Groepsreis Bulgarije: redenen en hoogtepunten

Groepsreis Bulgarije: redenen en hoogtepunten

Groepsreizen Europa Singlereizen

Vanaf 2022 kun je met Simi mee met een nieuwe groepsreis: de jongerenreis Bulgarije! Een heerlijk gevarieerde rondreis Bulgarije op een bestemming dat nog niet platgelopen is door toeristen. Ga voor avontuur, natuur, cultuur, geschiedenis en authenticiteit tijdens deze gezellige maar vooral ook indrukwekkende rondreis Bulgarije. In deze blog geven we je een aantal redenen waarom Bulgarije ook op jouw bucketlist moet staan als rondreisbestemming en vertellen we je meer over de hoogtepunten van de rondreis Bulgarije.

Redenen voor een groepsreis Bulgarije

Ondanks dat Bulgarije misschien niet het eerste land is dat in je opkomt, is het absoluut een vakantieland om af te wegen. Met zo veel mooie plekken, prachtige wandelplekken en een rijk verleden, kunnen we ontzettend veel redenen bedenken. Hieronder kun je de vijf hoofdredenen vinden om in 2022 een bezoek te brengen aan Bulgarije tijdens een groepsreis Bulgarije!

De schitterende natuur van Bulgarije

Bulgarije kent dichte bossen, ruige bergtoppen en prachtige valleien. Je kunt hier dan ook prachtige wandelingen maken. Zeker Pirin National Park, met haar prachtige gletsjermeren, mag niet ontbreken tijdens een natuurreis Bulgarije. Hier gaan we dan samen ook een fantastische hike maken. Als je deelneemt aan de groepsreis Bulgarije moet je niet vies zijn van een beetje wandelen, want dat gaan we zeker een aantal keren doen om op mooie plekjes te kunnen komen.

Met de wandelwagen wandelen we onder andere over het ecopad naar de Hotnitsa waterval, zien we het Shipka monument en bereiken we de Thracische tempel Starosel. Door te wandelen kom je op schitterende plekken tijdens je vakantie Bulgarije waar je met de auto vaak niet kunt komen. In Plovdiv en Sofia maken we een wandeling door de stad om de steden goed te leren kennen.

Bulgarije rondreizen

Bulgarije UNESCO plekken afstrepen

Ben jij een reiziger die het liefst zoveel mogelijk plekken van de UNESCO Werelderfgoedlijst bezoekt? Dan ben je in Bulgarije op het goede adres! Tijdens de Bulgarije groepsreis bezoeken we namelijk maar liefst drie van deze prachtige plekken. Dit zijn het Rila klooster in het gelijknamige gebergte, de kopie van de Thracische graftombe in Kazanlak en Pirin National Park, waarin we een mooie hike maken.

Benieuwd bij welke andere groepsreizen we ook plekken bezoeken van de UNESCO Werelderfgoedlijst? Dit zijn onder andere de groepsreizen Europa Spanje (binnenstad Córdoba), de zeilreis Griekenland (theater van Epidavros), de Noord-Griekenland jongerenreis (Meteora) en de verre groepsreizen Jordanië (Petra), Marokko (binnenstad Marrakech) en Sri Lanka (Sigiriya Lion Rock, Galle, Dambulla Golden Cave Tempel en Temple of Tooth.

Bulgarije rondreizen

Bulgarije is authentiek

Buurlanden Griekenland en Turkije worden jaarlijks bezocht door ongeveer 26 miljoen en 52 miljoen toeristen. Bulgarije heeft de afgelopen jaren flink wat meer toeristen mogen ontvangen dan de jaren ervoor en ontvangt inmiddels gemiddeld 8 tot 9 miljoen toeristen per jaar. Flink wat minder dan de buurlanden dus! Dat het toerisme nog in de kinderschoenen staat zorgt ervoor dat Bulgarije nog echt en puur is. Het land van de rozen is bijna drie keer zo groot als Nederland en is lid van de Europese Unie sinds 2007. Wil je eens gaan voor een andere bestemming? Overweeg dan de groepsvakantie Bulgarije!

Bijzondere monumenten en architectuur

We nemen je tijdens de rondreis Bulgarije mee naar verschillende tijden. Je maakt kennis met de prachtige burcht Tsarevets, de huizen uit de 18e en 19e eeuw in Bansko, maar ook sta je op sommige plekken oog in oog met het communistische verleden. De Kathedraal Alexander Nevski laat je kennismaken met de architectuur van de Orthodoxe Kerk. In Sofia kun je tevens nog mooie verdedigingswerken aanschouwen. Bulgarije bezit over een erfgoed van vele tijdperken. Als je een beetje fan bent van geschiedenis en architectuur, dan gaat deze reis je zeker ontzettend lang bijblijven.

Bulgarije rondreizen

Reis samen met leeftijdsgenoten

Je reist tijdens de groepsreis Bulgarije van Simi samen met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar. We verwachten dat de meeste reizigers die mee gaan met de Bulgarije rondreis tussen de 20 en 28 jaar oud zullen zijn. Naast dat de leeftijden dicht bij elkaar liggen, hebben jullie natuurlijk ook de bestemming en activiteiten als gemeenschappelijk interesse. 

Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons een inlog voor Mijn Simi. Hier kun je naast handige informatie, ook de deelnemerslijst zien en kennismaken met je reisgenoten door samen een Whatsappgroep aan te maken. Zodoende kun je elkaar alvorens de groepsreis Bulgarije een beetje leren kennen en kunnen jullie ook afspraken maken voor het samen inchecken op de luchthaven. Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen, dus als je dat ook van plan bent, ben je absoluut niet de enige.

Op het programma van de groepsreis Bulgarije

Tijdens het gevarieerde programma van de Bulgarije jongerenreis combineren we geschiedenis en cultuur met natuur en avontuur. Zodoende weet je dat je alles uit je bezoekt haalt in Bulgarije. Ontzettend veel activiteiten zijn al inbegrepen bij je reissom, waardoor je ter plekke in principe dus niks meer hoeft te boeken. Het grote voordeel hiervan is ook dat je alles echt meemaakt in groepsverband met je reisgroep. 

Bulgarije groepsreizen

Cultuur en geschiedenis rondreis Bulgarije

Tijdens de rondreis Bulgarije onderneem je de volgende inbegrepen dingen die te maken hebben met cultuur en geschiedenis:

 • Bezoek aan de Tsarvets burcht
 • Wandeling naar het Shipka monument en bezoek Buzludzha monument van buitenaf
 • Bezoek kopie Thracische tombe Kazanlak en bezoek Russische kerk Shipka van buitenaf
 • Bezoek rozenfabriek (Bulgarije staat bekend om de rozenproductie)
 • Wandeling en bezoek aan Thracische tempel Starosel
 • Wandeling Plovdiv met bezoek aan Romeinse Theater en Etnografisch Museum
 • Bezoek plaatselijke markt
 • Eenmaal typisch Bulgaars diner met jenever proeverij
 • Bezoek Rila Klooster
 • Wandeling centrum Sofia met bezoek kathedraal Alexander Nevski

Natuur en avontuur singlereis Bulgarije

Tijdens de rondreis Bulgarije onderneem je de volgende inbegrepen dingen die te maken hebben met natuur en avontuur:

 • Wandeling over ecopad naar de Hotsnitsa waterval
 • Kanotocht op stuwmeer Koprinka
 • Klimtuin adventure park Dobrinishte en entree zwembadcomplex
 • Hike Nationaal Park Pirin
 • Raften op rivier Struma

Bulgarije rondreizen

Keuze maken voor een Simi groepsreis

Spreekt de Bulgarije groepsreis je heel erg aan en ben je benieuwd welke groepsreizen je dan nog meer wellicht zullen aanspreken? We adviseren je om ook de volgende groepsreizen te bekijken:

 • Groepsreis Noorwegen en Zweden 
 • Groepsreis Noord-Griekenland 
 • Groepsreis Ierland 
 • Groepsreis Jordanië
 • Groepsreizen Marokko
 • Groepsreis Oostenrijk
 • Groepsreis Canada 

Ook kun je ervoor kiezen om de keuzehulp test te doen! Aan de hand van een aantal vragen kun je bekijken welke groepsreis wij denken dat het beste bij je past! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.