Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Frankrijk reizen

Ga je aankomende zomer met ons mee op reis naar Frankrijk? Wat leuk! Waarschijnlijk ben je je al druk aan het inlezen over het land en wat je allemaal mee moet nemen tijdens deze actieve groepsreizen. Op deze pagina kun je alles vinden over de kosten ter plekke. We geven antwoord op de vragen 'Is Frankrijk een duur land?', 'Munteenheid en betalen Frankrijk', 'Hoeveel kost een maaltijd in Frankrijk?', 'Optionele activiteiten in Frankrijk' en 'Hoe werkt het met fooi in Frankrijk'.

Tijdens al onze groepsreizen is al heel veel inbegrepen. Je boekt altijd een groepsreis inclusief vluchten of busreis, overnachtingslocatie en een activiteitenpakket. 

Hieronder kun je vinden wat de kosten ter plekke verder zijn in Frankrijk, want vaak geef je natuurlijk ook nog ter plekke wat uit. De (meeste) maaltijden bij deze groepsreizen Frankrijk zijn niet inclusief. Daarnaast kun je nog kiezen voor optionele activiteiten, koop je misschien wel een souvenirtje en dergelijke.

Je bepaalt in grote mate zelf wat je ter plekke nog uitgeeft in Frankrijk. Doordat een groot aantal activiteiten is inbegrepen, beleef je ze echt samen als groep en hoef je niet per se nog extra activiteiten bij te boeken.

Wat al inclusief is bij de reissom van de Frankrijk groepsreizen en wat exclusief is kun je vinden bij het kopje inbegrepen op de desbetreffende reispagina. 

Is Frankrijk een duur land?

Frankrijk is over het algemeen geen duur vakantieland, maar uit eten gaan of ergens iets drinken is vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Ook prijzen in de supermarkt zijn redelijk vergelijkbaar. In de grote steden en toeristische gebieden liggen de prijzen natuurlijk wel een stuk hoger.

Munteenheid en betalen Frankrijk

In Frankrijk is de munteenheid gewoon de Euro. Je kunt in Frankrijk gewoon pinnen in Guillestre, het bergdorpje vlakbij de camping. Controleer voor vertrek wel even of je pas geschikt is voor betalingen binnen Europa. Meestal kun je dit gemakkelijk regelen via internetbankieren.

Kosten eten en drinken Frankrijk

Bij de Frankrijk Adventureweek groepsreis slapen we op een camping. Hier is een eigen kooktent voor Simi aanwezig. We maken twee potjes:

  • Maaltijdpot ontbijt en lunch - hierbij gaan we ervanuit dat iedereen hieraan mee doet, wel zo praktisch ook voor het programma
  • Maaltijdpot avondeten - hierbij werken we met een intekenlijst en kun je per dag aangeven of je wel of niet meedoet

Het is uiteraard niet verplicht om samen met de groep mee avond te eten, maar natuurlijk wel erg gezellig. We doen samen inkopen en vervolgens koken we voor de groep (hiervoor maken we groepjes). Hoe meer mensen mee eten, hoe goedkoper de maaltijd natuurlijk wordt. Gemiddeld wordt er, als er volledig op de camping wordt gegeten, ongeveer 6 tot 12 euro per dag uitgegeven per persoon. Indien je ervoor kiest om uit eten te gaan is dit bedrag natuurlijk hoger.

Uit eten gaan

De prijzen voor uit eten gaan zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Natuurlijk is dit ook geheel afhankelijk van welk restaurant of eettent je bezoekt. De prijs per persoon voor een maaltijd bij een restaurant is gemiddeld tussn de 15 en 25 euro. Voor een cappuccino ben je ongeveer 3,00 euro kwijt en voor frisdrank rond de 2,50 euro. Vooral lekker rondkijken dus naar de mogelijkheden! De Simi-host kent goede opties in de omgeving.

Optionele activiteiten

Indien je naast het programma nog optionele activiteiten wilt doen, brengt dit natuurlijk ook kosten met zich mee. In principe is het programma al vol genoeg om leuke dingen te doen, maar heb je ook tijd om te relaxen. Voor optionele activiteiten zijn er veel mogelijkheden. Op de camping kun je kijken naar de mogelijkheden en deze activiteiten zelfstandig bijboeken (ook op locatie bij de camping).

Een overzicht van de optionele activiteiten die je dit jaar kunt ondernemen in Frankrijk kun je op de reispagina vinden onder het tabje bestemming. Ook geven we hierbij de ongeveer prijzen aan. Omdat we van onze eigen activiteiten jaarlijks de lokale organisaties controleren op vergunningen en dergelijke en we hier niet mee bekend zijn bij optionele activiteiten, zijn deze altijd op basis van eigen risico.

Hoe werkt het met fooi in Frankrijk?

In Frankrijk is het niet noodzakelijk om fooi te geven. In restaurants kun je een fooi van 10 tot 15% van het bedrag geven, indien de service erg goed was. Soms worden er al automatisch servicekosten berekend op de rekening, check dit even voordat je fooi geeft. Als er 'service compris' op de bon staat, worden er al automatisch servicekosten berekend.

Conclusie

De meeste mensen geven ongeveer 6 á 12 euro uit per dag aan eten en drinken. Daarnaast gaan de meeste groepen tweemaal uit eten (gemiddelde, varieërt per groep). Stel je bent hiervoor in totaal nog 50 euro kwijt, koopt nog wat souvenirs van in totaal 20 euro en je doet nog één extra activiteit van 50 euro, kom je uit op de gemiddelde eigen uitgaven van 25 euro per dag. Maar zoals we al aangaven, dit is dus echt sterk afhankelijk van je eigen uitgavenpatroon. Reken dus altijd op wat extra.

Omdat we bij Frankrijk op een camping slapen, eten we vaak gezamenlijk en zijn de maaltijden iets goedkoper omdat we groot inkopen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om uit eten te gaan, wat prijziger is dan eten op de camping.

Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming. Hier kun je geen rechten aan ontlenen.