Groepsreizen - hoe werkt het precies?

Groepsreizen - hoe werkt het precies?

Alleen op reis

Bij een groepsreis reis je samen met andere mensen die je vooraf niet per se kent. Groepsreizen zijn er echter in veel verschillende vormen, dus kijk goed naar de reis die bij jou past. 

Waarom aansluiten bij een groepsreis? 

Er zijn veel uiteenlopende redenen om aan te sluiten bij een reis in een groep. De belangrijkste reden is om samen met anderen een onvergetelijke vakantie te beleven. Hoewel je je medereizigers vooraf niet kent, kun je vooraf al online kennismaken. Sommige groepen spreken al ergens af voorafgaand aan de reis om elkaar alvast een beetje te leren kennen. Tijdens de reizen ontstaan eigenlijk altijd wel hele goede vriendschappen. Sámen dingen beleven zorgt voor een goede onderlinge band. 's Avonds onder het genot van een drankje terugkijkend op die spectaculaire raft-tocht of die prachtige hike die je gemaakt hebt, 

Een andere belangrijke reden om aan te sluiten is gemak. Je hoeft zelf bijna niks meer te regelen. Zo is bij een reis met Simi altijd je vervoer, de belangrijkste excursies en de accommodatie voor je geregeld.

Zelf moet je vooral zorgen dat je je documenten op orde hebt. Check dus even hoe lang je ID-kaart of paspoort nog geldig is. Voor verre reizen is het handig om even te checken of je een visum nodig hebt en of je nog andere dingen moet regelen. Als je je reis echter via Simi boekt voorzien we je van al deze belangrijke informatie. 

Een derde belangrijke reden om aan te sluiten bij groepsreizen is veiligheid. Hoewel de meeste landen prima veilig zijn en je vrijwel overal probleemloos zelfstandig kunt reizen is het toch wel heel erg prettig om mensen om je heen te hebben. Zo hoef je niet alleen over straat en kun je een beetje op elkaar letten. 

Groepsreizen Sri Lanka

Een reis kiezen die bij jou past

Als je van plan bent met een groep op reis te gaan, kunnen we je eigenlijk maar 1 tip meegeven: kies de reis die bij jou als persoon past. 

We merken vaak dat mensen het best spannend vinden om een groepsreis te boeken. Je weet immers niet vooraf wie er nog meer meegaan en er is altijd een klein beetje angst dat de andere mensen niet leuk zijn. In de praktijk is dat natuurlijk nooit zo, in een groep is er altijd wel iemand waarmee het goed klikt. 

Kies daarom altijd gewoon voor de reis waar jij het beste gevoel bij hebt. Kijk naar je budget, wanneer je wilt gaan, maar vooral naar het type groepsreis dat je wilt maken. 

Bij Simi hebben we meer dan 35 reisbestemmingen. Alle reizen zijn een combinatie van cultuur, natuur, actie en avontuur. Sommige reizen neigen iets meer richting cultuur, anderen iets meer naar natuur en andere reizen weer wat meer richting actieve vakanties. Er is altijd overlap, veel reizen zijn een soort combinatie van verschillende dingen. 

 

Grofweg zijn deze onder te verdelen in:

Natuur groepsreizen

Hieronder vallen bijvoorbeeld de groepsreizen naar Canada, de Grand Tour of the West VS, Ecuador, Slovenië, Bulgarije, Noorwegen en Zweden, Ierland en Costa Rica, maar ook Tanzania. Ook de trekking naar het basiskamp van de Mount Everest is een absolute natuurreis. 

Culturele groepsreizen

Hieronder vallen bijvoorbeeld de rondreizen Egypte, Sri Lanka, Marokko, Jordanië, Mexico, Italië, Oost-Europa en de Balkan rondreis. 

Combi rondreizen

Denk aan bijvoorbeeld Cuba, Californië, Griekenland, Balkan, of de rondreis Californië. 

Altijd een mix

Verreweg de meeste groepsreizen hebben een mix van avontuur, actie, culturele activiteiten en historische gebouwen die we bezoeken. Bij veel reizen is het zo dat je een afwisselende reis boekt. Zo is er vaak een goede mix tussen grote steden en natuur, tussen activiteiten en relaxen en zorgen we er altijd voor dat je een heel volledige reis boekt. Niks zo vervelend als overal voor moeten bijbetalen. Je zult merken dat Simi niet altijd de goedkoopste groepsreizen aanbiedt, maar dat willen we ook helemaal niet. Liever iets meer betalen voor een heerlijke ervaring dan zo goedkoop mogelijk langs alle toeristische plekjes hoppen. 

Groepsreis

Spannend, alleen een reis boeken

Als je je gaat oriënteren op een mooie reis is het best even spannend. Je kent, tenzij je met iemand samen reist, nog niemand uit de groep. Het is dan altijd even spannend. Maar, je bent ongetwijfeld ooit op een nieuwe school begonnen, begonnen aan een studie of een nieuwe baan of lid geworden van een sportclub. In alle gevallen moet je mensen dan leren kennen, dat is bij een groepsreis niet anders. 

We raden je altijd aan om in je achterhoofd te houden dat het voor iedereen spannend is. Gelukkig krijg je vanuit Simi de middelen om vooraf kennis met elkaar te maken. Zodra het minimumaantal voor een reis bereikt is, zul je inloggegevens ontvangen. Als je vervolgens inlogt zie je de voornaam, woonplaats en leeftijd van je medereizigers staan. Je kunt vervolgens zelf je nummer invoeren en samen met je reisgenoten een WhatsApp-groep starten. Soms wordt er door groepen ook afgesproken vooraf, zeker bij verre groepsreizen. 

Je zult merken dat het ijs snel gebroken is. Je hebt immers allemaal dezelfde keus gemaakt: een reis boeken naar een ander land, met avontuur in het vooruitzicht! Ook zul je merken dat leeftijd niet zoveel zegt. Vaak gaat het toch vooral om gedeelde interesses die bepalen hoe het klikt. We raden je altijd aan om er gewoon open in te gaan en vooral jezelf te zijn. 

Op reis met een groep

Hoe kies je de juiste reisorganisatie voor groepsreizen? 

Als je op zoek gaat raden we je aan om verschillende reisprogramma's en prijzen met elkaar te vergelijken. Simi is niet per definitie de goedkoopste. Vaak zijn we wel de meest complete echter. Niet voor niets kiezen elk jaar duizenden mensen voor een reis met Simi. 

Als je hulp nodig hebt bij het zoeken van een reisbestemming die bij jou past hebben we drie goede hulpmiddelen voor je klaar staan:

  1. Doe de quiz. In 15 vragen kijken we naar wat voor type reiziger je bent en geven op basis daarvan advies. In de meeste situaties is de quiz verrassend accuraat! 
  2. Check de digitale brochure - hier zie je in vogelvlucht het aanbod groepsreizen van Simi. Ideaal om een eerste selectie te maken en te kijken wat bij je past. Kies vervolgens uit welke reizen jou aanspreken en ga vervolgens op de site verder met het lezen van het dag tot dag programma en alle details. 
  3. Vraag het aan Simi. Zowel via livechat, e-mail als via Instagram en Facebook krijg je snel antwoord op je vragen. Aarzel vooral niet, we helpen je graag op weg!

Wanneer moet je boeken? 

We merken dat veel mensen de neiging hebben de beslissing voor zich uit te schuiven. Niet zozeer omdat je de keus niet gemaakt hebt, maar vooral omdat het toch vrij definitief is als je een boeking plaatst. Heel begrijpelijk, maar het advies is wel om te boeken zodra je de keus gemaakt hebt. De aanbetaling die je doet als je boekt is 25% van de reissom, de rest betaal je pas zes weken voor vertrek. 

Vroeger boeken heeft als voordelen:

  • Hoe eerder iedereen boekt, hoe eerder wij jullie met elkaar kennis kunnen laten maken
  • De prijs ligt in vrijwel alle gevallen lager als je vroeger boekt. Slechts in zeer uitzonderlijke situaties komt het voor dat een reis later nog goedkoper wordt, maar dat gebeurt zelden. Andersom is het wel zo dat de reissom gemiddeld stijgt naarmate de datum dichterbij komt. 
  • Je hebt iets om naar uit te kijken. Het is een heerlijk vooruitzicht om iets definitief gepland te hebben waar je gewoon naartoe kunt leven!
  • Je hebt tijd om je zaakjes te regelen. Voor sommige reizen moet je een paspoort hebben of een visum aanvragen. Wel zo relaxed als je daar de tijd voor hebt en niet hoeft te haasten. 

Maar, zijn het dan singlereizen? 

Nee hoor. Hoewel het grootste deel van reizigers wel solo boekt, zijn de reizen niet bedoeld voor singles per se. Je kunt dus ook gewoon samen met een vriend of vriendin boeken. Wat alle reizigers wel gemeen hebben is dat iedereen het leuk vindt om nieuwe mensen te leren kennen en open staat voor anderen. 

Dus: doen die groepsreis!

Dus: check de reizen, kijk welke het beste bij je past en boek vervolgens 1 van de groepsreizen waar je het beste gevoel bij hebt. Je kunt zowel binnen Europa als buiten Europa terecht. Qua accommodatie doen we alles, van kamperen tot goede hotels en alles ertussen. Ook dat kan een afweging zijn, dus neem dat mee in je overwegingen! 

Afhankelijk van de bestemming en periode waarin je reist is de leeftijdsverdeling net anders. Reis je buiten het hoogseizoen? Dan zal de gemiddelde leeftijd iets hoger liggen. Reis je in een vakantieperiode? Dan worden de vakanties ook veel door jongere reizigers geboekt. Onze jongerenvakanties gaan de hele wereld over. Binnen Europa ligt de leeftijd vaak net iets lager, buiten Europa vaak net iets hoger.