Hulp nodig bij het kiezen van de reis die het best bij jou past? Doe de test!

Adventureweek Frankrijk 18-25 jr

Adventureweek Frankrijk 18-25 jr

 • 18-25 jaar
 • 10 dagen
 • Uitdagend/Intensief

Echte thrillseekers kunnen deze zomer perfect terecht bij deze actieve vakantie in Frankrijk. Tijdens deze 10-daagse jongerenvakantie kom je in aanraking met een groot aantal buitensporten op een absolute toplocatie in de Franse Alpen. Met een vol programma aan outdoor-activiteiten, enthousiaste Nederlandstalige begeleiding en een top plekje op een gezellige camping kan deze vakantie niet anders dan één groot avontuur worden!

Behalve de busreis van en naar Nederland is bij deze actieve vakantie Frankrijk een groot aantal activiteiten standaard inbegrepen.

We slapen de volledige groepsreis op camping La Rochette in Guillestre. Deze vakantie is er voor de avonturier, de gezelligheidsmens en de actieveling! 

De drie-sterrencamping ligt in de Franse Alpen, de ideale plek om te genieten van een lekker actieve en afwisselende vakantie. Na de activiteiten kun je heerlijk afkoelen met een verfrissend drankje op het camping-terras of in het natuurzwembad.

Deze reis wordt aangeboden in verschillende leeftijdsgroepen. Het kan voorkomen dat activiteiten met meerdere leeftijdsgroepen tegelijk worden uitgevoerd om logistieke redenen. Elke leeftijdsgroep heeft een eigen kampement. 

Voor deze adventureweek in de Franse Alpen heb je geen voorgaande ervaring nodig, maar je boekt wel een echt actieve groepsreis met veel en afwisselende activiteiten. Doordat alle activiteiten inbegrepen zijn in je reissom leer je elkaar tijdens deze reis ook goed kennen. In je vrije tijd is het mogelijk om ter plaatse nog enkele outdoor-activiteiten bij te boeken. De ervaring leert dat het een beetje per groep wisselt of er nog activiteiten bijgeboekt worden. Dat kun je allemaal ter plekke nog beslissen. 

Al met al boek je met deze reis een avontuur, met volop actie, gezelligheid en een sportieve onderlinge sfeer waarin vriendschappen voor het leven ontstaan! 

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 856,50 €, 10 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Vertrek naar Frankrijk! (vrijdag)

Vandaag is het zo ver, je vertrekt naar het mooie Frankrijk! We vertrekken vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland naar onze eindbestemming in de Franse Alpen, waar we vroeg aan zullen komen op de ochtend van dag 2. We verwachten tussen 8 en 10 uur aan te komen. 

We reizen met een comfortabele, veilige en eigentijdse touringcar naar Frankrijk. Deze touringcar vervoert alleen Simi reizigers, dus een ideale manier om kennis te maken met je reisgenoten. Een groot deel van de reizigers boekt deze vakantie solo, maar er wordt ook geboekt door vrienden, kleine groepjes en stelletjes. 

Tijdens de busrit wordt regelmatig gestopt om even de benen te strekken of wat te eten. Doordat de buschauffeurs altijd gebonden zijn aan de rust- en rijtijdenwet, moeten we altijd wat voorzichtig plannen. De bus kan geen tussenstops maken om mensen onderweg af te zetten of op te pikken, buiten de door ons vastgestelde opstapplaatsen. 

We maken in de avond een tussenstop om ergens een hapje te kunnen eten. Daarnaast raden we je aan om voor onderweg wat te drinken en wat snacks mee te nemen. 

 • Let op: In je vertrekinformatie geven we aan hoe laat de bus zal vertrekken vanaf de diverse opstapplaatsen. Dit is niet de verzameltijd, maar de vertrektijd! Wees dus op tijd want helaas kan de bus niet wachten in verband met de rijtijden. 

Dag 2 - Aankomst in de Franse Alpen (zaterdag)

We komen aan in Guillestre en starten de groepsvakantie met een lekker Frans ontbijtje. Vandaag hebben we geen extreme activiteiten ingepland, zodat je lekker uit kunt rusten van de busrit en jezelf kunt installeren op de camping. De komende dagen zullen actief genoeg worden, dus geniet nog even van de rust! We hebben vandaag alle tijd om elkaar en de reisbegeleider goed te leren kennen.

In de middag maken we een wandeltocht van een uur / anderhalf uur om de omgeving goed te leren kennen. In de avond staat een pubquiz op het programma met de hele groep. Ook zal de reisbegeleiding een beachvolleybal-toernooitje opstarten in de middag. 

 • Deze groepsreis is voor de echte thrillseekers die een hele actieve vakantie willen. Hierbij komt kijken dat bij de andere reizen je niet perse een mega conditie hoeft te hebben en de activiteiten voor iedereen goed te doen zijn, maar dat we je bij deze reis wel vragen om voor jezelf in te schatten of alles haalbaar is. 
 • Deze groepsreis is voor iedereen met een normale conditie prima te doen. Wel is het handig als je niet teveel last van hoogtevrees hebt! 

Dag 3 - Raften (zondag)

Deze dag staat raften op het programma. Het raften is voor iedereen te doen, maar zal zeker zorgen voor een goede adrenalinestoot! Deze groepsreis gaan we twee keer raften, vandaag staat een raft activiteit op de planning waarbij je kennismaakt met het raften. Later tijdens deze groepsreis gaan we een spectaculairdere rivier betreden.

Vandaag raften we op de rivier de Durance. Van te voren krijg je een instructie over hoe je het beste met je reisgenoten het bootje kunt besturen en krijg je uiteraard alle materialen die je nodig hebt voor de actieve activiteit. Het is een afwisselende tocht met zowel rustige stukken als stukken waarbij je de adrenaline wel zult voelen!

 • Voor het raften heb je geen ervaring nodig. Je krijgt uitgebreide instructies voor vertrek. 
 • Vergeet niet jezelf tijdig in te smeren, Zuid-Frankrijk is over het algemeen warm en zonnig met temperaturen van rond de 30 graden overdag. 

Dag 4 - Hydrospeed (maandag)

We gaan nog een keer het water op! Ditmaal voor de activiteit hydrospeed, ook wel riverboarden of bodyboarden. Je krijgt een eigen board, helm en zwemvest en gaat op je buik liggend op het board de rivier afdalen. Wil je weten wat hydrospeed precies is?

Hydrospeed is een activiteit die je een hele andere beleving geeft van de rivier. Doordat je dichter bij het water bent lijkt het water nog sneller te stromen en ben je nog afhankelijker van de krachten van de rivier. Je legt een route stroomafwaarts af en bent samen met je reisgenoten op pad. De instructeurs zullen je per kajak begeleiden om je te helpen als dat nodig is. 

Al onze activiteiten tijdens deze vakantie worden door gediplomeerde gidsen uitgevoerd met jarenlange ervaring op de rivier. 

 • Alle activiteiten die we tijdens deze groepsreis uitvoeren duren ongeveer een halve dag incl. transfers. Er blijft dus genoeg tijd over om zelf dingen te ondernemen en gewoon even te relaxen, te zwemmen en eventueel zelf wat te ondernemen. 

Dag 5 - Via ferrata (dinsdag)

Tijd om het water te verlaten en de bergen in te trekken. We maken ons klaar voor de bergsportactiviteit via ferrata. 

Bij een Via Ferrata leg je een route af over een steile rotswand. Gezekerd aan een staalkabel en voorzien van klimset en helm beweeg je jezelf verticaal en horizontaal langs een uitgezette route in de rotswand. Onze ervaren gids zorgt ervoor dat je de route veilig en zonder problemen volbrengt. Onderweg heb je spectaculaire uitizchten! 

Let op: Indien je hoogtevrees hebt kan deze activiteit wellicht een uitdaging zijn. Weten wat via ferrata / klettersteig precies inhoudt? 

 • Alle outdoor-activiteiten worden uitgevoerd door gediplomeerde professionals. De voertaal is Engels, maar alles wordt geduldig aan je uitgelegd. Ben je geen held in Engels? Dan is er altijd iemand in je groep die je wil helpen met de nodige vertalingen

Dag 6 - Canyoning (woensdag)

Vandaag staat er weer een nieuw uitdagend onderdeel op de planning! We gaan de canyon in en leggen springend, glijdend en zwemmend een mooie route af. Weten wat canyoning precies inhoudt? 

Tijdens canyoning gaan we een mooi stukje natuur zien van de Franse Alpen. Van de gids ontvang je alles wat je nodig hebt voor deze activiteit; een helm, wetsuit en gordel. Daarna volgt een uitleg van wat je kunt verwachten en gaan we de kloof in. 

Canyoning is eigenlijk een grote waterspeeltuin, met rotsen, watervallen en natuurlijke glijbanen. Af en toe maak je flinke sprongen vanaf de rotsen in het water onder je. 

Indien je hoogtevrees hebt zijn er een aantal momenten die wellicht een beetje spannend kunnen zijn, maar de instructeur zal je hierbij zo veel mogelijk ondersteunen. 

 • Vooraf vinden veel reizigers canyoning spannend. Achteraf is het vaak dé activiteit waar nog lang over nagepraat wordt!

Dag 7 - Kano op de Durance (donderdag)

We hebben de rivier al op een aantal verschillende manieren beleefd de afgelopen dagen, maar vandaag voegen we daar weer een hele nieuwe ervaring aan toe. In tweepersoons opblaasbare kajaks leggen we de route over de rivier af. Je zult merken dat elke manier een nieuwe beleving geeft. 

Met een tweepersoons kajak zijn stroomversnellingen intenser en ben je meer overgeleverd aan de rivier dan in een raft waarin je met 6 of 8 personen zit. 

De rest van de dag heb je tijd om te zwemmen of even te relaxen. Er zijn in de omgeving diverse mooie wandeltochten te maken, de camping zelf heeft een zwembad er direct naast liggen (tegen betaling) of je kunt met een half uurtje lopen naar een zwemmeertje met de groep. Genoeg te doen in ieder geval! 

Dag 8 - Spectaculaire raft op de Guil (vrijdag)

Op de derde dag van deze actieve groepsreis heb je al kennisgemaakt met raften. Vandaag gaan we een nog spectaculairdere rafttocht maken, namelijk over rivier de Guil. Deze rivier stroomt sneller en heftiger dan de rivier waar we op dag drie overheen geraft hebben. Deze rivier leent zich perfect voor wildwateractiviteiten. 

De Guil is een indrukwekkende rivier met een aantal fantastisch mooie stroomversnellingen. Samen met je groepsgenoten ga je nog 1 keer de strijd aan en bedwing je de rivier. 

 • De groep maakt vaak een gezamenlijk potje aan om inkopen van te doen voor de maaltijden. Je hebt alle mogelijkheden om samen met je groepsgenoten te koken. 
 • Bij sommige groepen is het mogelijk dat een fotograaf meegaat. Deze is niet door Simi ingehuurd, maar zal je wellicht de mogelijkheid bieden als groep foto's te kopen van het raften. Indien jullie dit willen, zorg dan dat je helder de contactgegevens uitwisselt, want wij hebben verder geen gegevens van deze partij. 

Dag 9 - Uitloopdag + extra activiteiten

Hoewel het in Zuid-Frankrijk in de zomer bijna altijd stralend mooi weer is, zijn we bij het uitvoeren van de activiteiten afhankelijk van de weersomstandigheden. Waar op de camping de lucht stralend blauw kan zijn, kan in een canyon of op de rivier de waterstand afwijken, bijvoorbeeld door regen verderop in de bergen. 

De volgorde van activiteiten die je hierboven hebt gelezen kan dus altijd wijzigen. Dat kan door het weer zijn, maar ook om andere praktische redenen. We proberen de reis zo optimaal mogelijk te plannen, zodat je ook daadwerkelijk de beste omstandigheden hebt om de activiteiten te kunnen doen. 

Bij aankomst op de camping maakt onze reisbegeleiding het definitieve schema dat op zaterdag aan het begin van de avond, tijdens de briefing met jullie wordt gedeeld. Ook zullen de opties voor extra activiteiten dan met jullie worden gedeeld. Deze zijn mede afhankelijk van de gemaakte planning én de weersverwachtingen voor die week. 

 • 9 van de 10 keer voeren we het reisprogramma precies uit zoals hierboven wordt beschreven
 • Ons doel is om je een optimaal ingerichte vakantie te bieden. Daarvoor staan we in nauw contact met onze gidsen

Dag 10 - Aankomst in Nederland (zondag)

We komen in de ochtend of aan het begin van de middag weer aan in Nederland. Omdat we van tevoren niet weten hoe het staat met de drukte op de weg, geven we van tevoren nooit exacte tijden. Het verkeer is namelijk lastig vooraf te voorspellen. Zodra we een realistische aankomsttijd weten zullen we deze in de touringcar met jullie communiceren. 

We weten zeker dat je terugkijkt op een echte avontuurlijke groepsreis, waar je niet alleen ontzettend veel hebt ondernomen, maar ook enorm hebt kunnen genieten van de fantastische omgeving en het vrijwel altijd heerlijke weer! 

Inclusief bij de groepsreis

Inbegrepen bij de reissom zijn als volgt:

 • Busreis Nederland - Guillestre en vice versa
 • Transfers van en naar activiteiten
 • Nederlandse reisbegeleider gedurende je reis
 • Professionele instructeurs bij de activiteiten
 • Camping overnachtingen met matjes/veldbedden
 • Raften op de Durance
 • Raften op de rivier de Guil
 • Hydrospeed
 • Rondleiding Guillestre bij aankomst
 • Via ferrata
 • Canyoning
 • Sit on top kanotocht Durance (hotdoggen)
 • Frans ontbijtje op aankomstdag
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt door voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt de SGR deze voorwaarden toe.

Exlusief bij de groepsreis

Niet inclusief bij de reissom zijn:

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt. (kun je bij ons afsluiten)
 • Maaltijden en drankjes. Vaak wordt er een groepspotje gemaakt. Gemiddeld kun je rekenen op 5 tot 10 euro maaltijd- en drankjeskosten per dag, echter is dit afhankelijk van de wensen van de groep.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Evt. Corona PCR-test / sneltest indien deze benodigd is

Minimumdeelname en groepssamenstelling

De minimumdeelname voor deze groepsreis is 20 personen, verspreid over de verschillende leeftijdsgroepen waarin deze reis wordt aangeboden. Het is nog niet voorgekomen dat we deze groepsreis niet hebben kunnen uitvoeren.  

Conditie en lichamelijke klachten

Het is voor deze reis van belang dat je geen lichamelijke klachten hebt die de reis voor je kunnen bemoeilijken. Onze gidsen hebben ten alle tijden het recht de toegang van een activiteit te ontzeggen indien de veiligheid in gevaar komt. Let op: indien je epilepsie hebt is in verband met de veiligheid canyoning niet mogelijk. 

Accommodatie en slapen

We verblijven op camping La Rochette. Hier hebben we per leeftijdsgroep een apart kampement. Er is een kooktent aanwezig waar onder andere koelkasten, koffiezetapparaten en alle kookmaterialen aanwezig zijn. Hier kun je ook je telefoon of powerbank opladen. We raden het meenemen van waardevolle spullen zoveel mogelijk af. Neem je ze wel mee, controleer dan wat je reisverzekering wel en niet dekt. 

Je slaapt in een tent samen met maximaal 3 andere reizigers. Op basis van de heenweg bepaal je zelf met wie je je tent deelt. Mannen en vrouwen slapen gescheiden. De tenten zijn basic, maar wel hoog zodat je zonder problemen bijvoorbeeld kunt omkleden. 

Wij verzorgen een veldbed of slaapmatje. Je kunt natuurlijk altijd zelf een matje meenemen indien je dit prettiger vindt. 

Vertrekinformatie busreis

We komen in de ochtend van dag 2 aan op de camping in Frankrijk. Een exacte aankomsttijd is helaas niet te geven aangezien dit afhankelijk is van de drukte op de weg. Het betreft dus een nachtrit. Voor deze reis zijn er drie opstapplaatsen waar je uit kunt kiezen. Bij je boeking kun je aangeven vanaf welke opstapplaats je wenst te vertrekken. Zodra de defintieve vertrektijden bekend zijn zul je deze kunnen bekijken in je Simi account. De inloggegevens hiervan worden vanaf halverwege mei gemaild.

Je kunt je opstapplaats nog tot vijf dagen voor vertrek wijzigen.

 • Zwolle (Hanzelaan/Lubeckplein, zuidzijde NS Station Zwolle) - 16:30
 • Utrecht (A2 afrit 7, Reactorweg (bij Thoriumweg) opstapplaats internationale bussen - 18:00
 • Eindhoven (John F. Kennedylaan, internationale lijndiensten busstop) - 19:15

LET OP: exacte vertrektijden vind je in je Simi account. De hierboven weergegeven vertrektijden zijn de reguliere vertrektijden, maar in uitzonderingsgevallen kunnen deze wijzigen. De correcte vertrektijden vind je altijd in je Simi account. Check deze de dag voor vertrek nog even!

We raden je aan wat te snacken mee te nemen en wat te drinken voor onderweg. De touringcar stopt voor een warme maaltijd op de heenweg. 

Let op: De reisbegeleider zal jullie opwachten op de camping en dus niet met jullie meereizen met de bus.

Kennismaken met je reisgenoten

Na je boeking van de jongerenreis ontvang je van ons een inlogcode voor Mijn Simi. Deze inloggegevens mailen wij vanaf halverwege mei, omdat er dan ook meer bekend is over de groep. Indien je de boeking maakt in de maanden mei, juni of juli, dan ontvang je deze gegevens ongeveer een week na de boeking en betaling. Door in te loggen op Mijn Simi, kun je:

 • Je vertrekinformatie en opstaptijden zien
 • Je reisgenoten zien: voornaam, leeftijd en woonplaats
 • Je Whatsapp nummer toevoegen en een Whatsapp groep starten
 • Het forum bezoeken en je voorstellen
 • Alle belangrijke informatie met betrekking tot je boeking zien
 • Je reisverzekering nog afsluiten
 • Je (restant)betaling doen via iDeal

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan museau en toeristische attracties.

Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. 

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Alle reissommen zijn gedekt door de SGR. Daarnaast zijn we aangesloten bij de branchevereniging ANVR en het calamiteitenfonds. 

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland indien noodzakelijk. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Vr 01-07-2022
  Zo 10-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 08-07-2022
  Zo 17-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 15-07-2022
  Zo 24-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 22-07-2022
  Zo 31-07-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 29-07-2022
  Zo 07-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 05-08-2022
  Zo 14-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 12-08-2022
  Zo 21-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 19-08-2022
  Zo 28-08-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
 • Vr 26-08-2022
  Zo 04-09-2022
  Te boeken vanaf 2 januari om 10:00
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Sri Lanka (Jongerenreizen 18-25) op 07-11-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een geweldig land met vele verschillende landschappen en een leuke groep mensen.

  Ik heb een hele leuke vakantie gehad waar we vele verschillende plekken hebben bezocht. Er zitten leuke activiteiten in en al het eten is geregeld. Er waren hele aardige Sri Lankaanse mensen die met ons mee reisden en ervoor zorgden dat het ons aan niks ontbrak. We kregen ook nog wat cultuur mee, en hebben een echte locale lunch meegemaakt. Dit vond ik bijzonder om mee te maken. Alles gewoon echt goed geregeld, ook met dank aan de reisleidster vanuit Simi.

  De landschappen vond ik indrukwekkend, helemaal de theeplantages en de landschappen die te zien waren tijdens de treinreis. Echt een must do als je in Sri Lanka bent.

  Daarbij hadden wij een erg gezellige groep, waarin iedereen alleen reisde. Het klikte goed en konden met elkaar een leuk feestje bouwen.

  Ik zal deze reis zeker aanraden, helemaal gezien de prijs-kwaliteit verhouding.

  Simi, dankjewel voor de zeer geslaagde vakantie!

 • door Frankrijk Actief () op 09-08-2019

  8.3

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Leuke week gehad ! Mooie omgeving, leuke activiteiten en gezellige reisleiding. Reisleidster Warda was betrokken en enthousiast. Ze gaf duidelijkheid waar nodig, maar deed ook vaak met de groep mee! Ook reisleider Robin was gezellig! De leeftijdsgroepen mengden leuk, wat extra gezellig was. Al met al erg genoten =)

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 13-07-2018

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik vond de vakantie erg leuk. Prachtige omgeving, gezellige camping en allemaal leuke mensen ontmoet. Van de activiteiten vond ik Via Ferrata het leukst en het was goed geregeld dat je naast de ingeplande activiteiten extra dingen bij kon boeken zodat ik ook nog een meer uitdagende variant van de Via Ferrata kon doen. De reisleiding was erg goed; heel betrokken, gezaghebbend en tegelijk heel vriendschappelijk zodat je het gevoel kreeg dat ze 1 van de groep waren. Ook werd er goed rekening gehouden met mensen die minder goed met de groep mee konden komen, zowel op fysiek als mentaal vlak. Over het eten was ik 9 van de 10 x zeer te spreken; Ik vond het zowel gezellig om met de groep op de camping eten als in het schattige, pittoreske dorpje Guillestre. Dus ik heb een leuke vakantie gehad!

  Goed om te horen dat je zo genoten hebt, Agnes!

 • door Kroatie actief () op 06-08-2019

  7.7

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  7

  ACTIVITEITEN

  8

  Hele mooie vakantie gehad met veel leuke activiteiten. Leuke reisleiders. Super gezellige groep. Veel gelachen en mooie dingen gezien. Al met al helemaal top.

 • door Groepsreis Griekenland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-09-2021

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Fantastische vakantie met een gezellige groep, top reisleidster en veel leuke sportieve activiteiten!

 • door Jongerenreizen Ierland (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 23-08-2021

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige tijd gehad in het prachtige Ierland. Een uiterst gezellige groep met als leiding Cynthia, die voor een goed georganiseerde en veilige reis zorgde.

 • door Kroatie Deluxe (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-08-2019

  9.7

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  10

  Goed geregelde vakantie met leuke ervaringen, mooie activiteiten die je zeker wilt beleven. Door de reisbegeleiding ( Sven en Sebastiaan ) heb ik leuke dagen beleefd, al met al een top vakantie.

 • door Groepsreis Griekenland (Jongerenreizen 18-25) op 22-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Mijn eerste groepsreis, dus ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. De prijs van de Simi reizen lijkt in eerste instantie aan de hoge kant waardoor ik even heb getwijfeld om dit te doen. Met allemaal mensen op vakantie die ik nog nooit heb gezien lag niet in mijn comfortzone. Nu ik terug ben van deze reis kan ik alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat ik dit heb gedaan! Ik heb vrienden gemaakt, heb mega vette dingen gedaan die ik anders nooit zou doen en heb Griekenland op een nieuwe manier leren kennen. Onze reisbegeleider Iris was top en ontzettend gezellig. Ze heeft een goeie balans tussen professionaliteit en gezelligheid. Zonder haar was de vakantie niet zo geweest als dat het nu was.

  De enige aanmerkingen die ik heb is dat het reizen in de bus soms wat aan de lange kant was en dat ik graag wat meer tijd in meteora had willen hebben, maar voor de rest heb ik een top vakantie gehad!

 • door Frankrijk Actief () op 02-08-2019

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Ik vond het een hele leuke en gezellige vakantie. We hebben veel activiteiten gedaan, zoals raften, canyoning en Via Ferrara. Ook hadden we top reisleiding. Mijn reisleider was Kelly. Ze was vrolijk, betrokken en gezellig. Kortom, een onvergetelijke vakantie!

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Mijn eerste keer een reis met onbekenden en zo ver weg. Een super mooie reis. Alles was goed geregeld en een hele leuke en fijne reisleidster, Maria waar je alles aan kon vragen en je hart kon luchten als het even tegen zat. Een hele mooie omgeving en een nieuwe ervaring er bij. Je rijd wel veel per dag maar hierdoor zie je ook ontzettend veel van het mooie Canada en USA.

Camping La Rochette

Camping La Rochette is waar we tijdens deze groepsreis zullen verblijven. Deze drie-sterrencamping heeft schoon en net sanitair en scoort gemiddeld een 9.1 op Zoover. Op ongeveer 800 meter afstand ligt het stadje Guillestre. Op de heenweg loop je hier heuvel op naartoe, maar op de terugweg is dit heuvel af.

Overnachten op Camping La Rochette

Je hoeft voor het overnachten tijdens deze groepsreis enkel een slaapzak en eventueel een kussen mee te nemen. Vanuit Simi worden matjes of veldbedjes en tenten geregeld. Ook is er een grote kooktent, waarin de mogelijkheid is om samen aan tafels te eten of een spelletje te spelen. Kookmaterialen, een koelkast en verlichting zijn ook aanwezig op de in deze groepstent. De tenten waarin je slaapt zijn maximaal 4-persoonstenten. We slapen op een eigen kampement. Mannen en vrouwen zullen gescheiden slapen, tenzij je aangeeft in het boekingsformulier als stelletje te reizen. Mocht je als stelletje reizen hebben we in beperkte mate de mogelijkheid om tweepersoons koepeltentjes te regelen. Echter kunnen we dit niet van te voren garanderen. In de kooktent kun je je mobiele telefoon opladen. Vanwege de brandveiligheid is er geen stroom in de slaaptentjes.

Voo het eten kunnen jullie gezamenlijk een potje maken en hier inkopen van doen voor de maaltijden. Koken doen jullie zelf (in groepjes). Indien jullie een avond minder zin hebben om te koken kun je een hapje gaan eten in het plaatsje.

Faciliteiten camping La Rochette

 • Zwembad (tegen betaling, ongeveer EUR 3, afhankelijk van het tijdstip)
 • Tafeltennis en jeu de boules
 • Barretje met drankjes en eenvoudig voedsel
 • Wifi (tegen betaling)
 • Winkeltje met vers brood en eenvoudige producten
 • Wasmachine en droger aanwezig

Camping la Rochette Camping frankrijk

Het stadje Guillestre

Het stadje Guillestre ligt midden in de Franse Alpen en hier kun je prima bijkomen na een dag vol activiteiten. Er zijn diverse terrasjes en barretjes te vinden voor een drankje en vaak worden er in de zomer ook activiteitein georganiseerd. Vorig jaar was er bijvoorbeeld in het hoogseizoen een schuimparty en waren er gedurende de zomer diverse optredens. Zeker rondom de nationale feestdag 14 juli is er vaak wat leuks te beleven. Het kan dus zeker geen kwaad om als je er bent even te kijken naar of er iets leuks georganiseerd wordt.

In Guillestre zijn er ook een aantal supermarkten te vinden. Dit maakt het gemakkelijk om boodschappen te doen voor het avondeten of om wat lekkere snacks te halen. Indien je fan bent van kastelen kun je naar het kasteel in de buurt van dit stadje (indien het lukt met het programma). Ook zijn er verschillende wandelmogelijkheden.

Zin om te zwemmen? Op een klein half uurtje van de camping kun je een stuwmeertje vinden waar je lekker kunt relaxen. Als je het vriendelijk vraagt willen de gidsen ons soms wel eens afzetten bij het meertje.

Optionele activiteiten 

Wil je naast het volle programma nog wat extra actie en avontuur? Dan kun je kijken op de camping naar de mogelijkheden en deze activiteiten zelfstandig bijboeken (ook op locatie bij de camping). Dan kun je ook direct kijken of er nog meer mensen willen deelnemen aan de optionele activiteit, zodat je samen deel kunt nemen. Houd er rekening mee dat het handig is te overleggen met je reisbegeleider wanneer je optionele activiteiten het beste kunt plannen, vanwege het volle programma. Er zijn hier beperkte mogelijkheden toe.

Optionele activiteiten gebeuren altijd op eigen risico. Dit heeft als reden dat wij van de partners waarmee we direct samenwerken jaarlijks de aansprakelijkheidsverzekering en vergunningen controleren om het risico op ongelukken te minimaliseren. Bij de optionele activiteiten is dit niet het geval en gebeurt dit dus op eigen risico. Voor de tarieven van deze optionele activiteiten kun je informeren bij de camping. 

Optionele activiteiten die op de camping worden aangeboden zijn onder andere een parapente duosprong, verschillende klettersteigs en mountainbikes huur.

Over Frankrijk

Frankrijk is over het algemeen geen duur vakantieland. Indien je met je groepsgenoten uit eten wilt of zin hebt ik een drankje, dan zijn de prijzen vaak vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook de supermarkt prijzen zijn redelijk vergelijkbaar. In Frankrijk kun je gewoon betalen met de auro en in het plaatsje Guillestre zijn pinautomaten aanwezig. Houd er rekening mee dat je bij de supermarkt ook gewoon kunt pinnen, maar dat je bij de barretjes en terrasjes vaak contant dient te betalen. 

Wat voor weer kan ik verwachten op deze locatie? 

De gemiddelde temperatuur in juli en augustus ligt overdag tussen de 20 en 35 graden. Het kan handig zijn om het weerbericht te voordat je je tas inpakt even het weerbericht te controleren. Houd er rekening mee dat het in de avonden wat koeler kan zijn, waardoor het handig is om ook wat warmere kleding mee te nemen. Zie hiervoor ook de paklijst.

Ik reis alleen en vind het een beetje spannend. Tips?

Als je voor de eerste keer alleen mee gaat op groepsreis kan dat best spannend zijn. Wij krijgen altijd positieve reacties terug na afloop van de reis. Bijvoorbeeld dat de groep snel erg hecht wordt en dat er zelfs nieuwe hechte vriendschappen uit zijn voortgekomen. Daarnaast ben je nooit de enige die alleen reist en kun je van tevoren al contact leggen met je reisgenoten. Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen.

Ons advies is om je niet druk te maken en het over je heen te laten komen. Ga ervoor, want het biedt vaak een leuke ervaring. Daarnaast hebben alle reizigers de reis geboekt met als doel om samen met een groep onbekenden op pad te gaan. Doordat iedereen zich heeft opgegeven voor dezelfde groepsreis en activiteiten, liggen vaak ook de interesses in hetzelfde gebied.

Hoe gaan jullie om met bijzonderheden? 

Indien er sprake is van bijzonderheden, dien je deze duidelijk aan te geven in het boekingsformulier. Indien er sprake is van bijvoorbeeld medicijngebruik, een stoornis of een ziekte, dan ben je verplicht dit aan te geven in het boekingsformulier. Probeer het zo duidelijk mogelijk te omschrijven, zodat de reisbegeleider goed op de hoogte is. Persoonlijke aandacht is beperkt, maar onze reisbegeleiders kunnen over het algemeen de meeste bijzonderheden prima handelen.

Indien je bijzonderheden hebt met betrekking tot de maaltijden, bijvoorbeeld dat je vegetarisch, halal of veganistisch eet, kun je dit ook aangeven in het boekingsformulier. Indien je dit duidelijk aangeeft proberen we er uiteraard zo goed als mogelijk rekening mee te houden. Mocht je glutenvrij eten, dan raden we altijd aan om een aantal basis producten mee te nemen vanuit Nederland. In sommige landen is het namelijk minder bekend dan in Nederland en is er minder verkrijgbaar.

Ik wil mij graag nog extra inlezen over jullie reizen, kan dat?

Dat kan zeker! Op onze veelgestelde vragen / support pagina kun je veel informatie vinden over onze reizen en over hoe alles werkt. Bijvoorbeeld hoe het exact werkt met de Whatsapp groepen, meer informatie over de verzekeringen en wat na het boeken de vervolgstappen zijn. Ook onze blogs bekijken kan leuk zijn, bijvoorbeeld onze blog over Guillestre of onze blog over actieve groepsreizen naar Frankrijk. Mocht je nog aanvullende vragen hebben, mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Hoe weet ik of er nog voldoende plek is voor deze groepsreis?

Zolang deze jongerenvakantie op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken

Hoe werkt het boekingsproces?

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR. De resterende reissom dient 42 dagen voor vertrek bijgeschreven te zijn op onze bankrekening. Je kunt dit via je account eenvoudig online betalen met iDeal. Vier weken voor vertrek ontvang je je inloggegevens voor dit account. Via Mijn Simi kun je ook contact leggen met je reisgenoten en je vertekinformatie bekijken.

Wanneer is het handig om deze groepsreis Frankrijk te boeken?

We raden je aan om deze groepsreis tijdig te boeken. Niet alleen is tijdig boeken qua prijs vaak gunstiger, ook weet je dan zeker dat je plekje alvast vast ligt. De Frankrijk groepsreizen zitten normaliter erg snel vol.

Kan ik ook kiezen voor het nemen van een optie?

Ja zeker. Als je bijvoorbeeld nog vrij moet vragen of een cijfer van een tentamen moet afwachten kan het handig voor je zijn om een optie te nemen. Hoe dit precies werkt kun je lezen op onze pagina een optie op een reis nemen

Hebben we ook vrije tijd naast de activiteiten?

Jazeker, hoewel je met deze groepsreis al een aardig gevuld programma boekt. De meeste activiteiten duren een dagdeel. Daarbuiten kun je relaxen, iets optioneels ondernemen of een spelletje spelen met je reisgenoten. Veel mensen vinden het in Frankrijk leuk om een extra wandeling te maken.

Kan ik verzekeringen bij Simi afsluiten?

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van jullie groepsreizen?

Op de hoogte blijven van de avonturen van reizigers, nieuwtjes en nieuwe groepsreizen? Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief (+/- 6 keer per jaar een mail) en ons volgen op YouTube (voor aftermovies van groepsreizen) en Facebook en Instagram (voor 'live volgen van reisavonturen, reisfoto's en leuke nieuwtjes).

Waar moet ik rekening mee houden m.b.t. corona?

Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de toegangseisen om het vakantieland en Nederland binnen te mogen reizen. Via de website van Nederland Wereldwijd kun je het reisadvies, de regels m.b.t. de toegangseisen van Frankrijk en regels m.b.t. de terugreis naar Nederland controleren. Controleer zelf goed of je aan alles voldoet en of je nog eventuele acties moet ondernemen. Indien je niet gevaccineerd bent: Voor de terugreis naar Nederland stelt de Nederlandse overheid het verplicht dat je een negatieve testuitslag kunt overhandigen voor de terugreis indien er geen sprake is van een groen reisadvies. Simi Reizen faciliteert het evt. testen voor de terugreis en het vervoer naar de testlocatie niet. Controleer zelf of dit op bestemming mogelijk is. Zie ook het kopje 'informatie rondom corona' onder het tabje reisinformatie voor meer informatie m.b.t. corona.