Groepsreizen voor twintigers

Groepsreizen voor twintigers

Singlereizen

Groepsreizen voor twintigers

Als je ergens in de twintig bent en zoekt naar een groepsreis, denken we dat de kans groot is dat je op zoek bent naar een reis met mensen die ongeveer in dezelfde levensfase zitten. Als je een mooie reis wilt maken, wil je immers vooral ook kunnen genieten van het leven daar.

De samenstelling van een groepsreis is daarbij best van belang. Je wilt immers niet als jongere van in de twintig tussen allemaal 50+ reizigers zitten (hoe gezellig dat ook kan zijn overigens hoor), maar optrekken met mensen die ook 's avonds nog ergens wat willen drinken en waar je raakvlak mee hebt is altijd leuker. 

De jongerenvakanties zijn zonder uitzondering inclusief vervoer, verblijf én een pakket activiteiten. 

Wat is een groepsreis? Vergelijkbaar met een singlereis?

Simi Reizen is expert op het gebied van groepsreizen voor twintigers. Hoewel onze reizen geen "echte" singlereizen zijn, boekt een groot deel van de mensen die met ons mee reist solo. Je kunt je dus gerust alleen aansluiten bij een van onze groepsreizen, je bent in geen geval de enige.

In alle honderden groepsreizen die we jaarlijks uitvoeren is het nog nooit voorgekomen dat er iemand in de groep zat die als enige solo geboekt had. Minimaal de helft van de reizigers komt alleen, de anderen komen met een vriend of vriendin of klein groepje. 

Waar kun je allemaal naartoe? 

We hebben een groot aantal reizen binnen Europa, maar ook buiten Europa. We bieden weliswaar geen reizen aan naar Afrika of Australië, maar wel naar Midden-Amerika, Noord-Amerika en Azië. 

Reizen worden aangeboden in twee leeftijdsgroepen, 18-25 en 24-39 jaar. In een aantal gevallen worden deze leeftijdsgroepen met elkaar gecombineerd. Het is immers belangrijker dat je met een leuke groep op pad gaat dan dat de reis niet door zou kunnen gaan. 

Populairste verre singlereizen twintigers:

Costa Rica ontdekken!

Het tropische Costa Rica is zonder twijfel één van de meest populaire reisbestemmingen onder twintigers. Het moderne midden-Amerikaanse land heeft alles wat een topvakantie garandeert: mooi weer, prachtige afwisselende natuur, een fantastische verscheidenheid aan wildlife én de mogelijkheid om uiteenlopende activiteiten te ondernemen. Groepsreizen naar Costa Rica vertrekken vrijwel het hele jaar door, omdat het er het hele jaar tussen de 25 en 30 graden is. 

Costa Rica singlereizen

Groepsreizen Sri Lanka

Ook Sri Lanka heeft een klimaat dat het toelaat om vrijwel het hele jaar door reizen te organiseren naar dit tropische eiland in de Indische Oceaan. De Sri Lanka groepsreis is qua prijs/kwaliteit een topper in ons aanbod. Niet alleen zijn maaltijden inbegrepen tijdens je rondreis, maar ook een zeer groot aantal activiteiten is standaard inbegrepen bij je reissom. Hoogtepunten zijn de tuktuksafari en de beroemde treinrit door de bergen. Meer weten over de singlereizen Sri Lanka

tuktuk safari

Rondreis Nationale Parken VS

Binnen de Verenigde Staten kies je uit verschillende groepsreizen voor twintigers. De meest populaire rondreizen zijn onze reizen naar Californië en de rondreis langs de indrukwekkende Nationale Parken van de VS. Als je altijd al eens oog in oog met de imposante Grand Canyon hebt willen staan of de bizarre rotsformaties in Bryce Canyon is dit jouw rondreis! Je reist bij deze groepsreis met SUV's waardoor je ultiem flexibel bent en in staat bent om je rondreis echt zelf ook vorm te geven.

Check de groepsreizen in de VS

groepsreizen twintigers vs

Populairste reizen binnen Europa

Van oudsher is Simi Reizen begonnen met het aanbieden van reizen binnen Europa. Hierdoor hebben we een goed netwerk opgebouwd van uitstekende contacten, vaste reisbestemmingen en hebben we op veel bestemmingen de reizen al helemaal tot in de puntjes kunnen regelen. 

Hieronder vind je een overzichtje van populaire reisbestemmingen binnen Europa, maar het aanbod van reizen is nog veel groter dan dat en is natuurlijk ook nog afhankelijk van wat je zelf wilt. 

Zeilreizen Griekenland

Combineer zon, zee en strand met het leven op een zeiljacht. Met maximaal 10 personen per jacht vaar je tijdens deze reis langs verschillende Griekse eilanden. Onderweg maak je regelmatig een zwemstop en bepaal je zelf in hoeverre je mee wilt doen met het zeilen of juist vooral lekker wilt relaxen tijdens je reis. 

Een tweede rondreis in Griekenland vindt plaats op het vasteland en brengt je in tien dagen tijd langs verschillende bijzondere plekken. 

Meer over de groepsreizen Griekenland

groepsreis griekenland

Actieve vakanties in de Franse Alpen

Frankrijk is altijd een topbestemming voor onze groepsreizen geweest. Vanaf een ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie bij het stadje Guillestre in de Franse Alpen organiseert Simi al bijna 10 jaar actieve vakanties. Je hebt keus uit twee verschillende reisprogramma's: Frankrijk Actief of Frankrijk Actief PLUS. Het enge programma is net iets intensiever dan het ander, maar je verblijft op dezelfde camping in de Alpen. 

Als je op zoek bent naar een vakantie waar je niet zoveel hoeft te reizen, maar wel veel onderneemt is Frankrijk een topbestemming. Daarnaast is het weer in de zomermaanden in de Alpen ook nog eens stabiel en lekker warm, met temperaturen vaak boven de 30 graden. 

Frankrijk groepsreizen twintigers

Zonnig Kroatië

Kroatië is al jaren een populaire reisbestemming voor reizigers in de twintig. Het lekkere weer gecombineerd met historische gebouwen, een grote stad met uitgaansmogelijkheden én de mogelijkheid om heel veel activiteiten te ondernemen zorgen voor een onvoorstelbare aantrekkingskracht. Je kunt zowel met de touringcar als met het vliegtuig naar Split in Kroatië en boekt een groepsreis met uiteenlopende inbegrepen activiteiten. 

Kroatië heeft alles te bieden voor een topvakantie. Het is een wat originelere vakantiebestemming, met veel outdoor mogelijkheden maar ook veel geschiedenis en cultuur. Ook niet onbelangrijk: je kunt in Split uitstekend uitgaan! Niet voor niets is dit het jaarlijkse toneel van Ultra Europe waar tienduizenden jongeren op af komen. 

De groepsreizen Kroatië zitten eigenlijk altijd helemaal vol. 

Kroatie groepsreis

Wat voor vakantie past bij jou?

Belangrijk is om bij het zoeken van een passende vakantie vooral te bedenken wat je zelf zoekt in een groepsreis. Vrijwel automatisch zul je dan merken dat de andere mensen binnen je groep soortgelijke redenen hebben. De kans dat het dan klikt met je reisgenoten is erg groot. 

Binnen Europa heb je keuze uit een vijftien reisbestemmingen, buiten Europa kun je naast bovengenoemde reizen onder andere naar Vietnam, Thailand, de Malediven en Jordanië. Binnen Europa kun je verder nog naar bijvoorbeeld Noorwegen, Ierland, Spanje, Portugal en meer. 

Reizen met andere twintigers

Onze groepsreizen worden voor een groot gedeelte door twintigers geboekt. Dat kunnen mensen zijn van net 20, 21 of 22, maar veel zien we ook mensen van 27, 28 of 29 die zich aansluiten bij een groepsreis. Uiteindelijk merken we dat leeftijd niet zo heel veel zegt. Waar het wel om gaat is dat je je aansluit bij een groep met relatief jonge mensen. Dat betekent dat er altijd wel iemand een drankje wil doen en hoewel sommigen nog studeren en anderen al werken, is er vrijwel altijd genoeg raakvlak om er een fantastische reis van te maken. 

Een groepsreis is een prima manier om samen met anderen te reizen, maar toch voldoende vrijheid te hebben om zelf dingen te ondernemen. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.