Waarom Thailand op je bucketlist hoort

Waarom Thailand op je bucketlist hoort

Verre groepsreizen Singlereizen Alleen op reis

Thailand is al jarenlang een populaire reisbestemming onder de jongeren in Azië. Dat is ook niet voor niets want het land is zeer betaalbaar en biedt ook nog eens een hoop avontuur. Tijdens de groepsreis Thailand maak je kennis met verschillende regio's en is er een afwisselend programma samengesteld met een hoop avontuur! Simi heeft ook andere groepsreizen Azië, die ook zeker leuk zijn om even te bekijken.

Thailand is perfect voor beginnende reizigers om kennis te maken met Azië en zo zijn er verschillende leuke redenen waarom Thailand op je bucketlist hoort te staan!

Culturele steden en dorpen ontdekken tijdens de single reis Thailand

Thailand heeft prachtige culturele steden en dorpen en is met 65 miljoen inwoners niet super dichtbevolkt, maar de bevolking zit wel gecentreerd in een aantal gebieden. Grote steden die je bezoekt tijdens deze groepsreis Thailand zijn: Bangkok, Chiang Mai en Phuket!

De grote culturele stad Bangkok ontdekken

Bangkok bezoek je aan het begin van je single reis Thailand en is de hoofdstad van Thailand. Met meer dan 10 miljoen inwoners is Bangkok ook de grootste stad van Thailand. De stad is een mengelmoes van traditioneel en modern, en verdient daardoor zeker een plekje op jouw bucketlist. Midden in deze moderne stad vind je prachtige eeuwenoude tempels en bezoek je diverse marktjes met traditioneel voedsel. Maar zo zijn er ook enorme shopping malls en luxe eettentjes te vinden.

Bangkok

Om gelijk kennis te maken met de Thaise sfeer, geniet je van een traditioneel welkomstdiner (inbegrepen bij je reissom). Na een lange vlucht kun je heerlijk bijkomen met je medereizigers terwijl je geniet van Thaise specialiteiten in een onwijs prachtige, maar ook drukke stad.

Valt je laatste dag in Bangkok toevallig op een zaterdag of zondag? Dan kun je ervoor kiezen om samen met een lokale gids een bezoek te brengen aan de Chatuchak Weekend Market. Het vervoer hiernaartoe wordt kosteloos geregeld. Op een van deze grootste markten ter wereld kun je ongeveer 15.000 kraampjes bezoeken. Deze kraampjes bevatten van alles: kleding, houtsnijwerken, lokale souvenirs en natuurlijk ook: het lekkerste eten ;-)

Chiang Mai beleven in Noord-Thailand

Chiang Mai is de hoofdstad van de Thaise provincie Chiang Mai en is na Bangkok de grootste stad van Thailand met ongeveer 1,2 miljoen inwoners. Het mooiste aan Chiang Mai is de ligging. Chiang Mai ligt tussen de hoogste bergen van Thailand en dat zorgt voor een indrukwekkende ervaring.

Chiang Mai

Dat is ook precies de reden waarom je naar deze stad toereist met de trein. Vanuit Bangkok stap je op de nachttrein om een reis door te zetten naar Chiang Mai. De bijzondere ligging van deze stad zorgt er dan ook voor dat je onderweg geniet van mooie uitzichten. Slapen op een nachttrein is iets waar je niet snel aan zal denken tijdens het boeken van een reis. Maar het zorgt zeker voor een unieke ervaring tijdens de single reizen Thailand. In Thailand is dit een echte must do!

Na de treinrit zul je je als eerst even opfrissen in het hotel. Daarna is het tijd voor een korte stadstour om kennis te maken met Chiang Mai. Een lokale gids verteld je meer over de stad en de geschiedenis ervan. In de avond bezoek je de Night Bazaar, de grootste markt van Chiang Mai. Hier zul je lekker gaan dineren op een gezellige en sfeervolle markt. Genoeg om uit te kiezen dus!

Op de laatste dag van je bezoek aan Chiang Mai bezoek je het bijzondere Elephant poopoopaper park. Misschien verklapt de naam het al, maar hier wordt papier gemaakt van olifantenpoep! Een bijzonder en misschien een beetje een vreemd uitje tijdens de single reizen Thailand, maar zeer leerzaam en leuk. Naast het maken van een eigen souvenir, steun je tijdens je bezoek ook nog eens de verzorging van olifanten die zijn gered uit gevangenschap.

De laatste paar dagen genieten op de stranden van Phuket

Phuket staat vol met lange zandstranden en wuivende palmbomen. Zo kun je in Phuket genieten van een druk uitgaansleven samen met een prachtig klimaat. Phuket kent 66.685 inwoners, maar wordt vooral bezocht door toeristen. Dat is niet gek want met haar prachtige stranden en bruisend stadsleven is Phuket dan ook de ideale plek voor een prachtig afsluiting van de single reis Thailand. 

Phuket Strand

De eerste dag heb je een vrije dag in Phuket en kun je heerlijk even bijkomen aan het strand of even winkelen in de stad. 

Phuket stad

De volgende dag staat er een middagtour op de planning van circa 5 uur met een lokale gids. Je komt meer te weten over waarom Phuket al jarenlang zoveel toeristen trekt en hoe de bevolking op die eiland leeft. 

De laatste dag van de groepsreis Thailand breng je door op Patong. Je kunt er zelf voor kiezen om je reis af te sluiten met een lange stranddag of nog voor een laatste keer een ptioneel uitje te boeken. In de avond word je weer terug verwacht om de groepsreis Thailand af te sluiten met een gezamenlijk afscheidsdiner. Gezellig!

Oude tempels en culturele uitstapjes tijdens de single reis Thailand

Tijdens de single reizen Thailand breng je uiteraard ook nog een bezoek aan Hindoeïstische tempels en oude ruïnes. Tijdens deze culturele uitstapjes kom je meer te weten over de geschiedenis van Thailand en maak je kennis met de religie van de lokale bevolking. Bij deze tempels is het verplicht om je armen en benen te bedekken. Dit doe je om respect te tonen tegenover de lokale bevolking. De tempels die jullie gaan bezoeken zijn verspreid over verschillende steden en lichten we hieronder toe.

De tempels van Ayutthaya tijdens de single reizen Thailand

Met de trein vertrek je vanuit Bangkok richting het culturele Ayutthaya. Ayutthaya ligt anderhalf uur met de trein van Bangkok verwijderd. De stad kent ongeveer 70.000 inwoners en is een historisch centrum dat vol staat met paleizen, tempels en monumenten. Zeker een kort bezoekje waard dus!

Eenmaal aangekomen in Ayutthaya gaan jullie met de fiets langs diverse mooie plekken in deze stad rijk aan geschiedenis. Een lokale gids zal onderweg meer over deze stad vertellen en over de historie van de adembenemende gebouwen! 

Ayutthaya

Een bezoek brengen aan de Hidden Hill Tribe in Chiang Mai

Tijdens het maken van een jungletrekking, stop je onderweg bij een hidden hill tribe om even uit te rusten en meer te leren over de manier van leven in deze gemeenschappen. Je komt meer te weten over hoe hun leven is buiten de grote steden en wat hun dagelijkse bezigheden zijn. 

De mensen in deze gemeenschap zijn heel zelfvoorzienend en als je door de stad loopt zul je veel mensen handarbeid zien verrichten. 

Afsluitend aan de bezoek ga je samen koken en dineren met de locals en slapen jullie in simpele bamboe hutten zonder stroom en warm water. Back to the basics dus! Dit helpt je om de lokale bevolking beter te begrijpen. Deze overnachting is zeker de moeite waard en hoort daarom zeker op jouw bucketlist!

Hidden Hill Tribe

Tempels ontdekken tijdens de middagtour in Phuket

Tijdens de middagtour in Phuket krijg je de kans om de bekendste tempel van het zuiden van Thailand te ontdekken. Dit is de Wat Chalong Tempel. Deze tempel word dagelijks veel bezocht door niet alleen toeristen, maar ook door lokale bewoners om te bidden. De tempel bestaat al sinds 1837 en is een belangrijk cultureel centrum voor de lokale bevolking. 

Na deze tempel breng je ook nog eens een bezoek aan Big Buddha. Dit is een groot zittend Boeddhabeeld in Phuket. Het beeld is 45 meter lang en 25,45 meter breed. Deze Big Buddha zit boven op een berg en is vanuit een groot deel van de stad te zien, maar vandaag bezoeken jullie het ook nog eens van dichtbij!

Big Buddha

Avontuurlijke activiteiten tijdens de groepsreis Thailand

Een Simi reis is natuurlijk geen Simi reis zonder een beetje spanning en avontuur! Er zijn een aantal activiteiten inbegrepen bij je reissom. Thailand is de perfecte locatie om spannende activiteiten te ondernemen en verdient alleen door de vele mogelijkheden aan activiteiten al een plekje op jouw bucketlist! Bij Simi doe je mee aan enkele inbegrepen activiteiten. Deze activiteiten maken de groepsreis Thailand helemaal compleet en zorgen ervoor dat je Thailand op meerdere manieren ontdekt!

Bangkok ontdekken tijdens een canal boat tour

Op de derde dag van de singlereis Thailand ontdek je Bangkok uitgebreid in de vorm van een Canal Boat Tour. Met een klein bootje treden jullie de Chao Phraya rivier op om weg van alle drukte de stad van een afstandje goed te kunnen bekijken. Deze rivier kruist door het midden van de stad en bied een prachtig uitzicht op verschillende bezienswaardigheden!

Bangkok Canal Boat Tour

De Thaise natuur ontdekken in de vorm van een jungle trekking

Het is tijd voor een bijzondere, maar ook relaxt uitje die je de ongerepte jungle van Thailand laat zien. Ongeveer met 1 uur rijden vanuit Chiang Mai kom je aan bij de jungle. Hier ga je een jungle trekking maken die ongeveer 5 uur lang duurt. Onderweg kun je dieren spotten en heerlijk genieten van deze mysterieuze jungle. Zo nu en dan stop je een paar keer, totdat je aankomt bij de hidden hill tribe, waar je zult overnachten. 

Snorkeltour op Phuket

Op Phuket kun je een snorkeltour uiteraard niet overslaan. Tijdens deze tour ontdek je verschillende prachtige snorkel locaties en kom je diverse vissoorten tegen in de heldere wateren rondom het eiland. Je begint de tour bij Maithon Island, hier ga je vervolgens een uurtje snorkelen, waarna je naar het Coral Island zal vertrekken. Op dit eiland kun je ervoor kiezen om meer van de onderwaterwereld te ontdekken of je kunt er toch voor kiezen om te relaxen op een parelwit strand. Hier geniet je ook van een lunchbuffet. Vervolgens vaar je door naar Rancha Island, waar je gaat relaxen en zwemmen bij de Patok baai. Je sluit vervolgens de dag af bij de Siam baai.

Snorkeltour Phuket

Waarom Thailand dus op jouw bucketlist hoort te staan!

Thailand is cultureel, avontuurlijk en bovendien heel toegankelijk voor nieuwe Azië reizigers. Veel jonge reizigers kiezen ervoor om naar Thailand te gaan en dat is heel begrijpelijk. Thailand heeft bruisende steden, een rijke cultuur en ook nog eens prachtige ongerepte natuur. Zo wordt het ook wel het land van de glimlach genoemd. De bevolking staat altijd klaar om je te helpen en dat is waarom er vele reizigers naartoe gaan. Het is ook nog eens super betaalbaar! Om deze redenen hoort Thailand zeker op jouw bucketlist en zijn de single reizen Thailand perfect om Azië te verkennen.

Check ook zeker andere populaire reizen voor jongeren, verspreid over verschillende onderdelen van de wereld!