Singlereizen: alles wat je wilt weten

Singlereizen: alles wat je wilt weten

Singlereizen

Singlereizen zijn er in alle soorten en maten. Elke reisorganisatie die reizen voor singles aanbiedt, heeft een eigen insteek. Bij Simi Reizen, als expert op het gebied van reizen waar een groot deel van de reizigers solo boekt, stelt verder geen eisen aan de reizen. Je hoeft dus zeker niet single te zijn en je hoeft ook niet alleen te boeken. 

Ruim 70% van de Simi reizigers boekt alleen. De andere mensen boeken samen met een vriend, vriendin of klein groepje. Dit zorgt voor een fijne mix van mensen en levendigheid. Mensen die elkaar bij aanvang al kennen zorgen vaak de eerste dagen voor een beetje extra levendigheid en zorgen dat de stemming er snel in zit. 

Singlereizen, wat zijn dat? 

Bij een singlereis boek je een plekje in een al bestaande groepsreis. Het woord singlereis geeft vooral aan dat het overgrote deel van de mensen alleen heeft geboekt. Het maakt dus niet uit of je wel of niet een relatie hebt. 

Een single reis is ook niet bedoeld als datingreis. Er zit geen enkele dubbele bodem in, behalve dat je een vakantie boekt met een groot deel reizigers die ook solo reizen, maar het gezellig vinden om een groep erbij te hebben. 

Alles wat je wilt weten? 

We weten als geen ander hoe spannend het is om een reis te boeken met een groep. Niet alleen ken je niemand, je weet ook nooit precies hoe het uitpakt. De meeste reizigers die een solo reis boeken vinden het leuk om samen een reis te beleven met anderen. In dit artikel beantwoorden we dan ook veelgestelde vragen, maar laten je ook foto's en video's zien van reizigers en mensen die meegeweest zijn op een reis met Simi. 

Samenstelling van een singlereis

Als je bij Simi een vakantie boekt, boek je een reis waar: 

 • Het grootste deel van de reizigers alleen boekt en nog niemand kent in de groep. 
 • Vaak net iets meer vrouwen dan mannen mee reizen. Al met al is de verdeling 45% man, 55% vrouw, maar dat is niet gelijk verdeeld per bestemming. Informeer dus even als je het precies wilt weten. 
 • Iedereen het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen, of ze nu wel of niet alleen reizen. 

Doordat je voor vertrek al online kennis kunt maken, is de spanning vaak al grotendeels verdwenen bij de meeste mensen. Uit ervaring weten we dat het boeken van een vakantie wel spannend is, maar die spanning in no time verdwenen is als je erachter komt dat de andere mensen net als jij ook gewoon een leuke vakantie zoeken. 

Singlereis/groepsreis, wat? 

Een single reis en groepsreis is in feite hetzelfde. Bij groepsreizen zit het woordje single er weliswaar niet bij, maar er is bij de meeste reisorganisaties geen feitelijk verschil tussen het een en het ander. Je hoeft dus niet vrijgezel te zijn om mee te mogen reizen. Het enige dat van je verwacht wordt, is dat je je best doet om je reisgenoten te leren kennen en te genieten van je vakantie. 

singlereizen - groepsfoto

Hoe werkt het boeken van een single-reis:

 1. Zoek de reis uit die bij je past
 2. Bekijk in welke periode je wilt reizen
 3. Check reviews en stel vragen die je hebt
 4. Staar je niet blind op leeftijden en geslacht. Reizigers bij Simi zijn tussen de 18 en 32. Dat werkt in de praktjk altijd
 5. Boek je reis op tijd. Lang wachten betekent dat je vrijwel altijd duurder uit bent
 6. Wacht op je inloggegevens
 7. Maak kennis met je reisgenoten. We raden een leuke groepsavond vooraf absoluut aan! 
 8. Reis, geniet en beleef! Excursies zijn altijd inbegrepen, dus je brengt ook echt tijd door met je reisgenoten. 

Single reis costarica

Zoals je ook op bovenstaande foto ziet: weer of geen weer, als je met een groep op pad bent en de sfeer erin zit, is alles leuk, zelfs regen. 

Feiten en weetjes

 • Bij navraag blijkt bijna 80% van de reizigers het vooraf wel spannend te vinden
 • 95% van de reizigers bouwt nieuwe, onverwachte vriendschappen op tijdens een reis
 • Er zijn een tiental organisaties gericht op singlereizen. Simi Reizen is verreweg de grootste in de leeftijdsgroep 18-32 jaar
 • Simi heeft al zeven keer de reisgraag Award voor beste reisorganisatie voor jongeren gewonnen
 • Alle singlereizen zijn inclusief vervoer, verblijf en een heel pakket activiteiten. Let op als je gaat prijsvergelijken, veel aanbieders laten de excursies achterwege!

Best beoordeelde singlereizen 

Hieronder vind je de 5 best beoordeelde singlereizen van de afgelopen jaren:

 1. Rondreis Bali - cijfer: een 9.3 
  Bali heef alles te bieden wat jongeren zoeken in een actieve rondreis. Het overgrote deel van deze rondreis bestaat uit heerlijke excursies en levendige plekken. Doordat je ook samen vliegt, is Bali altijd een aanrader voor jongeren die kennis willen maken met Azië, maar niet direct alleen willen backpacken.  
 2. Rondreis Costa Rica - cijfer: een 9.0
  Costa Ricai s tropisch, afwisselend, heeft prachtige natuur en is een veilige reisbestemming in Latijns Amerika. Elk jaar reizen honderden mensen met Simi naar Costa Rica om te genieten van zon, zee, cocktails en een actief programma met allerlei inbegrepen excursies.  
 3. Kroatië Deluxe - cijfer: een 9.0 
  Dichterbij huis, maar daarom niet minder mooi is het zuiden van Kroatië. Hier komen veel dingen samen: perfecte discotheken, heerlijk weer, vlak aan het strand, een lekker appartement en top activiteiten standaard inbegrepen.  
 4. Rondreis Ierland - cijfer: een 9.0
  Voor natuurliefhebbers en wandelliefhebbers is Ierland een perfecte bestemming. Dichtbij huis, want op slechts anderhalf uur vliegen, maar een hele eigen geschiedenis en achtergrond zorgen ervoor dat Ierland altijd hoog gewaardeerd wordt door single reizigers.  
 5. Rondreis Sri Lanka - cijfer: een 8.8. Sri Lanka heeft alles te bieden wat je zoekt in een vakantie. Het is een authentieke Azië-bestemming, met zon, strand, bossen, heuvels en enorm veel mogelijkheden om dingen te ondernemen, zowel cultureel als op outdoor-gebied.

Verleg je grenzen - reis een keer alleen! 

Veel mensen gaan standaard met vrienden op vakantie of kiezen telkens voor dezelfde bestemming. Niks mis mee, maar als je een keer je grenzen wilt verleggen zijn singlereizen een goede optie. Je komt nieuwe mensen tegen, hebt andere invalshoeken, beleeft dingen die je anders niet snel beleeft en hebt altijd de veiligheid en gezelligheid van een groep mensen om je heen. 

Ook voor je eigen veiligheid is een single reis prettig. Zeker naar verre bestemmingen moet je toch een bepaald soort avonturier zijn om te kunnen genieten. Er zijn echte backpackers die met bussen en handen en voeten de wereld rond reizen. Het grootste deel van de mensen is echter helemaal niet zo. Als je samen reist met anderen beleef je nog steeds dezelfde mooie reis, misschien met iets minder spontane momenten, maar wel met altijd aanspraak binnen je groep. 's Avonds nog ergens wat drinken? Geen probleem, er is altijd wel iemand die op pad wil. Nog even naar het zwembad? Kan ook, is ook altijd wel iemand voor te porren. 

Ons belangrijkste advies: maak je vooral niet te druk. Ga het avontuur aan, verleg je grenzen, stel je open voor anderen en geniet!

Ervaringen van andere reizigers

Voor je je boeking plaatst, raden we je aan reviews en ervaringen van anderen te lezen. Of je nu met Simi op pad gaat of met een andere organisatie: reviews geven goed beeld over wat je kunt verwachten van een reisorganisatie. 

Meer over singlereizen
Alle single reisbestemmingen
Blogs over singlereizen

Wat je boekt

Als je een reis boekt via Simi, boek je altijd een volledige reis. Je boekt vervoer, verblijf, activiteiten en excursies. Wat Simi bijzonder maakt, is dat je in vrijwel alle gevallen ook samen met de groep naar je bestemming reist en terug. Wel zo fijn, want als je niet regelmatig reist is het wel zo leuk om met je reisgenoten van A tot Z de reis te maken. 

Doordat excursies inbegrepen zijn, leer je elkaar tijdens zo'n reis ook je medereizigers veel beter kennen. Je komt niet voor allerlei verrassingen te staan met excursies die toch min of meer verplicht blijken, maar niet inbegrepen zijn en je hebt vooraf een beter idee van de dagindeling.