Wat je moet weten over rondreizen in Thailand

Wat je moet weten over rondreizen in Thailand

Verre groepsreizen

Om maar met de deur in huis te vallen: een georganiseerde jongerenreis Thailand zal over het algemeen duurder zijn dan wanneer je zelf een goedkope vlucht naar Bangkok boekt. Toch heeft het boeken van een georganiseerde groepsreis best grote voordelen. Een aantal vind je hieronder. Vervolgens zullen we je informatie geven over Thailand zelf en waar je op moet letten als je door Thailand reist, alleen of met een groep. 

Reden om voor een georganiseerde jongerenreis te gaan:

 1. Een reisorganisatie is verplicht in Nederland zich te verzekeren tegen faillisement. Dit doen wij door lid te zijn van de SGR. Die zorgen ervoor dat je reisgeld dus altijd gegarandeerd is. Bij het kopen van een los vliegticket is dit niet het geval en kun je dus je geld kwijt raken. 
 2. Een reisorganisatie is aangesloten bij het calamiteitenfonds. Dat heb je zelden nodig, maar bij vulkaanuitbarstingen, aanslagen of aardbevingen is het enorm praktisch, omdat zij de kosten vergoeden die niet onder je reguliere reisverzekering vallen. Wel zo fijn als je je vakantie moet afbreken en een hoop extra kosten moet maken.
 3. Je reisorganisatie is verantwoordelijk voor alles ter plekke. Doordat we vaak goede afspraken hebben en goede partners ter plaatse, is daardoor alles makkelijker en beter geregeld.
 4. Je hoeft niet zoveel vooruit te plannen. Vergeleken bij een eigen rondreis of backpacken door Thailand hoef je bij een georganiseerde rondreis niet zoveel zelf te doen, behalve je paspoort controleren en je spullen in te pakken.
 5. En, last but not least: je reist met leeftijdsgenoten die allemaal Nederlandstalig zijn en die niet voor niets dezelfde reis kiezen, dus de kans dat het klikt is automatisch al groot. 

thailand jongerenreizen

Handige tips voor het rondreizen:

Als je rondreist door landen in Azië is het van belang vooraf even goed na te denken wat je allemaal meeneemt, welke plekken je gaat bezoeken en natuurlijk dat je over alle nodige documenten beschikt. 

Onze tips:

 • Zorg dat je een kopie van je paspoort in je mail hebt staan of thuis achter laat. Stel dat je de pech hebt om je paspoort kwijt te raken of als je paspoort gestolen wordt, is het met de gegevens eenvoudiger om een nooddocument aan te vragen. 
 • Houd je aan lokale regels. Zo mag je in Thailand niet roken op het strand, zijn drugs (uiteraard) uit den boze en staan er hoge straffen op dingen die in Nederland nauwelijks bestraft worden. 
 • We raden je sterk af een motor of scooter te huren. Als je geen Nederlands motorrijbewijs hebt, ben je niet verzekerd. De meeste motoren/scooters in Thailand zijn 125cc, terwijl je met je gewone rijbewijs slechts 50cc mag rijden. Als je dan een ongeval veroorzaakt of zelfs maar betrokken bent bij een ongeval lopen de kosten extreem op. 
 • We krijgen vaak de vraag of een backpack of koffer handiger is. Wil je weten of je voor je rondreis Thailand een backpack of koffer mee moet nemen? We hebben er een artikel over geschreven. Natuurlijk is ook dit gewoon een advies en moet je voor jezelf bepalen wat je doet. 
 • Neem niet teveel mee! Een veelgemaakte fout is om zoveel mogelijk spullen mee te nemen, waar je vervolgens meer last dan lust van hebt. Wees dus kritisch in wat je inpakt en meeneemt op reis. 

Jongeren en Thailand - goede combi!

In Thailand kun je als toerist eenvoudig reizen. Mensen zijn inmiddels gewend aan vele toeristen die jaarlijks het tropische Thailand bezoeken. Het prijsniveau ligt een stuk lager, je kunt er prima reizen en er is extreem veel te zien en te beleven. We hebben voor onze jongerenreis in Thailand gekozen voor een redelijk "toeristisch" route, waarmee je een goed beeld van Thailand krijgt en de belangrijkste bezienswaardigheden ziet.

Als je reist naar een ander land is het van belang dat je respect hebt voor het land waar je naartoe gaat. Lees je een beetje in, bijvoorbeeld over de rol van het koningshuis in Thailand. 

Nederlandse horkerigheid ;-) 

Wind je niet op tijdens je rondreis door Thailand. Je bent in een ander land, waar je niks bereikt met boos worden. Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Dat kan voor ons, efficiente Nederlanders die een beetje tempo willen maken, wel eens wennen zijn. 

Als je in discussie komt met bijvoorbeeld een taxi-chauffeur of tuktuk-chauffeur kun je rustig je mening blijven geven, maar doe het met een glimlach. Wees standvastig, maar blijf altijd netjes en beleefd. Dat zorgt ervoor dat je meer bereikt. 

Het hoofd en de voeten

Het is niet beleefd om je voeten op tafel te gooien en let speciaal op in ruimtes waar je boeddha-beeldjes vindt. Ook het hoofd raak je in principe niet aan. Let daar een beetje op en geef bv. kinderen niet zomaar een aai over de bol. 

Single reizen op een rijtje. 

Onderhandelen

Als toerist ben je in Thailand natuurlijk al snel de klos als het gaat om prijzen die gevraagd worden voor lokale producten en taxiritjes. Wees hierop voorbereid. Vraag je lokale gids of de receptie van het hotel waar je verblijft wat een gangbare prijs is. Als je een betrouwbare chauffeur gevonden hebt zul je ook snel iemand's nummer krijgen. Dat kan handig zijn als je regelmatig van plan bent te reizen. Zeker bij souvenirs en op toeristische plekken moet je er vanuit gaan dat je teveel betaalt.  

Geniet en dompel je onder!

De allerbelangrijkste tip van allemaal: GENIET! Ontdek een nieuw land, een andere cultuur, nieuwe gewoonten, maak gekke dingen mee, wees een beetje verstandig en verdiep je in het land waar je bent. Maak praatjes met locals, ontdek de mooiste plekjes die niet platgetrapt zijn door toeristen, word lekker bruin, ga lekker zwemmen en geniet van je reisgezelschap! 

Jongerenreizen Azië

Breng je je komende vakantie door in Azië? Check dan onze jongerenreizen Azië voor een overzicht van reisbestemmingen in Azië.

Op dit moment kun je kiezen uit onder meer Sri Lanka, Vietnam, Thailand en de Malediven, maar ook Bali is opgenomen in het reisprogramma.

Meer weten over de singlereizen Thailand?

Waar kom je met onze rondreizen Thailand?

We brengen tijdens de rondreizen Thailand ene bezoek aan verschillende gebieden. We beginnen onze reis in Bangkok. We bezoeken achtereenvolgens de volgende plekken:

 1. Kanchanaburi - deze plek is populair onder Nederlandse backpackers. We verblijven hier meerdere nachten. We verblijven op unieke jungle-rafts op de rivier. Geen electriciteit, maar wel een toplocatie en heel bijzonder om te verblijven.
 2. Chiang Mai - dé place to be in Noord Thailand. Vanuit hier bezoeken we verschillende bezienswaardigheden rondom de jungle van Chiang Mai.
 3. Koh Larn An - we maken hier onder andere een boottocht en gaan snorkelen. Daarnaast is er tijd voor zon, zee en strand!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.