Alles over de Cameron Highlands, Maleisië

Alles over de Cameron Highlands, Maleisië

Verre groepsreizen Singlereizen

Cameron Highlands, de groene oase van Maleisië, is een plek die je niet wil overslaan tijdens je groepsreis Maleisië. Het landschap, dat vol staat met groene heuvels en theeplantages, is echt uniek. Daarnaast maakt de gemiddelde temperatuur van rond de 23 graden deze plek een welkome afwisseling na de warme temperaturen in de rest van Maleisië. Je hebt hier echt van alles te doen en daar vertellen wij je graag meer over. Of je nu met Simi meegaat op een groepsreis door Maleisië of zelfstandig reist, dit is alles wat je moet weten over Cameron Highlands.

Wat kan je verwachten van Cameron Highlands?

Cameron Highlands, gelegen in Maleisië, is een bergachtig gebied dat bekend staat om zijn weelderige groene landschappen, verkoelende klimaat en uitgestrekte theeplantages. Gelegen op ongeveer 1500 meter boven zeeniveau, biedt dit gebied een aangename ontsnapping aan de hitte in het overige gedeelte van Maleisië. Je bezoekt Cameron Highlands om te genieten van de koele berglucht, het prachtige landschap, te wandelen door jungles en te proeven van vers geplukte thee. Het is een mooie bestemming die echt niet te missen is tijdens je singlereis Maleisië.

Weer & klimaat in Cameron Highlands

Wanneer je vanuit Kuala Lumpur of Taman Negara komt zul je gewend zijn aan de warme temperaturen. Echter, de temperaturen in Cameron Highlands liggen een stuk lager, wat een fijne afwisseling kan zijn na de warmte. Houd rekening met een gemiddelde temperatuur van 18 tot 25 graden. In de avonden kan het stevig afkoelen dus zorg dat je een lekkere warme trui meeneemt.

Hoe kom je tijdens de groepsreis Maleisië in Cameron Highlands?

Als je met de groepsreis Maleisië van Simi reist, reizen we naar Cameron Highlands vanaf Taman Negara. Dit doen we per bus en dit is een rit van ongeveer 5 uur. Maar daarbij moet je er rekening mee houden dat dit korter of langer kan duren, het verkeer in Azië is namelijk niet te voorspellen. Reis je zelfstandig, dan zou je ook per bus én boot kunnen gaan. Dan doe je er een uur langer over maar maak je wel een hele mooie tocht. Uiteraard gaan er vanuit Kuala Lumpur ook dagelijks bussen naar Cameron Highlands, dan doe je er ongeveer 4 uur over.

Eten in Cameron Highlands

Zoals wij gourmetten of kaasfonduen, houden ze in Maleisië van: ‘steamboaten’. Er komt een brander op tafel met een pan met bouillon, die vaak erg pittig kan zijn. Je krijgt borden vol met groenten, vlees en/of vis. Met een netje laat je dit zakken in de bouillon en als het gaar is kun je dit met je stokjes opeten. Als je geïnteresseerd bent in de Maleisische eetgewoontes is dit zeker leuk om te proberen. Bekijk ook eens ons blog over het eten in Azië, voor meer aanraders.

Tanah Rata als uitvalsbasis in Cameron Highlands

Wanneer je naar Cameron Highlands reist is Tanah Rata hoogstwaarschijnlijk je uitvalsbasis. Het is het grootste dorp in de Highlands en heeft de meeste hotels, restaurants en winkels. Dit is ook de plek waar veel hikes en tours beginnen, die je zowel online als lokaal kunt boeken. Je kunt de omgeving rondom Tanah Rata verkennen middels een tour of zelfstandig. Als je met de groepsreis Maleisië van Simi meereist, zijn er een aantal excursies en tours inbegrepen.

Wat ga je hier beleven tijdens de groepsreis Maleisië?

Mossy Forest

Mossy Forest is een, zoals de naam al weggeeft, mosrijk bos. Het gebied ligt op 2.000 meter hoogte en het is er ontzettend vochtig waardoor er veel biodiversiteit aanwezig is. Je gaat met een 4x4 omhoog en kunt aan de top een wandeling doen, waarbij je kunt kiezen uit een makkelijke of moeilijke route. Bij de moeilijke route moet je rekening houden met veel klimmen en klauteren. Het is daarom ook aan te raden goede schoenen mee te nemen en kleding te dragen die vies mag worden. Als je met de groepsreis Maleisië van Simi meegaat, heeft de gids al een mooie route voor je uitgestippeld. De totale wandeltijd is ongeveer 30 minuten.

 

Theeplantages

Cameron Highlands staat bekend om zijn vele theeplantages, waarvan je er een paar kunt bezoeken. Tijdens zo'n bezoek kun je genieten van het mooie uitzicht, kom je alles te weten over het maken van thee, krijg je soms een rondleiding en ga je (uiteraard) thee drinken! Eén van de theeplantages die je met de groepsreis van Simi gaat bezoeken is: BOH Sungai Palas Tea Centre. Hier heb je een geweldig uitzicht en een restaurant waarbij het net lijkt alsof het over de theevelden hangt. Entree is gratis, en er worden dagelijks tours gegeven, houd er daarom dus rekening mee dat er soms lange files staan.

Optionele activiteiten tijdens de groepsreis Maleisië

Naast de theeplantage en het Mossy Forest, heb je eventueel nog tijd om zelf activiteiten te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een aardbeienboerderij, de Butterfly Farm en de Night Market.

Aardbeienboerderij

Naast thee groeien er in Cameron Highlands ook volop aardbeien. Wanneer je naar een aardbeienboerderij gaat, mag je daar vaak zelf aardbeien plukken en krijg je informatie over het proces. Soms kun je van je zelf geplukte aardbeien ook een milkshake maken. Een bekende boerderij is Raju's Hill. Deze ligt vlak bij de theeplantage die we net benoemde. 

Butterfly Farm

Een andere leuke activiteit is de Butterfly Farm. In een kleine overdekte kas vind je allerlei tropische planten en vlinders, maar ook slangen en hagedissen (geen zorgen, ze zitten in een vivarium), en zelfs cavia’s en konijnen. Houd rekening met een bezoek van maximaal een uur, het is er namelijk niet groot.

Night Market

Op vrijdag en zaterdagavond is er een night market bij de Golden Hills, zo'n twee minuten ten noorden van Tanah Rata. Hier kun je aardbeien, thee, souvenirs en een hoop lokale gerechten krijgen. Het is goed om te weten dat er hier geen bussen naar toe rijden. Wel kun je met de taxi.

Maleisië is een fantastische bestemmingen voor een groepsreis door Azië en daarbij is duidelijk dat Cameron Highlands zeker niet overgeslagen mag worden. De groene heuvels, het aangename klimaat en de tal van activiteiten maken deze plek een echte must-visit tijdens je groepsreis Maleisië. Of je nu van wandelen houdt, geniet van het uitzicht op de theeplantages of lokale lekkernijen wil proeven op de night market, Cameron Highlands zal je gegarandeerd betoveren.