Groepsreizen Frankrijk

In Frankrijk organiseert Simi verschillende actieve vakanties gericht verschillende leeftijdsgroepen. Frankrijk is als vakantieland niet voor niets enorm populair onder Nederlanders. Lekker eten, mooi weer en heel veel outdoormogelijkheden zorgen ervoor dat deze vakanties altijd een groot succes worden. Gemiddeld gaan er bij deze jongerenreizen tussen de 30 en 45 reizigers mee, verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen. Voor wie op zoek is naar een echte actieve vakantie is dit een perfecte reisbestemming!

Groepsreizen Frankrijk 2018

Frankrijk Actief 16-17 jaar Frankrijk actief 18-22 jaar
Frankrijk Actief 23+
Jongerenreizen Frankrijk Jongerenvakanties Frankrijk
Frankrijk jongerenreizen


Jongerenreizen Frankrijk 2018

Ervaringen delen maakt een leukere jongerenreis

Een groepsvakantie wordt pas echt leuk als je samen ook ervaringen deelt. Daar waar veel andere reisorganisaties ervoor kiezen om de keuzevrijheid helemaal bij de reiziger te leggen, hebben we bij Simi Reizen al een activiteitenpakket klaarstaan. Het enorme voordeel hiervan is dat je een echte en hechte groep zult worden omdat je het grootste deel van je jongerenreis of actieve vakantie samen beleeft. Daarnaast heb je natuurlijk nog ruimte om zelf iets te plannen of te boeken, maar door het grootste deel van de jongerenvakantie gezamenlijk door te brengen zul je merken dat de sfeer in de groep veel hechter wordt!


Waarom actieve jongeren vakanties in Zuid Frankrijk?

Frankrijk is voor zowel Nederlanders als voor inwoners van Vlaanderen een enorm populaire vakantiebestemming. Door de relatief korte afstand en het vaak veel betere weer, is Frankrijk enorm populair. Daarnaast heeft Frankrijk eigenlijk alles in huis voor uiteenlopende vakanties. Zonvakanties, strandvakanties, maar ook actieve vakanties kunnen perfect in Frankrijk uitgevoerd worden. 

De plek die wij hebben uitgezocht voor onze actieve jongerenreizen naar Frankrijk is het stadje Guillestre. Dit ligt vlakbij Briancon, Gap en de grote stad Lyon, in de Franse Alpen. Tijdens onze actieve vakanties naar Frankrijk genieten we natuurlijk van het vaak heerlijke weer, het Franse leven (en eten), maar hebben we daarnaast een actief vakantieprogramma opgesteld met uiteenlopende buitensportactiviteiten.

Zo staat een spannende klettersteig met fantastische uitzichten op het programma tijdens deze actieve vakanties, maar ook raften en canyoning mogen natuurlijk niet ontbreken. We wisselen tijdens deze vakantie actie af met avontuur, rust en ontspanning. Een vakantie moet immers ook genieten zijn!

Meer weten over Guillestre?

Jongerenreizen outdoor Frankrijk

Frankrijk is nog altijd 1 van de meestbezochte vakantielanden voor Nederlanders. Het vaak mooie weer, het lekkere Franse eten en de diversiteit van het land spreken mensen van alle leeftijden aan. In de Franse Alpen kun je op outdoorgebied alles vinden wat je zoekt. Het gebied dat wij hebben uitgezocht voor onze actieve vakantie naar Frankrijk ligt vlakbij de Ecrins en heeft hoge bergen waar op alle niveaus een uitdaging gevonden kan worden. We hebben daarbij gekozen voor het stadje Guillestre. Hier zitten we op een mooie camping op slechts 800 meter van het stadscentrum en kunnen we gemakkelijk in de avonden nog ergens wat drinken of een pizza halen.

Nieuwe jongerenvakantie 2018

Nieuw in het reisaanbod in de zomer van 2018 is onze canyoningvakantie in Guillestre. Een afwisselende week met maar liefst drie verschillende avontuurlijke canyoning-tochten. Een sportieve jongerenvakantie met veel actie!

Met Simi Reizen op vakantie naar Frankrijk

De jongerenvakanties en jongerenreizen die Simi organiseert zijn altijd actief en uitdagend. In samenwerking met lokale gidsen die al jaren in het gebied rondom Guillestre wonen en werken hebben we een programma samengesteld met afwisseling, de nodige adrenaline en heel veel fun.

Jongerenvakanties Frankrijk Frankrijk jongerenreizen

Camping Guillestre

Vanaf camping La Rochette (scoort een 8.6 op zoover!) organiseren we onze actieve vakanties in Guillestre. Prachtig gelegen op loopafstand van het stadje Guillestre en met een zwembad op de camping is dit de ideale uitvalsbasis voor onze actieve vakanties Frankrijk. Een camping die ideaal geschikt is voor een jongerenreis dus!

Wat is er te doen in Frankrijk?

Op de plek waar we onze actieve jongerenkampen en actieve vakanties organiseren in Frankrijk is genoeg te doen, zeker in de zomer. Het kleine maar gezellige stadje Guillestre heeft een levendige sfeer en is 's zomers heel gezellig. Ook de camping heeft veel te bieden. Zo vind je er een zwembad (tegen betaling), maar we bezoeken ook regelmatig het stuwmeer 20 minuutjes van de camping af. s Avonds is er genoeg te doen, hoewel het geen echt uitgaansgebied is, daarvoor kun je beter terecht bij jongerenvakanties Kroatië

Activiteiten actieve vakanties Frankrijk:

  • Raften
  • Canyoning
  • Klettersteig / via ferrata
  • Hydrospeed
  • Downhill mountainbiken
  • Wandeltochten
  • Wildwaterkajakken

Ervaringen:

Simi Reizen is in 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Actieve vakanties, jongerenreizen en tot slot voor de reisorganisatie met de beste reisleiding. Gemiddeld scoren onze reizen dan ook een dikke 8.7 gemiddeld. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Simpel: we hebben oprechte interesse in mensen die met ons meegaan, snappen dat het spannend is als je alleen reist en zorgen ervoor dat iedereen op zijn gemak is en kan genieten van een avontuurlijke jongerenreis. Daarnaast werkt Simi als 1 van de weinige organisaties uitsluitend samen met gediplomeerde beroepsgidsen. Wellicht iets duurder, maar je bent wel zeker van superervaren gidsen die veiligheid boven alles stellen.

Groepsreizen jongeren Frankrijk

Tijdens onze groepsreizen voor jongeren besteden we veel tijd, zorg en aandacht aan het vormen van een echte en hechte groep. Ongeveer de helft van de reizigers komt alleen, de andere helft in groepjes van 2 tot 6 personen. Dit zorgt voor een ideaal gemixte groep waarin eigenlijk altijd een hele goede sfeer ontstaat. Onze reisleiders houden zich niet bezig met de uitvoer van activiteiten (daar huren we experts voor in), waardoor ze tijd en gelegenheid hebben om zich daadwerkelijk met de groep en onze groepsvakantie bezig te houden.

Busreizen Frankrijk

We reizen vanaf verschillende opstapplaatsen naar Frankrijk. Je kunt zowel in Nederland als in Vlaanderen opstappen. We reizen uitsluitend met touringcars die voorzien zijn van het keurmerk touringcarbedrijven. Alle chauffeurs houden zich aan de rust- en rijtijdenwet (uiteraard). Je kunt deze reis in plaats van als busreis ook als reis met eigen vervoer boeken overigens.

Jongerenreis Frankrijk Actieve jongerenreizen

Ervaringen met Simi

In 2015 won Simi de reisgraag award als beste reisaanbieder van jongerenreizen. Daarnaast is Simi in 2014 door Reisorakel.nl verkozen tot reisaanbieder met de beste reisleiding en tot beste aanbieder van actieve vakanties. De vakantie in Frankrijk scoort gemiddeld een 8.6. Met name het schone sanitair, de goede reisleiding en de kwaliteit van de activiteiten vallen in de smaak. Dat het stadje Guillestre op loopafstand is is daarnaast nog eens een extra voordeel!

Jongerenreis Frankrijk Reisorganisatie frankrijk

Actieve vakanties Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk niet voor niets 1 van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders en Vlamingen. Het is niet zo ver weg, het is prima betaalbaar en ontzettend mooi weer in de zomer. Actieve vakanties Frankrijk zijn dan ook niet voor niets enorm populair. Tijdens de actieve vakanties die Simi in Frankrijk organiseert kom je sowieso in aanraking met een groot aantal outdoorsporten en kom je op prachtige plekjes in de natuur. Voor wie houdt van een actieve vakantie is dit een prachtige locatie.

Wanneer boeken?

Deze jongerenreizen kun je in principe boeken tot twee dagen voor vertrek. Ideaal voor een lastminute jongerenreis dus ook. Houd er wel rekening mee dat tijdens de hoogseizoensweken in juli en augustus het aantal plaatsen beperkt is. We raden je dus wel aan tijdig te boeken zodra je de beslissing hebt gemaakt om mee te gaan op onze jongeren groepsreizen.

Boek je lastminute? Betaal dan direct het hele bedrag, je ontvangt dan van ons zodra de betaling is verwerkt een mail met de inlogcode voor Mijn Simi. Hier kun je vervolgens je vertrekinformatie bekijken en de paklijst bekijken.

Voor wie op zoek is naar een actieve jongerenreis is dit een absolute toplocatie en topreis die door onze reizigers erg positief wordt beoordeeld.