Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. Boek je reis zodra je eruit bent - gemiddeld stijgen prijzen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Wat kan ik verwachten van mijn Simi-host?

Simi-hosts zijn een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie voor een reiziger, zij zullen er dan ook alles aan doen om jouw vakantie een topvakantie te maken. Bij alle reizen van Simi Reizen gaan een of meerdere Simi-hosts mee of zijn er ter plaatse lokale gidsen aanwezig. Onze Simi-hosts hebben een aantal taken en verantwoordelijkheden en worden hier intern jaarlijks op verschillende momenten voor opgeleid. Op deze pagina zullen wij toelichten wat je van je Simi-host kunt verwachten tijdens je reis.

Taken Simi-host

Onze Simi-hosts hebben een aantal taken om alles in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat jij een top vakantie hebt. De belangrijkste taken de hosts van Simi Reizen zijn:

 • Zorgen dat het programma en alle activiteiten in zijn volledigheid worden uitgevoerd zoals deze op de website beschreven staan, zo krijg jij de vakantie waar je voor betaald hebt.
 • Communicatie met kantoor over de gang van zaken op locatie.
 • Communicatie met lokale partners over de planning van de activiteiten, transfers, etc.
 • Ondersteunen van reizigers waar nodig. De Simi-host biedt hulp en bijstand als je bijvoorbeeld je paspoort verliest of als je iets breekt.
 • Communiceren van de planning met de groep, zodat jij weet op welke dagen de activiteiten plaatsvinden.
 • Informeren van de groep over activiteiten, zodat jij weet hoe laat jullie vertrekken en wat je mee moet nemen ter voorbereiding. 
 • Begeleiden van ziekenhuisbezoek en het regelen van allerlei zaken daaromheen. 
 • Betrokkenheid bij de groep, zonder de professionele afstand uit het oog te verliezen. 
 • Verdelen van de aandacht over de groep. Iedere reizigers in de groep heeft recht op evenveel aandacht van de Simi-host. 
 • Aanspreekpunt voor reizigers bij vragen en opmerkingen.     
 • Zorgen voor veiligheid van de groep op locatie en de sfeer binnen de groep.

Kenners of experts

Tijdens je reis hoef je niet te verwachten dat je Simi-host je tot in detail zal kunnen vertellen over hoe oud een bepaalde kerk of gebouw is, wat de geschiedenis van een plaats door de jaren heen is, welke personen belangrijk waren voor een bepaalde plaats, etc. Ook hoef je niet te verwachten dat de Simi-host de lokale taal van een bestemming onder de knie heeft. De hosts van Simi Reizen zijn geen gidsen en daarmee geen kenners of experts van bepaalde bestemmingen. De Simi-hosts zijn er voor de groep en het bezorgen van een top vakantie. Voor vertrek naar een bestemming krijgen zij nog wel specifieke informatie over de locatie. Hoewel een Simi-host geen kenner of expert is, proberen wij wel altijd rekening te houden met welke bestemmingen ze al enigszins kennen. 

Simi-host en activiteiten

De Simi-host is tijdens de outdoor-activiteiten nooit verantwoordelijk voor de uitvoer van de activiteit. De verantwoordelijke voor de betreffende outdoor-activiteit is altijd de gids ter plekke. Wanneer de Simi-host mee gaat met een outdoor-activiteit dan wordt hij of zij eerst geïnstrueerd door de lokale gids, de Simi-host is in dat geval alleen mee om zich met de groep bezig te houden en is niet verantwoordelijk voor de veiligheid tijdens de activiteit. De lokale gids onderneemt altijd de noodzakelijke stappen om de veiligheid van alle reizigers te waarborgen. Wij controleren jaarlijks of alle gidsen die de activiteiten begeleiden beschikken over de juiste diploma’s en vergunningen.

Simi-host en EHBO

De hosts bij Simi Reizen zijn verplicht hun EHBO-diploma te behalen, zonder EHBO-diploma mogen zij geen reizen begeleiden. Het EHBO-diploma van de Simi-host wordt door Simi Reizen vergoed. Hoewel de Simi-hosts in bezit zijn van een EHBO-diploma, mogen of kunnen zij op geen enkele wijze een diagnose stellen indien er een ongelukje of ongeval met een reiziger is voorgevallen. Een huisarts of ziekenhuis wordt bezocht bij elke vorm van twijfel. Het EHBO-diploma van de Simi-hosts is uitsluitend bedoeld voor situaties waarbij er echte eerst hulp nodig is. 

Simi-host en alcohol

Het is belangrijk dat de hosts van Simi Reizen ten alle tijden representatief blijven en vooral dat ze bij een noodgeval moeten kunnen inspringen. Onze hosts mogen daarom geen alcohol nuttigen tijdens hun werkzaamheden voor Simi Reizen, ook niet tijdens hun vrije tijd. Op deze manier kunnen zij altijd inspringen indien nodig.

Contact na de reis

Hoewel het bij andere reisorganisaties wel mag, staan wij onze hosts niet toe om achteraf contact te houden met de reizigers uit de groepen. Wij vinden het belangrijk dat onze hosts betrokken zijn bij de groep, maar wel vanuit hun positie op professionele wijze met hun werkzaamheden bezig zijn. Natuurlijk kan het altijd voorkomen dat er toch een geweldige klik ontstaat, in dat geval kan de Simi-host na overleg met kantoor contact houden.