Outdoorvakanties Frankrijk

Outdoorvakanties Frankrijk

Groepsreizen Europa

Al jaren vertrekken we elke zomer voor een uitdagende, avontuurlijke jongerenvakantie naar de prachtige Franse Alpen. Vlakbij het gezellige stadje Guillestre organiseren we een vakantie voor jongeren tussen de 18 en 32 waar adrenaline, avontuur én gezelligheid de belangrijkste ingrediënten zijn. Je boekt deze outdoorvakantie tot 1 dag voor vertrek als er nog plek is, dus je hoeft niet maanden vantevoren te beslissen. 

Outdooractiviteiten inbegrepen!

Wat een reis met Simi zo leuk maakt, is dat we ervoor gekozen hebben je belangrijkste excursies bij je prijs inbegrepen te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je direct een hele volledige vakantie boekt, maar ook dat je je reisgenoten tijdens deze vakantie echt goed leert kennen. Tijdens deze groepsreis zijn de volgende activiteiten dan ook inbegrepen bij je reissom:

  • Raften op de rivier de Durance - een ideale kennismaking met raften, waarbij je in een rubberboot een snelstromende rivier bedwingt. Samenwerken met je reisgenoten is hierbij van belang, maar boven alles is het een kennismaking met de sport. Op een paar stevige stroomversnellingen na is dit een tocht die voor iedereen te doen is en waar je dus ook niet vooraf ervaring voor nodig hebt. 
  • Raften op de rivier de Guil - na de kennismaking met het raften staat verderop in de week een spectaculaire raft-tocht op het programma. Hoewel we altijd afhankelijk zijn van de waterstand en het weer lukt het gelukkig vrijwel zonder uitzondering om deze tocht te doen. Deze rivier is heftiger, spannender en omslaan met je raft is zeker een optie. Geen probleem natuurlijk, want je hebt een ervaren instructeur bij je die weet wat hij/zij doet. 
  • Hydrospeed - met hydrospeed ga je met een soort bodyboard de rivier af. Een volledig andere ervaring dan raften, dat meer een teamsport is, ga je nu zelfstandig met je groep en de instructeurs de rivier af. Doordat je dichter bij het water zit is het een volledig andere ervaring! 
  • Canyoning - hét moment om je hoogtevrees en diepte-angst te overwinnen! Bij canyoning daal je een kloof af en maak je gebruik van sprongen, natuurlijke watervalletjes en klauter en klim je door de kloof heen. Een best intensieve, maar vooral ontzettend leuke activiteit waar je zeker de nodige adrenaline-momentjes zult ervaren. 
  • Sit on top kajak - met twee personen zit je in een opblaasbare kano en vaar je de rivier af. 

Het is niet verplicht om mee te doen met alle activiteiten, maar omdat ze in je reispakket zitten en je er al voor betaald hebt, raden we je zeker aan om het gewoon te doen. Het is normaal om wat gezonde spanning te hebben voor je de boot in stapt of van een groot rotsblok het water in springt, maar als je het eenmaal gedaan hebt zul je merken dat het echt superleuk is. 

outdoorvakantie frankrijk

Wat kun je verwachten van zo'n outdoorvakantie? 

De outdoorvakantie naar Frankrijk is een echte kampeervakantie. Je verblijft op een gezellige camping, vlakbij een gezellig zwemmeertje. Het weer is in dit gebied vrij stabiel, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden gemiddeld. In de namiddag kan af en toe een onweersbui ontstaan, maar die zijn vaak kort en krachtig. 

We reizen met de touringcar naar de camping toe. Een goede optie, want op die manier kunnen we je direct op de camping afzetten. Je stapt in in Nederland. en uit op de camping. Daarnaast is het reizen met de bus vooral erg gezellig. Je leert tijdens de reis je reisgenoten al echt een beetje kennen en tegen de tijd dat je op de camping aankomt is de kans groot dat je al een paar goede contacten hebt gemaakt. 

Wat voor type mens boekt deze reis? 

Deze groepsreis wordt vooral geboekt door mensen die:

  • Het leuk vinden actief bezig te zijn
  • Hun grenzen een beetje willen verleggen
  • Houden van gezelligheid en een drankje op zijn tijd

De sfeer tijdens zo'n reis is dan ook altijd heel erg open. Iedereen vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen, iedereen staat open voor contact met anderen en doordat je samen je reis ook echt beleeft heb je altijd gemeenschappelijke momenten. Daarbuiten is er echter genoeg tijd om ook je eigen gang een beetje te gaan en zelf wat te ondernemen. 

Hoe oud is iedereen? 

De leeftijden tijdens deze groepsvakantie liggen tussen de 18 en 28 ongeveer. Reizigers tot en met 32 jaar oud kunnen zich inschrijven, maar het overgrote deel van de reizigers is iets jonger. Niet dat leeftijd echt veel uitmaakt trouwens: we merken dat in de praktijk de leeftijd van medereizigers minder belangrijk is dan het vooraf lijkt. Je kunt bij ons altijd even informeren naar de huidige samenstelling van de groep als je toch iets meer wilt weten. 

Moet je ervaring hebben of heel sportief zijn? 

Je hoeft voor deze vakantie echt geen ervaren outdoorfanaat te zijn. Alle activiteiten zijn ingesteld op mensen die voor het eerst zo'n vakantie doen en zijn niet extreem technisch of ingewikkeld. Hoewel de activiteiten wel spannend zijn, zijn ze qua intensiteit niet te extreem. Alleen voor canyoning is wat meer sportiviteit nodig, omdat je daarbij altijd een stuk moet lopen om naar het beginpunt of eindpunt te komen. Dit doen we echter op een rustig tempo, dus don't worry! 

Is er wat te beleven in Guillestre? 

Deze vakantie is er niet voor reizigers die elke avond uit willen gaan en tot in de vroege uurtjes willen stappen. Je verblijft op een camping waar ook andere mensen staan, dus na een uurtje of tien in de avond is het belangrijk dat het rustig wordt. We raden aan om dan even een plekje buiten de camping te zoeken waar je in alle rust nog wat kunt drinken of gezellig kunt kletsen. Het stadje Guillestre is een goede plek om s avonds wat te drinken. Er zijn wat cafeetjes en het is best levendig, wat ideaal is na een lange dag in de zon. Verwacht echter geen nachtclubs en enorme discotheken, die zijn er niet. 

Frankrijk actieve vakantie

Moet je nog speciale dingen aanschaffen? 

Je neemt zelf een slaapzak mee voor deze groepsreis, maar de rest wordt allemaal voor je verzorgd. Het kan handig zijn om wandelschoenen mee te hebben, zeker als je van plan bent om buiten het vaste programma om zelf nog dingen te ondernemen. Daarbuiten hoef je geen speciale dingen te kopen of mee te nemen. Alle materialen en dergelijke worden voor je verzorgd. 

Wanneer moet je deze actieve vakantie boeken? 

Doordat we met onze eigen touringcar reizen zijn we flexibel en kun je nog tot een dag voor vertrek beslissen of je mee gaat.Natuurlijk raden we je aan om wat sneller te beslissen. Zo kun je namelijk je reisgenoten al vooraf online leren kennen in een appgroep, wat de voorpret beter maakt. Je kunt echter nog lang afwachten als je zou willen, maar houd er rekening mee dat als de reis vol is, hij ook echt vol zit. Het is dus aan te raden de knoop door te hakken in een wat vroeger stadium. Ook de reissom kan nog stijgen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt, dus dat is ook iets om in je achterhoofd te houden.