Groepsreizen Frankrijk

Actieve vakanties in de Franse Alpen

In Frankrijk organiseert Simi twee verschillende actieve vakanties gericht op beide leeftijdsgroepen. Frankrijk is als vakantieland niet voor niets enorm populair onder Nederlanders. Lekker eten, mooi weer en heel veel outdoormogelijkheden zorgen ervoor dat deze actieve vakanties Frankrijk altijd een groot succes worden. Gemiddeld gaan er bij de Frankrijk Actief jongerenreizen naar Guillestre in de Franse Alpen tussen de 30 en 45 reizigers mee, verdeeld over de beide leeftijdsgroepen. Met de Frankrijk Actief Plus actieve groepsvakantie, die nog uitdagender is, kunnen er 19 personen per vertrekdatum mee. Voor wie op zoek is naar een echte actieve vakantie is dit een perfecte reisbestemming!

Per 24 juni 2021 heeft Frankrijk een geel reisadvies! Je ontvangt van ons alle informatie voor de evt. PCR-test. Tijd om je vakantie vast te leggen!

Jongerenvakanties en singlereizen Frankrijk

Jongerenvakantie Frankrijk Actief Plus

10 dagen

Jongerenvakantie Frankrijk Actief Plus inclusief vervoer, verblijf en extra uitdagende activiteiten. Jongerenreizen die je lang bij zullen blijven met extra uitdagende activiteiten.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 859.00
BEKIJK REIS

Groepsvakanties Frankrijk Actief

10 dagen

Groepsvakanties Frankrijk Actief. Jongeren groepsreis naar Frankrijk. Ga raften, ervaar canyoning, reis met leeftijdsgenoten en geniet van een ongedwongen vakantie op een mooie camping.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 699.00
BEKIJK REIS

Singlereizen Frankrijk Actief Plus

10 dagen

Singlereizen Frankrijk Actief Plus inclusief vervoer, verblijf en extra uitdagende activiteiten. Een echte jongerenreis met extra uitdagende activiteiten en een heleboel gezelligheid!

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Bagage inclusief
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 859.00
BEKIJK REIS

Uitdagende groepsreis Frankrijk Actief

10 dagen

Uitdagende groepsreis Frankrijk Actief. Groepsvakantie in de Franse Alpen. Actieve vakantie voor 24-35 in Zuid Frankrijk incl. vervoer, verblijf en activiteiten.

 • Verblijf op camping
 • Busreis
 • Activiteiten in reisprogramma incl.
 • Eten niet inbegrepen of deels
voor 699.00
BEKIJK REIS

Wat doen we allemaal in Frankrijk?

Raften (Actief en Plus)

Via Ferrata (Actief en Plus)

Canyoning (Actief en Plus)

Bergwandeltocht (Actief en Plus)

Simi Survival Challenge (Actief)

Volleybaltoernooi (Actief)

Hydrospeed (Plus)

Hotdoggen (Plus)

Waarom actieve jongeren vakanties in Zuid Frankrijk?

Frankrijk is voor zowel Nederlanders als voor inwoners van Vlaanderen een enorm populaire vakantiebestemming. Door de relatief korte afstand en het vaak veel betere weer, is Frankrijk enorm populair. Daarnaast heeft Frankrijk eigenlijk alles in huis voor uiteenlopende vakanties. Zonvakanties, strandvakanties, maar ook actieve vakanties kunnen perfect in Frankrijk uitgevoerd worden. 

Bij de bestemming Frankrijk hebben we een mooie plek uitgekozen voor onze actieve jongerenreizen; namelijk een locatie in de Franse Alpen. In dit gebergte zijn er ontzettend veel outdoormogelijkheden. Zowel de Frankrijk Actief als de Frankrijk Actief Plus groepsreizen zullen op deze locatie plaatsvinden.

De Franse Alpen

Guillestre ligt vlakbij Briancon, Gap en de grote stad Lyon, in de Franse Alpen. Tijdens onze actieve vakanties Frankrijk genieten we natuurlijk van het vaak heerlijke weer, het Franse leven (en eten), maar hebben we daarnaast een actief vakantieprogramma opgesteld met uiteenlopende buitensportactiviteiten.

Meer weten over Guillestre?

De Frankrijk Actief en de Frankrijk Actief Plus groepsreizen

Beide groepsreizen vinden plaats op deze outdoorbestemming in de Franse Alpen. Bij de Frankrijk Actief groepsreis staat onder andere een spannende klettersteig met fantastische uitzichten op het programma, maar ook raften en canyoning mogen natuurlijk niet ontbreken. We wisselen tijdens deze vakantie actie af met avontuur, rust en ontspanning. Een vakantie moet immers ook genieten zijn!

De Frankrijk Actief Plus actieve vakantie is voor de echte thrillseekers die nog een stapje verder willen gaan en niet bang zijn voor extra uitdaging. Bij deze singlereizen ga je twee keer canyoningen en twee keer raften, één keer een 'normale' route en daarna een extra uitdagende route. Ook staan hydrospeed, via ferrata, hotdoggen en een wandeltocht op de planning.

Waar de Frankrijk Actief groepsvakantie voor iedereen goed te doen is maar ook zeker uitdagend, is de Frankrijk Actief Plus actieve vakantie echt voor mensen die een goede conditie hebben en een extra druk programma willen. Bedenk dus goed welke actieve groepsvakantie het beste bij jou past!

Groepssamenstelling actieve vakanties

De Frankrijk Actief actieve vakantie

Verspreid over de leeftijdsgroepen kunnen er naar Guillestre met de Frankrijk Actief reis in totaal tussen de 40 en 50 jongeren mee op reis naar Zuid-Frankrijk. Ter plaatse echter word je opgedeeld in je eigen leeftijdsgroep. We hebben een apart kampement voor de jongeren van 18 en 25 en de mensen tussen de 24 en 39 jaar.

Om logistieke redenen kan het bij sommige activiteiten wel gebeuren dat je de activiteit gelijktijdig uitvoert, maar in onze ervaring is dat nooit een probleem onder de reizigers. Het is immers altijd prettiger een activiteit te doen met andere mensen die in je bus zaten dan met wildvreemden. Daarnaast trek je toch in principe met je eigen leeftijdsgroep op. 

Houd er rekening mee dat deze groepsreizen Frankrijk in de 18-25 leeftijdsgroep heel veel geboekt wordt, maar in de 24-39 groep in sommige weken minder. Bij een groepsreis is het moeilijk vooraf te voorspellen wie er mee gaan, maar uiteindelijk kunnen alle Frankrijk-reizen altijd tot nu toe gelukkig doorgaan! 

Frankrijk Actief Plus singlereizen

Met de Frankrijk Actief Plus reis kunnen er 16 personen in totaal mee per vertrekdatum. Deze actieve vakantie Franse Alpen is iets compacter. De 18-25 en 24+ leeftijdsgroepen zullen samen de actieve jongerenvakantie beleven. We verwachten dat de meeste deelnemers tussen de 18 en 25 jaar oud zijn.

Jongerenreizen outdoor Frankrijk

Frankrijk is nog altijd 1 van de meestbezochte vakantielanden voor Nederlanders. Het vaak mooie weer, het lekkere Franse eten en de diversiteit van het land spreken mensen van alle leeftijden aan. In de Franse Alpen kun je op outdoorgebied alles vinden wat je zoekt.

Het gebied dat wij hebben uitgezocht voor onze actieve vakantie Frankrijk Actief en actieve vakanties Frankrijk Actief Plus ligt vlakbij de Ecrins en heeft hoge bergen waar op alle niveaus een uitdaging gevonden kan worden. We hebben daarbij gekozen voor het stadje Guillestre. Hier zitten we op een mooie camping op slechts 800 meter van het stadscentrum en kunnen we gemakkelijk in de avonden nog ergens wat drinken of een pizza halen.

Met Simi Reizen op vakantie naar Frankrijk

De jongerenvakanties en jongerenreizen die Simi organiseert zijn altijd actief en uitdagend. In samenwerking met lokale gidsen die al jaren in beide gebieden wonen en werken hebben we programma's voor de actieve vakanties Frankrijk samengesteld met afwisseling, de nodige adrenaline en heel veel fun.

Jongerenvakanties Frankrijk

Camping Guillestre - Frankrijk Actief

Vanaf camping La Rochette (scoort een 8.6 op zoover!) organiseren we onze actieve vakanties in Guillestre. Prachtig gelegen op loopafstand van het stadje Guillestre en met een zwembad op de camping is dit de ideale uitvalsbasis voor onze actieve vakanties Frankrijk. Een camping die ideaal geschikt is voor een jongerenreis dus!

Wat is er te doen in Frankrijk?

Op de plek waar we onze actieve jongerenkampen en actieve vakanties organiseren in Frankrijk is genoeg te doen, zeker in de zomer. Het kleine maar gezellige stadje Guillestre heeft een levendige sfeer en is 's zomers heel gezellig. Ook de camping heeft veel te bieden. Zo vind je er een zwembad (tegen betaling), maar we bezoeken ook regelmatig het stuwmeer 20 minuutjes van de camping af. s Avonds is er genoeg te doen, hoewel het geen echt uitgaansgebied is, daarvoor kun je beter terecht bij jongerenvakanties Kroatië.

Optionele activiteiten

Behalve het door Simi georganiseerde programma is er in de omgeving van Guillestre nog veel meer te beleven. Als je je Frankrijk Actief vakantie dus nog een stukje intenser wilt maken kun je bijvoorbeeld kiezen uit:

 • Parapente tandemsprong

 • Canyoning extreme

 • Raften extreme

Alle optionele activiteiten regel je rechtstreeks met de betreffende aanbieder en zijn op basis van eigen risico. 

Voor de Frankrijk Actief Plus groepsreis is het ook mogelijk om optioneel activiteiten bij te boeken. Houd er echter rekening mee dat de actieve vakantie Franse Alpen al een heel vol programma kent en dat er ook beperkte mogelijkheden zijn in de planning hierdoor.

Frankrijk jongerenreizen

Busreizen Frankrijk

Je kunt in Nederland opstappen voor de actieve vakantie Franse Alpen bij drie verschillende opstapplaatsen. We reizen uitsluitend met touringcars die voorzien zijn van het keurmerk touringcarbedrijven. Alle chauffeurs houden zich aan de rust- en rijtijdenwet (uiteraard). De reizigers van beide actieve vakanties Frankrijk zullen gezamenlijk in de bus naar Guillestre afreizen, waarna op de camping wordt opgesplitst.

Groepsreizen Frankrijk - raften

Actieve vakanties Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk niet voor niets 1 van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders en Vlamingen. Het is niet zo ver weg, het is prima betaalbaar en ontzettend mooi weer in de zomer. Actieve vakanties Frankrijk zijn dan ook niet voor niets enorm populair. Tijdens de actieve vakanties die Simi in Frankrijk organiseert kom je sowieso in aanraking met een groot aantal outdoorsporten en kom je op prachtige plekjes in de natuur. Voor wie houdt van een actieve vakantie is dit een prachtige locatie.

Actieve jongerenreizen Frankrijk

Wanneer boeken?

Deze jongerenreizen kun je in principe boeken tot twee dagen voor vertrek. Ideaal voor een lastminute jongerenreis dus ook. Houd er wel rekening mee dat tijdens de hoogseizoensweken in juli en augustus het aantal plaatsen beperkt is. We raden je dus wel aan tijdig te boeken zodra je de beslissing hebt gemaakt om mee te gaan op onze jongeren groepsreizen. We verwachten zeker dat de Frankrijk Actief Plus groepsreis weer snel vol zal lopen, mede doordat er minder plekken beschikbaar zijn bij deze actieve vakantie Franse Alpen dan bij de Frankrijk Actief groepsreis.

Boek je lastminute? Betaal dan direct het hele bedrag, je ontvangt dan van ons zodra de betaling is verwerkt een mail met de inlogcode voor Mijn Simi. Hier kun je vervolgens je vertrekinformatie bekijken en de paklijst bekijken.

Voor wie op zoek is naar een actieve jongerenreis is dit een absolute toplocatie en topreis die door onze reizigers erg positief wordt beoordeeld.

Paklijst groepsreizen

Wil je weten wat handig is om bij deze groepsreis allemaal mee te nemen? Bekijk dan de paklijst.

Meer weten?

Alleen op reis 
Op vakantie zonder je ouders 
Groepsvakanties in Europa
Contact