Weten welke reis bij jou past? Doe de quiz! Sluit je aan bij avontuurlijke groepsreizen voor reizigers tussen de 18 en 32 jaar. 

Let op - er wordt volop geboekt. Stel je beslissing dus niet te lang uit. Elk jaar moeten we mensen teleurstellen die nét te lang hebben gewacht. 

Lastminute singlereizen en jongerenreizen

Kosten ter plekke Slovenië reizen

Slovenië is een ideale Europese reisbestemming als je op zoek bent naar een bestemming die nog niet is platgelopen door toeristen. Met de hoge bergen en mooie valleien, de dichte bossen en de grotere vlaktes en de krabbelende beekjes en de woeste rivieren is dit the place to be als je graag de groene natuur induikt. Je kunt hier uitstekend hiken, het is een waar outdoorparadijs, het is een van de beste landen van Europa om in te kajakken en het is vooral ook iets nieuws om te ontdekken. Daarnaast is er voor ieder wat wils, want je kunt uit meerdere groepsreizen Slovenië kiezen met Simi!

Veel reizigers hebben nog niet eerder kennisgemaakt met Slovenië. Hierdoor kan het ook goed zijn dat je nog niet erg bekend bent met de gemiddelde kosten ter plekke. Daar geven we je graag alle informatie over op deze kosten ter plekke Slovenië pagina. Kies je voor Simi? Dan boek je je jongerenreis standaard inclusief vervoer naar locatie (en terug), overnachtingen en een excursiepakket. Hierdoor weet je al goed waar je aan toe bent. Wat nog meer is inbegrepen kun je vinden op de reispagina van jouw favoriete Slovenië jongerenreis onder het tabje inbegrepen.

Daarnaast zijn er natuurlijk altijd kosten ter plekke tijdens een vakantie. Denk hierbij aan de maaltijden, souvenirs, drankjes, fooien en eventueel nog wat extra activiteiten. Op deze pagina geven we je meer informatie over de gemiddelde kosten ter plekke Slovenië en krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Is Slovenië een duur of goedkoop land?
 • Wat is de munteenheid van Slovenië en hoe kan ik betalen? 
 • Kan ik probleemloos geld opnemen in Slovenië?
 • Wat voor fooien zijn gebruikelijk in Slovenië?
 • Wat zijn de kosten van eten en drinken in Slovenië?
 • Wat kosten activiteiten in Slovenië?

Is Slovenië een duur of goedkoop land?

De prijzen in Slovenië zijn lager dan in Nederland. Slovenië wordt dan ook beschouwd als een van de goedkopere vakantielanden van Europa. Je kunt dit dan ook terugzien in de reissom gecombineerd met het activiteitenpakket. Ben je eerder in Kroatië geweest, dan zou je de prijzen ter plekke Slovenië hiermee wel redelijk kunnen vergelijken. 

Van alle 27 landen in de Europese Unie, staat Slovenië ongeveer op nummer 7 als we alle landen rangschikken op prijzen voor levensonderhoud (van goedkoop na duur). Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Polen, Tsjechië en Griekenland zijn nog goedkoper, maar daarna volgt al snel Slovenië. Hoewel Slovenië niet meer zo 'goedkoop' is als vroeger, kun je hier nog wel goedkoper vakantie vieren dan in Nederland. 

Houd er rekening mee dat je in de toeristische plaatsen, zoals Bled en de hoofdstad Ljubljana, meer kwijt bent dat in een lokaal dorpje. Hier zijn de prijzen aangepast op het toerisme en kunnen de prijzen ook afwijken in het hoogseizoen.

Ook verschillen de prijzen per product of service. Uit eten gaan is meestal goedkoper, maar bijvoorbeeld een drankje doen op het terras zeker niet altijd. Natuurlijk kun je een reis zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. 

Wat is de munteenheid van Slovenië en hoe kan ik betalen?

Geen gedoe met omrekenen, want in Slovenië wordt ook betaald met de euro. Houd er rekening mee dat het op veel plekken in Slovenië gebruikelijk is om met contant geld te betalen. In grotere winkels en supermarkten kun je gewoon met je pinpas afrekenen. 

Kan ik probleemloos geld opnemen in Slovenië?

Ja en nee. In Slovenië is in de grote steden en grotere dorpen altijd wel een pinautomaat te vinden. Echter moet je er rekening mee houden dat het niet tijdens alle groepsreizen Slovenië mogelijk is om daadwerkelijk een pinautomaat te bezoeken. We geven hieronder aan wat de mogelijkheden zijn per groepsreis Slovenië:

 • Slovenië Nature, Culture & Relax: Je kunt vlakbij het appartement geld opnemen in het dorp Mozirje. Neem wel voor de zekerheid wat contant geld mee, voor het geval de pinautomaat er een dagje geen zin in heeft.
 • Slovenië Actief: Vanaf de camping is alleen een pinautomaat te vinden op fietsafstand en we hebben slechts één of twee fietsen beschikbaar voor de hele groep. Niet handig dus als iedereen nog geld op moet nemen. Daarom raden we aan voldoende contant geld mee te nemen, rekening houdend met welke optionele activiteiten je wellicht wilt ondernemen en op basis van een inschatting van de kosten ter plekke op basis van deze pagina.
 • Slovenië rondreis: Er zijn mogelijkheden om te pinnen onderweg, maar lang niet overal. Ook voor deze groepsreis Slovenië raden we dus aan om voldoende contant geld mee te nemen. 

Kun je tijdens jouw groepsreis pinnen? Houd er dan rekening mee dat het kan voorkomen dat je enkele euro's aan transactiekosten dient te betalen aan de lokale bank om geld op te nemen.

Wat voor fooien zijn gebruikelijk in Slovenië?

Fooi geven is in Slovenië niet verplicht, maar wordt net als in Nederland wel gewaardeerd. Je kunt bijvoorbeeld 10% fooi geven als je in een restaurant uit eten gaat en tevreden bent over de service. 

Wat zijn de kosten van eten en drinken in Slovenië?

Op de reispagina van de groepsreizen Slovenië kun je onder het tabje inbegrepen bekijken welke maaltijden precies inclusief en exclusief zijn. Hieronder kun je de gemiddelde prijzen van Slovenië vinden. Van plek tot plek kunnen deze uiteraard een beetje afwijken. Goed om te weten over maaltijdkosten ter plekke Slovenië en de groepsreizen Slovenië:

 • Tijdens de campingreizen werken we met maaltijdpotten en bereiden we samen de maaltijden. Doe je hier volledig aan mee? Dan ben je een stuk voordeliger uit (en het is gezelliger). Als alle maaltijden bereid worden op de camping, geven reizigers gemiddeld tussen de 6 en 12 euro per dag uit aan alle drie de hoofdmaaltijden tijdens de Slovenië Actief reis. Tijdens de rondreis is dat bedrag iets hoger, omdat je met minder mensen samen kookt. Reken op circa 7 tot 14 euro per dag.
 • Tijdens de Slovenië Nature, Culture & Relax groepsreis overnacht je in een appartement en hebben jullie de gelegenheid om zelf te koken. Dit is vanzelfsprekend goedkoper dan elke dag uit eten gaan. Afhankelijk van of je met alleen je reisgenoten kookt en eet in jullie eigen appartement of dit doet met de gehele groep kun je met een bedrag van 7 en 15 euro aardig uit de voeten voor de drie hoofdmaaltijden.
 • De Lidl en de Hofer (onderdeel van de Aldi-groep) zijn de goedkopere supermarkten in Slovenië. De Mercator, Spar en Tus zijn vergelijkbaar met in Nederland de Jumbo en Albert Heijn en hebben dan wel weer wat meer keuze aan artikelen.

Supermarktprijzen Slovenië

Om je een beetje een indicatie te geven van de supermarktprijzen in Slovenië:

 • Bananen: circa 1,50 per kilo 
 • Appels: circa 1,70 per kilo
 • Ham/kaas of chocolade croissant: circa 0,75 euro 
 • Kaiserbroodjes 1 stuk: circa 0,25 euro
 • Heel brood (simpel): circa 1,50 euro
 • Doosje 10 eieren: circa 2,20 euro
 • Pakje salami: circa 2,70 euro
 • Pak met plakken kaas 250 gram: circa 3,30 euro
 • Pakje pasta 500 gram: circa 0,80 euro
 • Pakje spaghetti 500 gram: circa 2,00 euro
 • Pak rijst 500 gram: circa 1,00 euro
 • Lokale cola 0,5 liter: 0,70 euro
 • Fles wijn: circa 2,50 tot 4 euro
 • Halve liter bier: circa 1 euro

Deze prijzen zijn uiteraard een momentopname en kunnen wijzigen. Geïmporteerde merken kunnen erg prijzig zijn. Een pot Nutella kost in Slovenië ook gerust 6,50 euro. Coca Cola is daarentegen weer vaak goedkoper. Kies je voor lokale merken, dan zijn de prijzen erg gunstig. 

Uit eten gaan in Slovenië

Ga je uit eten in Slovenië? Dan kun je uitgaan van de volgende gemiddelde prijzen:

 • Pasta in een restaurant: circa 9 euro
 • Hamburgermenu in een restaurant: circa 12 euro
 • Visgerecht in een restaurant: circa 15 euro
 • Pizza in een restaurant: circa 9 tot 12 euro
 • Portie patat bij een fastfood zaak: circa 2 euro

Ga je voor een maaltijd met biefstuk een ander stuk vlees, dan kun je rekenen op ongeveer dezelfde prijzen als in Nederland.

Drinken in Slovenië terras/restaurant

Een drankje doen op het terras of in een restaurant? Dan kun je uitgaan van de volgende gemiddelde prijzen:

 • Zwarte koffie: circa 1,60 euro
 • Cappuccino: circa 2,20 euro
 • Flesje frisdrank: circa 3,00 euro
 • Wijntje: circa 2 euro
 • Flesje bier: circa 2-4 euro (afhankelijk van lokaal of importbier)
 • Gin tonic: circa 6-8 euro

Optionele activiteiten groepsreizen Slovenië

In Slovenië hoef je geen extra activiteiten meer bij te boeken om een leuke vakantie te beleven. Een excursiepakket is immers al inbegrepen bij de reissom. Echter zijn er wel nog leuke extra activiteiten mogelijk en kiezen veel reizigers er toch voor om nog wat extra's te ondernemen in de vrije tijd. Op de reispagina van elke reis kun je vinden wat dit jaar de mogelijkheden zijn en wat de ongeveer prijzen zijn. Optionele activiteiten betaal je meestal ter plekke in contanten. Bedenk dus van tevoren wat je ongeveer van plan bent en hoeveel geld handig is om mee te nemen. In de vertrekinformatie en op de reispagina kun je hier trouwens meer informatie over vinden.

Voor optioneel canyoning of een kajakles kun je uitgaan van een bedrag van ongeveer 70 euro, voor klimmen circa 65 euro en voor suppen circa 35 euro. Dan heb je een beetje een indicatie. De vrije tijd kun je uiteraard ook goed gebruiken om te relaxen bij het kampvuur, een terrasje te pakken, een spelletje te spelen of een mooie hike te maken in de omgeving. 

Totaal overzichtje kosten ter plekke Slovenië

De kosten ter plekke zijn voor Slovenië enorm afhankelijk van wat je van plan bent qua de maaltijden, hoe vaak je een terrasje pakt en of je nog extra activiteiten wilt ondernemen. Met bovenstaande informatie kun je voor jezelf een handig overzichtje maken met de ongeveer kosten. Gemiddeld geven de reizigers het volgende nog uit op bestemming aan de maaltijden als ter plekke alle maaltijden worden gekookt:

 • Slovenië Actief: Circa 6 tot 12 euro per dag
 • Slovenië rondreis: Circa 7 tot 14 euro per dag
 • Slovenië Nature, Culture & Relax: Circa 7 tot 15 euro per dag

Vul het bedrag wat je meeneemt nog aan met een bedrag voor één tot enkele keren uit eten gaan en wat je van plan bent wua optionele activiteiten. We raden altijd aan om aan rekening te houden met iets meer aangezien een souvenirtje ook snel gekocht is.

Let op: De informatie op de desbetreffende reispagina is het meest up to date en altijd leidend qua informatie. Deze pagina is bedoeld om je een beetje achtergrondinformatie te geven dat nuttig kan zijn voor jouw groepsreis. Hoewel we ons best doen om alle informatie up to date te houden, kan het zijn dat en prijswijzigingen optreden op de bestemming. Hier kun je geen rechten aan ontlenen.