Groepsreizen Frankrijk

Actieve vakanties in de Franse Alpen

In Frankrijk organiseert Simi verschillende actieve vakanties gericht verschillende leeftijdsgroepen. Frankrijk is als vakantieland niet voor niets enorm populair onder Nederlanders. Lekker eten, mooi weer en heel veel outdoormogelijkheden zorgen ervoor dat deze vakanties altijd een groot succes worden. Gemiddeld gaan er bij deze jongerenreizen tussen de 30 en 45 reizigers mee, verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen. Voor wie op zoek is naar een echte actieve vakantie is dit een perfecte reisbestemming!

Jongerenvakanties en singlereizen Frankrijk

Frankrijk Actief

10 dagen

Actieve zomerreis voor jongeren van 16 en 17 naar de Franse Alpen. Met raften, canyoning en meer standaard inbegrepen.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 689.00
BEKIJK REIS

Frankrijk Actief

10 dagen

Reis met Simi naar de Franse Alpen voor een avontuurlijke en afwisselende jongeren groepsvakantie vanaf een gezellige camping.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 689.00
BEKIJK REIS

Frankrijk Actief

10 dagen

10daagse actieve vakantie in de Franse Alpen. Gezellige groepsreis in Frankrijk met veel activiteiten en vanaf een gezellige camping.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 689.00
BEKIJK REIS

Wat doen we allemaal in Frankrijk?

Raften op de Durance

Via Ferrata

Simi Survival Challenge

Canyoning

Bergwandeltocht

Volleybaltoernooi

Gezellig stadje in de Alpen

Waarom actieve jongeren vakanties in Zuid Frankrijk?

Frankrijk is voor zowel Nederlanders als voor inwoners van Vlaanderen een enorm populaire vakantiebestemming. Door de relatief korte afstand en het vaak veel betere weer, is Frankrijk enorm populair. Daarnaast heeft Frankrijk eigenlijk alles in huis voor uiteenlopende vakanties. Zonvakanties, strandvakanties, maar ook actieve vakanties kunnen perfect in Frankrijk uitgevoerd worden. 

De plek die wij hebben uitgezocht voor onze actieve jongerenreizen naar Frankrijk is het stadje Guillestre. Dit ligt vlakbij Briancon, Gap en de grote stad Lyon, in de Franse Alpen. Tijdens onze actieve vakanties naar Frankrijk genieten we natuurlijk van het vaak heerlijke weer, het Franse leven (en eten), maar hebben we daarnaast een actief vakantieprogramma opgesteld met uiteenlopende buitensportactiviteiten.

Zo staat een spannende klettersteig met fantastische uitzichten op het programma tijdens deze actieve vakanties, maar ook raften en canyoning mogen natuurlijk niet ontbreken. We wisselen tijdens deze vakantie actie af met avontuur, rust en ontspanning. Een vakantie moet immers ook genieten zijn!

Meer weten over Guillestre?

Groepssamenstelling actieve vakanties

Verspreid over de leeftijdsgroepen kunnen in totaal tussen de 40 en 50 jongeren mee op reis naar Zuid Frankrijk. Ter plaatse echter word je opgedeeld in je eigen leeftijdsgroep. We hebben een apart kampement voor de jongeren van 16 en 17, jongeren tussen de 18 en 22 en de mensen van de 23+ groep. 

Om logistieke redenen kan het bij sommige activiteiten wel gebeuren dat je de activiteit gelijktijdig uitvoert, maar in onze ervaring is het nooit een probleem. Het is immers altijd prettiger een activiteit te doen met andere mensen die in je bus zaten dan met wildvreemden. Daarnaast trek je toch in principe met je eigen leeftijdsgroep op. 

Houd er rekening mee dat deze groepsreizen Frankrijk in de 18-22 leeftijdsgroep heel veel geboekt wordt, maar in de 16-17 groep en 23+ groep in sommige weken minder. Bij een groepsreis is het moeilijk vooraf te voorspellen wie er mee gaan, maar uiteindelijk kunnen alle Frankrijk-reizen altijd doorgaan gelukkig! 

Jongerenreizen outdoor Frankrijk

Frankrijk is nog altijd 1 van de meestbezochte vakantielanden voor Nederlanders. Het vaak mooie weer, het lekkere Franse eten en de diversiteit van het land spreken mensen van alle leeftijden aan. In de Franse Alpen kun je op outdoorgebied alles vinden wat je zoekt. Het gebied dat wij hebben uitgezocht voor onze actieve vakantie naar Frankrijk ligt vlakbij de Ecrins en heeft hoge bergen waar op alle niveaus een uitdaging gevonden kan worden. We hebben daarbij gekozen voor het stadje Guillestre. Hier zitten we op een mooie camping op slechts 800 meter van het stadscentrum en kunnen we gemakkelijk in de avonden nog ergens wat drinken of een pizza halen.

Met Simi Reizen op vakantie naar Frankrijk

De jongerenvakanties en jongerenreizen die Simi organiseert zijn altijd actief en uitdagend. In samenwerking met lokale gidsen die al jaren in het gebied rondom Guillestre wonen en werken hebben we een programma samengesteld met afwisseling, de nodige adrenaline en heel veel fun.

Jongerenvakanties Frankrijk

Camping Guillestre

Vanaf camping La Rochette (scoort een 8.6 op zoover!) organiseren we onze actieve vakanties in Guillestre. Prachtig gelegen op loopafstand van het stadje Guillestre en met een zwembad op de camping is dit de ideale uitvalsbasis voor onze actieve vakanties Frankrijk. Een camping die ideaal geschikt is voor een jongerenreis dus!

Wat is er te doen in Frankrijk?

Op de plek waar we onze actieve jongerenkampen en actieve vakanties organiseren in Frankrijk is genoeg te doen, zeker in de zomer. Het kleine maar gezellige stadje Guillestre heeft een levendige sfeer en is 's zomers heel gezellig. Ook de camping heeft veel te bieden. Zo vind je er een zwembad (tegen betaling), maar we bezoeken ook regelmatig het stuwmeer 20 minuutjes van de camping af. s Avonds is er genoeg te doen, hoewel het geen echt uitgaansgebied is, daarvoor kun je beter terecht bij jongerenvakanties Kroatië

Optionele activiteiten

Behalve het door Simi georganiseerde programma is er in de omgeving nog veel meer te beleven. Als je je vakantie dus nog een stukje intenser wilt maken kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Parapente tandemsprong
 • Canyoning extreme
 • Raften extreme

Alle optionele activiteiten regel je rechtstreeks met de betreffende aanbieder. 

Frankrijk jongerenreizen

Busreizen Frankrijk

We reizen vanaf verschillende opstapplaatsen naar Frankrijk. Je kunt zowel in Nederland als in Vlaanderen opstappen. We reizen uitsluitend met touringcars die voorzien zijn van het keurmerk touringcarbedrijven. Alle chauffeurs houden zich aan de rust- en rijtijdenwet (uiteraard). Je kunt deze reis in plaats van als busreis ook als reis met eigen vervoer boeken overigens.

Jongerenreis Frankrijk

Actieve vakanties Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk niet voor niets 1 van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders en Vlamingen. Het is niet zo ver weg, het is prima betaalbaar en ontzettend mooi weer in de zomer. Actieve vakanties Frankrijk zijn dan ook niet voor niets enorm populair. Tijdens de actieve vakanties die Simi in Frankrijk organiseert kom je sowieso in aanraking met een groot aantal outdoorsporten en kom je op prachtige plekjes in de natuur. Voor wie houdt van een actieve vakantie is dit een prachtige locatie.

Actieve jongerenreizen

Wanneer boeken?

Deze jongerenreizen kun je in principe boeken tot twee dagen voor vertrek. Ideaal voor een lastminute jongerenreis dus ook. Houd er wel rekening mee dat tijdens de hoogseizoensweken in juli en augustus het aantal plaatsen beperkt is. We raden je dus wel aan tijdig te boeken zodra je de beslissing hebt gemaakt om mee te gaan op onze jongeren groepsreizen.

Boek je lastminute? Betaal dan direct het hele bedrag, je ontvangt dan van ons zodra de betaling is verwerkt een mail met de inlogcode voor Mijn Simi. Hier kun je vervolgens je vertrekinformatie bekijken en de paklijst bekijken.

Voor wie op zoek is naar een actieve jongerenreis is dit een absolute toplocatie en topreis die door onze reizigers erg positief wordt beoordeeld.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis alllemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Alleen op reis 
Op vakantie zonder je ouders 
Groepsvakanties in Europa
Jongerenreizen
Contact