Groepsreizen Frankrijk

 • Altijd incl. excursies
 • Altijd incl. vervoer
 • Reis door Simi geannuleerd? Geld terug
CAL SGR ANVR

Groepsreizen & singlereizen Frankrijk

Frankrijk is als vakantieland niet voor niets enorm populair onder Nederlanders. Lekker eten, mooi weer en heel veel outdoormogelijkheden zorgen ervoor dat deze actieve vakanties Frankrijk altijd een groot succes worden. 

Onze outdoorvakantie in Zuid-Frankrijk is dé perfecte combinatie van actie, avontuur en gezelligheid. Niet alleen is het vaak hartstikke mooi weer, het stadje waar we verblijven is ook nog eens een gezellige plek om te verblijven. Je boekt met deze avontuurlijke vakantie een echte groepsreis waarbij je veel contact hebt met je medereizigers en samen allerlei inbegrepen activiteiten onderneemt. Guillestre is 1 van de beste outdoorplekken van heel Frankrijk en misschien wel van heel Europa. Al bijna 10 jaar voeren we actieve vakanties uit naar dit bijzonder mooie plekje. 

Jongerenvakanties en singlereizen Frankrijk

Actieve groepsreis Frankrijk

10 dagen

Actieve groepsreis in de Franse natuur met leeftijdsgenoten. Ga voor een leuke groepsreis Frankrijk inclusief vervoer, verblijf op een top camping en leuke activiteiten met de nodige adrenaline momenten.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 879.00
BEKIJK REIS

Actieve vakantie Frankrijk

10 dagen

Combineer actie, avontuur en gezelligheid tijdens de Frankrijk Adventure Week! Groepsreis Frankrijk inclusief leuke activiteiten voor een top vakantie in de Franse Alpen. Samen met leeftijdsgenoten.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 879.00
BEKIJK REIS

Wat doen we allemaal in Frankrijk?

Raften 

Canyoning 

Volleybaltoernooi

Hydrospeed

Hotdoggen

Waarom actieve jongeren vakanties in Zuid Frankrijk?

Frankrijk is voor zowel Nederlanders als voor inwoners van Vlaanderen een enorm populaire vakantiebestemming. Door de relatief korte afstand en het vaak veel betere weer, is Frankrijk enorm populair. Daarnaast heeft Frankrijk eigenlijk alles in huis voor uiteenlopende vakanties. Zonvakanties, strandvakanties, maar ook actieve vakanties kunnen perfect in Frankrijk uitgevoerd worden. 

Bij de bestemming Frankrijk hebben we een mooie plek uitgekozen voor onze actieve jongerenreizen; namelijk een locatie in de Franse Alpen. In dit gebergte zijn er ontzettend veel outdoormogelijkheden. 

De Franse Alpen

Guillestre ligt vlakbij Briancon, Gap en de grote stad Lyon, in de Franse Alpen. Tijdens onze actieve vakanties Frankrijk genieten we natuurlijk van het vaak heerlijke weer, het Franse leven (en eten), maar hebben we daarnaast een actief vakantieprogramma opgesteld met uiteenlopende buitensportactiviteiten.

Meer weten over Guillestre?

Groepssamenstelling actieve vakanties

De groepssamenstelling kun je controleren op de pagina van de groepsreis. Deze wordt gebaseerd op data van de afgelopen jaren en komt eigenlijk altijd overeen met hoe het ook in de toekomst zal zijn. Je kunt natuurlijk altijd navragen wat de exacte samenstelling is voor de reis die je op het oog hebt. 

Houd er wel rekening mee dat alleen de leeftijd niet zoveel zegt, in de praktijk zien we eigenlijk altijd dat leeftijd ter plaatse veel minder relevant blijkt, maar dat het vooral om de klik gaat die je met iemand hebt. Omdat je allemaal een zelfde soort reis hebt gekozen, kun je er wel vanuit gaan dat dat goed zit.

Tijdens onze reizen boekt een groot deel de reizen solo. Daarnaast zijn er vriendengroepjes die samen boeken en mensen die met 2 of 3 personen boeken. Hierdoor krijg je altijd een mooie gemengde groep. De man/vrouw verdeling is meestal redelijk 50/50 voor onze Frankrijk reizen. 

Jongerenreizen outdoor Frankrijk

Frankrijk is nog altijd 1 van de meestbezochte vakantielanden voor Nederlanders. Het vaak mooie weer, het lekkere Franse eten en de diversiteit van het land spreken mensen van alle leeftijden aan. In de Franse Alpen kun je op outdoorgebied alles vinden wat je zoekt.

Het gebied dat wij hebben uitgezocht voor onze actieve vakantie Frankrijk Actief ligt vlakbij de Ecrins en heeft hoge bergen waar op alle niveaus een uitdaging gevonden kan worden. We hebben daarbij gekozen voor het stadje Guillestre. Hier zitten we op een mooie camping op slechts 800 meter van het stadscentrum en kunnen we gemakkelijk in de avonden nog ergens wat drinken of een pizza halen.

Met Simi Reizen op vakantie naar Frankrijk

De jongerenvakanties en jongerenreizen die Simi organiseert zijn altijd actief en uitdagend. In samenwerking met lokale gidsen die al jaren in beide gebieden wonen en werken hebben we het programma voor de actieve vakantie Frankrijk samengesteld met afwisseling, de nodige adrenaline en heel veel fun.

Jongerenvakanties Frankrijk

Camping Guillestre - Frankrijk Actief

Vanaf Camping La Rochette (scoort een 8.6 op zoover!) organiseren we onze actieve vakanties in Guillestre. Prachtig gelegen op loopafstand van het stadje Guillestre en met een zwembad op de camping is dit de ideale uitvalsbasis voor onze actieve vakanties Frankrijk. Een camping die ideaal geschikt is voor een jongerenreis dus!

Wat is er te doen in Frankrijk?

Op de plek waar we onze actieve jongerenkampen en actieve vakanties organiseren in Frankrijk is genoeg te doen, zeker in de zomer. Het kleine maar gezellige stadje Guillestre heeft een levendige sfeer en is 's zomers heel gezellig. Ook de camping heeft veel te bieden. Zo vind je er een zwembad (tegen betaling), maar we bezoeken ook regelmatig het stuwmeer 20 minuutjes van de camping af. s Avonds is er genoeg te doen, hoewel het geen echt uitgaansgebied is, daarvoor kun je beter terecht bij jongerenvakanties Kroatië.

Optionele activiteiten

Behalve het door Simi georganiseerde programma is er in de omgeving van Guillestre nog veel meer te beleven. Als je je vakantie dus nog een stukje intenser wilt maken kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Rockclimbing
 • Via Ferrata Extreme
 • Hydrospeedschool
 • Whitewaterswimming

Frankrijk jongerenreizen

Busreizen Frankrijk

Je kunt in Nederland opstappen voor de actieve vakantie Franse Alpen bij drie verschillende opstapplaatsen. We reizen uitsluitend met touringcars die voorzien zijn van het keurmerk touringcarbedrijven. Alle chauffeurs houden zich aan de rust- en rijtijdenwet (uiteraard). De reizigers van beide actieve vakanties Frankrijk zullen gezamenlijk in de bus naar Guillestre afreizen, waarna op de camping wordt opgesplitst.

Groepsreizen Frankrijk - raften

Actieve vakanties Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk niet voor niets 1 van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders en Vlamingen. Het is niet zo ver weg, het is prima betaalbaar en ontzettend mooi weer in de zomer. Actieve vakanties Frankrijk zijn dan ook niet voor niets enorm populair. Tijdens de actieve vakanties die Simi in Frankrijk organiseert kom je sowieso in aanraking met een groot aantal outdoorsporten en kom je op prachtige plekjes in de natuur. Voor wie houdt van een actieve vakantie is dit een prachtige locatie.

Actieve jongerenreizen Frankrijk

Wanneer boeken?

Deze jongerenreizen kun je in principe boeken tot twee dagen voor vertrek. Ideaal voor een lastminute jongerenreis dus ook. Houd er wel rekening mee dat tijdens de hoogseizoensweken in juli en augustus het aantal plaatsen beperkt is. We raden je dus wel aan tijdig te boeken zodra je de beslissing hebt gemaakt om mee te gaan op onze jongeren groepsreizen. 

Boek je lastminute? Betaal dan direct het hele bedrag, je ontvangt dan van ons zodra de betaling is verwerkt een mail met de inlogcode voor Mijn Simi. Hier kun je vervolgens je vertrekinformatie bekijken en de paklijst bekijken.

Voor wie op zoek is naar een actieve jongerenreis is dit een absolute toplocatie en topreis die door onze reizigers erg positief wordt beoordeeld.

Singlereizen of groepsreizen? 

Als je een groepsreis bij Simi boekt, boek je altijd een groepsreis waarbij het grootste deel van de mensen de vakantie solo boekt. Het zijn dus geen echte singlereizen, er staat niemand te controleren of je wel of niet single bent ;-) Wat je boekt is een groepsreis waar het grootste deel van de mensen solo heeft geboekt. Door je aan te sluiten bij onze groepsreis Frankrijk kies je voor een avontuurlijke, afwisselende vakantie met inbegrepen excursies zodat je je reisgenoten ook echt leert kennen. 

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Alleen op reis 
Groepsvakanties in Europa
Contact