reispagina op de website)
 • Je certificaat document (negatieve PCR-test uitslag, negatieve snelle antigeentest, vaccinatiebewijs of herstelcertificaat). Let op: de PCR-test mag bij aankomst in Kroatië niet ouder zijn dan 72 uur, voor de antigeentest is dit 48 uur. (zie deze pagina
 • Je paspoort of ID-kaart waarmee je naar het land afreist

De pagina ziet er als volgt uit:

enter-croatia-1

Hoe dien ik het formulier in te vullen?

In onderstaande afbeelding kun je zien hoe het formulier eruit ziet. We helpen je op weg met het invullen! Let op: Ook als je samen reist dient iedereen een eigen formulier in te vullen.

Enter Croatia formulier

 • Reden voor de reis: Vul hier 'toeristische redenen in'.
 • Land van herkomst: Vul hier 'Nederland' in.
 • Regio: Selecteer de regio waarin je woont.
 • De aankondiging is geldig vanaf: Vul hierbij de vertrekdatum indien je mee gaat met de Kroatië Deluxe of Kroatië Eilandhop reis (de vertrekdag is ook de aankomstdag). Vul indien je mee reist met Kroatië Actief de vertrekdatum + 1 dag in (je reist 1 dag later namelijk pas Kroatië binnen). 

Voorbeeld Kroatië Deluxe: Stel je vertrekdatum is 04-08-2021, dan vul je 04-08-2021 in.

Voorbeeld Kroatië Eilandhoppen: Stel je vertrekdatum is 02-08-2021, dan vul je 02-08-2021 in.

Voorbeeld Kroatië Actief: Stel je vertrekdatum is 26-07-2021, dan vul je 27-07-2021 in.

 • De aankondiging is geldig tot: Vul hierbij de vertrekdag + een dag speling in. Indien we de pech hebben dat we een dag vluchtvertraging hebben of dat de bus pech heeft, dan is je formulier nog geldig.

Voorbeeld Kroatië Deluxe: Stel je op de Simi website weergegeven terugkomstdag is 11-08-2021, dan vul je 12-08-2021 in.

Voorbeeld Kroatië Eilandhoppen: Stel je op de Simi website weergegeven terugkomstdag is 02-08-2021, dan vul je 03-08-2021 in.

Voorbeeld Kroatië Actief: Stel je op de Simi website weergegeven terugkomstdag is 05-08-2021, dan vul je 05-08-2021 in. We vertrekken namelijk op 04-08-2021.

 • Naam: Vul hier je voornaam in, exact zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat aangegeven.
 • Achternaam: Vul hier je volledige achternaam in, exact zoals deze in je paspoort of op je ID-kaart staat aangegeven.
 • Geboortedatum: Vul hier je geboortedatum in.
 • Telefoon/mobiel: Vul hier je mobiele telefoonnummer in. Haal hiervoor de eerste 0 weg en vervang deze voor 31, zodat de Nederlandse landcode is toegevoegd.
 • Type document: Klik hier aan of je met je paspoort of ID-kaart naar Kroatië reist.
 • Serienummer: Vul hiet het documentnummer van je ID-kaart of paspoortnummer van je paspoort in. (Documentnummer = reeks met zowel cijfers als letters)
 • Land van uitgifte: Het land waar je je paspoort of ID-kaart hebt aangevraagd en ontvangen.
 • Nationaliteit: Vul hier je nationaliteit in.
 • E-mail: Vul hier je mailadres in. Hier ontvang je ook de bevestiging op, dus controleer deze goed!
 • Selecteer een certificaattype: Vul in of je Kroatië gaat binnenreizen met een negatieve PCR-test, een negatieve snelle antigeentest, een vaccinatiecertificaat of een herstelcertificaat. Zie voor meer informatie deze pagina.
 • Datum: Vul de datum in waarop je het certificaattype hebt ontvangen.
 • Land van uitgifte: Geef aan in welk land je het certificaat hebt ontvangen.
 • Certificaat document: Hier dien je het officiële document up te loaden. Je kunt een papieren versie downloaden van je registratie in de CoronaCheck app via deze link
 • Compatibel met EU digitaal COVID-certificaat: Het EU digitaal COVID-certificaat is het digitale bewijs dat je bent geënt, negatief bent getest of bent hersteld van corona in de vorm van een QR-code. Vul hier 'ja' in.
 • Extra passagiers: Hier hoef je niks mee te doen.
 • Accommodatie faciliteit: Klik op de blauwe letters 'voeg object toe' bij accommodatie faciliteit. Bij accommodatie faciliteit voer je de adresgegevens in van het appartementencomplex of de camping waar je verblijft tijdens de reis. Deze kun je terugvinden in je vertrekinformatie. Hierbij gaat het om een toeristische accommodatie.

Daarna dien je nog akkoord te gaan bij het onder het formulier staande tekstje met betrekking tot de informatieverstrekking.

Voorbeeld 

Hieronder kun je een voorbeeld vinden van hoe het formulier ingevuld kan zijn. Controleer je gegevens heel goed voordat je op 'sturen' klikt! 

Voorbeeld Enter Croatia

Voorbeeld Enter Croatia

Ik heb het formulier ingevuld, wat nu?

Je komt op een bevestigingspagina terecht. Deze ziet er zo uit:

Enter Croatia bevestiging

Je krijgt op het opgegeven mailadres een bevestiging van de ontvangen aankondiging en alle benodigde informatie over je verblijf in Kroatië. Print alle informatie uit en neem deze mee in je handbagage.