Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Jongerenvakantie Kroatie Easy
 • Avontuurlijke groepsreizen
 • Alle reizigers tussen 18-32 jaar
 • 65% reist solo
CAL SGR ANVR

Jongerenvakantie Kroatie Easy

Vanaf € 7,50

Helaas wordt deze groepsreis dit jaar niet aangeboden. Bekijk onze bestemmingen van dit jaar!

Tijd om optimaal te genieten! Tijdens deze actieve jongerenvakantie in het zuiden van Kroatië combineren we lekker uitgaan met een strandvakantie en een actieve vakantie. Overdag ondernemen we van alles, 's avonds heb je tijd om op pad te gaan.

Gezelligheid en avontuur staan voorop tijdens deze uiterst gezellige jongerenvakantie vanaf een prachtige camping vlakbij de stad Split. Onze camping staat op slechts 30 meter van zee en vanaf onze kamplocatie ben je met een paar grote stappen op het strand.

En.... deze actieve strandvakantie scoorde in de zomer van 2016 en 2017 niet minder dan een 9.2 gemiddeld onder onze reizigers!

Deze jongerenvakantie is een echte groepsreis. Doordat je een groot deel van het reisprogramma samen beleeft zul je merken dat je elkaar ook echt goed leert kennen. Hierdoor zijn de groepsreizen van Simi zo ontzettend succesvol.

Tijdens deze jongerenreis verblijf je op een camping direct aan het strand met goede faciliteiten. Direct naast de camping vind je een gezellige boulevard met cafeetjes en restaurants en je verblijft vlakbij Split, de een na grootste stad van Kroatië, waar het zowel overdag als in de avond gezellig is. 

Als je deze jongerenreis boekt, boek je een gezellige, afwisselende reis met leeftijdsgenoten naar een absolute toplocatie in het zonnige Kroatië, waar het 's zomers tussen de 25 en 30 graden is. 

Check ook ons andere reisprogramma in Kroatie: Kroatie Actief

 • excursion Excursies
 • backpack
 • tour 11 dagen dagen
 • ic_signal Eenvoudig
 • dinner
 • people - personen

In deze grafiek zie je de leeftijdsopbouw in de afgelopen drie jaar voor deze specifieke reis. Indien onvoldoende data beschikbaar is, bv. bij een nieuwe reis, zie je de data gebaseerd op het totale gemiddelde van al onze groepsreizen. De samenstelling is altijd min of meer gelijk en geeft je een realistische weergave van wat je kunt verwachten.

Highlights van deze jongerenreis Kroatië

 • Rivertubing
 • Zeekajakken en snorkelen
 • Dagexcursie Krka NP
 • Mountainbiken
 • Beachvolleybal
 • Heerlijk uitgaan!
 • Camping 30m van strand

Onderstaand is het reisprogramma zoals we dit vrijwel altijd uitvoeren. Het kan soms om praktische redenen gebeuren dat activiteiten in een andere volgorde plaatsvinden. Check ook eens onze andere reisbestemming in Kroatie.

Waarom met Simi op reis?

 • Kroatie is al jaren de populairste bestemming
 • Deze reis scoort gemiddeld een 9.2 onder reizigers!
 • Top reisleiding
 • Top locatie direct aan het strand
 • Inclusief veel activiteiten
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

Dag 1

We vertrekken in de ochtend of aan het begin van de middag vanaf onze verschillende opstapplaatsen. Na een voorspoedige reis door Duitsland, Oostenrijk, Slovenie en natuurlijk Kroatie komen we de dag erna aan in Split. We reizen uitsluitend met touringcars die voorzien zijn van het keurmerk touringcarbedrijven.

Dag 2

Bij aankomst in Kroatie beginnen we met een heerlijk ontbijt dat altijd goed ontvangen wordt na een lange rit. De reisleiding zal de belangrijkste zaken met je doornemen, de tentverdeling uitleggen en praktische zaken met je doornemen.

Vervolgens is er tijd om heerlijk te ontspannen, lekker te zwemmen, ergens wat te drinken of de omgeving te verkennen.

In de avond organiseert de reisleiding een gezellig beachvolleybal toernooitje. Deelname is natuurlijk niet verplicht, maar het is wel gezellig.

Kroatie jongerenvakantie

Dag 3

Vandaag gaan we slacklinen met de groep. Bij slacklinen is het de bedoeling je evenwicht te bewaren terwijl je op een koord loopt. Een goede oefening voor evenwicht, maar ook ontzettend leuk om te doen.

Dag 4

Vandaag brengen we een bezoek aan het prachtige Krka national park. Tijdens deze dagexcursie zul je meer zien van het mooie Kroatie en kun je zwemmend onder de watervallen genieten van deze bijzondere plek!

jongeren-reizen kroatie

Dag 5

Na een paar intensieve dagen met de groep is het prettig om ook even helemaal je eigen gang te kunnen gaan. Vandaag kun je kiezen uit de vele optionele activiteiten (zie ook het kopje reisinformatie). Aanraders zijn de excursies naar Krka en Mostar, Dubrovnik, maar ook het bezoeken van het eiland Hvar is een aanrader. Daarnaast kun je kiezen uit activiteiten als duiken, jeepsafari's en meer. Uiteraard kun je er ook gewoon voor kiezen om lekker (en goedkoop) naar het strand te gaan deze dag.

Dag 6

Zeekajakken en snorkelen. Met zoveel kust om te ontdekken is het leuk om alles eens vanaf het water te bekijken. Met een zeekajak gaan we het water op. Eenmaal aangekomen op een mooi plekje gaan we van hieruit ook snorkelen. Een topactiviteit die helemaal past bij Kroatie.
Kroatie jongeren reis

Dag 7

Mountainbiken is een goede manier om de omgeving te verkennen. Vandaag maken we onder leiding van een gids een mooie mountainbiketocht in de omgeving. Je zult merken dat hoewel de camping vlakbij de stad ligt, er ook ontzettend veel natuur te vinden is in de directe omgeving.

Dag 8

Vandaag staat rivertubing op het programma. Rivertubing is een relaxte activiteit op de rivier, waarbij je in een grote rubberen band de rivier afzakt. Heerlijk genieten van de geweldige uitzichten, een beetje relaxen, een beetje klieren met je reisgenoten, een echte zon-activiteit!

Dag 9

De eerste en enige echte stranddag. Omdat veel activiteiten maar een gedeelte van de dag in beslag nemen, heb je eigenlijk elke dag wel gelegenheid om naar het strand te gaan (is immers maar 30 meter van je tent af) en lekker te zwemmen. We hebben er daarom voor gekozen om maar 1 echte stranddag in te bouwen. Natuurlijk kun je op deze dag ook allerlei optionele activiteiten doen.
De vrijdagavond is de laatste uitgaans-avond in Split. Natuurlijk maken we er nog een klein feestje van de laatste avond!

Dag 10

De laatste dag van de vakantie alweer. In de ochtend pakken we alvast onze spullen in, maken de tenten weer netjes en ruimen we op. Vervolgens hebben we nog de hele middag om lekker op het strand te liggen.
In de avond vertrekt de touringcar weer richting Nederland (vertrektijd is afhankelijk van aankomsttijd nieuwe groep).

jongeren-vakanties

Dag 11

Komen we weer terug aan op de verschillende opstapplaatsen.De aankomst-tijd is op een dergelijke afstand enorm afhankelijk van de drukte op de weg. De aankomst-tijd wordt gecommuniceerd via onze facebook-pagina.

Dag 1 -

Waarom met Simi op reis?

 • Kroatie is al jaren de populairste bestemming 
 • Deze reis scoort gemiddeld een 9.2 onder reizigers!
 • Top reisleiding
 • Top locatie direct aan het strand
 • Inclusief veel activiteiten
 • Vooraf online kennismaken met je reisgenoten

We vertrekken in de ochtend vanaf onze verschillende opstapplaatsen.

Uiteraard reizen we in een comfortabele touringcar met keurmerk van de stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zo weet je dat je bus goed uitgerust is en voorzien is van alle nodige veiligheidsvoorzorgen. Er zijn altijd minimaal 2 chauffeurs.

Onderweg stoppen we met enige regelmaat om de benen te strekken. 's Avonds zal er gelegenheid zijn om ergens wat uitgebreider te eten.

Dag 2 - Dag 2

Dag 2

Na een lange maar hopelijk voorspoedige rit komen we aan in Kroatie, waar we uiteraard eerst genieten van een maaltijd (ontbijt of lunch afhankelijk van tijdstip) en kennismaken met de reisleiding. We leggen de belangrijkste dingen aan je uit, waarna we de tenten indelen en de praktische zaken even regelen. Vervolgens is er tijd om heerlijk te ontspannen, lekker te zwemmen, ergens wat te drinken of de omgeving te verkennen.

In de avond organiseert onze reisleiding een beachvolleybal toernooitje om elkaar nog wat beter te leren kennen. Deelname is uiteraard vrijwillig, maar supergezellig.

Tips:

 • Je kunt op de camping pinnen. Kies hierbij altijd "continue without conversion"
 • Je reisleider is er voor alles wat je kwijt wilt. Zoek ze dus op als er iets is, of dat nu iets praktisch is of iets dat je dwars zit, of iets waar je vragen over hebt. 

De volgende reisdata vertrekken gegarandeerd:

Je kunt er gerust vanuit gaan dat alle reisdata doorgaan. In de afgelopen jaren zijn al onze Kroatie-reizen doorgegaan met voldoende deelnemers.

Impressie van deze vakantie

Vertrekinformatie

Voor deze jongerenreis Kroatie kun je kiezen uit de volgende opstapplaatsen:

 • Zwolle
 • Woerden
 • Duiven

LET OP: de eerste en laatste vertrekdatum reizen deels met het vliegtuig. Je vliegt hierbij van luchthaven Rotterdam The Hague. Door deze vluchten veranderen de vertrektijden iets, maar je bent even lang in Kroatie als wanneer je met de bus zou reizen.15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage is gratis inbegrepen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze vlucht.

Voor de groep die op 28 juni vertrekt geldt dat zij op de heenweg zullen vliegen en retour gaan met de touringcar.
Voor de groep die op 2 september terug komt geldt dat zij retour zullen vliegen naar Rotterdam. De heenweg vertrekt met de touringcar. De laatste groep is dus op 2 september terug in Nederland.

Let op: geef zoals gevraagd bij het boeken altijd je voornaam op zoals deze op je id-kaart of paspoort staat. Bij vliegreizen is dit van groot belang. Voorkom extra kosten en geef je voornaam exact door zoals op je reisdocument staat.

Reis je samen?

Ongeveer 55% van onze reizigers boekt alleen. De overige 45% reist met twee of meer personen. Dit zorgt voor een goede mix tijdens onze reizen. Iederen kiest natuurlijk bewust voor een groepsreis, dus je zult zeker nieuwe mensen leren kennen.

Als je samen reist kun je dit eenvoudig opgeven op het boekingsformulier in het veld opmerkingen/bijzonderheden. Wij zorgen er uiteraard voor dat als je samen reist we jullie ook samen indelen bij alles. 

Inclusief

Inbegrepen bij de reissom zijn:

 • Heen- en terugreis vanaf opstapplaats in comfortabele touringcar met voldoende beenruimte. Simi Reizen gebruikt alleen touringcars die het keurmerk touringcarbedrijven dragen.
 • Alle activiteiten die standaard in het programma zijn opgenomen. Voor deze jongerenreis zijn dat: beachvolleybal, zeekajakken en snorkelen, mountainbiken, rivertubing, bezoek Krka.
  Optionele activiteiten zijn niet inbegrepen bij de reissom.
 • 8 overnachtingen inclusief gebruik van kookmaterialen, tenten en veldbed of slaapmatje.
 • Verblijfskosten
 • Ontbijt of lunch bij aankomst
 • Bijdrage Garantiefonds SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek stuurt SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die bijzondere sporten dekt. Voor sommige verzekeringen geldt dat gevraagd wordt naar de klasse van het water. Dit is klasse 2 tot 3.
 • Maaltijden en drankjes. We maken hiervoor een groepspot die door de deelnemers wordt beheerd. Onze reisleiding heeft een receptenboek met goede en makkelijk te bereiden recepten en heeft een actieve rol in het koken en organiseren van deze zaken. Reken op tussen de 4 en 8 euro per dag, maar dit varieert afhankelijk van de wensen van de groep.
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. De prijzen zijn in Kroatische Kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro.

Kano-safari - 350 kn per persoon
Canyoning - 350 kn per persoon
Extreem canyoning - 550 kn per persoon
Stand up paddling - 300 kn per persoon
Rotsklimmen - 370 kn per persoon
Bootexcursie eiland Bol - 230 kn per persoon
Zipline - 490 kn per persoon
Plitvice meren excursie - 490 kn per persoon
Mostar (Bosnie) en Medugorje - 510 kn per persoon
Dubrovnik excursie - 490 kn per persoon
Mountainbiken - 280 kn per persoon
Trekking Perun (berg) - 250 kn per persoon
Trekking Mosor - 295 kn per persoon
Rotsklimmen Perun Podstrana - 345 kn per persoon

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Veiligheid, alcoholbeleid en uitgaan

Simi Reizen werkt uitsluitend met gediplomeerde lokale gidsen. Deze gidsen zijn verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens activiteiten en hebben daar de volledige zeggenschap.

Alcohol en uitgaansbeleid 18+:

Voor alle reizigers van 18 jaar en ouder geldt dat je de vrijheid hebt om zelf te bepalen wanneer je uitgaat. Wel zal de reisleiding een aantal dingen met je afspreken, zodat ze het overzicht houden en kunnen inspringen als er iets is.

Daarnaast vragen we je om rekening te houden met het feit dat je kiest voor een groepsvakantie, enige flexibiliteit en medewerking wordt wel verwacht.  

Houd er daarnaast rekening mee dat wij bewust geen zuipvakantie organiseren. Als onderdeel van een groepsreis zullen onze reisleiders hier dan ook wel op letten.

Minimumdeelname jongerenreis Kroatië

De minimumdeelname voor deze jongerenvakantie is 20 personen, verspreid over de verschillende programma's en leeftijdsgroepen.

Indien de groep niet groot genoeg is om afzonderlijke leeftijdsgroepen aan te bieden, dan worden leeftijdsgroepen gecombineerd. Via Mijn Simi kun je dit zien als dit het geval is.

Het verleden leert ons echter dat het behalen van het minimumaantal geen probleem is.

Boeken van deze jongerenreis

Boeken kun je via deze pagina. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen. Je reisgeld wordt gegarandeerd door de Stichting SGR.

 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 16-08-2017

  Jongerenreis Kroatie Easy

  8.67

  images

  REISLEIDING

  10
  images

  PRIJS KWALITEIT

  8
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  ik heb het erg naar mijn zin gehad.ik had geweldige reisleiders en mede vakantiegangers mee en de activiteiten waren goed uitgekozen en georganiseerd
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 16-08-2017

  Jongerenreis Kroatie Easy

  8

  images

  REISLEIDING

  8
  images

  PRIJS KWALITEIT

  8
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  Net terug van Kroatie easy super een naar mijn zin gehad. De reisleiding stond altijd klaar voor je. Mooi plaatsjes bezocht, en veel leuke activiteiten gedaan!!
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 08-08-2018

  Jongerenreis Kroatie Easy

  7.67

  images

  REISLEIDING

  8
  images

  PRIJS KWALITEIT

  7
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  De groep maakt de reis bij dit soort vakanties. De enige invloed vanuit Simi is in hoeverre alles is geregeld en bij deze vakantie was ook alles goed geregeld. De reisleiding stond klaar wanneer nodig en bood vrijheid binnen vooraf bepaalde grenzen.
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 15-07-2018

  Jongerenreis Kroatie Easy

  10

  images

  REISLEIDING

  10
  images

  PRIJS KWALITEIT

  10
  images

  ACTIVITEITEN

  10
  Heb een geweldige vakantie gehad hier in split. Superveel leuke mensen ontmoet en de reisleiding was ook super. De busreis was wat minder vanwege het weinig beenruimte en de lange reis, vliegtuig was beter geweest. Ook waren de tenten bloedheet en de bedjes nou niet bepaald comfortabel. Ook waren de regels voor de 18- groep best streng. Hopelijk worden die volgendjaar wat losser. Het is tenslotte een vakantie en geen kamp. Voorderest vrij weinig slechte ervaringen gehad. De activiteiten waren ook erg leuk om te doen. De accomodatie was buiten de tentjes en de bedden ook echt super. Heerlijk genoten en kijk er met veel plezier en gezelligheid op terug.
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 18-08-2016

  Jongerenreis Kroatie Easy

  9

  images

  REISLEIDING

  9
  images

  PRIJS KWALITEIT

  9
  images

  ACTIVITEITEN

  9
  De gezelligheid ging al meteen van start in de bus. Ook al zit je lang in een bus voor mijn gevoel waren wij daar behoorlijk snel. Slapen blijft uiteraard wat vervelend maar was goed te doen. Goede bus en chauffeur. De stad Split en omgeving is prachtig. De activiteiten die wij deden waren allemaal in of rond de Stad Split. Deze activiteiten waren top geregeld en met veel plezier gedaan. De reisleiding was ook geweldig, behulpzaam en meedenkend. De camping is ruim opzet en goed onderhouden. De douche-/toiletvoorzieningen zijn in erg nette staat. Ben je opzoek naar een actieve en gezellige vakantie met mogelijkheden tot nog eigen extra activiteiten dan zit je goed bij Simi Reizen
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 02-08-2016

  Jongerenreis Kroatie Easy

  9

  images

  REISLEIDING

  10
  images

  PRIJS KWALITEIT

  9
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  Busreis was prima geregeld en bij aankomst meteen aan het ontbijt. Perfecte camping, dichtbij supermarktjes, de boulevard en de heerlijke strandjes. WCs, douches etc. waren keurig schoon, en onze eigen tentjes waren groot genoeg en de veldbedden sliepen oké. De camping zit vlakbij de bushalte, waarvandaan je snel in Split bent. Helaas stonden de tenten niet goed vast, dit moet zeker beter. Ook de gemeenschappelijke partytent stond niet goed vast bij slecht weer en veel wind. Deze waaide dan ook om, wat er gevaarlijk was ivm het kookplaatje en gas. Vanuit Simi niet geweldig gereageerd, de reisleiding ging netjes op zoek naar haringen (die natuurlijk aanwezig hadden moeten zijn), maar die waren te duur. Ik vind dat niet kunnen. Er moeten reserve haringen, scheerlijnen, stormbanden en gereedschap aanwezig zijn. Gelukkig hadden we een behulpzame buurman, die samen met onze groep de tent heeft vast gezet met zijn spullen. Verder is de reis goed georganiseerd, heerlijk gekayakt, geraft en gemountainbiked. Zeker een aanrader! De reisleiding (Manon, Melissa, Famke en Joyce) was supergezellig, in voor een praatje en had de juiste informatie. Ze zijn zelfs, toen een van onze extra geboekte activiteiten niet door kon gaan, zelf in Split een nieuwe activiteit voor ons gaan regelen naar de Blue Lagoon. Hartstikke lief gedaan! Al met al een geweldige vakantie, maar zorg alsjeblieft voor wat extra campinggerei!
  Al met al een geweldige vakantie, maar zorg alsjeblieft voor wat extra campinggerei!
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 02-08-2016

  Jongerenreis Kroatie Easy

  8

  images

  REISLEIDING

  8
  images

  PRIJS KWALITEIT

  8
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  Een fantasische en onvergetelijke vakantie gehad in Kroatie! We gingen met de bus naar Kroatie, het was een lange busreis maar de reisleiding (Famke, Joyce, Melissa en Manon) maakte er al in de bus iets gezelligs van. Doormiddel van speed-daten leerden we elkaar alvast kennen en leuke manier van kennis maken. Toen we aankwamen op de camping stond er ontbijt klaar. We konden heerlijk gaan bij komen van de lange busreis. Op de camping is een heerlijk strand, waar je heerlijk kan genieten. De activiteiten die in het programma zaten waren perfect geregeld en ook onwijs leuk! Bij ons kon op de dag dat het zeekajakken en snokkelen gepland stond niet door gaan door het weer. De reisleiding heeft dit goed opgepakt en de activiteit verplaatst. Naast de activiteiten heb je ook nog genoeg vrije tijd om op het strand te liggen of zelf activiteiten te ondernemen. Ook zeker een aanrader om als extra activiteit te doen is Blue Lagoon. Het is zo mooi! De camping is erg leuk en ziet er netjes uit. je bent zo bij het strand, de boulevaar, supermarkt, restaurantjes. We hadden een dag last van noodweer. De tenten volgen de lucht in, dit had te maken met dat de tenten helemaal niet goed vast zaten. De reisleiding deed toen vrij weining in deze situatie, maar gelukkig hadden wij een hele aardige buurman die ons ontzettend goed heeft gelopen. De reisleiding was opzoek naar haringen en ander gereedschap zodat de tenten zouden blijven staan. Helaas was het te duur en mochten ze het van simi niet aanschaffen. Mijn tip zou voor Simi-Reizen zijn: zorg dat er een gereedsschapkoffer, extra haringen, extra scheerlijnen, stoormbanden, gevulde ehbo-doos aanwezig is op elke loactie waar Simi-Reizen zit. Als je een vraag hebt aan Simi-Reizen je krijgt erg zo snel antwoord. Complimenten voor de snelle service! Verder heb ik een onwijs leuke en gezellige vakantie gehad in Kroatie. Wij hadden een super toffe groep! Ik wil de reisleiding (Manon, Famke, Joyce en Melissa) onwijs bedanken voor deze fantasche vakantie. Jullie zijn top reisleidsters!!
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 02-08-2016

  Jongerenreis Kroatie Easy

  9.67

  images

  REISLEIDING

  10
  images

  PRIJS KWALITEIT

  10
  images

  ACTIVITEITEN

  9
  Een geweldige vakantie gehad met simi in Kroatie. We hadden een super groep met super leuke reisleiding! Famke, manon, joyce en mellissa super bedankt jullie waren echt super tof! We hebben echt super vette dingen gedaan zoals raften en kayakken dus deze vakantie ga ik echt nooit meer vergeten!
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 11-07-2015

  Jongerenreis Kroatie Easy

  8.67

  images

  REISLEIDING

  9
  images

  PRIJS KWALITEIT

  9
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  We hebben een hele toffe vakantie achter de rug! De busreis was erg lang, ongeveer 24 uur. Maar dit wisten we van te voren, dus als je je er op in stelt valt het wel mee. De groep was leuk, de reisleiding was gezellig en de activiteiten waren super. We hebben gedoken, geraft, steden bezocht, gesnorkeld, naar feestjes geweest en aan extreme canyoning gedaan. Ik vond het fijn dat er ruimte voor eigen inbreng was, wat betreft eten en activiteiten. Dit was een vakantie om nooit te vergeten!
 • door Jongerenreis Kroatie Easy op 18-08-2016

  Jongerenreis Kroatie Easy

  8.67

  images

  REISLEIDING

  9
  images

  PRIJS KWALITEIT

  9
  images

  ACTIVITEITEN

  8
  In 1 woord echt GEWELDIG! Mensen die twijfelen echt gaan. Het is de perfecte combinatie van uitgaan en actieve dingen. Elke avond tot laat uitgaan en vroeg weer op voor een van de leuke activiteiten. Gezellig met zn allen eten in het restaurant. Cocktailbar op loopafstand. Uitgaan in split voor weinig geld. Daar zegt niemand nee tegen toch! Een liter cocktail voor omgerekend maar 15 euro! Ik ben nu al van plan om volgend jaar weer te gaan en veel vrienden van mij zeiden ook al dat ze wilden gaan dus hoop ook mensen van hier enthousiast te maken en te kunnen zeggen : SEE YOU AT SIMI

Camping Stobrec

Onze camping wordt ingesloten door zee aan drie kanten en is een prachtige viersterrencamping, voorzien van alle gemakken. De camping ligt op ongeveer 6 kilometer van het stadscentrum van Split, de een na grootste stad van Kroatië met een bruisend uitgaansleven. Het heerlijke weer maakt je vakantie compleet.

Direct in de omgeving van de camping vind je een aantal kleine supermarkten en iets verder een hele grote. De camping ligt aan een boulevard waar je perfect terecht kunt voor een drankje of iets eenvoudigs te eten. Door de boulevard is er een levendige sfeer. De camping wordt goed beveiligd en is een camping waar maar weinig groepen mogen staan.

Vanaf ons plekje lig je met een paar grote sprongen in zee, wat deze vakantie perfect geschikt maakt voor mensen die behalve actief bezig zijn ook willen genieten van het strand. Zoals de meeste stranden in Kroatie is het strand ook hier kiezel, maar er wordt jaarlijks een groot stuk strand opgespoten zodat zwemmen prettig is. Er is een mooie duikplank en er wordt ter plaatse ontzettend veel georganiseerd.

Faciliteiten camping

 • Direct aan het strand
 • Uitstekend sanitair. Gratis drie keer douchen per dag met bandje
 • Gratis wifi
 • Bar/restaurant en tweede bar aanwezig
 • Supermarktje aanwezig
 • Pinautomaat op de camping (tip: kies altijd continue without conversion!)
 • Fiets/scooterverhuur op de camping
 • Duikcentrum op camping
 • Massage mogelijkheden

Wat is er te doen in Split

Gemiddeld is het in juli en augustus rond de 26 graden, maar temperaturen tussen de 30 en 35 graden zijn geen uitzondering. De mediterrane sfeer van Split en de palmbomen helpen je zeker om een echt zomergevoel te krijgen!

Split zelf heeft veel te bieden. Zo is er een historisch stadscentrum dat nog terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Je kunt de stadspoorten bezoeken, het paleis van Diocletanus en veel mooie smalle straatjes door.

Uitgaan in Split

Split is een ontzettend leuke stad om uit te gaan. Heb je geen zin om echt op pad te gaan, dan is de boulevard voor de camping ideaal om even iets te drinken. Wil je echt uit, dan is Split centrum een aanrader. Rond middernacht verplaatst het nachtleven zich naar het Bacvice strand, waar ook alle grote clubs liggen.

De vroege avond breng je door in bars als Fluid, Ghetto of Puls in het oude centrum van de stad.

Later op de avond kun je het beste terecht bij O'Hara, Club Equador, de Vanilla Club of Hemmingway.

Taxi's

Als je uit geweest ben zul je op de terugweg nagenoeg altijd een taxi delen met een aantal personen. Ga niet alleen in een taxi terug, dat is net als in alle andere landen op de wereld niet altijd handig. Spreek voor je vertrekt een vaste prijs af voor het vervoer naar de camping. Betaal niet meer, ook niet als de taxi-chauffeur erom vraagt.

Shoppen in Split

Split is daarnaast een moderne, levendige stad met een centrum met leuke winkels. Een aanrader voor degenen die echt willen shoppne is trouwens de grote "Mall of Split" waar je enorm veel winkels hebt. Deze ligt op ongeveer 2 kilometer van onze camping af.

Grote stad

Split is de op 1 na grootste stad van Kroatie. Dat betekent dat er ook van alles georganiseerd wordt. Het meest bekende voorbeeld is wellicht Ultra Europe dat in juli in Split wordt georganiseerd en waar 100.000 jongeren op af komen.

Extra activiteiten

Eigenlijk kun je in en rondom Split van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld vanaf de camping enorm veel excursies boeken, bijvoorbeeld naar Bosnie of naar Dubrovnik. Vanuit Split centrum vertrekken ook veel veerboten naar de eilanden rondom Split. In overleg is er veel mogelijk.

Optionele activiteiten

Er zijn ter plaatse nog een heleboel activiteiten bij te boeken. Waar mogelijk organiseert de reisleiding dit in groepjes, zodat er gekeken kan worden of er nog een extra korting te krijgen is. De prijzen zijn in Kroatische Kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro.

Kano-safari - 350 kn per persoon
Canyoning - 350 kn per persoon
Extreem canyoning - 550 kn per persoon
Stand up paddling - 300 kn per persoon
Rotsklimmen - 370 kn per persoon
Bootexcursie eiland Bol - 230 kn per persoon
Zipline - 490 kn per persoon
Plitvice meren excursie - 490 kn per persoon
Mostar (Bosnie) en Medugorje - 510 kn per persoon
Dubrovnik excursie - 490 kn per persoon
Mountainbiken - 280 kn per persoon
Trekking Perun (berg) - 250 kn per persoon
Trekking Mosor - 295 kn per persoon
Rotsklimmen Perun Podstrana - 345 kn per persoon

Uitsluitend op basis van beschikbaarheid. Voor sommige activiteiten is een minimum deelname nodig. Je kunt optionele activiteiten ter plaatse beslissen en afrekenen.

Optionele activiteiten boek je rechtstreeks bij de betreffende aanbieder. Deze aanbieders werken niet direct met Simi Reizen samen. Je voert deze activiteiten dus op eigen verantwoordelijkheid uit. Bij onze eigen partners werken we samen en controleren we actief benodigde vergunningen en verzekeringen. Bij overige bedrijven hebben we die mogelijkheid niet. Simi Reizen is geen partij hierin.

Prijzen

Kroatie is een stuk goedkoper dan Nederland. Met name uit eten gaan is goedkoper, voor 12 tot 15 euro kun je prima uit eten. Ook dranken zijn goedkoper dan in Nederland, met prijzen die vaak wel bijna de helft lager zijn. Natuurlijk ben je op reis in een toeristisch gebied dus liggen de prijzen niet meer zo laag als vroeger, maar in ruil daarvoor zit je wel midden in de actie.

Betalen enzo

Je kunt gewoon pinnen op de camping. Ook net buiten de camping vind je nog een pinautomaat. Kies altijd voor "continue without conversion". Dat is altijd goedkoper en zorgt ervoor dat je eigen Nederlandse bank de omrekening van kuna naar euro doet. We raden je aan om gewoon in Kroatie te pinnen in plaats van in Nederland geld te wisselen. Het is een stuk goedkoper en een stuk eenvoudiger.

Onthoud dat je in het buitenland maar 1 keer per 24 uur kunt pinnen in een pin automaat.

In Kroatie betaalt men met de kuna. 7,5 kuna is ongeveer 1 euro (afhankelijk van de wisselkoers).

In winkels kun je over het algemeen gewoon pinnen, in restaurants en cafeetjes zelden tot nooit.

V. Hoe warm is het in Split in de zomer?

A. De gemiddelde maximum-temperatuur is in juni 22 graden, in juli 26 graden en in augustus 25 graden. Dit zijn gemiddelden, vaak is het een stuk warmer, reken op 33 tot 35 graden. Kijk hier voor meer info

V. Wat is het beleid met betrekking tot uitgaan? Krijgen we wel vrijheid?

A. Split is een mooie plek om uit te gaan. Sommige groepen gaan heel regelmatig uit tijdens deze jongerenvakantie, anderen blijven wat meer bij de camping. Houd er rekening mee dat uitgaan altijd in overleg gebeurt en dat je weer fris en fruitig bent voor de activiteit de volgende dag. Met je reisleiding maak je afspraken over tijden en dergelijke.

V. Hoe weet ik of er nog plek is?

Zolang de jongerenreis op de site staat aangegeven, is er nog plaats. We raden wel aan tijdig te boeken.

V. Wat voor types gaan er mee op deze reis?

A. De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen.

V. Hoe werkt dat met de leeftijdsgroepen?

A. Elke reis is onderverdeeld in leeftijdsgroepen. Natuurlijk gebeurt het regelmatig dat mensen samen op vakantie gaan en in verschillende leeftijdsgroepen vallen. Dat is geen enkel probleem, jullie kiezen dan gewoon voor de jongerenreis die het beste bij jullie past.

A. De samenstelling van de groep is natuurlijk altijd anders, maar over het algemeen kun je zeggen dat onze groepsreizen geboekt worden door actieve jongeren die houden van zon, zee en strand maar niet hele dagen alleen maar uit willen gaan en op het strand willen liggen.

V. Wat moet ik me voorstellen bij de camping?

De camping waar we verblijven in Split is camping Stobrec (klik hier voor de site). Deze camping ligt direct aan het strand en is supergezellig. De plekken zijn schaduwrijk. We hebben op deze camping een kooktent staan en hebben alles gezellig ingericht. Je slaapt met maximaal 4 personen in een tent op fijne veldbedden. Je bent vanaf de camping binnen 1 minuut op het strand voor een heerlijke duik. De camping is aan drie zijden ingesloten door de zee. Bij de camping kun je onder andere bootjes huren.

V. Kun je in Split goed uitgaan?

A. Absoluut! Split is een grote stad met veel uitgaansgelegenheden. Houd er wel rekening mee dat 16-18-jarigen niet overal naar binnen kunnen. De reisleiders houden hier overigens voor deze groep rekening mee.

V. Wat moet ik allemaal meenemen?

A. Belangrijk tijdens deze actieve strandvakantie zijn oude schoenen die nat mogen worden. Ook een slaapzak neem je zelf mee. Daarnaast natuurlijk alles wat je nodig hebt voor een lekkere zomervakantie. We raden een zonnebril zeker aan! Check ook onze paklijst Kroatie.

V. Wij reizen samen/hebben een relatie, kunnen we samen slapen?

A. Als je bij je boeking aangeeft dat je samen reist, houden we hier uiteraard rekening mee. Reis je met drie of meer personen, geef dit dan ook duidelijk aan. Vaak kunnen we voor jullie dan een eigen tent regelen.

V. Waar verblijven we?

A. Onze camping heet camping Stobrec en ligt net buiten Split, pal aan het strand. De camping heeft een restaurant/bar en in de directe omgeving zijn verschillende plekken om uit te kunnen. Met de reisleiding organiseren we natuurlijk ook de stap-avonden naar de beste clubs van Split!

V. Krijgen we voldoende vrije tijd?

A. Ja hoor, het is vakantie! We hebben meestal tijd om gewoon uit te slapen en hebben een programma dat we bij kunnen stellen al naar gelang de wensen van de groep. Voor sommige dingen moeten we iets verder reizen en wel op tijd opstaan. Je kunt altijd aan de reisleiders ter plekke vragen om leuke dingen in de buurt, zij weten van alles te vinden! In de meeste gevallen zullen de reisleiders zelf ook met plannen komen, het staat je natuurlijk vrij om wel of niet met de groep mee te gaan bij dat soort dingen.

V. Hoe gaan jullie om met bijzonderheden?

Bijzonderheden moeten duidelijk aangegeven worden op het boekingsformulier. Over het algemeen kunnen onze reisleiders de meeste bijzonderheden prima handelen.

V. Ik ben vegetarisch / eet halal / mag bepaalde dingen niet eten

A. Bij het boeken kun je aangeven of je een dieet volgt of dat er bepaalde bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Als je dit duidelijk aangeeft is er niks aan de hand!

V. Wat is er in de buurt te doen?

A. Kijk eens op deze pagina, daar vind je al wat informatie. Vanaf de camping kun je daarnaast ook vele excursies nog boeken, hoewel ons eigen programma vol genoeg is om geen extra dingen in te hoeven plannen.